HUIZE DE STEIGER BORNEM

Association sans but lucratif


Dénomination : HUIZE DE STEIGER BORNEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 438.689.923

Publication

24/06/2014
ÿþ M002.2

(b77G\ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





NEFFzelFLE.GD

i" "



12 -06- 2014

RECHt.1717.7ial-Offie P17-7177

1,Writir:PriPhi pfd MECHELEM

1





II

II

*14122644*

Ondememingsnr 0438.689.923

Benaming

(voulu) : Huize De Steiger Bornem

(verkort) :

Rechtsvorm vrw

Zetel: Riddermoerstraat 30 - 2880 Bornem

Onderwerp akte Statutenwijziging

Ulttreksel uit de akte:

De algemene vergadering van 10 juni 2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten te wijzigen als volgt:

ARTIKEL 2 wordt het in het kader van de hervorming van de gerechtelijke arrondissementen gewijzigd ais' volgt:

De zetel van de vereniging is gevestigd te Riddermoerstraat 30, 2880 Bornem en ressorteert onder het, gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht. neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 12 wordt gewijzigd als volgt:

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een meerderheid van stemmen.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 10 juni 2014,

Te Bornem,

Spiessens Jean

Voorzitter

Vereecken Monique

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de pers o(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

20/03/2012
ÿþOndernemingsnr : 0438.689.923

Benaming

(voluit) : Huize De Steiger Bornem

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel ; Ridder moerstraat 30 - 2880 Bornem

Onderwerp akte : Nieuwe statuten - wijzigingen raad van bestuur, gemachtigden, dagelijks bestuur

Uittreksel uit de statuten en akten:

De algemene vergadering van 6 maart 2012, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

ARTIKEL 9

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: Huize De Steiger Bornem.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Riddermoerstraat 30, 2880 Bomem en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Mechelen.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel huisvesting en/of opvang te verzekeren aan verstandelijk gehandicapte personen.

De vereniging mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen, Zij kan in die zin ook, doch: slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan; het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, maar kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

ARTIKEL 5

De vereniging telt enkel effectieve leden. Dit zijn de stemgerechtigden op de bijeenkomsten van de algemene vergadering. Hun minimumaantal is bepaald op drie,

Met de terni'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting oforgarbsme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening.



NEERGELEGD

8 -03- 2012

GRIFFIE RECHTBANK van KOOPHAMte MECHELEN

na neerlegging van de akte te

M4D 2.2

i"i = ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

*iaosseas*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

NAb 2.2

ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de raad van bestuur.

Het aantal mandaten van leden voorbehouden aan vertegenwoordigers van rechtspersonen, mag nooit de helft van het totaal aantal leden overtreffen. Daarenboven moet de helft van de leden verwant zijn tot in de derde familiale graad aan een verstandelijk gehandicapte persoon verblijvende in de instelling.

ARTIKEL 7

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

ARTIKEL 8

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht,

Indien een lid verkozen wordt in de hoedanigheid van vertegenwoordiger van een rechtspersoon, verliest deze persoon diens mandaat ais lid, wanneer hem/haar het mandaat van vertegenwoordiger van die rechtspersoon ontnomen wordt.

Elk lid kan te allen tijde worden uitgesloten door een beslissing van de algemene vergadering, conform de bepalingen in artikel 31 van de statuten.

ARTIKEL 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minstens drie bestuurders die benoemd worden onder de leden van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Het aantal mandaten van bestuurders voorbehouden aan vertegenwoordigers van rechtspersonen, mag nooit de helft van het totaal aantal bestuurders overtreffen. Daarenboven moet de helft van de bestuurders verwant zijn tot in de derde familiale graad aan een verstandelijk gehandicapte persoon verblijvende in de instelling.

ARTIKEL 11

De bestuurders worden benoemd voor een periode van vier jaar, doch zijn opnieuw herkiesbaar, Tussentijds benoemde bestuurders die ter vervanging optreden van een ontslagnemend bestuurder worden verkozen voor de rest van de duur van het mandaat van hun voorganger.

ARTIKEL 12

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een meerderheid van stemmen en oefenen hun mandaat kosteloos uit.

ARTIKEL 13

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door verlies van het lidmaatschap of door overlijden.

Indien een bestuurder verkozen wordt in de hoedanigheid van vertegenwoordiger van een rechtspersoon, verliest deze persoon diens mandaat als bestuurder, wanneer hem/haar het mandaat van vertegenwoordiger van die rechtspersoon ontnomen wordt,

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij meerderheid van stemmen. Het ontslag van een bestuurder moet door de algemene vergadering gemotiveerd worden.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

NOD 2.2

bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

ARTIKEL 14

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De selectie voor aanwerving van personeel met contract van beperkte duur wordt bepaald door de directeur, Bij uitzondering kan echter de raad van bestuur hierin tussenkomen en de eindbeslissing nemen.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet in de beoordeling meegerekend. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend. Indien de raad van bestuur echter slechts twee bestuurders telt, wordt bij staking van stemmen het voorstel verworpen.

Er dient tot geheime stemming overgegaan worden telkens als één derde van de aanwezige bestuurders hierom verzoekt.

ARTIKEL l7

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt en legt deze reglementen, samen met alle wijzigingen ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De reglementen of wijzigingen gaan van kracht na goedkeuring door de algemene vergadering.

ARTIKEL 19

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur benoemt hiertoe uit zijn bestuurders een voorzitter en duidt ook een directeur aan, al dan niet onder de bestuurders.

Andere functies kunnen eveneens door de raad van bestuur ingesteld worden.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders die hieromtrent geldig beslist indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van de voorzitter en een bestuurder, met uitzondering van het ondertekenen van arbeidsovereenkomsten welke door zowel de directeur, de voorzitter en een bestuurder moeten getekend worden.

De voorzitter en de directeur beschikken, onverminderd hun eventuele aanstelling ais dagelijks bestuurder, elk over een individuele volmacht voor: het aangaan van verbintenissen tegenover openbare besturen en subsidiërende overheden; het geven van kwijting en ontlasting in naam van de vereniging aan aile openbare besturen, vennootschappen, subsidiërende overheden of welkdanige personen, het afhalen en ondertekenen van alle stukken en kwijtingen van bpost, telegraaf, besteldiensten, staats- en buurtspoorwegen, alle verzendingen, brieven en bescheiden, kassen, pakketten, colli, aangetekend, verzekerd, bewaard of niet; het onderschrijven en vernietigen van alle waterbedelings-, gas-, elektriciteit-, onderhouds- en andere contracten die nodig zijn om de veiligheid en kwaliteit van de werking te verzekeren; het vervullen van alle formaliteiten betreffende de sociale en fiscale wetten; het innen of ontvangen van alle sommen of waarden die aan de vereniging zouden kunnen verschuldigd zijn; het opvclgen en uitvoeren van alle personeelszaken en het betalen van de verschuldigde lonen in samenspraak/opdracht met/van het sociaal secretariaat. Daarnaast kunnen zij voor financiële verbintenissen de vereniging geldig afzonderlijk verbinden tot een bedrag van 10.000 EUR.

~

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

De voor bijzondere opdrachten aangestelde gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 20

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders die hieromtrent geldig beslist indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

Indien meerdere personen belast worden met het dagelijks bestuur, kunnen zij elk afzonderlijk de beslissingen nemen voor de werking van de vereniging, alsook kunnen zij elk afzonderlijk in naam van de vereniging de vereniging geldig vertegenwoordigen voor alle handelingen die behoren tot dit dagelijks bestuur.

Op gemotiveerd verslag van de raad van bestuur kan de algemene vergadering beslissen een bezoldiging toe te kennen aan één of meerdere leden van het dagelijks bestuur.

ARTIKEL 22

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering komt samen na een beslissing door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

De beslissingsbevoegdheid is voorbehouden aan de raad van bestuur, de uitvoeringsbevoegdheid wordt gedelegeerd aan een door de raad van bestuur aan te duiden persoon,

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, voor het goedkeuren van de begroting van het komend jaar en om zich uit te spreken over de kwijting van de bestuurders,

ARTIKEL 24

De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden binnen de vier maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 25

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 115e van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld, in dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 dagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOd 2.2

ARTIKEL 26

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend of verzonden worden door een door de raad van bestuur aan te duiden persoon. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per mail of per aangetekende brief of per fax tenminste acht dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 27

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20e van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet door het 1/20e van de leden ondertekend zijn en tenminste twee dagen voor de vergadering aan de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 32

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en een bestuurder en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en een bestuurder of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 34

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3e van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5e meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 213e van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5e meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

in geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan het OCMW van Bomem.

De algemene vergadering heeft op 6 maart 2012 tot bestuurders herbenoemd voor een periode van vier jaar, welke ingaat op 22 december 2012 :

Kerremans Nicole, Nachtegalenlaan 15, 2880 Bornem, geboren op 04/10/1953

Pintens Marina, Kievitlaan 9, 2880 Bornem, geboren op 18/02/1950

Spiessens Jean, Nachtegalenlaan 5, 2880 Bomem, geboren op 27/01/1949

Vereecken Monique, Maalderijstraat 18, 2830 Willebroek, geboren op 03/11/1948

De raad van bestuur is hierdoor ongewijzigd als volgt :

Kerremans Nicole, Nachtegalenlaan 15, 2880 Bornem, geboren op 04/1011953, te Bomem Meeus Jacqueline, Hollebeekstraat 99, 9140 Temse, geboren op 05/05/1944, te Antwerpen Pintens Marina, Kievitlaan 9, 2880 Bornem, geboren op 18/02/1950, te Willebroek

Spiessens Jean, Nachtegalenlaan 5, 2880 Bornem, geboren op 27/01/1949, te Breendonk Vereecken Lutgart , Gerststraat 10, 2830 Willebroek , geboren op 12/09/1953, te Willebroek Vereecken Monique, Maalderijstraat 18, 2830 Willebroek, geboren op 03/11/1948, te Willebroek

Mor) 2.2

,

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De raad van bestuur heeft op 31 januari 2012 onder zijn leden herbevestigd ais voorzitter: Spiessens Jean, Nachtegalenlaan 5, 2880 Bornem, geboren op 27/01/1949, te Breendonk

De raad van bestuur heeft op 31 januari 2012 aangesteld als gemachtigde om de vereniging te vertegenwoordigen:

Directeur: Antenbrink Marcel, Sint Margaretaplein 10, 2880 Bomem, geboren op 04/09/1966, te Bornem

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur ais college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van de voorzitter en een bestuurder, met uitzondering van het ondertekenen van arbeidsovereenkomsten welke door zowel de directeur, de voorzitter en een bestuurder moeten getekend worden,

De voorzitter en de directeur beschikken, onverminderd hun eventuele aanstelling als dagelijks bestuurder, elk over een individuele volmacht voor: het aangaan van verbintenissen tegenover openbare besturen en subsidiërende overheden; het geven van kwijting en ontlasting in naam van de vereniging aan alle openbare besturen, vennootschappen, subsidiërende overheden of welkdanige personen, het afhalen en ondertekenen van alle stukken en kwijtingen van bpost, telegraaf, besteldiensten, staats- en buurtspoorwegen, alle verzendingen, brieven en bescheiden, kassen, pakketten, colli, aangetekend, verzekerd, bewaard of niet; het onderschrijven en vernietigen van alle waterbedelings-, gas-, elektriciteit-, onderhouds- en andere contracten die nodig zijn om de veiligheid en kwaliteit van de werking te verzekeren; het vervullen van alle formaliteiten betreffende de sociale en fiscale wetten; het innen of ontvangen van aile sommen of waarden die aan de vereniging zouden kunnen verschuldigd zijn; het opvolgen en uitvoeren van alle personeelszaken en het betalen van de verschuldigde lonen in samenspraak/opdracht met/van het sociaal secretariaat. Daarnaast kunnen zij voor financiële verbintenissen de vereniging geldig afzonderlijk verbinden tot een bedrag van 10.000 EUR,

De raad van bestuur heeft op 31 januari 2012 benoemd tot dagelijkse bestuurders: Antenbrink Marcel, Sint Margaretaplein 10, 2880 Bomem, geboren op 04/0911966, te Bornem Spiessens Jean, Nachtegalenlaan 5, 2880 Bornem, geboren op 27/01/1949, te Breendonk

rvioo 2.2

Luik B - Vervolg

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen,

De dagelijkse bestuurders kunnen binnen bovenvermelde bevoegdheid elk afzonderlijk de beslissingen nemen voor de werking van de vereniging, alsook kunnen zij elk afzonderlijk in naam van de vereniging de vereniging geldig vertegenwoordigen voor aile handelingen die behoren tot dit dagelijks bestuur.

Te Bornem, op 6 maart 2012

"

Voor-,

behouden

aan het

Belglsch

Staatsblad

"

Spiessens Jean Vereecken Monique

Voorzitter Bestuurder







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigherd van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vartegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

13/04/2011
ÿþi~

11

,. 9"

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

Vo beha

aan

Belt Staat

*11056377+



NEERGELEGD

al -03- 2011

GRii=F{E RE-Ci- Ni~-Vé~rl

KOOPHANDEL tr{~HELEN

Benaming : Huize De Steiger Borne

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : Riddermoerstraat 30 - 2880 Bornem

Ondernemingsnr : 438689923

Voorwerp akte : Herbenoemingen - Wijzigîngen aan de Statuten

Uittreksel uit de notulen van de Jaarlijkse Algemene Vergadering van 29 maart 2011.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/04/2011 - Annexes du Moniteur belge Mevrouw Meeus Jacqueline en Mevrouw Vereecken Lutgart worden door de vergadering herbenoemd als bestuurder voor een volgende periode van vier jaar.

De vergadering keurt unaniem de volgende wijziging aan onze statuten goed:

Artikel 11. De laatste regel: "Alle bestuurders dienen lid te zijn van de afdeling Klein-Brabant, Vaartiand

van Inclusie Vlaanderen" wordt geschrapt.

Artikel 15 zal worden aangevuld met:

"De vzw vrijwaart ten allen tijde haar bestuurders tegen de patrimoniale gevolgen van een

aansprakelijkheidsvordering ingesteld door derden"

De Raad van bestuur is vanaf 29 maart 2011 samengesteld als volgt:



Voorzitter: Spiessens Jean , Nachtegalenlaan 15, 2880 Bomem

Ondervoorzitter: Pintens Marina, Kievitlaan 9, 2880 Bornem

Secretaris: Vereecken Monique, Maalderijstraat 18, 2830 Willebroek

Leden: Kerremans Nicole, Nachtegalenlaan 15, 2880 Bornem

Meeus Jacqueline, Hollebeekstraat 99, 9140 Temse

Vereecken Lutgart, Gerststraat 10, Willebroek

Allen van Belgische nationaliteit



Bomem, 29 maart 2011

Voor eensluidend uittreksel,

De gemachtigden,

Spiessens Jan Vereecken Monique

Voorzitter Secretaris

Op"rrelaatstd blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

24/04/2015
ÿþ A/,OD 2.2

.te In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik g vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

~~~EE~~~ ,~'`~,~

.. ~

1 il -~~' 2G:~~ i

^ 'il . ...i. !e i~' , JEL

'~'.i'i 11Î~1~t:.E`tY' .~ -. . ' w ~

Grrffle ~ ~

1111111111M1

Ondernemingsnr : 0438.689.923

Benaming

(voluit) : Huize De Steiger Bornem

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Riddermoerstraat 30, 2880 Bornem

Onderwerp akte : Nieuwe statuten - wijziging raad van bestuur

De algemene vergadering van 21 februari 2015, geldig samengeroepen en ebschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en merderheid, heeft in haar zittting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst,

TITEL I: NAAM - ZETEL DOEL DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: Huize De Steiger Bomera

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Riddermoerstraat 30, 2880 Bomem en ressorteert onder het

gerechtelijk arrondissement Antwerpen, afdeling Mechelen.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht

neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven In deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel huisvesting en/of opvang te verzekeren aan verstandelijk gehandicapte

personen.

De vereniging mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch

slechts op bijkomstige wijze, handeisdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan

het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, maar kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II: LEDEN

ARTIKEL 5

De vereniging telt effectieve en toegetreden leden.

De effectieve leden zijn de stemgerechtigden op de bijeenkomsten van de algemene vergadering. Hun

minimumaantal is bepaald op drie.

Met de term lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Toegetreden leden hebben het recht om deel te nemen aan de algemene vergadering, waarop zij advies

kunnen verlenen, doch geen stemrecht hebben,

ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon die door de algemene vergadering ais

dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een

kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de raad van bestuur.

ARTIKEL 7

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

ARTIKEL 8

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur ter

kennis worden gebracht.

Elk lid kan te allen tijde worden uitgesloten door een beslissing van de algemene vergadering conform de

bepalingen in artikel 25 van de statuten.

ARTIKEL 9

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de

vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane

inbrengsten vorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

à

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

TITEL Ill: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur. De raad van bestuur is samengesteld uit minstens vier leden en hoogstens het aantal leden van de algemene vergadering min één. De bestuurders moeten geen lid zijn van de algemene vergadering. De bestuurders worden, voor een periode van ten hoogste vier jaar, tenzij andersluidende beslissing bij de benoeming, verkozen door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door haar afzetbaar. De bestuurders zijn herkiesbaar, Zij oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien. Elke bestuurder, aangeduid om te voorzien in een tijdens het mandaat opengevallen plaats is slechts benoemd voor de tijd dat het mandaat nog duurt. De leden van de raad van bestuur mogen geen onderlinge afhankelijkheidsrelatie hebben in hun werkverband.

ARTIKEL 11

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en bepaalt welke specifieke taken worden opgenomen door de verschillende leden. Bij afwezigheid van de voorzitter worden de functies waargenomen door de ondervoorzitter of bij afwezigheid van deze laatste door de oudste aanwezige bestuurder.

ARTIKEL 12

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet en de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, het wijzigen van de maatschappelijke zetel.

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden geen bewijs voorleggen van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 13

De raad vergadert minstens viermaal per jaar. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De bijeenroeping gebeurt schriftelijk of via E-mail, minstens acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

De raad mag slechts beslissingen nemen indien de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden getroffen bij gewone meerderheid van stemmen. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger beslissend. De beslissingen worden opgenomen in processen-verbaal, ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een bijzonder register ingeschreven. De uittreksels die men eruit moet geven, hetzij in rechte, hetzij elders, worden getekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

ARTIKEL 14

Zowel bij gerechtelijke als buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd door de raad van bestuur, De raad van bestuur kan voor handelingen, taken en daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan één of meer bestuurders of aan een ander persoon, al dan niet lid van de vereniging. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die desgevallend gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 15

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de eventuele aangestelde ondervoorzitter en bij diens afwezigheid of ontstentenis door de oudste in leeftijd van de aanwezige leden.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts een ander lid vertegenwoordigen. De volmacht moet schriftelijk gegeven worden.

Elk lid beschikt over een eigen stem op de algemene vergadering.

Een toegetreden lid heeft geen stemrecht in de algemene vergadering.

Niet-leden die een speciale bevoegdheid bezitten en wiens aanwezigheid nuttig of nodig kan zijn, kunnen worden uitgenodigd tot de algemene vergadering zonder stemrecht.

ARTIKEL 16

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOb 2,2

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

-aile gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 17

De algemene vergadering komt samen na een beslissing door de raad van bestuur telkens ais het doel van de vereniging zulks vereist.

De beslissingsbevoegdheid is voorbehouden sen de raad van bestuur, de uitvoeringsbevoegdheid wordt gedelegeerd aan een door de raad van bestuur aan te duiden persoon.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, voor het goedkeuren van de begroting van het komend jaar en om zich uit te spreken over de kwijting van de bestuurders.

ARTIKEL 18

De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden binnen de vier maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 19

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5e van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 dagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 20

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend of verzonden worden door een door de raad van bestuur aan te duiden persoon. Aile effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per mail of per aangetekende brief of per fax tenminste acht dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 21

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20e van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet door net 1/20e van de leden ondertekend zijn en tenminste twee dagen voor de vergadering aan de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 22

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden, op voorwaarde dat minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet in de beoordeling meegerekend. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Er dient tot geheime stemming te worden overgegaan telkens als een derde van de aanwezige en vertegenwoordigde leden hierom verzoeken.

ARTIKEL 23

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3e van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3° der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5a van de stemmen worden besloten. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem.

ARTIKEL 24

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

ARTIKEL 25

Een meerderheid van 2/3° der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem.

Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 26

Van elke vergadering worden notulen gemaakt. die ondertekend worden door de voorzitter en een bestuurder en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en een bestuurder of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 27

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december,

t

n

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen vier maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 28

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3° van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5e meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3e van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5e meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan het OCMW van Bomera.

TITEL Vll: SLOTBEPALINGEN

ARTIKEL 29

De vereniging vrijwaart haar bestuurders tegen de patrimoniale gevolgen van een

aansprakelijkheidsvordering ingesteld door derden, behalve voor opzettelijke fouten of strafrechtelijke

overtredingen in de schoot van de vereniging.

ARTIKEL 30

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de

wet van 2 mei 2002 en latere wijzigingen toepasselijk.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 21 februari 2015, te Bomem.

De algemene vergadering heeft op de zitting van 21 februari 2015 kennis genoemn van het ontslag van

volgende leden van de raad van bestuur.

- de heer Jan Spiessens, wonende te 2880 Bornem, Nachtegalenlaan 15

- mevrouw Marina Pintens, wonende te 2880, Kievitlaan 9

- mevrouw Jacqueline Meeus, wonende te 9140 temse, Hollebeekstraat 99

- mevrouw Lutgart Vereecken, wonende te 2830 Willebroek, Gerststraat 10

- mevrouw Monique Vereecken, wonende te 2830 Willebroek, Maalderijstraat 18

- mevrouw Nicole Kerremans, wonende te 2880 Bomem, Nachtegalenlaan 15

De algemene vergadering van 21 februari 2015 benoemt met eenparigheid van stemmen volgende personen tot lid van de raad van bestuur per 21 februari 2015:

-Mevrouw Caroline van Landeghem , wonende te 2880 Bomem, Kloosterstraat 62.

-De heer Jozef Van Roey, wonende te 2390 Oostmalle, Zwaluwenlaan 12.

-De heer Henri Pandelgers, wonende te 2845 Niel, Rozenstraat 7.

-De heer Werner Wilssen, wonende te 2845 Niel rector de Somerstraat 7 0.05.

-De heer Bavo de Sadeleer, wonende te 2600 Berchem, Generaal Drubbelstraat

De duur van het mandaat bedraagt 4 jaar,

Opgemaakt te Bornem op 4 maart 2015

Caroline Van Landeghem

De Voorzitter

t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

4

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
HUIZE DE STEIGER BORNEM

Adresse
RIDDERMOERSTRAAT 30 2880 BORNEM

Code postal : 2880
Localité : BORNEM
Commune : BORNEM
Province : Anvers
Région : Région flamande