INTERNATIONAL PLASTIC MODELLERS' SOCIETY-ANTWERP CHAPTER, AFGEKORT : IPMS ANTWERPEN

Association sans but lucratif


Dénomination : INTERNATIONAL PLASTIC MODELLERS' SOCIETY-ANTWERP CHAPTER, AFGEKORT : IPMS ANTWERPEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 542.915.730

Publication

13/12/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

IPMS Antwerpen vzw

Statuten

Benaming en maatschappelijke zetel

Artikel 1 " De vereniging heet  International Plastic Modellers Society  Antwerp Chapter , afgekort als  IPMS Antwerpen .

Artikel 2 " De maatschappelijke zetel is gevestigd in Antwerpen. Door een beslissing van de raad van bestuur kan de zetel naar gelijk welke plaats in deze agglomeratie worden overgebracht. Voor het ogenblik is hij gevestigd in B-2900 Schoten, Zwanebloemlaan 10, in het gerechtelijke arrondissement Antwerpen. Elke wijziging van de maatschappelijke zetel moet binnen de maand na datum in het Belgisch Staatsblad worden gepubliceerd.

Artikel 3 " De vereniging heeft tot doel de modelbouw in plastic te bevorderen evenals diens afgeleiden en alles wat van toepassing kan zijn op die vorm van modelbouw. Bedoeling is bovendien modelbouwers nader tot elkaar te brengen en hun vaardigheden aan te scherpen door het uitwisselen van hun ervaringen.

Jaarlijks organiseert de vereniging een modelbouwshow/modelbouwbeurs met een modelbouwwedstrijd, een tentoonstelling van modellen en demonstraties, verkoop van nieuwe en tweedehandse modelbouwdozen en modelbouwbenodigdheden door handelaars en particulieren.

De vereniging is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen, voor zover die in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid van dit artikel en in de mate eventuele winsten worden gebruikt om dat doel te verwezenlijken.

De vereniging kan alle roerende en onroerende goederen vereist voor het verwezenlijken van het doel omschreven in het eerste lid van dit artikel bezitten of verkrijgen en daar alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Daartoe organiseert de vereniging zogeheten maandelijkse vergaderingen evenals ad hoc besprekingen en demonstraties en biedt ze hulp en instructie aan haar leden. Ze neemt ook deel aan evenementen georganiseerd door andere modelbouwclubs en modelbouwverenigingen.

Doelstelling en activiteiten

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : IPMS Antwerpen

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13307653*

(afgekort) : IPMS Antwerpen

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Zwanebloemlaan 10

0542915730

2900

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Schoten

Griffie

Neergelegd

11-12-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De vereniging kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, polissen afsluiten en goederen huren of verhuren, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Leden

Bijdrage

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4 " De vereniging zal minstens drie werkende leden tellen en staat open voor niet-werkende leden. De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding. De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

Artikel 5 " Ieder lid kan op elk moment uit de vereniging treden, op voorwaarde dat hij daarvan één maand vooraf kennis geeft doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht en kan gebeuren per brief of via e-mail.

Artikel 6 " De door de werkende en niet-werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage wordt vastgelegd door de algemene vergadering. Dat bedrag zal nooit hoger zijn dan ¬ 100.

Algemene vergadering

Artikel 7 " De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden. Ze wordt minstens één keer jaarlijks bijeengeroepen door de raad van bestuur via een brief of e-mail gericht aan ieder lid, minstens acht dagen vóór de vergadering en met vermelding van de agenda. De agenda wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Onderwerpen niet vermeld in de agenda kunnen in behandeling worden genomen op voorstel van de voorzitter.

Wie lid wil worden van de vereniging dient zijn verzoek schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dat verzoek kan gebeuren via een door de vereniging uitgevaardigd toetredingsformulier, per brief of via e-mail. De raad van bestuur beslist soeverein en zijn beslissing hoeft niet gemotiveerd te worden.

Wordt als ontslagnemend beschouwd het lid dat geen bijdrage betaalt vóór de maand waarin hem een herinnering wordt toegestuurd.

Een lid kan slechts uit de vereniging worden gesloten als de algemene vergadering daartoe besluit met een tweederdemeerderheid van de aanwezige stemgerechtigden.

Ontslagnemende of uitgesloten leden, net als de erfgenamen of rechthebbenden van overleden leden kunnen geen enkel recht laten gelden op het maatschappelijke fonds en kunnen geen totale noch gedeeltelijke terugbetaling vragen van de reeds gestorte bijdragen.

De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden niet-werkende leden toelaten tot de vereniging. De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en de plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het desgewenst op de stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. De niet-werkende leden hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Het lidmaatschap aan de vereniging eindigt van rechtswege in geval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Artikel 8 " Ieder lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich ook door een ander lid laten vertegenwoordigen, maar geen lid mag houder zijn van meer dan één volmacht. De mandataris mag tijdens de vergadering zijn bijbehorend stemrecht uitoefenen.

Artikel 9 " De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de voor vervanging aangeduide bestuurder. Is de secretaris afwezig, dan wijst de voorzitter een dienstdoende secretaris aan.

Artikel 10 " Alle werkende leden hebben eenzelfde stemrecht, namelijk een stem per lid. De besluiten van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. In geval van verdeeldheid van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend. Niet-werkende leden hebben geen stemrecht.

Artikel 11 " De besluiten van de algemene vergadering worden genotuleerd in een register dat wordt ondertekend door de voorzitter, de secretaris en de werkende leden die dat wensen. Dat register wordt bewaard door de secretaris.

De leden kunnen er kennis van nemen en er uittreksels uit ontvangen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

De besluiten van de algemene vergadering worden aan de werkende leden en belanghebbende niet-werkende leden mondeling of bij gewone brief of e-mail ter kennis gebracht.

Raad van bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 12 " De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie bestuurders die werkend-lid van de vereniging zijn. Zij worden benoemd door de algemene vergadering. De bestuurders oefenen hun mandaat gratis uit.

Artikel 13 " De raad van bestuur duidt onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan. Deze zijn automatisch voorzitter, secretaris en penningmeester van de algemene vergaderingen. De andere bestuurders worden gemandateerd voor de goede uitvoering van de hen opgelegde taken.

Artikel 14 " De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. De raad van bestuur kan zonder bijzondere toelating van de algemene vergadering de vereniging binden. De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die de wet uitdrukkelijk voorbehoudt aan de algemene vergadering.

Artikel 15 " De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. Dat gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

De bestuurders gaan geen persoonlijke verplichtingen aan betreffende de verbintenissen van de vereniging. De aansprakelijkheid van de bestuurders is beperkt tot het vervullen van de hun toevertrouwde opdrachten en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Is de voorzitter niet langer in staat, belet of afwezig, dan zit de secretaris de vergadering voor. Is de secretaris niet langer in staat, belet of afwezig, dan zit de oudste van de aanwezige bestuurders de vergadering voor.

De raad van bestuur beslist bij gewone meerderheid van stemmen. Minstens de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van wie de voorzitter vervangt.

Iedere bestuurder kan schriftelijk of per e-mail volmacht geven aan een andere bestuurder, die het bijbehorende stemrecht mag uitoefenen, maar geen bestuurder mag houder zijn van meer dan één volmacht. De mandataris mag tijdens de vergadering zijn bijbehorend stemrecht uitoefenen.

Iedere bestuurder wordt benoemd voor drie jaar. De opdracht van de bestuurders eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat, door overlijden, door ontslag, door aftreding, door afzetting of door verlies van het lidmaatschap. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook ten allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen.

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte daarvan op zijn verantwoordelijk overdragen aan één van de bestuurders.

De notulen van de vergaderingen van de raad van bestuur worden gehouden in een daartoe bestemd register. Ze worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

Begroting en rekeningen

Artikel 16 " Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting op voor het volgende jaar. Rekeningen en begroting worden aan de jaarlijkse algemene vergadering voorgelegd ter goedkeuring. Het batig

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend aan de bestuurders of aan de leden worden uitgekeerd.

Ontbinding en vereffening

Artikel 17 " In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. De algemene vergadering bepaalt hun bevoegdheid evenals de wijze van vereffening.

Artikel 18 " In geval van ontbinding van de vereniging worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreeft. Zijn er meerdere zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden. Zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabijkomt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 19 " Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing.

Aldus goedgekeurd door de buitengewone algemene vergadering in [plaats] op [datum] en twee exemplaren waarvan één wordt bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd bij de griffie van de rechtbank van koophandel in Antwerpen.

Voorzitter:

Eddy Marivoet, Zwanebloemlaan 10, 2900 Schote

Penningmeester:

Rudy Binnemans, Te Couwelaarlei 103/21, 2100 Deurne

Secretaris:

Peter Gordts, Kesseldallaan 66/0403, 3010 Kessel-Lo

Coordonnées
INTERNATIONAL PLASTIC MODELLERS' SOCIETY-ANT…

Adresse
ZWANEBLOEMLAAN 10 2900 SCHOTEN

Code postal : 2900
Localité : SCHOTEN
Commune : SCHOTEN
Province : Anvers
Région : Région flamande