HERITA

Association sans but lucratif


Dénomination : HERITA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 454.452.225

Publication

18/06/2014
ÿþ M002.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.



ileellereittIenk

van Tmonntmol d

Antwerpen

0 6 JUNI 2014

Griffie

afdeling Antwerpen

-

Ondernemingsnr : 0454.452.225

Benaming

(voluit) : Herita

(verkort) :

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Oude Beurs 27 2000 Antwerpen

Onderwerp akte: statutenwijziging ontslag en benoeming bestuurders - benoeming commissaris-revisor

In haar zitting van 27 maart 2014 heeft de algemene vergadering van Herita vzw - met voldoende aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden om rechtsgeldig te kunnen beslissen - beslist om de statuten als volgt te wijzigen.

TITEL 1 Rechtsvorm - Naam - Zetel - Doel - Duur

Artikel 1

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wijzigingen, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 (hierna genoemd V&S-wet).

De vzw draagt de naam "Herita", hierna 'de vereniging' genoemd.

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd Oude Beurs 27 te 2000 Antwerpen, in het gerechtelijk

arrondissement Antwerpen.

De algemene vergadering kan op aangeven van de raad van bestuur beslissen om de zetel te verplaatsen

naar een adres binnen het Vlaams Gewest of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Artikel 3

§ 1. De vereniging stelt zich tot doel:

- het middenveld inzake erfgoed samenbrengen, vertegenwoordigen en uitbouwen; - het draagvlak voor erfgoed, erfgoedzorg en erfgoedactoren stimuleren en versterken;

- actieve praktijkervaring op vlak van verwerving, beheer en ontsluiting van erfgoed omzetten in expertise;

§ 2. De vereniging wil:

- de maatschappelijke betrokkenheid bij erfgoed aanwakkeren, mensen bewustmaken van erfgoed in hun

omgeving en hen inspireren om erfgoed te ontdekken;

- mensen en organisaties die erfgoed publiek toegankelijk maken ondersteunen en verbinden

actieve promotie en communicatie voeren over toegankelijk erfgoed;

§ 3. De vzw kan samenwerken niet, investeren of deelnemen in alle verenigingen of vennootschappen, van privaat of publiek recht, die rechtstreeks of onrechtstreeks voormelde activiteiten kunnen bevorderen of verbeteren.

§ 4. Daarnaast kan de vzw aile andere activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

111J it!UM1L

II

I

beh aa Be' Ste;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

,à"

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il - Leden

Artikel 5

§ 1. De vereniging bestaat uit werkende leden, hierna stemgerechtigde leden genoemd, en toegetreden leden. Het aantal stemgerechtigde leden bedraagt minstens 14.

§ 2. Natuurlijke personen kunnen stemgerechtigd lid van de vereniging worden. Alle kandidaat-stemgerechtigde leden worden voorgedragen door de raad van bestuur. De algemene vergadering beslist over de aanvaarding van de kandidaat als stemgerechtigd lid op haar eerstvolgende vergadering. De beslissing wordt genomen met een gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden. De algemene vergadering beslist discretionair en zonder verdere motivatie over de al dan niet aanvaarding van een kandidaat-stemgerechtigd lid.

§ 3. Elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die de doelstellingen van de vzw ondersteunt, kan toegetreden lid worden van de vzw. De raad van bestuur kan eventuele subcategorieën bepalen en de voorwaarden voor toetreding. Toegetreden leden worden op de hoogte gehouden van de activiteiten van de vzw, Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de algemene vergadering. De raad van bestuur kan een lidmaatschapsbijdrage voor toegetreden leden, al dan niet verschillend per subcategorie, vastieggen en kan dit jaarlijks herzien. Het maximumbedrag van deze bijdrage bedraagt 1.500 euro.

Artikel 6

Stemgerechtigde leden en toegetreden leden, ongeacht de categorie waartoe zij behoren, kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken. Stemgerechtigde leden doen dit door een schriftelijke bevestiging van hun ontslag per briefpost of e-mail te richten aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag zal één maand na datum van ontvangst van deze bevestiging ingaan.

Artikel 7

§ 1. Ais een stemgerechtigd lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vzw, kan diens lidmaatschap, op voorstel van het bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van aile stemgerechtigde leden, worden beëindigd door een besluit van de algemene vergadering goedgekeurd met een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden.

§ 2. Het stemgerechtigd lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

§ 3. Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vzw kunnen door eenzijdig besluit van de raad van bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Artikel 8

§ 1, Geen enkel stemgerechtigd of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de

activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

§ 2. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tilde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

TITEL lii - Algemene Vergadering

Artikel 9

§ 1. De algemene vergadering is samengesteld uit alle stemgerechtigde leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur die niet stemgerechtigd is. Een meerderheid van de stemgerechtigde leden zetelt niet in de raad van bestuur.

§ 2. Elk stemgerechtigd lid beschikt over één stem in de algemene vergadering.

§ 3. Waarnemers en externe deskundigen kunnen, mits toestemming van de voorzitter, de algemene vergadering bijwonen en mogen zich tot de algemene vergadering richten. Zij hebben geen stemrecht.

Artikel 10

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering uitgeoefend

worden;

1. de wijziging van de statuten;

2, de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

IvIOD 2,2

3. de benoeming en de afzetting van een commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

4. de kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

5, de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6. de aanvaarding van kandidaat-stemgerechtigde leden;

7, de uitsluiting van stemgerechtigde leden;

8. de ontbinding van de vereniging;

9, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Artikel 11

§ 1. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen telkens wanneer het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Eén van de vergaderingen zal gehouden worden binnen 6 maand na afsluiting van het boekjaar, op de plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 8 kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle stemgerechtigde leden verstuurd per post of e-mail op het postadres of e-mailadres dat het stemgerechtigd lid daartoe heeft opgegeven.

§ 2. De vergaderingen worden door de voorzitter van de raad van bestuur of door minstens 2 bestuurders bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens 2 bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens 1/20 van de stemgerechtigde leden uiterlijk 10 dagen vaár de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

§ 3. Bijzondere bijeenkomsten in een buitengewone algemene vergadering kunnen worden samengeroepen door de voorzitter en/of op verzoek van minstens 2 bestuurders alsook op verzoek van minstens 1/5 van alle stemgerechtigde leden. De uitnodiging wordt minstens 15 kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar aile stemgerechtigde leden verstuurd per post of e-mail op het postadres of e-mailadres dat het stemgerechtigd lid daartoe heeft opgegeven.

Artikel 12

§ 1, Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de meerderheid van alle stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

§ 2. De wijziging van de statuten vereist een beraadsfaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de stemgerechtigde leden, dat aanwezig of vertegenwoordigd moet zijn. Ingeval op de eerste vergadering dit quorum niet is behaald, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doet of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden.

§ 1, Stemgerechtigde leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere stemgerechtigde leden worden vertegenwoordigd. Elk stemgereçhtigd lid kan één (1) volmacht dragen.

§ 4. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

Artikell 3

Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de

stemgerechtigde leden overeenkomstig hun wettelijk inzagerecht.

TITEL IV - Raad van Bestuur Vertegenwoordiging

Artikel 14

§ 1« De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens 7 en maximum 13

natuurlijke personen.

§ 2. Alle kandidaat-bestuurders worden voorgedragen door de raad van bestuur. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden.,

Bestuurders warden benoemd voor een termijn van maximum 4 jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege steeds op de algemene vergadering van het vierde kalenderjaar dat volgt op het jaar waarin ze benoemd zijn. Bestuurders zijn herbenoembaar maar kunnen maximum 3 opeenvolgende mandaten opnemen. De voorzitter kan maximum 2 opeenvolgende mandaten opnemen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur verkiest ander haar leden een voorzitter.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden. Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur.

§3. De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat kunnen worden vergoed,

§4. De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vzw.

Tegenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 15

§ 1, De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vzw het

vereist, alsook binnen 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders.

§ 2. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste in leeftijd van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vzw of in elke andere plaats, aangewezen in de oproepingsbrief,

§ 3. De raad van bestuur kan slechts beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De raad van bestuur streeft in beginsel naar een consensus. In geval van stemming worden besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen, wordt het voorstel geacht vesworpen te zijn.

§ 4. Elke bestuurder heeft één (1) sten

§ 5. Bestuurders die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere bestuurders worden vertegenwoordigd. Elke bestuurder kan maximum één (1) volmacht dragen.

§ 6. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke, private of professionele aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur of dat strijdig is met het belang van de vzw, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vifôr dat de raad van bestuur een besluit neemt. De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft. Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

§ 7. Er warden notulen opgesteld van elke vergadering. Na goedkeuring op de volgende vergadering worden de notulen bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de stemgerechtigde leden die hun wettelijk inzagerecht kunnen uitoefenen.

Artikel 16

§ 1 De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichteridie nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 van de V&S-wet de algemene vergadering exclusief bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze openbaar is gemaakt Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vzw of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

§ 2. De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging in beginsel door de meerderheid van zijn leden,

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders, waaronder de voorzitter, die gezamenlijk handelen.

De raad van bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd'. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 3. De benoeming van de leden van de raad van bestuur en van de personen gemachtigd om de vzw te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijtagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Ut die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

TITEL V - Financiering

Artikel 17

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van specifieke projecten of doeleinden.

Artikel 18

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

TITEL VI - Boekhouding en rekeningen

Artikel 19

§ 1. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

§ 2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen van de V&S-wet en de toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

§ 3. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig de bepalingen van de V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank.

TITEL VII - Ontbinding en vereffening

Artikel 20

§ 1. De algemene vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding, voorgelegd door de raad van bestuur of door minimum 1/5 van alle stemgerechtigde leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 11 van deze statuten.

§ 2. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid met betrekking tot de wijziging van het doel van de vereniging, gesteld in artikel 12 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vzw steeds dat zij 'vzw in vereffening' is.

§ 3. ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de algemene vergadering twee vereffenaars waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

§ 4. Ingeval van ontbinding en vereffening, zal het netto-actief worden toegekend aan een rechtspersoon met gelijkaardig belangeloos doel, te bepalen door de algemene vergadering.

§ 5. Aile beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 21

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de

wet van 2 mei 2002 en latere wijzigingen, toepasselijk.

In dezelfde zitting van 27 maart 2014 beslist de algene vergadering bij hoogdringendheid dat de mandaten van alle bestuurders collectief en met onmiddelijke ingang beëindigd worden. De vergadering stelt immers vast dat de mandaten van de bestuurders niet stroken met het uitgangspunt dat alle bestuurders van Herita gelijktijdig gestart zijn op 4 september 2012. De bestuurders worden opnieuw aangesteld met een bestuursmandaat tot 30 juni 2016. Tegen die datum moeten de bestuursorganen van Herita vernieuwd worden, conform de code goed bestuur van Herne. Het bestuursmandaat van Eric Van Hooydonk (geboren te Antwerpen op 6 september 1966 en woonachtig Emiel Banningstraat 23 2000 Antwerpen) wordt niet vernieuwd,.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De algemene vergadering neemt akte van en aanvaardt het vrijwillig ontslag van Jan Brocatus (geboren te Brecht op 11 augustus 1969 en woonachtig Jozef 11-straat 4/0102 te 3000 Leuven) als bestuurder.

In dezelfde zitting van 27 maart 2014 herbevestigt de algemene vergadering de benoeming van Ernst & Young Bedrijfsrevisoren BCVBA, nr. BE 0446.334.711, Joe Englishstraat 52-54, 2140 Borgerhout, als commissaris-revisor van Herita vzw, voor een termijn van 3 jaar, ingegaan op de algemene vergadering van 2 maart 2013 en eindigend op 30 juni 2016, en de bijhorende jaarlijkse vergoeding van 8.500 euro.

Joannes van den Nieuwenhuijzen Guido Knops

Voorzitter Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

..

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

21/06/2013
ÿþ 11-407,'s~ MOo 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



t1111 1,1111)1J11

1111

bel ae Be Staff





Ondernemingsnr : 0454.452.225

Benaming

(voluit) : Herita vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Oude Beurs 27 - 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : Handtekenbevoegdheid Herita

De raad van bestuur is in zitting van 6 juni 2013, in voldoende aantal om rechtsgeldig te kunnen beslissen, en heeft conform art. 17 van de statuten beslist aile reeds bestaande volmachten te herzien en te vervangen door onderstaande volmachten:



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Akte betreffende de gemachtigden om de vereniging te vertegenwoordigen  volmacht regeling op het vlak van het dagelijks bestuur.

Krist/ Strubbe, wonende Stuivenbergbaan 111, 2800 Mechelen (RR 730808 09293), algemeen directeur, heeft volmacht voor.

" Het aanwerven en ontslaan van het personeel met uitzondering van aanwerving en ontslag van functies binnen het managementteam die tot de uitsluitende bevoegdheid van de raad van bestuur horen.

" Het stellen van daden en het afsluiten van aile overeenkomsten welke voor de dagelijkse werking

noodzakelijk zijn binnen de perken van de door de Raad van Bestuur en Algemene vergadering goedgekeurde

begroting

-1-let verwerven en desgevallend verkopen van roerende goederen

-Postvolmacht en gemandateerde bij openbare en private bankinstellingen

" Het dagelijks beheer zowel in contractuele, administratieve als in financiële transacties

-Het stellen van aile handelingen en vervullen van noodzakelijke en/of nuttige formaliteiten met het oog op het verkrijgen van legaten, giften, schenkingen en de uitvoering van testamentaire en andere wilsbeschikkingen ten voordele van de vereniging, met inbegrip van de vertegenwoordiging van deze laatste voor een notaris.

Bric Krols, wonende Grote Baan 7, 3150 Wespelaar, (RR 5804 467 77), zakelijk manager, heeft volmacht voor:

" Hef aanwerven van het personeel in afwezigheid van de directeur met uitzondering van

managementfuncties

" Het stellen van daden en het afsluiten van alle overeenkomsten welke voor de dagelijkse werking noodzakelijk zijn binnen de perken van de door de Raad van Bestuur en Algemene vergadering goedgekeurde begroting

" Het verwerven en desgevallend verkopen van roerende goederen

"Postvolmacht en gemandateerde bij openbare en private bankinstellingen

" Het dagelijks beheer zowel in contractuele, administratieve als in financiële transacties

Bovenstaande volmachten kunnen onverdeeld gebruikt worden mits in achtneming van volgende

beperkingen:

Noor verbintenissen met derden en een contractuele waarde hoger dan 25.000,-¬ is de gezamenlijke

handtekening vereist van 2 mandatarissen (algemeen directeur, zakelijk manager, voorzitter)

"Voor financiële transacties boven een bedrag van 25.000,-¬ is de gezamenlijke handtekening vereist van 2

mandatarissen (algemeen directeur, zakelijk manager, voorzitter)

Christophe Soulliaert, Lege Weg 249, 8020 Oostkamp (RR 68060725535), manager erfgoed beheer, heeft

volmacht voor:

"Het indienen van bouwaanvragen

-De ondertekening van voorlopige en definitieve opleveringen van werken

"Net indienen van subsidieaanvragen die betrekking hebben op het beheer in ruime zin van erfgoedsites

.Gunning werken en dienstopdrachten aan en het afsluiten van contracten met aannemers en

dienstenleveranciers voor eenmalige kleine en grote werkzaamheden







Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

'Raamovereenkomsten met leveranciers van nutsvoorzieningen, onderhoudswerken en soortgelijke.

Bovenstaande volmachten van Christophe Soulliaert kunnen onverdeeld gebruikt worden mits in achtneming van volgende beperkingen:

ª% Voor verbintenissen met derden en een contractuele waarde hoger dan 25.000,-¬ is een tweede handtekening vereist van algemeen directeur of zakelijk manager

,

Jan van den Nieuwenhuijzen

Voorzitter

Voer-hphoudr e5an het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

16/11/2012
ÿþ MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



RECHTBANK

KOOPHANDEL

0 6 NOV. 2012

ANTWqr4kfiPEN

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

HflI lI II IlUUIUHlII I ~

*12186267*

i

Ondernemingsnr : 0454.452.225

Benaming

(voluit) : ERFGOED VLAANDEREN

(verkort)

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel OUDE BEURS 27, 2000 ANTWERPEN

Onderwerp akte NAAMSWIJZIGING - STATUTENWIJZIGING - ONTSLAG EN BENOEMING VAN BESTUURDERS

Bij unanieme beslissing van de buitengewone algemene vergadering d.d. 4 september 2012 werd besloten om de naam van de vereniging te wijzigen in "HERITA" ën om de gecoördineerde statuten van de vereniging te, wijzigen en als volgt vast te stellen:

"TITEL 1  Rechtsvorm - Naam - Zetel - Doel - Duur

Artikel 1

De vereniging wordt opgericht ais een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 (hierna genoemd V&S-wet).

De vzw draagt de naam "HERITA ", hierna 'de vereniging' genoemd.

Deze naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en; andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden; 'vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting 'vzw', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd in het Erfgoedhuis Den Wofsack, Oude Beurs 27 te 2000 Antwerpen, in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

De Raad van Bestuur is gemachtigd de zetel te verplaatsen naar een adres binnen het Vlaams Gewest of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deze zetelwijziging zal worden bekrachtigd door de algemene vergadering' door een statutenwijziging op haar eerstvolgende vergadering,

Artikel 3

§ 1. De vereniging stelt zich tot doel het middenveld inzake erfgoed samen te brengen, te ondersteunen, te' vertegenwoordigen en uit te bouwen, het draagvlak voor erfgoed, erfgoedzorg en erfgoedactoren te stimuleren en te versterken en actieve praktijkervaring om te zetten in expertise.

§ 2. Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de vzw worden verwezenlijkt,

behoren onder meer:

- het uitbouwen van een breed netwerk met leden en partners

- beleidsbeïnvloeding en behartiging van de belangen van het erfgoed en van de erfgoedsector

- het ondersteunen van leden en partners, onder meer via een steunpunt

- het organiseren van Open Monumentendag en andere (pubfieks)evenementen

erfgoededucatie

- verwerving, instandhouding, restauratie en onderhoud van (in hoofdzaak onroerend) erfgoed

herbestemming, beheer en ontsluiting van (in hoofdzaak onroerend) erfgoed

adviesverlening

- het genereren van (alternatieve) financiering

§ 3. De vzw kan samenwerken met, investeren of deelnemen in aile verenigingen of vennootschappen, van privaat of publiek recht, die rechtstreeks of onrechtstreeks voormelde activiteiten kunnen bevorderen of verbeteren.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0A 2.2

§ 4. Daarnaast kan de vzw aile andere activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II - Leden

Artikel 5

§ 1, De vereniging bestaat uit werkende leden, hierna stemgerechtigde leden genoemd, en toegetreden leden. Het aantal stemgerechtigde leden mag niet minder dan '16 bedragen.

§ 2. Natuurlijke personen en rechtspersonen die een daadwerkelijke bevordering van de erfgoedzorg tot doel hebben en/of die rechtsreeks of onrechtstreeks de belangen van het erfgoed behartigen, kunnen stemgerechtigd lid van de vereniging worden.

Alle kandidaat-stemgerechtigde leden worden voorgedragen door een benoemingscomité, handelend volgens een procedure bepaald in het intern reglement van de vereniging.

De algemene vergadering beslist over de aanvaarding van de kandidaat als stemgerechtigd lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens 2/3 van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden. De algemene vergadering beslist discretionair en zonder verdere motivatie over de al dan niet aanvaarding van een kandidaat-stemgerechtigd lid.

Stemgerechtigde leden betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de algemene vergadering en die maximum 1,504 euro zal bedragen,

§ 3. Elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die de doelstellingen van de vzw ondersteunt, kan toegetreden lid worden van de vzw. In het intern reglement worden eventuele subcategorieën bepaald evenals de voorwaarden voor toetreding.

Toegetreden leden hebben het recht de algemene vergaderingen bij te wonen én op de hoogte te worden gehouden van de activiteiten van de vzw. De modaliteiten hiervan worden bepaald in het intern reglement. Toegetreden [eden hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Artikel 6

Stemgerechtigde leden en toegetreden leden, ongeacht de categorie waartoe zij behoren, kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken door een schriftelijke bevestiging van hun ontslag per fax, briefpost of email, telkens met ontvangstbevestiging te richten aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag zal één'. maand na datum van ontvangst van deze bevestiging ingaan.

Een ontslagnemend stemgerechtigd lid zal wel gehouden blijven tot de betaling van ' de lidmaatschapsbijdrage voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

Artikel 7

§ 1. Het lidmaatschap en het stemrecht van de stemgerechtigde leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar niet betalen, wordt van rechtswege opgeschort één maand na de datum van de eerste schriftelijke herinnering tot betaling.

§ 2. Stemgerechtigde leden die hun lidmaatschapsbijdrage niet betalen voor het einde van het kalenderjaar waarvoor de achterstallige lidmaatschapsbijdrage is verschuldigd, worden geacht ontslagnemend te zijn met ingang van het daarop volgende kalenderjaar,

Artikel 8

§ 1. Als een stemgerechtigd lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vzw, kan diens lidmaatschap, op voorstel van het bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle stemgerechtigde [eden, worden beëindigd door.een bijzonder besluit van de algemene vergadering goedgekeurd met een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden,

§ 2. Het stemgerechtigd lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

§ 3. Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vzw kunnen door eenzijdig besluit van de raad van bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Artikel 9

§ 1. Geen enkel stemgerechtigd of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de

activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

§ 2, Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

TITEL III - Algemene Vergadering

Artikel 10

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

NiOD 22

§ 1. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle stemgerechtigde leden, en wordt voorgezeten door

de Voorzitter van de Raad van Bestuur die niet stemgerechtigd is.

§ 2.EIk stemgerechtigd lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

§ 3. Waarnemers en externe deskundigen kunnen, mits toestemming van de voorzitter, de algemene

vergadering bijwonen en mogen zich tot de algemene vergadering richten. Zij hebben in geen geval

stemrecht.

Artikel 11

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering uitgeoefend

worden:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.de benoeming en de afzetting van een commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

4.de kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6.de vaststelling van de jaarlijkse Lidmaatschapsbijdrage;

7.de aanvaarding van nieuwe stemgerechtigde leden;

8.de uitsluiting van de stemgerechtigde leden;

9.de ontbinding van de vereniging;

10, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Artikel 12

§ 1. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen telkens wanneer het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Eén van de vergaderingen zal gehouden worden binnen 6 maand na afsluiting van het boekjaar, op de plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 8 kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle stemgerechtigde leden verstuurd per post, fax of e-mail op het adres, faxnummer of e-mailadres dat het stemgerechtigd lid daartoe heeft opgegeven,

§ 2. Bijzondere bijeenkomsten in een buitengewone algemene vergadering kunnen worden samengeroepen door de voorzitter en/of op verzoek van minstens 2 bestuurders alsook op verzoek van minstens 1/5 van ,alle stemgerechtigde leden. De uitnodiging wordt minstens 15 kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle stemgerechtigde leden verstuurd per post, fax of e-mail op het adres, faxnummer of e-mailadres dat het stemgerechtigd lid daartoe heeft opgegeven,

§ 3, De vergaderingen worden door de voorzitter van de raad van bestuur of door minstens 2 bestuurders bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens 2 bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens 1/20 van de stemgerechtigde [eden uiterlijk 10 dagen vóór de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

Artikel 13

§ 1. Ont op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de meerderheid van alle stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

§ 2. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de stemgerechtigde leden, dat aanwezig of vertegenwoordigd moet zijn. Ingeval op de eerste vergadering dit quorum niet is behaald, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden, De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 213 van de stemmen van' de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking

heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden.

§ 3. Stemgerechtigde leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere

stemgerechtigde leden worden vertegenwoordigd. Elk stemgerechtigd lid kan één (1) volmacht

dragen.

§ 4. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

Artikell 4

Er warden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de

stemgerechtigde leden overeenkomstig hun wettelijk inzagerecht. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

TITEL IV - Raad van Bestuur  Dagelijks bestuur - Vertegenwoordiging

Artikel 15

§ 1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit tenminste veertien personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat stemgerechtigd lid is van de vereniging, De bestuurders worden gekozen uit de stemgerechtigde leden van de vereniging,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 2, Alle kandidaat-bestuurders worden geselecteerd en voorgedragen door een benoemingscomité, handelend volgens een procedure bepaald in het intern reglement van de vzw. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden.

Bestuurders worden benoemd voor een termijn van maximum 4 jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege steeds op de algemene vergadering van het vierde kalenderjaar dat volgt op het jaar waarin ze benoemd zijn. Bestuurders zijn onbeperkt herbenoembaar.

De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter en een ondervoorzitter, die de taken zullen vervullen die horen bij deze functies zoals omschreven in deze statuten en het intern reglement en desgevallend bepaald ter gelegenheid van hun verkiezing.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden. Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. Een bestuurder zal na zijn ontslag zijn opdracht verder vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

§ 3. De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat kunnen worden vergoed.

§ 4.De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vzw.

Tegenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

Artikel 16

§ 1. De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vzw het vereist, alsook binnen 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestutirders of van het dagelijks bestuur.

§ 2. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of bij diens afwezigheid door de oudste in leeftijd van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vzw of in elke andere plaats, aangewezen in de oproepingsbrief.

§ 3. De raad van bestuur kan slechts beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is, De raad van bestuur streeft in beginsel naar een consensus. In geval van stemming worden besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen, wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

§ 4. Elke bestuurder heeft één (1) stem.

§ 5. Bestuurders die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere bestuurders worden vertegenwoordigd. Elke bestuurder kan één (1) volmacht dragen.

§ 6.Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóór dat de raad van bestuur een besluit neemt. De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft, Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

§ 7. Er worden notulen opgesteld van elke vergadering. Na goedkeuring worden de notulen bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de stemgerechtigde leden die hun wettelijk inzagerecht kunnen uitoefenen. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

Artikel 17

§ 1. De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 van de V&S-wet de algemene vergadering exclusief bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze openbaar is gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vzw of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

§ 2. De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging in beginsel door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders, waaronder de voorzitter, die gezamenlijk handelen.

De raad van bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/11/2012 - Ànnexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 3.De benoeming van de leden van de raad van bestuur en van de personen gemachtigd om de vzw te "

vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij liet Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 18

§ 1. Het dagelijks bestuur van de vzw op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur kan door de raad van bestuur worden opgedragen aan een orgaan van dagelijks bestuur. Dit orgaan van dagelijks bestuur is samengesteld uit de voorzitter, 2 andere bestuurders en de algemeen directeur die geen stemrecht heeft.

§ 2. De leden van het orgaan van dagelijks bestuur zijn bevoegd gezamenlijk te handelen en dit zowel wat betreft het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur,

§ 3. Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het 'dagelijks bestuur' omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vzw te verzekeren en die wegens hun minder belang alsook wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

§ 4. De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als

college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

TITEL V - Financiering

Artikel 19

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen,

legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene

doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van specifieke projecten of doeleinden.

Artikel 20

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

TITEL VI - Boekhouding en rekeningen

Artikel 21

§ 1. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

§ 2, De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen van de V&S-wet en de toepasselijke

uitvoeringsbesluiten.

§ 3. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig de bepalingen van de V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank.

§ 4. De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

TITEL VII - Ontbinding en vereffening

Artikel 22

§ 1. De algemene vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t, de ontbinding voorgelegd door de raad van bestuur of door minimum 1/5 van alle leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 15 van deze statuten.

§ 2. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in artikel 16 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vzw steeds dat zij 'vzw in vereffening' is.

§ 3. Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de algemene vergadering twee vereffenaars waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

§ 4. Ingeval van ontbinding en vereffening, zal het netto-actief worden toegekend aan een rechtspersoon met gelijkaardig belangen loos doel, te bepalen door de algemene vergadering.

§ 5. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

Artikel 23

Voor alles wat in deze statuten of het huishoudelijk reglement niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van

27 juni 1921 en haar wijzigingen toepasselijk."

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bij unanieme beslissing van de buitengewone algemene vergadering d.d. 4 september 2012 werd besloten om het ontslag te aanvaarden van volgende bestuurders;

- de lieer Koen De Smet, geboren te Gent op 2 mei 1952 en wonende te 1 000 Brussel, Koning Albert 11-laan 20;

- mevrouw Michèle Eeman, geboren te Aalst op 7 december 1953 en wonende te 2800 Mechelen, Befferstraat 25;

- de heer Luk Tack, geboren te Geraardsbergen op 6 februari 1957 en wonende te 1210 Brussel, Koning Albert 11-laan 19;

- de heer Peter De Wilde, geboren te Temse op 8 april 1969 en wonende te 2060 Antwerpen, Camotstraat 91/b1;

- de heer Eddy Pannecoucke, geboren te Oostende op 12 december 1956 en wonende te 8400 Oostende, Koopvaardijstraat 23;

- mevrouw Marina Laureys, geboren te Merksem op 18 september 1958 en wonende te 1000 Brussel, Maurice Lemonnierlaan 22;

- de heer Edgard Goedleven, geboren te Brasschaat op 20 februari 1938 en wonende te 3060 Bertem, Oude Bertembosstraat 7.

Bij unanieme beslissing van de buitengewone algemene vergadering d.d. 4 september 2012 werd besloten om volgende personen te benoemen tot bestuurder van de vereniging:

- de heer Jan van den Nieuwenhuijzen, geboren te Wilrijk op 24 maart 1952 en wonende te 2600 Berchem,

Floraliënlaan 18;

- de heer Philippe De Backer, geboren te Deume op 29 juli 1974 en wonende te 2580 Putte, Biezenstraat

4a;

- mevrouw Anne Kestens, geboren te Herentals op 7 oktober 1965 en wonende te 2970 Schilde, Heidedreef

46;

- de heer Jan Klinckaert, geboren te Wetteren op 1 december 1965 en wonende te 3000 Heverlee,

Leeuwerikenstraat 37/202;

- de heer Piet Lombaerd, geboren te Lier op 12 mei 1948 en wonende te 2000 Antwerpen, Belgiëlei 48;

- de heer Eric Van Hooydonk, geboren te Antwerpen op 6 september 1965 en wonende te 2000 Antwerpen,

Emiel Banningstraat 23; "

- de heer Jozef Van Waeyenberge, geboren te Gent op 11 februari 1945 en wonende te 1760 Roosdaal,

Molenkauter 9.

Bij beslissing van de raad van bestuur d.d. 4 september 2012 werd beslist om de heer Jan van den Nieuwenhuijzen te benoemen tot voorzitter van de raad van bestuur,

Op dezelfde vergadering beslist de Raad van Bestuur om, overeenkomstig artikel 17, §1, 3de alinea en 17, §2, 3de alinea van de gecoördineerde statuten d.d. 4 september 2012, de bestuurs- en vertegenwoordigingsbevoegdheid voor onderstaande rechtshandelingen van de vereniging via bijzondere volmacht toe te vertrouwen aan de algemeen directeur.

De algemeen directeur kan de vereniging daarbij verbinden binnen de perken van haar volmacht, waarvan de grenzen tegenwerpelijk zijn aan derden:

-het voorbereiden van de werkzaamheden en de uitvoering van de beslissingen van de raad van bestuur van de vereniging;

-het openen van bankrekeningen, spaarrekeningen, termijndeposito's en andere soorten rekeningen bij financiële instellingen en het uitvoeren van (interne) financiële transacties tussen de verschillende rekeningen van de vereniging;

-het verrichten van alle handelingen en aftekenen van alle briefwisseling, documenten en volmachten ten overstaan van bPOST NV;

-het aanwerven en ontslaan van personeelsleden en het uitvoeren van de contracten van het personeel, met uitzondering van de managementfuncties;

-het voeren van onderhandelingen namens de vereniging omtrent commerciële afspraken;

-het indienen, ondertekenen en opvolgen van offertes en subsidiedossiers namens de vereniging;

MOQ2.2

Luik B - vervolg

" het stellen van alle handelingen en vervullen van noodzakelijke en/of nuttige formaliteiiten'met het oog op ' het verkrijgen van legaten, giften, schenkingen en de uitvoering van testamentaire en andere wilsbeschikkingen ten voordele van de vereniging, met inbegrip van de vertegenwoordiging van deze laatste voor notaris;

-het ondertekenen van uitgaande bestelbonnen, werkopdrachten, verbintenissen, declaraties en overeenkomsten met een waarde van minder dan tienduizend euro (10,000 EUR) en, onder voorwaarde dat het uitsluitend de uitvoering betreft van een eerder genomen beslissing van de raad van bestuur, het stellen van ' dezelfde handelingen met een waarde tot vijfentwintig duizend euro (25.000 EUR);

-het uitvoeren van betalingen en het verrichten van schulderkenningen met een waarde van minder dan tienduizend euro (10.000 EUR) en, onder voorwaarde dat het uitsluitend de uitvoering betreft van een eerder genomen beslissing van de raad van bestuur, het stellen van dezelfde handelingen met een waarde tot vijfentwintig duizend euro (26.000 EUR);

-het sluiten en opvolgen van interne afspraken en overeenkomsten binnen de vereniging en het uitvoeren van andere opdrachten die haar door de raad van bestuur worden toevertrouwd.

Bij beslissing van de raad van bestuur d.d. 27 september 2012 werd beslist om aan de heer Christophe ' Soulliaert bij bijzondere volmacht dezelfde bestuurs- en vertegenwoordigingsbevoegdheid toe te vertrouwen als ' deze die aan de algemeen directeur werd toevertrouwd bij voormelde beslissing d.d, 4 september 2012.

Jan van den Nieuwenhuijzen Jan Brocatus

Voorzitter van de Raad van Bestuur Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

27/10/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 454.452.225

Benaming

(voluit) : Erfgoed Vlaanderen vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Oude Beurs 27, 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : samenstelling bestuursorganen

Zitting van de Algemene Vergadering van 25 november 2010

De Algemene Vergadering aanvaardt de heren Guido Knops, Peter De Wilde en Luc Demeester als

werkend lid van de vereniging, en aanvaardt het ontslag als werkend lid van de heer Paul De Keersmaeker.

De Algemene Vergadering aanvaardt het voorstel tot beëindiging van het mandaát als bestuurder van de

heer Jos Van Rillaer.

Mevrouw Marina Laureys en de heren Dirk Renard, Peter De Wilde, Guido Knops en Luc Demeester

worden benoemd als bestuurders.

De Algemene Vergadering neemt kennis van de beslissing van de Raad van Bestuur van 8 juli 2010, waarbij

de heer Johan Vanderheyden als secretaris van de Raad van Bestuur wordt benoemd.

(w" g" )

Edgard Goedleven, voorzitter

Johan Vanderheyden, secretaris

Persoonlijke gegevens nieuwe benoemingen:

- Marina Laureys, Maurice Lemonnierlaan 22, 1000 Brussel - geboren op 18/09/1958 te Merksem

- Dirk Renard, Onderbossenaarstraat 43, 3680 Maarkedal - geboren op 29/09/1939 te Mechelen

- Peter De Wilde, Camotstraat 91, bus 1, 2060 Antwerpen - geboren op 08 0411969 te Temse

- Guido Knops, Zelestraat 77, 2800 Mechelen - geboren 02/10/1948 te Mechelen

- Luc De meester, Karel Van Manderstraat 24, 8510 Marke - geboren 24/01/1941 te Menen

- Johan Vanderheyden, kwakstraat 7, 9830 Sint-Martens-Latem - geboren 29/03/1940 te Sint-Niklaas.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening."

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*11163488"

RECHTBANK KOOPHANDEL

17 OKT. 2011

Griffie

ANTWERPEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
HERITA

Adresse
OUDE BEURS 27 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande