IN DE POCKET

Association sans but lucratif


Dénomination : IN DE POCKET
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 835.777.536

Publication

09/05/2011
ÿþVoorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso.: Naam en handtekening.

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

"

" 11069890"

na neerlegging van d

"

acte ter. -gr---

NEERGELEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

.14 APR. 2011

KOOPHANDEL TURNHOUT Griffie De griffier



Ondernemingsnr : 0 8 3 5. 7.7 7-53 C

Benaming

(voluit) : In de Pocket vzw

(verkort) -

Rechtsvorm : vzw

Zetel : 2470 Retie, Bosend 41

Onderwerp akte Opmaak statuten

HOOFDSTUK I: NAAM - ZETEL

Art. 1: De vereniging draagt de naam "1n de Pocket vzw" en is opgericht onder de vorm van een vereniging.

zonder winst oogmerk.

Art. 2: De zetel van de vereniging is gevestigd op het adres Bosend 41, 2470 Retie, de woonplaats van één van de bestuursleden. Iedere wijziging van de zetel kan worden beslist door de algemene vergadering. De vereniging valt onder het gerechtelijk arrondissement Turnhout. Aile stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk. arrondissement.

Art. 3: De stichters van snookerciub "In de Pocket vzw" zullen fungeren als de raad van bestuur. i.Dijckmans Bart Jozef Mariet , geboren te Genk 06101/1988 en woonachtig te Retie, Bosend 41. ii.Melis Peter, geboren te Turnhout 09/0111985 en woonachtig te Retie, Groenstraat 48 bus 104. iii.Dijckmans Wim Maria Johan, geboren te Genk 26108/1989 en woonachtig te Retie,Bosend 41.

HOOFDSTUK II: DOEL  DUUR

Art. 4: In de Pocket vzw wil in de eerste plaats de mogelijkheid bieden om mensen te laten kennismaken', met het snookerspel en hun vaardigheden in snooker verder te ontwikkelen. De leden van de vzw kunnen de' sport beoefenen in naam van de club ter bevordering van het spel in al zijn facetten. In clubverband kunnen de' leden onderling en aan derden advies verlenen. Door het verkrijgen van de rechtsvorm vzw kan de club toetreden tot de overkoepelende snookerfederatie'Belgium billiards and Snooker Association vzw" (BBSA). Op deze manier kan deelgenomen worden aan competities en tornooien georganiseerd door de BBSA. Zelf kan de vereniging activiteiten organiseren als tornooien en competities.

Art. 5: De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK III: LIDMAATSCHAP

Art. 6: Lidmaatschap is_ slechts geldig bij goedkeuring door de raad van bestuur en wordt aangetoond door het uitreiken van een lidkaart. Deze lidkaart wordt ondertekent door een lid van de raad van bestuur en is enkel en alleen op deze manier geldig. De algemene vergadering heeft het recht om indien nodig lidmaatschap te weigeren of op te zeggen.

Art. 7: Leden van de club kunnen jaarlijks hun lidmaatschap verlengen en hebben hierbij voorrang op nieuwe leden indien het aantal leden gelimiteerd zou zijn voor dat jaar. Geïnteresseerden krijgen de kans om lid te worden van de club op elk moment van het werkingsjaar, lopende van 1 januari tot 31 december van dat jaar. Het moment van toetreden tot de club kan gevolgen hebben voor de berekening van het lidgeld van de club.

Art. 8: Een ledenlijst wordt bijgehouden door de raad van bestuur. In deze lijst worden zowel de effectieve. als toegetreden leden opgenomen: De lijst wordt bijgehouden op de zetel. Deze lijst wordt bij verandering in het ledenbestand ten laatste na 8 kalenderdagen aangepast. Alle leden en gerechtelijke instanties. krijgen toegang . . tot inzage in deze lijst.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD2z

Art. 9: Het bedrag van lidmaatschap kan elk jaar herzien worden door de raad van bestuur. De jaarlijkse verplichte bijdrage van de leden tot de club bedraagt maximum 1000¬ .

Art. 10: Opzegging van het lidmaatschap door een lid kan op elk moment van het werkingsjaar, dit zonder terugbetaling van het lidgeld. In de algemene vergadering kan ook beslist worden om lidmaatschap op te zeggen gedurende het werkingsjaar. In dit geval kan een volledige of gedeeltelijke terugbetaling van het lidgeld overwogen worden.

HOOFDSTUK IV:ALGEMENE VERGADERING

Art. 11: De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van de club. Er wordt onderscheid gemaakt tussen effectieve leden en toegetreden leden. Alle leden kunnen aanwezig zijn op de algemene vergadering. Enkel de effectieve leden hebben stemrecht, toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Art. 12: Tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren:

i.Wijziging en goedkeuring van de statuten

ii.Verkiezing en ontslag van leden van de raad van bestuur

iii.Verkiezing en ontslag van effectieve leden van de club

iv.Weigering en opzegging van lidmaatschap

v.Aanbrengen van voorstellen ter bevordering van de structuur en de werking van de club. Bij

goedkeuring door de algemene vergadering worden deze voorstellen meegenomen naar de raad van bestuur.

vi.Goedkeuring van de begroting en van de jaarrekeningen

vii.Ontbinding van de vereniging

Art. 13: Alle beslissingen van de algemene vergadering, met uitzondering van de specifieke bepalingen vermeld in artikel 14, worden genomen bij gewone meerderheid (50% +1) van de stemmen en op voorwaarde dat de helft van de effectieve leden aanwezig is. Indien de aanwezigheid van de helft van de leden niet wordt bereikt, wordt een tweede algemene vergadering met dezelfde dagorde bijeengeroepen tenminste 15 kalenderdagen na de eerste vergadering. Indien op deze vergadering nog steeds de helft van de effectieve leden niet aanwezig is, kan de vergadering wettelijk beslissingen nemen bij goedkeuring door de gewone meerderheid (50% +1).

Art. 14: Voor een wijziging van de statuten, het samenstellen van de raad van bestuur, het verkiezen en

ontslaan van de effectieve leden en de weigering/opzegging van lidmaatschap bij de club zijn volgende

voorwaarden van toepassing:

i.De oproepingsbrief vermeldt in het bijzonder de punten op de dagorde

ii.2/3de van de effectieve leden moet aanwezig zijn

iii.Een meerderheid wordt gevormd door 2/3de van de stemmen

Voor een wijziging van het doel en ontbinding van de vereniging zijn volgende voorwaarden vereist:

i.De oproepingsbrief vermeldt in het bijzonder de punten op de dagorde

ii.4/5de van de effectieve leden moet aanwezig zijn

iii.Een meerderheid wordt gevormd door 4/5de van de stemmen

Indien de aanwezigheid van het genoodzaakt aantal effectieve leden niet wordt bereikt, wordt een tweede

algemene vergadering met dezelfde dagorde bijeengeroepen tenminste 15 kalenderdagen na de eerste

vergadering. Indien op deze vergadering nog steeds het nodige aantal effectieve leden niet aanwezig is, kan de

vergadering wettelijk beslissingen nemen bij goedkeuring door de in dit artikel vermelde meerderheidsregels.

Art. 15: De algemene vergadering vindt minstens eenmaal per jaar plaats. De oproepingsbrief met de dagorde wordt bij middel van brief en/of e-mailbericht aan de leden overgemaakt en dit tenminste 8 kalenderdagen voor datum. Alle effectieve leden van de club hebben de mogelijkheid om punten op de dagorde van de algemene vergadering te laten opnemen. Dit is mogelijk door tenminste 10 kalenderdagen voor datum het voorstel bekend te maken aan de voorzitter van de club. Bijkomende algemene vergaderingen worden bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als de belangen van de vereniging het vereisen. Ieder verzoek daartoe kan eveneens uitgaan van 1/5de van de effectieve leden. De voorzitter dient in te staan voor de organisatie hiervan binnen de 8 weken na het verzoek.

Art. 16: Effectieve leden die verhinderd zijn kunnen volmacht geven aan een ander aanwezig effectief lid. Ieder effectief lid kan slechts één volmacht dragen en dit enkel wanneer de twee betrokken effectieve leden dit bekend hebben gemaakt aan de voorzitter van de club. Deze bekendmaking gebeurt tenminste 1 dag voor het plaatsvinden van de algemene vergadering.

Art. 17: De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de club. Indien deze afwezig is, dient de voorzitter op voorhand een effectief lid aan te stellen om de vergadering voor te zitten.

Art. 18: Een verslag wordt opgemaakt door de secretaris en doorgegeven aan alle leden van de club. De secretaris is verplicht om alle-feiten en beslissingen genomen op de vergadering op te-nemen in het verslag: De secretaris bewaart deze verslagen als register van alle beslissingen genomen door de algemene,vergadering. Alle leden van de club kunnen deze verslagen opvragen indien gewenst. " , "

MOD 2.2

HOOFDSTUK V: RAAD VAN BESTUUR

Art. 19: De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur, waarvan alle leden effectief lid zijn van de club. De raad van bestuur is samengesteld uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Niemand kan in hetzelfde werkingsjaar meer dan één van deze functies uitoefenen, tenzij tijdelijk door overmacht.

Art. 20: Tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoren:

i.Het wijzigen en vastleggen van het lidgeld

ii.Het regelen van de dagdagelijkse werking van de club

iii.Het organiseren van activiteiten binnen en buiten de club

iv.Het aanduiden van personen die de vereniging vertegenwoordigen bij rechtsgedingen

v.Het treffen van sancties ten aanzien van de leden

Alle beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij 213de meerderheid en op voorwaarde dat de

volledige raad van bestuur aanwezig is. Een stem kan niet worden overgedragen aan andere leden van de club

door het toekennen van een volmacht.

Art. 21: Documenten met betrekking tot beslissingen binnen de club worden steeds ondertekend door minstens twee leden van de raad van bestuur.

Art. 22: De raad van bestuur kan bij hoogdringendheid ook beslissingen nemen via e-mail. Indien bestuurders niet antwoorden, wordt hun stem aanzien als "onthoudende", tenzij een bericht anders zou vermelden. Zulke beslissingen worden opgenomen in het verslag van de eerstvolgende vergadering. De raad van bestuur vergadert minstens vier keer per jaar en dit op verzoek van de voorzitter of tenminste twee leden van de raad van bestuur.

Art. 23: Een verslag wordt opgemaakt door de secretaris en doorgegeven aan alle leden van de raad van bestuur. De secretaris is verplicht om alle feiten en beslissingen genomen op de vergadering op te nemen in het verslag.

HOOFDSTUK VI: REKENINGEN

Art. 24: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van hetzelfde jaar. De jaarrekening wordt opgemaakt door de penningmeester en voorgelegd aan de algemene vergadering ten laatste 6 maanden na afsluiten van het betreffende boekjaar.

Art. 25: De kasgelden worden beheerd door de penningmeester die handelt volgens beslissingen van de raad van bestuur.

Art. 26: Bij ontbinding van de vereniging worden de netto kasgelden overgemaakt aan een belangeloos doel volgens een beslissing genomen op de afsluitende algemene vergadering.

HOOFDSTUK VII: SANCTIES

Art. 27: In de Pocket vzw kan sancties treffen ten aanzien van de leden indien de raad van bestuur dit nodig

acht. De inhoud van de sanctie wordt vastgelegd door de raad van bestuur en is afhankelijk van de overtreding.

Art. 28: Het al dan niet plaatsvinden van een overtreding wordt bepaald door de raad van bestuur. De aard van de overtreding wordt door de raad van bestuur verduidelijkt en neergeschreven.

HOOFDSTUK VIII: SLOTBEPALING

Art. 29: De statuten zijn beschikbaar op de zetel en bij alle leden van de raad van bestuur en kunnen

opgevraagd worden door alle leden van de club.

Art. 30: In geval van meningsverschillen, die niet opgelost raken met de bepalingen vermeld in de statuten, wordt door de raad van bestuur een beslissing genomen.

Opgemaakt te Retie op 22 maart 2011,

De voorzitter, De secretaris, De penningmeester,

Bart Dijckmans Peter Melis Wim Dijckmans

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
IN DE POCKET

Adresse
BOSEND 41 2470 RETIE

Code postal : 2470
Localité : RETIE
Commune : RETIE
Province : Anvers
Région : Région flamande