HET WESTELS ACHTERWERK

Association sans but lucratif


Dénomination : HET WESTELS ACHTERWERK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 500.912.057

Publication

22/11/2012
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

TITEL I  Naam, rechtsvorm, zetel, doel, duur

Artikel 1: De vereniging is opgericht onder de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk en draagt als naam  Het Westels Achterwerk .

Artikel 2: De vereniging heeft haar zetel te 2260 Westerlo, Koning Leopoldlaan 51, onder het gerechtelijk arrondissement Turnhout. De zetel mag naar elk ander adres worden gebracht bij eenvoudige beslissing van de algemene vergadering. Deze beslissing moet in het Belgisch Staatsblad worden gepubliceerd en ter griffie van de Rechtbank van Koophandel van het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Artikel 3: Het Westels Achterwerk is een vereniging ter bevordering van de sociale contacten binnen Westerlo. In deze hoedanigheid is zij organisator van ontspannende, sociale en maatschappelijk vormende activiteiten voor jonge ondernemende mensen. Zij zal er naar streven op alle niveaus de tolk te zijn van de belangen van de jonge werkende Westelaar en een coördinatie- en organisatiefunctie uit te oefenen op ontspannend, professioneel en sociaal vlak. De vereniging kan daartoe ook handelsdaden stellen, voor zover deze ondergeschikt blijven aan het doel waarvoor zij werd opgericht en de opbrengst ervan uitsluitend voor dit doel wordt aangewend.

Artikel 4: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan ten allen tijde worden ontbonden door de algemene vergadering overeenkomstig de statuten.

TITEL II - Leden

Artikel 5: De vereniging bestaat uit actieve leden die lid zijn van de algemene vergadering. De algemene

vergadering kan bij gewone meerderheid nieuwe leden toelaten tot de vereniging. Enkel deze leden hebben de

rechten en plichten die de VZW-Wet aan de leden toekent. De leden dienen één euro in te brengen in de

vereniging.

De stichtende leden zijn:

1. Kristof WELTERS, Hoog Heultje 42, 2260 Westerlo, stichtend lid.

2. Sofie VERVLOET, Hoog Heultje 42, 2260 Westerlo, stichtend lid.

3. Lode PIHAY, Koning Leopoldlaan 51, 2260 Westerlo, stichtend lid.

4. Lien VAN MELDERT, Koning Leopoldlaan 51, 2260 Westerlo, stichtend lid.

5. Philip CARENS, de Merodedreef 114, 2260 Westerlo, stichtend lid.

6. Ward VAN MELDERT, de Merodedreef 20, 2260 Westerlo, stichtend lid.

STATUTEN VAN DE VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK  HET WESTELS ACHTERWERK

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Het Westels Achterwerk

België

Onderwerp akte : Oprichting

*12306070*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Koning Leopoldlaan 51

0500912057

2260

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Westerlo

Griffie

Neergelegd

20-11-2012

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

7. Lotte VERVLOET, Sint-Lambertusstraat 9, 2260 Westerlo, stichtend lid.

Artikel 6: Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Dit ontslag moet per brief aan de raad van bestuur ter

kennis worden gebracht.

Artikel 7: De uitsluiting van een lid kan door de algemene vergadering met gewone meerderheid worden

uitgesproken.

Artikel 8: Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de

vereniging en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbreng vorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

TITEL III  Algemene vergadering

a. Samenstelling

Artikel 9: De algemene vergadering bestaat uit de leden van de vereniging. Het aantal leden bedraagt minstens 3. Over de kwijting van de uittredende raad van bestuur beslist de algemene vergadering vooraleer zij een nieuwe samenstelling verkrijgt.

Artikel 10: De algemene vergadering kiest onder haar leden een voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester en secretaris.

Artikel 11: Elk lid kan zich door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door middel van een schriftelijke volmacht die uiterlijk bij aanvang van de algemene vergadering ter kennis wordt gebracht van dit lid en van de secretaris van de algemene vergadering. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk aanwezig of vertegenwoordigd lid beschikt over één stem.

b. Bijeenroeping en bevoegdheid

Artikel 12: De volgende aangelegenheden behoren tot de exclusieve bevoegdheid van de algemene vergadering:

· Wijzigen van de statuten;

· Goedkeuring van de begrotingen en rekeningen;

· Verlenen van kwijting aan penningmeester, voorzitter en secretaris van de algemene vergadering en aan bestuurders;

· Ontbinden van de vereniging;

· Aangaan van een verbintenis namens de vereniging die zich uitstrekt over meer dan één boekjaar;

· Uitsluiten en toevoegen van leden;

· Omzetten van de vereniging in een vennootschap;

· Benoemen en afzetten van bestuurders.

Artikel 13: De algemene vergadering wordt door de voorzitter van de algemene vergadering bijeen geroepen, telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

Artikel 14: Alle leden worden minstens één week voor de vergadering door de secretaris van de algemene vergadering opgeroepen per elektronische post. De oproeping vermeldt plaats, dag en uur van de vergadering en bevat de agenda. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door drie leden van de algemene vergadering moet op de agenda voorkomen. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen niet worden behandeld, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid beslist om ze wel te behandelen.

c. Wijze van beraadslaging

Artikel 15: Met uitzondering van de door de wet en door de statuten bepaalde gevallen worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter van de algemene vergadering de doorslag, met uitzondering voor wat betreft het goedkeuren van de rekeningen. Indien er in het laatste geval staking van stemmen is, worden de rekeningen niet goedgekeurd.

Artikel 16: Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging in de oproeping is vermeld en indien twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De statutenwijziging moet worden goedgekeurd met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer deze wijziging evenwel betrekking heeft op de doelstelling van Het Westels Achterwerk kan zij enkel worden aangenomen met de meerderheid van vier vijfden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wordt dit quorum niet bereikt kan ten vroegste drie weken na de eerste vergadering een tweede algemene vergadering worden bijeen geroepen, die geldig kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 17: Voor de vrijwillige ontbinding en voor uitsluiting en toevoeging van een lid moet de regeling voor een gewone statutenwijziging worden gevolgd.

Artikel 18: Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris van de algemene vergadering en bijgehouden worden op de zetel van de vereniging. Elke belanghebbende heeft het recht om inzage of een afschrift van de notulen te vragen aan de secretaris van de algemene vergadering. De jaarrekening wordt ondertekend door de voorzitter en penningmeester van de algemene vergadering en neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel van het gerechtelijk arrondissement Turnhout. De aangifte in de rechtspersonenbelasting wordt ondertekend en ingediend door de penningmeester van de algemene vergadering.

TITEL IV  Raad van bestuur

Artikel 19: De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur waarvan het aantal leden vastgesteld op vier. De raad van bestuur is samengesteld uit voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester en secretaris van de algemene vergadering.

Artikel 20: De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter van de algemene vergadering. In diens afwezigheid wordt de raad van bestuur door de oudste der aanwezigen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 21: De algemene vergadering stelt tijdens de eerste vergadering van het boekjaar een raad van bestuur aan. De benoeming van deze bestuurders moet binnen de maand na beslissing van de algemene vergadering worden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad en worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel van het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Artikel 22: De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Deze is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van degene die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Artikel 23: De raad van bestuur wordt bijeen geroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij vergadert minstens eenmaal per kwartaal en wordt bijeen geroepen door haar voorzitter of door twee bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

TITEL V  Rekeningen en begrotingen

Artikel 24: De raad van bestuur is verantwoordelijk voor het financieel beheer van de vereniging.

Artikel 25: De algemene vergadering is echter exclusief bevoegd voor financiële beslissingen die betrekking hebben op meer dan één boekjaar en voor het beheer van de saldi van de jaarrekeningen, alsook voor het openen, sluiten en beheren van rekeningen bij financiële instellingen op naam van de vereniging en het verlenen van volmachten daarop. Dergelijke volmachten kunnen enkel worden verleend aan leden van de raad van bestuur.

Artikel 26: Voor aangelegenheden vermeld in artikel 25 vertegenwoordigt de penningmeester van de algemene vergadering in en buiten rechte, tenzij derden het optreden van meerdere vertegenwoordigers van de vereniging vereisen. Als derden het optreden van twee vertegenwoordigers vereisen treden de voorzitter en de penningmeester van de algemene vergadering op. Als derden het optreden van drie vertegenwoordigers vereisen treden de voorzitter, de penningmeester en de secretaris van de algemene vergadering op.

Artikel 27: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De jaarrekening wordt overeenkomstig de statuten bekend gemaakt.

TITEL VI  Ontbinding en vereffening

Artikel 28: In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 29: In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging met gelijkaardig doel, die wordt gekozen door de algemene vergadering met twee derden van de uitgebrachte stemmen.

SLOTBEPALING

Artikel 30: Deze tekst van de statuten treedt in werking op 13/11/2012.

2. Sofie VERVLOET, Hoog Heultje 42, 2260 Westerlo

3. Lode PIHAY, Koning Leopoldlaan 51, 2260 Westerlo

4. Lien VAN MELDERT, Koning Leopoldlaan 51, 2260 Westerlo

5. Philip CARENS, de Merodedreef 114, 2260 Westerlo

6. Ward VAN MELDERT, de Merodedreef 20, 2260 Westerlo

7. Lotte VERVLOET, Sint-Lambertusstraat 9, 2260 Westerlo

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig VZW-wet, met de hierna volgende statuten.

Westerlo, Koning Leopoldlaan 51, 12 november 2012.

De ondervoorzitter: Philip CARENS (de Merodedreef 114, 2260 Westerlo)

De penningmeester: Lotte VERVLOET (Sint-Lambertusstraat 9, 2260 Westerlo)

BENOEMING VAN DE LEDEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

- VERVLOET Sofie, voorzitter, Hoog Heultje 42,2260 Westerlo, geboren te Herentals op 04/04/1979.

- VAN MELDERT Lien, secretaris, Koning Leopoldlaan 51, 2260 Westerlo, geboren te Herentals op 12/03/1986.

- CARENS Philip, ondervoorzitter, de Merodedreef 114, 2260 Westerlo, geboren te Edegem op 30/12/1986.

- VERVLOET Lotte, penningmeester, Sint-Lambertusstraat 9, 2260 Westerlo, geboren te Leuven op 21/01/1991.

OPRICHTINGSAKTE

De oprichtingsvergadering vindt plaats te 2260 Westerlo, Koning Leopoldlaan 51 op 12 november 2012.

De ondergetekenden,

1. Kristof WELTERS, Hoog Heultje 42, 2260 Westerlo

De voorzitter: Sofie VERVLOET (Hoog Heultje 42 , 2260 Westerlo)

De secretaris: Lien VAN MELDERT (Koning Leopoldlaan 51, 2260 Westerlo)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Coordonnées
HET WESTELS ACHTERWERK

Adresse
KONING LEOPOLDLAAN 51 2260 WESTERLO

Code postal : 2260
Localité : WESTERLO
Commune : WESTERLO
Province : Anvers
Région : Région flamande