HOLLAND MISSION CIRCUIT OF THE METHODIST CHURCH - GHANA

Association sans but lucratif


Dénomination : HOLLAND MISSION CIRCUIT OF THE METHODIST CHURCH - GHANA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 556.754.561

Publication

07/08/2014
ÿþUit een akte verleden voor notaris Michel Wegge te Borsbeek op 26 juni 2014, blijkt dat een vereniging

zonder winstoogmerk werd opgericht door volgende stichtende leden

1/ De heer BAAH Abonee, geboren te Accra (Republiek Ghana) op zevenentwintig juli negentienhonderd

zevenenvijftig, wonende te 1104 HG Amsterdam (Nederland), Kantershof 592,

2/ De heer AMANKWAH Samuel, geboren te Kumasi (Republiek Ghana) op eenendertig januari

negentienhonderd zesenvijftig, wonende te 1112 NM Amsterdam (Nederland), Havikskruid 12,

31 De heer MENSAH Kwakye, geboren te Kumasi (Republiek Ghana) op vierentwintig december

negentienhonderd negenenvijftig, wonende te 1104 TG Amsterdam (Nederland), Kikkenstein 2518,

welke vereniging volgende kenmerken heeft :

1. Naam. "HOLLAND MISSION CIRCUIT OF THE METHODIST CHURCH  GHANA".

2. Zetel. De zetel van de Vereniging is gevestigd te: 2030 Antwerpen, Groot Hagelkruis 212, en de Vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

3. Leden. Leden van de vereniging kunnen zijn bestuursleden van aangesloten plaatselijke verenigingen, die dezelfde uitgangspunten hebben als 'The Methodist Church-Ghana' in Ghana en die zich onderwerpen aan de Constitutie en Geloofsartikelen en kwaliteitsstandaarden zoals vastgelegd in 'The Constitution' and 'Standing Orders of the Methodist Church Ghana 1992' en de hieraan aangebrachte aanpassingen en aanvullingen. Plaatselijke verenigingen kunnen alleen worden geaccepteerd met toestemming van de Vereniging.

Aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt schriftelijk bij het bestuur.

Het bestuur beslist binnen drie maanden na de aanmelding omtrent de toelating van een lid..

Het bestuur is bij niet-toelating verplicht schriftelijk de redenen voor de niet-toelating aan de betrokkene mede te delen.

Bij niet-toelating is de betrokkene bevoegd binnen een maand nadat het bericht van de niet-toelating de betrokkene heeft bereikt, in beroep te gaan bij de algemene vergadering. Bij niet-toelating tot lid kan de algemene vergadering alsnog tot toelating besluiten.

Een lid kan slechts worden uitgesloten door de Algemene Vergadering in toepassing van artikel 9.2., mits het punt op voorhand werd geagendeerd en met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de Vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen; zij kunnen evenmin inzage vorderen van de rekeningen van de Vereniging noch de zegels laten leggen.

4 Doel. De vereniging heeft tot doel

Het belijden en uitdragen van het geloof in het woord van Jezus Christus en het samenbrengen van plaatselijke verenigingen die dezelfde uitgangspunten onderschrijven.

De leden zijn verenigd door de samenhang van geloof zoals is onderwezen in het oude en nieuwe testament volgens het geïnspireerde woord van God; zij accepteren dit woord van God ais de belangrijkste regel voor geloof en uitoefening daarvan, inhoudende al datgene wat nodig is voor hun redding.

Bij het belijden en uitdragen van het geloof zal gesteund worden op de Constitutie en de Geloofsartikelen en kwaliteitsstandaarden zoals vastgelegd in 'The Constitution' en 'Standing Orders of the Methodist Church Ghana 1992', en de hieraan aangebrachte wijzigingen en aanvullingen.

De vereniging tracht dit doel onder meer te bereiken door :

a) het landelijk organiseren van de Ghanese Methodisten in België;

b) Het aanbieden van een aanspreekpunt voor België voor de 'Methodist Church Ghana' in Ghana;

c) het geven van ondersteuning aan missionarissen en groepen die werken voor hetzelfde doel als de Vereniging.

d) het verrichten van al hetgeen met het voormelde, in de ruimste zin genomen, in verband staat of daartoe

bevorderlijk. kan.zijn.

Op de laatste blz. van 1 uik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

3ELGE

2014

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van d

"`de

echtbank van koophandel

Anhuarppn

*14151758*

MONITEUR

31 _Q7_

_GiSCH STAATSBLAC

2 2 JULI 2014

afdeling Antwerpen Griffie

BE

E3enaming : HOLLAND MISSION CIRCUIT OF THE METHODIST CHURCH - GHANA

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel ;

Ondernemingsnr Voorwerp akte :

Groot Hagelkruis 212 2030 Antwerpen

556-754-561-

Oprichting

('I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

"

Luik B - Vervolg

5. Algemene vergadering. Aan de Algemene Vergadering komen in de Vereniging aile bevoegdheden tod,' die niet door de wet of de statuten aan het bestuur zijn opgedragen.

Jaarlijks, uiterlijk zes maanden na afloop van het boekjaar, wordt een algemene vergadering - de jaarvergadering - gehouden. In de jaarvergadering komen onder meer aan de orde:

a. het jaarverslag en de rekening en verantwoording bedoeld in artikel 14 van deze statuten met het verslag van de aldaar bedoelde commissie;

b, de benoeming van de in artikel 13 genoemde commissie voor het volgende boekjaar;

c, voorziening in eventuele vacatures;

d. het vaststellen van de begroting voor het lopende of het komende boekjaar, tenzij dit vaststellen op een andere algemene vergadering geschiedt; en

e. voorstellen van het bestuur of de leden, aangekondigd bij de oproeping voor de vergadering.

Andere algemene vergaderingen worden gehouden zo dikwijls het bestuur dit wenselijk oordeelt.

Voorts is het bestuur op schriftelijk verzoek van ten minste een zodanig aantal leden als bevoegd is tot het uitbrengen van een/tiende gedeelte der stemmen verplicht tot het bijeenroepen van een algemene vergadering op een termijn van niet langer dan vier weken na indiening van het verzoek. Indien aan het verzoek binnen veertien dagen geen gevolg wordt gegeven, kunnen de verzoekers zelf tot die bijeenroeping overgaan door oproeping overeenkomstig artikel 20 van deze statuten of, indien zij niet de beschikking hebben over het ledenregister, op kosten van de Vereniging bij advertentie in ten minste één ter plaatse waar de Vereniging gevestigd is veel gelezen dagblad. De verzoekers kunnen alsdan anderen dan bestuursleden belasten met de leiding van de vergadering en het opstellen der notulen.

De algemene vergaderingen worden bijeengeroepen door het bestuur. De oproeping geschiedt schriftelijk aan de adressen van de leden volgens het ledenregister bedoeld in artikel 6.7, van deze statuten. De termijn voor de oproeping bedraagt ten minste drie weken, de dag van oproeping en die van vergadering niet meegerekend. Bij de oproeping worden de te behandelen onderwerpen vermeld, onverminderd het bepaalde in artikel 22 van deze statuten.

Van wat behandeld werd in elke vergadering worden door de secretaris of een ander door de voorzitter van de vergadering daartoe aangewezen persoon notulen gemaakt, die door en tijdens de eerstkomende algemene vergadering worden vastgesteld en tot blijk waarvan door de voorzitter van die vergadering en de notulist worden ondertekend. Zij die de vergadering bijeenroepen kunnen een notarieel proces-verbaal van het verhandelde doen opmaken. De inhoud van de notulen of van het proces-verbaal wordt ter kennis van de leden gebracht.

6. Bestuur, Het bestuur bestaat uit ten minste drie en ten hoogste twaalf personen. die door de algemene vergadering van de bestuursleden van de aangesloten plaatselijke verenigingen! kerkgenootschappen - hierna te noemen: de Algemene Vergadering - worden benoemd uit de bestuursleden van deze aangesloten plaatselijke verenigingen/kerkgenootschappen,

Het aantal bestuursleden wordt door de Algemene Vergadering bepaald.

Indien het aantal bestuursleden beneden drie, casu quo het door de algemene vergadering vastgestelde aantal, is gedaald, blijft het bestuur bevoegd. Het is echter verplicht zo spoedig mogelijk een algemene vergadering te beleggen waarin de voorziening in de open plaats of de open plaatsen aan de orde komt.

De benoeming van bestuursleden geschiedt uit een of meer bindende voordrachten, behoudens het bepaalde in lid 5 van dit artikel. Tot het opmaken van zulk een voordracht zijn bevoegd zowel het bestuur als ten minste drie leden gezamenlijk.

De voordracht van het bestuur wordt bij de oproeping voor de vergadering meegedeeld.

Een voordracht door drie of meer leden van het bestuur moet voor de aanvang van de vergadering schriftelijk bij het bestuur worden ingediend. Aan elke voordracht kan het bindend karakter worden ontnomen door een met ten minste twee derde van de uitgebrachte stemmen genomen besluit van de Algemene Vergadering, genomen in een vergadering waarin ten minste twee/derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Is geen voordracht opgemaakt, of besluit de Algemene Vergadering overeenkomstig het voorgaande lid de opgemaakte voordrachten het bindend karakter te ontnemen, dan is de Algemene Vergadering vrij in de keus. Indien er meer dan een bindende voordracht is, geschiedt de benoeming uit die voordrachten.

Ieder bestuurslid kan te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen of geschorst.

Een schorsing die niet binnen drie maanden gevolgd wordt door een besluit tot ontslag, eindigt door het verloop van die termijn,

Ieder bestuurslid treedt uiterlijk drie jaar na zijn benoeming af, volgens een door het bestuur op te maken rooster van aftreden. De aftredende is herkiesbaar. Wie in een tussentijdse vacature wordt benoemd, neemt de plaats van zijn voorganger in.

Het bestuurslidmaatschap eindigt voorts door overlijden,

Behoudens de beperkingen volgens de statuten is het bestuur belast met het besturen van het vereniging, Het bestuur is bevoegd onder zijn verantwoordelijkheid bepaalde onderdelen van zijn taak te doen uitvoeren door commissies die door het bestuur worden benoemd.

Het bestuur is, mits goedkeuring van de Algemene Vergadering, bevoegd tot het aangaan van overeenkomsten tot het verkrijgen, vervreemden of bezwaren van registergoederen, en tot het aangaan van overeenkomsten waarbij de Vereniging zich als borg of hoofdelijk medeschuldenaar verbindt, zich voor een derde sterk maakt of zich tot zekerheidstelling voor een schuld van een derde verbindt,

Tegen het ontbreken van deze goedkeuring kan door en tegen derden beroep worden ingesteld.

Het bestuur behoeft eveneens goedkeuring van de Algemene Vergadering voor besluiten tot

a. het aangaan van rechtshandelingen en het verrichten van investeringen onvoorzien dan wel de bedragen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge



Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad



Op de laatste plz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

e

Luik B -Vervolg

- MM goals vastgesteld in het periodiek overleg (`Quarterly Meeting') te boven gaande, onverminderd het hierna

bepaalde en tenzij in de door de Algemene Vergadering vastgestelde begroting voorzien;

b. het huren, verhuren en op andere wijze in gebruik of genot verkrijgen en geven van onroerende goederen;

c, het aangaan van overeenkomsten, waarbij aan het vereniging een bankkrediet wordt verleend;

d, het ter leen verstrekken van gelden, alsmede het ter leen opnemen van gelden, waaronder niet is begrepen het gebruikmaken van een aan het Vereniging verleend bankkrediet;

e. het aangaan van dadingen;

f, het optreden in rechte, waaronder begrepen het voeren van arbitrale procedures, doch met uitzondering van het nemen van conservatoire maatregelen en van het nemen van die rechtsmaatregelen, die geen uitstel kunnen lijden; en

g. het aangaan en wijzigen van arbeidsovereenkomsten.

pe Vereniging wordt vertegenwoordigd door het bestuur,

pe Vereniging kan ook worden vertegenwoordigd door twee gezamenlijk handelende leden van het bestuur

met de functies van voorzitter, secretaris en/of penningmeester,

pe raad van bestuur bestaat uit de oprichters en zijn benoemd voor de duur van vier (4) jaar,

Hun mandaat is onbezoldigd.

7. Bijdrage De leden zijn gehouden tot het betalen van een jaarlijkse contributie, die door de algemene

vergadering zal worden vastgesteld, Zij kunnen daartoe in categorieën worden ingedeeld die een

verschillende contributie betalen.

}let bestuur is bevoegd in bijzondere gevallen gehele of gedeeltelijke ontheffing van de verplichting tot het betalen van een contributie te verlenen.

Wanneer het lidmaatschap in de loop van een boekjaar eindigt, blijft desalniettemin de jaarlijkse bijdrage voor het gehele jaar verschuldigd.

Het maximum bedrag van het jaarlijks lidgeld wordt vastgesteld op tweehonderd vijftig euro (250 E) (index datum van oprichting),

pe vereniging kan, mits dit geschiedt binnen de doelstelling van de Vereniging, ten behoeve van de leden rechten bedingen en te hunnen laste verplichtingen aangaan.

8. Bestemming vermogen. Ingeval van ontbinding van de Vereniging geschiedt de vereffening door het bestuur, tenzij bij het besluit tot ontbinding een of meer (rechts)personen) tot vereffenaar(s) zijn aangewezen Aan een eventueel batig saldo wordt door de algemene vergadering bestemming gegeven, die zoveel mogelijk in overeenstemming is met het belangeloze doel van de Vereniging.

g. Duur. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

10. Boekiaar. Het boekjaar loopt van één januari tot en met eenendertig december. Eerste boekjaar eindigt eenendertig december tweeduizend vijftien.

11. Commissaris ; Bij toepassing van artikel 17, § 5 V&S-wet werd beslist geen commissaris te benoemen.

FZÁAD VAN BESTUUR

pe leden van de raad zijn terstond in vergadering bijeengekomen om, onder voorbehoud van verwerving

van de rechtspersoonlijkheid door de vereniging, in hun midden te benoemen tot:

- voorzitter: voornoemde heerAMANKWAH Samuel

- secretaris: voornoemde heer BAAH Abonee

_ penningmeester: voornoemde heer MENSAH Kwakye.

Voor ontledend uittreksel

Notaris Michel Wegge

Samen hiermee neergelegd : uitgifte akte,

k 4° Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HOLLAND MISSION CIRCUIT OF THE METHODIST CHU…

Adresse
GROOT HAGELKRUIS 212 2030 ANTWERPEN 3

Code postal : 2030
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande