ITTAKES4

Association sans but lucratif


Dénomination : ITTAKES4
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.547.380

Publication

26/08/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

r~ ; r~ °g .;~

t."

._-~.`..,.~

16 r `3- 2C S G

r1ditiffï4L`=N

111 IYIIYIIYIIVmYIIII~YIh

" 11131193*

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Ondernemingsnr : 1,3%.S1-.3% 3>a

Benaming

(voluit) : ItTakes4

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Legebaan 67, 2560 Nijlen

Onderwerp akte : Oprichting vzw - Statuten - Benoeming bestuurders

STATUTEN

De hierna vermelde personen,

Jo Boullart, geboren te Sint-Amandsberg op 10/05/1974 en wonende te 2500 Lier, Vredelaan 32, Kristin De Neef, geboren te Antwerpen op 25/01/1962 en wonende te 2560 Nijlen, Legebaan 67 Nele Coen, geboren te Duffel op 05/02/1978 en wonende te 2000 Antwerpen, Sint-Andriesplaats 11

zijn onderling, en met wie later nog als lid zal worden aangenomen, overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten.

Dat gebeurt in overeenstemming met de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

!.Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam "ltTakes4", vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2560 Nijlen, Legebaan 67. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Mechelen.

De zetel kan verplaatst worden op beslissing van de raad van bestuur met gewone meerderheid van aanwezige stemmen.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel medewerking en steun te verlenen aan culturele, artistieke, religieuze of folkloristische initiatieven, inzonderheid op muzikaal vlak.

De vereniging kan haar werking uitbreiden tot alle met die doel rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdende activiteiten. Alle beschikbare middelen worden uitsluitend besteed aan de realisatie van deze doeleinden.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

II. Leden

Art. 5. De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden, en steunende leden.

Art. 6. §1. De effectieve leden zijn lid van de algemene vergadering en kunnen deel uitmaken van de raad

van bestuur.

Het aantal effectieve leden is onbeperkt. Het zal ten minste drie bedragen.

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden

gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden. Bovendien

worden aile beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door

toedoen van de raad van bestuur in dat register ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad _ 2b7a872O11- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

dé beslissing in kennis is gesteld. Deze ledenlijst wordt jaarlijks neergelegd bij de griffie van de rechtbank van koophandel.

§2. De toegetreden leden genieten de volledige maatschappelijke rechten niet en maken geen deel uit van

de algemene vergadering.

Het aantal toegetreden leden is onbeperkt.

§3. Als effectief of als toegetreden lid kan ieder natuurlijk persoon worden aanvaard door de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist hierover bij tweederde meerderheid van stemmen, soeverein, zonder enige motivatie te geven, en zonder verhaal.

§4. Elk lid wordt geacht zich naar de statuten en de reglementen van de vereniging te gedragen.

Art. 7. De raad van bestuur kan, beslissend bij tweederde meerderheid, natuurlijke personen aanvaarden als steunend lid, hetzij op eigen verzoek, hetzij op voordracht van één of meerdere leden en na het akkoord van de kandidaten. Er bestaat geen onverenigbaarheid tussen het effectieve of het toegetreden lidmaatschap en steunend lidmaatschap.

Art. 8. §1. Aan de effectieve en toegetreden leden kan een jaarlijkse bijdrage gevraagd worden, bepaald door de raad van bestuur, maar die maximum honderd vijfentwintig euro mag bedragen.

§2. Aan de steunende leden wordt jaarlijkse bijdrage gevraagd, bepaald door de raad van bestuur, maar die maximum honderd vijfentwintig euro mag bedragen.

Art. 9. Ieder effectief, toegetreden of steunend lid kan uit de vereniging treden mits eenvoudige kennisgeving aan de raad van bestuur. Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde indien het effectief of toegetreden lid overlijdt of indien het effectief lid failliet of onbekwaam wordt verklaard.

Art. 10. De effectieve leden kunnen slechts uitgesloten worden door beslissing van de algemene vergadering, genomen met tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Toegetreden of steunende kunnen slechts worden uitgesloten door de raad van bestuur bij tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Een lid kan onder meer uitgesloten worden wegens niet-naleving van de statuten of de reglementen van inwendige orde, of wegens een handelswijze die niet overeenstemt met het doel, de geest of de werking van de vereniging.

Art. 11. Uittredende of uitgesloten leden of hun rechthebbenden hebben op geen enkele manier aanspraak op het vermogen van de vereniging, en kunnen dus ook nooit teruggave of vergoeding vorderen voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Il l.Algemene vergadering

Art. 12. Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9° alle gevallen waarin de wet of de statuten dat vereisen.

Art. 13. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist of wanneer ten minste een vijfde van de leden het vraagt. Zij moet ten minste eenmaal per jaar voor 30 juni worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen, de begrotingen en het beleid van de bestuurders, op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats door de raad van bestuur vastgesteld en in de oproeping vermeld.

Alle leden moeten worden opgeroepen ten minste acht dagen v& r de vergadering. De uitnodiging tot de algemene vergadering gebeurt schriftelijk of per elektronische brief, en ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders, met vermelding van de dagorde.

Art. 14. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en bij diens afwezigheid door de secretaris, zoniet door de oudste der aanwezige bestuurders.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Alle effectieve leden beschikken in de vergadering over één stem. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van diens vervanger de doorslag.

Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Niemand mag meer dan één lastgever vertegenwoordigen. Deze vertegenwoordiging moet worden voorgelegd via een volmacht.

Art. 15. De notulen der algemene vergadering worden opgenomen in een bijzonder op de zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering de secretaris en de leden die zulks wensen.

Afschriften en uittreksels worden door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden de effectieve leden per elektronische of bij gewone brief ter kennis gebracht binnen veertien dagen na de vergadering, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven publiciteit.

Art. 16. §1. Over de goedkeuring en de begroting van de rekeningen beslist de algemene vergadering bij tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

§2. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen niet de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

IV.Raad van bestuur

Art. 17. De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur, waarvan de leden als bestuurder benoemd worden door de algemene vergadering, beslissend bij tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, uit de effectieve leden van de vereniging, voor onbepaalde duur.

Elke bestuurder kan steeds ontslag nemen in een brief aan de voorzitter, maar blijft in functie tot na de volgende vergadering. Benevens het ontslag eindigt het mandaat door overlijden, door verlies van de hoedanigheid van bestuurder door afzetting en door verlies van het lidmaatschap van de vereniging.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is. Deze functies zijn niet onderling verenigbaar, en vormen samen het dagelijks bestuur van de vereniging.

Alle mandaten vermeld in dit artikel worden waargenomen zonder honorarium of zitpenning.

Art. 18. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur, die optreedt als college.

De raad is bevoegd tot alle daden van beheer en beschikking. Het betreft ondermeer: de organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van het personeel, het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen, het sluiten van aile aankopen, verkopingen ruilingen van roerende en onroerende goederen, van huur- en verhuurovereenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen compromissen en arbitragebedingen, het aanvaarden en verwerpen van toelagen, schenkingen en legaten, het beleggen van gelden, aangaan van leningen, verlenen van hypotheken met of zonder beding van dadelijke uitwinning en het verlenen van alle zakelijke waarborgen; voorts afstand doen van alle rechten en rechtsvorderingen, opheffing en machtiging tot doorhaling met of zonder kwitantie, van alle inschrijvingen, overschrijvingen, beslag en verzet,

Om de vereniging rechtsgeldig te verbinden, moeten alle van haar uitgaande bescheiden ondertekend zijn door de voorzitter en een ander lid van de raad van bestuur.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

Art. 19. Voor het openen van een bankrekening op naam van de vereniging en voor alle financiële verrichtingen zijn de handtekening van de voorzitter en de penningmeester vereist.

Art. 20. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders, en wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid door de secretaris, zoniet door de oudste der aanwezige bestuurders.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

.~--Art. 21. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen als de tweederde

mmeerderheidmeerderheidvan debes-trAirders` " aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen |iode stem van dæ voorzitter doom|oQgavend~

. ~

Art.22.Van elke vergadering worden notulen gemaakt,die ondertekend worden door de voorzitter en dn! secretaris, ennpgommnænvwunÍmn inæen register. Uittreksels daarvanwnrdmn geldigde --~~ - voorzitter anda secretaris of door twee bestuurders. Het register wordt bezwaard inde zetel van de vereniging, waar alle effectieve leden er inzage van kunnen krijgen.

V.Rekening, balans, begroting, reserve

Art. 23. Het maatschappelijk van de vereniging ~o~van 1 januari tot en met 31 december. Het een~æ

maatschappelijk '' ondertekeningand~~~~~~u~en~neindi~~op31deoemb~r~O1~

^-_--~'_

. .

: Art. 24. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar op 31 december af en bereidt de !

begroting van het volgende boekjaar voor. Balans en begroting worden aan de algemene vergadering Ómr! goedkeuring voorgelegd.

|

Art. 25. Het batig saldo behoort toe aan de vereniging. Het word bij de reserve gevoegd en overgedragen | op het volgend maatschappelijk jaar.

~ !

\H~OnUo'nd~genven*~*n~A

. .

Art. 26. De vereniging word niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal

effectieve leden daardoor niet minder dan drie bædraagt

'

' De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde

voorwaarden ais die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

In geval van vrijwillige ontbinding zullen de bestuurders als vereffenaars van de vereniging optreden.

Het vermogen van de vereniging zal bij ontbinding door de algemene vergadering een toewijzing krijgen in overeenkomst met de geest van de vereniging.

! |

Art. 27. Voor aangelegenheden die door deze statuten niet uitdrukkelijk worden geregeld, gelden de

voorschriften van de wet van 27 juni 1921 betreffende de Verenigingen zonder Wi sto rk de Internationale

|Vanan|g|ngen zonder Winstoogmerk, de Buitenlandse Verenigingen zonder Winstoogmerk met een :werkinQaoentmm in België en de Stichtingen.

! Uittreksel Algemene Vergadering

) De eerste algemene vergadehng, gehouden te Nijlen op 29/07%011. benoemt als bestuurders van de

" væreniging:

- in de hoedanigheid van voorzitter: de heer Jo BOULLART, voornoemd

in de hoedanigheid van secretaris: mevrouw Nele COEN, voornoemd

- in de hoedanigheid van penningmeester: mevrouw Kristin DE NEEF, voornoemd

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

''~ ^Yoop

behouden

. man het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden s hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
ITTAKES4

Adresse
LEGEBAAN 67 2560 NIJLEN

Code postal : 2560
Localité : NIJLEN
Commune : NIJLEN
Province : Anvers
Région : Région flamande