JANMAR PATRIMONIUM

Association sans but lucratif


Dénomination : JANMAR PATRIMONIUM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 835.714.881

Publication

05/05/2011
ÿþ Ldn MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK

KOOPHANDEL.

2 2 APR. 2011

ANT11eEtRePEPV

" 11068564*

1

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : JANMAR PATRIMONIUM VZW (verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Idsteinlaan 14 te 2070 Burcht

Onderwerp akte : OPRICHTING

De stichters :

1.Peeters Jean-Baptist, Kruibeeksesteenweg 51 te 2070 Zwijndrecht, °03106126 te Burcht

2.Weekers Jozef, Ciamberlanidreef 64 B 4 te 9120 Beveren, 0201041045 te Melsele 3.Vanoirbeek Georges, D'Oyestraat 19 te 3800 St. Truiden, °31103161 te Zepperen 4.Covents Roger, Frans Smetstraat 4 B S te 9140 Temse, 026104/56 te Beveren S.Ingels Maria, Mercatorstraat 53 te 9100 Sint-Niklaas, °12/10/31 te Sint-Niklaas 6.Van Goethem-Stoop Godelieva, Dorpstraat 15 te 2070 Zwijndrecht, °02109132 te Burcht

7.Van Remortel Walter, Dorp Oost 37 te 2070 Zwijndrecht, °22101139 te Beveren B.Vergauwen Guido, Schillerstraat 36 te 2050 Antwerpen, °13102139 te St-Gillis-Waas 9.Van Goethem Martine, Hagedoomstraat 19 te 9120 Beveren, °06105153 te Beveren

10. Jamin Eric, Schoolstraat 45 te 2070 Zwijndrecht, 031105169 te Reet

11. Degheldere Darline, Vromenhove 23 te Zwijndrecht, 008103163 te Kapellen

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27juni 1921, met de hiemavolgende statuten.

TITEL I: Naam  zetel  doel  duur

Art. 1. De vereniging draagt als naam: Janmar Patrimonium Vzw

Art. 2. De Zetel van de vereniging is gevestigd op het volgende adres: Idsteinlaan 14 te 2070 Burcht en is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen en kan bij beslissing van de Raad van Bestuur worden overgebracht naar elke andere plaats binnen het arrondissement.

Art. 3. § 1. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, het stimuleren van vorming en opvoeding van de jeugd in christelijke geest, door het organiseren, besturen en steunen van vrij katholiek onderwijs en van alle voorzieningen die hiermee verband houden.Onderhavige maatschappelijke overeenkomst wordt gesloten onder de ontbindende voorwaarde van wijziging van het confessioneel karakter van dit doel in overeenstemming met de richtlijnen van de bevoegde kerkelijke overheid. Elk besluit tot wijziging hiervan, geldig genomen door de algemene vergadering, brengt bijgevolg van rechtswege de ontbinding van de vereniging mee.

§2. De VZW kan aile activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstelling, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstelling. Dit houdt onder meer in het verwerven en in stand houden van het roerend en onroerend patrimonium, ten dienste van het vrij katholiek onderwijs, hetzij in vruchtgebruik, hetzij in eigendom, hetzij in recht van opstal

" 835..114.881

Vooi

behoui aan h Belgis

Staatst

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

§ 3. De VZW kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen en zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

Art. 4. De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht.

Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II: Leden

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste 4 bedragen.

Nieuwe leden worden voorgedragen door de raad van bestuur, bij beslissing

aanvaard door de Algemene Vergadering.

Art. 6. In een huishoudelijk reglement kunnen de voorwaarden van toetreding worden bepaald, alsook de onverenigbaarheden die van rechtswege het verlies van lidmaatschap meebrengen, in het bijzonder wat betreft de naleving van het doel van de vereniging.

Voorwaarden voor toetreding tot het lidmaatschap zijn betuiging van instemming met de in het artikel 3 omschreven doelstelling.

Art. 7. Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van het beantwoorden van de voorwaarden voor het lidmaatschap.

Elk lid kan uit de vereniging treden door het schriftelijk indienen van zijn ontslag bij de Raad van Bestuur. De uitsluiting van een lid gebeurt door de Algemene Vergadering overeenkomstig de wettelijk voorziene procedure.

Art. 8. De leden zijn tot geen bijdragen verplicht, maar kunnen wel vrijwillig inbrengen doen of bijdragen storten. Uitgetreden en uitgesloten leden, noch de rechtsopvolgers van gewezen leden, hebben enig recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen vrijwillige inbrengen of bijdragen niet terugvorderen.

Art. 9. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

TITEL 1II: Algemene Vergadering

Art. 10. De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Een lid kan schriftelijk of door gelijk welk elektronisch middel volmacht geven om zich te laten vertegenwoordigen door een ander lid. Een vertegenwoordiger kan slechts over één volmacht beschikken.

Art. 1 1.De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a. de wijziging der statuten,

b. de benoeming en afzetting van de bestuurders,

c. de goedkeuring van rekeningen en begrotingen,

d. de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

e. de uitsluiting van leden,

f. desgevallend, de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

g. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

h. de aanvaarding van nieuwe leden op voordracht van de Raad van Bestuur

i. het bepalen van de bestemming van de goederen van de ontbonden vennootschap

j. het opstellen en wijzigen van de huishoudelijke reglementen

Art. 12. § 1. Elk jaar wordt na afloop van het boekjaar en uiterlijk in de maand juni een gewone Algemene Vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgende jaar. § 2. Buitengewone Algemene Vergaderingen worden gehouden telkens de omstandigheden dit vereisen op initiatief van de Raad van Bestuur of wanneer een vijfde van de leden er om verzoekt.

Art. 13. Oproepingen tot de Algemene Vergadering dienen schriftelijk of door gelijk welk elektronisch middel te gebeuren, tenminste acht dagen op voorhand. Zij kunnen alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de Raad van Bestuur, van twee bestuurders, of van een vijfde van de leden. Alle leden moeten opgeroepen worden. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda.

Art. 14. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, tenzij een eenvoudige meerderheid een andere bestuurder zou verkiezen.

Art. 15. § 1. Het quorum om rechtsgeldig te vergaderen, wordt vastgesteld op minstens de helft van de leden. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering warden bijeengeroepen, die een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

§ 2. In gewone gevallen beslist de Algemene Vergadering bij eenvoudige meerderheid van stemmen welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigd leden is.

De Algemene Vergadering kan enkel geldig beraadslagen en besluiten over de punten die vermeld werden in de agenda. De Vergadering waarop alle leden aanwezig zijn, kan evenwel, met eenparigheid van stemmen, beraadslagen en besluiten over aangelegenheden die niet op de agenda werden vermeld. Daarvan wordt uitdrukkelijk melding gemaakt in het verslag van de Algemene Vergadering.

Beslissingen over de wijziging van de statuten, de uitsluiting van leden of de vrijwillige ontbinding van de vereniging, kunnen echter slechts genomen worden mits de voorwaarde, bepaald bij art.8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, in acht wordt genomen.

Elk aanwezig of vertegenwoordigd lid beschikt over één stem.

Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

§ 3.In afwijking van § 1. kan de procedure van de statutenwijziging niet aangewend worden tot verandering van het doel van de vereniging. Een besluit tot wijziging daarvan, geldig genomen door de Algemene Vergadering, heeft van rechtswege de ontbinding van de vereniging tot gevolg.

Art. 16. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd. Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een register bewaard dat ter inzage zal zijn van de leden. Afschriften daarvan worden geldig door eensluidend ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden gegeven aan elke belanghebbende.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

TITEL IV: Bestuur  Raad van Bestuur.

Art. 17. § 1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste drie bestuurders.

De bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd bij gewone meerderheid van stemmen voor een termijn van zes jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar.

De bestuurders oefenen kosteloos hun mandaat uit.

§ 2 Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapvoorwaarde, wordt door de Algemene Vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn.

Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, behoudens vrijwillig ontslag, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit.

Art. 18. De bestuurders kunnen te allen tijde door de Algemene Vergadering worden ontslagen bij gewone meerderheid van stemmen. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen tot dat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Art. 19. Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie gedaald zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een Algemene Vergadering samen te roepen ten einde te voorzien in de benoeming van nieuwe bestuurders. Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit, ongeacht de principes in Art 18.

Art. 20. § 1. De bestuurders kiezen onder elkaar een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

§ 2. De Raad vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders.

Oproepingen dienen schriftelijk of door gelijk welk elektronisch middel te gebeuren, ten minste acht dagen voor de vergadering en dienen te vermelden dag, uur en plaats van de vergadering alsook de agenda, vastgesteld eventueel na raadpleging van de andere bestuurders.

§ 3. Een bestuurder kan een schriftelijke volmacht geven aan een andere

bestuurder.

Niemand mag meer dan één volmacht hebben.

§ 4. De Raad vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe Raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien tenminste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, tenzij een eenvoudige meerderheid een andere bestuurder zou verkiezen.

Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid, bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

§ 5. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd.

Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een register bewaard, Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

door twee bestuurders.

Art. 21. § 1. De Raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering van beheer en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor onverschillig welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen; van het opheffen van hypotheken.

§ 2. Hij is eveneens bevoegd voor het opstellen of het goedkeuren van het opvoedingsproject van de scholen.

§ 3. De huishoudelijke reglementen worden opgesteld en gewijzigd door de Raad van Bestuur.

§ 4. Hij beslist over het oprichten, sluiten of herstructureren van onderwijsinrichtingen,

Evenals over het afsluiten van samenwerkingsovereenkomsten met andere schoolbesturen. Hij stelt de directieleden aan.

§ 5. Elke aanstelling van een personeelslid gebeurt door de Raad van Bestuur.

§ 6. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

Art. 22. § 1. De Raad kan één of meer van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden. Derden kunnen slechts een volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht.

§ 2. De Raad van Bestuur kan onder zijn leden één of 'neer bestuurder(s) met het dagelijks beheer belasten en hen machtigen om, in deze zaken, hetzij afzonderlijk hetzij gezamenlijk, door hun handtekening de vereniging te verbinden.

§ 3. Elke delegatie van bevoegdheden is op ieder ogenblik herroepbaar.

Art. 23. Behoudens uitdrukkelijk algemene of bijzondere lastgeving, wordt de vereniging ten opzichte van derden steeds verbonden door de handtekening van de gevolmachtigde en/of door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders die hun bevoegdheid niet hoeven te bewijzen noch aansprakelijk blijven ten aanzien van de vereniging.

TITEL V: Rekening en begroting

Art. 24. Het boekjaar loopt van één januari tot eenendertig december.

Elk jaar moet de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering rekenschap geven over het beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De Raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

TITEL VI: Ontbinding en vereffening.

Art. 25. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot de ontbinding slechts worden besloten door de Algemene Vergadering overeenkomstig artikel 20 en volgende, van de Wet van 27 juni 1921. ln het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Art. 26. § 1. In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een werk met een gelijkaardig doel als dat van de vereniging, aan te duiden door de Algemene Vergadering.

§ 2. Bij het bepalen van de bestemming moeten de vereffenaars en de Algemene Vergadering rekening houden met het doel van de onderhavige vereniging en met de in art. 3 #1 en # 2 bepaalde beginselen en die voorwaarde ook aan de

begiftigde opleggen.

In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-leden, tenzij het zou gaan om verenigingen met een doel gelijkaardig met dat van de ontbonden vereniging, ook dan moeten de goederen bestemd blijven voor een doel als dat van de ontbonden vereniging.

Art. 27. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk wordt geregeld, is de Wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging van toepassing, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

TITEL VII: Benoemingen van de bestuurders.

Art. 28. De partijen komen bijeen in een eerste Algemene Vergadering en benoemen de bestuurders :

1. Peeters Jean-Baptist, Kruibeeksesteenweg 51 te 2070 Zwijndrecht, (°03/06/26 te Burcht) als Voorzitter

2. Weekers Jozef, Ciamberlanidreef 64 B 4 te 9120 Beveren, (°20/04/045 te Melsele), als ondervoorzitter

3. Vanoirbeek Georges, D'Oyestraat 19 te 3800 St. Truiden, (°31/03/61 te Zepperen) als secretaris

4. Covents Roger, Frans Smetstraat 4 B S te 9140 Temse, (°28/04/56 te Beveren) als penningmeester

5. Ingels Maria, Mercatorstraat 53 te 9100 Sint-Niklaas, (°12/10/31 te Sint-Niklaas) als lid van de Raad van Bestuur

6. Van Goethem-Stoop Godelieva, Dorpstraat 15 te 2070 Zwijndrecht, (°02/09/32 te Burcht) als lid van de Raad van Bestuur

7. Van Remortel Walter, Dorp Oost 37 te 2070 Zwijndrecht, (°22/01/39 te Beveren) als lid van de Raad van Bestuur

8, Vergauwen Guido, Schillerstraat 36 te 2050 Antwerpen, (°13/02/39 te St-Gillis-Waas) als lid van de Raad van Bestuur

9. Van Goethem Martine, Hagedoomstraat 19 te 9120 Beveren, (°06/05/53 te Beveren) als lid van de Raad van Bestuur

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de oprichtings-vergadering, gehouden te Burcht op 31 maart 2011.

Peeters Jean-Baptist Weekers Jozef

Voorzitter Ondervoorzitter

11/03/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Rechtbank van koop an e

Antwerpen

2 7 FEB. 2015

afde~tq~ptwerpen

i ie

Raï

M

M

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr " 835.714.881

Benaming

(votuit) : JANMAR PATRIMONIUM VZW

(verkort)

Rechtsvorm . Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Idsteinlaan 14 te 2070 Burcht

Onderwerp akte : Wijziging adres van de zetel (wijziging huisnummer)

Beslissing mbt wijzigen van bet adres van de zetel.

De Algemene Vergadering van de VZW JANMAR PATRIMONIUM van 7 januari 2015 heeft beslist het adres;

van de maatschappelijke zetel te wijzigen van Burcht, Idsteinlaan nr 14 naar Burcht, Idsteinlaan nr 18.

Artikel 2 van de statuten wordt bijgevolg gewijzigd naar :

"De zetel van de vereniging wordt gevestigd op het volgende adres: Idsteinlaan 18 te 2070 Burcht en is gelegen in het gerechterlijk arrondissement Antwerpen, afdeling Antwerpen en kan bij beslissing van de Raad: van Bestuur worden overgebracht naar elke andere plaats binnen het arrondissement"

Voorzitter, PEETERS Jean-Baptist

Secretaris, VANOIRBEEK Georges

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening,

Coordonnées
JANMAR PATRIMONIUM

Adresse
IDSTEINLAAN 14 2070 BURCHT

Code postal : 2070
Localité : Burcht
Commune : ZWIJNDRECHT
Province : Anvers
Région : Région flamande