JEUGDKOOR DE VAGEBONDJES OF JEUGDKOOR DE VAGEBONDEN

Association sans but lucratif


Dénomination : JEUGDKOOR DE VAGEBONDJES OF JEUGDKOOR DE VAGEBONDEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 450.815.715

Publication

29/01/2013
ÿþDrI\

A

Voor

behoud

aan hc

Belgisi

Staatsb

MOD2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111111

h -" (4-1T`- ANK KOOPNANDEi.

_ .--~---" .~." .

1 5 W01- 2013

AN T~rgaPEN

Ondernemingsnr : 450.815.715

Benaming

(voluit) : Jeugdkoor De Vagebonden

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Prins Boudewijnlaan 224, 2650 Edegem

Onderwerp akte : Wijziging raad van bestuur en wijziging statuten

De algemene vergadering van vzw Jeugdkoor De Vagebonden, bijeen op 30 juni 2012, beraadslagend en beslissend conform de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, laatst gewijzigd in 2002, en overeenkomstig haar statuten heeft

A. het ontslag aanvaard van

1° Ceuleers Richard, geboren op 15 november 1940, 40.11.15-165.11 als voorzitter.

2° Reus Dirk, geboren op 7 februari 1949, 49.02.07-259.89 ais penningmeester

3° Vanhoolst Wim, geboren op 10 juli 1965, 65.07.10-223.18 als ondervoorzitter

4° Breugelmans Leen, geboren op 14 februari 1978, 78.02.14-216.46

5° Van Wijnsberghe Katrien, geboren op 11 juli 1985, 85.07.11-088.58

6° Moens Mia, geboren op 29 november 1939, 39.11.29-154.66

B. de (her)benoeming goedgekeurd van onderstaande personen:

1° Vanhoolst Wim, geboren op 10 juli 1965 te Wilrijk, 65.07.10-223.18 als voorzitter, herbenoeming

3° De Wilde Dirk, geboren op 31 augustus 1977 te Borgerhout, 77.08.31-011.53 ais penningmeester,

benoeming

4° Metsu Sofie, geboren op 9 mei 1985 te Mortsel, 85.05.09-144.48 als secretaris, herbenoeming

5° Verhaegen Robert, geboren op 23 maart 1968 te Mechelen, 68.03.23-069.11, ondervoorzitter,

benoeming

6° De Schutter Marc,geboren op 28 maart 1962 te Deume, 62.03.28-491.89, bestuurslid, benoeming

C. haar goedkeuring gegeven voor de relocatie van de maatschappelijke zetel van Prins Boudewijnlaan 224, 2650 Edegem, naar Molenveldlaan 14, 2650 Edegem.

 > Art 2. Haar maatschappelijk zetel is gevestigd in het arrondissement Antwerpen te 2650 Edegem, Mofenveldlaan 14. Hij kan worden verplaatst bij beslissing van de raad van bestuur naar iedere andere plaats van deze gemeente. Iedere wijziging moet binnen de 3 maanden gepubliceerd worden in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Volledige statuten Jeugdkoor De Vagebonden VZW:

Op 22 juli 1993 werd er overeegekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan de gewijzigde statuten de volgende zijn:

TITEL I. - Benaming, maatschappelijke zetel

Art 1. De vereniging wordt genoemd: «Jeugdkoor de Vagebondjes» of «Jeugdkoor De Vagebonden»

Art 2. Haar maatschappelijk zetel is gevestigd in het arrondissement Antwerpen te 2650 Edegem, Molenveldlaan 14. Hij kan worden verplaatst bij beslissing van de raad van bestuur naar iedere andere plaats van deze gemeente. Iedere wijziging moet binnen de 3 maanden gepubliceerd worden in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

4

M4D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

TITEL U. - Doel

Art 3. De vereniging heeft tot doel - het bevorderen van de muziekbeoefening en opleiding en meer bepaald de beoefening van klassieke muziek en moderne muziek, meer in het bijzonder stelt zij zich tot doel het geven en organiseren van concerten en manifestaties in binnen-en buitenland; het geven van lessen en repetities; het uitgeven van werken en dergelijke meer. Daartoe kan de vereniging aile instrumenten, goederen en materialen kopen en verkopen, huren en verhuren, uitlenen en ontlenen. De eventuele opbrengsten kunnen besteed worden voor caritatieve doeleinden. Ze mag alle handelingen doen die onrechtstreeks of rechtstreeks verband houden met haar doel. Zij kan onder meer haar medewerking verlenen en belang stellen in elk gelijkaardig doel als het hare.

TITEL Il!. - Vennoten

Art 4. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, met een minimum van drie. Nieuwe leden en toetredende leden kunnen aanvaard worden op hun schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur, die het op de agenda plaatst van de algemene vergadering. Deze beslist hierover met drie vierde van de aanwezige stemmen.

Art 5. De leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk hun ontslag te geven aan de raad van bestuur.

Art 6. De uitsluiting van een lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering met een meerderheid van drie vierde der aanwezig stemmen. De raad van bestuur mag, tot de beslissing van de algemene vergadering de leden schorsen die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten of op de wetten in verband met de eer of de wellevendheid.

Art 7. Het ontslagnemend of uitgesloten lid of overleden lid kan geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk bezit.

TITEL IV. - Bijdragen

Art 8. De leden betalen een jaarlijkse bijdrage, waarvan het bedrag wordt vastgesteld door de algemene verdagering. Het bedrag kan niet meer bedragen dan ¬ 37,18.

TITEL V. - Algemene vergadering

Art 9. De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Art 10, De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn

1° het recht om de statuten te wijzigen en de ontbinding van de vereniging uit te spreken met inachtneming van de wettelijke beschikkingen ter zake;

2° het recht jaarlijks de begroting en de rekeningen goed te keuren

3° het recht om alle andere die voortvloeien uit de wet of de statuten uit te oefenen.

Art 11. De leden worden uitgenodigd op de algemene vergadering door de voorzitter van de raad van bestuur. Zij mogen zich laten vertegenwoordigen door hun ouders of hun voogd. De uitnodiging wordt gedaan bij een schrijven dat ten minste acht dagen vôbr de vergadering dient verstuurd te worden. Zij maken melding van de agenda.

Art 12. De vergadering moet uitgenodigd worden door de raad van bestuur wanneer één vierde van de leden erom verzoeken. Tevens dient elk voorstel dat ondertekend wordt door een vierde van de leden op de agenda geplaatst worden.

Art 13. Alle leden hebben op de algemene vergadering gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen waarin er anders wordt over beslist door de wet of de onderhavige stukken. In geval van staking der stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

~

Mon 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art 14, De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of de wijziging va de statuten, overeenkomstig het bepaalde in de artikelen 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

Art 15. De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in een register van de notulen die ondertekend worden door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar aile leden er zonder verplaatsing inzage kunnen van nemen. Deze beslissingen zullen eventueel per brief ter kennis worden gebracht van de belangstellende derden. Iedere wijziging van de statuten moet gepubliceerd worden, binnen de 2 maanden, in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt eveneens voor de benoeming, het ontslag of de herroeping van bestuurders.

TiTEL Vi. - Raad van bestuur

Art 16, De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie en hoogstens tien bestuurders, die benoemd worden en herroepbaar zijn door de algemene vergadering en gekozen worden door de leden. De raad beslist geldig zodra de helft van zijn leden aanwezig is.

Art 17. De duur van het mandaat is vastgesteld op twee jaar. Bij het openvallen van een mandaat wordt een voorlopige bestuurder benoemd om het mandaat van degene die hij vervangt te beëindigen. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Art 18. De raad benoemt onder zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een schatbewaarder en een secretaris. Bij belet van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter of de oudste aanwezige bestuurder.

Art 19. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met de meerderheid der stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

Art 20. De raad van bestuur heeft de meest uitgestrekte machten om de vereniging te beheren en te besturen. Hij kan onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is of ongeacht aile andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten, aile akten en contracten stellen en afsluiten; minnelijke schikkingen treffen; alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen of met hypotheek bezwaren; leningen afsluiten; huurcontracten van om het even welke duur afsluiten; Legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden; aan alle rechten verzaken; aile machten verlenen aan door hem aangewezen mandatarissen die al dan niet lid zijn; de vereniging in rechte vertegenwoordigen, zowel als eiser dan als verweerder. Hij mag ook het personeel van de vereniging benoemen en herroepen; alle sommen en waarden innen, alle in bewaring gegeven sommen en waarden opvragen; rekeningen openen bij de banken of het postchequeambt; op voorgenoemde rekeningen alle verrichtingen doen zoals het opvragen van gelden door uitgifte van cheques, overschrijvings- of transferorders of elk ander betalingsmandaat, een banksafe huren; alle door de vereniging betaalde sommen betalen; bij de post, de douane, de spoorwegmaatschappij alle al dan niet aangetekende of verzekerde brieven, telegrammen en colli afhalen; alle postwissels of postassignaties of postkwijtingen innen.

Art 21. De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, het dagelijks beheer van de vereniging overdragen aan één van zijn leden of aan een derde, al dan niet vennoot.

Art 22, De andere daden van deze van beheer van de vereniging worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders die hun bevoegdheid niet moeten verantwoorden ten aanzien van derden, tenzij de raad een bijzondere volmacht heeft verleend betreffende cie daden.

Art 23. De bestuurders nemen, in de uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Dit wordt kosteloos waargenomen.

TITEL VII. - Huishoudelijk reglement

Art 24. Een huishoudellijk reglement kan door de raad van bestuur aan de algemene vergadering voorgelegd worden. Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering aan dit reglement aangebracht worden met een eenvoudige meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen,

"

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

secretaris voorzitter schatbewaarder



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(enj bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

TITEL VIII. - Diverse bepalingen

Art 25. Het dienstjaar begint op 1 januari om te eindigen op 31 december

Art 26. De rekeningen van het afgelopen dienstjaar en de begroting van het volgend dienstjaar zullen jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering, die zal gehouden worden in de loopvan de maand januari van het volgende dienstjaar.

Voor eensluitend akkoord, opgemaakt te 2650 Edegem op dertig juni twee duizend en twaalf,

Sofle Metsu Wim Vanhooist Dirk De Wilde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

10/06/2011
ÿþM00 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie _

Ondernemingsnr : 450.815.715

Benaming

(voluit) : Jeugdkoor De Vagebonden

(,,erkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Prins Boudewijnlaan 224, 2650 Edegem

Onderwerp akte :

De algemene vergadering van vzw Jeugdkoor De Vagebonden, bijeen op 14 maart 2011, beraadslagend en beslissend conform de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, laatst gewijzigd in 2002, en overeenkomstig haar statuten heeft

De benoeming goedgekeurd van onderstaande personen:

1° Ceuleers Richard, Prins Boudewijnlaan 224, 2650 Edegem, geboren te Kampenhout op 15 november 1940

2° Vanhoolst Wim, Molenveldlaan 14, 2650 Edegem, geboren te Wilrijk op 10 juli 1965, 3° Raus Dirk, Paul Gilsonlaan 12, 2650 Edegem, geboren te Wilrijk op 7 februari 1949, 4° Metsu Sofie, Muggelei 53 2110 Wijnegem, geboren te Mortsel op 9 mei 1985. Deze lijst vervangt alle vorige.

Voor eensluitend akkoord, te 2650 Edegem op 10 mei twee duizend en elf,

Richard Ceuleers, voorzitter

Op de iaatate~'rz. van, ! L i 8 v2rnelden Recto . tvaa,r. e;. ,eCdâniaiield !an Ce instrumenterende i:ota:3s. iiet2t; van de r5E-rSL'(OlilSeh; bevaegd de vePr:nlg:o3, strr,htirg er nrgSnis }e 1r:!? aanzien Van derden te Ve+tegi:nWt.lDid[gerk

~~. ai

1111111. 1.11111111t111.1.1! iu

RECHTBANK KOOPHANDEL

2 0 MEI 2011

ANTW EZ,RtREE~I

Coordonnées
JEUGDKOOR DE VAGEBONDJES OF JEUGDKOOR DE VAG…

Adresse
PRINS BOUDEWIJNLAAN 224 2650 EDEGEM

Code postal : 2650
Localité : EDEGEM
Commune : EDEGEM
Province : Anvers
Région : Région flamande