JAN VAN RIJSWIJCK, AFGEKORT : J.V.R.

Association sans but lucratif


Dénomination : JAN VAN RIJSWIJCK, AFGEKORT : J.V.R.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 406.608.657

Publication

10/06/2014
ÿþMO0 2.2

Ondernemingsnr : 406.608.657

Benaming

(voluit) : Jan Van Rijswijck

(verkort) : JVR

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Lange Nieuwstraat 109, 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : Wijziging statuten - Ontslagen en benoemingen van 17/02/2014

Algemene Vergadering van maandag 17 februari 2014 heeft beslist :

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111111illill Neergelegd ter griffie van de Rechtbank _

1A319 van koophandel Antwerpen,

afdeling Antwerpen, op

28 MEI 2014

Griffie



1 Wordt ontslagen als lid van de Algemene Vergadering van 17 februari 2014 wegens overlijden op

25/01/2014 :

-Claes Albert (bestuurder), Kerkstraat 80, 2640 Mortsel, geboren 29/08/1921 te Antwerpen.

Wordt ontslagen ais lid van de Algemene Vergadering:

-Delbaen Alice, Kerkstraat 80, 2640 Mortsel, geboren 29/11/1933 te Hoboken

2. Wordt aanvaard als nieuw lid van de Algemene Vergadering van 17 februari 2014

-Van Baelen Kris (bestuurder), August Dierckxlaan 41,2970 Schilde, geboren 01/0.8/1971 te Lier

Statuten vanaf 17 februari 2014.

Artikel 1. De vereniging

Artikel 1. Eerste [id. Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "vzw" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd dcor de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 (hier gencemd "V&S-wet").

Artikel 1. Tweede lid. Naam

De vereniging draagt als naam "Jan Van Rijswijck", vereniging zonder winstoogmerk, afgekort JVR vzw. Al de akten, rekeningen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken uitgaande van de vereniging, zullen haar naam vermelden onmiddellijk gevolgd door de woorden vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 1. Derde lid. Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2000 Antwerpen, Lange Nieuwstraat 109, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, afdeling Antwerpen. De zetel mag naar elk ander adres overgebracht worden bij eenvoudige beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 1. Vierde lid. Duur

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 2. Doeleinden en activiteiten

Artikel 2. Eerste lid. Doeleinden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

,

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

a) De vereniging heeft tot doel de mutualistische, sociale, culturele en filantropische dienst- en hulpverlening, in al haar vormen, te bevorderen, te organiseren en te financieren, ten behoeve van de leden van de Liberale Mutualiteit Provincie Antwerpen. Inzonderheid het ter beschikking stellen van kantoren ten behoeve van de Liberale Mutualiteit Provincie Antwerpen en haar nevenorganisaties.

Artikel 2. Tweede lid. Activiteiten.

1, De vereniging zal alle onroerende goederen, die tot het verwezenlijken van haar doel nodig zijn, mogen bezitten, hetzij in vruchtgebruik, hetzij in eigendom.

2. De vereniging kan, indien dit noodzakelijk zou zijn, samenwerkingsakkoorden afsluiten om haar doelstellingen te verwezenlijken.

3. Daarnaast zal de vzw een provinciaal secretariaat oprichten om de administratie van de vzw in al haar domeinen te organiseren.

Artikel 3. Sectie 1. Lidmaatschap

Artikel 3, Sectie 1. Werkende leden

1. Er zijn minstens 3 werkende leden. Zij hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S wet en deze statuten worden beschreven.

2. Het lidmaatschap met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering komt uitsluitend toe aan de werkende leden

3. De kandidaat werkende leden richten hun kandidaatstelling aan de raad van bestuur. De raad van bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat de kandidatuur als werkend lid niet wordt aanvaard.

4, Op voordracht van de raad van bestuur aanvaardt de algemene vergadering kandidaat werkende leden bij meerderheid van twee derde der stemmen.

Artikel 3. Sectie 2. Toegetreden leden

1. Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de vzw ondersteunt, kan bij de vzw een aanvraag indienen en toegetreden lid worden.

2. De raad van bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

3. Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven,

4. Toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Artikel 3. Sectie 3. Ontslag

1. Werkende leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken door een formeel schrijven per gewone brief aan de secretaris van het bestuur. Het ontslag gaat onmiddellijk in na ontvangst van dit schrijven.

2. Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken door een schriftelijk bericht. Het ontslag gaat onmiddellijk in na ontvangst van dit schrijven,

Artikel 3. Sectie 4. Beëindiging van lidmaatschap

1. Als een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vzw, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de raad van bestuur of op verzoek van minstens één vijfde van de werkende leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de algemene vergadering waarop minstens één derde van alle werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en waarbij voor de beslissing een twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden vereist is.

2, Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vzw kunnen door éénzijdig besluit van de raad van bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Artikel 3. Sectie 5. Rechten

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde : tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw.

Artikel 4. Algemene Vergadering

Artikel 4, Sectie 1. De algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De algemene vergadering is het souvereine gezag van de vereniging zij bestaat uit de werkende leden. Artikel 4. Sectie 2. Waarnemers

Waarnemers kunnen de algemene vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de voorzitter, tot de algemene vergadering richten,

Artikel 4. Sectie 3. Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden ï

1. De wijziging van de statuten.

2. De benoeming en de afzetting van de bestuurders.

3. De benoeming en de afzetting van de commissaris.

4. De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

5. De goedkeuring van de begroting en van de rekening.

6. De ontbinding van de vereniging.

7, De uitsluiting van een lid.

8. De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

9, Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen,

Artikel 4. Sectie 4. Vergaderingen

1, De algemene vergadering moet eenmaal per jaar vergaderen tijdens het eerste semester. De algemene vergadering kan tevens bijeengeroepen worden wanneer de raad van bestuur het nodig acht, of wanneer minstens één vijfde van de leden van de algemene vergadering dit schriftelijk aanvraagt bij de raad van bestuur.

2, De bijeenroeping van de algemene vergadering gebeurt per brief, aan elk lid gericht, ten minste vijftien dagen vóór de vergadering, en ondertekend door de voorzitter in naam van de raad van bestuur, of bij ontstentenis door de secretaris of penningmeester,

3. De algemene vergadering mag slechts de punten vermeld op de dagorde behandelen. leder voorstel, ondertekend door minstens één twintigste van de leden vermeld op de laatste jaarlijkse lijst en minstens vijf dagen op voorhand gericht aan de raad van bestuur, moet tevens op de dagorde worden geplaatst. De beslissingen van de algemene vergadering worden schriftelijk aan de leden ter kennis gebracht.

4, De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid, door de secretaris of penningmeester,

Van elke vergadering wordt er een verslag gemaakt.

Artikel 4. Sectie 5. Quorum en stemming

1. Alle werkende leden hebben gelijk stemrecht. Elk werkend lid heeft één stem.

2. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden inbegrepen de stemmen bij volmacht.

3. De algemene vergadering kan over de wijzigingen aan de statuten alleen geldig beraadslagen wanneer twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De wijzigingen worden besloten met een meerderheid van twee derde der stemmen, Zijn twee derde van de leden op de eerste vergadering niet aanwezig, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Deze kan beraadslagen ongeacht het getal der aanwezige leden.

Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bij volmacht werkende leden.

4. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten,

Artikel 5. Bestuur en vertegenwoordiging

Artikel 5 Sectie 1. Samenstelling raad van bestuur

De vzw wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuursleden van de vzw. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor onbepaalde tijd. De bestuurders kunnen ten alle tijde worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. leder lid van de raad van bestuur kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. De raad van bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, secretaris en penningmeester.

Artikel 5. Sectie 2. Vergaderingen beraadslaging en beslissing

r

"

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

1. De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vereniging het vereist alsook op verzoek van één bestuurder.

2. De raad wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de secretaris of penningmeester.

3. De raad van bestuur mag slechts geldig beraadslagen en besluiten wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden.

4. Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris en bewaard in een register dat ter inzage zal zijn van alle werkende leden.

Artikel 5. Sectie 3. Intern bestuur- beperkingen

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering exclusief bevoegd is.

Artikel 5. Sectie 4. Externe vertegenwoordigingsmacht

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene verenigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vzw In en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamelijk handelen. Dit geldt eveneens voor de authentieke akten. De raad van bestuur kan gevolmachtigden van de vzw aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn veroorloofd. De gevolmachtigenden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Artikel 5. Sectie 5. Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Artikel 6. Dagelijksbestuur

Het dagelijks bestuur van de vzw alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft het dagelijks bestuur wordt opgedragen aan de voorzitter, de secretaris en de schatbewaarder. Zij kunnen alleen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur ais de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft. Er zijn verder geen bevoegdheidsbeperkingen.

Artikel 7. Aansprakelijkheid van de bestuurder en dagelijks bestuurder

1. De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vzw.

2. Tegenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen In hun bestuur.

3. Er moet door een derde worden aangetoond dat de bestuurder een fout heeft begaan dewelke een normaal voorzichtig bestuurder in dezelfde concrete omstandigheden geplaatst niet zou hebben begaan.

Artikel 8. Financiering en boekhouding

Artikel 8, Eerst lid. Financiering

1. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen ais ter ondersteuning van een specifiek project.

2. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 8. Tweede lid. Boekhouding

1, Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop

toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

3. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies V&S wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank, overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

4. De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse algemene vergadering.

Artikel 9. Ontbinding

1. De algemene vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding voorgelegd door de raad van bestuur. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 4, sectie 4 van deze statuten.

2. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in artikel 4.

3. Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de algemene vergadering over de bestemming van het vermogen van de vzw, Het vermogen zal toegekend worden aan een vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel.

4, De algemene vergadering zal twee vereffenaars aanduiden welke alle wettelijke verplichtingen zullen volbrengen.

5. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaarsn de afsluiting van de vereffening en de bestemming van hetactief worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Algemene Vergadering van 17 februari 2014.

Ontslagen en benoemingen

Ontslag :

- Albert Claes (bestuurder), Kerkstraat 80, 2640 Mortsel, geboren 29/08/1921 te Antwerpen ontslag wegens

overlijden op 25/01/2014.

- Alice Delbaen, Kerkstraat 80, 2640 Mortsel, geboren 29/11/1933 te Hoboken

Worden aanvaard als nieuw lid :

Kris Van Baelen (bestuurder), August Dierckxlaan 41,2970 Schilde, geboren 01/08/1971 te Lier

Nieuwe samenstelling Algemene Vergadering

- Philippus Janssens (bestuurder), Hoge Akker 41, 2930 Brasschaat, geboren 06/07/1938 te Borgerhout.

- Luc Janssens (bestuurder), Jachthoornstraat 1, 2300 Turnhout, geboren 01/04/1958 te Antwerpen

- Francine Struyf (bestuurder), Mezenhof 6, 2590 Berlaar, geboren 26/07/1956 te Lier.

- Amandina Pohl (bestuurder), Boomsestraat 250, 2845 Niel, geboren 07/06/1946 te Niel.

- Kris Van Baelen (bestuurder), August Dieckxlaan 41,2970 Schilde, geboren 01/08/1971 te Lier.

Raad van Bestuur

Ontslag :

- Albert Claes (bestuurder), Kerkstraat 80, 2640 Mortsel, geboren 29/08/1921 te Antwerpen ontslag wegens

overlijden op 25/01/2014.

- Francine Struyf (bestuurder), Mezenhof 6, 2590 Berlaar, geboren 26/07/1956 te Lier.

Worden benoemd als nieuwe leden van de raad van bestuur van 17 februari 2014 voor onbeperkte tijd en

aanvaarden deze functie :

- Kris Van Baelen (bestuurder), August Dieckxlaan 41,2970 Schilde, geboren 01/08/1971 te Lier.

Nieuwe samenstelling Raad van bestuur :

- Philippus Janssens (bestuurder), Hoge Akker41, 2930 Brasschaat, geboren 06/07/1938 te Borgerhout.

- Luc Janssens (bestuurder), Jachthoomstraat 1, 2300 Turnhout, geboren 01/04/1958 te Antwerpen.

- Amandina Pohl (bestuurder), Boomsestraat 250, 2845 Niel, geboren 07/06/1946 te Niel.

- Kris Van Baelen (bestuurder), August Dieckxlaan 41,2970 Schilde, geboren 01/08/1971 te Lier.

Deze hebben onder elkaar aangesteld tot :

Voorzitter: Philippus Janssens

Secretaris : Amandina Pohl

Penningmeester : Kris Van Baelen

Mon 2.2

Pohl Amandine . Secretaris

Voor-

behouden

d

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Voor eensluitend uittreksel; Janssens Philippus Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

è.

ç [

Op de laatste blz. van Luik _J vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

09/12/2011
ÿþ MOQ' 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte te griffie R,,~,

voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

1,11111111.11j1111!







AKTV,ijERPtmN

Griffie

Ondernemingsnr : 406.608.657

Benaming

(voluit) : Jan Van Rijswijck

(verkort) : JVR

Rechtsvorm : Verenging zonder winstoogmerk

Zetel : Lange Nieuwstraat 109, 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : Nieuwe statuten van 16/11/2011

Artikel 1. De vereniging

Artikel 1. Eerste lid. Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "vzw" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 (hier genoemd "V&S-wet").

Artikel 1. Tweede lid. Naam

De vereniging draagt als naam "Jan Van Rijswijck", vereniging zonder winstoogmerk, afgekort JVR vzw. Al de akten, rekeningen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken uitgaande van de vereniging, zullen haar naam vermelden onmiddellijk gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 1. Derde lid. Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2000 Antwerpen, Lange Nieuwstraat 109, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De zetel mag naar elk ander adres overgebracht worden bij eenvoudige beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 1. Vierde lid. Duur

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 2. Doeleinden en activiteiten

Artikel 2. Eerste lid. Doeleinden

a) De vereniging heeft tot doel de mutualistische, sociale, culturele en filantropische dienst- en hulpverlening, in al haar vormen, te bevorderen, te organiseren en te financieren, ten behoeve van de leden van de Liberale Mutualiteit Provincie Antwerpen. Inzonderheid het ter beschikking stellen van kantoren ten behoeve van de Liberale Mutualiteit Provincie Antwerpen en haar nevenorganisaties.

Artikel 2. Tweede lid. Activiteiten.

1. De vereniging zat alle onroerende goederen, die tot het verwezenlijken van haar doel nodig zijn, mogen bezitten, hetzij in vruchtgebruik, hetzij in eigendom.

2. De vereniging kan, indien dit noodzakelijk zou zijn, samenwerkingsakkoorden afsluiten om haar doelstellingen te verwezenlijken.

3. Daarnaast zal de vzw een provinciaal secretariaat oprichten om de administratie van de vzw in al haar domeinen te organiseren.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(eni bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen- bij het Belgisch Staatsblad 09/1212011 -Annexes-du-Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 3. Sectie 1. Lidmaatschap

Artikel 3. Sectie 1. Werkende leden

1. Er zijn minstens 3 werkende leden. Zij hebben alle rechten en verplichtingen die in de VGS wet en deze statuten worden beschreven.

2. Het lidmaatschap met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering komt uitsluitend toe aan de werkende leden

3. De kandidaat werkende leden richten hun kandidaatstelling aan de raad van bestuur. De raad van bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat de kandidatuur als werkend lid niet wordt aanvaard.

4. Op voordracht van de raad van bestuur aanvaardt de algemene vergadering kandidaat werkende leden bij meerderheid van twee derde der stemmen.

Artikel 3. Sectie 2. Toegetreden leden

1. Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de vzw ondersteunt, kan bij de vzw een aanvraag indienen en toegetreden lid worden.

2. De raad van bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

3. Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven.

4. Toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Artikel 3. Sectie 3. Ontslag

1. Werkende leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken door een formeel schrijven per gewone brief aan de secretaris van het bestuur. Het ontslag gaat onmiddellijk in na ontvangst van dit schrijven.

2. Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken door een schriftelijk bericht. Het ontslag gaat onmiddellijk in na ontvangst van dit schrijven.

Artikel 3. Sectie 4. Beëindiging van lidmaatschap

1. Als een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vzw, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de raad van bestuur of op verzoek van minstens één vijfde van de werkende leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de algemene vergadering waarop minstens één derde van alle werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en waarbij voor de beslissing een twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden vereist is.

2. Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vzw kunnen door éénzijdig besluit van de raad van bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Artikel 3. Sectie 5. Rechten

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde : tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw.

Artikel 4. Algemene Vergadering

Artikel 4. Sectie 1. De algemene vergadering

De algemene vergadering is het souvereine gezag van de vereniging zij bestaat uit de werkende leden.

Artikel 4. Sectie 2. Waarnemers

Waarnemers kunnen de algemene vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de voorzitter, tot de algemene vergadering richten.

Artikel 4. Sectie 3. Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden :

1. De wijziging van de statuten.

2. De benoeming en de afzetting van de bestuurders.

3. De benoeming en de afzetting van de commissaris.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4. De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

5. De goedkeuring van de begroting en van de rekening.

6. De ontbinding van de vereniging.

7. De uitsluiting van een lid.

8. De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

9. Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 4. Sectie 4. Vergaderingen

1. De algemene vergadering moet eenmaal per jaar vergaderen tijdens het eerste semester. De algemene vergadering kan tevens bijeengeroepen warden wanneer de raad van bestuur het nodig acht, of wanneer minstens één vijfde van de leden van de algemene vergadering dit schriftelijk aanvraagt bij de raad van bestuur.

2. De bijeenroeping van de algemene vergadering gebeurt per brief, aan elk lid gericht, ten minste vijftien dagen vôôr de vergadering, en ondertekend door de voorzitter in naam van de raad van bestuur, of bij ontstentenis door de secretaris of penningmeester.

3. De algemene vergadering mag slechts de punten vermeld op de dagorde behandelen. Ieder voorstel, ondertekend door minstens één twintigste van de leden vermeld op de laatste jaarlijkse lijst en minstens vijf dagen op voorhand gericht aan de raad van bestuur, moet tevens op de dagorde worden geplaatst. De beslissingen van de algemene vergadering worden schriftelijk aan de leden ter kennis gebracht.

4. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid, door de

secretaris of penningmeester.

Van elke vergadering wordt er een verslag gemaakt.

Artikel 4. Sectie 5. Quorum en stemming

1. Alle werkende leden hebben gelijk stemrecht. Elk werkend lid heeft één stem.

2. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden inbegrepen de stemmen bij volmacht.

3. De algemene vergadering kan over de wijzigingen aan de statuten alleen geldig beraadslagen wanneer twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De wijzigingen worden besloten met een meerderheid van twee derde der stemmen. Zijn twee derde van de leden op de eerste vergadering niet aanwezig, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Deze kan beraadslagen ongeacht het getal der aanwezige leden.

Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bij volmacht werkende leden.

4. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Artikel 5. Bestuur en vertegenwoordiging

Artikel 5 Sectie 1. Samenstelling raad van bestuur

De vzw wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste vier bestuursleden van de vzw. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor onbepaalde tijd. De bestuurders kunnen ten alle tijde worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Ieder lid van de raad van bestuur kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. De raad van bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, secretaris en penningmeester.

Artikel 5. Sectie 2. Vergaderingen beraadslaging en beslissing

1. De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vereniging het vereist alsook op verzoek van één bestuurder.

2. De raad wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de secretaris of penningmeester.

3. De raad van bestuur mag slechts geldig beraadslagen en besluiten wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden.

4. Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris en bewaard in een register dat ter inzage zal zijn van alle werkende leden.

Artikel 5. Sectie 3. Intern bestuur- beperkingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering exclusief bevoegd is.

Artikel 5. Sectie 4. Externe vertegenwoordigingsmacht

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene verenigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamelijk handelen. Dit geldt eveneens voor de authentieke akten. De raad van bestuur kan gevolmachtigden van de vzw aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn veroorloofd. De gevolmachtigenden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht waanvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Artikel 5. Sectie 5. Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Artikel 6. Dagelijksbestuur

Het dagelijks bestuur van de vzw alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft het dagelijks bestuur wordt opgedragen aan de voorzitter, de secretaris en de schatbewaarder. Zij kunnen alleen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft. Er zijn verder geen bevoegdheidsbeperkingen.

Artikel 7. Aansprakelijkheid van de bestuurder en dagelijks bestuurder

1. De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vzw.

2. Tegenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

3. Er moet door een derde worden aangetoond dat de bestuurder een fout heeft begaan dewelke een normaal voorzichtig bestuurder in dezelfde concrete omstandigheden geplaatst niet zou hebben begaan.

Artikel 8. Financiering en boekhouding

Artikel 8. Eerst lid. Financiering

1. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

2. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 8. Tweede lid. Boekhouding

1. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

3. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies V&S wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank, overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 V&S-wel en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

4. De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse algemene vergadering.

Artikel 9. Ontbinding

1. De algemene vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding voorgelegd door de raad van bestuur. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 4, sectie 4 van deze statuten.

2. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in artikel 4.

M0o 2.2

. voor- Luik B - Vervolg

behouden aan het Belgisch Staatsblad

3. Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de algemene vergadering over de bestemming van het vermogen van de vzw. Het vermogen zal toegekend worden aan een vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel.

4. De algemene vergadering zal twee vereffenaars aanduiden welke alle wettelijke verplichtingen zullen volbrengen.

5. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaarsn de afsluiting van de vereffening en de bestemming van hetactief worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Benoemingen en ontslagen

Algemene Vergadering

Ontslag :

- Victor De Bode, August Vermeylenlaan 19/B, 2050 Antwerpen, geboren 06/04/1926 te Kortrijk ontslag

wegens overlijden.

Worden aanvaard als nieuw lid :

geen

Nieuwe samenstelling Algemene Vergadering

- Albert Claes, Kerkstraat 80,2640 Mortsel, geboren 29/08/1921 te Antwerpen..

- Alice Delbaen, Kerkstraat 80, 2640 te Mortsel, geboren te Hoboken op 29/11/1933.

- Philippus Janssens, Hoge Akker 41, 2930 Brasschaat, geboren 06/07/1938 te Borgerhout.

- Luc Janssens, Jachthoomstraat 1, 2300 Turnhout, geboren 01/04/1958 te Antwerpen

- Francine Struyf, Mezenhof 6, 2590 Berlaar, geboren 26/07/1956 te Lier.

- Amandina Pohl, Boomsestraat 250, 2845 Niel, geboren 07/06/1946 te Niel.

Raad van Bestuur

Ontslag

- Victor De Bode, August Vermeylenlaan 19/B, 2050 Antwerpen, geboren 06/04/1926 te Kortrijk ontslag

wegens overlijden.

Worden benoemd als nieuwe leden van de raad van bestuur voor onbeperkte tijd en aanvaarden deze

functie :

- geen

Nieuwe samenstelling Raad van bestuur :

- Albert Claes , Kerkstraat 80, 2640 Mortsel, geboren 29/08/1921 te Antwerpen.

- Philippus Janssens, Hoge Akker 41, 2930 Brasschaat, geboren 06/07/1938 te Borgerhout.

- Luc Janssens, Jachthoomstraat 1, 2300 Turnhout, geboren 01/04/1958 te Antwerpen.

- Francine Struyf, Mezenhof 6, 2590 Berlaar, geboren 26/07/1956 te Lier.

- Amandina Pohl, Boomsestraat 250, 2845 Niel, geboren 07/06/1946 te Niel.

Deze hebben onder elkaar aangesteld tot :

Voorzitter : Albert Claes

Secretaris : Philippus Janssens

Penningmeester : Francine Struyf

Voor eensluitend uittreksel; Janssens Philippus Secretaris

Claes Albert

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JAN VAN RIJSWIJCK, AFGEKORT : J.V.R.

Adresse
LANGE NIEUWSTRAAT 109 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande