JEUGDTONEEL PLANKENKOORTS

Association sans but lucratif


Dénomination : JEUGDTONEEL PLANKENKOORTS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 839.922.505

Publication

28/11/2014
ÿþ idIOD2,2 -

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

 -, i ~._._ ,

~~-1fS ~

~E' ~~

~ ___A__.___.

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

19 NOV, 2014

afdelin9A reen

1111

*142150 0*

Ondernemingsnr : 839.922.505

Benaming

(voluit) : Jeugdtoneel Plankenkoorts VZW

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Fr. D. Rooseveltstraat 36, 2845 Niel, België

Onderwerp akte : Statutenwijziging: wijziging bestuur, wijziging zetel en naamswijziging

Verslag Algemene vergadering Jeugdtoneel Plankenkoorts VZW op 31 augustus 2014 te Boom.

Aanwezig: Emilie Vereist, Patricia Van Houwaert, Silke Caproni

Voorzitter van de vergadering: Emilie Vereist

1. Leden

Volgens de statuten zijn leden die de jaarlijkse ledenbijdrage (10 euro) niet betalen, geen lid meer van de vereniging, Een aantal leden betalen al 2 jaar geen lidgeld meer en zijn bij deze geen lid meer van de vereniging. Een nieuwe aanvraag van deze leden kan ten allen tijde bij het bestuur ingediend worden.

2. Bestuur

Met het voorgaande in gedachte verliezen Joke De Meyer en Nina Bouvard het statuut van lid, en daarmee, volgens de statuten van de vereniging, ook hun lidmaatschap van het bestuur, Beide Heten eerder ook weten' ontslag te willen nemen als lid en als bestuurslid. Aangezien er nog maar 2 van de vereiste 3 bestuursleden overblijven, kiezen we een nieuw bestuur. Emilie Vereist, Patricia Van Houwaert en Silke Caproni stellen zich kandidaat en worden unaniem verkozen. De onderlinge takenverdeling wordt als volgt beslist:

Emilie Vereist: voorzitter, persverantwoordelijke en evenementbeheerder (Kardinaal Cardijnlaan 35/4, 2640 Mortsel, °Mechelen 2110111992)

Silke Caproni: Ondervoorzitter en design/ontwerp verantwoordelijke (Kommekensstraat 2, 2000 Antwerpen, °Antwerpen 23/07/1992)

Patricia Van Houwaert: financieel beheerder en secretaris (Kardinaal Cardijnlaan 35/4, 2640 Mortsel, °Antwerpen 15/03/1960)

Dit bestuur is verkozen voor een periode van 3 jaar, die onmiddellijk ingaat.

3. Zetelwijziging

Aangezien de oude zetel het adres was van Nina Bouvard, wordt de zetel verandert naar het adres

Matteottistraat 41/1, 2845 Niel.

4.Nieuwe repetitieplek

De vereniging kan vanaf nu repeteren in de Judo zaal van brasserie De Schorre in Boom, ook opslag van

decorstukken is hier mogelijk.

5.in april 2015 plant de vereniging een nieuwe voorstelling in CC De Kollebloem te Puurs, De tekst hiervoor zal geschreven worden door Emilie Vereist. Enkele personen die hieraan willen meewerken hebben het, lidmaatschap aangevraagd, Dit zal aanvaard worden na betaling van de ledenbijdrage van 10 euro,

6.Naamwijziging en doelwijziging

In het verleden richtte de vereniging zich vooral op jongeren, omdat we vonden dat daar in de provincie nood aan was. Momenteel zien we dat de noden zich meer richten op gemengd toneel. Daarom willen we ons nu ook kunnen richten op volwassen. Dit zal moeten aangepast worden in de statuten van de vereniging. Met dit in gedachte willen we ook de naam wijzigen, als voorstel geven we 'Toneelgroep Plankenkoorts VZW', De beide wijzigingen worden unaniem goedgekeurd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

An.enanA .fo ..rsrnn.ninn °flnhtina nf nrnnnien.n fun .,on-nnn .ene, rlarrlan ta .,ahunun,.,nnrrlinan

., S MOD 2.2

i

7.Wijziging van de statuten

De wijziging van de statuten zoals eerder vermeld zal zo snel mogelijk worden neergeled bij de balie van

Antwerpen door Emilie Vereist

De vergadering wordt hierbij gesloten.

Ondertekend,

Emilie Vereist, voorzitter Patricia Van Houwaert, secretaris Wijziging van de statuten

De algemene vergadering van Jeugdtoneel Plankenkoorts VZW, opgericht te Niel op 2610912011, heeft op datum van 31/08/2014, overeenkomstig met artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de Wetten van 2 mei 2002, 16 januari 2003 en 22 december 2003, beslist haar statuten, zoals deze gepubliceerd werden in de bijlage van het Belgisch Staatsblad van 1510312013, met eenparigheid van stemmen te wijzigen en volledig te vervangen door de volgende nieuwe statuten:

Naam, zetel, doel, duur

Art 1.1 De vereniging draagt de naam Toneelgroep Plankenkoorts VZW.

Art 2,1 De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen. Heden is hij gevestigd in de Matteottistraat nr. 41 bus 1 te Niel, postcode 2845, in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, afdeling Antwerpen.

Art 3.1 De vereniging heeft tot doel: het verwezenlijken en verzorgen van toneelproducties. De vereniging tracht dit doel te bereiken door op regelmatige basis met de leden samen te komen en alle onderdelen van een toneelproductie te verwezenlijken.

Art 3.2 Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in Art 3.1 en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij nodig heeft bezitten of verkrijgen en er aile eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Art 3.3 Zij kan daartoe aile nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- en buitenland.

Art 3.4 Zij kan subsidies verwerven zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art 4,1 De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Leden

Art 5.1 De vereniging zal minstens drie leden tellen,

Art 5.2 De vereniging kan gewone leden en ereleden tellen.

Art 5.3 Gewone leden zijn leden die op een bepaalde manier meewerken of bijdragen aan de werking van de vereniging en haar doel,

Art 5.4 Ereleden zijn leden die wegens hun buitengewone verdiensten jegens de vereniging of in het kader van de doelstelling van de vereniging door de algemene vergadering daartoe zijn benoemd.

Art 5.5 Een lid kan worden toegelaten nadat men een schriftelijk verzoek (per brief of e-mail) hiertoe bij het bestuur heeft ingediend. Het bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding. Het lidmaatschap wordt pas verworven nadat het toetredend lid een jaarlijkse bijdrage heeft betaald waarvan het bedrag elk jaar door het bestuur wordt vastgelegd.

Art 5.6 Het lidmaatschap is persoonlijk en niet vatbaar voor overdracht of overgang.

Art 6.1 Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden.

Art 6.2 Een lid dat weigert de bijdrage te betalen wordt geacht ontslag te nemen.

%

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Art 6.3 Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met twee derde meerderheid der aanwezigen en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Art 6.4 Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt. Indien het om een rechtspersoon gaat dan eindigt het lidmaatschap wanneer de rechtspersoon ophoudt te bestaan.

Algemene vergadering

Art 7.1 De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921.

Art 7.2 Elk lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander lid die het daarbij behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art 8,1 De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld via de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921.

Art 8.2 Alle leden moeten schriftelijk (per brief of per mail) worden opgeroepen ten minste acht dagen voor de vergadering. Hierbij moet de agenda van de vergadering vermeld worden.

Art 8.3 Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor:

.0e wijziging van de statuten

.0e benoeming en de afzetting van de bestuurders

.0e benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend.

.De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

.De goedkeuring van de begroting en van de rekening

'De ontbinding van de vereniging

.De uitsluiting van een lid

.0e omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Art 9.1 De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van het bestuur, of bij diens afwezigheid door de secretaris, of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art 9.2 De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van het bestuur afwezig is. Art 9.3 De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Art 10.1 De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen, tenzij anders vermeld in de statuten. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering.

Art 11.1 De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die dat wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van het bestuur ondertekend,

Art 11.2 De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief of mail ter kennis gebracht , Dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Bestuur

Art 12.1 De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3 en maximum 10 bestuurders, die lid zijn van de vereniging, Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

Art 12.2 De bestuurders worden benoemd voor 3 jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap,

Art 12.3 Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

Art 12.4 ledere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

, 3

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Art 12.5 Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is.

Art 12.6 De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een financieel verantwoordelijke en kan naar eigen goeddunken andere posten creëren. De voorzitter en de secretaris zijn automatisch ook voorzitter en secretaris van de algemene vergadering.

Art 13.1 De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,...

Art 13.2 De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders.

Art 13.3 Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art 14.1 De raad benoemt een gedelegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zalen van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

Art 14.2 Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder,

Art 14.3 De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens ten allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

Art 15.1 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of mail met vermelding van de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en bij diens ontsteltenis, belet of afwezigheid door de secretaris, of bij diens ontsteltenis, belet of afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art 15.2 De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Art 15.3 ledere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbij behorende stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan één volmacht. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register, zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

Begrotingen, rekeningen

Art 16.1 Het boekjaar van de vereniging loopt van 26 september tot 25 september. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting op voor het volgende jaar. Deze worden op de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Ontbinding, vereffening

Art 17,1 In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art 18,1 In geval van ontbinding worden de etive, 6e panzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft. Zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar

1 N,Op 2.2



Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

goedvinden. Zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan een vereniging, stichting of inrichting waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art 19.1 Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Overgangsbepalingen

Art 20.1 Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 26 september 2011, tot 25

september 2012.

Aldus goedgekeurd door de algemene vergadering te Boom op 3110812014, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en de andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van koophandel te Antwerpen.

Ondertekend door Emilie Vereist, Voorzitter en Patricia Van Houwaert, secretaris

26/03/2013
ÿþ BSOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

111iw1304~~uW5~~~ i~~iwiwi

*829*

V bah aa Be stag

RECHTBANK KOOPHEL

15 NRU 2013

AN Ti nePEN

Ondernemingsnr : 839.922.605

Benaming

(voluit} : Jeugdtoneel Plankenkoorts VZW

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetei : Fr. D. Rooseveltstraat 40 2845 Niel, België

Onderv:erp ai:te : Wijziging Bestuur en zetel/Statutenwijziging

Verslag alg. vergadering 61031'93 jeugdtoneel Plankenkoorts VZW

Aanwezig: Joke De Meyer, Nina Bouvard, Lynn Plas, Cailtlin De Maeyer, Kyana De Graef, Ziggy Bongaerts,

Emilie Vereist

Afwezig: Sasha Bosny, Daan Joos, Patrcicia Van Houwaert

Voorzitter van de vergadering: Emilie Vereist

1. Vrijwillig ontslag bestuurslid Siemen Vereist + stemming nieuw bestuur

Op 13 december 2012 en daarna nogmaals op 7 januari dit jaar nam Siemen Vereist ontslag als bestuurslid en gewoon lid van de vereniging. Aangezien er nog maar 2 van de vereiste 3 bestuursleden overblijven zal er. een nieuwe stemming plaatsvinden. Dit zal ook gepubliceerd worden in het Belgisch Staatsblad.

Nina Bouvard, Joke De Meyer, Patricia Van Houwaert en Emilie Vereist stellen zich kandidaat, zij worden alle 4 unaniem verkozen. De onderlinge takenverdeling wordt als volgt beslist:

Emilie Vereist: voorzitter, website verantwoordelijke en persverantwoordelijke  iAer «. Ge&tuve2 Der?.Nina Bouvard: ondervoorzitter 'FR. b. Aeoseeet.~r SrrL 4 2ste5-" a>- e 1.1ESt h~1,4'0i44t9ti

Joke De Meyer: secretaris B. eoRR.Ei1Al 5£ rR. G2 AFSO Psoort IWMS1 4G1esin'e,

Patricia Van Houwaert: financieel beheerder

Dit bestuur is verkozen voor een periode van 3 jaar, die onmiddellijk ingaat.

We stemmen ook voor de zetel-wijziging. Deze zouden we willen veranderen van het oude adres Fr. D.

Rooseveitstraat 40, 2845 Niel, naar Fr. D. Roosevelstraat 36, 2845 Niel. De oude zetel was het vroegere adres.

van de voorzitter (Emilie). De zetelwijziging wordt unaniem goedgekeurd.

2. Kastennota

Inkomsten: Dit werkjaar ontving de vereniging ¬ 250 subsidies van de gemeente Niel en 90 euro lidgeld. In maart komen daar de sponseringen nog bij en de inkomsten van de ticketverkoop.

Uitgaven: Open doek VZW (verzekering, overkoepelende amateurtheatervereniging) kost ons ¬ 50 plus 1*10 euro (+26 jarige leden) en 9*5 euro (-18 jarige leden), in totaal dus 135 euro. Voor de affiches rekenen we 50 affiches aan 0,20 cent de affiche, en dus een totaal van 10 euro. Voor kostuums, decor en rekwisieten trekken we verder nog 35 euro uit.

Voor de theaterzaal ( rode zaal van cc De Kollebloem Puurs) + de repetities van de generale week, het licht, geluid en de technieker betalen we ¬ 305.

Dit brengt het totaal van inkomsten zonder sponsering en ticketverkoop op ¬ 340 en het totaal van de uitgaven op ¬ 485. Aangezien er 238 ticketten te verkopen zijn is dal financieel zeker haalbaar, met achteraf nog een overschot, bruikbaar voor de volgende voorstelling of eventuele nevenactiviteiten.

3. Voorstelling maart (Sherlock Holmes)

We spelen op 29 en 30 maart de familievoorstelling Sherlock Holmes in de rode zaal van CC De Kollebloem

te Puurs, telkens om 20u.

Joke hoort deze week nog eens" voor het ontwerp van de affiche, zodat Emilie deze zo snel mogelijk kan

laten drukken en doorsturen naar de pers.

We willen graág ook een programmaboekje, Joke wilt hier iets voor proberen te ontwerpen/schrijven.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) "

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Achter de schermen hebben we nog mensen nodig die willen helpen aan de kassa e.a, De familie van Joke, Nina, Daan en Emilie willen hier al zeker bij helpen, Emilie gaat een lijst opstellen van hoeveel personen we wanneer en voor wat nodig hebben,

Ticketprijs: ticketten in voorverkoop kosten 6 euro, aan de kassa kosten de ticketten 8 euro.

4. Voorstelling oktober

Buiten de jaarlijkse voorstelling in februari of maart wilt de vereniging nog een voorstelling maken voor oktober 2013. Nina, Lynn, Caitlin, Kyana, Ziggy en Emilie willen hier graag aan meewerken. De repetities zullen starten meteen na de paasvakantie. Hiervoor gaan we niet starten met een bestaande of op voorhand geschreven tekst maar vertrekken we vanuit een zelf gekozen thema waarin iedere acteur een personage uitwerkt waarmee we gaan improviseren,

5, Andere evenementen

Buiten de hoofdactiviteiten ( de theatervoorstellingen) gaat Plankenkoorts nog andere zaken organiseren. Telkens wel in een culturele content. Op deze vergadering vonden we een leuk initiatief, een soort 'Plankenkoorts's gat talent'. iedereen kan inschrijven en ailes mag, alle soorten 'talenten' kunnen, ledere kandidaat (één persoon of groep) krijgt ongeveer 10 minuten podium tijd. Voor de winnaar(s) is er een' cultuurbon, de waarde is nog te bepalen,

Ais datum stellen we vrijdag 19 april, en als locatie jeugdhuis Jokot, aangezien we die locatie gratis mogen gebruiken. We openen het Jokot om 19u en beginnen de avond om 19u30, We moeten zelf aan de bar staan dus liefst met zo veel mogelijk aanwezig! Inkom is 1 euro.

Emilie vraagt aan de schepen van jeugd om jury te zijn en de prijs uit te reiken. Eventueel kunnen we een jaarlijkse wisselbeker voorzien?

6. Rondvraag

Joke: voorstelling voorjaar 2014 in het thema Pride and Prejudice. We hebben nog 3 extra jongens nodig, Emilie gaat een oproep doen. De meeste aanwezigen kennen het verhaal niet, daarom organiseren we een filmavondje op onze repetitiezolder. Op vraag van de regisseur (Emilie) komt iedereen in zijn personage. iedereen komt gekleed als zijn personage en gedraagt zich zoals zijn personage tot de volgende ochtend (oefening in inleving) De volgende ochtend, een zondag, hebben we gewoon repetitie tot 13u,

Wijziging van de statuten

De algemene vergadering van Jeugdtoneel Plankenkoorts VZW, opgericht te Niel op 26/09/2011, heeft op datum van 6103/2013, overeenkomstig met artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de Wetten van 2 mei 2002, 16 januari 2003 en 22 december 2003, beslist haar statuten, zoals deze gepubliceerd werden in de bijlage van het Belgisch Staatsblad van 14/10/2011, met eenparigheid van stemmen te wijzigen en volledig te vervangen door de volgende nieuwe statuten:

Naam, zetel, doel, duur

Art 1.1 De vereniging draagt de naam `Jeugdtoneel Plankenkoorts VZW',

Art 2,1 De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen. Heden is hij gevestigd in de Fr. D. Rooseveltstraat nr. 36 te Niel, postcode 2845, in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art 3.1 De vereniging heeft tot doel: het verwezenlijken en verzorgen van toneelproducties. De vereniging tracht dit doel te bereiken door op regelmatige basis met de leden samen te komen en alle onderdelen van een toneelproductie te verwezenlijken.

Art 3.2 Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doe! omschreven in Art 3.1 en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken, Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij nodig heeft bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke reohten op uitoefenen.

Art 3.3 Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- en buitenland.

Art 3.4 Zij kan subsidies verwerven zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art 4.1 De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Leden

Art 5.1 De vereniging zal minstens drie leden tellen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 5.2 De vereniging kan gewone leden en ereleden tellen.

Art 5.3 Gewone leden zijn leden die op een bepaalde manier meewerken of bijdragen aan de werking van de vereniging en haar doel.

Art 5.4 Ereleden zijn leden die wegens hun buitengewone verdiensten jegens de vereniging of in het kader van de doelstelling van de vereniging door de algemene vergadering daartoe zijn benoemd.

Art 5.5 Een lid kan worden toegelaten nadat men een schriftelijk verzoek (per brief of e-mail) hiertoe bij het bestuur heeft ingediend, Het bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding. Het lidmaatschap wordt pas verworven nadat het toetredend lid een jaarlijkse bijdrage heeft betaald waarvan het bedrag elk jaar door het bestuur wordt vastgelegd.

Art 5.6 Het lidmaatschap is persoonlijk en niet vatbaar voor overdracht of overgang.

Art 6.1 Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden.

Art 6.2 Een lid dat weigert de bijdrage te betalen wordt geacht ontslag te nemen.

Art 6.3 Tot uitsluiting van een lid Kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met twee derde meerderheid der aanwezigen en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Art 6.4 Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt. Indien het om een rechtspersoon gaat dan eindigt het lidmaatschap wanneer de rechtspersoon ophoudt te bestaan.

Algemene vergadering

Art 7,1 De algemene vergadering is samengesteld uit aile leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921.

Art 7.2 Elk lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander lid die het daarbij behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht,

Art 8.1 De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld via de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921.

Art 8.2 Alle leden moeten schriftelijk (per brief of per mail) worden opgeroepen ten minste acht dagen voor de vergadering. Hierbij moet de agenda van de vergadering vermeld worden.

Art 8.3 Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor:

'De wijziging van de statuten

'De benoeming en de afzetting van de bestuurders

" De benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

" De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

" De goedkeuring van de begroting en van de rekening

" De ontbinding van de vereniging .De uitsluiting van een lid

" De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Art 9.1 De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van het bestuur, of bij diens afwezigheid door de secretaris, of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art 9.2 De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van het bestuur afwezig is. Art 9.3 De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Art 10.1 De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen, tenzij anders vermeld in de statuten. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering.

Art 11.1 De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

die dat wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van het bestuur ondertekend.

Art 11.2 De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief of mail ter kennis gebracht . Dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Bestuur

Art 12.1 De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3 en maximum 10 bestuurders, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

Art 12.2 De bestuurders worden benoemd voor 3 jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap.

Art 12.3 Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

Art 12.4 Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Art 12.5 Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is.

Art 12.6 De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een financieel verantwoordelijke en kan naar eigen goeddunken andere posten creëren. De voorzitter en de secretaris zijn automatisch ook voorzitter en secretaris van de algemene vergadering.

Art 13.1 De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,...

Art 13.2 De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders.

Art 13.3 Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art 14.1 De raad benoemt een gedelegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging aile kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zalen van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

Art 14.2 Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

Art 14.3 De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens ten allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

Art 15.1 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of mail met vermelding van de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en bij diens ontsteltenis, belet of afwezigheid door de secretaris, of bij diens ontsteltenis, belet of afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art 15.2 De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Art 15.3 Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbij behorende stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan één

e Vooré behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

volmacht. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register, zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

Begrotingen, rekeningen

Art 16.1 Het boekjaar van de vereniging loopt van 26 september tot 25 september. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting op voor het volgende jaar. Deze worden op de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd,

Ontbinding, vereffening

Art 17.1 In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art 18.1 In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft. Zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden, Zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan een vereniging, stichting of inrichting waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art 19.1 Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Overgangsbepalingen

Art 20.1 Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 26 september 2011, tot 25

september 2012.

Aldus goedgekeurd door de algemene vergadering te Mel op 6/03/2013, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en de andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van koophandel te Antwerpen.

Op de laatste biz. van Luii B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

14/10/2011
ÿþ MOD22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1J! JI WI pIVIINIIMhVI III

*11155699*

RECHTBANK

KOOPHANDEL

0 it OgT, 2011

ANTWERPE,'4

g39.922.505

Ondememingsnr : Benaming

(voluit) : Jeugdtoneel Plankenkoorts VZW

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Fr. D. Rooseveltstraat 40, 2845 Niel, België

Onderwerp akte : Oprichting Jeugdtoneel Plankenkoorts VZW

Opmaken van Statuten

De ondergetekenden

Emilie Vereist, wonende in de Fr. D. Rooseveltstraat 40, 2845 Niel

Siemen Vereist, wonende in de Fr. D. Rooseveltstraat 40, 2845 Niel

Patricia Van Houwaert, wonende in de Fr. D. Rooseveltstraat 40, 2845 Niel

zijn overeengekomen op 26 september 2011 , om in overeenstemming met de wet van 27 juni 1921

betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de,

stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk 'Jeugdtoneel Plankenkoorts VZW' op te richten waarvan de:

statuten als volgt luiden:

Naam, zetel, doel, duur

Art 1.1De vereniging draagt de naam `Jeugdtoneel Plankenkoorts VZW'.

Art 2.1De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen. Heden is hij gevestigd in de Fr. D.

Rooseveltstraat nr.40 te Niel, postcode 2845, in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art 3.1De vereniging heeft tot doel: het verwezenlijken en verzorgen van toneelproducties. De verenging.

tracht dit doel te bereiken door op regelmatige basis met de leden samen te komen en alle onderdelen van een,

toneelproductie te verwezenlijken.

Art 3.2Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in.

overeenstemming zijn met het doel omschreven in Art 3.1 en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te,

bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij nodig heeft bezitten of verkrijgen en er alle

eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Art 3.3Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten

sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur;

nemen, dit alles zowel in binnen- en buitenland.

Art 3.4Zij kan subsidies verwerven zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen.

en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf ais vertegenwoordiger optreden.

Art 4.1 De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Leden

Art 5.1 De vereniging zal minstens drie leden tellen.

Art 5.2De vereniging kan gewone leden en ereleden tellen.

Art 5.3Gewone leden zijn de leden die op een bepaalde manier meewerken of bijdragen aan de werking van:

de vereniging en haar doel.

Art 5.4Ereleden zijn de leden die wegens hun buitengewone verdiensten jegens de vereniging of in het

kader van de doelstelling van de vereniging door de algemene vergadering daartoe zijn benoemd.

Art 5.5Een lid kan worden toegelaten nadat men een schriftelijk verzoek (per brief of e-mait)hiertoe bij het:

bestuur heeft ingediend. Het bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding. Het lidmaatschap wordt pas:

verworven nadat het toetredend lid een jaarlijkse bijdrage heeft betaald waarvan het bedrag elk jaar door het'

bestuur wordt vastgelegd.

Art 5.6Het lidmaatschap is persoonlijk en niet vatbaar voor overdracht of overgang.

Art 6.1 Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden.

Art 6.2Een lid dat weigert de bijdrage te betalen wordt geacht ontslag te nemen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

NiOD 2.2

Art 6.3Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezigen en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Art 6.4Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt. Indien het om een rechtspersoon gaat dan eindigt het lidmaatschap wanneer de rechtspersoon ophoudt te bestaan.

Algemene vergadering

Art 7.1De algemene vergadering is samengesteld uit aile leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921.

Art 7.2EIk lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander lid die het daarbij behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art 8.1De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene geregeld via de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wei van 27 juni 1921.

Art 8.2Alle leden moeten schriftelijk (per brief of per mail) worden opgeroepen ten minste acht dagen voor de vergadering. Hierbij moet de agenda van de vergadering vermeld worden.

Art 8.3Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor:

" De wijziging van de statuten

" De benoeming en de afzetting van de bestuurders

" De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging is wordt toegekend

" De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

" De goedkeuring van de begroting en van de rekening

" De ontbinding van de vereniging

" De uitsluiting van een lid

" De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Art 9.1De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van het bestuur, of bij diens afwezigheid door de secretaris, of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art 9.2De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van het bestuur afwezig is.

Art 9.3De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Art10.1De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen, tenzij anders vermeld in de statuten. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Art11.1De notulen van de algemene vergadering warden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die dat wensen. Afschriften en uitreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van het bestuur ondertekend.

Art11.2De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief of e-mail ter kennis gebracht. Dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Bestuur

Art12.1De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3 en maximum 10 bestuurders, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

Art12.2De bestuurders worden benoemd voor 3 jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap.

Art12.31edere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

Art12.4ledere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Art12.5Efke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is.

Art12.6De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een creatief bestuurder, een financieel bestuurder en een secretaris en kan naar eigen goeddunken andere posten creëren. De voorzitter en de secretaris zijn automatisch ook voorzitter en secretaris van de algemene vergadering.

Art13.1De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer hei vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,...

Art13.2De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders.

Art13.3Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Ar114.1De raad benoemt een gedelegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer,

Vobr-t:ehoudeh aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

Art14.2Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

Art14.3De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens ten allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

Art15.1 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of email met vermelding van de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid door de secretaris, of bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art15.2De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van de stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Art15.3ledere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbij behorende stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan één ' volmacht. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register, zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uitreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

Begrotingen, rekeningen

Art16.tHet boekjaar van de vereniging loopt van 26 september tot 25 september. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgende jaar op. Deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

' Ontbinding, vereffening

Art17.11n geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art18.11n geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft. Zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden. Zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan een vereniging, stichting, of inrichting waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art19.1Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Overgangsbepalingen

Art20.1Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 26 september 2011, tot 25 september 2012.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Niel op 26 september, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van koophandel te Antwerpen.

Akte betreffende de benoeming van het bestuur en het dagelijks bestuur

Aanwezige leden:

Siemen Vereist, wonende in de Fr. D. Rooseveltstraat 40, 2845 Niel

Patricia Van Houwaert, wonende in de Fr. D. Rooseveltstraat 40, 2845 Niel

Emilie Vereist, wonende in de Fr. D. Rooseveltstraat 40, 2845 Niel

Walter Vereist, wonende in de Fr. D. Rooseveltstraat 40, 2845 Niel

Afwezige leden:

Iedereen aanwezig

Er worden 3 bestuursleden verkozen, verkozen met unanieme stemming zijn dat:

Vereist Siemen, wonende in de Fr. D. Rooseveltstraat 40, 2845 Niel, geboren op 29 mei 1989 te Mechelen.

Functie: financieel bestuurder.

" Vereist Emilie, wonende in de Fr. D. Rooseveltstraat 40, 2845 Niel, geboren op 21 januari 1992 te

Mechelen. Functie: creatief bestuurder en voorzitter van de raad van bestuur.

Van Houwaert Patricia, wonende in de Fr. D. Rooseveltstraat 40, 2845 Niel, geboren op 15 maart 1960 te Antwerpen. Functie: secretaris.

Voor het dagelijks bestuur wordt er een gedelegeerd bestuurder verkozen, verkozen met unanieme stemming is dat:

Vereist Emilie, wonende in de Fr. D. Rooseveltstraat 40, 2845 Niel, geboren op 21 januari 1992 te

Mechelen.

Opgemaakt en goedgekeurd door de Bijzondere Algemene Vergadering op 26 september 2011 te Niel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JEUGDTONEEL PLANKENKOORTS

Adresse
FR.D. ROOSEVELTSTRAAT 40 2845 NIEL

Code postal : 2845
Localité : NIEL
Commune : NIEL
Province : Anvers
Région : Région flamande