K.ERF

Divers


Dénomination : K.ERF
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 809.181.918

Publication

03/06/2014
ÿþ MOD 2.2

,Lfeft, In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na néerlegging van de akte ter griffie



1111111tilillillq111111

MONITEUR BELGE

23 -05- 2014

BELGISCH âMATSBLAD

Ondernerningsnr : 0809.181.918

Benaming

(voluit) : k.ERF

(verkort) :

Rechtsvorm projectvereniging

Zetel: Werft 20, 2440 Geel

Onderwerp akte: statuten (wijziging)

HOOFDSTUK 1: NAAM, ZETEL, DOELSTELLINGEN EN DUUR

Artikel 1 - Naam van de projectvereniging

De projectvereniging wordt genoemd "ILERF". De projeotvereniging is onderworpen aan de bepalingen van het decreet van 6 jull 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking, en door deze statuten."

Artikel 2 - Zetel van de projectvereniging

De zetel van de vereniging is gevestigd te Geel: stadhuis Geel, Werft 20, 2440 GEEL.

Artikel 3 - Deelnemers aan de projectvereniging

De deelnemers aan de projectvereniging zijn de gemeenten Balen, Dessel, Geel, Laakdal, Meerhout,

Mol en Retie.

Artikel 4 - Doel van de projectvereniging

Het doel van de projectvereniging "k.ERF" is het bieden van een laagdrempelig platform aan de

diverse culturele acteren in de regio om een structurele samenwerking op te zetten.

Dit betekent onder meer voor het luik erfgoed en de erfgoedcel:

Het doel van de erfgoedcel is een cultureel erfgoedbeleid uit te bouwen: vanuit een geïntegreerde aanpak een kwaliteitsvolle en duurzame zorg voor en ontsluiting van het cultureel erfgoed stimuleren. Dit impliceert het verbreden van het maatschappelijke draagvlak en het uitbouwen van een netwerk van expertise.

Stimuleren van het bewaren van cultureel erfgoed in de regio.

Erfgoedinitiatieven en culturele ontwikkelingen stimuleren die de mogelijkheden van een afzonderlijke gemeente overstijgen en hiervoor projecten op schaal van de regio ontwikkelen.

Onderzoek verrichten op vlak van cultureel erfgoed en de resultaten hiervan ontsluiten voor een breed publiek«

- Het afsluiten van een erfgoedconvenant met de Vlaamse Gemeenschap,

- Via een degelijk erfgoedbeleid werken aan de uitstraling van de streek«

Dit betekent onder meer voor het luik bibliotheken:

- Samenwerking en kennisdeling realiseren op vlak van bibliotheekbeleld en bibliotheekwerking. - Via samenwerkihg mee vorm geven aan:

.-het verder uitbouwen van de publieke dienstverlening binnen de bibliotheken

" " realiseren van overleg en vorming voor bib liotheekpersoneel op diverse niveaus en uit diverse afdelingen

mperformanter participeren en inspelen op provinciale initiatieven in het kader van het streekgericht bibliotheekbeleid en op landelijke initiatieven omtrent bibliotheekpromotie .efficiënter beheren van de beschikbare kredieten door schaalvergroting of afstemming ..realiseren van wederzijdse ondersteuning en kennis uitwisseling bij het opstarten van lokale partnerschappen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

," continu zoeken naar een boede inbedding van de bibliotheek in het lokale beleid ," een positief en aantrekkelijk imago rond de bibliotheek

Dit betekent onder meer voor het luik cultuurbeleid

- Ruimte creëren als denkplaats voor de ontwikkeling van een breed intergemeentelijk cultuurbeleid

en voor het ontwikkelen van projecten binnen dit kader.

Artikel 5 - Duur van de projectvereniging

§ 1, De projectvereniging werd opgericht in 2008 en op 1 januari 2014 verlengd voor een periode van 6 jaar, tot en met 2019. Tijdens die periode is geen uittreding mogelijk,

§ 2. De projectvereniging kan opeenvolgende keren voor het verstrijken van de termijn opnieuw verlengd worden voor een periode van maximum 6 jaar indien dit de unanieme wil is van de deelnemende gemeenten. Tijdens dié periode is geen uittreding mogelijk.

Statuten Projectvereniging k.ERF 2014 Pagina 2 van 3

HOOFDSTUK 2 BESTUUR VAN DE VERENIGING

Artikel 6 - Bestuur van de vereniging

§ I De projectvereniging wordt geleid door een raad van bestuur waarvan de leden benoemd worden

door de deelnemende gemeenten,

§ 2, Deze raad van bestuur heeft uitsluitend de bevoegdheid tot het nemen van beslissingen die kaderen binnen het doel van de vereniging.

§3. Het mandaat van bestuurder wordt beëindigd indien, de respectievelijke raad die hij vertegenwoordigt zijn mandaat intrekt en in dezelfde raadsvergadering zijn vervanger aanduidt.

Artikel 7- Samenstelling raad van bestuur

§ 1. De raad van bestuur bestaat uit stemgerechtigde leden en uit leden met raadgevende stem. § 2, Elke gemeenteraad vaardigt één stemgerechtigd lid af naar de raad van bestuur, zijnde een schepen verkozen op een lijst waarvan de verkozenen deel uitmaken van het college van burgemeester en schepenen of aangesteld zijn als voorzitter van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn, De voorzitter wordt gekozen uit de stemgerechtigde leden,

Elk stemgerechtigd lid beschikt over één stem.

Elke gemeenteraad duidt één plaatsvervanger aan, zijnde een gemeenteraadslid verkozen op een lijst waarvan de verkozenen deel uitmaken van het college van burgemeester en schepenen of aangesteld zijn als voorzitter van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn. Deze plaatsvervanger kan het stemgerechtigd lid, bij diens afwezigheid, vervangen in de raad van bestuur.

§ 3. Daarnaast duidt elke deelnemende gemeente één afgevaardigde aan, als lid met raadgevende stem. Deze afgevaardigden zijn steeds raadsleden in de deelnemende gemeenten, verkozen op een lijst waarvan geen enkele verkozene deel uitmaakt van het college van burgemeester en schepenen of aangesteld is als voomitter van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn. Elke deelnemende gemeente duidt één plaatsvervanger aan. Deze plaatsvervanger kan het lid met raadgevende stem, bij diens afwezigheid, vervangen in de raad van bestuur. Deze plaatsvervanger is een raadslid, verkozen op een lijst waarvan geen enkele verkozene deel uitmaakt van het college van burgemeester en schepenen of aangesteld is als voorzitter van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn,

§ 4, Er bestaat een onverenigbaarheid tussen het mandaat van bestuurder van de projectvereniging en verschillende ambten, functies en mandaten zoals bepaald in artikel 48 en 51 van het decreet van 6 juli 2001.

§ 5. De bestuurders worden benoemd voor de duur van de projectvereniging, maar zijn van rechtswege ontslagnemend bij verlies van hun openbaar mandaat of tot het ogenblik van de algehele vernieuwing van de gemeenteraden.

Artikel 8 - Werkingsmodaliteiten

De raad van bestuur maakt een huishoudelijk reglement op waarin de werkingsmodaliteiten van de raad van bestuur worden vastgelegd. Dat huishoudelijk reglement kan worden gewijzigd bij eenvoudige beslissing van stemgerechtigde leden van de raad van bestuur,

Artikel 9 - Vergaderingen raad van bestuur

§1, De raad van bestuur vergadert ten minste twee keer per jaar.

§2. Om rechtsgeldig te beslissen moet de helft van de stemgerechtigde leden aanwezig zijn.

§3. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

MOD 2.2

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 10 - Presentiegeld

De leden van de raad van be§tuur zullen geen presentiegeld ontvangen.

Artikel 11 - Ondersteuning raad van bestuur

§1. De raad van bestuur kan werkgroepen of adviesgroepen oprichten om de vergaderingen van de raad van bestuur voor te bereiden en kan specifieke opdrachten uitbesteden aan derden.

§2. De bepalingen met betrekking tot samenstelling en werkwijze van de adviesgroepen en werkgroepen worden door de raad van bestuur vastgelegd in haar huishoudelijk reglement. Statuten Projectvereniging k.ERF 2014 Pagina 3 van 3

Artikel 12 - Verslaggeving aan de gemeenteraden

§ 1. De vergaderingen van de raad van bestuur zijn niet openbaar. De notulen van de vergaderingen en de bijhorende documenten worden, maximaal één maand na de vergadering, ter inzage gelegd van de gemeenteraadsleden op het secretariaat van alle aangesloten gemeenten.

§ 2. De raad van bestuur legt de jaarrekeningen, samen met het activiteitenverslag en het verslag van de accountant jaarlijks, voor eind mei, voor aan de gemeenteraden.

HOOFDSTUK 3: FINANCIEEL BEHEER

Artikel 13- Begroting en rekeningen

§ 1. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de wetgeving op de boekhouding van de ondernemingen en met naleving van de richtlijnen die de overheid uitvaardigt m,b.t. de boekhoudkundige verrichtingen.

§2. De raad van bestuur stelt de rekening van het afgelopen jaar vast uiterlijk op 31 maart na het verstreken boekjaar. De raad van bestuur legt de jaarrekening samen met het verslag van de accountant en het activiteitenverslag ter goedkeuring voor aan de gemeenteraden van de deelnemende gemeenten. De begroting wordt goedgekeurd door de Raad van Bestubr uiterlijk op 30 november van het jaar dat voorafgaat.

Artikel 14 - Financiering

§1. De gemeentebesturen financieren de projectvereniging via een jaarlijkse subsidie op basis van het

aantal inwoners. Elk bestuur betaalt eenzelfde bedrag per inwoner. Het bedrag wordt bepaald

conform de noden en de te verwachten kosten van de projectvereniging, opgenomen in een

jaarlijks budget .dat voorgelegd wordt aan de deelnemende gemeenten. Na akkoord wordt dit

bedrag vastgelegd in de schoot van de raad van bestuur.

§2. Het financiële engagement van de gemeenten wordt jaarlijks goedgekeurd in een aparte gemeenteraadsbeslissing van de respectievelijke gemeenteraad.

Artikel 15 - Financiële controle

De raad van bestuur benoemt een accountant die de controle«op de financiële toestand uitvoert en

hierover jaarlijks rapporteert.

HOOFDSTUK 4: WIJZIGING STATUTEN, TOETREDING, ONTBINDING

Artikel 16 - Wijziging van de statuten, toetreding

De wijzigingen van de statuten en de aanvaarding van de toetreding van nieuwe leden behoeven de instemming van twee derden van de deelnemende gemeenten, op basis van een gemeenteraadsbeslissing.

Artikel 17- Ontbinding van de vereniging

De vereniging kan voortijdig ontbonden worden mits een akkoord van 2/3 van de bestuurders. De

vereniging stelt hiertoe een vereffenaar aan.

Artikel 18 - Bestemming'van de activa

§1. In geval van ontbinding van de vereniging worden de activa, na aanzuivering van de eventuele passiva, overgedragen aan de deelnemende gemeenten in verhouding tot de betaalde financiële bijdragen, in het laatste jaar.

§2. Bij de ontbinding van de vereniging zullen de eventueel in gebruik gegeven goederen worden teruggegeven aan de eigenaars, in zoverre hun rechten daarop kunnen bewezen worden aan de hand van geschreven overeenkomsten,

§3. Voor alles wat niet in deze statuten is voorzien gelden de bepalingen van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking (BS 3110,2001).

voorzitter k.ERF - Jan Melis

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-bêhouden aan flet *Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

27/10/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1 MONilniR BELGE

20 -10- 201k

'°-.A.Gt8C1 STAATSBLAD

GlIffre

I tutu ituit luit iliti iltil itiit Iliti lit t tilt tilt

*14196767*

Vo bello aal Bel Staa

Ondememingsnr : 0809.181.918

Benaming

(voluit) k.ERF

(verkort) :

Rechtsvorm: Projectvereniging

Zetel: Werft 20, 2440 Geel

Onderwerp akte: ontslag, benoeming en herbenoeming van bestuurders

In zitting van 7 maart 2013 werden de volgende leden van de Raad van Bestuur van de projectvereniging k.ERF ontslagen, benoemd en herbenoemd:

ONTSLAG aan volgende leden met ingang vanaf 6/03/2013:

- Kerstens Rit - Cousin Marleen

- Govaerts Lieve - Van Hooreweghe Christiaan

Laeremans Nadine Cools Koen

- Broed« Ellen - Willekens Koen

Peys Rik - Bayens Edith

- Delfosse Albert Menten Els

BENOEMING van de volgende stemgerechtigde leden:

-Willems Viviane, wonende te Gemeentedijk 25,2480 Dessel

- Verboven Marleen, wonende te Zammelseweg 90, 2440 Geel

- Ciaessens Koen, wonende te Molenstraat 18, 2470 Rafle

Vanhoof Paul, wonende te de Mosten 17, 2400 Mol

BENOEMING van de volgende leden met raadgevende stem

' - Willems Heidi, wonende te Gem-reer 71, 2491 Balen

- Geudens Wim, wonende te Campfortstraat 1, 2480 Dessel

- Van Gelder Tinne, wonende te Xantenstraat 25, 2440 Geel

Vankrunkelsven Patrick, wonende te Lindestraat 9, 2430 Laakdal

- De Groof Hans, wonende te Gasthuisstraat 26,2400 Mol

- Nysmans Wim, wonende te Goorstraat 1,2450 Meerhout

- Bastiaansen Griet, wonende te Europalaan 65 A, 2470 Retie

HERBENOEMING van de volgende stemgerechtigde leden

- Broeckx Gerda, wonende te Grote Langvoort 10, 2431 Laakdal

- Melis Jan, wonende te Boerenkrijglaan 83, 2450 Meerhout

- Petra Geukens, wonende te Hulsen 19, 2490 Balen

FUNCTIES

Het dagelijks bestuur bestaat uit:

- Jan Melis, voorzitter

- Marleen Verbovert, ondervoorzitter

- Petra Geukens, ondervoorzitter

Naar aanleiding van het overlijden van Petra Geukens op 16/07/2014 is Wim Wouters, wonende te Schansstraat 9, de nieuwe ondervoorzitter. Hij laat zich vervangen door Richard Vermeulen, wonende te Nachtegaalstraat 8, 2490 Balen.

getekend door Jan Melis, voorzitter

Bijragen bij liétliétisèliShatsblad - 27/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: BQ: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
K.ERF

Adresse
Zetel: Werft 20, 2440 Geel

Code postal : 2440
Localité : GEEL
Commune : GEEL
Province : Anvers
Région : Région flamande