IDEALABS TELENET FUND

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : IDEALABS TELENET FUND
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 600.855.216

Publication

12/03/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

10-03-2015

Griffie

*15304344*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0600855216

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

Idealabs Telenet Fund

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

~~Uittreksel uit een akte verleden voor Meester Johan KIEBOOMS, geassocieerd notaris te Antwerpen op tien maart tweeduizend vijftien

1. NAUWKEURIGE AANWIJZING VAN DE AANDEELHOUDERS

1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  NIKEVENTURES , gevestigd te 2000 Antwerpen, Beeldhouwersstraat 32, RPR Antwerpen met ondernemingsnummer 0896.565.456, BTW-plichtige.

2. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  TELENET SERVICE CENTER , gevestigd te 2800 Mechelen, Liersesteenweg 4, RPR Mechelen met ondernemingsnummer 0842.132.719, niet BTW-plichtige.

2. RECHTSVORM EN NAAM VAN DE VENNOOTSCHAP (artikel 1)

a) rechtsvorm van de vennootschap : Naamloze vennootschap, afgekort  NV

b) naam :  Idealabs Telenet Fund

3. ZETEL VAN DE VENNOOTSCHAP (artikel 2)

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2800 Mechelen, Liersesteenweg 4, in het gerechtelijk

arrondissement Antwerpen, afdeling Mechelen.

4. DOEL (artikel 3)

De vennootschap heeft tot doel zowel in België als in het buitenland zowel voor eigen naam en voor eigen rekening als voor naam of voor rekening van derden, alleen of in samenwerking met of door tussenkomst van derden, het organiseren en beheren van een start-up incubator en accelerator programma voor start-ups (de  Doelvennootschappen )

De vennootschap mag (zonder beperking):

(a) financieren van alle bestaande of nog op te richten vennootschappen, ondernemingen, bedrijvigheden of verenigingen zonder onderscheid, in België of in het buitenland door middel van het toestaan, onderschrijven, overnemen en verhandelen van al dan niet converteerbare leningen, obligaties, kredietopeningen, andere vormen van schuldfinanciering en zekerheden. De vennootschap mag deze belangen of deelnemingen beheren, valoriseren en te gelde maken.

(b) beleggen, intekenen op, vast overnemen, plaatsen, kopen, verkopen en verhandelen van participaties, onder de vorm van aandelen (al dan niet met stemrecht), winstbewijzen, deelbewijzen, warrants, certificaten en andere roerende waarden, uitgegeven door alle bestaande of nog op te richten vennootschappen, ondernemingen, bedrijvigheden of verenigingen zonder onderscheid, in België of in het buitenland. De vennootschap mag deze belangen of deelnemingen beheren, valoriseren en te gelde maken.

(c) op om het even welke wijze alle intellectuele rechten, merken, modellen en/of tekeningen verwerven, uitbaten en te gelde maken.

(d) deelnemen aan het bestuur, de directie, de controle en vereffening van de vennootschappen, ondernemingen, bedrijvigheden en verenigingen waarin zij al dan niet een belang of deelneming heeft.

(e) zich ten gunste van de vennootschappen, ondernemingen, bedrijvigheden en verenigingen

Onderwerp akte :

Liersesteenweg 4 2800 Mechelen

Oprichting

Naamloze vennootschap

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

waarin zij al dan niet een belang of deelneming heeft borgstellen of aval verlenen, optreden als agent of vertegenwoordiger, voorschotten toestaan, kredieten verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verstrekken.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, financiële, industriële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

5. DUUR VAN DE VENNOOTSCHAP (artikel 4)

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd.

6. KAPITAAL EN AANDELEN (artikel 5)

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt zeventig duizend euro (¬ 70.000,00).

Het is verdeeld in zeventig (70) aandelen zonder vermel¬ding van nominale waarde, waarvan :

a) vijfendertig (35) aandelen, genummerd van 1 tot en met 35 zullen behoren tot de reeks  A , en de houders ervan worden hierna de  A-aandeelhouders genoemd;

b) vijfendertig (35) aandelen, genummerd van 36 tot en met 70 zullen behoren tot de reeks  B , en de houders ervan worden hierna de  B-aandeelhouders genoemd,

die alle genieten van dezelfde rechten en voordelen, behoudens uitdrukkelijk andersluidende bepalingen in artikel 16 van deze statuten aangaande het voordrachtrecht voor bestuurders. Het maatschappelijk kapitaal is volledig en onvoorwaardelijk geplaatst en is integraal vol¬gestort. VERSLAG

De besluiten van het revisoraal verslag opgemaakt op 6 maart 2015 door de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  KLYNVELD PEAT MARWICK GOERDELER BEDRIJFSREVIS¬OREN , afgekort  KPMG BEDRIJFSREVISOREN gevestigd te 1130 Brussel (Haren), Bourgetlaan 40, RPR Brussel met ondernemingsnummer 0419.122.548, BTW-plichtige, verte¬genwoor¬digd door de heer Götwin JACKERS, bedrijfsrevisor luiden als volgt :

 De oprichting gedeeltelijk door inbreng in natura van de vennootschap Idealabs Telenet Fund NV door de vennootschap Nikeventures BVBA bestaat uit bepaalde intellectuele rechten met betrekking tot de website  www.telenetidealabs.be en de daarmee verbonden contracten en goodwill voor een bedrag van EUR 35.000.

Op grond van de uitgevoerde werkzaamheden, verklaren wij dat:

a) de verrichting werd nagezien in overeenstemming met de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat de oprichters van de vennootschap verantwoordelijk zijn voor de waardering van de ingebrachte goederen evenals voor de toewijzing van het aantal uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

b) de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

c) de door de partijen weerhouden methode van waardering bedrijfseconomisch verantwoord is en dat de waardebepaling waartoe deze waarderingsmethode leidt tenminste overeenkomt met het aantal en de fractiewaarde van de als tegenprestatie uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit 35 aandelen reeks  A van de vennootschap Idealabs Telenet Fund NV, zonder vermelding van nominale waarde.

Deze aandelen hebben dezelfde rechten en plichten als de overige aandelen van Idealabs Telenet Fund NV, behoudens hetgeen uiteengezet is in Artikel 16 ( Benoeming en ontslag van de bestuurders ) van het ontwerp van oprichtingsakte van Idealabs Telenet Fund NV.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting, of met andere woorden, dat ons verslag geen  fairness opinion is.

Dit rapport werd opgesteld in uitvoering van artikel 444 van het Wetboek van vennootschappen in het kader van de oprichting van de vennootschap Idealabs Telenet Fund NV deels door inbreng in natura en mag niet gebruikt worden voor andere doeleinden.

7. OVERDRACHT VAN AANDELEN (artikel 14)

In de statuten werd een regeling voor overdracht van aandelen bepaald.

8. PERSONEN GEMACHTIGD OM DE VENNOOTSCHAP TE BESTUREN EN TE VERBINDEN a) Algemeen (artikel 16)

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie (3) bestuurders.

(a) Ten minste twee (2) bestuurders worden benoemd uit de kandidaten voorgedragen door de houders van de aandelen reeks  A ; deze worden aangeduid als bestuurders  A .

(b) Ten minste één (1) bestuurder wordt benoemd uit de kandidaten voorgedragen door de houders van de aandelen reeks  B ; deze worden aangeduid als bestuurders  B .

(c) Wanneer een reeks van aandelen uit meerdere aandeelhouders bestaat, zal de voordracht van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

kandidaat bestuurders bij gewone meerderheid binnen de desbetreffende reeks worden beslist. Enkel handelingsbekwame personen kunnen tot bestuurder worden aangesteld.

Wanneer een rechtspersoon wordt benoemd tot bestuurder, dient deze rechtspersoon onder zijn aandeelhouders of vennoten, bestuurders, zaakvoerders, leden van de directieraad of werknemers, een vaste vertegenwoordiger aan te stellen die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon-bestuurder. Uiteindelijk dient deze vaste vertegenwoordiger een natuurlijk persoon te zijn.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd om het aantal bestuurders te bepalen.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering.

De duur van hun opdracht mag zes (6) jaren niet overschrijden.

(a) Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de algemene vergadering of de raad van bestuur die in hun vervanging voorziet.

(b) De bestuurders kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen.

(c) Uittredende bestuurders zijn herbenoembaar.

Wanneer een plaats van bestuurder openvalt hebben de overblijvende bestuurders het recht om voorlopig in de vacature te voorzien, op voordracht van de houders van de reeks van aandelen op wiens voordracht de te vervangen bestuurder werd benoemd. De eerstvolgende algemene vergadering beslist over de definitieve benoeming, met inachtneming van de voorschriften van artikel 16.1.

De nieuw benoemde bestuurder doet de tijd uit van degene die hij vervangt.

b) Bevoegdheden van de raad van bestuur (artikel 15)

1De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering van de aandeelhouders bevoegd is.

De bestuurders handelen steeds als college.

Elke bestuurder heeft het recht om de boekhouding van de vennootschap te controleren of te laten controleren door zijn vertegenwoordigers, om haar kosten, inkomsten, enz. te controleren op een maandelijkse basis, tijdens de normale werkuren, op voorwaarde dat dergelijke controles de normale bedrijfsactiviteiten van de vennootschap niet hinderen.

c) Externe vertegenwoordigingsmacht (artikel 25)

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de vennootschap in en buiten rechte rechtsgeldig verbonden door ofwel twee (2) gezamenlijk handelende bestuurders  A en  B ofwel, binnen de grenzen van zijn bevoegdheid, door de gedelegeerd bestuurder alleen handelend.

9. TOEZICHT (artikel 26)

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen indien het Wetboek van vennootschappen deze verplichting oplegt.

De commissarissen worden benoemd en bezoldigd volgens de regels vervat in het Wetboek van vennootschappen.

10. ALGEMENE VERGADERINGEN

a) Datum : (artikel 27)

De gewone algemene vergadering moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de laatste woensdag

van de maand april om negen (09:00) uur.

b) Voorwaarden voor toelating : (artikel 30)

Uiterlijk vijf (5) dagen voor de datum van de voorgenomen vergadering moeten de houders van aandelen op naam, of hun vertegenwoordigers, kennis geven van hun voornemen om aan de vergadering deel te nemen bij een gewone brief, te richten aan de zetel van de vennootschap. De vervulling van deze formaliteiten kan niet geëist worden, indien daarvan geen melding is gemaakt in de oproeping tot de vergadering.

c) Vertegenwoordiging van aandeelhouders (artikel 31)

Onverminderd de regels van de wettelijke vertegenwoordiging en met name van de wederzijdse vertegenwoordiging van gehuwden, kan elke aandeelhouder op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde aan wie een schriftelijke volmacht werd verleend.

(a) De raad van bestuur kan de tekst van deze volmachten vaststellen en eisen dat deze ten minste vijf (5) dagen voor de datum van de vergadering worden neergelegd op de zetel van de vennootschap.

(b) Rechtspersonen worden vertegenwoordigd door het krachtens hun statuten met de vertegenwoordiging belaste orgaan, of door een persoon al dan niet aandeelhouder, aan wie volmacht is gegeven volgens de voorschriften van dit artikel.

d) Stemrecht : (artikel 36)

Overeenkomstig de bepalingen van artikel 541 van het Wetboek van vennootschappen

a) geven alle aandelen recht op één (1) stem wanneer alle aandelen een gelijke waarde hebben,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

zijnde eenzelfde bedrag van het kapitaal vertegenwoordigen.

b) geven de aandelen, wanneer zij een verschillende waarde in het kapitaal vertegenwoordigen, van rechtswege recht op een aantal stemmen naar evenredigheid van het gedeelte van het kapitaal dat zij respectievelijk vertegenwoordigen, met dien verstande dat het aandeel dat het laagste bedrag vertegenwoordigt, voor één (1) stem wordt aangerekend. Gedeelten van stemmen worden verwaarloosd, behoudens in de gevallen van artikel 560 van het Wetboek van vennootschappen. De houders van obligaties, warrants of certificaten die werden uitgegeven met medewerking van de vennootschap, mogen de algemene vergaderingen bijwonen, doch slechts met raadgevende stem.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Stemming per brief

Elke aandeelhouder heeft het recht om vóór de algemene vergadering op afstand te stemmen per

brief, dit door middel van een door de vennootschap ter beschikking gesteld formulier.

Dit formulier dient de volgende vermeldingen te bevatten:

a) de aanduiding van de naam en van de volledige en nauwkeurige identiteit van de aandeelhouder, inbegrepen zijn woonplaats of zetel;

b) de vorm van de gehouden aandelen;

c) de agenda van de vergadering, inclusief de voorstellen van besluit;

d) het aantal stemmen dat de aandeelhouder tijdens de algemene vergadering wenst uit te brengen, alsmede zijn stemwijze (voor of tegen) of zijn onthouding aangaande de punten van de agenda; de aandeelhouder mag zijn stemwijze of zijn onthouding daarbij verduidelijken en motiveren.

Om geldig te zijn dient dergelijke stemming te geschieden bij middel van voormeld formulier dat bij een ter post aangetekende brief tegen ontvangstmelding ten minste vijf (5) kalenderdagen vóór de datum van de vergadering aan de zetel van de vennootschap wordt verzonden (de poststempel geldt als bewijs).

De formulieren waarin noch de stemwijze, noch de onthouding door de aandeelhouder zijn vermeld zijn nietig. Indien, tijdens de vergadering, een voorstel tot besluit wordt gewijzigd waarover al is gestemd, wordt die stemming nietig geacht.

Het voormeld formulier dat naar de vennootschap wordt verstuurd voor een bepaalde vergadering, geldt voor de opeenvolgende vergaderingen die met dezelfde agenda worden bijeengeroepen. De stemming op afstand per brief door een aandeelhouder die zijn aandelen heeft overgedragen op de datum van de algemene vergadering, wordt nietig geacht.

Een aandeelhouder die per brief op afstand heeft gestemd, mag geen andere wijze van deelname aan de vergadering meer kiezen voor het aantal aldus uitgebrachte stemmen.

11. BOEKJAAR (artikel 39)

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van

elk jaar.

12. BESTEMMING VAN DE WINST - RESERVE (artikel 40)

Het batig saldo van de resultatenrekening vormt de te bestemmen winst van het boekjaar.

Van deze winst wordt tenminste vijf ten honderd voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen

totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Indien de algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur, tot winstuitkering beslist:

a) wordt een bedrag afgenomen dat overeenstemt met vijftig procent (50%) van de uit te keren winst (na afname desgevallend onder artikel 40.2.) en dit bedrag zal worden uitgekeerd aan de houders van winstbewijzen waarbij elk winstbewijs recht heeft op een pro rata deel; en

b) wordt het saldo verdeeld onder de aandelen waarbij elk aandeel op dezelfde wijze dividendgerechtigd.

13. WIJZE VAN VEREFFENING (artikel 44)

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars het netto actief, in geld of in effecten, onder de aandeelhouders naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten.

14. SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot 31 december 2015.

De eerste gewone algemene vergadering zal gehouden worden in het jaar 2016.

15. BENOEMING VAN BESTUURDERS

Het aantal bestuurders wordt vastgesteld op drie (3), en volgende personen werden benoemd :

Als bestuurders  A , op voordracht van de houders van aandelen reeks  A

1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  NIKEVENTURES , gevestigd te 2000 Antwerpen, Beeldhouwersstraat 32, RPR Antwerpen met ondernemingsnummer 0896.565.456, BTW-plichtige, die overeenkomstig artikel 61, §2 van het Wetboek van vennootschappen voor de uitvoering van deze opdracht vast wordt vertegenwoordigd door de heer VERRELLEN Nicolas, Philippe, wonend te 2000 Antwerpen, Beeldhouwersstraat 32, met rijksregisternummer 80.04.13115.39.

2. Mevrouw SOMERS Elisabeth, Karin, Danielle, Christian, Hilda, George, Marie, wonend te 2610

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Wilrijk (Antwerpen), Pastoor De Conincklaan 55, rijksregister nummer 85.03.11-356.53.

Als bestuurders  B , op voordracht van de houders van aandelen reeks  B

3. De heer NIEUWDORP Dieter, Hans, Egon, wonend te 3020 Winksele, Snoy et D Oppuerslaan 13,

rijksregister nummer 75.02.22-115.38.

Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de gewone algemene vergadering van 2020.

De opdracht van de bestuurders wordt NIET bezoldigd.

16. BENOEMING VAN COMMISSARIS

Als commissaris wordt benoemd tot de sluiting van de gewone algemene vergadering van het jaar

2018:

De burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid  KLYNVELD PEAT MARWICK GOERDELER BEDRIJFSREVIS¬OREN , afgekort

 KPMG BEDRIJFSREVISOREN gevestigd te 1130 Brussel (Haren), Bourgetlaan 40, RPR Brussel

met ondernemingsnummer 0419.122.548, BTW-plichtige, verte¬genwoor¬digd door de heer Filip DE

BOCK (IBR Nr. A01913), bedrijfsrevisor, en de heer Götwin JACKERS (IBR Nr. A02158),

bedrijfsrevisor.

De bezoldiging van de commissaris wordt bepaald en genotuleerd buiten de aanwezigheid van de

geassocieerd notaris.

BIJZONDERE VOLMACHT

Voor zover als nodig, wordt bijzondere volmacht verleend, met recht van indeplaatsstelling, aan

* de heer vAN SPRUNDEL Bart, Jozef, Hubert, wonend te 2650 Edegem, Drie Eikenstraat 371,

rijksregister nummer 78.04.19-135.88,

* de heer DE GRAVE Jan, Wilfried, Lieve, Erik, wonend te 2640 Mortsel, Edegemsestraat 73,

rijksregister nummer 64.03.16-407.90,

elk afzonderlijk handelend, teneinde de nodige formaliteiten te vervullen tot:

a) inschrijving van deze vennootschap in het rechtspersonenregister (RPR) van de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO);

b) inschrijving van deze vennootschap als belastingplichtige bij het bestuur van de Belasting over de

Toegevoegde Waarde.

- Voor ontledend uittreksel -

- Johan Kiebooms, geassocieerd notaris -

Hiermede tegelijk neergelegd : Afschrift van de oprichtingsakte dd. 10 maart 2015, met in bijlage :

twee volmachten, revisoraal verslag, verslag oprichters, en uittreksel.

Uittreksel zonder registratierelaas uitgereikt met het enige doel te worden neergelegd ter griffie van

de rechtbank van koophandel.

Coordonnées
IDEALABS TELENET FUND

Adresse
LIERSESTEENWEG 4 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande