ICE RACING TEAM ANTARCTICA, AFGEKORT : I.R.T.A.

Association sans but lucratif


Dénomination : ICE RACING TEAM ANTARCTICA, AFGEKORT : I.R.T.A.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 420.355.438

Publication

19/06/2013
ÿþVoor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOd 2,0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Itll

Benaming

(voluit) : (ce Racing Team Antarctica

Rechtsvorm : vzw

Zetel: EDENLAAN 13. , 2610 WILRIJK

Ondernemingsnr : 0420.355.438

Voorwerp akte : Benoeming van de raad van bestuur + wijziging statuten

RECHTBANK KOOPHANDEL .

...~.~.~_....~,., ...,...~

1 0 ia- 2013

ANTWEid P EN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

De algemene ledenvergadering van Ice Racing Team Antarctica v.z.w. heeft op haar bijzondere algemene vergadering van 21/5/2013 het ontslag aanvaard van de volgende leden van de raad van bestuur:

- Kim Duvivier ( 900114-49123): Justitiestraat 27, 2018 Antwerpen - ondervoorzitter

- Johan Jaspers (520703-401-68): Edenlaan 11, 2610 Wilrijk - voorzitter

De algemene ledenvergadering van Ice Racing Team Antarctica v.z.w. heeft op de bijzondere algemene ledenvergadering van 21 mei 2013 een nieuwe raad van bestuur gekozen. De nieuwe raad van bestuur is als volgt samengesteld:

- Koen Turcksin (730726-16357): De Bosschaertstraet 120, 2020 Antwerpen - penningmeester, ondervoorzitter

- Gabrielle Deckmyn (691216 -010-73): Landbouwstraat 89, 2800 Mechelen - voorzitter (functiewissel)

- Geert Staelens (690121-373-35), geboren 21/1/1969 te Halle, C, Permekelaan 6, 2630 Aartsefaar - secretaris, commissaris (benoeming)

De algemene ledenvergadering van Ice Racing Team Antarctica v.z.w. heeft op de bijzondere algemene ledenvergadering van 21 mei 2013 de zetel van de vzw gewijzigd. Het nieuwe adres is: Moerelei 119, 2610 Wilrijk

De algemene ledenvergadering van Ice Racing Team Antarctica v.z.w. heeft op de bijzondere algemene ledenvergadering van 10 oktober 2011 beslist om de statuten van de vereniging als volgt te wijzigen:

TITEL 1 : NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1.

De vereniging draagt de naam "Ice Racing Team Antarctica V.Z,W.", in afkorting "I.R.T.A,

De vereniging is gevestigd te Moerelei 119, 2610 Wilrijk. De Raad van bestuur kan beslissen de

maatschappelijke zetel over te brengen naar gelijk welk ander adres binnen de provincie Antwerpen.

De vereniging resorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voorgenoemde arrondissement,

Artikel 2.

De vereniging stelt zich tot doet de behartiging van shorttrack snelschaatsen op ijs.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

De vereniging tracht het in lid 1 van dit artikel omschreven doel ondermeer te realiseren door:

a) het promoten van shorttrack op ijs

b) het inrichten van trainingen en wedstrijden

c) het coordineren en bevorderen van relaties met zusterverenigingen in binnen- en buitenland

d) het steunen en verlenen van medewerking aan werken die hetzelfde doel nastreven

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is aile activiteiten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

Artikel 3.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II: LIDMAATSCHAP

Artikel 4.

De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden.

Het minimum aantal leden is vastgesteld op 4.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, kont uitsluitend toe aan de leden en niet aan de toegetreden leden. De toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten hen toebedeeld door deze statuten.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden. Wanneer zij dit wensen kunnen ook de toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht.

Artikel 5.

Als toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard. De Raad van Bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement,

Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard die minimaal 18 jaar. De Raad van Bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Verzoeken om toetreding dienen schriftelijk of per e-mail aan de Raad van Bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen en adres. De Raad van Bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot de vereniging uiterlijk één maand nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Slechts indien hij de toetreding van een kandidaat-lid weigert, moet hij zijn motivering kenbaar maken aan de verzoeker. Tegen zijn beslissing staat voor een kandidaat-lid enkel beroep open bij de eerstvolgende Algemene Vergadering. Dit beroep moet worden ingediend bij de Raad van Bestuur binnen de maand na de kennisgeving van de weigering.

Voor personen onder de 18 jaar moet de aanvraag tot toetreding ondertekend zijn door 1 van de ouders of de wettelijke voogd.

Artikel 6.

De leden betalen een jaarlijks lidgeld van maximum 250 EUFt De Algemene Vergadering bepaalt binnen voormelde grens, jaarlijks en op voorstel van de Raad van Bestuur, het lidgeld.

Het jaarlijks lidgeld voor de toegetreden leden wordt jaarlijks bepaald door de Raad van Bestuur.

Artikel 7.

De leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht:

a.de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven

b.de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden

Artikel 8,

1.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Het lidmaatschap eindigt door overlijden, ontslagname (schriftelijk of per e-mail), wanbetaling, handelingen strijdig met de statuten en uitsluiting. De uitsluiting dient uitgesproken te worden door de algemene vergadering en kan enkel gebeuren met een 213 (twee derde) meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ontslagnemende of uitgesloten leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

TITEL III: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 9.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van maximaal vijf bestuurders die lid zijn van de vereniging. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid van stemmen en zijn door deze afzetbaar mits gegronde reden. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de Algemene Vergadering anders zou bepalen.

De raad van bestuur bestaat uit:

a.het Dagelijks Bestuur, bestaande uit de voorzitter, secretaris en penningmeester;

b.de ondervoorzitter (mandaat kan eventueel worden uitgeoefend door één van de andere bestuurders, met uitzondering van de voorzitter)

c. een commissaris bij de boekhouding (mandaat kan eventueel worden uitgeoefend door één van de andere bestuurders, met uitzondering van de penningmeester)

Artikel 10,

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde termijn. Na drie jaar wordt het mandaat vacant, maar ais er geen tegenkandidaten zijn blijft het bestuurslid zijn taak vervullen en vindt er geen stemming plaats.

Om het jaar, tijdens de Statutaire Vergadering is 1/3 van de bestuursleden herkiesbaar volgens volgende beurtrol

-secretaris - commissaris ; 2012  2015 en verder om de 3 jaar

-ondervoorzitter  penningmeester: 2013 -- 2016 en verder om cie 3 jaar

-voorzitter : 2014 -- 2017 en verder om de 3 jaar

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum (3), dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging Is voorzien.

Artikel 11.

a.De voorzitter of de secretaris roept de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige bestuurder.

b.De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn, De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

c.ledere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de Raad van Bestuur te vertegenwoordigen,

d.ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, fax of e-mail, Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

e.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris en een bestuurder.

Artikel 12.

"

Moa 2,0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

a.De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

b.Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging,

c.Alle daden van dagelijks of gewoon bestuur worden waargenomen door het Dagelijks Bestuur. Het Dagelijks Bestuur behandelt de briefwisseling en de lopende zaken van algemene aard en legt ze ter kennis en verantwoording voor op de vergadering van de Raad van Bestuur. in dringende gevallen kan het Dagelijks Bestuur de nodige beslissingen nemen onder voorbehoud van goedkeuring door de Raad van Bestuur.

d.De Algemene Vergadering beslist over het door de Raad van Bestuur voorgestelde Huishoudelijk Reglement. Wijzigingen aan het Huishoudelijk Reglement kunnen worden opgesteld door de Raad van Bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering. Bij dit Huishoudelijk Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

e. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 13:

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij diens afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder.

Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Om stemgerechtigd te zijn, moeten de leden:

a. de jaarlijkse bijdrage voldaan hebben op de vervaldag

b. meerderjarig zijn d.w.z, de ouderdom van 18 jaar bereikt hebben

Stemmen bij volmacht is toegelaten onder de volgende voorwaarden:

a. de volmachtgevers en de volmachtdragers moeten stemgerechtigd lid zijn van IRTA vzw

b, de volmachtdrager mag hoogstens twee stemmen uitbrengen (de eigen stem en één volmachtstem)

Artikel 14.

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor.

a.het wijzigen van de statuten

b.het benoemen en afzetten van de bestuurders

c.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

e.het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen

f, het vrijwillig ontbinden van de vereniging

g.het uitsluiten van een lid of toegetreden lid

h.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

i. het wijzigen van het huishoudelijk reglement

l aite gevallen waarin de statuten dat vereisen

Artikel 15.

a. De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur,

}

' MOD 2,0

4

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

b. De statutaire vergadering zal ieder jaar gehouden worden voor 15 November van het lopende kalenderjaar met als doel het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar.

c. Behoudens de statutaire vergadering zal de Raad van Bestuur een Algemene Vergadering oproepen telkens als tenminste één vijfde van de leden er om vraagt.

d. De oproeping voor een Algemene Vergadering moet minstens acht dagen vooraf en per brief of per elektronische post verzonden worden aan alle leden. De uitnodiging moet vermelden :

dl. plaats, dag en uur

d2.de agenda die wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur - ieder voorstel, ondertekend door minstens één twintigste van de leden, moet op de dagorde van de Algemene Vergadering geplaatst worden indien dat voorstel vooraf duidelijk omschreven en gedetailleerd bij de Raad van Bestuur ingediend wordt.

Artikel 16,

a.nzake aangelegenheden, andere dan deze vermeld in punt b. hieronder worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of diegene die hem vervangt doorslaggevend. Bij het nemen van besluiten mag niet van de agenda worden afgeweken. Over personen wordt steeds schriftelijk gestemd en moef de geheimhouding verzekerd worden.

b.ln geval van uitsluiting van een lid of toegetreden lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

bi. Uitsluiting van een lid of toegetreden lid:

De uitsluiting van een lid of toegetreden lid kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

b2, Wijziging van de statuten:

Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn,

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of liet derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

b3. Ontbinding van de vereniging:

De Algemene Vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen,

Artikel 17.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register, De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris en een bestuurder.

TITEL V: INZAGERECHT LEDEN

Artikel 18.

MOD 2,6

Luik B Vervolg

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van leden bijgehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden.

Alle Leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging,

TITEL VI: BEGROTINGEN - REKENINGEN - CONTROLE

Artikel 19.

a. Het boekjaar van de vereniging loopt van 16 mei tot en met 15 mei.

b. Met het einde van het boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, de inventaris en de balans opgemaakt, alsmede de begroting voor het volgende jaar opgemaakt - zij worden aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering onderworpen.

c. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding als dividenden aan de leden of toegetreden leden van de vereniging worden uitgekeerd.

d. De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

TITEL VII: ALGEMEEN

Artikel 20.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Gabrielle Deckmyn Geert Staelens

Voorzitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

w

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

16/11/2011
ÿþMOD 2.0

ql

1 " iivaas7*

: Ice Racing Team Antarctica

RSchts,ro: fr'.: vzw

Z t_s; : Edenlaan 11, 2610 Wilrijk

G'r,,4.=0mn Lz art' : 0420.355.438

w vvd e,Ére : Benoeming van de raad van bestuur + wijziging statuten

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

RECHTBANK KOOPHANDEL

0 3 NOV. 2011

ANTVyFRPE~~

De algemene ledenvergadering van tee Racing Team Antarctica v.z.w, heeft op haar statutaire algemene vergadering van B oktober 2011 het ontslag aanvaard van de volgende leden van de raad van bestuur:

- Ann Everaert (740309-058-83): Noeverselaan 21, 2850 Boom - Voorzitter

- Ulrieke Heirbaut (700625-178-02): Wetenschapstraat 26, 2850 Boom - Penningmeester - Bruno Seldersiaghs (670713-329-58): Wetenschapstraat 26, 2850 Boom - Ondervoorzitter

De algemene ledenvergadering van Ice Racing Team Antarctica v.z.w. heeft op de bijzondere algemene ledenvergadering van 21 oktober 2011 een nieuwe raad van bestuur gekozen. De nieuwe raad van bestuur is als volgt samengesteld:

- Koen Turcksin (730726-16357): De Bosschaertstraet 120, 2020 Antwerpen - penningmeester

- Gabrielle Deckmyn (691216 -010-73): Landbouwstraat 89, 2800 Mechelen - secretaris -commissaris (-1II )

- Johan Jaspers (520703-401-68): Edenlaan 11, 2610 Wilrijk- voorzitter (,.eudey,%.)

- Kim Duvivier (900114-49123): Justitiestraat 27, 2018 Antwerpen - ondervoozitter

De algemene ledenvergadering van tee Racing Team Antarctica v.z.w. heeft op de bijzondere algemene ledenvergadering van 10 oktober 2011 beslist om de statuten van de vereniging als volgt

tè wijzigen:

TITEL I : NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1.

De vereniging draagt de naam "Ice Racing Team Antarctica V.Z.W.", in afkorting "I. R.T.A. v.z.w.".

De vereniging is gevestigd te Edenlaan 11, 2610 Wilrijk. De Raad van bestuur kan beslissen de

maatschappelijke zetel over te brengen naar gelijk welk ander adres binnen de provincie Antwerpen.

De vereniging resoneert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank ' van koophandel van het voorgenoemde arrondissement.

Artikel 2.

De vereniging stelt zich tot doel de behartiging van shorttrack snelschaatsen op ijs.

De vereniging tracht het in lid 1 van dit artikel omschreven doel ondermeer te realiseren door:

a) het promoten van shorttrack op ijs

b) het inrichten van trainingen en wedstrijden

Op de laatste biz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persa(o}n(en) bevoegd de vereniging o9 stichting ten aanzien van derden te vertsgenwocrdigen 40aren ' tunpn. ovi hnnr'ialrelmin.a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

MODO

c) het coordineren en bevorderen van relaties met zusterverenigingen in binnen- en buitenland

d) het steunen en verlenen van medewerking aan werken die hetzelfde doel nastreven

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is alle activiteiten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

Artikel 3.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il: LIDMAATSCHAP

Artikel 4.

De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden.

Het minimum aantal leden is vastgesteld op 4.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de leden en niet aan de toegetreden leden. De toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten hen toebedeeld door deze statuten.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden. Wanneer zij dit wensen kunnen ook de toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht.

Artikel 5.

Ais toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard. De Raad van Bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard die minimaal 18 jaar. De Raad van Bestuurzal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Verzoeken om toetreding dienen schriftelijk of per e-mail aan de Raad van Bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen en adres. De Raad van Bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot de vereniging uiterlijk één maand nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Slechts indien hij de toetreding van een kandidaat-lid weigert, moet hij zijn motivering kenbaar maken aan de verzoeker. Tegen zijn beslissing staat voor een kandidaat-lid enkel beroep open bij de eerstvolgende Algemene Vergadering. Dit beroep moet worden ingediend bij de Raad van Bestuur binnen de maand na de kennisgeving van de weigering.

Voor personen onder de 18 Jaar moet de aanvraag tot toetreding ondertekend zijn door 1 van de ouders of de wettelijke voogd.

Artikel 6.

De leden betalen een jaarlijks lidgeld van maximum 250 EUR. De Algemene Vergadering bepaalt binnen voormelde grens, jaarlijks en op voorstel van de Raad va1" i Bestùur, het lidgeld.

Het jaarlijks lidgeld voor de toegetreden leden wordt jaarlijks bepaald door de Raad van Bestuur.

Artikel 7.

De leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht:

a.de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na té leven

b.de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden

Artikel 8.

Het lidmaatschap eindigt door overlijden, ontslagname (schriftelijk of per e-mail), wanbetaling, handelingen strijdig met de statuten en uitsluiting. De uitsluiting dient uitgesproken te worden door de algemene vergadering en kan enkel gebeuren met een 2/3 (twee derde) meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.0

Ontslagnemende of uitgesloten leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen déël in hët vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

TITEL III: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 9.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van maximaal vijf bestuurders die lid zijn van de vereniging. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid van stemmen en zijn door deze afzetbaar mits gegronde reden. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de Algemene Vergadering anders zou bepalen.

De raad van bestuur bestaat uit:

a.het Dagelijks Bestuur, bestaande uit de voorzitter, secretaris en penningmeester,

b.de ondervoorzitter (mandaat kan eventueel worden uitgeoefend door één van de andere bestuurders, met uitzondering van de voorzitter)

c. een commissaris bij de boekhouding (mandaat kan eventueel worden uitgeoefend door één van de andere bestuurders, met uitzondering van de penningmeester)

Artikel 10.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde termijn. Na drie jaar wordt het mandaat vacant, maar als er geen tegenkandidaten zijn blijft het bestuurslid zijn taak vervullen en vindt er geen stemming plaats.

Om het jaar, tijdens de Statutaire Vergadering is 1/3 van de bestuursleden herkiesbaar volgens volgende beurtrol:

-secretaris - commissaris : 2012  2015 en verder om de 3 jaar

-ondervoorzitter penningmeester. 2013-2016 en verder om de 3 jaar

-voorzitter : 2014  2017 en verder om de 3 jaar

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum (3), dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 11.

a.De voorzitter of de secretaris roept de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige bestuurder.

b.De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

c.Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de Raad van Bestuur te vertegenwoordigen.

d.ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, fax of e-mail. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

e.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, warden geldig ondertekend door de secretaris en een bestuurder.

Artikel 12.

a.De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

b.Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

c.Alle daden van dagelijks of gewoon bestuur worden waargenomen door het Dagelijks Bestuur. Het Dagelijks Bestuur behandelt de briefwisseling en de lopende zaken van algemene aard en legt ze ter kennis en verantwoording voor op de vergadering van de Raad van Bestuur. In dringende gevallen kan het Dagelijks Bestuur de nodige beslissingen nemen onder voorbehoud van goedkeuring door de Raad van Bestuur.

d.De Algemene Vergadering beslist over het door de Raad van Bestuur voorgestelde Huishoudelijk Reglement. Wijzigingen aan het Huishoudelijk Reglement kunnen worden opgesteld door de Raad van Bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering. Bij dit Huishoudelijk Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

e. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet !id is van de vereniging.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 13:

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij diens afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder.

Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Om stemgèreehtigd te zijn, moeten de leden:

a. de jaarlijkse bijdrage voldaan hebben op de vervaldag

b. meerderjarig zijn d.w.z. de ouderdom van 18 jaar bereikt hebben

Stemmen bij volmacht is toegelaten onder de volgende voorwaarden:

a. de volmachtgevers en de volmachtdragers moeten stemgerechtigd lid zijn van IRTA vzw

b. de volmachtdrager mag hoogstens twee stemmen uitbrengen (de eigen stem en één volmachtstem)

Artikel 14.

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a.het wijzigen van de statuten

b.het benoemen en afzetten van de bestuurders

c.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

e.het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen

f. het vrijwillig ontbinden van de vereniging

g.het uitsluiten van een lid of toegetreden lid

h.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

i. het wijzigen van het huishoudelijk reglement

i.alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Artikel 15.

e. De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur.

b. De statutaire vergadering zal ieder jaar gehouden worden voor 15 November van het lopende kalenderjaar met als doel het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar.

.a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

c. Behoudens de statutaire vergadering zal de Raad van Bestuur een Algemene Vergadering oproepen telkens als tenminste één vijfde van de leden er om vraagt.

d. De oproeping voor een Algemene Vergadering moet minstens acht dagen vooraf en per brief of per elektronische post verzonden worden aan alle leden. De uitnodiging moet vermelden :

dl. plaats, dag en uur

d2.de agenda die wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur - ieder voorstel, ondertekend door minstens één twintigste van de leden, moet op de dagorde van de Algemene Vergadering geplaatst worden indien dat voorstel vooraf duidelijk omschreven en gedetailleerd bij de Raad van Bestuur ingediend wordt.

Artikel 16.

a.lnzake aangelegenheden, andere dan deze vermeld in punt b. hieronder worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of diegene die hem vervangt doorslaggevend. Bij het nemen van besluiten mag niet van de agenda worden afgeweken. Over personen wordt steeds schriftelijk gestemd en moet de geheimhouding verzekerd worden.

b.ln geval van uitsluiting van een lid of toegetreden lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

b1. Uitsluiting van een lid of toegetreden lid:

De uitsluiting van een lid of toegetreden lid kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

b2. Wijziging van de statuten:

Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

b3. Ontbinding van de vereniging:

De Algemene Vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden ais die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doe! nastreeft. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

Artikel 17.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris en een bestuurder.

TITEL V: INZAGERECHT LEDEN

Artikel 18.

Op de zetel van dé vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van leden bijgehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de

rutDD 2.D

Les Vervolg

personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan " een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VI: BEGROTINGEN REKENINGEN - CONTROLE

Artikel 19.

a. Het boekjaar van de vereniging loopt van 16 mei tot en met 15 mei.

" b. Met het einde van het boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, de inventaris en de balans opgemaakt, alsmede de begroting voor het

" volgende jaar opgemaakt - zij worden aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering onderworpen.

c. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding als dividenden aan de leden of toegetreden leden van de vereniging worden uitgekeerd.

"

d. De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZVV-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank "

van koophandel, of indien de wet dit vereist, bi) de Nationale Bank van België.

TITEL VII: ALGEMEEN

Artikel 20.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

"

Johan Jaspers Gabrielle Deckmyn

Voorzitter secretaris

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste bl'e. van Luik B vermele'en : Raya) : Naam en hoedanigheid van de instrumentevende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting tn aanzion van darder a nrtegenwoordigen

":Yceisu : en handteketling

Coordonnées
ICE RACING TEAM ANTARCTICA, AFGEKORT : I.R.T…

Adresse
EDENLAAN 11 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande