ICHANGE

Association sans but lucratif


Dénomination : ICHANGE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 549.843.807

Publication

02/04/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

" de coördinatie en uitvoering van campagnes en charitatieve programma's;

" de ontwikkelingvan middelen voor maatschappelijke hulpverlening;

" de ontwikkelingvan middelen, bevordering en de bijdrage aan de onderwijshervorming;

" de ontwikkeling van middelen, bevordering en de bijdrage aan de gemeenschapsontwikkeling;

" de ontwikkeling van middelen, bevordering en de bijdrageaan het sociaal ondernemerschap;

" de ontwikkeling van middelen, bevordering en de bijdrage aan de duurzame ontwikkeling;

" de ontwikkeling van middelen, bevordering en de bijdrageaan de sociale economie;

" de ontwikkeling van middelen, bevordering en de bijdrageaan meer politieke en maatschappelijke participatie;

" de ontwikkeling van middelen, bevordering en de bijdrageaan het meer beschikbaar maken van openbare instellingen voor burgers;

" de deelname of initiatie van Europese of internationale samenwerking met andere organisaties, instellingen of entiteiten met openbare of particuliere juridische doelen, in gebieden zoals: sociale outreach programma's, professionele programma s, ontwikkeling en samenwerking, democratische participatie, levenslang leren, onderzoek, sociale economie, sociale ondernemerschap, duurzame ontwikkeling, culturele of andere van belang geacht door de Algemene Vergadering.

De bevordering van het algemeen welzijn en de doelstellingen van haar leden.

De vereniging kan direct treffen van alle economische activiteiten, mits deze economische activiteiten nauw verwant zijn bijkomende toegestane doeleinden van de vereniging.

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle rechtshandelingen stellen die voor het doel gerechtvaardigd zijn, uitoefenen of laten uitoefenen.

Artikel 4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5.

De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden. Het aantal leden is onbeperkt, met een minimum van drie.

Artikel 6.

De leden hebben alle rechten en plichten hen toegekend door de wet , deze statuten en het huishoudelijk reglement. Zij genieten van alle rechten en voordelen, door deze statuten toegekend aan de toegetreden leden. De toegetreden leden hebben slechts die rechten en plichten hen toegekend door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen gewijzigd worden zonder inspraak van de toegetreden leden.

De stichters zijn de eerste leden.

Artikel 7.

Als lid kan tot de vereniging toetreden ieder natuurlijk of rechtspersoon die de doelstellingen van de vereniging onderschrijft en die door de Raad van Bestuur wordt aanvaard. Verzoeken om toelating als lid dienen uitsluitend schriftelijk/ via e-mail aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen, en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als lid. Voor de aanvaarding van de leden is een meerder¬heid van twee derden van alle bestuurders vereist. Als toegetreden lid kan toetreden, iedere natuurlijke persoon, rechtspersoon of feitelijke vereniging die rechtstreeks in de non-profit werkzaam is en de door de raad van bestuur bepaalde jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage betaalt. De raad van bestuur behoudt zich het recht voor bepaalde kandidaat-toegetreden leden te weigeren, zonder dit te moeten motiveren.

Artikel 8.

De leden zijn aan de vereniging jaarlijks geen bijdragen verschuldigd. De leden zijn in geen geval persoon¬lijk

aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 9.

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet via brief aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht. Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

Ieder toegetreden lid kan zijn lidmaatschap, dat telkens tot het einde van het kalenderjaar wordt aangegaan, beëindigen door dit twee maanden voor het einde van het kalenderjaar schriftelijk/ via e-mail te melden. De uitsluiting van een toegetreden lid gebeurt door de raad van bestuur zonder dat dit moet gemotiveerd worden. In het geval van uitsluiting zal de lidmaatschapsbijdrage voor het lopende aansluitingsjaar pro rata temporis terugbetaald worden, waarbij een begonnen maand als een volledige maand zal tellen.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Artikel 10.

Uittredende of uitgesloten leden of toegetreden leden en hun rechts¬opvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdra¬gen of gedane inbrengsten vorderen.

Artikel 11.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van drie bestuurders die een college vormen en wie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

zijn de stichtende leden. Nieuwe leden kunnen worden benoemd met instemming van 2 stemmen van de stichtende leden en de stemming van de Algemene Vergadering.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 12.

1. De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en eventueel: één of meerdere ondervoorzitters, een afgevaardigd bestuurder, een secretaris en een penningmeester. De Raad wordt bijeengeroepen door twee bestuurders, waaronder minstens de voorzitter, of de afgevaardigd bestuurder.

De agenda voor de vergadering van de Raad van Bestuur wordt samengesteld door de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Dit kan gebeuren in samenspraak met de afgevaardigd bestuurder die in de praktijk de voornaamste aandrager zal zijn van agendapunten en die ook zal instaan voor de voorbereiding ervan. De agenda wordt samengesteld 10 dagen voor de vergadering. Bestuurders die punten bij hoogdringendheid willen aanbrengen op de vergadering, kunnen deze brengen als varia. Wanneer blijkt dat voor een goede besluitvorming het aangebrachte punt meer voorbereidend werk vergt, wordt het punt verwezen naar de eerstvolgende vergadering van de Raad van Bestuur.

De uitnodigingen voor de bijeenkomst van de Raad van Bestuur bevatten de agenda en worden - behoudens in hoogdringende omstandigheden - minstens een week op voorhand per gewone brief, fax of e-mail toegestuurd aan de leden van de Raad.

De voorzitter zit de vergaderingen voor. Ingeval van zijn of haar afwezigheid wordt de volheid van de functie van voorzitter ingenomen door een van de ondervoor¬zitters of bij hun afwezigheid of ontbreken, de oudste van de aanwezige bestuurders.

2. De raad kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Artikel 13.

1. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzonde¬ring van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsge¬dingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmid-delen. De raad kan alle handelingen van bestuur verrichten, en bovendien alle daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

2. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging zonder bijzondere machtiging van de Algemene verga¬dering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelin¬gen.

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuur¬ders. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid, of zijn verantwoordelijkheid, overdragen aan een Dagelijks Bestuur, een afgevaardigd bestuurder, aan één of meerdere van de bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

3. De Raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Artikel 14.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden, en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij zijn of haar afwezigheid door een ondervoorzitter, of door de oudste van de aanwezige bestuur¬ders.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordi-gen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Artikel 15.

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

a. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

b. desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

c. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

d. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

e. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

f. het uitsluiten van een lid;

g. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 16.

1. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang

van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste éénmaal per jaar ten laatste op 30 juni worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

volgend jaar, op datum door de Raad van Bestuur te bepalen.

2. De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer een vijfde van de leden daarom verzoekt, een Buitengewone Algemene Vergadering bijeen te roepen.

3. De oproeping tot de Algemene Vergadering moet, om geldig te zijn, ondertekend zijn door eender welke bestuurder. Alle leden moeten worden opgeroepen bij gewone e-mail.

4. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur een wordt via e-mail verstuurd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 17.

1. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voor¬zitter, of deze van diegene die hem vervangt.

2. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld, en nadien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegen¬woordigd is.

Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergade¬ring worden bijeengeroepen, die een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Tot wijziging van het doel (of van haar doeleinden ) van de vereniging kan slechts besloten worden met een vier vijfde meerderheid van stemmen.

3. Dezelfde regels als deze in §2 omschreven dienen te worden nageleefd bij ontbinding van de vereniging.

Artikel 19.

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbin¬ding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de

Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals be¬paald in de wet van 27 juni 1921.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de Rechtbank,een

of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 20.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging of

stichting met belangeloos doel, op aanduiding van de Algemene Vergadering.

Artikel 21.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukke¬lijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 toepasselijk, de

algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Artikel 18.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen

en de begrotin¬gen voor en legt ze jaarlijks ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

§ Raluca Radescu, Voorzitter, Willem van Laarstraat 27, 2600 Berchem, geboren te Boekarest, op 26/04/1985 als Voorzitter;

§ Justens Stefan, Vicevoorzitter, Sint Paulusstraat, 41  2000 Antwerpen, geboren te Oostende op 7 oktober 1969, als Vice-voorzitter;

§ Ilie Robert Polecra, Penningmeester, Willem van Laarstraat 27, 2600 Berchem, geboren te Brasov, op 27/08/1989 als Penningmeester.

Benoeming bestuurders:

Coordonnées
ICHANGE

Adresse
WILLEM VAN LAARSTRAAT 27 2600 BERCHEM(ANTW)

Code postal : 2600
Localité : Berchem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande