INTERNATIONAL WATER RESCUE DOG ACADEMY, AFGEKORT : I-WRD-A

Association sans but lucratif


Dénomination : INTERNATIONAL WATER RESCUE DOG ACADEMY, AFGEKORT : I-WRD-A
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.895.923

Publication

15/02/2013
ÿþL

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

RECHTBANK

KOOPHANDEL

Il 5 2013

ANTWgrUEN

UIIIHui~ui~uimuuuM

1 028969'

Benaming

(voluit) ; International Water Rescue Dog Academy

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel " Fazantendreef 31 te 2990 Wuustwezel

Ondernernirtgsnr " 845.895.923

Voorwerp akte : Statuten ( naamsverandering en uitbreiding doelstellingen) ter publicatie in het Belgische Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/02/2013 - Annexes du Moniteur belge Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 17 januari 2013 te Vilvoorde is overeengekomen de naam vande vereniging zonder winstoogmerk,lnternational Water Rescue Dag Academy  afgekort " I-WRD-A " te veranderen in K9 Lifesaving Club Brasschaat  afgekort "K9 LCB".

Tijdens de Bijzondere Algemene Ledenvergadering op 31 januari 2013 te Vilvoorde werd

tevens het doel uitgebreid met onderstaande tekst : art 3 bijvoegen : "Deelname aan de reddingsport en de ontwikkeling van het redden in al haar facetten."

Onderstaande statuten vervangen volledig de gepubliceerde statuten van 24 mei 2012

Op 9 mei 2012 te Hombeek, is overeengekomen, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten tussenondergetekenden

1.Heynderickx Patrick,(R.R. 600209.295.30), 09/02/1960 te Sint Niklaas,Jan Neutjensstraat 28 te 2830 Blaasveld

2.Mennes Karel,(R.R. 570502.047.58), 02/05/1957 te Mechelen, Antwerpenlei 18 te 2930 Brasschaat

3.Van Kuyk Matthew,(R.R. 861218.413.64), 18/12/1986 te Vilvoorde, Haverenbfok 123 te 1980 Eppegem 4. Mennes Alena,( R.R. 640709.498.43), 09/0711964,te Vitebck ( Wit-Rusland), Antwerpenlei 18 te 2930 Brasschaat.

Benaming

Artikel 1, De vereniging draagt de benaming : " K9 Lifesaving Club Brasschaat ", afgekort : " K9 LCB ". Zetel

Art. 2. De Maatschappelijke zetel is gevestigd te Wuustwezel.

De zetel kan verplaatst worden, in het Vlaamstalige landsgedeelte, bij besluit van de raad van bestuur en nabekendmaking in het Belgisch Staatsblad. Het huidige adres is : Fazantendreef 31 te 2990 Wuustwezel. Deadministratieve zetel is gevestigd te Brasschaat, Antwerpenlei 18 te 2930 Brasschaat.Gerechtelijk

Arrondissement ; Antwerpen.

Doel

Art. 3. De vereniging heeft tot doel

Deelname aan de reddingsport en de ontwikkeling van het redden in al haar facetten.De instinctieve redding capaciteiten van de Raszuivere Newfoundlander, Landseer, Labrador, passende in hun historisch verleden opnieuw optimaal aanwenden voor waterreddingswerk. Dit in nauwe samenwerking met zijn begeleider. (andere rassen kunnen toegelaten worden zie art 6)

Bevorderen van de samenwerking tussen verenigingen die het zelfde doel nastreven :

" het redden en lenigen van nood aan slachtoffers door watersnood getroffen in gans Europa ",

Daarenboven verbindt de vereniging zich ertoe zichzelf en haar leden lid te maken van door BLOSO erkende federatie om de leden te verzekeren.Het wijzigen van het doel van de vereniging behoort tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering. Hiervoor is een 213de aanwezigheid nodig van de stemgerechtigde leden en een 4/5de meerderheid van de aanwezige stemgerechtigden vereist.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

cf&

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Indien de aanwezigheidsvereiste niet bereikt is moet minstens 15 dagen gewacht worden om een tweede vergadering samen te toepen. Tijdens deze vergadering is er geen aanwezigheidsvereiste voorzien. Wel blijft de vereiste voor een 4/5de meerderheid van de aanwezige stemmen vereist.

Duur

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Leden

Art. 5. Het ledenaantal is onbeperkt, zowel in aantal als in nationaliteit en is als volgend samengesteld effectieve leden, steunende leden en ereleden. Er moeten minstens drie effectieve leden zijn, waarvan minstens één de Belgische nationaliteit heeft. Alle effectieve en steunende leden zijn bij voorkeur in het bezit van een reddersdiploma, overeenkomstig de reglementering van het land van herkomst,

Ten eerste : Effectieve leden, dit zijn de stichtende leden en allen die na de stichtingsdatum aldus aanvaard worden door 2/3 van de Algemene Leden Vergadering.

Effectieve leden betalen een bijdrage en hebben stemrecht op de Algemene Leden Vergadering.

Ten tweede ; Steunende leden, dit zijn leden die aangesloten zijn bij de vereniging in afwachting dat ze voldoen aan de voorwaarden om als effectief lid aanvaard te worden door 2/3 van de raad van bestuur en 2/3 van de Algemene Leden Vergadering. Steunende leden betalen een bijdrage en hebben een raadgevende stem op de Algemene Leden Vergadering.

Ten derde x Ereleden, zijn personen of reddingshonden die op grond van hun verdiensten door de raad van bestuur aldus benoemd worden, Zij betalen geen bijdrage.

Voorwaarden om als effectief lid aanvaard te worden

1. Aanwezig zijn op de stichtingsvergadering en de notulen mede te hebben ondertekend.

2, Een steunend lid kan pas aanvaard worden als effectief lid indien hij/zij wordt voorgesteld door een

effectief lid en na geheime stemming aanvaard wordt door 2/3 van de Algemene Leden Vergadering.Alle leden

worden aangesloten bij een door het BLOSO erkende sport federatie.

Reddingshonden

Art. 6. Als water reddingshonden worden volgende rassen aanvaard: Newfoundlanders,Landseren en Labradors. Uitzonderingen kunnen worden toegestaan door de raad van bestuur op voorwaarde dat het minimum gewicht 35 kilogram, de hond gesocialiseerd en binnen de filosofie van de vereniging past.

Alle reddingshonden worden indien mogelijk verzekert bij een erkende verzekeringmaatschappij.

Lidgeld

Art. 7. Alle leden hebben de verplichting een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage te betalen waarvan het bedrag niet groter mag zijn dan 100¬ .De modaliteiten worden bepaald door de raad van bestuur en bevestigd tijdens de algemene vergadering. Het lidgeld is jaarlijks te voldoen in de maand december.

Ontslag, schorsing, uitsluiting

Art. B. Een ontslagname is slechts geldig indien zij geschiedt voor één januari en per aangetekend schrijven gestuurd naar de Voorzitter of de secretaris. Wordt beschouwd als ontslagnemend, elk lid dat na ontvangst van een tweede herinneringschrijven, het lidgeld niet heeft voldaan.

Uittredende leden hebben geen enkel recht op sociale verwezenlijking. Kunnen uitgesloten worden leden die een eerloze daad stelden of op enigerlei wijze de rechten van de vereniging ernstige schade toebrachten.

De raad van bestuur kan op elk ogenblik elk lid schorsen voor onbepaalde tijd, maar niet langer dan de eerst geplande Algemene Ledenvergadering. Het geschorste lid moet per aangetekend schrijven uitgenodigd worden op de Raad Van bestuur waar de feiten behandeld worden en kan zich verdedigen of laten bijstaan door een raadsman naar keuze.

De uitsluiting wordt op de algemene vergadering uitgesproken, met meerderheid van de aanwezige stemgerechtigden en nadat de belanghebbende werd gehoord en de nodige inlichtingen heeft verstrekt. Deze laatste zal per aangetekend schrijven hiertoe worden uitgenodigd.

Elk persoon door een strafbepaling getroffen, han in hoger beroep gaan bij de erkende instanties waarbij de vereniging is aangesloten.

Raad van bestuur.

Art. 9. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens twee en max vier effectieve leden, die hun bijdrage betaald hebben. Zij worden benoemd voor onbepaalde tijd. Hun mandaat is niet bezoldigd en gemaakte onkosten voor de vzw worden vergoed,

De Raad kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en eventueel een lid. Vergadering.

Art. 10. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de Voorzitter of door twee bestuursleden. Het bestuur kan slechts geldig beraadslagen als minstens de helft van de leden aanwezig is. Er worden geen volmachten toegestaan. De beslissingen worden genomen met meerderheid van stemmen. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De besluiten worden in een notulenboek bijgehouden.

De Raad van bestuur vergaderd zo dikwijls als nodig, maar minstens tweemaal per boekjaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bevoegdheden, vertegenwoordiging

Art, 11, De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten om de vereniging te beheren en te besturen, met uitzondering van de handelingen die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehoudt De verantwoordelijkheid van de bestuurders Is beperkt tot de uitvoering van het mandaat dat zij ontvangen hebben en tot de fouten door hen begaan in hun bestuur,

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en treedt in rechte op als eiser of verweerder, door toedoen van de voorzitter die alleen handelt of door twee bestuurders die gezamenlijk handelen. De Raad kan tevens een afgevaardigd beheerder belasten met het dagelijks bestuur en kan tevens volmachten geven voor bepaalde rechtshandelingen.

Algemene vergadering, bevoegdheden

Art. 12. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. Steunende leden mogen de

vergadering bijwonen.

Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door de secretaris.

De algemene vergadering is bevoegd tot het benoemen en ontslaan van bestuurders, het goedkeuren van

begrotingen, rekeningen, het wijzigen van statuten, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het

uitsluiten van een lid. De algemene vergadering kan een lid dat uittredend is uit zijn ambt ontslaan na

stemming met tweederde meerderheid. Elke benoeming, ontslag of afzetting wordt genomen door de

algemene vergadering en moet binnen één maand nadat ertoe besloten is, worden bekend gemaakt in de

bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn;

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en cie bepaling van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de utsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

9.alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de wijziging van de statuten indien er een 2/3de aanwezigheid is van de stemgerechtigde leden en een 2/3de meerderheid bereikt is van de aanwezige stemgerechtigden, Indien de aanwezigheidsvereiste niet bereikt is, moet minstens 15 dagen gewacht worden om een tweede vergadering samen te roepen. Tijdens deze vergadering is geen aanwezigheidsvereiste voorzien. Er is wel een meerderheid vereist van 2/3de van de aanwezige stemgerechtigden.

Bijeenroeping

Art. 13. De leden van de algemene vergadering worden minstens éénmaas per jaar door de raad van bestuur samengeroepen, Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering plaatsvinden op verzoek van de raad van bestuur of van één vijfde van de effectieve leden.

Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

Alle leden moeten er worden op uitgenodigd door toedoen van de voorzitter en de secretaris bij gewone brief die de door de raad van bestuur vermelde agenda vermeld en ten minste acht dagen voor de vergadering wordt verzonden. Ieder voorstel dat ondertekend is door minstens één twintigste van de vaste effectieve en/of steunende leden moet op de agenda geplaatst worden.

Beslissingen, vertegenwoordiging

Art. 14. Elk aanwezig, effectief lid heeft in de vergadering één stem, Steunende en Ereleden hebben enkel een raadgevende stem. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid + één, van de aanwezige effectieve leden, ongeacht het aantal aanwezige leden, moeten minstens drie effectieve leden aanwezig zijn, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten. Tot wijziging van de statuten kan alleen beslist worden overeenkomstig artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921.

Enkel wanneer alle aanwezige, effectieve leden akkoord gaan, kan beslist worden over punten die niet op de agenda voorkomen.

Notulen

Art. 15. De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register der notulen, die ondertekend worden door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging of bij de secretaris. De leden en andere belanghebbenden hebben het recht van inzage te nemen van de notulen op het secretariaat. Ze kunnen tegen betaling een uittreksel eruit vragen. Afschriften en uittreksels worden door de voorzitter of de secretaris ondertekend,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Huishoudelijk Reglement

Art. 16. De raad van bestuur kan een reglement opstellen dat aan de algemene vergadering wordt

voorgelegd. Dit reglement blijft ondergeschikt aan deze statuten.

Begroting, rekeningen

Art. 17. Het boekjaar begint op 1 januari om te eindigen op 31 december. Bij uitzondering zal het eerste boekjaar aanvangen op de stichtingsvergadering en eindigen op 31 december 2012.

De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting voor het volgend dienstjaar zullen bij het einde van elk boekjaar door de raad van bestuur worden afgesloten. Ze worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

De rekeningen en de begroting worden ten minste acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht van de leden van de vergadering. De leden kunnen ter plaatse inzage nemen van alle bescheiden. De jaarlijkse rekeningen worden door de zorg van de raad van bestuur neergelegd ter griffie van de burgerlijke rechtbank van de plaats waar de vereniging is gevestigd.

Ontbinding, vereffening

Art. 18. De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering op voorwaarde dat de begrotingen van de statuten worden nageleefd. Ook de rechter kan de vereniging ontbinden. In geval van vrijwillige ontbinding, benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meerdere vereffenaars. De algemene vergadering bepaalt hun machten, alsook de wijze van vereffening. De bestemming van het netto actief moet gebeuren ten voordele van een gelijkaardige vereniging, die hetzelfde doel nastreeft en met voorrang aan de Militaire Reddingsclub vzw, Deze beslissingen alsmede de naam, het beroep en het adres van de vereffenaars, zullen, bij wijze van uittreksel, in bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekend gemaakt worden.

De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging indien er een 2/3de aanwezigheid is van de stemgerechtigde leden en een 415de meerderheid bereikt is van de aanwezige stemgerechtigden. Indien de aanwezigheidsvereiste niet bereikt is, moet minstens 15 dagen gewacht worden om een tweede vergadering samen te roepen. Tijdens deze vergadering is geen aanwezigheidsvereiste voorzien. Er is wel een meerderheid vereist van 4/5de van de aanwezige stemgerechtigden

Verwijzing

Art. 19. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, wordt verwezen naar de wet van 27 juni

1921 en twee mei 2002 en de wet van 18 januari 2003 inzake de vereniging zonder winstoogmerk.

Dopingcontrole

Art20. De K9 LCB volgt de bepalingen van het decreet van 27 maart 1991 inzake medisch verantwoorde sportbeoefening (MVS).Dit zowel voor mens als dier.

Ze zal hiervoor de Vlaamse Executieve de garantie verlenen dat alle maatregelen om MVS te bevorderen en te waarborgen voor haar leden genomen zijn. Ze zal samenwerken met de Vlaamse Executieve om de negatieve omstandigheden qua fysieke integriteit of psychisch welzijn van haar leden te voorkomen en om de disciplinaire maatregelen te doen naleven.

Niet professionele sportbeoefenaar

Art21.Het Decreet van 24 juli 1996 houdende vaststelling van het statuut van de niet-professionele

sportbeoefenaar wordt volledig nageleefd.

Algemene bepalingen

Art 22.Het Europees Verdrag inzake de Rechten van de Mens en het Internationaal Verdrag betreffende deRechten van het Kind zijn volledig van toepassing in de werking van de vereniging. De vereniging eerbiedigtde regels van de democratie.

Overgangs-- en slotbepalingen

Vervolgens vergadert de Algemene Ledenvergadering en met éénparigheid van stemmen worden tot eerste

bestuurders benoemd :

Voorzitter : Mennes Karel, 570502.047.58, Mechelen,02105157

Secretaris:Heynderickx Patrick, 600209.295.30, Sint Niklaas,09/02/60

Penningmeester : Van Kuyk Matthew, 861218.413.64,Vilvoorde,18/1211986

Ere [id:

Luik B - Vervolg

Mevrouw Pesa Jadranka,overieden op 15 februari 2004 en stichtend lid IWRDA die allen verklaren hun opdracht te aanvaarden,

De vereniging aanvaard op de Algemene Ledenvergadering dd. 17101/2013 met unanimiteit twee nieuwe

effectieve leden

Biront Elisabeth, 21/06/1980 te Wilrijk, Sterrenlaan 52 te 2610 Wilrijk

Michiels Wesley,2 511 211 988 te Wilrijk,Laureystraat 52 te 2650 Edegem

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Gedaan en getekend te Vilvoorden op 31 januari 2013 in 3 exemplaren

(Volgen de handtekeningen.)

Einde der nieuwe gecoordeineerde statuten

e,ieLci ket.tt ~ vet/C-,,_,L-d

~tÜ0fte-' ( f cdi " 0IOVf~.~T3,

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

24/05/2012
ÿþ" , A

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

RECHTBANK

KOOPHANDEL

1 1 MEI 2012

ANTetkePEN

I III f 1111 IIIIINI 111I III

*12094574*

11

Benaming

(voluit) : International Water Rescue Dog Academy

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Fazantendreef 31 te 2990 Wuustwezel

Ondernemingsar :

0845.895.923

Voorwerp akte : Oprichtingsacte ter publicatie in het Belgische Staatsblad

INTERNATIONAL WATER RESCUE DOG ACADEMY

Vereniging zonder winstoogmerk

Fazantendreef 31

2990 Wuustwezel

STATUTEN

Op 9 mei 2012 te Hombeek, is overeengekomen, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten tussen

ondergetekenden :

1.Heynderickx Patrick,(R.R.600209.295.30),09/02/1960 te Sint Niklaas,Jan Neutjensstraat 28 te

2830 Blaasveld

2.Mennes Karel,( R.R. 0570502.047.58), 02/05/1957 te Mechelen, Antwerpenlei 18 te 2930 Brasschaat

3.Van Kuyk Matthew,( R.R.861218.413.64), 18/12/1986 teVilvoorde, Haverenblok 123 te 1980 Eppegem

4. Mennes Alena,( R.R.640709.498.43),09/07/1964 te Vitebck ( Wit-Rusland), Antwerpenlei 18 te

2930 Brasschaat.

Benaming

Artikel 1. De vereniging draagt de benaming : " International Water Rescue Dog Academy ", afgekort :

" I-WRD-A ".

Zetel

Art. 2. De Maatschappelijke zetel is gevestigd te Wuustwezel.

De zetel kan verplaatst worden, in het Vlaamstalige landsgedeelte, bij besluit van de raad van bestuur en na

bekendmaking in het Belgisch Staatsblad. Het huidige adres is : Fazantendreef 31 te 2990 Wuustwezel. De

administratieve zetel is gevestigd te Brasschaat, Antwerpenlei 18 te 2930 Brasschaat,

Gerechtelijk Arrondissement : Antwerpen.

Doel

Art. 3. De vereniging heeft tot doel :

De instinctieve redding capaciteiten van de Raszuivere Newfoundlander, Landseer, Labrador, passende in hun historisch verleden opnieuw optimaal aanwenden voor waterreddingswerk. Dit in nauwe samenwerking met zijn begeleider. (andere rassen kunnen toegelaten worden zie art 6)

Bevorderen van de samenwerking tussen verenigingen die het zelfde doel nastreven

" het redden en lenigen van nood aan slachtoffers door watersnood getroffen in gans Europa ". Daarenboven verbindt de vereniging zich ertoe zichzelf en haar leden lid te maken van door BLOSO erkende federatie om de leden te verzekeren.

Het wijzigen van het doel van de vereniging behoort tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering. Hiervoor is een 2/3de aanwezigheid nodig van de stemgerechtigde leden en een 4/5de meerderheid van de aanwezige stemgerechtigden vereist.

indien de aanwezigheidsvereiste niet bereikt is moet minstens 15 dagen gewacht worden om een tweede vergadering samen te toepen. Tijdens deze vergadering is er geen aanwezigheidsvereiste voorzien. Wel blijft de vereiste voor een 4/5de meerderheid van de aanwezige stemmen vereist.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Duur

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Leden

Art. 5. Het ledenaantal is onbeperkt, zowel in aantal als in nationaliteit en is als volgend samengesteld effectieve leden, steunende leden en ereleden. Er moeten minstens drie effectieve leden zijn, waarvan minstens één de Belgische nationaliteit heeft. Alle effectieve en steunende leden zijn bij voorkeur in het bezit van een reddersdiploma, overeenkomstig de reglementering van het land van herkomst.

Ten eerste : Effectieve leden, dit zijn de stichtende leden en allen die na de stichtingsdatum aldus aanvaard worden door 2/3 van de Algemene Leden Vergadering.

Effectieve [eden betalen een bijdrage en hebben stemrecht op de Algemene Leden Vergadering.

Ten tweede : Steunende leden, dit zijn leden die aangesloten zijn bij de vereniging in afwachting dat ze voldoen aan de voorwaarden om als effectief lid aanvaard te worden door 2)3 van de raad van bestuur en 2/3 van de Algemene Leden Vergadering. Steunende leden betalen een bijdrage en hebben een raadgevende stem op de Algemene Leden Vergadering.

Ten derde : Ereleden, zijn personen of reddingshonden die op grond van hun verdiensten door de raad van bestuur aldus benoemd worden. Zij betalen geen bijdrage.

Voorwaarden om als effectief lid aanvaard te worden :

1. Aanwezig zijn op de stichtingsvergadering en de notulen mede te hebben ondertekend.

2. Een steunend lid kan pas aanvaard worden als effectief lid indien hij/zij wordt voorgesteld door een

effectief lid en na geheime stemming aanvaard wordt door 2/3 van de Algemene Leden Vergadering.

Alle leden worden aangesloten bij een door het BLOSO erkende sport federatie.

Reddingshonden

Art. 6. Als water reddingshonden worden volgende rassen aanvaard: Newfoundlanders,Landseren en

Labradors. Uitzonderingen kunnen worden toegestaan door de raad van bestuur op voorwaarde dat het

minimum gewicht 35 kilogram, de hond gesocialiseerd en binnen de filosofie van de vereniging past.

Alle reddingshonden worden indien mogelijk verzekert bij een erkende verzekeringmaatschappij.

Lidgeld

Art. 7. Alle leden hebben de verplichting een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage te betalen waarvan het bedrag niet groter mag zijn dan 100¬ .De modaliteiten worden bepaald door de raad van bestuur en bevestigd tijdens de algemene vergadering. Het lidgeld is jaarlijks te voldoen in de maand december.

Ontslag, schorsing, uitsluiting

Art. 8. Een ontslagname is slechts geldig indien zij geschiedt voor één januari en per aangetekend schrijven gestuurd naar de Voorzitter of de secretaris. Wordt beschouwd als ontslagnemend, elk lid dat na ontvangst van een tweede herinneringschrijven, het lidgeld niet heeft voldaan.

Uittredende leden hebben geen enkel recht op sociale verwezenlijking. Kunnen uitgesloten worden leden die een eerloze daad stelden of op enigerlei wijze de rechten van de vereniging ernstige schade toebrachten.

De raad van bestuur kan op elk ogenblik elk lid schorsen voor onbepaalde tijd, maar niet langer dan de eerst geplande Algemene Ledenvergadering. Het geschorste lid moet per aangetekend schrijven uitgenodigd worden op de Raad Van bestuur waar de feiten behandeld worden en kan zich verdedigen of laten bijstaan door een raadsman naar keuze.

De uitsluiting wordt op de algemene vergadering uitgesproken, met meerderheid van de aanwezige stemgerechtigden en nadat de belanghebbende werd gehoord en de nodige inlichtingen heeft verstrekt. Deze laatste zal per aangetekend schrijven hiertoe worden uitgenodigd.

Elk persoon door een strafbepaling getroffen, kan in hoger beroep gaan bij de erkende instanties waarbij de vereniging is aangesloten.

Raad van bestuur.

Art. 9. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens twee en max vier effectieve leden, die hun bijdrage betaald hebben. Zij worden benoemd voor onbepaalde tijd. Hun mandaat is niet bezoldigd en gemaakte onkosten voor de vzw warden vergoed.

De Raad kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en eventueel een lid. Vergadering.

Art. 10. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de Voorzitter of door twee bestuursleden. Het bestuur kan slechts geldig beraadslagen als minstens de helft van de leden aanwezig is. Er worden geen volmachten toegestaan. De beslissingen worden genomen met meerderheid van stemmen. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De besluiten worden in een notulenboek bijgehouden.

De Raad van bestuur vergaderd zo dikwijls ais nodig, maar minstens tweemaal per boekjaar.

Bevoegdheden, vertegenwoordiging

Art. 11. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten om de vereniging te beheren en te

besturen, met uitzondering van de handelingen die de wet of de statuten aan de algemene vergadering

A f ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

voorbehoudt De verantwoordelijkheid van de bestuurders is beperkt tot de uitvoering van het mandaat dat zij ontvangen hebben en tot de fouten door hen begaan in hun bestuur.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en treedt in rechte op als eiser of verweerder, door toedoen van de voorzitter die alleen handelt of door twee bestuurders die gezamenlijk handelen. De Raad kan tevens een afgevaardigd beheerder belasten met het dagelijks bestuur en kan tevens volmachten geven voor bepaalde rechtshandelingen.

Algemene vergadering, bevoegdheden

Art. 12. De algemene vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden. Steunende leden mogen de

vergadering bijwonen.

Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door de secretaris.

De algemene vergadering is bevoegd tot het benoemen en ontslaan van bestuurders, het goedkeuren van

begrotingen, rekeningen, het wijzigen van statuten, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten

van een lid. De algemene vergadering kan een lid dat uittredend is uit zijn ambt ontslaan na stemming met

tweederde meerderheid. Elke benoeming, ontslag of afzetting wordt genomen door de algemene vergadering

en moet binnen één maand nadat ertoe besloten is, worden bekend gemaakt in de bijlagen tot het Belgisch

Staatsblad.

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en de bepaling van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de utsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

9.alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de wijziging van de statuten indien er een 2/3de aanwezigheid Is van de stemgerechtigde leden en een 213de meerderheid bereikt is van de aanwezige stemgerechtigden. Indien de aanwezigheidsvereiste niet bereikt is, moet minstens 15 dagen gewacht worden om een tweede vergadering samen te roepen. Tijdens deze vergadering is geen aanwezigheidsvereiste voorzien. Er is wel een meerderheid vereist van 2/3de van de aanwezige stemgerechtigden.

Bijeenroeping

Art. 13. De leden van de algemene vergadering worden minstens éénmaal per jaar door de raad van bestuur samengeroepen. Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering plaatsvinden op verzoek van de raad van bestuur of van één vijfde van de effectieve leden.

Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

Alle leden moeten er worden op uitgenodigd door toedoen van de voorzitter en de secretaris bij gewone brief die de door de raad van bestuur vermelde agenda vermeld en ten minste acht dagen voor de vergadering wordt verzonden. Ieder voorstel dat ondertekend is door minstens één twintigste van de vaste effectieve en/of steunende leden moet op de agenda geplaatst worden.

Beslissingen, vertegenwoordiging

Art. 14. Elk aanwezig, effectief lid heeft in de vergadering één stem. Steunende en Ereleden hebben enkel een raadgevende stem. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid + één, van de aanwezige effectieve leden, ongeacht het aantal aanwezige leden, moeten minstens drie effectieve leden aanwezig zijn, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten. Tot wijziging van de statuten kan alleen beslist worden overeenkomstig artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921.

Enkel wanneer alle aanwezige, effectieve leden akkoord gaan, kan beslist worden over punten die niet op de agenda voorkomen.

Notulen

Art. 15. De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register der notulen, die ondertekend worden door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging of bij de secretaris. De leden en andere belanghebbenden hebben het recht van inzage te nemen van de notulen op het secretariaat. Ze kunnen tegen betaling een uittreksel eruit vragen. Afschriften en uittreksels worden door de voorzitter of de secretaris ondertekend.

Huishoudelijk Reglement

Art. 16. De raad van bestuur kan een reglement opstellen dat aan de algemene vergadering wordt

voorgelegd. Dit reglement blijft ondergeschikt aan deze statuten.

Begroting, rekeningen

Art. 17. Het boekjaar begint op 1 januari om te eindigen op 31 december. Bij uitzondering zal het eerste

boekjaar aanvangen op de stichtingsvergadering en eindigen op 31 december 2012.

r-Voor,

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting voor het volgend dienstjaar zullen bij het einde van elk boekjaar door de raad van bestuur worden afgesloten. Ze worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

De rekeningen en de begroting worden ten minste acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht van de leden van de vergadering. De leden kunnen ter plaatse inzage nemen van alle bescheiden. De jaarlijkse rekeningen worden door de zorg van de raad van bestuur neergelegd ter griffie van de burgerlijke rechtbank van de plaats waar de vereniging is gevestigd.

Ontbinding, vereffening

Art. 18. De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering op voorwaarde dat de begrotingen van de statuten worden nageleefd. Ook de rechter kan de vereniging ontbinden. In geval van vrijwillige ontbinding, benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meerdere vereffenaars. De algemene vergadering bepaalt hun machten, alsook de wijze van vereffening. De bestemming van het netto actief moet gebeuren ten voordele van een gelijkaardige vereniging, die hetzelfde doel nastreeft en met voorrang aan de Militaire Reddingsclub vzw. Deze beslissingen alsmede de naam, het beroep en het adres van de vereffenaars, zullen, bij wijze van uittreksel, in bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekend gemaakt worden.

De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging indien er een 2/3de aanwezigheid is van de stemgerechtigde leden en een 4/5de meerderheid bereikt is van de aanwezige stemgerechtigden. Indien de aanwezigheidsvereiste niet bereikt is, moet minstens 15 dagen gewacht worden om een tweede vergadering samen te roepen. Tijdens deze vergadering is geen aanwezigheidsvereiste voorzien. Er is wel een meerderheid vereist van 4/5de van de aanwezige stemgerechtigden

Verwijzing

Art. 19. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, wordt verwezen naar de wet van 27 juni

1921en twee mei 2002 en de wet van 18 januari 2003 inzake de vereniging zonder winstoogmerk.

Dopingcontrole Art20. De I-WRD-A volgt de bepalingen van het decreet van 27 maart 1991 inzake medisch verantwoorde sportbeoefening (MVS).Dit zowel voor mens als dier.

Ze zal hiervoor de Vlaamse Executieve de garantie verlenen dat aile maatregelen om MVS te bevorderen en te waarborgen voor haar leden genomen zijn. Ze zal samenwerken met de Vlaamse Executieve om de negatieve omstandigheden qua fysieke integriteit of psychisch welzijn van haar leden te voorkomen en om de disciplinaire maatregelen te doen naleven.

Niet professionele sportbeoefenaar

Art2l.Het Decreet van 24 juli 1996 houdende vaststelling van het statuut van de niet-professionele

sportbeoefenaar wordt volledig nageleefd.

Algemene bepalingen

Art 22.1-let Europees Verdrag inzake de Rechten van de Mens en het Internationaal Verdrag betreffende de

Rechten van het Kind zijn volledig van toepassing in de werking van de vereniging. De vereniging eerbiedigt de

regels van de democratie.

Overgangs-- en slotbepalingen

Vervolgens vergadert de Algemene Ledenvergadering en met éénparigheid van stemmen worden tot eerste

bestuurders benoemd :

Voorzitter : Mennes Karel, 570502.047.58, Mechelen,02/05/57

Secretaris:Heynderickx Patrick, 600209.295.30, Sint Niklaas,09/02160

Penningmeester : Van Kuyk Matthew, 861218.413.64,Vilvoorde,1 8/1 211 9 8 6

Ere lid:

Mevrouw Pesa Jadranka,overleden op 15 februari 2004 en stichtend lid IWRDA

die allen verklaren hun opdracht te aanvaarden.

Gedaan en getekend te Hombeek in 6 exemplaren ( zoveel exemplaren ars er stichtende leden zijn + 2) (Volgen de handtekeningen.)

Einde cá statuten

au te

P-~ w', ,;2c7 l

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2012 - Annexes du Moniteur_belgc

Op de laatste blz

1<

(Jog i ilk

an Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
INTERNATIONAL WATER RESCUE DOG ACADEMY, AFGE…

Adresse
FAZANTENDREEF 31 2990 WUUSTWEZEL

Code postal : 2990
Localité : WUUSTWEZEL
Commune : WUUSTWEZEL
Province : Anvers
Région : Région flamande