INNERME TRIATHLON TEAM, AFGEKORT : ITT

Association sans but lucratif


Dénomination : INNERME TRIATHLON TEAM, AFGEKORT : ITT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 505.660.703

Publication

04/12/2014
ÿþln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

13110

11 i











111 Neergelegd ter griffie van de

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 5 NOV. 2014

ANTWERPEN afdeling TURNHOUT De Griffier

s* rrrvr,

1



Ondernemingsar.: 05c)S , So(oCa - o3

Benaming INNERME TRIATHLON TEAM

(volu Lt)

iat 4tof ' ITT

Rechtsvorm : VZW

Zetel ; Wouwerstraat 8G, 2300 Tunhout - Belgie

Onderwerp akte : Oprichting

"INNERME TRIATHLON TEAM" vzw

STATUTEN

Titel I NAAM, ZETEL

Artikel I

De vereniging wordt opgericht door hierna genoemde personen.

1. Dirk Baelus, geboren op 30 juli 1979 te Turnhout, wonend te Wouwerstraat 8 G, 2300 Turnhout , NN 79.07.30-243.80.

2. Griet Baelus, geboren op 17 juli 1980 te Turnhout, wonend te Reenstraat 35, 2370 Arendonk, NN 80,07.17-260.86,

3, Inge Broothaers, geboren op 21 april 1972 te Reet, wonendete Ploegstraat 29, 2200 Morkhoven NN 72.04.21-354,71.

Zijn op 24/11/2014 overeengekomen met elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 en de wetswijzigingen van 02 mei 2002, 19 december 2003 onder de hierna volgende voorwaarden:

Artikel 2

De vereniging draagt de naam "INNERME TRIATHLON TEAM", met onmiddellijk daarvoor of daarna de aanduiding "Vereniging zonder winstoogmerk" of afgekort "vzw".

Artikel 3

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2300, Turnhout, Wouwerstraat 8 G, in het gerechtelijke arrondissement Turnhout, De zetel kan verplaatst worden met inachtneming van de voorwaarden voor statutenwijziging,

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

Titel H Doel

Artikel 5

De vereniging "INNER ME TRIATHLON TEAM" vzw, heeft tot doel de triatlonsport, in het bijzonder triatlon, duatlon, aquation, wintertriatlon, winterduatlon, crosstriatlon, crossduatlon en paratriatlon, in Vlaanderen en elders te verspreiden, te bevorderen

_ R,:cto . Neem reerJanrgh=Wrd van dg: rlaig.,r~ntervnd nokarrs, lietzil van de perscqoigrten,

ce f=eremgíng st.cnFrrrg of hot o'g8nrsr1lé ten eerzen van derden te vefiexettg.:ocfiâqen

Vuglsa Neem Igr.7,ncitekerurrg

r¬ JJJ: en te regelen, haar leden bij te staan in hun sportactiviteiten, zulks onder meer door het inrichten en ter beschikking stellen van lokalen, terreinen, materiaal, het verstrekken van opleiding, het organiseren van activiteiten en manifestaties op alle mogelijke wijzen.

De vereniging heeft geenszins tot doel nijverheids- of handelszaken te drijven maar kan binnen de perken van de wet alle bijkomende soortgelijke handelingen verrichten en balangen behartigen die voor de vereniging onmisbaar of nuttig zijn voor haar ontwikkeling en het bereiken van haar doel.

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Titel III Leden

Artikel 6

De vereniging telt effectieve leden en toegetreden leden.

De volheid van lidmaatschap met inbegrip van stemrecht op de algemene vergadering komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Artikel 7

Effectieve leden

De oprichters zijn effectieve leden. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, doch mag niet minder bedragen dan drie. De algemene vergadering beslist soeverein over alle verzoeken tot opneming of toetreding als effectief lid. Opname ais lid houdt aanvaarding in van de statuten, de huishoudelijke reglementen en beslissingen van de raad van bestuur en van de algemene vergadering. Als voorwaarde voor het lidmaatschap is vereist dat men zich akkoord verklaart met het karakter van de vereniging en met de doelstellingen, zoals bepaald onder artikel 5.

Artikel 8

Toegetreden leden

Dit zijn alle andere leden. Ze hebben geen stemrecht in de algemene vergadering en maken geen deel uit van de algemene vergadering. De rechten en plichten van de toegetreden leden worden bepaald in het huishoudelijk reglement. De raad van bestuur beslist over alle verzoeken tot opneming als toegetreden lid.

Artikel 9

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden door schriftelijk zijn ontslag aan te bieden. Wordt ais ontslagnemend aanzien diegene die de verschuldigde jaarlijkse bijdrage van de verenging niet betaald heeft voor 1 mei van het betrokken lid maatschapsjaar.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten met 2/3 meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord zo het lid dit wenst. Het betrokken lid dienst alleszins tot de algemene vergadering schriftelijk uitgenodigd, met vermelding van dit agendapunt.

Artikel 10

Uittredende of uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van de overleden leden hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen.

Titel 1V Bijdragen

Artikel 11

De raad van bestuur bepaalt de jaarlijkse bijdrage van de leden van de vereniging.

Voor.

x 6

behouden

~an het .pela,sch VStaatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

- .t" z. p,¬ ik 43wr¬ rtelden ' Rectp Naa¬ ^n an I.cradar7iyhetd van de ¬ nsirt¬ ¬ nenterenda nataris, netzij var dE r3,r.a(o)n¬ ent

dE vareniq111ii ~iÉC1t,1ng of het 4q.1,ertlsrYre tan aarzien y8sy derden t°velt*:;ler"rF.'Oo'ciJ3n 4+crso ttiG2n7 en handtekening

Voor- Titel V Algemene vergadering

behouden Artikel 12

aan het De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle effectieve leden.

,Belgisch Alle leden hebben gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen met

y Staatsblad eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, behalve

wanneer de wet of de statuten het anders voorzien.

ln geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering

doorslaggevend. Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door

een schriftelijk gevolmachtigde die lid van de vereniging is. Niemand mag meer dan

een lastgever hebben.

Met betrekking tot personen heeft er een geheime en schriftelijke stemming plaats

Artikel 13

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

1. De wijziging van de statuten

2. De benoeming en afzetting van de bestuurders

3. De benoeming en afzetting van commissarissen en het bepalen van de bezoldiging,

4. De kwijting aan de bestuurders en commissarissen,

5, De goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

6. De ontbinding van de vereniging;

7, De uitsluiting van een lid;

8. De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk; 9 De gevallen vastgelegd in de statuten,

De algemene vergadering kan bij gewone meerderheid van stemmen alle overige bevoegdheden, mits zij niet door de wet of de statuten zijn voorbehouden aan de algemene vergadering, aan de raad van bestuur overdragen.

Artikel 14

De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar, binnen de eerste zes maanden van het jaar, worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen, de begroting en het beleid van de bestuurders en commissarissen. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist,

Buitengewone algemene vergadering moet samengeroepen worden door de raad van bestuur telkens als ten minste een vijfde van de leden daarom verzoekt, met opgave van de agenda, en wel binnen een maand na het indienen van het verzoek bij de raad van bestuur. Wordt aan dit verzoek niet voldaan, dan zijn de verzoekers gerechtigd zelf de vergadering te beleggen en bijeen te roepen,

Artikel 15

Alle effectieve leden worden schriftelijk opgeroepen voor de algemene vergadering door de voorzitter of de secretaris. Deze uitnodigingen dienen verstuurd te worden ten minste acht dagen voor de vergadering met vermelding van datum, plaats, uur en agenda per gewone brief, e-mail of fax. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Elk voorstel, ondertekend door minstens een vijfde van de leden, wordt op de agenda geplaatst. De agenda wordt vastgelegd door de verzoekers indien zij de algemene vergadering beleggen.

Bij hoogdringendheid kan de algemene vergadering niet toestemming van 2/3 van de aanwezige leden, een of meer bijkomende punten aan de agenda toevoegen. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 16







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge































bit van Lik ,erinui,>n ' Recto ° Neem e i ho2danighssd van de iristrt;mentarende nota is, hetzij van de hvoe-y<f

i:' vC rellFging. stichting of htt otLjailFSiYte ten aanzsen van aeiden te veit~gen+. ~oordiUen Verso Naam en hxndte4.eni;ia

Voorbehouden aan het Belgisch ij Staatsblad e3

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en bij diens afwezigheid door de waarnemende voorzitter en indien vereist door het oudste in dienstjaren aanwezige lid van de raad van bestuur.

Artikel 17

De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de wijziging van de statuten of over de ontbinding van de vereniging overeenkomstig de artikelen van de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

Voor de uitsluiting van een lid is artikel 10 van de statuten van toepassing.

Artikel 18

De notulen en de beslissing van de algemene vergadering worden ingeschreven in een register dat ondertekend wordt door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de maatschappelijke zetel, waar alle leden er kennis van kunnen nemen.

Titel VI Raad van Bestuur

Artikel 19

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur. De raad van bestuur bestaat uit tenminste drie bestuurders. In geval er slechts 3 effectieve leden zijn, zal de raad van bestuur uit 2 bestuurders bestaan. Om tot bestuurder verkozen te worden moet men effectief lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien deze een rechtspersoon is. De bestuurders worden benoemd, ontslagen en zijn te allen tijde afzetbaar door de algemene vergadering, Zij worden benoemd voor de tijd bepaald door de algemene vergadering en zijn onmiddellijk herbenoembaar.

Bij het openvallen van een mandaat wordt een voorlopig bestuurder benoemd om het mandaat van degen die hij vervangt te beëindigen.

Het mandaat van bestuurder wordt kosteloos waargenomen.

Artikel 20

De leden van de raad van bestuur benoemen onderling de voorzitter, secretaris en pennigsmeester. Bij afwezigheid van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de plaatsvervangend voorzitter of de oudste in dienstjaren aanwezige bestuurder.

Artikel 21

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris, desgevallend door de plaatsvervanger, die de vergadering voorzit. De raad van bestuur beslist geldig zodra de helft van zijn leden aanwezig is. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Met betrekking tot personen heeft er een geheime en schriftelijke stemming plaats. Artikel 22

De raad van bestuur heeft de meeste uitgestrekte machten om de vereniging te beheren en te besturen. Hij kan onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en ongeacht alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten, alle akten en contracten stellen en afsluiten; minnelijke schikkingen treffen, alle roerend en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, of met hypotheek bezwaren, alle machten verlenen aan door hem aangewezen mandatarissen die al dan niet lid zijn; de vereniging in rechte vertegenwoordigen zowel als eiser dan als verweerder. De raad van bestuur mag ook het personeel van de vereniging benoemen en ontslaan; alle sommen en waarden innen; alle in bewaring gegeven sommen en waarden opvragen; rekeningen openen bij de banken of het postchequeambt, op de voornoemde rekeningen alle verrichtingen doen zoals opvragen van gelden door de uitgifte van cheques, overschrijvingen of transfertorders of elk ander betalingsmandaat, een safe in huur nemen; alle door de verenigingen aangegane













Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge















~



ue 2.,[s 1;' a , Luik_S vuurrel@en . Recto Naam en hoedanigheid van de instrurelenterende notaris, hetzij vande persoio}nteni b voegti do vereniging stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegermroordtgen Verso : Naam en handteaning

Voor-

behouden

aan het

,Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

I !JJi.1

r

schulden betalen, bij de post, douane, spoorwegmaatschappijen, alle al dan niet aangetekende of verzekerde brieven, telegrammen en colli's afhalen; alle

postwissels of postassignaties of kwijtingen innen. De raad van bestuur heeft volledige bevoegdheid over alles, met uitzondering van wat hem door de wet of de statuten wordt onttrokken.

Artikel 23

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging geheel of gedeeltelijk toevertrouwen aan een zijner bestuurders of aan een derde.

Artikel 24

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen en voor eventueel bijzondere opdrachten, waarvoor bijzondere volmacht kan gegeven worden aan een bestuurder of zelfs aan een derde al dan niet lid, is de vereniging slechts gebonden door de handtekening van de voorzitter of van twee bestuurders, die hun bevoegdheden niet moeten verantwoorden ten opzichte van derde.

Artikel 25

De bestuurders gaan in de uitoefening van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Artikel 26 "

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register, zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering, Uittreksel en afschriften worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en de secretaris

Titel VII Huishoudelijk reglement

Artikel 27

Een huishoudelijk reglement kan door de raad van bestuur opgesteld worden. Dit huishoudelijk reglement alsook de wijzigingen hieraan, die door de algemene vergadering naar voren kunnen gebracht worden, worden goedgekeurd met eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordige stemmen. Titel VIII Ontbinding, vereffening

Artikel 28

Behouden de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan de algemene vergadering slechts tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bij vigerende wet bepaald.

In elk geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meerder vereffenaars aan, die na het aanzuiveren van het passief, de bestemming bepalen die aan de resterende netto activa van de vereniging dient gegeven te worden. Deze bestemming zal noodzakelijk moeten gaan naar een instelling waarvan het doel zoveel mogelijk gelijkt op dit van deze vereniging.

Titel 1X Publiciteit

Artikel 29

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het ledenregister raadplegen, alsmede de notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening daarvan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging. De Koning bepaalt de nadere regels waaronder het inzagerecht wordt uitgeoefend.

Artikel 30

Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de raad van bestuur in het ledenregister ingeschreven binnen de acht dagen

~

ae.:" ,c, verl;Tfeb:bwn Naam r, l,saedantghed van de InGtrka" " lenterende notai is. netzij va., Ce per 4o(. )htenl )aavc gr

ve ~ erer~iÇl31q SttCllttng of net olü,31'°arSle ten aanzien van tield2rt te vertvgen!.o.rdibsn t+2,sQ Naam en handtGn@r11154

nadat hij van de beslissing is in kennis gesteld.

Titel X Algemene bepalingen

Artikel 31

Voor alles wat in de statuten van de vzw niet uitdrukkelijk is geregeld gelden de

wettelijke bepalingen ter zake.

Artikel 32

Het dienstjaar begint op een januari en eindigt op eenendertig december.

Het zal voor de eerste maal. eindigen op eenendertig december tweeduizendveertien.

L Benoeming van de raad van bestuur

Bij de oprichting heeft de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen

benoemd, zodat de raad van bestuur vanaf heden, is samengesteld als volgt:

Deze aanvaarden hun mandaat en hebben onder elkaar aangesteld als:

Voorzitter: Dirk Baelus, geboren op 30 juli 1979 te Turnhout, gevestigd te Ploegstraat

29, 2200 Morkhoven , 79.07.30-243.80.

Secretaris enpenningsmeester: Griet Baelus, geboren op 17 juli 1980 te Turnhout,

gevestigd te Reenstraat 35, 2370 Arendonk, 80,07.17-260.86.

Aldus ondertekend te: Kasterlee 24/11/2014

Dirk Baelus Griet Baelus Inge Broothaers

Vo,3r_

. " xehvuden

" aan het

" ~ ,~etgisch staateiad

1

1) i:,i, ut V.< ¬ 3 Lk3r1"tt ,C,rvr Recto "Noa+Yi -rt l'oed,n¬ ghvid van de trtstr.,n,anlersAdE noturi,, " tetzri van de r»-(so(ni't4ert'} ozs.s;ep,d

05 t:éruiiigltlLi sftlit3ng hEi ü`gal ere ten 8onzen v3o cet den td'rertegenS:'foor014eF1 Verso t+taarn en f.r ndte..e°ting

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
INNERME TRIATHLON TEAM, AFGEKORT : ITT

Adresse
WOUWERSTRAAT 8G 2300 TURNHOUT

Code postal : 2300
Localité : TURNHOUT
Commune : TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande