HIGH COUNCIL OF ISLAMIC ECONOMY IN EUROPE, AFGEKORT : H.C.I.E.E.

Association sans but lucratif


Dénomination : HIGH COUNCIL OF ISLAMIC ECONOMY IN EUROPE, AFGEKORT : H.C.I.E.E.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 474.744.625

Publication

02/01/2012
ÿþ Moa word 11.

i[,, ' In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte



be a lf Sta

`1200099A"

" ¢ g(~ . ,~,~: ~i; C c~tin~C

~.o nn t~ ~~~ ~.-.~ 'TL~6'nrJ ' A u~~.'lr~y~: ~4. van Knophnndej ûrstwerpon, op

2 C DEC, 2011

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : 0474.744.625

Benaming

(voluit) : High Council of Islamic Economy in Europe

(verkort) : H.C.I.E.E.

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Antwerpsesteenweg 181 -B-2950 KAPELLEN

(volledig adres)

Onderwerp akte : Statutenwijziging aangepast aan laatste wetgeving inzake V.Z.W. met zetel overbrenging, doeluitbreiding, en naamuitbreiding

Blijkens de notulen van de buitengewone statutaire vergadering van de leden van de vereniging gehouden op 30/09/2011 werd met éénparigheid besloten om enerzijds de statuten van de vereniging volledig aan .te' passen aan de laatste wetgeving inzake de vereningingen zonder winstoogmerk, en waarbij o-m, bepaalde: terminologie werd aangepast, omzetting werd gedaan van het kapitaal in Belgische Frank naar Euro, enz.

Tevens werd met éénparigheid besloten om met onmiddelijke ingang de maatschappelijke zetel van de vereniging over te brengen naar het adres te B-2140 BORGERHOUT (ANTWERPEN) Kattenberg 100.

Eveneens met unanimiteit werd besloten om aan de naam van de vereniging toe te voegen met "HAIT BAIT: AL KORAN"

Tenslotte werd met éénparigheid van stemmen besloten om het maatschappelijke doel van de vereniging uit; te breiden met: Zij zal tevens tot realisatie van de voormelde doelstellingen, en met heet oog op de vestiging van een moskee, ontmoetingscentrum, en de verhuring en onderverhuring in sociaal verband, gebouwen en vastgoed mogen aankopen, huren, behouden, onderhouden en zo nodig verbouwen en renoveren.

Tevens werd het volledige huidige bestuur bevestigd en aangesteld voor een nieuw mandaat van zes jaren, lopende tot de algemene jaarvergadering van de vereniging in 2017.

er werd besloten om de bovenvermelde statutenwijzigingen te publiceren middels gecoordineerde statute, zoals hierna volgen.

get. de voorzitter BENYAICH Mohamed

GECOORDINEERDE STATUTEN VAN DE V.Z.W. High Council of Islamic Economy en Europe 'Hait Bait Al Koran'

Artikel 1: De Foundation heeft als benaming: High Council of Islamic Economy in Europe", "H.I.C.E.E." . In

alle briefwisseling zal verplichtend steeds de vermelding "HAIT BAIT AL KORAN" mogen toegevoegd worden aan de voormelde benaming.

Artikel 2: De maatschappelijke zetel van de Foundation is gevestigd aan Kattenberg 100 te B-2140 BORGERHOUT (ANTWERPEN), gerechtelijk arrondissement Antwerpen, of gelijk welke andere plaats aangeduid door de raad van bestuur. elke wijziging aan de zetel moet binnen de maand verschijnen in de bijlage van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3: De vereniging zonder winstoogmerk verenigt aile deelnemers aan het Internationaal Islamitisch Economisch Congres over het Halal-concept dat gehouden werd van 8 tot 11 juni 1994 te Antwerpen. De vereniging heeft een sociale doelstelling, voor verdere uitleg hierover zie volgende tekst:

Artikel 4: De stichting heeft belangrijkse doelstellingen:

De Islamitische economie en haar rol in de ontwikkeling van de wereldeconomie te promoten en de ontwikkeling van het geheel aan de economische, industriële en financiële relaties tussen de Islamitische landen en Europa en in het bijzonder België te steunen. De vereniging doet hiervoor aile handelingen met het oog op de promotie van de oprichting van instellingen en verenigingen, gespecialiseerd in de ontwikkeling en overdracht van technologie en de samenstelling kaders. zij zal alle nodige middelen aanwenden om deze doelstellingen te bereiken. zij houdt zich in het bijzonder bezig met prgramma's

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

samengesteld ten voordele van de overdracht van technologiën en kaders gekwalificeerd tussen Europa en de Islamitsche wereld.

Zij zal allerhande studies doen van de markt, dit per product en per sector en zal vergaderingen, conferenties, congressen, studiedagen, informatiedagen, studiereizen,... organisceren om culturele, financiële en sociale uitwisselingen tussen het Westen en de Arabische -Islamitische wereld te realiseren. Zij houdt toezicht op de creatie van een financiële traditionele structuur. zij zal steun verlenen aan de dialoogtussen de Kamers van Koophandel, de banken, zakenmensen, professors, academische instellingen om aldus de rol van de Islamitsche economie in de maatschappij beter te leren kennen en dit door de creatie van een Arbitragekamer. De stichting zal haar activiteiten in Europa uitoefenen (In het bijzonder in de kapitalistische landen Europa, België, en in de hele wereld).

Zij zal alles in het werk stelren om harmonie en begrip teweeg te brengen op dit domein zodat de ontwikkeling van de economische, culturele en sociale uitwisselingen goed verloopt. Zij zal tevens tot realisatie van de voormelde doelstellingen, en met het oog op de vestiging van een moskee, verhuring en onderverhuring in sociaal verband gebouwen en vastgoed mogen aankopen, huren, behouden, onderhouden en zo nodig verbouwen en renoveren.

Artikel 5: Het boekjaar loopt 1 januari tot 31 december van elk jaar.

De duur van de stichting: "H.C.I.E.E." is onbeperkt; ze kan op elk moment ontbonden worden.

Artikel 6: Om dit doel te verwezelijken kan de foundation alle economische handelingen verrichten die nodig zijn in de breedst mogelijke zin ze zal vergaderingen, conferenties, congressenen studie- of informatiedagen inrichten, alsmede studiereizen organiseren teneinde de socio-culturele uitwisseling te bevorderen tussen de westerse en de Arabische Islamitsche wereld. De foundation zal haar activiteiten zowel in Europa als in de Arabische-Islamische wereld te ontplooien.

Artikel 7: De Foundationword opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 8: de Foundation bestaat uit effectieve-, sympathiserende- en ereleden. het minimum aantal effectieve leden, anders gezegd, vennoten, wordt vastgesteld op drie. De effectieve leden, fysieke-, morele-en rechtspersonen, beperken hun deelname tot het financieren van de activiteiten van de Foundation. De ereleden zijn de fysieke personen die deze titel mogen voeren uit hoofde van hun persoonlijke verdienste en de functies die ze uitoefenen.

Artikel 9: Alleen effectieve leden zullen van de gebruikelijke rechten kunnen genieten die zijn voorbehouden aan de leden van een V.Z.W.

Artikel 10: De effectieve leden zullen tot de Foundation toegelaten worden na stemming van de algemene vergadering, beslist bij meerderheid van stemmen. De raad van bestuur zal jaarlijks een lijst voorleggen van de kandidaat-effectieve leden en zal degevallend de algemene vergadering inlichten nopens de verdiensten en titels van deze kandidaten. Voor sympathiserende leden volstaat een eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Artikel 11: De effectieve leden betalen een jaarlijkse bijdrage vastgesteld op voorstel van de raad van bestuur van de landelijke afdeling. Deze bijdrage mag de 4.957,87 euro niet overschrijden. Vijf procent van de bijdragen word gestort bij het maatschappelijke zetel van de Foundation te Kapellen. Van de ereleden en de sympathiserende leden wordt een bijdrage verlangd.

Artikel 12: Het lidmaatschap van de Foundation vervalt bij overlijden, ontslag of uitsluiting. Tot uitsluiting kan overgegaan worden door de raad van bestuur, beslist bij meerderheid van stemmen van de bestuurders in functie, op voorwaarden van bekrachtiging door de volgende algemene vergadering. Een effectief lid dat zijn jaarlijkse bijdrage niet betaald binnen de dertig dagen na ontvangst van een aangetekend herinneringsschrijven, wordt van ambtswege als ontslagnemend beschouwd.

Artikel 13: De foundation wordt bestuurd door een raad van bestuur, ook algemene raad genoemd,die uit minstens drie leden bestaat. De voorzitters van de buitenlandse Foundation-afdelingen zijn van rechtswege lid van de raad maar niet stemgerechtigd. De bestuurders hebben een mandaat van tien jaar. Het is hernieuwbaar.

Artikel 14: De raad van bestuur kiest onder zijn leden: Een voorzitter, minstens één vice-voorzitter, een algemeen secretaris en een schatbewaarder. De overige bestuursleden dragen de titel "zaakgelastigde", de raad kan ook niet raadsleden aanduiden als "zaakgelastigde".

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 15: De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of de algemeen secretaris. Er wordt steeds beraadslaagd bij meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, of per volmacht toevertrouwd aan een andere bestuurder. In geval van gelijkheid der stemmen in de stem van de voorzitter doorslaggeven. De beslissing van de raad van bestuur worden opgetekend in een hiertoe voorzien boek. Ze warden ondertekend door twee bestuurders. Elke vennoot kan dit boek raadplegen.

Artikel 16: De raad van bestuur beschikt over de meest uigebreide bevoegdheid wat betreft het bestuur en de administratie van de Foundation. De algemene secretaris zal het dagelijkse bestuur van de Foundation op zich nemen in samenspraak met de voorzitter. Alleen de voorzitter of zijn bijzondere mandataris kunnen geldige verbintenissen aangaan voor de Foundation betreft gelijk welke actie of stap dient ondemomen te worden met de landelijke afdelingen. De raad van bestuur zal er op toezien dat het advies van de ereleden wordt ingewonnen alvorens over te gaan tot bespreking nopens de toekomst van de Foundation.

Artikel 17: De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de Foundation toevertrouwen aan de directeurs of bedienden en hun bevoegdheden en vergoedingen vaststellen. Alle bindende handelingen van de Foundation, uitgezonderd die van dagelijks bestuur, worden getekend door de voorzitter of twee bestuurders.

Artikel 18: Rechtshandelingen, zowel als eiser of als verweerder, worden ingezet of gesteund, in naam van de foundation, door de raad van bestuur en opgevolgd door de voorzitter of door de algemene secretaris en een andere bestuurder. Zodoende zullen alle rekeningen verrichtingen (post, bank,...) afgetekend worden door de voorzitter of zijn gemachtigde.

Artikel 19: De algemene vergadering oefent het opperste gezag uit over de foundation. Ze bestaat uitsluitend uit de effectieve leden. Ze wordt voorgezet door de voorzitter van de raad van bestuur of bij afwezigheid door de algemene secretaris.

Artikel 20: Jaarlijks wordt er een algemene vergadering gehouden in de loop van de maand mei. De vergadering zal uitzonderlijk op andere tijdstippen doorgaan na beslissing van de raad van bestuur of op de verzoek van de voorzitter. Alle effectieve leden worden opgeroepen per aangetekende brief of per fax.

Artikel 21: De oproep geschiedt ten minste 25 dagen voor de vergadering. De dagorde wordt kenbaar gemaakt in de oproep. Elke lid heeft een stem. Elk effectief lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid dat drager is van een volmacht.

Artikel 22: De algemene vergadering is geldig samengesteld onafgezien het aantal aanwezige of vertegewoordigde leden. Er wordt beraadslaagd met meerderheid van aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. in geval van gelijke stemmen is die van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 23: De beslissingen van de algemene vergadering worden opgetekend in een register. Ze worden getekend door twee bestuurders. Elke vennoot kan ze inzien.

Artikel 24: uiterlijk op 1 maart van elk jaar maakt, de raad van bestuur de balans op van het voorbije jaar alsmede de begroting van het lopende jaar. Balans en begroting worden ter goedkeuringvoorgelegd aan de algemene vergadering in mei. Het eerste dienstjaar neemt aanvang op de oprichtingsdag van de Foundation. De overige boekjaren beginnen telkens op 1 januari en warden afgesloten op 31 december.

Artikel 25: De begroting zal vooral bestaan uit bijdragen, subsidies en stortingen verricht door de leden. De algemene vergadering kan ertoe besluiten dat bepaalde taken die de Foundation op zich neemt voorwerp uitmaken van te innen ontvangsten volgens een op te stellen barema.

Artikel 26: Ingeval van vrijwillige vereffening zal de algemene vergadering twee vereffenaars aanstellen en hun bevoegheden bepalen. Desgevallen zal het netto actief van de Foundation verplicht voorbestemd worden door de vergadering aan een andere vereniging of belangengroep die een sociaal doel voorstaat dat aanleunt bij dat de Foundation, hetzij in België hetzij in het buitenland.

Artikel 27: Voor al wat niet uitdrukkelijk voorzien is in onderhavige statuten blijkt de wet van 27 juni 1921 aangaande de V.Z.W. van 27 juni 1921 aangaande de V.Z.W.'s, inbegrepen de eraan inmiddels aangebrachte wetswijzigingen, van toepassing.

Artikel 28: De stichting kan haar activiteiten zowel in belgië als in het buitenland uitoefenen. Haar voorzitter kan over de hele wereld vertegenwoordigers benoemen. Deze benoeming kan uitgevoerd worden door de voorzitter of door zijn gevolmachtigde. De vertegenwoordigers kunnen al wat toebehoort aan de stichting in het land waar zij hun jurisdictie uitoefenen, ontvangen, afstaan of overdragen.

Artikel.29: De stichting H.C.I.E.E. heeft een nationaal en internationaal ere-comité dat raadgevingen verstrekt en sociale, culturele en humanitaire werken patroneert in de meest brede zin, zonder dat dit leden zijn die een stemrecht zouden hebben in de V.Z.W.

Artikel 30: Alle islamitsche universiteiten, centra, culturele verenigingen en organismen -nationale en internationale -worden beschouwd als ereleden en dit ad infinitum net zoals alle Islamitische bankinstellingen en financiële organisaties. Hun mening blijft echter adviserend. Alle vertegenwoordigers van de Islamwereld, consulaten, minderheidsvertegenwordigers in alle landen van de islampopulatie zijn eveneens honoraire leden en dit in permanente titel.

Artikel 31: De oprichting van een organisatie met het oog op consultatie om assistentie te verlenen aan de Europese en islamitsche bedrijven om instituten om beter de ontwikkeling en de oriëntatie van Industriële, Technologische en financiële projecten te leren kennen die het welzijn van de maatschappij voor ogen hebben.

get. de Voorzitter, Benyaich Mohamed

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HIGH COUNCIL OF ISLAMIC ECONOMY IN EUROPE, A…

Adresse
ANTWERPSESTEENWEG 181 2950 KAPELLEN(ANTW)

Code postal : 2950
Localité : KAPELLEN
Commune : KAPELLEN
Province : Anvers
Région : Région flamande