HOU-VAST

Association sans but lucratif


Dénomination : HOU-VAST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 895.990.087

Publication

26/09/2014
ÿþ MOD 2.2

- In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



(verkort) :

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Lindestraat 22, 2450 Meerhout

Onderwerp akte : Wijziging van het bestuur

De ondergetekenden 1. Simkens Maria, Vorstsebaan 32, 2431 Laakdal

2. Schreven Maria, Zavelberg 9, 2450 Meerhout

3. Peeters Leo, Wijngaardbos 5, 2431 Laakdal

4. Boven Maria, Hoekstraat 15, 2450 Meerhout

5. Van Herck Emiel, Herseitseweg 3, 2431 Laakdal

maken vanaf 3 jan 2014 deel uit van het nieuwe bestuur van Hou-vast. Ze nemen de statuten ongewijzigd over zoals die opgemaakt waren op 3 jan 2008 te Meerhout. Boven Maria wordt vanaf 3 jan nieuw benoemd. Vanaf deze datum nemen Verachtert Marijke en Hoes Johan ontslag uit het bestuur.

Hoofdstuk I: Naam, zetel, dcel duur

Artikel 1 De vereniging draagt als naam HOU-VAST v.z.w.

Artikel 2 De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd op het adres: Lindestraat 22, 2450 Meerhout Gerechtelijk arrondissement Turnhout

Het adres van de vereniging kan bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur gewijzigd worden. Artikel 3 De vereniging heeft tot doel de maatschappelijke positie te verbeteren van mensen die geconfronteerd worden met één of meerdere kenmerken van kansarmoede zonder onderscheid van ideologie, organisatie, plaats van herkomst of nationaliteit.

De vereniging werkt structureel aan armoede vanuit de ervaringen van de mensen en in netwerken met andere organisaties.

Mocht uit haar handelingen een financiële opbrengst voortspruiten, dan zal de vereniging die uitsluitend besteden aan de verwezenlijking van haar doel.

Artikel 4 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij Kan ten allen tijde ontbonden worden.

1-loof stuk De leden van de vereniging

Artikel 5 Lid, effectieve of toegetreden, van de vereniging is iedere persoon die door de algemene vergadering als lid aanvaard wordt en opgenomen in het ledenregister.. Het aantal leden is onbeperkt, maar mag niet minder dan drie bedragen. De aanvaarding van nieuwe leden gebeurt door de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur.

Wie verlangt lid te werden van de vereniging (effectief of toegetreden), kan dit op gewone aanvraag man de, leden van de raad van bestuur. De raad van bestuur stelt het kandidaat-lid voor aan de algemene vergadering,; welke met een gewone meerderheid beslist over de aanneming als lid van de vereniging. Effectieve leden` bezitten stemrecht op de algemene vergadering. Toegetreden leden genieten enkel van de activiteiten van de vereniging. Hun rechten en plichten worden opgenomen in een huishoudelijk reglement. Daarin worden de visie, de missie, de doelstellingen en de werking van "HOU-VAST` uiteengezet, In het verdere gebruik van de

term "lid" wordt "effectief bedoeld.

Artikel 6 De leden zijn geen bijdrage verschuldigd. Zij ontvangen geen vergoeding.

Artikel 7 De leden kunnen op elk tijdstip uit de vereniging treden. Het ontslag dient aan de leden van de raad

van bestuur gericht te worden. Uitsluiting van een lid gebeurt door de algemene vergadering met twee derden

meerderheid van de stemmen.

Uittredende of ontslagen leden hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen geen

teruggave of vergoeding vorderen voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten.

Hoof stuk III Raad van Bestuur

Artikel 8 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden. De bestuurders

worden uit de leden van de vereniging door de algemene vergadering benoemd en zijn ten allen tijde door deze

Op de laatste biz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)r(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

%rebec.", " Mou'', an harteltaleaninen

SURIN

Ondememingsnr : 5. 990 08V Benaming

(voluit) : Hou-Vast

de

RECHTBANK VNP:nr)PHANDEL

-00- 2014

ANTWEB,PEN afdeting TURNHOUT

ne Çkri£Ilimer

.1.3ritup

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Vpor« behouden aan iet Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

-afzetbaar. Zij worden benoerrid voor onbepaalde termijn, leder jaar kan de algemene vergadering het mandaat verlengen of stopzetten. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit Een bestuurder kan ten allen tijde vrijwillig zijn ontslag indienen. Het ontslag dient schriftelijk aan de leden van de raad van bestuur gericht te worden.

Artikel 9 De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris kiezen. De voorzitter of de secretaris roept de raad van bestuur bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn/haar functies waargenomen door de ondervoorzitter.

De raad van, bestuur heeft de meest uitgebreide macht Een huishoudelijk reglement zal door de raad van bestuur aan de algemene vergadering worden voorgelegd.

De raad van bestuur vergadert geldig indien er minimum dde bestuurders aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, bij staking is de stem van de voorzitter beslissend. De raad van bestuur treedt op als een college.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die opgenomen worden in een daartoe bestemd register. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en een andere bestuurder. De notulen worden bezorgd aan de bestuursleden.

De voorzitter en de secretaris worden gelast met de uitvoering van de door de raad van bestuur genomen beslissingen.

Artikel 10 De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De raad van bestuur kan eén gedeelte van zijn bevoegdheid overdragen aan één of meer van zijn leden. Bij rechtshandeling wordt de vereniging vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en de secretaris. De gemachtigde om de vereniging te vertegenwoordigen kan ten allen tijde vrijwillig ontslag nemen. Dit ontslag dient schriftelijk aan de leden van de raad van bestuur gericht te worden. Uitsluiting van de gemachtigde gebeurt door de raad van bestuur met twee derden meerderheid van de stemmen. De gemachtigden om de vereniging te vertegenwoordigen treden op als een college.

Hoofdstuk IV: Algemene Vergadering

Artikel 11 De algemene vergadering van de leden der vereniging is bevoegd voor wijziging van de statuten;

benoeming en afzetting van de bestuurders; goedkeuring van de rekening en van de begroting; kwijting aan de bestuurders; vrijwillige ontbinding van de v.z.w.-; bestemming van de goederen; aanvaarding en uitsluiting van de leden; de benoeming en afzetting van de cammissarissen; de bepaling van de bezoldiging van de commissarissen; de kwijting van de commissarissen; de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk; alle gevallen waarin de statuten het vereisen. Alle andere bevoegdheden die niet door de wet of deze statuten aan de algemene vergadering toevertrouwd warden, komen toe aan de raad van bestuur.

Artikel 12 De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. In geval hij/zij belet of afwezig is, wordt die taak vervuld door de ondervoorzitter.

Artikel 13 De algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar samen voor de goedkeuring van de rekeningen en de begroting, en van het werkingsverslag en de planning. De raad van bestuur neemt de beslissing tot het bijeenroepen van de algemene vergadering. Indien één vijfde van de effectieve leden de raad van bestuur verzoekt om een algemene vergadering samen te roepen, is deze raad van bestuur verplicht om de algemene vergadering samen te roepen binnen een redelijke termijn. Schriftelijke uitnodigingen worden ten laatste acht dagen voor de vergadering verstuurd. Op de uitnodiging staat de agenda vermeld, opgesteld door , de raad van bestuur. De algemene vergadering kan beraadslagen over de punten die niet op de agenda werden , ingeschreven en door al de aanwezige leden van de algemene vergadering worden aanvaard,

. De bijzondere algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dat vereisen, en in elk geval wanneer één vijfde van de effectieve leden de raad van bestuur erom verzoeken. Artikel 14 Alle leden beschikken over één stem. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen der aanwezige vertegenwoordigde leden. Bij de berekening van de meerderheid wordt geen rekening gehouden met de stemmen van de leden die zich bij de stemming onthielden. Bij staking van stemmen is die ; van de voorzitter beslissend, leder effectief lid beschikt over één stem in de gewone en bijzondere algemene vergaderingen. Voor het wijzigen van het doel van de vereniging kan slecht met vier vijfden van de stemmen beslist worden.

Artikel 15 Van elke vergadering worden notulen gemaakt die opgenomen worden in een bijzonder register.

Uittreksels worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. De notulen worden bezorgd aan de leden. Belanghebbende derden kunnen deze notulen, op eenvoudige schriftelijke aanvraag aan de raad van bestuur, ter inzage krijgen, na afspraak, op het administratief adres van de vzw La.

Hoofdstuk V'. Rekeningen. Begroting

Artikel le Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van elk jaar

Artikel 17 De jaarlijkse begroting en rekeningen worden door de raad van bestuur ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

Hoofstuk VI: Ontbinding, vereffening

Artikel 18 Bij ontbinding Van de vereniging worden activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft.

Artikel 19 Ingeval van vrijwillige ontbinding, benoemt de algemene vergadering of bij gebrek daaraan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. De rechtbank of de algemene vergadering bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden;

Artikel 20 Voor alles wat in deze statuten van de v.z.w, i.o, niet uitdrukkelijk is geregeld, wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 met 2002, en naar het huishoudelijk reglement

Ondertekend door Maria Simkens, bestuurder,

,S " uAA '" 1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenter ans, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
HOU-VAST

Adresse
LINDESTRAAT 22 2450 MEERHOUT

Code postal : 2450
Localité : MEERHOUT
Commune : MEERHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande