HOBOKEN FINANCE

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : HOBOKEN FINANCE
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 597.717.859

Publication

09/02/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

05-02-2015

Griffie

*15302423*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0597717859

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

HOBOKEN FINANCE

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

~~Uittreksel uit een akte verleden voor Dick Van Laere, geassocieerd notaris te Antwerpen op 29 januari 2015, vóór registratie uitgereikt, met als enig doel te worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, waaruit blijkt dat:

1. De besloten vennootschap naar Nederlands recht  CEES ZEVENBERGEN BEHEER B.V., met statutaire zetel te Heienoord en met adres te 3274 LH Heineoord, Boonsweg 55-57 (Nederland), ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken Rotterdam onder nummer 23091087. Ingeschreven onder bisnummer ondernemingen 0894.035.736- RP.

2. De besloten vennootschap naar Nederlands recht  BEHEERMAATSCHAPPIJ VAN DER BURGH B.V., met statutaire zetel te Rotterdam en met adres te 2983 GS Ridderkerk, Ringdijk 486 (Nederland), ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Rotterdam onder nummer 24053369. Ingeschreven onder bisnummer ondernemingen 0894.036.231- RP.

een handelsvennootschap hebben opgericht in de vorm van een naamloze vennootschap met de naam  HOBOKEN FINANCE .

Zetel.

De maatschappelijke zetel zal gevestigd worden te 2660 Hoboken (Antwerpen), Leo Bosschartlaan 20.

Doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, in België als in het buitenland:

Het organiseren en adviseren in beleggingen in onroerende en roerende goederen in de meest uitgebreide zin van het woord.

Kortom het verhuren van onroerende goederen en het laten opbrengen en doen renderen van vastgoed of effectenportefeuilles.

De vennootschap mag het bestuur waarnemen en toezicht en controle uitoefenen over vennootschappen en mag alle leningen van gelijk welke vorm en voor gelijk welke duur aan deze laatsten toestaan.

Zij mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, van fusie, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze een aandeel nemen in alle bestaande of op te richten vennootschappen of bedrijven, in België of het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel identiek, gelijkaardig of verwant is met het hare of van aard is de uitoefening van haar maatschappelijk doel te bevorderen. Deze lijst is exemplatief en niet beperkend.

Alle daden van beheer, bijstand en management van industriële en handelsvennootschappen zowel door rechtstreekse deelname aan het bestuur als bij wijze van managementovereenkomst, zonder dat deze opsomming beperkend is.

Het verlenen van diensten in de meest ruime zin aan bedrijven, ondernemingen en overheidsorganisaties in verband met de organisatie, management en ontwikkeling van hun beroepsactiviteiten.

Zij kan mits aanduiding van een vaste vertegenwoordiger ook de functies van bestuurder,

Onderwerp akte :

Leo Bosschartlaan 20 2660 Antwerpen

Oprichting

Naamloze vennootschap

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

zaakvoerder, vereffenaar of lid van het directiecomité van andere vennootschappen uitoefenen. De vennootschap mag in België en in het buitenland alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel. Zij mag eveneens belangen hebben bij wijze van inbreng, inschrijving of anderszins, in alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een gelijkaardig, analoog of aanverwant doel nastreven of wier doel van aard is dat van de vennootschap te bevorderen. Zij mag zich voor deze vennootschappen borg stellen of aval verlenen, voorschotten en krediet toestaan, hypothecaire of andere waarborgen verstrekken.

Duur

De vennootschap wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

Kapitaal

Het geplaatst kapitaal bedraagt op TWEEËNZESTIGDUIZEND EURO (62.000,00 EUR), vertegenwoordigd door tweehonderd vijftig (250) aandelen, zonder aanduiding van vermelding van waarde. Deze aandelen zijn genummerd van één (1) tot en met tweehonderd vijftig (250).

Het gehele kapitaal is volledig geplaatst door inbreng in natura van  HOBOKEN EQUIPMENT" waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 2660 Hoboken (Antwerpen), Leo Bosschartlaan 20, ingeschreven in het rechtspersonenregister ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen, afdeling Antwerpen met ondernemingsnummer 0434.881.979.

Voor meer bijzonderheden aangaande de in te brengen vermogensbestanddelen verwijst de vergadering naar het voornoemde verslag van de bedrijfsrevisor, de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  VCLJ Bedrijfsrevisoren , met maatschappelijke zetel te 2000 Antwerpen, Leopoldstraat 37, vertegenwoordigd door de Heer H. VAN CAKENBERGHE, bedrijfsrevisor.

Er worden geen passiva bestanddelen ingebracht in de in de op te richten naamloze vennootschap  HOBOKEN FINANCE .

De vergadering stelt verder op basis van de balans van de Vennootschap per 1 juli 2014 vast dat het maatschappelijk kapitaal van de nieuw op te richten vennootschap  HOBOKEN FINANCE eenenzestig duizend zeshonderd drieëntachtig euro en vijfentwintig cent (61.683,25 EUR) zal bedragen. Dit wordt echter onmiddellijk afgerond op TWEEËNZESTIG DUIZEND EURO (62.000,00 EUR) door middel van incorporatie van overgedragen winsten ten belope van driehonderd zestien euro en vijfenzeventig cent (316,75 EUR), zonder creatie van nieuwe aandelen.

Daar de aandelen van de nieuwe vennootschap  HOBOKEN FINANCE worden uitgegeven aan de aandeelhouders van de partieel gesplitste vennootschap  HOBOKEN EQUIPMENT , evenredig aan hun rechten in het kapitaal van deze vennootschap, dient geen verslag van de bedrijfsrevisor - overeenkomstig artikel 746 van het Wetboek van vennootschappen  of verslag de Raad van Bestuur  overeenkomstig artikel 745 van het Wetboek van vennootschappen  te worden opgesteld. De vergadering stelt verder op basis van de balans van de Vennootschap per 1 juli 2014 vast dat het maatschappelijk kapitaal van de nieuw op te richten vennootschap  HOBOKEN FINANCE eenenzestig duizend zeshonderd drieëntachtig euro en vijfentwintig cent (61.683,25 EUR) zal bedragen. Dit wordt echter onmiddellijk afgerond op TWEEËNZESTIG DUIZEND EURO (62.000,00 EUR) door middel van incorporatie van overgedragen winsten ten belope van driehonderd zestien euro en vijfenzeventig cent (316,75 EUR), zonder creatie van nieuwe aandelen.

Daar de aandelen van de nieuwe vennootschap  HOBOKEN FINANCE worden uitgegeven aan de aandeelhouders van de partieel gesplitste vennootschap  HOBOKEN EQUIPMENT evenredig aan hun rechten in het kapitaal van deze vennootschap, dient geen verslag van de bedrijfsrevisor - overeenkomstig artikel 746 van het Wetboek van vennootschappen  of verslag de Raad van Bestuur  overeenkomstig artikel 745 van het Wetboek van vennootschappen  te worden opgesteld. De vergadering besluit tot de partiële splitsing door oprichting van een nieuwe vennootschap (in de zin van artikel 677 juncto 743 en volgende van het Wetboek van vennootschappen) overeenkomstig de bepalingen van voornoemd voorstel tot partiële splitsing zoals hierboven goedgekeurd, waarbij het gehele vermogen  zowel de rechten als de verplichtingen  van de zogenaamde bedrijfstak  HOBOKEN FINANCE toebehorend aan de naamloze vennootschap  HOBOKEN EQUIPMENT in haar geheel, volledig overgaat naar de op te richten naamloze vennootschap  HOBOKEN

FINANCE , waarvan de zetel zal gevestigd zijn te 2660 Hoboken (Antwerpen), Leo Bosschartlaan 20.

Hierbij wordt verduidelijkt dat:

a) de verrichtingen van de partieel te splitsen vennootschap met betrekking tot het afgesplitste vermogen vanuit boekhoudkundig en fiscaal oogpunt beschouwd zullen worden als vervuld voor de rekening van de op te richten vennootschap, de naamloze vennootschap  HOBOKEN FINANCE , op datum van 1 juli 2014 om 00.00 uur, derwijze dat alle verrichtingen uitgevoerd op en na deze datum ten voordele en/of ten nadele zijn van laatst genoemde naamloze vennootschap onder last voor deze om alle verbintenissen en verplichtingen verbonden aan deze bestanddelen ten harer laste te nemen;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

b) teneinde elke mogelijke betwisting over de verdeling van bepaalde delen van het vermogen te voorkomen, voor zover de hieronder omschreven verdeling niet voldoende nauwkeurig is, ofwel omdat de toekenning voor interpretatie vatbaar is, ofwel omdat het gaat om delen van het vermogen die ten gevolge van een verzuim of nalatigheid niet in de opgave van toegekende vermogensdelen zijn vermeld, wordt uitdrukkelijk overeengekomen, gelet op de bepalingen van artikel 744 van het Wetboek van Vennootschappen, dat alle activa en passiva waarvan niet met zekerheid kan worden vastgesteld aan wie ze werden toegekend, toekomen aan de meest gerede vennootschap;

c) de overdracht heeft plaats tegen de toekenning van twee honderd vijftig (250) nieuwe, volledig volgestorte aandelen van de op te richten vennootschap, de naamloze vennootschap  HOBOKEN FINANCE , voornoemd, zonder opleg in geld.

Deze nieuw uit te geven aandelen zijn identiek aan de bestaande gewone aandelen en zullen vanaf 01 juli 2014 in de winst deelnemen;

De aandeelhouders van de partieel te splitsen vennootschap zullen derhalve aandeelhouders worden van de op te richten vennootschap, overeenkomstig de verdeling zoals die is opgenomen in het voorstel tot partiële splitsing, met name:

- De besloten vennootschap naar Nederlands recht  CEES ZEVENBERGEN BEHEER B.V., voornoemd honderd vijfentwintig (125) aandelen van de op te richten naamloze vennootschap  HOBOKEN FINANCE ;

- De besloten vennootschap naar Nederlands recht  BEHEERMAATSCHAPPIJ VAN DER BURGH B.V., voornoemd: honderd vijfentwintig (125) aandelen van de op te richten naamloze vennootschap  HOBOKEN FINANCE .

De bedrijfsrevisor, de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  VCLJ Bedrijfsrevisoren , met maatschappelijke zetel te 2000 Antwerpen, Leopoldstraat 37, vertegenwoordigd door de Heer H. VAN CAKENBERGHE, bedrijfsrevisor, heeft overeenkomstig artikel 444 van het Wetboek van vennootschappen op datum van 12 januari 2015, een schriftelijk verslag opgesteld over de inbreng in natura in de - in het kader van deze partiële splitsing - nieuw op te richten vennootschap.

De conclusies van dit verslag luiden letterlijk als volgt:

 Hoofdstuk V : Besluit

Ondergetekende, de BVBA VCLJ Bedrijfsrevisoren, vertegenwoordigd door dhr. H. Van Cakenberghe, bedrijfsrevisor, werd aangesteld om het verslag op te stellen, overeenkomstig de bepalingen van de artikelen 677, 743, en verwijzend naar artikel 444, van het Wetboek van Vennootschappen, waarbij de betreffende activa- en passiva bestanddelen worden ingebracht aan de netto-boekwaarde, de aanschaffingswaarde of de nominale waarde in het kader van het boekhoudkundig continuïteitsprincipe.

Ons onderzoek laat ons toe volgende besluiten te formuleren :

het bestuursorgaan van de vennootschap is verantwoordelijk voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen.

de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van duidelijkheid en nauwkeurigheid.

de toegepaste methode van waardering is bedrijfseconomisch verantwoord.

de waarderingsmethode, zoals voorgesteld door het bestuursorgaan of de oprichters, leidt tot een waarde van 16.100.000,00 Euro welke overeenstemt met de 250 uit te geven aandelen die als tegenprestatie van de inbreng zullen worden verstrekt.

Wij willen er ten slotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting of, met andere woorden, dat ons verslag geen  fairness opinion  is.

Antwerpen, 12 januari 2015

(volgen de handtekening)

H. Van Cakenberghe

Bedrijfsrevisor

( zaakvoerder burg. venn. o.v.v. bvba VCLJ Bedrijfsrevisoren )

In toepassing van artikel 444 van het Wetboek van vennootschappen hebben de aandeelhouders van de partieel te splitsen vennootschap  HOBOKEN EQUIPMENT , dewelke tegelijkertijd de oprichters zijn van de nieuw op te richten naamloze vennootschap  HOBOKEN FINANCE , op datum van 28 oktober 2014 een bijzonder verslag opgesteld met betrekking tot de inbreng in natura in het kader van deze partiële splitsing nieuw op te richten vennootschap.

Een exemplaar van beide verslagen zal tegelijk met de expeditie van deze akte worden neergelegd op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

De aandelen zijn steeds op naam. In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden.

Reserves, verdeling van de winst:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Jaarlijks wordt van de nettowinst, zoals die blijkt uit de jaarrekening, tenminste één twintigste vooraf genomen tot vorming van het wettelijk reservefonds.

Deze voorafneming is niet meer verplicht wanneer dit reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt. Deze voorafneming wordt hernomen wanneer de wettelijke reserve wordt verminderd.

Het overschot wordt ter beschikking gesteld van de vergadering die, op voorstel van de raad van bestuur, de bestemming ervan bepaalt, rekening houdend met de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

De uitbetaling van de dividenden heeft plaats op het tijdstip en op de plaats vastgesteld door de raad van bestuur.

Bestuur en de vertegenwoordiging:

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit tenminste drie leden, al dan niet aandeelhouders van de vennootschap.

De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter en één of meer ondervoorzitters verkiezen. Wanneer de vennootschap evenwel is opgericht door twee personen of wanneer op een algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap is vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder of lid van het directiecomité, benoemt deze onder zijn vennoten of aandeelhouders, zaakvoerders of bestuurders, of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

De raad van bestuur vertegenwoordigt, als college, de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college wordt de vennootschap in rechte en ten aanzien van derden, hieronder begrepen een openbaar ambtenaar (onder meer de hypotheekbewaarder), rechtsgeldig vertegenwoordigd door twee bestuurders, die samen optreden.

De vergadering beslist verder met eenparigheid te benoemen in hoedanigheid van eerste bestuurders van de naamloze vennootschap  HOBOKEN FINANCE :

- de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  CEES ZEVENBERGEN BEHEER , met maatschappelijke zetel te 2910 Essen, Nieuwmoersesteenweg 16, ingeschreven in het Rechtspersonenregister Antwerpen onder het nummer 0896.511.810, met de heer ZEVENBERGEN Cornelis, geboren te Rotterdam (Nederland) op 22 april 1962, wonende te 2910 Essen, Nieuwmoersesteenweg 16, als vaste vertegenwoordiger; en

- de besloten vennootschap naar Nederlands recht  BEHEERMAATSCHAPPIJ VAN DER BURGH B.V., voornoemd, met de heer POOT Johannes, geboren te Schiedam (Nederland) op 3 december 1974, wonende te 3155 AP Maasland, Kleine Huis te Velde 3 als vaste vertegenwoordiger.

Het mandaat van de bestuurders is voor een duur van 6 jaar hetwelk een einde zal nemen onmiddellijk na de jaarvergadering te houden in 2021.

Jaarvergadering

Ieder jaar wordt de jaarvergadering gehouden op de eerste dinsdag van de maand mei om 14u. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in mei 2015.

Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Het eerste boekjaar is aangevangen op 1 juli 2014 en geëindigd is op 31 december 2014. Niet-benoeming commissaris

Aangezien de voorwaarden niet vervuld zijn, waardoor de aanstelling van één of meerdere commissarissen verplicht is, wordt geen commissaris benoemd.

Overname van verbintenissen

De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf 1 juli 2014. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Volmacht

Een bijzondere volmacht wordt verleend onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel aan het accountantskantoor VAN DE PERCK ACCOUNTANCY BVBA, met zetel te 2170 Merksem, Groenendaallaan 103, vertegenwoordigd door de heer Paul VAN DE PERCK, bijzondere volmacht,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, om de formaliteiten inzake:

(i) wijziging van inschrijving van de naamloze vennootschap  HOBOKEN EQUIPMENT in het rechtspersonenregister te vervullen bij de erkende ondernemingsloketten, ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en bij de diensten van de Belasting op de Toegevoegde Waarde voor zover als nodig;

(ii) inschrijving van de naamloze vennootschap  HOBOKEN FINANCE bij de ondernemingsloketten en bij de diensten van de belasting op de toegevoegde waarde te vervullen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

voor ontledend uittreksel.

(get.) Dick Van Laere, notaris.

tegelijk neergelegd : afschrift akte en verslagen

14/07/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 05.05.2015, NGL 07.07.2015 15284-0205-012

Coordonnées
HOBOKEN FINANCE

Adresse
LEO BOSSCHARTLAAN 20 2660 ANTWERPEN (HOBOKEN)

Code postal : 2660
Localité : Hoboken
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande