HERMES KORFBAL CLUB, AFGEKORT : HERMES KC

Association sans but lucratif


Dénomination : HERMES KORFBAL CLUB, AFGEKORT : HERMES KC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 538.472.338

Publication

11/09/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Hermes KC , te Wommelgem.

OPRICHTING

De vereniging zonder winstoogmerk, genaamd  Hermes Korfbalclub werd opgericht op 23 april 2013 door volgende stichters, allen van Belgische nationaliteit :

" Artikel 2 - De zetel van de vereniging is gevestigd te Wommelgem, Eikenlaan 40. Zij mag dezelve, bij beslissing

van de raad van bestuur, overbrengen elders in de Antwerpse omgeving.

Het gerechtelijk arrondissement is Antwerpen.

" Artikel 3 - De hoofddoelen van de vereniging zijn:

- de promotie, de verspreiding en de beoefening van de korfbalsport.

- de beoefening, de bevordering en de verspreiding van sport in het algemeen. Dit zowel op competitieve als op

recreatieve basis.

Zij mag alle daden stellen die verwezenlijking van haar doel kunnen bevorderen, waartoe zij is aangesloten bij de

Koninklijke Belgische Korfbalbond - Vlaamse Liga vzw (afkorting KBKB vzw), aangesloten bij het Belgisch

Olympisch en Interfederaal Comité.

De vereniging ontzegt zich hierbij alle inmenging in politieke, wijsgerige, syndicale of persoonlijke

aangelegenheden.

De vereniging zal alle onroerende goederen, die tot het verwezenlijken van haar doel nodig zijn, mogen bezitten,

hetzij in vruchtgebruik, hetzij in eigendom.

1. Lauwers, Kevin, wonende te 2160 Wommelgem, Eikenlaan 40, °26/11/1981 te Schoten, opvoeder, Belg

2.Van Loock Nik, wonende te 2560 Kessel (Nijlen), Radiostraat 16, °23/12/1982 te Lier, bediende, Belg

3. Cooremans Karen, wonende te 2540 Hove, Jos Coveliersstraat 57, °09/01/1991 te Wilrijk, student, Belg

De statuten der vereniging worden als volgt vastgesteld :

Hoofdstuk I. - Benaming, zetel, doel, duur.

" Artikel 1 - De vereniging is opgericht onder de benaming "Hermes Korfbalclub", in afkorting "Hermes KC".

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Hermes Korfbal Club

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13305090*

(afgekort) : Hermes KC

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Eikenlaan 40 V1

0538472338

2160

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Wommelgem

Griffie

Neergelegd

09-09-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

" Artikel 4 - De vereniging is voor een onbepaalde duurtijd opgericht en kan ten allen tijde ontbonden worden.

Hoofdstuk II. - Leden, aanneming, ontslag, verplichtingen.

" Artikel 5 - Het ledental is onbeperkt, zonder evenwel minder te mogen zijn dan drie.

Drie vijfden van de leden moet Belg zijn.

" Artikel 6 - De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en toegetreden leden. De raad van bestuur beslist over de toetreding van nieuwe leden. Om tot de vereniging te kunnen behoren als effectief lid moet men een toegetreden lid zijn dat de leeftijd van 16 jaar bereikt heeft, minstens 1 jaar lid zijn van de vereniging en moet men schriftelijk aan de raad van bestuur te kennen geven ook effectief lid te willen worden, en dient dit door de Raad van Bestuur bekrachtigd te worden.

" Artikel 7- Leden kunnen, op voorstel van de raad van bestuur, door de algemene vergadering de titel van "erelid", "lid van verdienste" of  lid van sportverdienste ontvangen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

" Artikel 8 - De uittreding en de uitsluiting der leden wordt geregeld overeenkomstig artikel 12 der wet van 2 mei 2002. Uittredende of uitgesloten leden kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk bezit. Zij kunnen de door hen betaalde bijdragen niet terug ontvangen noch terug eisen. Zij mogen geen rekeningen, noch inventaris, noch zegellegging vorderen.

Elk lid dat door hem/haar verschuldigde lidgeld niet tijdig betaalt, wordt als ontslagnemend beschouwd.

Het lidmaatschap eindigt ook bij ontslag van het lid als steunend of actief lid aan de vereniging, bij uitsluiting, bij overlijden, en bij ontbinding van de vereniging.

De Raad van Bestuur kan souverein over de uitsluiting of schorsing van de toegetreden leden beslissen, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

" Artikel 9 - Elk lid verbindt zich de statuten na te leven. De financiële verplichtingen van de leden zijn beperkt tot het betalen van hun jaarlijks lidgeld. Deze bijdragen worden elk jaar door de algemene vergadering vastgesteld, zonder dat dit bedrag voor elk lid 500 (vijfhonderd) Euro per jaar mag overschrijden.

" Artikel 10 - Bij beslissing van de raad van bestuur mogen tot de vereniging toegelaten worden, alle meerderjarige fysieke personen of rechtspersonen, die de vereniging met de hun ten dienste staande middelen wensen te ondersteunen.

" Artikel 11 - De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minstens drie leden, die de leeftijd van 18 jaar bereikt hebben, ten minste één jaar effectief lid der vereniging, door de algemene vergadering benoemd onder de leden voor ten hoogste twee jaar en door haar te allen tijde afzetbaar. Zij worden vervangen volgens beurtwisseling : in de oneven jaren treden minstens twee en in de even jaren minstens een bestuurder af. De uittredende bestuurders zijn onmiddellijk herkiesbaar. De vervangende bestuurder voleindt het mandaat van zijn voorganger. Vier vijfden van de bestuurders moeten Belg zijn.

De effectieve leden hebben het recht hun kandidatuur voor de raad van bestuur schriftelijk voor te dragen. Deze kandidatuur moet ten laatste 14 dagen voor het begin van de jaarlijkse algemene vergadering ingediend zijn bij de secretaris.

" Artikel 13 - De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of op verzoek van de meerderheid der bestuurders, telkens de belangen van de vereniging het eisen. Bij ontstentenis van de voorzitter wordt deze vervangen door de ondervoorzitter, bij ontstentenis van deze door de oudste bestuurder in functie.

De raad van bestuur mag slechts uitspraak doen indien de meerderheid zijner leden aanwezig is. De beslissingen worden getroffen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter der vergadering beslissend.

" Artikel l2 - De voorzitter van de vereniging wordt jaarlijks door de algemene vergadering verkozen onder de meerderjarige leden van de raad van bestuur. De raad van bestuur regelt verder onderling zijn samenstelling en kiest onder zijn leden : een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Hoofdstuk III.  Bestuur.

" Artikel 14 - De beslissingen van de raad van bestuur worden in een bijzonder register, berustend op de maatschappelijke zetel, ingeschreven en ondertekend door twee bestuurders. Afschriften aan wie wettig belang heeft, mogen ervan afgeleverd worden. Zij dienen ondertekend door twee bestuurders.

" Artikel 15 - De raad van bestuur heeft de meest volstrekte bevoegdheid voor het beheer der vereniging. Wat niet uitdrukkelijk wordt voorbehouden, door de statuten of de wet, aan de algemene vergadering, valt onder zijn bevoegdheid.

Hij kan namelijk alle betalingen doen, gelden ontvangen en er kwijting van geven of eisen, alle contracten afsluiten, pleiten als eiser of als verweerder, voor alle rechtbanken, alle vonnissen uitvoeren, dading treffen, compromis aangaan. De leden van de raad van bestuur gaan geen persoonlijke of solidaire verplichtingen aan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Zij zijn enkel verantwoordelijk voor de uitvoering van hun

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mandaat.

Luik B - vervolg

" Artikel 16 - Om rechtsgeldig verbonden te zijn tegenover derden volstaat de handtekening van een bestuurder, zonder dat deze hun machten dienen te bewijzen.

De rechtsvorderingen worden in naam van de vereniging als eiseres en als verweerster ingespannen door de raad van bestuur, op vervolging en benaarstiging van de voorzitter, of de secretaris, of een bestuurder. Voor alle financiële verrichtingen hoger dan 500 (vijfhonderd) Euro en van welke aard ook, kan Hermes KC vzw slechts rechtsgeldig verbonden worden door de handtekening van de penningmeester en de gevolmachtigde. De gevolmachtigde wordt aangesteld door de Raad van Bestuur.

" Artikel l7 - Het maatschappelijk jaar begint op één augustus en eindigt op eenendertig juli van elk jaar. Alsdan wordt de rekening van het verlopen maatschappelijk jaar vastgesteld, de begroting opgemaakt voor het volgende. Dit alles te onderwerpen aan de goedkeuring der algemene vergadering. Het batig saldo van de rekening komt de vereniging toe en wordt in de maatschappelijke reserve gestort.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

" Artikel 18 - De algemene vergadering vertegenwoordigt het hoogste gezag in de vereniging. Aan haar

uitsluitende bevoegdheid zijn voorbehouden :

1e Wijziging aan de statuten;

2e Benoeming en afstelling van bestuurders;

3e Verkiezing van de voorzitter;

4e Goedkeuring van de begrotingen en rekeningen;

5e De ontbinding van de vereniging;

6e De uitsluiting van leden;

7e Alle beslissingen die de wettelijke of statutaire machten, toegekend aan de raad van bestuur overschrijden.

" Artikel 19 - Elk jaar moet een algemene vergadering gehouden worden, binnen de drie maanden na het afsluiten van het vorig maatschappelijk jaar ; een buitengewone algemene vergadering telkens de belangen van de vereniging het vergen of op verzoek van twee vijfde der leden voorkomend op de laatste jaarlijkse ledenlijst, neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel. In het laatste geval dient de buitengewone algemene vergadering gehouden te worden binnen de veertig dagen na de indiening van het verzoek.

Tijdens deze algemene vergadering zijn enkel de effectieve leden stemgerechtigd, toegetreden leden kunnen de vergadering wel bijwonen, maar hebben geen stemrecht en kunnen de vergadering niet interpelleren.

De bijeenroeping geschiedt door middel van een oproep in het clubblad van de vereniging, of door middel van een speciale oproepingsbrief of -mail, minstens twee weken vóór de vastgestelde datum te verzenden. Deze uitnodiging, ondertekend door de voorzitter namens de raad van bestuur, vermeldt dag, uur en plaats der bijeenkomst, evenals de te behandelen dagorde. Er kan enkel geldig gestemd worden over die punten die op de dagorde vermeld staan.

De voorzitter van de raad van bestuur of, bij ontstentenis, achtereenvolgens de ondervoorzitter of de oudste bestuurder in functie, neemt het voorzitterschap waar en duidt de verslaggever aan. Het verslag wordt in een bijzonder register, berustend op de maatschappelijke zetel,, ingeschreven en ondertekend door twee bestuurders en de aanwezige leden die zulks verlangen. Afschriften aan wie wettig belang heeft mogen ervan afgeleverd worden. Zij dienen ondertekend door twee bestuurders. Beknopt verslag wordt, ten behoeve van de leden, gepubliceerd in het clubblad van de vereniging.

" Artikel 20 - Op de jaarlijkse algemene vergadering wordt (worden) :

1. Door de raad van bestuur verslag uitgebracht over de werking.

2. Door de penningmeester verslag uitgebracht over de financiële toestand en de rekeningen ter goedkeuring voorgelegd.

3. Door de kommissie van toezicht op de boekhouding verslag uitgebracht.

4. De begroting voor het volgend jaar ter goedkeuring voorgelegd.

5. De bestuurders benoemd.

6. De bijdragen vastgesteld.

7. De kommissie van toezicht op de boekhouding benoemd.

8. De titel van "erelid", "lid van verdienste" of  lid van sportverdienste toegekend.

Elk voorstel, ingediend en ondertekend door ten minste één twintigste van het aantal leden voorkomend op de laatste ledenlijst neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, moet op de dagorde van de jaarlijkse algemene vergadering worden geplaatst.

Hoofdstuk IV. - Algemene vergaderingen.

" Artikel 21 - Behoudens de bijzondere voorwaarden van aanwezigheid en meerderheid, bepaald bij artikelen 8, 12 en 20 van de organieke wet van 2 mei 2002, voor de wijzigingen aan de statuten, de uitsluiting van leden, de eenvoudige of voorbarige ontbinding, is de algemene vergadering geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

" Artikel 22 - Alle beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen. Bij staking der stemmen over zaken is het voorstel verworpen; bij staking van stemmen over personen heeft een nieuwe stemming plaats. Voor de toekenning van de titel van "erelid", "lid van verdienste" of  lid van sportverdienste is echter een meerderheid van twee derden der stemmen vereist.

Over de wijzigingen aan de statuten, de uitsluiting van leden, de eenvoudige of voorbarige ontbinding, kan slechts geldig worden beslist indien deze punten uitdrukkelijk in de oproeping tot de algemene vergadering werden vermeld en mits inachtneming van de door de wet van 2 mei 2002 voorziene meerderheid van twee derden der stemmen.

Elk lid mag zich laten vertegenwoordigen door een daartoe behoorlijk gevolmachtigd lid. Deze laatste mag echter maximaal 1 volmacht hebben.

Hoofdstuk V.  Ontbinding.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

" Artikel 23 - In geval van vrijwillige, eenvoudige, voorbarige of gerechtelijke ontbinding, op welk ogenblik en om welke redenen ook, wordt het nettoactief, dat na de vereffening der schulden en aanzuivering der lasten overblijft, overgedragen aan een vereniging of werk met een gelijkaardig doel en voorwerp als dit der vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

" Artikel 24 - De vereniging heeft het recht haar statuten te verklaren. Bij betwisting en in het algemeen voor alles wat niet in deze uitdrukkelijk is voorzien, wordt verwezen naar de wet van 2 mei 2002, waarbij aan de verenigingen zonder winstoogmerk en aan de instellingen van openbaar nut rechtspersoonlijkheid wordt verleend.

" Artikel 25 - De raad van bestuur kan, voor de toepassing van onderhavige statuten, een huishoudelijk reglement opstellen, dat niet in strijd mag zijn met deze statuten en dat door de algemene vergadering moet worden goedgekeurd. Bij betwisting of, in het algemeen, voor alles wat hierin niet uitdrukkelijk is voorzien, zal worden verwezen naar de geldende wetgeving.

Volgende benoemingen werden bekrachtigd:

- Lauwers, Kevin, wonende te 2160 Wommelgem, Eikenlaan 40, °26/11/1981 te Schoten, opvoeder, Belg,

voorzitter

- Cooremans Karen, wonende te 2540 Hove, Jos Coveliersstraat 57, °09/01/1991 te Wilrijk, student, Belg

penningmeester en 2de ondervoorzitster

- Van Loock Nik, wonende te 2560 Kessel (Nijlen), Radiostraat 16, °23/12/1982 te Lier, bediende, Belg Secretaris

en 1ste ondervoorzitter

Gedaan te Wommelgem, de drieëntwintigste april tweeduizenddertien.

Hoofdstuk VI.  Algemeenheden.

Hoofdstuk VI.  Algemeenheden

Coordonnées
HERMES KORFBAL CLUB, AFGEKORT : HERMES KC

Adresse
EIKENLAAN 40 2160 WOMMELGEM

Code postal : 2160
Localité : WOMMELGEM
Commune : WOMMELGEM
Province : Anvers
Région : Région flamande