HUISARTSEN WACHTPOST ANTWERPEN CENTRUM, AFGEKORT : H.A.W.A.C.

Association sans but lucratif


Dénomination : HUISARTSEN WACHTPOST ANTWERPEN CENTRUM, AFGEKORT : H.A.W.A.C.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.495.534

Publication

03/02/2014
ÿþ MDD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ueergafegd ter griffie van do-I?ecritbane

vah goop6andel te Antwerpen, op

'23 in. 2M

Griffie

6

i

II

i

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsblai

Ondernemingsnr : 836495.534

Benaming

(voluit) : Huisartsenwachtpost Antwerpen Centrum

(verkort) : H.A.W.A.C.

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Louizastraat 8 ; 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : Wijziging maatschappelijke zetel:

Wijziging maatschappelijke zetel werd vastgelegd op de algemene vergadering van 23 mei 2013:

Nieuwe zetel: Lange Leemstraat 187; 2018 Antwerpen

Gerechtelijk arrondissement Antwerpen

Anne Saeys

Ondervoorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening,

06/06/2011
ÿþBijlagen-bij-het-Belgisch- Staatsblad =-06f06t20i1- Ann-exes du-Moniteur belge

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : HuisArtsen Wachtpost Antwerpen Centrum

(verkort) : H.A.W.A.C.

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Louisastraat 8, 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : Oprichting en benoeming Bestuurder

Tussen ondergetekende stichtende leden, allen lid van de Huisartsenvereniging Antwerpen Centrum VZW, wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op fe richten, overeenkomstig de wet van 27 juli 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Binnemens Sten, Mimosastraat 11 te 2600 Berchem (Mortsel, ° 19/06/1976)

Maus Koen, Isabella Brantstraat 35 te 2018 Antwerpen (Wilrijk, ° 0310411954)

Saeys Anne, Oude Leeuwenrui 36/32 te 2000 Antwerpen (Antwerpen, 00111211972)

Titel 1 : Naam, zetel, doel en duur

Artikel 1 : De vereniging draagt de naam "HuisArtsen Wachtpost Antwerpen Centrum", afgekort als H.A.W.A.C. Alle officiële stukken en akten uitgaande van de vereniging dragen de naam alsook het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2: De zetel van de vereniging is gevestigd te 2000 Antwerpen, Louisastraat 8, in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De algemene vergadering kan beslissen het adres van de maatschappelijk zetel te wijzigen, maar steeds binnen het gebied waarvoor de wachtpost de wachtdienst verzekert en mits voorafgaandelijke mededeling aan de Orde van Geneesheren.

Titel II Doel- Duur

Artikel 3: De vereniging heeft tot doel een huisartsenwachtpost te beheren voor de regio Antwerpen-Centrum. De precieze omschrijving van het grondgebied zal ten alle tijden nauwkeurig in het huishoudelijk reglement omschreven worden en aan de bevolking van de betrokken gemeente kenbaar gemaakt worden. Zij mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen, inclusief het stellen van handelsdaden, zij hei op bijkomstige wijze en enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel in het eerste lid omschreven. De vereniging kan roerende en onroerende goederen bezitten.

Artikel 4: De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, maar kan ten allen tijde ontbonden worden door de algemene vergadering.

Titel III De leden

Artikel 5: Lidmaatschap

De vereniging telt minstens vier leden en het maximaal aantal leden is onbeperkt. De vereniging telt

effectieve en toegetreden leden.

Effectieve leden zijn diegenen wiens naam vermeld is in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en in geval van wijzigingen jaarlijks wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso[o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen verso : Naam en handtekening.

RECHTBANK KOOPHANDEL

2 4 ME' 2011

ANTWCEiRiAEN

.836 .49 5 . 534_

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Koophandel van Antwerpen binnen de maand na de verjaardag van de statuten. De bovengenoemde leden zijn de eerste effectieve leden van de vereniging.

Artikel 6: Als lid van de vereniging kan iedere huisarts toetreden die de geneeskunde uitoefent In het gebied waarvoor de huisartsenwachtpost de wachtdienst verzekert en die de modaliteiten van het huishoudelijk reglement en de statuten aanvaardt. De huisarts moet door de algemene vergadering als lid worden aanvaard. De kandidaat kan voorlopig als lid worden aanvaard na schriftelijk verzoek aan de voorzitter. In de tussentijd heeft een voorlopig lid dezelfde rechten en plichten als de andere leden.Elk lid aanvaardt de statuten en het huishoudelijk reglement.

Artikel 7: Toegetreden leden zijn ereleden, beschermleden, steunende, adviserende of meewerkende leden. Zij kunnen door de raad van bestuur aanvaard worden onder door haar te bepalen voorwaarden. Zij kunnen aanwezig zijn op de algemene vergadering of de raad van bestuur als zij dit wensen én wanneer de raad van bestuur het gepast acht hen uit te nodigen. Zij bezitten evenwel geen stemrecht. Hun verdere rechten en plichten worden vermeld in het huishoudelijk reglement.

Artikel 8: De jaarlijkse ledenbijdrage wordt elk jaar door de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur vastgelegd.

Artikel 9: Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Hel ontslag moet schriftelijk en aangetekend aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. De raad van bestuur kan om de doelstelling van de vereniging niet in hel gedrang te brengen in het wachtreglement een opzegperiode vastleggen waarbinnen een lid zijn aangegane verbintenissen blijft nakomen, in het bijzonder het waarnemen van de wachtbeurten.

Artikel 10: Tot uitsluiting van een lid op voorstel van de raad van bestuur kan alleen door de algemene vergadering worden besloten met een tweederde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid zich heeft kunnen verdedigen voor de raad van bestuur en op de algemene vergadering.

Artikel 11: Uittredende, uitgetreden of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel aan het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bedragen en gedane inbrengen vorderen. Bij ontslag of uitsluiting blijven evenwel achterstallige lidgelden inclusief het lidgeld voor het lopende jaar verschuldigd.

Titel IV Het Bestuur

Artikel 12: De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie bestuurders die lid zijn van de vereniging, waarvan minimum twee bestuursleden van de Raad van Bestuur van HAVAC. De bestuurders worden benoemd voor een periode van 4 jaar, maar zijn maximaal driemaal herverkiesbaar. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Hun opdracht eindigt dus bij het stopzetten van hun mandaat, bij hun afzetting, ontslag, verlies van lidmaatschap of overlijden. Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt dient dit schriftelijk in bij de raad van bestuur t.a.v. de voorzitter. De raad van bestuur kan indien ze dat wenst voorzien in een voorlopige vervanging van een bestuurslid tot de volgende algemene vergadering de definitieve beslissing neemt. Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds vrijgekomen mandaat in te vullen blijft slechts voor de resterende duur van dat mandaat. Wanneer om welke reden ook het aantal bestuurders valt onder drie dan blijven de bestuurders in functie totdat hun vervanging is voorzien.

Artikel 13:(Her)verkiezing, benoeming, ontslag en afzetting van bestuurders worden binnen de maand ingediend voor publicatie in het staatsblad.

Artikel 14: De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester .

Artikel 15: De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of twee bestuurders. Hij wordt voorgezeten door de voorzitter of bij afwezigheid door de secretaris of bij afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheid uit als college, dwz. dat de raad van bestuur slechts kan stemmen als de meerderheid van bestuurders aanwezig is. Beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid genomen. Bij staking van stemmen beslist de bestuurder die de vergadering voorzit.

Artikel 16: Van elke vergadering worden notulen gemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die bijgehouden worden op de zetel van de vereniging. De uittreksels die moeten worden overlegd en alle wettelijke en statutaire akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij verhindering van één van deze bestuurders kan een andere bestuurder deze documenten tekenen.

Artikel 17: De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden die niet uitdrukkelijk door de wet en de statuten aan de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat personeelsleden en bepaalt hun bezoldigingen.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig of nuttig acht.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden overdragen aan een gevolmachtigde. Dit kan één van de bestuurders zijn, een ander lid van de vereniging, of zelfs een ander persoon, geen lid van de vereniging. Volmachten aan niet-geneesheren kunnen enkel betrekking hebben op zaken van niet-medische aard. De raad van bestuur kan één of meerdere afgevaardigde bestuurders of directeurs benoemen die met het dagelijks bestuur zijn belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen, kleine aankopen en betalingsopdrachten.

De opdracht van gevolmachtigde(n), afgevaardigde bestuurder(s) of directeur wordt door de raad van bestuur nauwkeurig schriftelijk omschreven met een vooraf bepaalde periode, die evenwel door een beslissing van de raad van bestuur vroeger kan beëindigd worden. De gevormachtigde(n), afgevaardigde bestuurder(s) of directeur(s) oefenen hun mandaat alleen uit binnen de krijtlijnen uitgezet door de raad van bestuur. Een verlenging van het mandaat vormt een nieuwe beslissing van de raad van bestuur.

Artikel 18: Bestuurders die namens de vereniging optreden , moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of machtiging. Bestuurders gaan geen persoonlijke verplichtingen aan bij het afsluiten van verbintenissen voor de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Titel V De algemene vergadering

Artikel 19: De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering. Een lid kan zich door een ander lid talen vertegenwoordigen. Een lid kan maximaal over 1 volmacht beschikken.

Artikel 20: De Algemene Vergadering is bevoegd voor : het wijzigen van de statuten, het benoemen en afzetten en de kwijting van de bestuurders, de benoeming van, de afzetting van en de kwijting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldigingen in geval een bezoldiging wordt toegekend, het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk, het ontbinden van de vereniging, een lid uitsluiten (artikel 12 van de wet), de Raad van Bestuur ertoe machtigen zijn bevoegdheden over te dragen aan derden (artikel 13 van de wet) alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Artikel 21: De Raad van Bestuur roept de algemene vergadering samen telkens wanneer het belang van de vereniging dit vereist en is verplicht de Algemene Vergadering bijeen te roepen om ieder jaar de rekening van het afgelopen jaar en de begroting van het komende jaar aan de Algemene Vergadering voor te leggen.

Artikel 22: De oproeping tot de algemene vergadering gebeurt met een brief die per post of e-mail wordt verstuurd. Die moet om geldig te zijn ondertekend zijn door de voorzitter of door twee bestuurders. Zij zijn gericht aan alle effectieve leden. Zij moeten verstuurd worden minstens 8 werkdagen voor de geplande vergadering. Zij bevatten dag uur en plaats van de vergadering en agenda .

Artikel 23: De agenda van de algemene vergadering wordt door de raad van bestuur vastgelegd. Elk onderwerp dat schriftelijk door ten minste één twintigste van de leden ondertekend en tenminste drie werkdagen voor de algemene vergadering bij de voorzitter van de raad van bestuur is ingediend, moet in de agenda worden opgenomen en indien mogelijk aan alle leden ter kennis worden gesteld. Over onderwerpen welke niet op de agenda staan kan geen formele beslissing genomen worden.

Artikel 24: De Raad van Bestuur is verplicht de Algemene Vergadering bijeen te roepen wanneer één vijfde van de leden een schriftelijk verzoek richt aan de voorzitter van de raad van bestuur waarin de te behandelen onderwerpen worden vermeld. De raad van bestuur moet dan binnen de 20 werkdagen een algemene vergadering beleggen en reglementair samenroepen met op de agenda de gevraagde onderwerpen.

Artikel 25: In zijn algemeenheid beslist de algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen voorzien in de statuten. Bij staking van stemmen beslist de bestuurder welke de vergadering voorzit.

Artikel 26: Over wijzigingen van de statuten kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze besluiten wanneer de voorgestelde wijzigingen uitdrukkelijk en gedetailleerd zijn vermeld op de agenda, wanneer ten minste twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en met een meerderheid van twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging betrekking heeft op de doelstellingen van de vereniging is een meerderheid van vier vijfde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen vereist. Wanneer op de vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn moet de beraadslaging en beslissing verdaagd worden naar een tweede vergadering die ten vroegste na vijftien dagen

MOD 2,2

Luik 13 - Vervolg

plaatsvindt en bijeengeroepen op de wijze zoals bepaald in deze statuten. Deze tweede vergadering kan geldig beraadslagen en besluiten met de meerderheden zoals hierboven vermeld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 27: Voor een beslissing van ontbinding van de vereniging gelden dezelfde regels als voor een wijziging van de doelstellingen van de vereniging.

Artikel 28: Voor het uitsluiten van een lid is vereist dat dit punt op de agenda wordt vermeld, dat het lid uitgenodigd wordt om zijn verdediging te ontplooien en dat de beslissing door de Algemene Vergadering met een meerderheid van 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden uitgesproken wordt. Op de algemene vergadering wordt beraadslaagd over de ontlasting van de bestuurders van hun mandaat

Artikel 29: Van elke vergadering worden notulen gemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die bijgehouden worden op de zetel van de vereniging. Dit register kan op de zetel van de vereniging door de leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris bij ontsteltenis door 2 bestuursleden en bij ontstentenis hiervan door 2 leden van de algemene vergadering.

Titel VI Lidgelden, rekeningen en begrotingen

Artikel 30: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur sluit de rekeningen van het voorbije jaar af en bereidt de begroting van het komende jaar voor. Beide worden conform art 21 van deze statuten aan de algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd. De rekeningen zijn ten minste 10 werkdagen voor de algemene vergadering ter inzage van de leden op de zetel van de vereniging. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan in geen geval als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd. Het vermogen van de vereniging bestaat uit inkomsten van overheidssubsidies en onroerende goederen, medische apparatuur en meubilair aangekocht door de vereniging.

Titel VII Ontbinding van de vereniging

Artikel 31: Behoudens gevallen van ontbinding van rechtswege of ontbinding door een gerechtelijke beslissing kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten conform art 20 en 27 van deze statuten. Bij ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebreke daaraan de rechtbank één of meer vereffenaars en bepaalt de vereffening.

Artikel 32: In geval van ontbinding worden de activa na aanzuivering van de schulden overgedragen aan ' een vereniging, stichting of instelling die een gelijkaardig doel nastreeft als de huidige vereniging of bij gebreke daaraan aan een liefdadigheidsinstelling.

Titel VIII Slotbepaling

Artikel 33: Voor alles waarin deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, blijft de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar uitvoeringsbesluiten toepasselijk.

Artikel 34: De ondertekenaars verklaren deze statuten goedgekeurd door de Orde van Geneesheren, als enig rechtsdocument tussen de leden betreffende deze materie. Ieder wijziging dient voorafgaande goedkeuring van de orde verkrijgen.

Artikel 35 : Als bestuurders van de VZW worden benoemd :

Binnemens Sten, Mimosastraat 11 te 2600 Berchem (Mortsel, ° 19/06/1976) - Penningmeester

Maus Koen, Isabella Brantstraat 35 te 2018 Antwerpen (Wilrijk, ° 0310411954) - Voorzitter Raad van Bestuur

Saeys Anne, Oude Leeuwenrui 36/32 te 2000 Antwerpen (Antwerpen, °0111211972) - Secretaris

Artikel 36 : Als bijzondere gevolgmachtige wordt aangesteld, Dhr Karel Buelens (Antwerpen, *21/0711965) Lode Van Berckenlaan 138 te 2600 Berchem, voor het afhandelen van alle formaliteiten inzake publicatie en neerlegging van statuten, jaarrekening en ledenlijsten.

Opgesteld en getekend te Antwerpen op 23 mei 2011

Dr. Maus Koen, Dr. Saeys Anne ,Dr. Binnemans Sten

" Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad







Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris: hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HUISARTSEN WACHTPOST ANTWERPEN CENTRUM, AFGE…

Adresse
LOUISASTRAAT 8 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande