ICOON.BE ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ICOON.BE ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 511.982.826

Publication

05/03/2013
ÿþ mod 11.1

G ik B 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Vo po

bette *13037568

aan

Belç

Staat







...l' dll Qv ~ié;C~{ilbt`~.i~~~

% 'Oi'i~ ' . filll:Jel,rJ$17; op

v~~ Koophandel Ire3

Griffie

Ondememingsnr: 0511.982.826

Benaming (voluit) : icoon.be architecten

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Augustijnslei 67

2930 Brasschaat

Onderwerp akte :Oprichting

Uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Alvin Wittens te Wijnegem op 19 februari 2013, ter registratie neergelegd, blijkt dat de heer DE SMET Frederik, geboren te Gent op negenentwintig november negentienhonderd éénentachtig, wonende te 2930 Brasschaat, Augustijnslei 67, een vennootschap heeft opgericht en meer bepaald een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap, onder de opschortende voorwaarde van het vervullen van de openbaarmakingsvereiste, met maatschappelfike zetel te 2930 Brasschaat, Augustijnslei 67 en met maatschappelijke naam "icoon.be architecten". De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt aangevuld met de woorden `burgerlijke vennootschap met handelsvorm'.

De vennootschap vangt aan op de oprichtingsdatum en is opgericht voor; onbepaalde tijd.

De vennootschap heeft tot doel:

1 De vennootschap heeft tot doel het verlenen van diensten die behoren tot de

uitoefening van het beroep van architect, evenals het verlenen van diensten die niet onverenigbaar zijn met de uitoefening van het beroep van architect. Deze diensten

omvatten:

" Bijzondere bouwtechnieken (elektrische studies, sanitair, "HVAC")

" Beeldhouwkunst en schilderkunst die in de architectuur geïntegreerd zijn

" Decoratie, interieur- en landschapsinrichting

" Meubelontwerp

" Design

" Topografie

" Stedenbouwkunde

" Expertises

" Scenografie

" Grafisch ontwerp

Behoudens wettelijke of deontologische beperkingen mag de vennootschap alle onroerende of roerende verrichtingen nastreven die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

Elke deelneming aan een andere vennootschap is mogelijk, op voorwaarde dat deze vennootschap van uitsluitend professionele aard is en het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschap niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro 18.600,00) en is volledig geplaatst.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

mem

t.i

u"

Het is verdeeld in honderd zesentachtig (186) aandelen van honderd euro (¬ 100,00) elk.

De inschrijving in geld werd volgestort ten belope van twee/derde.

De statuten bevatten volgende bepalingen betreffende het bestuur:

Artikel 11 Bestuursorgaan

11.1 De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars, enzovoort. 11.2 Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

11.3 Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien. Artikel 12 Bevoegdheden

12.1 Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

12.2 ledere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven ziin op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

12.3 Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Artikel 13 Vertegenwoordiging

13.1 Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect. 13.2 Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld. 13.3 Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uitte oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

staatsblad

mod 11.1

,

Voor-

behoadptl

aan het

,, ielgisch

Staatsblad

van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

13.4 Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s).

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor aile handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Toezicht:

De oprichter heeft verklaard dat uit door hem te goeder trouw verrichte schattingen blijkt dat de vennootschap niet voldoet aan de criteria opgelegd door artikel 130 en volgende van het wetboek van vennootschappen en er bijgevolg geen commissaris benoemd moet worden.

Jaarvergadering:

De gewone algemene vergadering van vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de eerste maandag van de maand juni om veertien

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de jaarvergadering de eerstvolgende werkdag gehouden.

De gewone, de bijzondere of de buitengewone algemene vergadering worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats aangewezen in de oproeping.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, zal deze jaarlijks de beslissingen nemen welke anders door de jaarvergadering worden genomen. De statuten bevatten volgende bepalingen ivm de winstverdeling:

Artikel 24

Het batig slot nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige afschrijvingen en provisies zijn afgetrokken maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Van deze winst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat deze één/tiende van het kapitaal bedraagt. Het saldo komt toe aan de enige vennoot of wordt als dividend of als winstaandeel onder de vennoten verdeeld, naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen. Nochtans kan de algemene vergadering of enige vennoot besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd.

Het boekiaar van de vennootschap gaat in telkens op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar; het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting en eindigt op 31 december 2013.

De eerste jaarvergadering of jaarbeslissing te nemen overeenkomstig artikel 11 van de statuten zal gehouden worden in het jaar tweeduizend veertien.

De heer De Smet Frederik voornoemd wordt benoemd tot niet-statutaire zaakvoerder voor onbepaalde duur.

Bijzondere volmacht

Er wordt volmacht verleend, met recht van indeplaatsstelling, aan: mevrouw Plessers Joëlle Maria Johanna, wonende te 2930 Brasschaat, Neervelden 40, zaakvoerder van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "AFIBO administratiekantoor", met zetel te 2930 Brasschaat, Laagland 22, teneinde namens de vennootschap:

- inschrijving te nemen in het rechtspersonenregister, alsook om alle latere

wijzigingen of schrappingen uit te voeren; . _ - .

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

mod 11.1

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

- namens de vennootschap alle nodige administratieve handelingen te -verrichten tegenover het Ondernemingsloket van de vennootschap;

- namens de vennootschappen alle handelingen te verrichten tegenover de BTW-administratie.

Betreffende voorgaande punten kunnen deze volmachthouders alle formaliteiten vervullen, alle documenten ondertekenen en in het algemeen alles doen wat noodzakelijk of nuttig is om de oprichting en de latere wijzigingen van de vennootschap te volbrengen, zoals onder meer het aanvragen van vergunningen De oprichter heeft verklaard op datum van de akte enkel in deze vennootschap enige vennoot te zijn.

Hij erkent de nodige toelichtingen te hebben gekregen van ondergetekende notaris, omtrent zijn hoofdelijke aansprakelijkheid voor de verbintenissen van deze vennootschap indien hij reeds enige vennoot is in de andere besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

De oprichter heeft verklaard bij toepassing van artikel 60 van het wetboek van vennootschappen dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die tot op datum van de oprichting werden aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting, te rekenen van één oktober tweeduizend en twaalf.

Deze verbintenissen worden geacht van het begin af door haar te zijn aangegaan. De vennootschap zal rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de neerlegging van een uittreksel van deze akte op de griffie van de rechtbank van Koophandel, overeenkomstig artikelen 67, 68, 73 en 76 van het wetboek van vennootschappen. Verbintenissen vanaf de datum van de akte aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap worden bekrachtigd onder de opschortende voorwaarde van het vervullen van deze openbaarmakingsvereiste.

Dit uittreksel is uitgereikt voorafgaand registratie, met als doel te voldoen aan de openbaarmakingsvereiste.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

De geassocieerde notaris

Samen hiermee neergelegd:

-afschrift akte

-volmacht

Voorbehouden

aan hot 'Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

27/07/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 01.06.2015, NGL 23.07.2015 15328-0084-009
01/08/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 06.06.2016, NGL 29.07.2016 16368-0144-009

Coordonnées
ICOON.BE ARCHITECTEN

Adresse
AUGUSTIJNSLEI 67 2930 BRASSCHAAT

Code postal : 2930
Localité : BRASSCHAAT
Commune : BRASSCHAAT
Province : Anvers
Région : Région flamande