JODIPRO

Association sans but lucratif


Dénomination : JODIPRO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 823.335.703

Publication

07/05/2013
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i

I

I4TRA(t.IK

KOOPHANDEL

2 5 APR, 2013

ANTWERPEN

t3rittie

Ondernemingsnr : 0823.335.703

Benaming

(voluit) : Jodipro

(verkort) : Jodipro

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Selsaetenstraat 43 2160 Wommelgem

Onderwerp akte : Benaming, Raad van Bestuur, Statuten

Artikel 1.

Tussen de stichtende leden: 1° Witters, Heidi, Hollebeekstraat 91, 2840 Rumst

2° Van Steen, Ermelinda, Selsaetenstraat 43, 2160 Wommelgem

3° Joiret, Lindsay, Tuchthuisstraat 49 bus 22, 1800 Vilvoorde

4° Lievens, Joélle, Aardseweg 157A, 2440 Geel

5° Kerschot, Marie-Laure, Selsaetenstraat 43, 2160 Wommelgem

Art. 2, De vereniging draagt vanaf heden de naam "Animal Welfare Projects Jodipre, vzw, vereniging zonder winstoogmerk, zij wordt opgericht voor onbeperkte duur. Al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of, gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de letters `vzwr. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2160 Wommelgem, Selsaetenstraat 43. De vzw valt onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art, 3. De vereniging heeft tot doel de bevordering van het welzijn van dieren in binnen- en buitenland, alsook educatie omtrent dieren en dierenwelzijn.

Om het doel te verwezenlijken of te bevorderen kan de vereniging alle middelen aanwenden. Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het verwezenlijken van haar doel, in eigendom te houden of er het gebruik van te hebben.

Art. 4.. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan op de Algemene Vergadering ontbonden worden met twee derrie van stemmen.

Art. 5. Bij ontbinding zuilen de aanwezige activa in eigendom van vzw Jodipro verdeeld worden over de lopende projecten. In het geval dat bepaalde activa Iouter tijdelijk ter beschikking gesteld worden aan de vzw wordt dit contractueel vastgelegd en keren deze terug naar de rechtmatige eigenaar. Het overblijvende saldo, na vereffening van de rekeningen en het afronden van de projecten, zal bij ontbinding gedoneerd worden aan een andere vereniging, gekozen door de Algemene Vergadering met twee derde van de stemmen.

Art. 6. De vereniging is samengesteld uit leden :

1° effectieve leden;

2° vrijwilliger-leden;

3° toetredende leden.

Men wordt lid ais volgt :

1° Effectieve leden : de effectieve leden zijn diegenen die meewerken aan het bestuur van de vereniging. tedere persoon die effectief lid wenst te worden, moet een schriftelijke vraag richten naar de Raad van Bestuur. De kandidaten moeten o.a. aan de volgende voorwaarden voldoen : binnen de vereniging een effectief werk uitgevoerd hebben gedurende een periode van minimum drie maanden; de Raad van Bestuur moet over deze eventuele toetreding stemmen en de toetreding wordt slechts geaccepteerd in geval van volledige unanimiteit, van de stemmen. De graad van effectief lid wordt elk jaar automatisch hernieuwd, behoudens beslissing van de Raad van Bestuur. Elke bestuurder wordt automatisch als effectief lid beschouwd.

2° Vrijwilliger-leden : vrijwilliger-leden zijn diegenen die actief betrokken zijn bij de werking van de. ' vereniging. Om vrijwilliger-lid te worden dient een schriftelijke aanvraag gericht te worden naar de persoon die aangesteld is als coördinator vande vrijwilligers. Na een sollicitatiegesprek is een akkoord van beide partijen,' namelijk de coördinator van de vrijwilligers en de kandidaat vrijwilliger-lid, vereist om vrijwilliger-lid te worden.

3° Toetredende leden : toetredende leden zijn diegenen die moreel en financieel steunen. Elke kandidaat zal een jaarlijks inschrijvingsrecht moeten betalen onder de vorm van een lidgeld beslist door de raad van

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Varan " Naam pn hand}pkeninn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

~ MOD22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2013 - Annexes du Moniteur belge bestuur. Verschillende categorieën mogen gemaakt worden, b.v. studentenleden, gewone leden, 65-plus-leden. steunende leden,... deze lijst is niet beperkt.

Art. 7. Het lidgeld bedraagt op jaarbasis minimum 10 euro en maximum 150 euro. Een lid dat zijn lidgeld niet meer hernieuwt wordt als ontslagnemend lid aanzien en van de ledenlijst geschrapt. Het lidmaatschap is geldig voor één kalenderjaar, dat loopt van januari tot december, en kan hernieuwd worden. Indien een persoon lid wenst te worden in de loop van het kalenderjaar, zal het lidgeld pro rata berekend worden. Geen enkel lid kan terugbetaling van de bijdragen eïsen.

M. 8. De effectieve leden, vrijwilliger-leden en toetredende leden kunnen zich op ieder ogenblik terugtrekken uit de vereniging mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur.

Met toetredend lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald binnen de maand na de herinnering die hem werd toegezonden, wordt geacht ontslagnemend te zijn. De uitsluiting van een effectief lid, vrijwilliger-lid of toetredend lid kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de aanwezige stemmen. De Raad van Bestuur kan de leden die zich aan zware overtreding van de statuten of van de norm en van eer en weivoeglijkheid schuldig hebben gemaakt schorsen tot aan de beslissing van de Algemene Vergadering. Me protesten tegen deze maatregelen zullen beoordeeld worden door de Raad van Bestuur. Nochtans kan het effectieve lid binnen de acht dagen na de beslissing van zijn uitsluiting, aan de Raad van Bestuur laten weten dat hij voor de Algemene Vergadering wenst te verschijnen. In dit geval zal een bijzondere Algemene Vergadering bijeengeroepen worden.

Art. 9. Het ontsiagnemend, geschorst of uitgesloten lid en de erfgenamen of rechthebbenden van het overleden lid, hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen staat, noch rekeningsopgave, noch verzegeling, noch boedelbeschrijving eisen of vorderen.

Art. 10. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden.

Oe Algemene Vergadering moet minstens eenmaal per jaar worden bijgeroepen, in de loop van de maand maart. Op ieder ogenblik kan een Buitengewone Algemene Vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de Raad van Bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de leden. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping. Alle effectieve leden moeten er op worden uitgenodigd.

Art. 11. De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door de onderhavige statuten. Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid

1' de wijzigingen van de statuten;

2° de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

5° de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen;

5° de ontbinding van de vereniging;

70 de uitsluitingen van een lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Art. 12. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen bij gewone brief, postkaart, e-maiI of fax, ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur, die minstens acht dagen voor de Algemene Vergadering aan ieder lid wordt gestuurd. De agendapunten worden vermeld in het oproepingsbericht. Behalve in de gevallen voorzien bij artikelen 8,12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Art. 13. leder effectief lid heeft het recht de Algemene Vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een plaatsvervanger. Ieder effectief lid kan slechts één enkel ander effectief lid vertegenwoordigen. Aile effectieve leden hebben een gelijk stemrecht; ieder effectief lid beschikt over een stem.

Art. 14. De vergadering moet door de Raad van Bestuur worden bijeengeroepen, wanneer een vijfde van de leden het aanvragen. Eveneens moet ieder voorstel dat ondertekend is door een vijfde van de leden op de agenda worden geplaatst.

Art. 15. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Art. 16. In de Algemene Vergadering hebben aile effectieve leden een gelijk stemrecht. De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen genomen behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten. Bij staking van stemmen, geeft de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt de doorslag.

Art. 17. De Algemene Vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk worden nageleefd.

Art. 18. Diegenen die niet stemmen zullen worden beschouwd als afwezig voor de berekening van de meerderheid, behalve in die gevallen waar de wet een speciaal quorum eist. Als een beslissing, op de

Algemene Vergadering genomen, zal moeten worden uitgesteld zonder dat ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, zal de voorzitter de beslissing mogen verdagen tot de volgende speciaal bijeengeroepen vergadering of, ten laatste, tot de volgende jaarlijkse vergadering. De beslissing zal dan definitief zijn om het even het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 19. De beslissingen van de Algemene Vergadering zullen worden bijgehouden in een register dat voor de leden ter inzage ligt op de Maatschappelijke Zetel, mits voorafgaande schriftelijke aanvraag gericht aan de voorzitter van de Algemene Vergadering welke bekend zal worden gemaakt via de website. Een algemeen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

verslag zal worden opgesteld en doorgemaild naar de leden van de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur.

Art. 20, De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens drie leden gekozen onder de effectieve leden door de Algemene Vergadering, voor een termijn van één jaar automatisch elteeas door naar arzernaar zun met vooroozea van aria maanaen. rn gavai van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopig bestuurder door de Algemene Vergadering benoemd. Hij voltooit in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Art. 21. De Raad kiest onder zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris. In geval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak binnen de Algemene Vergadering waargenomen door de ondervoorzitter of door de gedelegeerde bestuurder.

De vereniging verleent de voorzitter, de penningmeester en de secretaris volmacht om alle poststukken en aangetekende zendingen, bestemd voor de vereniging, ln ontvangst te nemen.

Behoudens bijzondere volmacht dienen alle stukken van de vereniging te worden ondertekend door de voorzitter.

De voorzitter, ondervoorzitter, oenninameester en secretaris bezitten volmacht over alle rekenincten. ^ naam van vzw Jodipro. De volmachtdragers kunnen apart financiële stukken tekenen tot een maximum bedrag van 750 EUR per week per persoon, Boven dit bedrag dienen minstens twee volmachtdragers, waaronder de voorzitter, de financiële stukken te ondertekenen,

In geval de voorzitter voor langere tijd afwezig is, zal een Bijzondere Algemene Vergadering bijeen geroepen worden om een tijdelijke plaatsvervanger aan te duiden,

Art. 22. Indien alle leden van de Raad van Bestuur hun ontslag geven bij deze vergadering, zal de beslissing maar geraig zin vanar er een nieuwe rtaaa van bestuur gekozen worst

Art. 23. De Raad van Bestuur kan aan de Algemene Vergadering een reglement van inwendige orde voorstellen, Dit reglement kan door de Algemene Vergadering worden gewijzigd bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Art. 24. Het boekjaar van de vereniging loopt van een maart tot achtentwintig februari.

Art. 25. De rekeningen van het verlopen jaar en de begroting van het volgende jaar zullen jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, Voor ailes wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk, evenals de bepaling opgenomen in het huishoudelijk reglement, ledere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgische Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

Volgende Nacebel wordt toegevoegd aan de bestaande Nacebel code van Animal Welfare Projects Jodipro

vzw.

75.000 Veterinaire diensten

Toelichting

Deze subklasse omvat

- de dierlijke gezondheidszorg, met inbegrip van controles op vee en huisdieren. Deze gezondheidszorg

wordt verstrekt door gediplomeerde dierenartsen in dierenklinieken, op boerderijen, in kennels of thuis, in

de eigen praktijk of elders.

Deze subklasse omvat eveneens:

- de activiteiten van dierenartsassistenten of ander hulppersoneel op het vlak van dierlijke gezondheidszorg

- de klinisch-pathologische activiteiten en andere diagnoseactiviteiten met betrekking tot dieren

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur werd als volgt samengesteld :

Witters, Heidi, in hoedanigheid van voorzet.:.

Van Steen, Linda, in hoedanigheid van penningmeester.

Joiret, Lindsay, in hoedanigheid van

Lievens, Joëlle, in hoedanigheid van

Kerschot, Marie-Laure, in hoedanigheid van bestuurslid

Wommelgem, 5 april 2013

Benoemingen Raad van Bestuur

Witters, Heidi in hoedanigheid van voorzitter

Hollebeekstraat 91

2840 Rumst

Geboren te Wilrijk op 25 oktober 1973

Van Steen, Linda in hoedanigheid van Penningmeester

Selsaetenstraat 43

2160 Wommelgem

Geboren te Berendrecht op 5 juni 1955

Lievens, Joëlle in hoedanigheid van bestuurslid

Aardseweg 157A

2440 Geel

Geboren te Geel op 18 augustus 1982

Joiret, Lindsay in hoedanigheid van bestuurslid

Tuchthuisstraat 49 bus 2.2

1800 Vilvoorde

Geboren te Bonheiden op 26 september 1986

Wijziging van functie in de Raad van Bestuur

Kerschot, Marie-Laure in hoedanigheid van bestuurslid (exit voorzitter)

Selsaetenstraat 43

2160 Wommelgem

Geboren te Merksem op 7 maart 1986

w

Luik B - Vervolg

Beëindiging van functie in de Raad van Bestuur

Lauwers, Sam in hoedanigheid van Penningmeester

De Rest 58

2970 Schilde

Geboren te Wilrijk op 12 februari 1987

Veor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD22

Sillis, Famke in hoedanigheid van Secretaris

Lammeneelstraat 7

2220 Heist-op-den-Berg

Geboren te Duffel op 15 augustus 1984

Personen die de vzw rechtsgeldig kunnen vertegenwoordigen:

Witters, Heidi

Hollebeekstraat 91

2840 Rumst

Geboren te Wilrijk op 25 oktober 1973

Van Steen, Linda

Selsaetenstraat 43

2160 Wommelgem

Geboren te Berendracht op 5 juni 1955

Lievens, Joëlle

Aardseweg 157A

2440 Geel

Geboren te Geel op 18 augustus 1982

Joiret, Lindsay

Tuchthuisstraat 49 bus 2.2

1800 Vilvoorde

Geboren te Bonheiden op 26 september 1986

Kerschot, Marie-Laure

Selsaetenstraat 43

2160 Wommelgem

Geboren te Merksem op 7 maart 1986

"Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JODIPRO

Adresse
SELSAETENSTRAAT 43 2160 WOMMELGEM

Code postal : 2160
Localité : WOMMELGEM
Commune : WOMMELGEM
Province : Anvers
Région : Région flamande