JUSTLAW

Divers


Dénomination : JUSTLAW
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 633.741.778

Publication

22/07/2015
ÿþ~  f (nn\ Mod Wmd 11.1

~.~. il; _ + )n de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Rechtbank van koophandel

Antwerpen

083U.I2015

afdelir Âr @rpen



I

i

1111

Ondememingsnr G-33 1,44

Benaming

(voluit) : JustLaw

(verkort) :

Rechtsvorm ; Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Graaf C(Zar(es Cornetlaan 9 - 2970 's Gravenweze(

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN

Op heden 1 juli 2015 zijn bijeengekomen voor het oprichten van een gewone commanditaire vennootschap (afgekort: Comm. V.):

1.De Nil Sofie, met rijksregistemummer 86.05.01-296.60, geboren te Antwerpen (Wilrijk) op 1 mei 1986, wonende te 2970 's Gravenwezel, Graaf Charles Cometlaan 9

en

2.Van kloof Frieda, met rijksregisternummer 60.11.09-412.73, gebaren te Antwerpen (Wilrijk) op 9 november 1964, wonende te 2984 Zoersel, Tenhalvelaan 7

STATUTEN

De comparanten verklaren dat de statuten van de vennootschap luiden als volgt:

Hoofdstuk 1. Naam - duur - zetel  doel

ARTIKEL 1: Naam.

De vennootschap is opgericht als een handelsvennootschap onder vorm van een Gewone Commanditaire Vennootschap onder de naam "JustLaw".

ARTIKEL 2: Duur.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf heden,

De artikelen 1865,5 en '1869 van het Burgerlijk Wetboek betreffende de ontbinding en de opzegging van een vennootschapscontract zijn niet van toepassing. Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een vergadering van de vennoten met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

ARTIKEL 3: Zetel.

De vennootschap is gevestigd te Graaf Charles Cometlaan 9, 2970 's Gravenwezel.

De zetel kan verplaatst worden naar elke andere plaats in België, zonder dat hiertoe een statutenwijziging

vereist is, door een beslissing van de zaakvoerder.

Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Bij beslissing van de zaakvoerder mag de vennootschap tevens exploitatiezetels oprichten op andere plaatsen in België.

Op de laatste bfz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 4: Doel.

De vennootschap heeft tot doel, voor eigen rekening of voor rekening van derden, ais vertegenwoordiger, commissionair of tussenpersoon:

-het verlenen van diensten aan derden en ondernemingen, zo in België als in het buitenland, en dit in de meest ruime zin van het woord. Dit houdt onder meer in, doch is niet beperkt tot:

-het verlenen van management, zowel algemeen, financieel, administratief, operationeel, juridisch of anderszins;

-het adviseren op het gebied van management, zowel algemeen, financieel, administratief, operationeel, juridisch of anderszins;

-het geven van seminaries, lessen en raadgevingen in financiële, economische en juridische materies;

-het begeleiden van start-ups en bestaande ondernemingen middels advies entof participatie, al dan niet beperkt in tijd;

-het patrimonium van de vennootschap te behou-'den, in de meest ruime zin van het woord te beheren en oordeelkun-+dig uit te breiden, alle beschikbare middelen te beleggen of weder te beleggen, zowel In roerende ais onroerende goederen, binnen dit kader:

-het aankopen, verkopen, opschikken, uitrusten, valoriseren, bouwen, verhuren, onderverhuren of in huur nemen van onroerende goederen, al dan niet gemeubeld;

-aile roerende verrichtingen ondernemen zoals het kopen, verkopen, ruilen, beheren, en valoriseren van roerende goederen, daarin inbegrepen doch niet beperkt geld en geldverbeeldende waarden, welke de vennootschap in kas of portefeuille zou hebben, huren, verhuren en leasen van roerende goederen op welke wijze dan ook

De vennootschap mag daarenboven belangen nemen, hetzij door deelneming, inbreng of elke andere samenwerkingsverbanden of groeperingen, bestaande of op te richten, zo in België als in het buitenland, die een gelijkluidend, aanvullend of soortgelijk doel nastreven, of die van die aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming geheel of ten dele te bevorderen.

De vennootschap kan mandaten opnemen in en het voeren van directie over andere vennootschappen, ongeacht hun doel, zich borg stellen voor derden, vennoten en zaakvoerders, evenals hun leningen, voorschotten en kredieten toestaan, met respect voor de wettelijke beperkingen.

De zaakvoerders zijn bevoegd in deze de draagwijdte en de aard van het doet van de vennootschap te interpreteren.

De vennootschap mag tevens bij wijze van inbreng, opslorping, fusie, inschrijving, geldschieting of op om het even welke wijze belangen nemen in andere ondernemingen, zelfs indien het doel ervan niet gelijkaardig is of geen verband van samenhorigheid of samenhang vertoont met het hare.

De vennootschap zal in het algemeen aile commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel, of welke van die aard zouden zijn dat ze het bereiken ervan geheel of ten dele vergemakkelijken.

Hoofdstuk 2. Kapitaal - Aandelen

ARTIKEL 5: Kapitaal.

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt vijfhonderd (500) euro.

ARTIKEL 6: Aandelen.

Het maatschappelijk kapitaal is samengesteld uit vijftig (50) aandelen op naam met elk een fractiewaarde van één vijftigste van het maatschappelijk kapitaal.

Hoofdstuk 3. Beheer

ARTIKEL 7: Benoeming - Ontslag.

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders al dan niet vennoot. Tot zaakvoerder wordt voor de duur van de vennootschap benoemd mevrouw Sofie De Nil.

Zij verklaart haar opdracht te aanvaarden, onder de bevestiging dat zij niet werd getroffen door enige maatregel die zich hiertegen verzet. Zij kan slechts worden ontslagen om gewichtige redenen door een besluit van de vergadering van de vennoten mits eenparigheid. Mevrouw Frieda Van Hoof treedt enkel op als een stille vennoot.

ARTIKEL 8: Bezoldiging.

Het mandaat van de zaakvoerder is bezoldigd.

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 9: Bestuur en vertegenwoordiging.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering van de vennoten bevoegd is.

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door één zaakvoerder die alleen optreedt. ARTIKEL 10: Volmacht.

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

ARTIKEL 11: Concurrentieverbod.

Zolang de vennootschap duurt zal de zaakvoerder zich onthouden van elke rechtstreekse of onrechtstreekse deelneming aan enige onderneming van eenzelfde aard binnen een straal van twintig (20) kilometer.

ARTIKEL 12: Aansprakelijkheid.

De zaakvoerder vennoot, Sotie De Nil, is hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor aile verbintenissen van de vennootschap. De stille vennoot, Frieda Van Hoof, is enkel gehouden ten belope van haar inbreng in de vennootschap.

Hoofdstuk 4. Toezicht

ARTIKEL 13: Benoeming en bevoegdheid.

Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap.

Hoofdstuk 5. Algemene vergadering van de vennoten

ARTIKEL 14: Dag, uur en plaats - oproeping.

Een algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de derde maandag van de maand juni om 20uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de algemene vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. Te alle tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten. De vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap. De oproeping geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan de vennoten tenminste acht dagen voor de vergadering, tenzij anderszins overeengekomen tussen de vennoten.

ARTIKEL 15: Bevoegdheid van de gewone of bijzondere algemene vergadering.

De algemene vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten ter zake van:

-de vaststelling van de toestand van de vennootschap;

-de bestemming van de beschikbare winst;

-de wijziging van de statuten; .

-de benoeming en ontslag van de zaakvoerder, de vaststelling van zijn bezoldiging, het instellen van een

vennootschapsvordering tegen hem en het verlenen van kwijting.

ARTIKEL 16: Besluitvorming - notulen.

Elke vennoot heeft recht op één stem.

In de algemene vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid; bij wijziging van de

statuten is unanimiteit vereist.

Van elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt.

Hoofdstuk B. Inventaris - Winstverdeling - Verliezen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 17: Boekjaar - Inventaris.

Het boekjaar van de vennootschap gaat telkens in op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar wordt door de zaakvoerder een inventaris en een toestand, bestaande uit de balans en de resultatenrekening, opgemaakt die aan de algemene vergadering van de vennoten ter goedkeuring dient te warden voorgelegd. Tevens licht de zaakvoerder de toestand van de vennootschap mondeling of schriftelijk toe.

Na de bespreking van de toestand van de vennootschap spreekt de algemene vergadering van de vennoten zich uit over de aan de zaakvoerder te verlenen kwijting over het door hem uitgeoefende mandaat.

ARTIKEL 18: Bestemming van de winst - verliezen.

Het batig saldo, dat de resultatenrekening aanwijst nadat aile lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

De algemene vergadering van de vennoten beslist jaarlijks met gewone meerderheid van stemmen over de verdere bestemming van dit saldo van de winst.

Hoofdstuk 7. Ontbinding  Vereffening

ARTIKEL 19: Vereffenaars,

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar. De vereffenaar is bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 181, 182 en 183 van de Vennootschappenwet.

ARTIKEL 20: Overlijden van een vennoot.

Ingeval van overlijden van een vennoot, zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn, doch voortgezet worden door de overlevende vennoten of vennoot, samen in voorkomend geval met de erfgenamen in rechte lijn van de overleden vennoot, die zich ten aanzien van de vennoot-'schap laten vertegenwoordigen door één gevolmachtigde. Zijn er minderjarige erfgenamen, dan zullen deze van rechtswege de hoedanigheid van stille vennoot krijgen.

Hoofdstuk 8. Keuze van woonplaats

ARTIKEL 21. Alle vennoten en zaakvoerders wier woonplaats onbekend is, worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun alle dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap,

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

De aandelen zijn onderschreven als volgt:

-De Nil Sofie, voornoemd schrijft in op vijfenveertig (45) aandelen, zijnde voor een bedrag van vierhonderd

en vijftig (450) euro;

-Van Hoof Frieda, voornoemd schrijft in op vijf (5) aandelen, zijnde voor een bedrag van vijftig (50) euro.

Aile aandeelhouders volstorten onmiddellijk hun deel in het kapitaal, zodat het volstort kapitaal van de vennootschap op heden vijfhonderd (500) euro bedraagt,

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot 31 december 2015.

De eerste algemene vergadering wordt gehouden in het jaar 2016.

De vennoten bekrachtigen hierbij uitdrukketijk aile opdrachten en verbintenissen die door de beherende vennoten zijn aanvaard of aangegaan voor rekening van de vennootschap in oprichting.

De heer ROEFFAERS Johan, accountant en belastingsconsulent wonende te 3700 Tongeren, Overrepenstraat 40, krijgt volmacht om aile documenten te ondertekenen en alle noodzakelijke verklaringen te doen met het zicht op de inschrijving van de vennootschap bij de Kruispuntbank der Ondernemingen, de aansluiting bij een sociaal verzekeringsfonds, sociaal secretariaat,....

Hij krijgt eveneens volmacht om voor rekening en in naam van de vennootschap op te treden bij de administratie van de Directe Belastingen en hij de administratie van de BTW, Registratie en Domeinen, om er de aangiften, antwoorden op vragen om inlichtingen, berichten van wijzigingen, regularisatieopgaven en bezwaarschriften op te stellen, te ondertekenen en in te dienen, besprekingen te voeren en akkoorden te

b

ondertekenen met de controle- en geschillendiensten en met de directie en hem te vertegenwoordigen in zijn relatie met genoemde administraties.

Aldus opgemaakt te 's Gravenwezel, op I juli 2015, in twee originele exemplaren waarvan iedere ondertekenaar erkent één exemplaar te hebben ontvangen.

Sotie De Nil Frieda Van Hoof

Beherende Vennoot Stilte Vennoot

Vbor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Vom_

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

, .1'

1

..?

Coordonnées
JUSTLAW

Adresse
Zetel : Graaf C(Zar(es Cornetlaan 9 - 2970 's Gravenweze(

Code postal : 2970
Localité : SCHILDE
Commune : SCHILDE
Province : Anvers
Région : Région flamande