KARRENMUSEUM ESSEN

Association sans but lucratif


Dénomination : KARRENMUSEUM ESSEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 872.101.165

Publication

18/02/2014
ÿþMOS. 2.2

i-pfJ, I 1 ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

" 140452

Ulliii

Neergelegd ter griffie ven dellechthaik vaieephandel te Ankforpea, Ep

Griffie 4 7 FEU. 2a14

r-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsvr : 872.101.165

Benaming : Karrenmuseum Essen vzw

(Voluit)

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

zetei : Moerkantsebaan 48, 2910 Essen

Onderwerp akte : Wijzigingen van de statuten /wijziging leden RV bestuur en

dagelijks bestuur

Tekst :

De algemene vergadering van Karrenmuseum Essen vzw geeft tijdens haar bijeenkomst op 30 mei 2013 haar goedkeuring aan de volgende statuutswijzigingen:

De integrale wijziging van artikel 9 als volgt:

Artikel 9

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van hoogstens 12 leden. Zij worden aangeduid door de algemene vergadering, bij gewone meerderheid. Hun mandaat duurt 4 jaar en is onbeperkt hernieuwbaar. De algemene vergadering kiest onder haar leden een voorzitter. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een secretaris en penningmeester. Het huishoudelijk reglement bepaalt of en welke leden het dagelijks bestuur vervoegen.

De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. De raad vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en kan delegatie verlenen aan één of meerdere van haar leden. Het dagelijks bestuur omvat, bijgebreke aan een wettelijke definitie, alle handelingen die dagelijks moeten verricht worden om de gang van zaken in de vereniging te verzekeren en die, hetzij omwille van het mindere belang, hetzij wegens noodzaak onverwijld te beslissen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen noch wenselijk maken.

Het dagelijks bestuur treedt op als college, behoudens mogelijkheid van delegatie aan één of meerdere van haar leden. In financiële aangelegenheden worden 2 leden met rekeningsbevoegdheid aangeduid, die gezamenlijk het terugzendingsrecht hebben.

Voor bedragen minder dan ¬ 500,- is de penningmeester zonder medehandtekening bevoegd. Delegatie door het dagelijks bestuur is mogelijk. De werknemer met leidinggevende eindverantwoordelijkheid woont zonder stemrecht de bijeenkomsten van de algemene vergadering, raad van bestuur en dagelijks bestuur bij.

De toevoeging van een nieuw artikel, genaamd artikel 15:

Artikel 1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

De naam van de vereniging is : "Karrenmuseum Essen vzw".

Artikel 2

De zetel van de vereniging is : Moerkantsebaan 52, 2910 Essen, gerechtelijk

arrondissement Antwerpen.

Artikel 3

Het minimum aantal leden is 5.

Artikel 4

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5

De vereniging stelt zicht tot doel een te Essen bestaand Karrenmuseum uit te bouwen

tot een regionaal en landelijk, grensoverschrijdend kennis- en activiteitencentrum van

karren en bij uitbreiding alle verkeersmiddelen uit het verleden. Al wat met

verkeersmiddelen, rechtstreeks of onrechtstreeks te maken heeft, hoort hierbij. Daarvoor

moet worden aangetoond dat de mobiliteit, met haar grensoverschrijdende specificiteit,

hoort bij dit materieel en immaterieel erfgoed van Vlaanderen en Nederland. De

vereniging zal daarvoor alle middelen aanwenden, en kan alle activiteiten ontwikkelen

die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot het doel. De vereniging streeft geen

Cl winst na.

Artikel6

De stichtende leden zijn de eerste leden van de vereniging. Iedereen die aan het in

Cl

e artikel 5 vermelde doel wil meewerken, kan zijn/haar kandidatuur meedelen aan het

" ~ secretariaat, op de zetel van de vereniging. De raad van bestuur beoordeelt de toelating van de kandidaten, en beslist zonder verhul. Leden kunnen op elk ogenblik uittreden.

e De uitsluiting van een lid kan slechts gebeuren door de algemene vergadering met een meerderheid van 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. In

Cl

geen enkel geval heeft een lid, dat uittreedt of uitgesloten wordt, recht op een deel van

Cl

het bezit van de vereniging.

Artikel?

De algemene vergadering is de vergadering van de leden. Ieder lid heeft één stem. De besluiten worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, tenzij wet en statuten anders bepalen. Tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering behoren:

1. De wijziging van de statuten;

2. De benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3. De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4. De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. De goedkeuring van de begroting en van de rekening; cà

6. De ontbinding van de vereniging;

7. De uitsluiting van een lid;

8. De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal

Cl

oogmerk;

9. Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

De raad van bestuur roept ten minste jaarlijks de algemene vergadering bijeen. Dan

Cl

worden o.m rekening en begroting behandeld. Alle leden worden minstens 8 dagen voor de datum van algemene vergadering uitgenodigd. Bij de uitnodiging wordt de agenda gevoegd. Elk voorstel dat door minstens 1/20ste van de leden ondertekend wordt, wordt op de agenda gebracht. Als 1/5 van de leden het vraagt, wordt de algemene vergadering eveneens bijeengeroepen. Een buitengewone algemene vergadering om de statuten te wijzigen verplicht een aanwezigheid van 2/3 van de leden, aanwezig of vertegenwoordigd. Als dit quotum niet wordt bereikt, kan een tweede vergadering, niet

a eerder bijeengeroepen dan 15 dagen na de eerste vergadering, geldig beraadslagen en geldig beslissen mits 2/3 van de leden akkoord zijn, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Als de wijziging van de statuten betrekking heeft op het doel waarvoor de vereniging is opgericht, is een meerderheid van 4/5 noodzakelijk. Leden mogen zich alleen door andere leden laten vertegenwoordigen. Het mandaat is schriftelijk. Een lid mag niet over meer dan 4 mandaten beschikken. De voorzitter van de raad van bestuur zit de algemene vergadering voor. Bij staking van stemmen is zijn/haar stem beslissend. Het maximum bedrag van bijdragen of schenkingen door leden is bepaald op 100.000 euro.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2014 - Annexes du Moniteur belge Artikel 8

De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en toegetreden leden. De vereniging telt minimaal vijf effectieve leden.

a. Effectieve leden zijn natuurlijke personen en rechtspersonen die zich actief willen inzetten voor het realiseren van het doel van de vereniging en die als dusdanig door de raad van bestuur worden aanvaard. De effectieve leden maken deel uit van de Algemene Vergadering en hebben stemrecht.

b. Toegetreden leden zijn natuurlijke personen en rechtspersonen die, zonder effectief lid te willen worden, steun willen verlenen voor het realiseren van het doel van de vereniging en die als dusdanig door de raad van bestuur worden aanvaard. Toegetreden leden mogen de bijeenkomsten van de Algemene Vergadering bijwonen, maar hebben geen stemrecht.

c. Er zijn verschillende categorieën toegetreden leden. De voorwaarden, de maximale bijdrage en de rechten verbonden aan elke categorie worden vastgelegd door de raad van bestuur en zijn ter beschikking op de zetel van de vereniging. De rechten verbonden aan een bepaalde categorie mogen geen afbreuk doen aan de prioritaire doelstellingen van het museum. Sponsors mogen in beperkte mate hun logo of bedrijfsnaam publiceren op de webstek van het museum. De voorwaarden en de vergoeding voor het gebruik van de infrastructuur van het museum voor publicitaire of commerciële doeleinden worden vastgelegd in afzonderlijke overeenkomsten.

Artikel 9

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van hoogstens 12 leden. Zij worden aangeduid door de algemene vergadering, bij gewone meerderheid. Hun mandaat duurt 4 jaar en is onbeperkt hernieuwbaar. De algemene vergadering kiest onder haar leden een voorzitter. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een secretaris en penningmeester. Het huishoudelijk reglement bepaalt of en welke leden het dagelijks bestuur vervoegen. De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. De raad vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en kan delegatie verlenen aan één of meerdere van haar leden. Het dagelijks bestuur omvat, bij gebreke aan een wettelijke definitie, alle handelingen die dagelijks moeten verricht worden om de gang van zaken in de vereniging te verzekeren en die, hetzij omwille van het mindere belang, hetzij wegens noodzaak onverwijld te beslissen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen noch wenselijk maken. Het dagelijks bestuur treedt op als college, behoudens mogelijkheid van delegatie aan één of meerdere van baar leden. In financiële aangelegenheden worden 2 leden met rekeningsbevoegdheid aangeduid, die gezamenlijk het terugzendingsrecht hebben. Voor bedragen minder dan ¬ 500,- is de penningmeester zonder medehandtekening bevoegd. Delegatie door het dagelijks bestuur is mogelijk. De werknemer met leidinggevende eindverantwoordelijkheid woont zonder stemrecht de bijeenkomsten van de algemene vergadering, raad van bestuur en dagelijks bestuur bij.

r Artikel 10

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2014 - Annexes du Moniteur belge De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenis van de vereniging. Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging, moeten vermelden "Karrenmuseum Essen vzw, Moerkantsebaan 52, 2910 Essen". Het ontbreken van deze vermelding leidt tot de persoonlijke verantwoordelijkheid van ieder die namens de vereniging optreedt en dit voor alle of een deel van de verbintenissen die de vereniging krachtens dit stuk heeft aangegaan. Artikel 11

De raad van bestuur kan beslissen dat personen die de vereniging adviseren, allerhande werkzaamheden uitvoeren, en daardoor een bank hebben met de vereniging, zonder stemrecht de Algemene Vergadering, de raad van bestuur en het dagelijks bestuur kunnen bijwonen.

Artikel 12

Op de zetel van de vereniging berust het register, waarvoor de raad van bestuur verantwoordelijk is. Dit register bevat naam, voornaam, geboortedatum, geboorteplaats en woonplaats van de leden, evenals alle genomen beslissingen i.v.m. de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden. De akte van benoeming of ambtsbevestiging van de bestuurders en commissaris moeten naam, voornaam, geboortedatum, geboorteplaats en woonplaats vermelden. Zij berusten tevens op de zetel van de vereniging. Alle leden zijn gerechtigd aldaar inzage te krijgen van de notulen van genomen beslissingen van de Algemene Vergadering, de raad van bestuur, en van alle personen die een mandaat bekleden. Ook de boekhoudkundige stukken zijn ter inzage. De modaliteiten van dit inzagerecht zijn geregeld in het KB van 26/06/2003 en kunnen door de raad van bestuur aangevuld worden. Het in dit artikel genoemde register berust voor opmaak en verantwoordelijkheid bij de persoon door de raad van bestuur aangeduid.

Artikel 13

Elk jaar op 31 december worden de rekeningen van het afgelopen dienstjaar vastgesteld. Artikel 14

In geval van ontbinding is de wettelijke procedure van toepassing. De collectie, of een deel ervan, zal niet aangewend worden voor het aanzuiveren van de eventuele schulden van de vereniging. De bestemming van het museale bezit zal worden overgemaakt aan het Gemeentebestuur van Essen, dat zich er toe verbindt dit bezit voor hetzelfde doel aan te wenden als voorzien in deze statuten.

Artikel 15

Al wat deze statuten niet voorzien, valt onder toepassing van de wet van 2 mei 2002 op de verenigingen zonder winstoogmerk en haar eventuele toekomstige aanpassingen en wijzigingen. Indien deze geen uitsluitsel biedt, is het huishoudelijk reglement van de vereniging van toepassing, wat met gewone meerderheid dient te worden goedgekeurd door de leden van de algemene vergadering. De nieuwe statuten van Karrenmuseum Essen vzw zijn daarmee zoals in bijlage (te lange tekst om leesbaar in deze pdf te publiceren).

Ontslag uit dagelijks bestuur:

Jan Hectors, Stationstraat 233, 2910 Essen, bestuurder, voorzitter 27/02/20n Maria Gommeren, Olympialaan 12, 2910 Essen, bestuurder, ondervoorzitter

Wijziging in dagelijks bestuur: 1410 8 f2012

Jan Deckers, Moerkantsebaan 213, 2910 Essen, bestuurder, voorzitter

Nieuw in raad van bestuur : 27/02/013 Wim Stuer, Guido Gezellelaan 11 , 2910 Essen, bestuurder

Geboren te Merksem op 1 februari 1944 22/02/2012 Nieuw in dagelijks bestuur :

Wim Steur, Guido Gezellelaan I I, 2910 Essen, bestuurder, secretaris

16/05/2013

Voor-

behouden

`aan het

Belgisch

Staatsblad

"

~ti f'a ; - vervolg

MOD.2.2

geboren te Merksem op 1 februari 1944

Ontslag uit raad van bestuur : 3 0 ./ 0 5 / 2 013

Marie-Louise Jordaens, Grensstraat 27, 2910 Essen, bestuurder

Kools Dries, Schranker 51, 2910 Essen, bestuurder

Stan Van Loon, Vossenboslaan 25, 2910 Essen, bestuurder

Wim Besters, Sint-Antoniusstraat 8, 2910 Essen, bestuurder

Jan Deckers, voorzitter Wim Stuer, secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

03/07/2015
ÿþM0D 2.2

1n de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Rechtbank van koophandel Antwerpen

2 3 11M1 2015

afdelin~Ati_iwerpert

rt te

Ondernemingsar : 872.101.165

Benaming

(voluit) : Karrenmuseum Essen vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Moerkantsebaan 52, 2910 Essen

Onderwerp akte : Wijziging leden raad van bestuur

Ontslag uit raad van bestuur:

Peeters Camiel, Schaapsbaan 35, 2910 Essen, bestuurder, overleden op 4 september 2014

Tobback Alfons, Vossenboslaan 6, 2910 Essen, bestuurder, overleden op 15 december 2014

Nieuw in raad van bestuur:

Broos Sofie, Hemelrijklaan 25, 2910 Essen, bestuurder, 22 april 2015, geboren te Brasschaat

op 13 april 1983

Ribbens Leo, Kalmthoutsesteenweg 50, 2910 Essen, bestuurder, 22 arpil 2015, gebaren te Kalmthout

op 13 december 1950

Jan Deckers, voorzitter Wim Stuer, secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van Luik g vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

26/08/2015
ÿþ MDD 22

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

vl Voor

behoui

aan h

Beigis

Staatst

,

FGnIecflk vgl ii99phnndel

An(esergn

17 AIE. 95

aferiffetwerpen



Ondernemingsnr : 872.101.165

Benaming

(voluit) : Karrenmuseum Essen vzw

(verkort) : Rechtsvorm :

Zetel : Vereniging zonder winstoogmerk Moerkantsebaan 52, 2910 Essen

Onderwerp akte : Wijziging leden raad van bestuur

Ontslag uit raad van bestuur:

Gommeren Maria, Joanna, Josepha, Olympialaan 12, 2910 Essen, geboren op 31maart 1948 te Essen,

bestuurder, 11 februari 2015

Hectors Jan, Luc, Jaak, Julien, Stationstraat 233, 2910 Essen, geboren op 19 februari 1952 te Essen,

bestuurder, 11 februari 2015

Jan Deckers, voorzitter Wim Stuer, secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
KARRENMUSEUM ESSEN

Adresse
MOERKANTSEBAAN 52 2910 ESSEN

Code postal : 2910
Localité : ESSEN
Commune : ESSEN
Province : Anvers
Région : Région flamande