JONGERENKONTAKT, AFGEKORT : JOKO

Association sans but lucratif


Dénomination : JONGERENKONTAKT, AFGEKORT : JOKO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 457.906.712

Publication

08/02/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te teerpon, op

Griffie 2 7 JAN 2011

Voor- 1111111.1I11111011 .

behouden

aan het 

Belgisch

Staatsblad



Ondernemingsnr : 0457.906.712

Benaming

(voluit) : Jongerenkontakt

(verkort) Joko

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Dorpsstraat 31/b, 2845 Niel

Onderwerp akte : Wijziging Bestuur (ontslagen en benoemingen) en bekendmaking statuten

(geen verandering ten opzichte van vorige neerlegging)

Hoofdstuk 1 Benaming, Zetel en Doel :

Art 1: De vereniging draagt de naam Jongerenkontakt vzw, afgekort "vzw Joko".

Art 2: De maatschappelijke zetel is gevestigd te Niel, Dorpsstraat 31/2. Hij kan door de raad van bestuur elders worden gevestigd binnen deze gemeente. De gemeente Niel en dus ook de vzw Joko valt onder het; gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art 3: De vereniging heeft tot doel jongeren vanaf zestien jaar oud op een zinvolle, ontspannende,: informerende, maatschappijgericht vak en educatieve manier te laten samenkomen. Zij kan hiertoe onder meer alle activiteiten inrichten of er aan deelnemen die dit doel kunnen verwezelijken. Zestien jaar oud betekent dat'. men in het lopende kalenderjaar minstens de voile leeftijd van zestien jaar moet bereiken.

De vereniging kan mits goedkeuring van de jeugdraad en of gemeente bestuur van Niel overgaan tot het: oprichten van een jongeren Jeugdhuis binnen de bestaande entiteit mits dit strookt met het jeugdplan van de desbetreffende gemeente.

De vereniging kan ook winstgevende activiteiten organiseren mits binnen het wettelijkkader en mits deze opbrengsten volledig gaan naar de niet-winstgevende doelstellingen van de vzw.

Hoofdstuk 2 Leden :

Art 4: Het aantal leden is minimum drie. We maken een onderscheid tussen toegetreden leden en werkende: leden. Om toegetreden lid te worden van de vereniging dient men lidgeld te betalen en voldoen aan de vooropgestelde voorwaarden die gespecifieerd zijn in het binnenhuisreglement. De voorwaarden om als: werkendlid te worden aanvaard binnen de vereniging door de raad van bestuur zijn enige verantwoordelijkheid: te dragen binnen een deelwerking van de vereniging, lidgeld hebben betaald en actief deelnemen binnen het verenigingsleven van de vzw. De raad van beheer beslist eenzijdig wie werkend lid mag worden.

Een werkend lid krijgt de bevoegdheden die hem worden bedeeld door de raad van beheer.

Zodra een werkend lid uit zijn positie wenst te treden, dient hij/zij dit schrijftelijk mee te delen aan de raad: van beheer. Deze kan dit niet weigeren. Het ontslagnemende werkend lid wordt dan een toegetreden lid.

Indien een werkend lid geen lidgeld betaald heeft wordt hij/zij van rechtswege als ontslagnemend

" beschouwd.

Al de werkende leden hebben stemrecht op de Algemene Vergadering.

Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering.

Art 5: Het lidgeld voor de toegedreden leden wordt jaarlijks bepaald door de raad van beheer. Dit lidgeld zal:

niet meerbedragen dan 25 euro. "

Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2011- Annexes du Moniteur belge

M0D2.2

Hoofdstuk 3 Algemene Vergadering:

Art 6: De Algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden en heeft de bevoegdheden opgesomd in

artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

-Wijziging van de statuten

-Benoeming en de afzetting van bestuurders

-Benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging toegekend.

-Kwijting an de bestuurders en commissarissen.

-Goedkeuring van de begroting en van de rekening.

-Ontbinding van de vereniging.

-Uitsluiting van een werkend lid.

-Omzetting van de vereniging in een venootschap met een sociaal oogmerk.

-Oprichting van een jongerenjeugdhuis binnen de venootschap.

-Me gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art 7: De Algemene vergadering komt minstens een maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger. Of wanneer 1/5 van de werkende leden erom vragen.

Art 8: De beslissingen van de algemene vergadering worden op twee manieren aan de leden en aan derden bekendgemaakt; door opname in het verslag dat ter inzage ligt in het secretariaat en door e-mail. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter.

Art 9: De uitnodiging voor de Algemene vergadering komt bij gewone brief of per e-mail. Deze vermeldt; datum, plaats en agenda van de Algemene vergadering. Bijkomend kan de uitnodiging in de ontmoetingsruimte van het jeugdhuis opgehangen worden. De uitnodigingen worden minstens acht dagen voor de Algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger.

Art 10: De vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging geldt de wet op de vzw's.

Art 11: Elk werkend lid dat stemrecht heeft mag zich op de Algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht. Maximum een extra stem per lid.

Hoofdstuk 4 Raad van bestuur:

Art 12: De raad van beheer is samengesteld uit minimum drie leden het aantal maximum leden van de raad van beheer bedraagd vijf. De raad van beheer kan in erelidmaatschap voorzien. Mits het kandidaat ere-lid een meerwaarde heeft betekend voor de vereniging. Deze ereleden krijgen stemrecht op de Algemene vergadering maar hebben buiten een adviserende functie, noch verantwoordelijkheden noch plichten binnen de vereniging.

De raad van bestuur moet minstens een lid minder tellen dan het aantal werkende leden van de vereniging.

De leden worden worden voor een periode van vier jaar benoemd door de Algemene vergadering en dit bij een eenvoudige meerderheid van stemmen. Het mandaat kan verlengd worden. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende Algemene vergadering. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

Art 13: De raad van bestuur kiest onder zijn leden; een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De penningmeester doet de gehele boekhouding van de vereniging. De budgethouder van het dagelijksbestuur zal enkel instaan om het jaarbudget te beheren.

Art 14: De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren. En werkgroepen oprichten om deze uit te voeren.

Art 15: De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan een van zijn leden of aan een derde en diens bevoegdheden bepalen.

Art 16: Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamelijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders of van de voorzitter van de raad van bestuur.

Beneden het bedrag vast te stellen door de raad van bestuur, volstaat de handtekening van een van hen. Boven dat bedrag is steeds een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur vereist.

Art 17: De raad van bestuur komst steeds bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum 1 maal per jaar. De uitnodiging komt bij gewone brief of per e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. Nieuwe agenda punten kunnen worden toegevoegd mits 2/3 meerderheid dit goedkeurd. De uitnodigingen worden minstens acht dagen voor samenkomst verstuurd. Deze vergadering kan worden bijgewoond door derden of leden, mits uitgenodigd.

Art 18: De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of door volmacht vertegenwoordige leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Dit met een maximum van 1 volmacht per bestuurder.

MOD 2.2

Voor- Luik B - Vervolg

behouden Bij " gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Bij beslissingen ivm het' aanwerven of ontslaan van personeel is wel een 2/3 meerderheid aanwezigheid vereist. Deze beslissingen worden genomen bij een 2/3 meerderheid van de aanwezige en bij volmacht vertegenwoordigde leden.

aan het Art 19: De besluiten van de raad van bestuur worden neergeschreven in de notulen, die op het secretariaat ter inzage liggen voor de leden. De raad van bestuur kan, mits met 2/3 meerderheid besloten, bepaalde punten voor onbepaalde duur binnen kamers houden. Alleen als dit noodzakelijk geacht wordt voor de goede werking van de vereniging.

" .Belgisch Staatsblad Tegenover derden liggen enkel de beslissingen ter inzage die neergelegd worden in het verenigingsdossier. Art 20: De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14 van de wet van 27 juni 1921.







Hoofdstuk 5 Diversen:

Art 21: Elk jaar stelt de raad van bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 januari tot 31 december. Deze warden onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders.

Art 22: Wijzigingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Art 23: Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering een of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een of meerdere vzw's die een gelijkaardig doel hebben, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art 24: Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

Akte Van bestuur: Ontslagen:

(2009)

Boen Kris

Cassauwers Kurt

Mattheus Steven

Vandyck Elke

De Ridder Bert

Michiels Marc

Callens Jurgen

Huygelen Sotie

Stuer Annemie

De Keyser Stijn

Van Beneden Marc

Stuer Johan

De Wachter Leentje

Buyst Stijn

(2010)

Olivier Op de Beeck

Benoemingen:

Hermans Michiel, Heideplaats 28/3 2845 Niel, Boom 12/08/1986 (Voorzitter)

Saeys Dieter, Dorpsstraat 55, 2845 Niel, Edegem 15/04/1984 (Secretaris)

De Hert Stijn, Emile Vanderveldelaan 34 2845 Niel, Rumst 24/08/1984 (Penningmeester)

HERMANS MICHIEL

VOORZITTER

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2011- Annexes du Moniteur belge

04/05/2015
ÿþ M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIV

sm

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsbias

" 150 34,1"

Ondememingsnr : 0457.906.712

E3enaming

(voluit) : Jongerenkontakt

(verkort) : Joko

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Dorpsstraat 311,x, 2845 Niel

Onderwerp akte : Wijziging Bestuur (ontslagen en benoemingen) en bekendmaking statuten (geen verandering ten opzichte van vorige neerlegging)

Hoofdstuk 1 Benaming, Zetel en Doel :

Art I: De vereniging draagt de naam Jongerenkontakt vzw, afgekort "vzw Joko".

Art 2: De maatschappelijke zetel is gevestigd te Niel, Dorpsstraat 3112. Hij kan door de raad van bestuur elders worden gevestigd binnen deze gemeente, De gemeente Niel en dus ook de vzw Joko valt onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art 3: De vereniging heeft tot doel jongeren vanaf zestien jaar oud op een zinvolle, ontspannende, informerende, maatschappijgericht vak en educatieve manier te laten samenkomen. Zij kan hiertoe onder meer alle activiteiten inrichten of er aan deelnemen die dit doel kunnen verwezeljjken. Zestien jaar oud betekent dat men in het lopende kalenderjaar minstens de voile leeftijd van zestien jaar moet bereiken.

De vereniging kan mits goedkeuring van de jeugdraad en of gemeente bestuur van Niel overgaan tot het oprichten van een jongeren Jeugdhuis binnen de bestaande entiteit mits dit strookt met het jeugdplan van de desbetreffende gemeente.

De vereniging kan ook winstgevende activiteiten organiseren mits binnen het wettelijkkader en mits deze opbrengsten volledig gaan naar de niet-winstgevende doelstellingen van de vzw.

Hoofdstuk 2 Leden

Art 4: Het aantal leden is minimum drie. We maken een onderscheid tussen toegetreden leden en werkende leden, Om toegetreden lid te worden van de vereniging dient men lidgeld te betalen en voldoen aan de vooropgestelde voorwaarden die gespecileerd zijn ln het binnenhuisreglement. De voorwaarden om als werkeridiid te worden aanvaard binnen de vereniging door de raad van bestuur zijn enige verantwoordelijkheid' te dragen binnen een deelwerking van de vereniging, lidgeld hebben betaald en actief deelnemen binnen het verenigingsleven van de vzw. De raad van beheer beslist eenzijdig wie werkend lid mag worden,

Een werkend lid krijgt de bevoegdheden die hem worden bedeeld door de raad van beheer.

Zodra een werkend lid uit zijn positie wenst te treden, dient hij/zij dit schrijftelijk mee te delen aan de raad van beheer. Deze kan dit niet weigeren, Het ontslagnemende werkend lid wordt dan een toegetreden lid.

Indien een werkend lid geen lidgeld betaald heeft wordt hij/zij van rechtswege als ontslagnemend beschouwd.

Al de werkende leden hebben stemrecht op de Algemene Vergadering.

Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering,

Art 5: Het lidgeld voor de toegedreden leden wordt jaarlijks bepaald door de raad van beheer. Dit lidgeld zal niet meerbedragen dan 25 euro.

Op de laatste blz. van Luik BB vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOE) 2.2

Hoofdstuk 3 Algemene Vergadering:

Art 6: De Algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden en heeft de bevoegdheden opgesomd in

artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

-Wijziging van de statuten

-Benoeming en de afzetting van bestuurders

-Benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging toegekend.

-Kwijting an de bestuurders en commissarissen.

-Goedkeuring van de begroting en van de rekening.

-Ontbinding van de vereniging.

-Uitsluiting van een werkend lid.

-Omzetting van de vereniging in een venootschap met een sociaal oogmerk.

-Oprichting van een jongerenjeugdhuis binnen de venootschap.

-Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art 7: De Algemene vergadering komt minstens een maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger. Of wanneer 115 van de werkende leden erom vragen.

Art 8: De beslissingen van de algemene vergadering worden op twee manieren aan de leden en aan derden bekendgemaakt; door opname in het verslag dat ter inzage ligt in het secretariaat en door e-mail. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter.

Art 9: De uitnodiging voor de Algemene vergadering komt bij gewone brief of per e-mail. Deze vermeldt; datum, plaats en agenda van de Algemene vergadering. Bijkomend kan de uitnodiging in de ontmoetingsruimte van het jeugdhuis opgehangen worden. De uitnodigingen worden minstens acht dagen voor de Algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger.

Art 10: De vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging geldt de wet op de vzw's.

Art 11: Elk werkend lid dat stemrecht heeft mag zich op de Algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht. Maximum een extra stem per lid.

Hoofdstuk 4 Raad van bestuur.

Art 12: De raad van beheer is samengesteld uit minimum drie leden het aantal maximum leden van de raad van beheer bedraagd vijf. De raad van beheer kan in erelidmaatschap voorzien. Mits het kandidaat ere-lid een meerwaarde heeft betekend voor de vereniging. Deze ereleden krijgen stemrecht op de Algemene vergadering maar hebben buiten een adviserende functie, noch verantwoordelijkheden noch plichten binnen de vereniging.

De raad van bestuur moet minstens een lid minder tellen dan het aantal werkende leden van de vereniging,

De leden worden worden voor een periode van vier jaar benoemd door de Algemene vergadering en dit bij een eenvoudige meerderheid van stemmen. Het mandaat kan verlengd worden, Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende Algemene vergadering. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

Art 13: De raad van bestuur kiest onder zijn leden; een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De penningmeester doet de gehele boekhouding van de vereniging. De budgethouder van het dagelijksbestuur zal enkel instaan om het jaarbudget te beheren.

Art 14: De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren. En werkgroepen oprichten om deze uit te voeren.

Art 15: De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan een van zijn leden of aan een derde en diens bevoegdheden bepalen.

Art 16: Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamelijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders of van de voorzitter van de raad van bestuur.

Beneden het bedrag vast te stellen door de raad van bestuur, volstaat de handtekening van een van hen. Boven dat bedrag is steeds een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur vereist.

Art 17: De raad van bestuur komst steeds bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum 1 maal per jaar. De uitnodiging komt bij gewone brief of per e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. Nieuwe agenda punten kunnen worden toegevoegd mits 2/3 meerderheid dit goedkeurd. De uitnodigingen worden minstens acht dagen voor samenkomst verstuurd. Deze vergadering kan worden bijgewoond door derden of leden, mits uitgenodigd.

Art 18: De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of door volmacht vertegenwoordige leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Dit met een maximum van 1 volmacht per bestuurder.

et4

"

~

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Bij beslissingen ivm het aanwerven of ontslaan van personeel is wel een 2/3 meerderheid aanwezigheid vereist. Deze beslissingen worden genomen bij een 2/3 meerderheid van de aanwezige en bij volmacht vertegenwoordigde leden,

Art 19: De besluiten van de raad van bestuur worden neergeschreven in de notulen, die op het secretariaat ter inzage liggen voor de leden. De raad van bestuur kan, mits met 2/3 meerderheid besloten, bepaalde punten voor onbepaalde duur binnen kamers houden, Alleen als dit noodzakelijk geacht wordt voor de goede werking van de vereniging.

Tegenover derden liggen enkel de beslissingen ter inzage die neergelegd worden in het verenigingsdossier. Art 20: De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14 van de wet van 27 juni 1921,

Hoofdstuk 5 Diversen:

Art 21: Elk jaar stelt de raad van bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 januari tot 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders.

Art 22: Wijzigingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Art 23: Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering een of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een of meerdere vzw's die een gelijkaardig doel hebben, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art 24: Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

Akte Van bestuur:

Ontslagen:

De Hert Stijn -- Ontslag ontvangen op 19/09/2014

Benoemingen en herbenoemingen (op 08/04/2015):

Hermans Michiel, Vaartstraat 100 2845 Niel, Boom 12/08/1986 (Voorzitter)  Herbenoeming

Saeys Dieter, Noeveren 347 2850 Boom, Edegem 15/04/1984 (Secretaris) -- Herbenoeming

Thomas Van Quaelle, Antwerpsestraat 13/5 2845 Niel, Boom 29/05/1987 (Penningmeester) -- Benoeming

Voorbehouden aan het Belgisch 5taatsbiad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, st'icht'ing of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JONGERENKONTAKT, AFGEKORT : JOKO

Adresse
DORPSSTRAAT 31, BUS 2 2845 NIEL

Code postal : 2845
Localité : NIEL
Commune : NIEL
Province : Anvers
Région : Région flamande