IKEBANA

Association sans but lucratif


Dénomination : IKEBANA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.987.183

Publication

05/11/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

CJP de 41tste blz van Luik B vern>Fldc:n Rectofva'r,rn en hc.ectAnirahrlN van de rnshtlr.iente¬ endt+ net.arr, IietG ;:ic" rao;n;r,ten;

t)P.v(1r?or s .r te-ri <33n/i>ai t+' YMr?i-fIf,ílt%oC'rl1R1F!!1

Verse xLve,s e, i S.. ,tFlc. isrst

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

IIIIuiA~~u~uM~~~uu

ia zesz*

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

27 OKT. 2OV

afdeling

Ondernemingsnr . 834.987.183

Benaming

(voluit) : Ikebana vzw

herkor C)

Rechtsarm Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel Nottebohmstraat 8, 2018 Antwerpen

Onderwerp akte : wijziging bestuursleden

Algemene vergadering 9/9/2014

Aanwezig

Johan Gielis (ondervoorÉtter), Geert Potters (voorzitter), Litsa Bogaerts (secretaris), Jan Oprins, Wim

Reniers, Corneel Dewindt, Nic Geeraert, Sven Mouton

Verontschuldigd: Davina Van Goethem, Frances Schutte, Sonja De Nollin

Wijziging samenstelling Raad van Bestuur

Davina Van Goethem (Heibergstraat 20, 2340 Beerse, geboren te Borgerhout op 3011111985) diende haar ontslag in als penningmeesteren als lid van de Raad van Bestuur van IKEBANA vzw. Litsa Bogaerts (Lipseinde 35, 2330 Merksplas, geboren te Ekeren op 29/08/1985) neemt het penningmeesterschap over en wordt dus naast secretaris ook penningmeester.

De Algemene vergadering keurt dit unaniem goed.

Geert Pott- s, voorzitter/bestuurslid

ny.

ergen

bi

E St

03/01/2013
ÿþMon 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter gr' RECHTBANK

Voor. behoud

aan he Belgisc Staatsbh

'-\\1\tompt

2 4 -12- 2612

ANTWERPEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

De Algemene vergadering keurt dit unaniem goed. De wijzigingen aan de statuten gaan in vanaf de publicatie in het Staatsblad.

Ondememingsnr : 0834.987.183 Benaming

(voluit) : IKEBANA vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Nottebohmstraat 8, 2018 Antwerpen

Onderwerp akte : wijziging statuten

Algemene vergadering

30-10-2012

1. Wijziging samenstelling Raad van Bestuur

- Frances Schutte (Frank Baurstraat 13, 9000 Gent, geboren te Gent op 30/10/1986) diende haar ontslag in als voorzitster en als lid van de Raad van Bestuur van IKEBANA vzw. Geert Potters (van Eycklei 44, 2018 Antwerpen, geboren te Antwerpen op 0410511976) neemt het voorzitterschap over.

- Litsa Bogaerts (Lipseinde 35, 2330 Merksplas, geboren te Ekeren op 29108/1985) wordt opgenomen in de Raad van Bestuur en neemt de functie van secretaris over van Geert Potters.

- De Algemene vergadering keurt dit unaniem goed.

2. Wijziging statuten: Opname in de statuten van de mogelijkheid tot elektronisch stemmen en deelnemen aan AV en RvB

Art. 15. 1, De algemene vergadering is regelmatig samengesteld welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden is, behoudens de uitzonderingen voorzien door deze statuten of door de wet. Alle werkende leden hebben een gelijk stemrecht in de algemene vergadering. De beslissingen worden getroffen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden behoudens de uitzonderingen voorzien door de statuten of door de wet, In geval van staking der stemmen is de stem van de voorzitter niet beslissend.

2. De algemene vergadering mag zich ook uitspreken via elektronische stemming (via e-mail gericht aan de voorzitter of de secretaris, naargelang wat er bij de oproep tot stemming is meegedeeld). Elektronische stemmingen kunnen gehouden worden op vraag van de Raad van Bestuur of op vraag van ten minste één vijfde van de werkende leden. Dit vervangt geenszins de benodigde éne algemene vergadering per jaar zoals voorzien in de wet. In geval van overmacht kunnen leden van de algemene vergadering ook op afstand (via telefoon, internet, ...) deelnemen aan de vergadering, of zich via een volmacht laten vertegenwoordigen door een ander lid. Een vertegenwoordigend lid kan maximaal één volmacht laten gelden.

Art. 19. De raad van bestuur vergadert telkens wanneer de noden van de vereniging dit vereisen. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van twee derde der aanwezige leden. De beslissingen van de raad van bestuur worden bijgehouden in een speciaal register, In geval van overmacht kunnen leden van de raad van bestuur ook op afstand (via telefoon, internet, ...) deelnemen aan de vergadering, of zich via een volmacht laten vertegenwoordigen door een ander lid. Een vertegenwoordigend lid kan maximaal één volmacht laten gelden.

Op de laatste blz. van Link B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening.

,s MoD 2,2

i Geconsolideerde versie van de statuten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

IKEBANA vzw

Oprichters

Dr. ing. Johan Gielis

Ir, Frances Schutte

Ir. Devina Van Goethem

Dr, Geert Potters

STATUTEN

Art, 1. De benaming van de vereniging luidt : "IKEBANA vzw".

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gelegen in de Nottebohmstraat 8, 2018 Antwerpen, in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Hij zal bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur kunnen gewijzigd worden.

Doelstellingen van de vereniging

Art. 3. De vereniging heeft tot doel, kennis en kunde te ontwikkelen aangaande de productie van biomassa in het algemeen en bamboe in het bijzonder, en aangaande het gebruik en de toepassing van deze biomassa bij de totstandkoming van een "bio-based economy". Tevens wil de vereniging deze expertise ter beschikking stellen van geïnteresseerde partners in de breedste zin van het woord, zoals commerciële organisaties, de non-profit sector, onderzoeksinstellingen, overheden, zelfstandigen en industriëlen. De vereniging kan alle daden verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

Art. 4. De vereniging zal de onroerende goederen mogen bezitten welke noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van haar doel, Zij zal alle mogelijke rechten mogen uitoefenen, en roerende goederen mogen bezitten.

Art. 5. De vereniging wordt opgericht voor een onbeperkte tijd. Ze zal op elk ogenblik, in de voorwaarden voorzien door de statuten, kunnen worden ontbonden.

Lidmaatschap

Art. 6. De vereniging is enkel samengesteld uit werkende leden,. De vereniging dient ten allen tijde minstens uit drie leden te bestaan.

Art, 7. Zijn werkende leden: le de ondertekenaars van de akte; 2e elke actieve en gekwalificeerde medewerker, waarvan de kandidatuur door een effectief lid aan de raad van bestuur zal voorgedragen worden en die door de raad van bestuur bij geheime stemming zal aanvaard zijn met een meerderheid van twee derden van de stemmen. Elke kandidatuur zal op de dagorde van de eerstvolgende vergadering van de raad van bestuur voorkomen. De beslissing van de raad van bestuur dient niet te worden gemotiveerd. Elke geweigerde kandidatuur kan opnieuw voorgesteld worden.

Art. 8, Het ontslag, de schorsing en de afzetting van de leden geschiedt overeenkomstig de beschikkingen van het artikel 12 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd op 2 mei 2002.

Art. 9. Het ontslagnemend of afgezet lid en de rechthebbenden van een ontslagnemend, afgezet of overleden lid, kunnen geen rechten op het maatschappelijk kapitaal doen gelden en mogen de terugbetaling van de gestorte bijdragen niet vorderen.

Art. 10. De werkende leden betalen een jaarlijkse bijdrage, waarvan het bedrag 1000 euro per jaar nooit zal mogen overschrijden.

Art. 11. De leden kunnen in geen enkel geval verantwoordelijk worden verklaard voor de verbintenissen van de vereniging, indien voldaan is aan de voorwaarden van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd op 2 mei 2002.

De Algemene Vergadering

Art. 12. De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt geleid door de voorzitter van de raad van bestuur,

ry

3 Man 2.2

i

Art. 13. De bevoegdheden van de algemene vergadering omvatten het recht

1,de statuten te wijzigen overeenkomstig artikelen 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de

wet van 2 mei 2002;

2.de leden van de raad van bestuur te benoemen en te herroepen;

3.jaarlijks de budgetten en de rekeningen goed te keuren;

4.vrijwillig de vereniging te ontbinden;

5.het adviseren van de raad van bestuur waar dit nodig geacht wordt;

6.een lid af te zetten in de voorwaarden voorzien bij artikel 12 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd op 2

mei 2002.

Art. 14. De leden worden voor de algemene vergadering door de voorzitter van de raad van bestuur bijeengeroepen. De vergadering moet bijeengeroepen worden door de raad van bestuur indien aangevraagd door ten minste één vijfde van de werkende leden Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, dient op de dagorde te worden geplaatst. De vergaderingen van de leden worden gehouden op de plaats, dag en uur, vastgesteld door de raad van bestuur. De bijeenroeping geschiedt bij schriftelijke uitnodiging ten minste acht dagen voor de vergadering en houdt de dagorde in. Mits toestemming van de raad van bestuur, kunnen in dringende gevallen, beslissingen getroffen worden buiten deze dagorde, Er zal minstens één algemene vergadering per jaar gehouden worden, welke zal plaatsvinden voor 1 april van het werkjaar.

Art. 15. 1, De algemene vergadering is regelmatig samengesteld welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden is, behoudens de uitzonderingen voorzien door deze statuten of door de wet, Alle werkende leden hebben een gelijk stemrecht in de algemene vergadering. De beslissingen worden getroffen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden behoudens de uitzonderingen voorzien door de statuten of door de wet. In geval van staking der stemmen is de stem van de voorzitter niet beslissend.

2. De algemene vergadering mag zich ook uitspreken via elektronische stemming (via e-mail gericht aan de voorzitter of de secretaris, naargelang wat er bij de oproep tot stemming is meegedeeld). Elektronische stemmingen kunnen gehouden worden op vraag van de Raad van Bestuur of op vraag van ten minste één vijfde van de werkende leden. Dit vervangt geenszins de benodigde éne algemene vergadering per jaar zoals voorzien in de wet. In geval van overmacht kunnen [eden van de algemene vergadering ook op afstand (via telefoon, internet, ...) deelnemen aan de vergadering, of zich via een volmacht laten vertegenwoordigen door een ander lid. Een vertegenwoordigend lid kan maximaal één volmacht laten gelden.

Art. 16. De beslissingen van de algemene vergadering worden, bijgehouden ln sen register van processen-verbaal, ondertekend door de voorzitter en één ander lid van de Raad van Bestuur. Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel, waar alle leden en derde belanghebbenden ervan kennis kunnen nemen, zonder verplaatsing van het register. Elke wijziging van de statuten moet in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt worden, binnen de maand van wijziging. Hetzelfde geldt voor elke benoeming, ontslag of herroeping van bestuurders.

De Raad van Bestuur

Art, 17. Uittredende bestuurders blijven in functie tot op het ogenblik van hun vervanging en zijn herkiesbaar.

Art, 18. De raad van bestuur duidt onder zijn leden, voor een termijn van twee jaar, hernieuwbaar, een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een schatbewaarder aan.

Art. 19. De raad van bestuur vergadert telkens wanneer de noden van de vereniging dit vereisen. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van twee derde der aanwezige leden. De beslissingen van de raad van bestuur worden bijgehouden in een speciaal register. In geval van overmacht kunnen leden van de raad van bestuur ook op afstand (via telefoon, internet, ...) deelnemen aan de vergadering, of zich via een volmacht laten vertegenwoordigen door een ander lid. Een vertegenwoordigend lid kan maximaal één volmacht laten gelden.

Art. 20. De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden wat de administratie en het beheer van de vereniging betreft. Hij kan onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is, en onverminderd alle andere bevoegdheden voortvloeiend uit de wet of de statuten, alle akten en contracten opstellen en verlijden, dadingen treffen, een compromis aangaan, alle roerende en onroerende goederen verkrijgen, omruilen, verkopen, hypothekeren en ontlenen, huurovereenkomsten van om het even welke duur aangaan, alle Legaten, subsidies, schenkingen en overschrijvingen aanvaarden, aan alle rechten verzaken, alle bevoegdheden aan lasthebbers van zijn keuze toekennen. Hij kan eveneens het personeel van de vereniging benoemen en herroepen, alle sommen en waarden ontvangen, alle rekeningen bij de banken, en de dienst der postchecks openen en op voormelde rekeningen alle verrichtingen uitvoeren. Voor de normale gang van zaken binnen de vereniging beschikt de voorzitter over volmachten voor admin'istrat'ieve aangelegenheden, en beschikken de voorzitter en de penningmeester elk over volmachten met betrekking tot financiële

aangelegenheden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

n

ti Voor. behouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 21. De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid het dagelijks beheer van de vereniging aan één van zijn leden of aan een derde, al dan niet-lid, overdragen.

Art. 22. De bestuurders gaan ingevolge hun functies geen enkele persoonlijke verbintenis aan en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitvoering van hun lastgeving.

Art. 23. De raad van bestuur stelt de rekeningen van de uitgaven en ontvangsten der vereniging welke betrekking hebben op het verlopen jaar op, alsmede de begroting die vervolgens ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de algemene vergadering.

Ontbinding van de vereniging

Art. 24. Op het ogenblik van ontbinding der vereniging zal de algemene vergadering de vereffenaar(s) aanduiden, hun bevoegdheden bepalen en de bestemming van het maatschappelijk bezit vaststellen. Eventuele overschotten dienen te worden overgedragen aan een organisatie met gelijklopende inhoudelijke doelstellingen. Deze beslissingen zullen in het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt worden.

Varia

Art. 25. Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Art, 26. Op de algemene statutaire vergadering van 30 oktober 2012 werd de raad van bestuur van de vereniging als volgt samengesteld.

Johan Gielis, zelfstandige, Nottebohmstraat 8, 2018 Antwerpen, geboren te Mortsel op 08/07/1962

Davina Van Goethem, ingenieur, Vijverstaat 23, 2460 Kasterlee, geboren te Borgerhout op 30/11/1985

Geert Potters, wetenschappelijk onderzoeker, van Eycklei 44, 2018 Antwerpen, geboren te Antwerpen op

04/05/1976

Litsa Bogaerts, ingenieur, Lipseinde 35, 2330 Merksplas, geboren te Ekeren op 29/08/1985

De raad van bestuur heeft onderling aangesteld tot

Geert Potters, voorzitter;

Johan Gielis, ondervoorzitter;

Davina Van Goethem, penningmeester;

Litsa Bogaerts, secretaris.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

6-ebtf PO iler-1

1-re-

~.,...~~.~..--

Coordonnées
IKEBANA

Adresse
NOTTEBOHMSTRAAT 8 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande