I.D. TEJATERGROEP

Association sans but lucratif


Dénomination : I.D. TEJATERGROEP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 567.851.757

Publication

26/11/2014
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

r

III

19 13566*

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : I.D. TEJATERGROEP

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Mgr, Heylenstraat 3/1, 2460 KASTERLEE

Onderwerp akte ; Oprichting

Er blijkt uit een onderhandse akte d.d. 1 oktober 2014, dat de heer Peter MELIS wonende te 2440 GEEL, Gasthuisstraat 9K, mevrouw Ilse VERACHTERT wonende te Mgr. Heylenstraat 3/1 te 2460 KASTERLEE, mevrouw Pascale HERMANS wonende te 2460 LICHTAART, Korenbloemlaan 12 en mevrouw Hilda THIJS wonende te Cardijnstraat 55 te 2400 MOL een vereniging zonder winstoogmerk hebben opgericht, onder de naam I.D. TEJATERGROEP, met maatschappelijke zetel te 2460 KASTERLEE, Mgr. Heylenstraat 311 ressorterend onder het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Titel L Benaming, doel, zetel, duur.

Artikel 1 ; De vereniging draagt de naam : I.Q. Tejatergroep

Artikel 2 : De vereniging heeft tot doel :

" De beoefening van socio-culturele activiteiten met als hoofdactiviteit toneel en aanverwante.

" De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel en mag daartoe alle nodige onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven bezitten en vervreemden. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten daartoe uitsluitend besteed worden aan het hoofddoel.

" De vereniging mag eveneens op bijkomstige wijze haar roerend patrimonium uitlenen of verhuren aan andere toneelgezelschappen of verenigingen. Onder roerend patrimonium wordt verstaan toneelkledij, verlichtingselementen, geluidsinstallatie, decorstukken, attributen en andere materialen of goederen die haar eigendom zijn.

Artikel 3 : De zetel van de vereniging is gevestigd te : Mgr, Heylenstraat 3 bus 1 te 2460 Kasterlee. Artikel 4 : De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5 : De VZW I.Q. Tejatergroep zal uit twee afdelingen bestaan die onder één en dezelfde raad van bestuur zullen worden ondergebracht. Deze twee afdelingen zijn :

" I.D. Tejatergroep Volwassenentoneel

" l.Dee Jeugdtejatergroep

Titel Il.  Leden

Artikel 5 : De vereniging telt tenminste 3 effectieve leden. Elk natuurlijk persoon of elke rechtspersoon die wil meewerken aan de realisatie van de doelstellingen kan lid worden van de vereniging door een verzoek van toetreding te richten aan de raad van bestuur.

Er zijn vaste, effectieve leden en toegetreden leden. De effectieve leden betalen jaarlijks een Ildmaatschapsbijdrage. De algemene vergadering bepaalt jaarlijks de categorieën en de daaraan verbonden bijdrage en bepaalt de criteria per categorie.

1.Effectieve of vaste leden (werkende leden, volle leden of stemgerechtigde leden)

Alle natuurlijke of rechtspersonen kunnen lid worden van de vereniging. De volheld van het lidmaatschap met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden: zij engageren zich expliciet om de werking van de vereniging en haar doel te ondersteunen. Het minimum getal effectieve leden is bepaald op drie. Nieuwe leden kunnen toegelaten worden als zij aangenomen zijn bij de 2/3de meerderheid. van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden van de algemene vergadering en na een schriftelijk verzoek tot toetreding. Hun lidmaatschap wordt automatisch verlengd na het betalen van het lidgeld voor het lopende kalenderjaar. Het niet betalen van het lidgeld in het derde

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

REG`HTBANIi VAN KOOPHA T~EL

17 NOV. 2014

ANTWERPEN afdeling TURNHOUT be

(;)5'7', S5-1 .`4,5-

" MOD 2,2

" Kwartaal geldt als kennisgeving van ontslag.

2.Toegetreden leden, gewone leden zonder stemrecht.

De raad van bestuur kan, onder de haar te bepalen voorwaarden, ook andere leden tot de vereniging toelaten. Deze leden verwerven hierdoor een eenvoudig lidmaatschap gedurende één speeljaar, mits een financiële inbreng. De criteria en de voorwaarden om als toegetreden lid te worden toegelaten, worden bepaald in het huishoudelijk reglement dat wordt opgesteld door de raad van bestuur.

Artikel 6 : Het jaarlijks maximumbedrag van het lidgeld voor de leden wordt vastgesteld op 1.000,00 Euro per lid. De algemene vergadering bepaald binnen voormelde grens, jaarlijks en op voorstel van de raad van bestuur, het lidgeld.

Artikel 7 : Elk effectief lid of bestuurslid kan te allen tijde uit de vereniging treden en zendt daartoe een gewone ontslagbrief aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Uittredende of uitgesloten leden kunnen te genen dele beslag leggen of beslag doen leggen op het roerend of onroerend patrimonium van de vereniging, evenmin zegels doen leggen op haar toebehoren, noch aanspraak maken op voor of na het tijdstip van ontslag gestorte gelden.

Titel III ; K Raad van bestuur.

Artikel 8 ; De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, welke bestaat uit minimum 3 leden gekozen door de algemene vergadering.

De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering voor onbepaalde duur en zijn te allen tijde door hen afzetbaar.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door overlijden of in geval van wettelijke onbekwaamheid.

Artikel 9 : De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

13ij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn functies uitgeoefend door de ondervoorzitter, Artikel 10 : De raad van bestuur vergadert zo vaak als nodig, doch minstens één maal per jaar. Hij wordt samengeroepen door de voorzitter die de dagorde samen stelt of door 2 bestuurders. leder lid kan één af meerdere punten aan de dagorde stellen. De raad beslist bij meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen wordt overgegaan tot een tweede stemronde, indien de stemmen nogmaals staken, is het voorstel verworpen.

Artikel 11 : De beslissingen van de raad van bestuur worden opgenomen in de notulen en ondertekend door twee leden van de raad van bestuur, waaronder de voorzitter of de ondervoorzitter en de secretaris. Artikel 12 : De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Zij oefenen hun mandaat uit als college, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden. De raad is bevoegd voor aile daden van bestuur, beschikking en vervreemding. De briefwisseling en de financiële verrichtingen die de vereniging binden worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of de penningmeester.

Ten aanzien van derden is de vereniging verbonden door twee handtekeningen van de bestuurders. De raad van bestuur mag zijn bevoegdheden overdragen aan één of meerdere bestuurders.

De raad van bestuur sluit de rekeningen van het voorbije boekjaar ten laatste 6 maanden na afsluiting van het boekjaar en bereidt de begroting voor het komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering,

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 september tot 31 augustus. Het eerste boekjaar begint op 1 september 2014. Alle verrichtingen vanaf 1 september 2014 werden gedaan in opdracht en voor rekening van deze vereniging.

Artikel 13 : Het dagelijks bestuur van de vereniging berust bij de raad van bestuur en bestaat uit de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris, de penningmeester en maximum 5 bestuursleden.

Titel IV: - Algemene vergadering.

Artikel 14 : Effectieve leden van de vereniging beschikken over één stem in de algemene vergadering. Artikel 15 ; De algemene vergadering beslist over :

" Wijziging van de statuten van de vereniging.

" Benoeming en afzetting van de bestuurders.

" Goedkeuring van de jaarlijkse begroting van de rekeningen.

" Vrijwillige ontbinding van de vereniging.

" Aanvaarding en uitsluiting van een lid.

" Vaststelling van de jaarlijkse bijdrage.

" Alle gevallen waarin de statuten die vereisen.

Artikel 16 : De algemene vergadering wordt minstens één maal per jaar samen geroepen door de voorzitter van de raad van bestuur, die de vergadering voorzit, of door minstens 2 leden van de raad van bestuur. De algemene vergadering wordt bovendien samen geroepen telkens als minstens één vijfde van de effectieve leden hierom schriftelijk verzoeken.

De effectieve leden worden schriftelijk of elektronisch opgeroepen tenminste 8 dagen voor de dag van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

11,

MOh 2.2

Luik B - Vervolg

vergadering.

Artikel 17 : De algemene vergadering beslist met eenvoudige meerderheid van stemmen van de vertegenwoordigde en aanwezige effectieve leden.

De effectieve leden die verhinderd zijn, kunnen zich door een ander effectief lid laten vertegenwoordigen door middel van een volmacht.

Bij gelijkheid van stemmen beslist de voorzitter.

Voor de wijziging van de statuten moet 2/3de van de effectieve leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn en 2/3de van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet akkoord zijn.

Voor het uitsluiten van een lid moet 2/3de van de aanwezige of vertegenwoordigde leden akkoord gaan. De ontbinding van de VZW kan voorgesteld worden door 3/5de van de leden.

Indien op de eerste algemene vergadering niet de vereiste aanwezigheden worden gevonden dient een tweede algemene vergadering te worden samengeroepen. Er dient een wachttijd van 15 dagen te worden voorzien indien het gaat om een statutenwijziging of een vrijwillige ontbinding. Op de tweede algemene vergadering kan men dan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen maar met de meerderheden zoals voorzien in de eerste algemene vergadering.

Artikel 18 : De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de notulen ondertekend door 3 leden van de raad van bestuur, waaronder de voorzitter. Het register van de notulen wordt bewaard op de zetel van de vereniging. Het verslag van elke vergadering wordt door de secretaris overgemaakt aan aile effectieve leden van de vergadering. Dit kan per brief, fax of e-mail.

Artikel 19 : In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Artikel 20 : In geval van vereffening wordt het netto-actief van de vereniging overgedragen aan één of meerdere verenigingen met vergelijkbare doelstellingen, aan te duiden door de algemene vergadering. Artikel 21 : Voor alles wat in onderhavige statuten niet is voorzien, blijven de bepalingen van de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing.

ARTIKEL 22

Er zijn minstens 3 effectieve leden met aile rechten en plichten zoals omschreven in de vzw-wet. De volgende oprichters zijn de eerste effectieve leden:

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

- De heer Peter MELIS wonende te 2440 GEEL, Gasthuisstraat 9K, wordt benoemd als voorzitter.

- Mevrouw Ilse VERACHTERT wonende te 2460 KASTERLEE, Mgr. Heyfenstraat 3/1, wordt benoemd als

ondervoorzitter.

- Mevrouw Pascale HERMANS wonende te 2460 LICHTAART, Korenbloemlaan 22, wordt benoemd als

secretaris.

- Mevrouw Hilda THIJS, wonende te 2460 LICHTAART, Cardijnstraat 55, wordt benoemd als

penningmeester.

Alle aanvaarden zij hun mandaat, voor onbepaalde duur.

Voor ontledend uittreksel, dienstig ter publicatie in Bijlage tot het Belgisch Staatsblad. Tegelijk hiermee neergelegd kopie van de akte,

Peter MELIS

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
I.D. TEJATERGROEP

Adresse
MONSEIGNEUR HEYLENSTRAAT 3/1 2460 KASTERLEE

Code postal : 2460
Localité : KASTERLEE
Commune : KASTERLEE
Province : Anvers
Région : Région flamande