JETI

Association sans but lucratif


Dénomination : JETI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 806.669.519

Publication

15/05/2013
ÿþOndernemingsnr : 0806.669.519

Benaming

(voluit) : JeTi

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Breemakkers 38, 2460 Tielen

Onderwerp akte : Bestuurswijziging wijziging maatschappelijke zetel

Wijziging maatschappelijke zetel:

De Algemene Vergadering van vzw JeTi heeft in de vergadering van 17 maart 2012, de volgende statutenwijzging goedgekeurd:

De maatschappelijke zetel wordt gewijzigd. De nieuwe maatschappelijke zetel is Tielendorp 31A, 2460 Tielen.

De nieuwe statuten worden hieronder integraal weergegeven:

Jeugdhuis JeTi vzw

STATUTEN

De ondergetekenden,

" De heer Bastiaens Kristof, geboren op 9 november 1987 te Turnhout, wo-nende te Waterstraat 30, 2275

Gierie;

«De heer Loots Dieter, geboren op 23 augustus 1985 te Turnhout, wonende te Kaliebaan 10, 2460 Tielen;

" De heer Sterckx Hans, geboren op 22 februari 1988 te Turnhout, wonende te Breemakkers 78, 2460

Tielen;

-Mevrouw Willems Miek, geboren op 9 december 1988 te Turnhout, wonende te Pleintje 10, 2460 Tielen.

Zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waar-van de statuten de volgende zijn:

Titel 1 Benaming, zetel en doel

Art. 1

De vereniging draagt de naam "JeTi", en is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Tielen (Kasteriee), Tielendorp 31A (Gerechtelijk arrondissement Turnhout). De maatschappelijke zetel kan bij beslissing van de algemene vergadering elders binnen deze gemeente ge-vestigd worden.

Art. 3

De vereniging heeft tot doel de uitbouw van een jeugdhuiswerking.

Deze jeugdhuiswerking kan alle activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van dit doet, onder meer. acti-vitelten op recreatief, informatief, vormend, ontmoetend, experimenteel en maatschappijgericht vlak. Mogelijke activiteiten kunnen zijn: sport en spel, infomomenten, vormingssessies, groepsbevorderende activiteiten"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

M0D22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter " riffie~

LI -üc7r_r r~R -

HECeHTBAN)c VAN 7KOOPI" i NDEL-

0 3 MEI 2013

TURNHOUT

DtS fier,

.C.D: ~~ r,

ll

*13079339

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de ver-wezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de op-brengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Titel 2 Leden

Art. 4

Het aantal leden is onbeperkt, maar minimum vijf. De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden

leden.

Art. 5

Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegd-held van de raad van bestuur. Werkend lid is wie zich door een engagement in een werkgroep inzet voor de realisatie van de doelstellingen. Het bin-nenhuisregtement concretiseert de voorwaarden van dit engagement Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 Juni 1921 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering. Wie werkend lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk of mondeling kandidaat bij de voorzitter van de vereniging of een ander bestuurslid. Hun rechten en plichten worden vastgesteld door het huishoudelijk reglement,

Werkende leden die niet meer aan de voorwaarden voldoen, worden als ont-slagnemend beschouwd.

Art. 6

De vereniging heeft ook toegetreden leden. Om toegetreden lid te worden van de vereniging moet men aan volgende voorwaarden voldoen: De minimum leef-tijd van 14 Jaar bereikt hebben; een jaarlijks lidgeld betalen. Indien zij hun lidgeld niet meer betalen, of niet langer meer voldoen aan de lidmaat schapsvoorwaarden, warden ze van rechtswege als ontslagnemend beschouwd. Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgelegd door het huishoudelijk reglement.

Art. 7

De vereniging kan ook ereleden hebben. De raad van bestuur heeft na hun mandaat de mogelijkheid om erelid te worden voor een periode van maximaal zes jaar. Ereleden hebben stemrecht in de Algemene Vergadering,

Art, 8

De jaarbijdrage van de leden wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur. Deze jaarbijdrage mag

niet meer dan 25 EUR bedragen. Het niet- be-talen van deze bijdrage heeft automatisch een ontslag tot gevolg.

Titel 3 De raad van bestuur

Art. 9

De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur van minimum 4 leden en maximum 7 leden. De raad van bestuur moet minstens 1 lid minder tellen dan het aantal werkende leden van de vereniging. Deze raad wordt benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van maximaal 3 jaar. Het man-daat van bestuurder is niet bezoldigd. Na het verloop van maximaal 3 werk-jaren vervalt het mandaat en komen er nieuwe verkiezingen. Het afzetten uit het ambt gebeurt door de algemene vergadering. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende Algemene Vergadering.

Art, 10

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoor-zitter, een secretaris en een penningmeester en bepaalt hun bevoegdheden. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn functies uitgeoefend door de ondervoorzitter,

Art. 11

De raad van bestuur vergadert minimum 4 maai per jaar of op bijeenroeping van de voorzitter of op verzoek van de helft van de raad van bestuur. Hij kan slechts geldig beslissen wanneer de meerderheid van de raad van bestuur aanwezig is. Zijn beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Bij be-slissingen in verband met het aanwerven van werkende leden is een 2/3e aan-wezigheid vereist van de raad van bestuur. Deze beslissingen worden genomen bij 213e meerderheid van de aanwezigen en bij volmacht vertegenwoordigde leden.

Art. 12

De beslissingen van de raad van bestuur worden opgenomen in notulen die on-dertekend worden door de

voorzitter en de secretaris. De notulen zijn voor leden ter inzage op de maatschappelijke zetel.

Art. 13

L

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De raad van bestuur is verantwoordelijk voor aile daden van beheer en be-schikking, Hij oefent de bevoegdheden uit die niet door de wet of door de statuten aan andere organen van de vereniging zijn opgedragen, ondermeer

" inrichten van advies en werkgroepen;

het vaststellen van de jaarlijkse bijdrage;

" het tijdelijk uitsluiten van leden;

" het opstellen en het wijzigen van het huishoudelijk reglement;

" het jaarlijks opstellen van de begroting en de rekening en deze ter goedkeuring voorleggen aan de algemene vergadering;

" het aannemen van giften;

" het aanvaarden van werkende leden;

" het aangaan van hypothecaire leningen;

'net uitgeven van obligaties en het instellen van rechtsvorderingen.

De Raad van bestuur kan bepaalde bevoegdheden delegeren.

Art. 14

Bij gerechtelijke handelingen wordt de vereniging vertegenwoordigd door een door deze raad aangeduide bestuurder. Bij buitengerechtelijke handelingen, onder een bepaald bedrag, vastgelegd door de raad van bestuur, is de ver-eniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de handtekening van een werkend lid daartoe door de raad van bestuur gemandateerd. Boven een bepaald be-drag, vastgelegd door de raad van bestuur, is de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door één handtekening van een bestuurder, gemandateerd door de raad van bestuur.

Art. 15.

De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig arts-kel 14, van de wet van 27 juni

1921.

Titel 4 De algemene vergadering

Art. 16

De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden en kan bijgewoond worden door ereleden die eveneens stemrecht hebben. De algemene vergadering heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet 27 juni 1921:

" de wijziging van de statuten van de vereniging;

" de benoeming en afzetting van de bestuurders;

" de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

" de ontbinding van de vereniging;

" het recht om de raad van bestuur ertoe te machtigen zijn bevoegdheden; over te dragen aan derden;

" de kwijting aan de bestuurders;

" de uitsluiting van een werkend lid;

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oog-merk;

" alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 17

Er mcet elk jaar een algemene vergadering plaatshebben in de loop van het eerste semester, Een buitengewone algemene vergadering wordt bijeengeroepen telkens wanneer de raad van bestuur dit noodzakelijk acht of wanneer ten-minste één vijfde van de werkende leden erom vraagt.

Art. 18

De raad van bestuur roept de algemene vergadering bijeen per uitnodigings-brief of email, tenminste 8 dagen vóór de dag van de vergadering. Deze brief of email bevat de datum, plaats en agenda voor de algemene vergade-ring.

Art. 19.

De beslissingen van de algemene vergadering worden aan de leden en aan der-den bekendgemaakt, door opname in het verslag dat ter inzage ligt op de maatschappelijke zetel. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter.

Art. 20

De algemene vergadering kan beraadslagen over punten die niet op de agenda staan, wanneer 213 van de aanwezige werkende leden of vertegenwoordigde werkende leden daarmee akkoord gaan. Elk voorstel dat ondertekend is door een vijfde van het op de jongste ledenlijst voorkomend aantal leden, moet op de agenda geplaatst worden.

Art. 21

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D22

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en bij verhindering van deze door de ondervoorzitter.

Art. 22

Elk werkend lid mag zich op de algemene vergadering door één ander werkend lid laten vertegenwoordigen

bij schriftelijke volmacht. Eik werkend lid mag maar één ander werkend lid vertegenwoordigen.

Art. 23

In algemene regel is de vergadering geldig samengesteld, wanneer minstens 113e van de werkende leden aanwezig is. Haar beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereni-ging geldt de wet op de vzw's.

Art. 24

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen In notulen die ondertekend worden door de voorzitter en liggen ter inzage op de maatschap-pelijke zetel aan elke derde die aantoont dat hij er belang bij heeft.

Titel 5 Diversen

Art. 25

In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend actief overgemaakt aan een door de algemene

vergadering aangeduide vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft.

Art. 26

Wijzigingen in de statuten warden geregeld overeenkomstig de wet van 27 ju-ni 1921.

Art. 27

Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen en begroting op van res-pectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders.

Art, 28

Vooral wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

Opgemaakt te Tielen op 08/07/2008 in 3 originele exemplaren.

Wijziging Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering van vzw JeTi heeft in de vergadering van 17 maart 2012, de volgende bestuurswijziging goedgekeurd:

- Ontslag leden Raad van Bestuur.

Bastiaens luistof, Waterstraat 30, 2275 Glorie, geboren te Turnhout op 09111/1987 Loots Dieter, Kaliebaan 10, 2460 Tielen, geboren te Turnhout op 23/08/1985 De Seranno Katrien, Stationsplein 6, 2460 Telen, geboren te Turnhout op 10/12/1987 Sterckx Hans, Breemakkers 38, 2460 Tieten, geboren te Turnhout op 22/02/1988

- Benoeming of verlenging van het mandaat leden Raad van Bestuur

Borremans Dennis, Loozijde 57b, 2460 Tielen, geboren te Herentals op 06104/1989

Stessens Bram, Hofdreef 47, 2460 Tieten, geboren te Turnhout op 10/0211989

Van Baelen Thomas, Prijstraat 59, 2460 Tielen, geboren te Leuven op 04/02/1992

Van Der Eycken Lieselotte, Gierlebaan 139, 2460 Tielen, geboren te Turnhout op 22/09/1991

.7.

Luik B - Vervolg (2)9641-- steiyee VeCjiZiec.itert, MOD2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsbiad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
JETI

Adresse
BREEMAKKERS 38 2460 TIELEN

Code postal : 2460
Localité : Tielen
Commune : KASTERLEE
Province : Anvers
Région : Région flamande