INDUSTRIE MECHELEN NOORD

Association sans but lucratif


Dénomination : INDUSTRIE MECHELEN NOORD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 455.001.858

Publication

11/02/2014
ÿþ MflD 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Ondernemingsnr : 0455.001.858

Benaming

(voluit) : Industrie Mechelen Noord

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Schaliënhoevedreef 20 J te 2800 Mechelen

Onderwerp akte : Naamswijziging - doelswijziging - statutenwijziging

Er blijkt uit een proces-verbaal, opgemaakt door notaris Jean--Pierre Vanden Weghe, te Walem (Mechelen), op 17 januari 2014, ter registratie neergelegd, dat de buitengewone algemene vergadering van de leden van de vereniging zonder winstoogmerk 'INDUSTRIE MECHELEN NOORD', met zetel te 2800 Mechelen, Schaliënhoevedreef 20 J, de volgende beslissingen heeft genomen:

Eerste Besluit

De buitengewone algemene vergadering beslist de naam van de vzw te veranderen van "Industrie Mechelen Noord" naar "VZW Industrie Mechelen Noord".

Tweede Besluit:

De buitengewone algemene vergadering beslist het doel aan te passen als volgt:

"De vereniging heeft tot doel:

Actor te zijn in de ontwikkeling van het bedrijventerrein "Industrie Mechelen Noord". Dit zal gebeuren door het opzetten van een duurzaam parkmanagement op een manier die toelaat de voordelen ten gunste van de deelnemende bedrijven te koppelen aan een maatschappelijke meerwaarde, zodat het parkmanagement bijdraagt tot maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door concrete acties bij te dragen tot het in stand houden van het kwaliteitsniveau op het bedrijventerrein en de aantrekkingskracht ervan als vestigingsplaats voor bedrijven, Het tot stand brengen van samenwerking tussen de bedrijven op het bedrijventerrein bij de inkoop van ondersteunende facilitaire diensten om een efficiënte, kostenbesparende en milieuondersteunende werking van deze bedrijven mogelijk te maken. Via het georganiseerde parkmanagement de aspecten van duurzaam bedrijventerreinmanagement die een economische, ecologische en maatschappelijke meerwaarde leveren, te promoten en te ondersteunen bij de bedrijven op het bedrijventerrein. Het overleg tussen bedrijven en overheid te bevorderen. Het communicatiekanaal te zijn naar de buitenwereld aangaande ondernomen acties maar eveneens de belangenbehartiging waar te nemen voor de aanwezige bedrijven. Kortom heeft de vereniging tot doel de gemeenschappelijke belangen van alle bedrijven gevestigd in de industriezone Mechelen Noord te behartigen en te ondersteunen. Dit in de meest uitgebreide zin van het woord. Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, in eigendcros- of andere zakelijke rechten uit te oefenen.".

Derde Besluit:

De buitengewone algemene vergadering beslist de statuten aan te passen door aanneming van de volgende nieuwe statuten:

STATUTEN

TITEL I.- NAAM -- ZETEI.  DUUR

Artikel 1 - Naam

Deze draagt de naam: "VZW Industrie Mechelen Noord". Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken, uitgaande, van de vereniging.

De naam moet onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te Schaliënhoevedreef 20J te 2800 Mechelen. De vereniging ressorteert aldus onder het gerechtelijk arrondissement Mechelen. De algemene vergadering van de vereniging is bevoegd om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlandse taalgebied, volgens de regels die van toepassing zijn voor een statutenwijziging.

Artikel 3 - Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 4. Definities

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

*1A0400

Vo beha

aan

Belç Staat

i

NEERGELEGD

31 -01- 2014

GRIFFIE RECHTBANK van

KOOPIiiSnt te MECHELEN

" M0D 2.2

4 Parkmanagement: Hiermee wordt dagdagelijkse invulling gegeven aan het vooropgestelde Duurzaam Bedrijventerreinmanagement (DBTM), wat als doel heeft de kwaliteit van een bedrijvenzone af te stemmen op de wensen van de betrokken bedrijven en overheden en ook om deze kwaliteit op lange termijn te continueren door blijvend samen te werken aan vernieuwing en verbetering. Door het collectief aanbieden en beheren van diensten en voorzieningen wordt het rendement aanzienlijk verhoogd. Dit economisch gegeven dient hand in hand te gaan met voordelen op gebied van milieu en ruimte,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge Externe vertegenwoordiging: Onder externe vertegenwoordiging verstaan we dat de parkmanager op basis van de beslissingen genomen binnen de vereniging deze in naam van de vereniging mag communiceren naar de buitenwereld zijnde in artikels, contacten met leveranciers, overheden enz.

Ontvangen dienstverlening: Hierbij gaat het niet over de kosten voor het parkmanagement maar over de betaling van de ontvangen ondersteunende faciliteiten zoals bijvoorbeeld de energie- en afvalfactuur.

Verlaagde eenheidsprijs: Dit is de prijs die bekomen wordt door gezamenlijk diensten aan te kopen/af te nemen. Deze dient lager te liggen dan de prijs die bedrijven individueel kunnen bekomen bij de dienstenleveranciers maar is onafhankelijk van de afzet.

Hoeveelheidskorting: Bovenop de verlaagde eenheidsprijs krijgt het bedrijf door deelname aan het parkmanagement en de gezamenlijke aankopen een jaarlijkse hoeveelheidskorting. Deze hoeveelheidskortingen worden in functie van de omzet én de karakteristieken van de dienstverlening bepaald, Hoeveelheidskortingen worden enkel toegekend op effectief betaalde facturen. Hoeveelheidskortingen worden jaarlijks afgerekend uiterlijk op het einde van het eerste kwartaal volgend op het jaar waarop de hoeveelheidskortingen betrekking hebben. Een deel van deze extra korting zal worden gebruikt om het parkmanagement te betalen.

Provisie: Wanneer de VZW of de parkmanager voor bepaalde collectieve diensten zelf de contractant is, zal deze een voorschot op de kosten vragen aan de deelnemende bedrijven. Op die manier dient de VZW of de parkmanager geen voorfinanciering te doen. De provisie wordt berekend op basis van het aantal collectieve diensten en een gedetailleerde kostenraming van het voorgaande jaar. Op het einde van het jaar volgt een afrekening op basis van de werkelijke kosten.

V&S-wet: De Wet van 27 juni 1921 (zoals gewijzigd) betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

TITEL Il. DOEL -- activiteiten

Artikel 5 - Doel

De vereniging heeft tot doel:

Actor te zijn in de ontwikkeling van het bedrijventerrein "Industrie Mechelen Noord". Dit zal gebeuren door het opzetten van een duurzaam parkmanagement op een manier die toelaat de voordelen ten gunste van de deelnemende bedrijven te koppelen aan een maatschappelijke meerwaarde, zodat het parkmanagement bijdraagt tot maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door concrete acties bij te dragen tot het in stand houden van het kwaliteitsniveau op het bedrijventerrein en de aantrekkingskracht ervan ais vestigingsplaats voor bedrijven, Het tot stand brengen van samenwerking tussen de bedrijven op het bedrijventerrein bij de inkoop van ondersteunende facilitaire diensten om een efficiënte, kostenbesparende en milieuondersteunende werking van deze bedrijven mogelijk te maken. Via het georganiseerde parkmanagement de aspecten van duurzaam bedrijventerreinmanagement die een economische, ecologische en maatschappelijke meerwaarde leveren, te promoten en te ondersteunen bij de bedrijven op het bedrijventerrein. Het overleg tussen bedrijven en overheid te bevorderen, Het communicatiekanaal te zijn naar de buitenwereld aangaande ondernomen acties maar eveneens de belangenbehartiging waar te nemen voor de aanwezige bedrijven. Kortom heeft de vereniging tot doel de gemeenschappelijke belangen van alle bedrijven gevestigd in de industriezone Mechelen Noord te behartigen en te ondersteunen. Dit in de meest uitgebreide zin van het woord Zij is bevoegd om aile roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, in eigendoms- of andere zakelijke rechten uit te oefenen.

Artikel 6. - Activiteiten.

A) Om haar doel te verwezenlijken kan de vereniging acties ondernemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met de realisatie van het doel te maken hebben en/of dit kunnen bevorderen, met inbegrip van en zij het niet beperkt tot:

1) het aanstellen van een Parkmanager die onder meer:

(i) vanuit zijn preventiefunctie onregelmatigheden tijdig kan vaststellen waardoor latere kosten worden

vermeden;

(ii )vanuit zijn coördinatiefunctie bilaterale of multilaterale samenwerking tussen de bedrijven initieert,

faciliteert en promoot;

(iii) vanuit zijn signalisatiefunctie als aanspreekpunt voor de bedrijven functioneert voor wat betreft terreingebonden problemen of behoeftes;

(iv) de door de vereniging opgestarte gemeenschappelijke ondersteunende diensten beheert.

2) het doen of laten verlenen van diensten zijnde het kwalitatieve onderhoud van het publieke zowel ais het private domein van het bedrijventerrein, het organiseren van samen aankopen en duurzame samenwerkingsprojecten tot zover door de Algemene Vergadering van de VZW goedgekeurd,

3) het doen of laten verlenen van aanvullende facilitaire diensten voor ondernemingen, werknemers van ondernemingen en derden, voor zover door de Algemene Vergadering van de VZW goedgekeurd.

4) het informeren over mogelijke collectieve investeringsprojecten. Omwille van de commerciële rendementen op deze investeringsprojecten kan dit niet binnen de VZW georganiseerd worden en dient daarvoor een afzonderlijk Special Purpose Vehicle (SPV) te worden opgezet. De VZW kan vanuit haar maatschappelijke rol welbepaalde betalende taken coördineren en beheren voor de SPV,

~ MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge 5) De VZW kan voorts aile activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van haar niet-winstgevende doelstelling, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstelling,

B) De beslissing welke acties worden ondernomen, hoe ze kunnen worden uitgebreid of beperkt, wordt genomen door de algemene vergadering van de vereniging volgens de bepalingen in artikel 18.

C) De betaling van de ontvangen dienstverlening, zoals omschreven in artikel 4, zal worden doorgerekend en gefactureerd aan de leden van categorie B en C afhankelijk van de aard van de ondernomen actie. Deze worden verdeeld in functie van een direct toewijsbare kwantificering of indien zulks niet mogelijk is, volgens een verdeelsleutel bepaald door de leden B en C van de Algemene Vergadering op het ogenblik dat deze besluiten om een bepaalde actie te ondernemen. De VZW kan na gezamenlijk akkoord ook de parkmanager als contractant aanstellen.

TITEL 111. LIDMAATSCHAP

De VERENIGING kan werkende en toegetreden leden hebben. De stichtende leden treden op als initiële werkende leden.

Artikel 7.  Werkende leden

De vereniging telt steeds minimum vijf werkende leden, De werkende leden van de vereniging worden onderverdeeld in drie categorieën, met name werkende leden van categorie A, werkende leden van categorie B en werkende leden van categorie C. Werkend lid van categorie A van de vereniging is de Stad Mechelen, Werkende leden van categorie B van de vereniging zijn de natuurlijke personen of rechtspersonen die als dusdanig worden aanvaard door de raad van bestuur. ledere natuurlijke persoon en/of rechtspersoon kan zich kandidaat stellen als werkend lid van categorie B van de vereniging op voorwaarde dat ze:

eigenaar en gebruiker zijn van een pand op de site

of

enige huurder is van een pand (single tenant)

Werkende leden van categorie C van de vereniging zijn de natuurlijke personen of rechtspersonen die als dusdanig worden aanvaard door de raad van bestuur. ledere natuurlijke persoon en/of rechtspersoon kan zich kandidaat stellen als werkend lid categorie C op voorwaarde dat hij/zij:

een afwezige eigenaar is (investeerder)

of

huurder in een pand waarin er nog huurders zitten (multitenant huurder)

De kandidaat-leden van categorie B en C richten hun kandidatuurstelling per aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur van de vereniging, De raad van bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkend lid van categorie B of C op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden van de raad van bestuur aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden van de raad van bestuur. De raad van bestuur zal haar beslissing motiveren indien een kandidaat niet wordt aanvaard als werkend lid. De werkende leden van de vereniging hebben alle rechten en verplichtingen die in de "V&S-wet" en deze statuten worden beschreven. Elk lid betaalt een lidmaatschapsbijdrage, waarvan het bedrag wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering, Joch met dien verstande dat die bijdrage in totaal per lid, niet meer mag bedragen dan vijfhonderd euro (¬ 500,00) per jaar. De lidmaatschapsbijdrage is jaarlijks verschuldigd.

Artikel 8. - Toegetreden leden

A) Iedere natuurlijke persoon en/of rechtspersoon kan zich kandidaat stellen als toegetreden lid op voorwaarde dat hij/zij een economisch, sociaal of maatschappelijk belang heeft in het kwalitatief duurzaam beheer van de Site. Dit kunnen ondermeer lokale belangengroepen, buurtcomités,... en andere zijn.

B) De kandidaat-leden richten hun kandidatuurstelling per schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur van de vereniging. De raad van bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als toegetreden lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden van de raad van bestuur aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden van de raad van bestuur. De raad van bestuur dient deze beslissing niet te motiveren.

C) Deze toegetreden leden hebben geen stemrecht in de algemene vergadering. Zij zijn niet gehouden de bijdrage voor het basispakket noch deze voor het aanvullende pakket te betalen. Ze zijn wel gehouden 50% van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage waarvan sprake in Art, 75. te betalen.

D) De overige rechten en plichten van de toegetreden leden worden vastgesteld in het intern reglement van de vereniging.

Artikel 9, - Ontslag.

Een werkend lid van de vereniging kan ten allen tijde zijn ontslag geven door middel van een aangetekend schrijven dat wordt gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur. Dit ontslag gaat in, zeven kalenderdagen na de datum die op het verzendingsbewijs is vermeld. Een ontslagnemend werkend lid van categorie B en C is gehouden tot betaling van de lidmaatschapsbijdragen en tot deelname in de kosten die werden goedgekeurd voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend. Een ontslagnemend lid kan vanaf de indiening van zijn ontslag bij de voorzitter van de Raad van Bestuur geen beroep meer doen op de verlaagde eenheidsprijzen en de hoeveelheidskortingen die bekomen werden door de VZW.

Artikel 10,  Uitsluiting

Een werkend lid van categorie B of C of een toegetreden lid kan door de Algemene Vergadering van de vereniging, waarop minstens de helft van alle werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, worden uitgesloten wanneer hij een handeling onderneemt die in strijd is met de statuten of het intern reglement van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge Mod2.2

vereniging en indien het lid zijn of haar lidgeld 2 jaar na elkaar niet betaalt. Deze beslissing wordt genomen met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, waaronder de leden van categorie A. Het werkend lid van categorie B of C, of een toegetreden lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld heeft het recht gehoord te worden. In alle gevallen waarin een werkend lid van categorie B of C wordt uitgesloten uit de vereniging zal deze gehouden blijven tot betaling van de kosten die werden goedgekeurd voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

Artikel 11.  Schorsing

Leden van categorieën B en C die hun lidmaatschapsbijdrage en/of eventuele facturen of provisies voor anties van de vereniging niet betalen binnen de door de algemene vergadering bepaalde termijn, ontvangen een aanmaning bij aangetekend schrijven. Indien één maand na dit schrijven nog steeds geen betaling heeft plaatsgevonden, wordt het lidmaatschap van deze leden door de Raad Van Bestuur opgeschort tot na betaling van het aan de vereniging verschuldigde bedrag. De schorsing ontslaat het desbetreffende lid niet tot het verder deelnemen in de kosten tijdens de periode van de schorsing. Bij herhaaldelijke laattijdige betaling kan de Raad van Bestuur met een twee derden meerderheid besluiten tot het intrekken van de hoeveelheidskortingen waarop het bedrijf recht heeft voor het jaar waarin de schorsing plaatsvond.

Artikel 12.- Rechten

Geen enkel lid van de vereniging kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van lid, Deze uitsluiting van rechten op de activa van de vereniging geldt te allen tijde, tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging, vrijwillig of gerechtelijk.

il'EL IV. ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 13. - Samenstelling  Stemrecht

A) De algemene vergadering van de vereniging is samengesteld uit de werkende leden, waarvan het lidmaatschap niet is geschorst overeenkomstig artikel 11 voormeld.

Waarnemers en toegetreden leden kunnen, indien ze werden uitgenodigd door de voorzitter, de algemene vergadering van de vereniging bijwonen en mcgen zich, mits toestemming van de voorzitter, tot de algemene vergadering richten.

B) Elk aanwezig of vertegenwoordigd werkend lid heeft gelijk stemrecht en bijgevolg één stem op de

algemene vergadering.

Artikel 14.- Bevoegdheden

A) Overeenkomstig artikel 4, 1° tot en met 8° van de "V&S-wet" kunnen volgende exclusieve bevoegdheden uitsluitend door de algemene vergadering van de vereniging worden uitgeoefend:

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en afzetting van bestuurders;

- de benoeming en afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

- de kwijting aan de bestuurders en de commissaris;

- de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

- de aanvaarding van leden van categorie A;

- de ontbinding van de vereniging;

- de uitsluiting van een lid;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal, oogmerk,

B) Daarnaast is de algemene vergadering van de vereniging exclusief bevoegd voor: - alle gevallen waarin de statuten dat vereisen;

- de vaststelling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage;

- het uitbreiden of beperken van de diensten bedoeld onder artikel 6.A) en zoals bepaald onder artikel 18

van deze statuten;

Artikel 15.- Vergaderingen

A) De oproeping tot de gewone algemene vergadering wordt minstens tien (10) kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle werkende leden verstuurd op het adres of e-mailadres dat het werkend lid daartoe het laatst heeft opgegeven, De algemene vergadering van de vereniging wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, die de secretaris van de vergadering aanwijst. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de algemene vergadering voorgezeten door de oudste in anciënniteit van de aanwezige bestuurders,

B) De vergaderingen worden, namens de raad van bestuur, door de voorzitter van de raad van bestuur van de vereniging bijeengeroepen. Aan de oproeping wordt een ontwerp van agenda toegevoegd waarbij elk punt dat door ten minste twee bestuurders wordt aangebracht of dat door ten minste één twintigste van de werkende leden ten minste twintig (20) kalenderdagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

C) Buitengewone algemene vergaderingen kunnen worden samengeroepen op verzoek van minstens twee bestuurders, alsook op verzoek van minstens één vijfde van de werkende leden. De oproeping wordt minstens tien (10) kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de buitengewone algemene vergadering naar alle werkende leden verstuurd op het adres of e-mailadres dat het werkend lid daartoe het laatst heeft opgegeven.

Artikel 16,- Vertegenwoordiging

Elk werkend lid kan zich op de algemene vergadering door een ander werkend lid laten vertegenwoordigen, Volmachten daartoe kunnen worden gegeven via gewone brief, en worden gevoegd bij de notulen van de algemene vergadering. Elk lid kan maximaal één volmacht dragen.

Artikel 17. -- Quorum

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

d

Behoudens in de gevallen die worden vermeld in artikel 18 kan de Algemene Vergadering van de vereniging geldig beraadslagen en beslissen wanneer minstens de gewone meerderheid van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien de voorwaarde vermeld in voorgaande paragraaf niet vervuld is, wordt de vergadering uitgesteld naar een latere datum. Een nieuwe vergadering zal bijeen geroepen worden door de raad van bestuur van de vereniging op een datum die niet minder dan vijftien (15) kalenderdagen en niet meer dan één (1) maand van de eerste vergadering verwijderd mag zijn en deze nieuwe vergadering zal geldig

kunnen beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

Artikel 18.- Stemming

A) Behoudens de in de "V&S-wet" en de in deze statuten bepaalde uitzonderingen worden de beslissingen van de algemene vergadering genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

B) in afwijking van artikel 17 en van het bepaalde in paragraaf A) van dit artikel 18, kunnen beslissingen van de algemene vergadering inzake:

1) het uitbreiden van de activiteiten slechts genomen worden indien minimaal 2/3 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en met een 2/3 meerderheid van stemmen onder de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

2) het beperken van de activiteiten slechts genomen worden indien minimaal 213 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en met een 213 meerderheid van stemmen onder de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

3) de ontbinding van de vereniging slechts genomen worden indien minimaal 2/3 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en indien deze beslissing wordt genomen met een 4/5 meerderheid van stemmen bij de aanwezige of vertegenwoordigde leden van categorieën A, B en C;

4) een statutenwijziging van de vereniging slechts genomen worden indien minimaal 2/3 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en indien deze beslissing wordt genomen met een 2/3 meerderheid van stemmen bij de aanwezige of vertegenwoordigde leden van categorieën A, B en C,.

Betreft het een wijziging van de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan deze beslissing slechts genomen worden met een 415 meerderheid van stemmen bij de aanwezige of vertegenwoordigde leden van categorieën A, B en C.

5) het ontslag van de bestuurders slechts worden genomen met een 2/3 meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

C) De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door één/derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, door geheime stemming.

Artikel 19.  Notulen

Er worden notulen opgesteld en bewaard van de algemene vergaderingen van de vereniging in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden. Daartoe richten zij een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur met wie zij een datum en het uur van de raadpleging van de documenten en stukken overeenkomen. Deze kunnen niet warden verplaatst. Derden die kennis willen nemen van de genotuleerde beslissingen van de algemene vergadering kunnen daartoe een aanvraag indienen bij de raad van bestuur van de vereniging die deze discretionair en zonder verdere motivering kan toestaan of kan weigeren.

TITEL V. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING,

Artikel 20. -- Samenstelling van de raad van bestuur.

A) De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die samengesteld is uit een oneven aantal bestuurders met een minimum van drie (3) en een maximum van acht (8) bestuurders. Het aantal bestuurders zal in ieder geval te allen tijde lager zijn dan het aantal werkende leden van de vereniging.

B) De bestuurders worden benoemd door een algemene vergadering van de vereniging, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, als gevolg van voordracht door de werkende leden zoals hierna georganiseerd. Maximum 1 bestuurder wordt benoemd door de algemene vergadering uit de groep van kandidaten voorgedragen door de leden van categorie A. De samenstelling van deze groep kandidaten geschiedt bij unanimiteit tussen de leden van categorie A. De resterende bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering uit de groep van kandidaten voorgedragen door de leden van categorie B en C. De samenstelling van deze groep kandidaten geschiedt bij gewone meerderheid tussen de leden van categorie B en C. Er wordt naar gestreefd dat elke groep vertegenwoordigd wordt binnen de Raad van Bestuur.

C) De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier (4) jaar, en zijn herbenoembaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering.

D) Indien de functie van bestuurder zou worden toegewezen aan een rechtspersoon zal deze de natuurlijke persoon aanwijzen die haar zal vertegenwoordigen.

E) Het verlies of de beëindiging van het lidmaatschap van een werkend lid om ongeacht welke reden heeft van rechtswege het verlies van het mandaat als bestuurder tot gevolg, voor de bestuurder die desgevallend op voordracht van dit werkend lid zou zijn benoemd.

F) De Raad van Bestuur stelt een intern reglement op zoals nader toegelicht in artikel 29. In dit intern reglement kunnen onder meer alle punten opgenomen warden om de vlotte werking van het bestuur te

verzekeren, zoals het verkiezen van een voorzitter, een penningmeester, secretaris, de taakverdeling, specifieke bevoegdheden, bijzondere meerderheden voor beslissingen van de Raad van Bestuur in specifieke materies, wijze van vergaderen, wijze van stemmen, etc. Dergelijk reglement bindt de bestuurders en kan steeds bij gewone meerderheid worden aangepast. Het raakt niet aan de benoemingsmacht van de bestuurders door de Algemene Vergadering,

G) De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering van de vereniging die daarover beslist bij 2/3 meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

NiOD 2.2

van de raad van bestuur is gerechtigd zelf ontslag te nemen door middel van een schriftelijke kennisgeving bij

aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur. Een ontslagnemend bestuurder is verplicht

zijn mandaat verder te vervullen tot redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

H) Het mandaat van bestuurder wordt kosteloos uitgeoefend,

Artikel 21.- Vergaderingen, beraadslagingen en beslissingen

A) De raad van bestuur vergadert minstens twee (2) maal per jaar en telkens het belang van de vereniging het vereist, na oproeping door de voorzitter, alsmede op verzoek van ten minste twee (2) bestuurders. De oproepingen moeten ten minste vijf (5) kalenderdagen op voorhand, met gewone post of met e-malt, naar elke bestuurder worden gestuurd en bevatten de agenda van de vergadering. Waarnemers kunnen de raad van bestuur van de vereniging bijwonen mits toestemming van de voorzitter en kunnen zich, eveneens mits voorafgaande toestemming van de voorzitter, tot de vergadering richten.

B) De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste in anciënniteit van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vereniging of op elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

C) De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. De besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige bestuurders.

D) Van de vergaderingen van de raad van bestuur worden notulen opgemaakt door de secretaris, die ondertekend dienen te worden door twee bestuurders. Deze notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden van de vereniging. Daartoe richten zij een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur met wie zij een datum en het uur van de raadpleging van de documenten en stukken overeenkomen. Deze kunnen niet worden verplaatst.

E) In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging het vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij unaniem schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er voorafgaand een unaniem akkoord is onder de bestuurders om over te gaan tot schriftelijke besluitvorming. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in ieder geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoon-conferentie.

Artikel 22.- Tegenstrijdig belang

A) Indien een bestuurder een rechtstreeks of onrechtstreeks belang van vermogensrechtelijke aard heeft, dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort, moet hij dit spontaan meedelen aan de andere bestuurders, alvorens dé raad van bestuur een besluit neemt

B) De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering van de raad van bestuur en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

C) Deze procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatsvinden onder de voorwaarden

en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke Verrichtingen.

Artikel 23.- Bestuur  Beperkingen

A) De raad van bestuur is bevoegd om aile handelingen van bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen die volgens de "V&S-wet" en deze statuten tot de exclusieve bevoegdheid behoren van de algemene vergadering.

B) Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Dergelijke verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving van de verdeling van taken brengt evenwel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

C) De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

Artikel 24.- Externe vertegenwoordigingsbevoegdheid

A) De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte door de meerderheid van haar leden. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of als verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

B) Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de Voorzitter en een tweede bestuurder gezamenlijk handelend.

Artikel 25.- Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de raad van bestuur en van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en dcor publicatie van een uittreksel in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 26.- Dagelijks bestuur

A) Het dagelijks bestuur van de vereniging op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft het dagelijks bestuur kan door de raad van bestuur worden opgedragen aan één of meerdere personen, Parkmanager(s) genoemd.

B) Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt zal/zullen deze Parkmanager(s) gezamenlijk kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsbevoegdheid voor dat dagelijks bestuur betreft.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

C) Worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend, alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

D) De benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

E) De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

* Op vrijwillige basis door het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur, Bij zwaarwichtige redenen door afzetting door de Raad van Bestuur met inachtneming van de bepalingen van het contract afgesloten door de vereniging met de parkmanager. De Raad van Bestuur beslist hieromtrent geldig met een twee derde meerderheid, indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Deze beslissing moet binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene, die het recht heeft gehoord te worden.

* van ambtswege op de vervaldag van het contract afgesloten door de vereniging met de parkmanager(s)

F) De akte(n) betreffende de benoeming en de ambtsbeëindiging van de Parkmanager(s) belast met het dagelijks bestuur en zijn/hun ambtsbeëindiging wordt (worden) openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en door publicatie van een uittreksel in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur de vereniging ieder afzonderlijk dan wel gezamenlijk verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 27.- Aansprakelijkheid van de bestuurder en dagelijks bestuurder

A) De bestuurders en/of de Parkmanager(s) belast met het dagelijks bestuur zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

B) Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van

de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze

aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur, respectievelijk dagelijks bestuur.

TITEL VI. ONTBINDING

Artikel 28.- Ontbinding

A) De algemene vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding van de vereniging voorgelegd door de raad van bestuur of door minimum één vijfde van alle werkende leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 15 van deze statuten.

B) De beraadslaging en beslissing omtrent de ontbinding respecteert het aanwezigheidsquorum en de meerderheid zoals bepaald door artikel 8 "V&S-wet" en artikel 18.B) 4) van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij een "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 "V&S-wet"

C) Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de algemene vergadering één (1) vereffenaar waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

D) Ingeval van ontbinding en vereffening van de vereniging, wordt het vermogen van de vereniging overgemaakt aan een belangeloze vereniging die een doel nastreeft dat verwant is met het doet van onderhavige vereniging. De algemene vergadering bepaalt bij ontbinding welke vereniging dit zal zijn.

E) Aile beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel en bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en artikel 26novies van de "V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

TITEL VII. INTERN REGLEMENT,

Artikel 29.- Opstellen intern reglement

A) De raad van bestuur zal voor de vereniging een intern reglement opstellen. In dit intern reglement zal in ieder geval de wijze van financiering van alle initiatieven van de vereniging worden opgenomen. Deze financiering omvat ook de manier waarop de kosten voor de verschillende pakketten zullen worden verrekend met de leden. Ook worden de regels voor vergoeding van de onkosten gemaakt door de bestuurders, in dit reglement ingeschreven. In ieder geval dienen deze kosten beperkt te worden tot gemaakte kosten die rechtstreeks toe te wijzen zijn aan acties in functie van de vereniging, en die bovendien noodzakelijk zijn om het gekregen mandaat uitte oefenen.

B) Het intern reglement wordt goedgekeurd door de raad van bestuur bij gewone meerderheid van stemmen.

TITEL VIII. ALGEMENE BEPALINGEN.

Artikel 30- Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot en met éénendertig december van elk jaar. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de van kracht zijnde wettelijke bepalingen (artikel 17 V&S wet en de van toepassing zijnde uitvoeringsbesluiten).

Artikel 31  Rekeningen en begroting

De rekeningen van het verlopen jaar worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering, te houden binnen een termijn van zes maanden vanaf de afsluiting van het boekjaar, De begroting van het volgend jaar wordt eveneens onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering.

Artikel 32 - Financiering

MQD 2,2

.

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

'`Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

De uitgetekende werkingsstructuur met de daaraan gekoppelde financieringsstructuur, zullen worden' opgenomen in het intern reglement. De hierin te verwerken bepalingen zijn als volgt,

A) De bijdrage in de werking van de vereniging zal in eerste instantie worden gefinancierd door het lidgeld van de werkende en toegetreden leden. Alle werkende leden zijn jaarlijks gehouden tot een lidmaatschapsbijdrage zoals omschreven in artikel 7.G) van de voorliggende statuten.

B) De kosten voor het parkmanagement (werking) zullen gefinancierd worden door het toewijzen van de bekomen hoeveelheidskortingen, zoals gedefinieerd in artikel 4, op de dienstverlening. Naast een verlaagde eenheidsprijs, krijgt het lid van categorie B of C dus ook de resterende hoeveelheidskorting die niet noodzakelijk is om het parkmanagement te betalen. Op die manier zal het parkmanagement geen extra kost vormen voor de deelnemende bedrijven.

E) In de mate er onvoldoende hoeveelheidskortingen worden toegekend om de kost van de volledige parkmanagementwerking te dekken, zullen de verkregen subsidies gebruikt worden voor het resterend saldo,

C) De betaling van de ontvangen dienstverlening met betrekking tot faciliteiten (zoals bvb; afval, security,...), exclusief de diensten die van toepassing zijn op de privatieve delen, zal door de vereniging verdeeld worden op basis van direct toewijsbare kwantificering of een andere verdeelsleutel die bepaald wordt door de Algemene Vergadering. Hierbij zal gebruik gemaakt worden van een systeem van open boekhouding.

D) Om de kosten bedoeld onder paragraaf C) van dit artikel te dekken zullen de leden van categorie B en C jaarlijks een provisie aan de vereniging of de door haar aangestelde Parkmanager verschuldigd zijn. Het bedrag van deze provisie wordt jaarlijks vastgesteld door de Algemene Vergadering op basis van een gedetailleerde kostenraming en is voor elk lid afzonderlijk voor het eerst verschuldigd op het ogenblik van goedkeuring van het lidmaatschap zoals bedceld in artikel 7. Binnen het eerste kwartaal na het kalenderjaar zal een afrekening plaatsvinden voor het vcrig kalenderjaar.

Artikel 33 - Toezicht door een commissaris (optioneel)

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen daarin weer te geven, kan opgedragen worden aan een commissaris, te benoemen door de Algemene Vergadering van de vereniging, onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake. In dit geval bepaalt de Algemene Vergadering tevens de bezoldiging van de commissaris, voor zover een bezoldiging wordt toegekend.

Slotbepaling

Alles wat in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorzien werd, zal worden geregeld volgens de van kracht zijnde wetgeving inzake de verenigingen zonder winstoogmerk.

Vierde besluit

De buitengewone algemene vergadering beslist de statuten aan te passen aan de hierboven genomen beslissingen en verleent daartoe alle machten aan de beheerders, inzonderheid om de coordinatie van deze statuten goed te keuren.

Samen hiermee neergelegd Z

- afschrift proces-verbaal;

- aanwezigheidslijst;

- onderhandse volmachten.

- gecoördineerde statuten

Jean-Pierre Vanden Weghe,

Notaris.

25/03/2013
ÿþOndernemingsnr: 0455.001.858

Benaming

(voluit) : INDUSTRIE MECHELEN NOORD

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Koning Albertstraat 227 - 2800 Mechelen

Onderwerp akte : Herbenoeming bestuurders - ontslag en benoeming voorzitter - wijziging maatschappelijke zetel

De Algemene Vergadering van 4 maart 2013 keurt met unanimiteit van stemmen volgende herbenoemingen

van volgende bestuurders goed:

-Hoorens Freddy, Lisbloemstraat 6, 8501 Heule, tot ondervoorzitter

-Bouwmans Peter, Vredeborgstraat 5, 2530 Boechout, tot secretaris

-Van Riel Sabine, Mevrouw Courtmansstraat 37, 2600 Berchem, tot schatbewaarder

De herbenoemingen gelden voor een periode van 3 jaar, startende vanaf 04/03/2013 en kennen een einde

op de algemene vergadering van 2016, zijnde 0710312016.

De huidige voorzitter, de heer Carl Schóckaert neemt op eigen initiatief ontslag uit zijn functie van voorzitter., De Algemene Vergadering van 4 maart 2013 verleent hem kwijting voor het uitgeoefende mandaat,

De Algemene Vergadering van 4 maart 2013 keurt met unanimiteit van stemmen de vervanging van de voorzitter goed, door benoeming van de heer Stefaan Van Thielen, Putsebaan 263, 3140 Keerbergen, voor een periode van 3 jaar, startende vanaf 0410312013, Dit mandaat eindigt op de Algemene Vergadering van 2016,' zijnde 0710312016. Hij aanvaardt zijn mandaat van voorzitter.

De algemene vergadering van 4 maart 2013 keurt de verplaatsing van de maatschappelijk zetel goed, met, onmiddellijke ingang, naar Schaliënhoevedreef 20 J, 2800 Mechelen.

Carl Schockaert

Voorzitter

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

M0D 2,2

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK van KÓOPHIFFIANDEL e MECHELEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
INDUSTRIE MECHELEN NOORD

Adresse
SCHALIENHOEVEDREEF 20J 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande