JAZZKITCHEN

Association sans but lucratif


Dénomination : JAZZKITCHEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 556.950.244

Publication

08/08/2014
ÿþMOD 22

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te ken kopie na neerlegging van de a Nee e egd ter griffie van de

1111111M1,111J1

bah

aa

Bel Stee

111

RECHTB

30 JOU 201k

ANTWERPEN afdeling TURNHOUT De Griffier

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

 voieit) : JazzKitchen vzw

(verkort)

Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel: Korenbloemstraat 34 2360 Oud Turnhout

Onderwerp akte: oprichting

STATUTEN JazzKitchen vzw

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

Philip Wicke Korenbloemstraat 34 2360 Oud Turnhout 62.09.20-039.47

Liesbeth Geudens Heieinde 70 2360 Oud Turnhout 69.10A 1-180.39

Martha Rornbouts Grimstedestraat 52 2300 Turnhout 56.11.06-030.73

Pascal Van den Broeck Korenbloemstraat 63 2360 Oud Turnhout 64.01.20-073.96

Beatrijs Geudens Schuurhoven 64 2360 Oud-Turnhout 66.09.25-142.72

Madiken Verboven Matheus Corvensstraat 91 2100 Deume 89.12.14-405.60

Hans Wicke Matheus Corvensstraat 91 2100 Deume 88.03.14-381.01

lise Folders Oudesteenweg 51 Bus2102 2060 Antwerpen 68.04.29-034.67

Inge Verbraeken Ravelsbergstraat 32 2100 Deume 70.09.19-100.87

Guy Coertjens Schoutenhoefstraat 26 2360 Oud Turnhout 63.12.06-043.20

Ronny Luyten Kerkstraat 3 bus 6 2360 Oud Turnhout 6212.28-175.80

Jan Jespers Berendonk 32 2370 Arendonk 57,12.27-181.96

wordt overeengekomen op donderdag 24 juni 2014 een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 2 mei 2002, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

TITEL I: NAAM ZETEL  DOEL DUUR

Artl, De vereniging draagt als naam JazzKitchen vzw. De vereniging zal zich onafhankelijk en autonoom opstellen,

Art.2. De maatschappelijke zetel is gevestigd in de Korenbloemstraat 34 2360 Oud Turnhout, in het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Art.3. De vereniging heeft tot doel jazz muziek te promoten door het aanbieden van jazz voorstellingen en dit met of zonder partners.

Ar14. JazzKitchen vzw is pluralistisch.

Art.5. De vereniging mag alle activiteiten ondernemen om haar doel te realiseren. De vereniging kan in deze zin, maar slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst ervan besteed wordt aan het doel, waarvoor zij werd opgericht.

AI-I.6. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, ze kan ten allen tijde worden ontbonden. TITEL II: LEDEN

Op de faatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

,i Art.7, De vereniging telt enkel werkende leden. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen,

Art.8. De Algemene Vergadering beslist over de aanvaarding van nieuwe leden. Het verzoek om toelating van een kandidaat lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur_

Art.9, Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vereniging terugtrekken, door een brief te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Dit ontslag zat ingaan vanaf de eerstvolgende Algemene Vergadering.

Art,10. Uittredende of ontslagen leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave vorderen van de gedane bijdragen.

Art.11. Oe leden zijn geen lidgeld verschuldigd,

Art.12. Als een lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vereniging kan diens lidmaatschap op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering. Het lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

TITEL IlL ALGEMENE VERGADERING

Art.13, De Algemene Vergadering bestaat uit de leden.

Art.14, De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

-de wijziging van de statuten

-de goedkeuring van het huishoudelijk reglement

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders

-de benoeming en de afzetting van commissarissen

-het bepalen van de bezoldiging van commissarissen

-de controle op de Raad van Bestuur

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening

-de goedkeuring van het werkingsverslag en van het werkplan

-de aanvaarding van nieuwe leden

-de uitsluiting van een lid

-de ontbinding van de vereniging en de benoeming van de vereffenaars

-de bestemming van het netto-actief in geval van ontbinding

-omzetting van een vzw naar een vereniging met sociaal oogmerk

-alle gevallen bepaald In de statuten

Art.15, De Algemene Vergadering komt minstens 1 maai per jaar samen. De Algemene Vergadering kan bovendien worden samengeroepen door minstens twee bestuurders. Indien 1/5 van de leden een verzoek indient aan de Raad van Bestuur, dan is die verplicht om de Algemene Vergadering samen te roepen. In dit laatste geval is de Raad van Bestuur verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding van de agenda,

Art.16. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Indien deze afwezig is, wordt deze taak vervuld door de ondervoorzitter. Wanneer ook deze afwezig is duidt de voorzitter een bestuurder aan die de vergadering bijeen roept en voorzit,

Art,17, Alle leden worden door de Raad van Bestuur uitgenodigd per mail en/of brief. Ze ontvangen de agenda minstens acht werkdagen op voorhand,

Art.18. De Algemene Vergadering kan beraadslagen als tenminste de helft van de leden aanwezig is. Bij de uitsluiting van leden moet een aanwezigheidsquorum van minstens de helft van de leden worden bereikt. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel of de ontbinding van de vereniging moet er een aanwezigheidsquorum van 2/3 van de leden worden bereikt.

Indien het aanwezigheidsquorum niet gehaald wordt, wordt de Algemene Vergadering opnieuw samengeroepen, minstens 15 dagen na de eerste Algemene Vergadering. Op de tweede Algemene Vergadering is er geen aanwezigheidsquorum meer vereist.

Art.19,Elk aanwezig lid beschikt over één stem. Een lid dat niet op de vergadering aanwezig kan zijn, kan zich laten vertegenwoordigen door een schriftelijke volmacht te bezorgen aan een ander !id. Elk lid kan maximum één volmacht dragen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

..._ MOD 2.2

i.

4... '...+1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

4 Art.20.De Algemene Vergadering neemt haar beslissingen met 1/2de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Voor het wijzigen van het doel van de vereniging, de ontbinding van de vereniging en de wijziging van de maatschappelijke zetel van de vereniging kan slechts met 4/5-meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen beslist worden.

Art.21. Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt en bewaard. Dit verslag wordt bewaard door de secretaris/penningmeester. Het verslag wordt per mail of post verstuurd aan de leden. binnen een termijn van 30 kolenderdagen. Belanghebbende derden kunnen de beslissingen van de Algemene Vergadering opvragen op hot secretariaat van de vereniging en maken hiervoor op voorhand een afspraak met de secretaris.

TITEL IV: RAAD VAN BESTUUR

Art.22. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur. De bestuurders worden benoemd of ontslagen door de Algemene Vergadering. Bestuurders kunnen hun ontslag indienen met een schrijven, gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

De leden van de Raad van Bestuur voeren hun mandaat kosteloos uit.

A1t.23. De Raad van Bestuur verkiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een secreta ris-penningmeester. De voorzitter roept de vergadering bijeen en zit ze voor, indien deze afwezig is, wordt deze taak vervuld door de ondervoorzitter. Wanneer ook deze afwezig is duidt de voomItter een bestuurder aan die de vergadering bijeen roept en voorzit.

De Raad van Bestuur komt minimum vier maal per jaar bijeen. Elk lid wordt per mail of post uitgenodigd en krijgt minstens vijf werkdagen voordien de agenda.

De Raad oefent zijn bevoegdheden uit ais college. De Raad beslist met gewone meerderheid van stemmen. Elk aanwezig lid beschikt over één stem. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt en verstuurd per mail of post aan alle leden van de Raad van 9estuur binnen een termijn van 15 kalenderdagen,

Art.24. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling en heeft aile bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren.

Bij een rechtshandeling wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekeningen van de voorzitter en/of de ondervoorzitter en/of de secretaris-penningmeester.

Art.25, De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving,

TITEL V: BEGROTING  REKENING  BOEKHOUDING

Art.26. Het boekjaar van de vereniging loopt tot 31 december. Uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van de oprichting van de vereniging en eindigt op 31 december 2014.

Art.27, De jaarlijkse begroting en de jaarrekening worden door de Raad van Bestuur ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd.

Art.28. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig artikel 17 van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten,

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

Art.29. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is en er bovendien 4/5 meerderheid het eens is om de vereniging te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de Algemene Vergadering vermeld worden.

Art.30. Bij ontbinding van de vereniging wordt het netto-actief overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft. Die vereniging wordt aangeduid door de Algemene Vergadering.

Art.31. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebrek daaraan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden,

"1"

MOD 2.2

Voor- Luik B - Vervolg

behouden já

aan het

Belgisch TITEL VIII: ALGEMENE BEPALING

Staatsblad

ArL32, Voor alias wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, bigt de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk_ Aldus overeengekomen op de stichtingsvergadering te Oud Turnhout op donderdag 26 juni 2014 en door de stichtende leden ondertekend in twee originele exemplaren, met een kopie voor alle stichtende leden.

u, tke___

C» de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
JAZZKITCHEN

Adresse
KORENBLOEMSTRAAT 34 2360 OUD-TURNHOUT

Code postal : 2360
Localité : OUD-TURNHOUT
Commune : OUD-TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande