INTER-VIEW

Association sans but lucratif


Dénomination : INTER-VIEW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 841.003.559

Publication

24/11/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akt

Voor-

behoude aan het Belgiscl

Staatsbic

11111111.91M11!11

~

$ .

Inter-View

ITEERGELEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

;1 4 NOV. 2011

KOOPHANDEL TURNHOUT

De gifjr,

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/11/2011- Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Langenberg 26, 2288 Bouwel

Onderwerp akte : Oprichting vereniging zonder winstoogmerk

OPRICHTINGSAKTE:

Tussen ondergetekenden

1.Marco Antonio Torres Alvarado, Langenberg 26 2288 Bouwel

2.Johan Loeckx, Avenue Albert 161 1190 Vorst

3.Ine Roox, Sint-Laureisstraat 67 2018 Antwerpen

4.Jan Crab, Koning Albertlaan 27,3360 Bierbeek

5.Elke Borghs, Langenberg 26 2288 Bouwel

allen van Belgische nationaliteit, werd overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten tussen hen en degenen die later als leden kunnen aanvaard worden.

STATUTEN:

Artikel 1

De vereniging is opgericht als vereniging zonder winstoogmerk, onder de benaming: 'Inter-View vzw'. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. De zetel van de vereniging is gevestigd in Langenberg 26 2288 Bouwel onder het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

, Artikel2

Vooreerst heeft de inter-View vzw tot doel het fotografische, literaire, journalistieke, artistieke en antropologische werk van de leden te vertegenwoordigen en ondersteunen.

Ten tweede wil de Inter-View vzw bijdragen aan en inzicht brengen in de hedendaagse beeldvorming over de Ander en het 'andere', zowel visueel als verbaal en vooral om het artistieke en inter-humane aanvoelen te bevorderen en met het doel te 'raken'.

Ten derde wil de Inter-View vzw ruimte bieden aan kunstenaars, fotografen, schrijvers, antropologen, journalisten, artiesten en vertalers om met veel goesting zich met woord en beeld uit te leven.

Artikel 3

De vereniging bestaat uit ten minste drie leden.

Al de leden dienen de statuten van de vereniging te onderschrijven._-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Voor-

beheuden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

Luik B - Vervolg

Over het aanvaarden van leden beslist de raad van bestuur bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

De vereniging heeft werkende en beschermende leden. De werkende leden vormen samen de algemene vergadering. Beschermende leden zijn personen die de doelstellingen van de vereniging genegen zijn en er hun morele steun aan toezeggen.

De raad van bestuur bepaalt de voorwaarden waaronder beschermende leden worden aangenomen.

Van de leden wordt geen lidmaatschapsbijdrage gevraagd.

Artikel 4

De algemene vergadering is bevoegd voor de punten bepaald in artikelen 4 en 12 van de wet van 2 mei 2002, bijgewerkt tot februari 2010.

De algemene vergadering vergadert minstens eenmaal per jaar. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Ze wordt bijeengeroepen en functioneert overeenkomstig artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 2 mei 2002, bijgewerkt tot februari 2010. De bijeenroeping gebeurt per brief, fax of e-mail.

Artikel 5

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit tenminste twee leden, door de algemene vergadering voor twee jaar benoemd en te allen tijde door haar afzetbaar met 2/3e meerderheid. Het mandaat is telkens hemieuwbaar. De raad van bestuur vergadert minstens 2 keer per jaar.

Artikel 6

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen en voor alles wat niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort. Tegenover derden volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 7

Elk jaar doet de raad van bestuur aan de algemene vergadering rekening en verantwoording over zijn beleid in het afgelopen jaar.

Artikel 8

Na de ontbinding van de vereniging zal haar bezit worden overgedragen aan een gelijkaardige vereniging of instelling. Het is de algemene vergadering die tot de ontbinding besluit die hierin beslissingsrecht heeft.

Artikel 9

Elke wijziging van de statuten, voorgesteld door de raad van bestuur of door ten minste een derde van de leden van de algemene vergadering, zal aan de leden van de algemene vergadering moeten ter kennis gebracht worden op de wijze voorzien voor de bijeenroeping van de algemene vergadering. De vergadering zal uitspraak doen met inachtneming van de bij artikel 8 van de wet voorgeschreven regels.

Artikel 10

Voor alles waarin de statuten niet uitdrukkelijk voorzien, wordt verwezen naar de wet van 2 mei 2002, bijgewerkt tot februari 2010.

RAAD VAN BESTUUR

De algemene vergadering heeft in haar zitting van 5 november 2011 Marco Antonio Torres Alvarado en Johan Loeckx benoemd tot lid van de raad van bestuur. Zij zijn beiden aangesteld als bestuurders.

Le.ekx liarco e pS

bejtioriFy

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
INTER-VIEW

Adresse
LANGENBERG 26 2288 BOUWEL

Code postal : 2288
Localité : Bouwel
Commune : GROBBENDONK
Province : Anvers
Région : Région flamande