HRC INVEST

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : HRC INVEST
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 628.661.354

Publication

28/04/2015
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

mod 19,1

~

VIW~NIIEIIIININI

5061532>

IRIS

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie v ..de.aktte ,~

NeOz` els, emmer griffie var de

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

16 APR. 2015

ANTWERPEN afdeling TURNHOUT

De Griffier

Ondememingsnr : 0624,

661 3-54

Benaming (voluit) : HRC INVEST

(verkort) :

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : Herentalsesteenweg 81 B

2270 Herenthout

Onderwerp akte : NV: oprichting

Tekst :

Opgericht bij akte verleden voor geassocieerd notaris Philippe Goossens te Grobbendonk op 13

april 2015,

1. Aandeelhouders.

a, De naamloze vennootschap "W.L. INVEST", met maatschappelijke zetel te 2270;. Herenthout, Herentalsesteenweg 81/B, BTW BE0439.014.179, RPR Antwerpen, afdeling,,

Turnhout. i!

Opgericht blijkens akte verleden voor notaris Paul Van Meerbeeck te Antwerpen op 30 november 1989, gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 28 decembers! nadien onder nummer 891228-743,

Waarvan de statuten gewijzigd werden bij akte verleden voor notaris Paul Van Meerbeeck te;i Antwerpen op 20 april 1995, gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 231!

mei nadien, nummer 950523-550.

Waarvan de statuten gewijzigd werden bij akte verleden voor notaris Paul Van Meerbeeck te Antwerpen op 25 september 1996, gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad! van 26 oktober nadien, nummer 056.

Waarvan de statuten gewijzigd werden bij akte verleden voor notaris Paul Van Meerbeeck te.; Antwerpen op 23 december 1997, gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van;: 27 januari 1998, nummer 073.

Waarvan het kapitaal werd omgezet in euro bij beslissing van de algemene vergadering op 9 maart 2001, gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 3 januari 2002, nummer 1699.

Waarvan de statuten gewijzigd werden bij akte verleden voor notaris Philippe Goossens te Grobbendonk op 24 november 2005, gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 19 december nadien, nummer 0182861.

Waarvan de statuten gewijzigd werden bij akte verleden voor notaris Cathérine Goossens te!= Grobbendonk op 21 november 2012, gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad!, van 6 december nadien, nummer 0197604.

Waarvan de statuten gewijzigd werden bij akte verleden voor notaris Philippe Goossens te Grobbendonk op 13 februari 2013, gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad!! van 27 februari nadien, nummer 0034056.

Waarvan de statuten voor het laatst gewijzigd werden bij akte verleden voor geassocieerd;! notaris Cathérine Goossens te Grobbendonk op 10 december 2013, gepubliceerd in de:' bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 24 december nadien, nummer 2013-12-2410194053, b. De naamloze vennootschap "HERO PROJECTS", met maatschappelijke zetel te 2018!; Antwerpen, Mechelsesteenweg 19 bus 10, ondernemingsnummer 0603.996.036, RPR Antwerpen, afdeling Antwerpen.

Opgericht blijkens akte verleden voor geassocieerd notaris Cathérine Goossens te ! Grobbendonk op 13 maart 2015, gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van, 21 maart na ie.p,or.ldernummer 2015.03-2710045818_

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 71.1

2. Naam.

De vennootschap wordt opgericht onder de vorm van een naamloze vennootschap onder de

naam "HRC 1NVEST",

3. Duur.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur en begint te werken op heden.

4. Zetel.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2270 Herenthout, Herentalsesteenweg 81 B.

5. Doel.

De vennootschap heeft tot doel, zo in België ais in het buitenland, hetzij rechtstreeks, hetzij als tussenpersoon, alle activiteiten als holding, patrimoniumvennootschap, beheermaatschappij, managementvennootschap, syndicus, makelaar, aannemer, handelaar, expert, commissionair, financier, adviseur op alle domeinen waarin zij competent is, en waarin zij actief mag zijn in overeenstemming met de wettelijke reglementeringen, dit alles ter uitsluiting van de activiteiten inzake beleggingsadvies en vermogensbeheer die overeenkomstig de wet van vier december negentienhonderd negentig en latere uitvoeringsbesluiten aan een wettelijke erkennings- en inschrijvingsregime onderworpen zijn, en voor zoverre daartoe geen erkenning en inschrijving werd bekomen, en ter uitsluiting van aile andere activiteiten wettelijk voorbehouden aan erkende financiële instellingen en andere tussenpersonen.

Deze activiteiten kunnen uitgeoefend worden zowel voor eigen rekening, als voor rekening van derden, en betreffen onder meer:

t, Het nemen van participaties onder eender welke vorm, in alle bestaande of nog op te richten vennootschappen en ondernemingen, evenals het verlenen van alle managementbijstand en het waarnemen van alle bestuursmandaten, en het ter beschikking stellen van personen gespecialiseerd in het adviseren en/of besturen van ondernemingen, dit alles in de meest ruime zin.

2. Advies, bijstand en knowhow verlenen in aile domeinen waarin zij competent is, zoals marketing, promotie, ontwikkeling, research, design, handel en productie, secretariaat, bedrijfs- en financieel beheer, en al wat daarmede rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt.

3. Alle diensten van economische aard. Hiertoe behoren ondermeer:

- het waarnemen van het dagelijks bestuur en het dagelijks management van

vennootschappen;

- het opstellen van voorstellen van bedrijfsstrategie en het geven van adviezen op

commercieel, financieel en sociaal vlak;

- het waarnemen van het financieel en administratief management;

- het voorbereiden van budgetprognoses, het superviseren en controleren ervan;

- het adviseren en het uitvoeren op het vlak van het personeelsbeleid en het voeren van een efficiënte personeelsadministratie;

- het waarnemen en het uitvoeren van een doelgerichte kwaliteitswaarborg;

- het ontwikkelen en toepassen van een informatie-technologie;

- het onderzoeken en verstrekken van adviezen inzake de nationale en de internationale markt, de concurrentie en de mogelijkheid tot het openen van nieuwe markten.

4, Alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het oordeelkundige beheer, uitbreiding, verfraaiing en transformatie van een eigen roerend en onroerend patrimonium, zoals:

_ onroerende goederen aanwerven, laten bouwen en verbouwen, laten opschikken, laten uitrusten, ombouwen, verfraaien, in huur geven of nemen, verkavelen, onderhouden, ontwikkelen en uitbaten, urbaniseren, vervreemden en ruilen met het oog op beheer, wederbelegging en opbrengst;

- beschikbare middelen beleggen in alle roerende goederen en waarden, een portefeuille van roerende waarden beheren, en dienaangaande aankopen en verkopen verrichten zonder speculatief karakter.

5. De uitbating van restaurants, brasseries, taverne, café, snack bars, buffet, openbare vestiaire, de verhuring van zalen voor inrichting van banketten en traiteur diensten. De uitbating van een traiteur zaak. De organisatie van evenementen, seminaries, meetings, in het algemeen, elke manifestatie van welke aard ook. De organisatie van beurzen en openbare markten,

De vennootschap zal alle burgerlijke, industriële, commerciële, financiële, roerende en onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel, die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden, en die daartoe noodzakelijk, nuttig of zelfs alleen maar bevorderend zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

De vennootschap mag daarboven belangen nemen, hetzij door deelneming, inbreng, of elke andere wijze in aile vennootschappen, ondernemingen, economische, samenwerkingsverbanden, beroepsverenigingen of groeperingen, bestaande of op te richten, zo in België als in het buitenland, die een gelijkluidend, aanvullend of soortgelijk doel nastreven, of die van aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te bevorderen.

De vennootschap is bevoegd deel te nemen, onder gelijk welke vorm, aan de oprichting, uitbreiding, omzetting, fusie, opslorping, het bestuur en de controle van ondernemingen met gelijkaardige, aanverwante of aanvullende activiteiten; ze kan verder alle hulp verlenen aan natuurlijke of rechtspersonen waarin ze belang stelt onder meer in de vorm van leningen, voorschotten of borgstellingen, alsook bij wijze van bijstand inzake bestuur en/of administratie, De vennootschap mag ten voordele van derden tevens alle waarborgen toestaan, alle roerende goederen verpanden, alle onroerende goederen met hypotheek bezwaren.

De vennootscha mag bijgevolg optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen, borg stellen voor derden, bestuurders en aandeelhouders, evenals hun leningen, voorschotten en kredieten toestaan, behoudens de wettelijke beperkingen terzake.

De algemene vergadering van de aandeelhouders kan het doel van de vennootschap uitleggen, verklaren en uitbreiden, mits zich te schikken naar de wettelijke regels terzake.

6. Kapitaal en aandelen.

Het geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt 400.000,00 euro. '

Het is vertegenwoordigd door 4.000 ondeelbare aandelen zonder vermelding van waarde,

met een fractiewaarde van één14.000ste van het kapitaal.

7. Wiize waarop het maatschappelijk fonds is gevormd.

De verschijners verklaren en erkennen dat het gehele kapitaal is geplaatst en dat alle

aandelen werden volgestort als nagemeld door

1. De naamloze vennootschap "W.l_. INVEST", voornoemd, voor 2.000 aandelen, volgestort ten belope van honderdduizend euro (¬ 100.000,00);

2. De naamloze vennootschap "HERO PROJECTS", voornoemd, voor 2.000 aandelen,

volgestort ten belope van tachtigduizend euro (¬ 80.000,00);

TOTAAL: 4.000 aandelen

die het ganse maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

De vennootschap beschikt uit dien hoofde vanaf heden over een bedrag van honderd

tachtigduizend euro.

8,

Bestu

De vennootschap wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit tenminste drie bestuurders, al dan niet aandeelhouders van de vennootschap.

Wanneer de vennootschap evenwel is opgericht door twee personen of wanneer op een algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap is vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de Raad van Bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

Zolang artikel 518 § 3 van het Wetboek van Vennootschappen niet gewijzigd is, mag de duur van hun opdracht zes jaren niet te boven gaan,

Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering.

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of deze statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

De Raad van Bestuur kan inzonderheid aan één of meer van zijn leden of aan één of meer aangestelden van de vennootschap het dagelijks bestuur van de vennootschap opdragen. Zodanige verdeling kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

De aan het gerecht of andere openbare of private instanties over te leggen afschriften of uittreksels worden ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur, door twee bestuurders of door de gedelegeerd bestuurder.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vennootschap ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door de gedelegeerd-bestuurder.

Behoudens andersluidende beslissing, zal de gedelegeerd bestuurder tevens de vaste vertegenwoordiger zijp van de vennootschap indien deze een bestuurdersmandaat_opneemt

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

mal 11.1

in een andere vennootschap overeenkomstig artikel 61 §2 van het Wetboek van Vennootschappen.

Het orgaan dat overeenkomstig de voorgaande artikelen de vennootschap vertegenwoordigt, kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen.

Alleen bijzondere of beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap als gewone lasthebbers binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de bestuurders ingeval van overdreven volmacht.

9, Algemene vergadering.

De gewone algemene vergadering van de aandeelhouders, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de eerste vrijdag van juni om 18.00 uur.

10. Boekjaar.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig

december van ieder jaar.

11. Batig saldo -- winstverdeling.

Het batig slot van de resultatenrekéning nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken,_maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Deze winst wordt jaarlijks als volgt verdeeld

vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van een wettelijke reserve. Deze voorafname is niet meer verplicht wanneer deze reserve één/tiende heeft bereikt van het kapitaal. Ze wordt opnieuw verplicht indien om welke reden ook de reserve is aangetast.

- het saldo wordt als dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen. De uitbetaling van deze dividenden zal gebeuren op plaats en datum door de Raad van Bestuur te bepalen. Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd, De Raad van Bestuur mag op haar eigen verantwoordelijkheid en met in achtname van de regels gesteld in artikel 618 van het Wetboek van Vennootschappen beslissen dat interimdividenden zullen worden uitgekeerd in afkorting van de hoger bedoelde nettowinstverdeling.

De Raad van Bestuur bepaalt het bedrag van die interimdividenden en de datum der uitbetalingen, welke in de loop zelf van het boekjaar mogen geschieden.

12. Eerste boekjaar eerste iaarvergaderinq.

1. Het eerste boekjaar begint vanaf de verkrijging rechtspersoonlijkheid en eindigt op 31

december 2016,

2, De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in 2017.

13, Benoeming raad van bestuur.

De oprichters, nemen éénparig de volgende besluiten

a) het aantal bestuurders wordt vastgesteld op twee en tot deze functie worden benoemd

1. De naamloze vennootschap "W.L. INVEST", voornoemd, met ais vaste vertegenwoordiger, de heer Henricus Wouters, voornoemd;

2. De naamloze vennootschap "HERO PROJECTS", voornoemd, met ais vaste vertegenwoordiger, de heer Olivier Reyniers, voornoemd.

b) de oprichters verklaren op grond van te goeder trouw verrichte schattingen dat de vennootschap voldoet aan de vrijstellingscriteria van artikel 12 paragraaf 2 van de wet op de boekhouding en de jaarrekening van de ondernemingen en dat zij bijgevolg vrijgesteld zijn van de verplichting van een commissaris te benoemen.

De aangestelden verklaren hun opdracht te aanvaarden en te bevestigen, op vraag van de notaris, dat zij niet getroffen zijn door een maatregel die zich hiertegen verzet.

14. Vergadering raad van bestuur.

Na deze oprichting komen de bestuurders samen in eerste vergàdering en nemen éénparig

volgende besluiten

a) de Raad van bestuur beslist geen gedelegeerd bestuurder aan te stellen;

b) tot voorzitter van de Raad van Bestuur wordt aangesteld : de heer Henricus Wouters, voornoemd;

c) tot vaste vertegenwoordiger wordt aangesteld : de heer Henricus Wouters, voornoemd. Deze opdrachten worden uitdrukkelijk aanvaard.

15. Volmacht.

Bijzondere volmacht wordt verleend voor onbepaalde tijd aan de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een naamloze vennootschap Kantoor De Vre, met zetel te 2170 Antwerpen (Merksem), Terlindenhofstraat 24, hier vertegenwoordigd door haar afgevaardigd bestuurder, de heer Wim Van Goethem, of aan één van zijn aangestelden, elk bevoegd om alleen op te treden en met de mogelijkheid van indeplaatsstelling, om alle mogelijke formaliteiten te vervullen

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11,1

'---' --------- -'--- --'-'-'----------'------------

betreffende neerleggingen en/of publicaties die verband houden met beslissingen van de algemene vergadering, van de zaakvoerder of van de Raad van Bestuur of van personen belas !

met het dagelijks bestuur, alsook om de formaliteiten van inschrijving, iging of schrapping van

inschrijvingde(~nderneminQo|oko~on

Ondernemingen, '!

de Directe Belastingen, Douane en Accijnzen, de Belasting over de Toegevaegde Waarde en het Sociaal Verzekeringsfonds te vervullen, en daartoe alle nodige verklaringen af te leggen, kosten te betalen en alle noodzakelijke documenten te ondertekenen. Voor ontledend uittreksel ter publicatie in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Philippe Goossens. Notaris,

In bijlage: eensluidend afschrift.

Voor-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

L___--'-.-- -'-- '__--_'__--_.-----'----'-'-----'_'_'-'-----~

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, (en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HRC INVEST

Adresse
HERENTALSESTEENWEG 81B 2270 HERENTHOUT

Code postal : 2270
Localité : HERENTHOUT
Commune : HERENTHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande