KASTELSE TENNISKLUB, AFGEKORT : KTK

Association sans but lucratif


Dénomination : KASTELSE TENNISKLUB, AFGEKORT : KTK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 450.251.927

Publication

28/04/2011
ÿþna neerlegging ter gri

be

B

st.

" iiossisa*

MOD 2.0

nIc ran ..a. -

NEERGELEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

1 5 APR. 201

"

KOOPHANDEL TURNHOUT

Griffie De griffier

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

` Benaming

(voluit) : Kastelse Tennisklub

Rechtsvorm : vzw

Zetel : 2460 Kasterlee ~ répt.(42,20 ciè-.3e2aa, Y Z

Ondernemingsnr : 0450.251.927

Voorwerp akte :

Op 14 april 2011 heeft de algemene vergadering van de vzw Kastelse Tennisclub, bestaande uit Raf Menten, Bart Schillebeeckx, Peter Van de Perre, Fabiola Hermans, Lucia Mertens, Geert Roels, Gert Boonen en Franck Peeters, de naam van de vzw Kastelse Tennisklub (artikel 1 en 2 van de statuten) gewijzigd. De gecoördineerde tekst luidt als volgt:

Statuten Kastelse Tennisklub vzw (goedgekeurd op 8 maart 2008)

Naam  zetel  doel - duur

Artikel 1

De vereniging werd opgericht op 27 april 1993 en draagt de naam Kastelse Tennisclub, hierna KTC genoemd en heeft haar maatschappelijke zetel te 2460 Kasterlee, Turnhoutsebaan 142. De vzw ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Artikel 2

De vereniging heeft als doel het beheer van een tennisclub, het laten beoefenen en promoten van de tennissport en de organisatie van aile activiteiten die tot dit doel kunnen bijdragen binnen het grondgebied van de gemeente Kasterlee. De KTC gedraagt zich hierbij naar de reglementen van de Vlaamse Tennis Vereniging, waarvan zij lid is onder stamnummer 0072.

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daarbij alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of op een andere wijze en kan deze goederen gebruiken, beheren en ten dienste stellen.

Artikel 3

De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan op elk moment ontbonden worden.

Leden

Artikel 4

Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt en moet tenminste vier bedragen. Alleen natuurlijke

personen mogen lid worden van de vereniging

De vereniging telt werkende en aangesloten leden.

Alleen de werkende leden (hierna "leden" genoemd) bezitten de volheid van het lidmaatschap, het stemrecht in de algemene vergadering inbegrepen. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, maar moet tenminste vier bedragen.

Als voorwaarde voor het lidmaatschap is vereist dat het kandidaat-lid akkoord gaat met het doel en alle statutaire en reglementaire bepalingen van de vereniging.

Nieuwe leden worden aanvaard door de raad van bestuur. De bestuurders stemmen over de kandidatuur van de nieuwe leden volgens de procedure in artikel 11.

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

De leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen wei vrijwillig een inbreng doen of bijdragen storten. Bij het einde van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen rechten op de goederen of het vermogen van de vereniging laten gelden. Zij hebben evenmin recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengen of gestorte gelden terug te vorderen.

Aangesloten leden hebben enkel die rechten en verplichtingen die bepaald worden in een huishoudelijk reglement.

Artikel 5

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de

hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde en overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de raad van bestuur.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden .

De algemene vergadering

Artikel 6

De algemene vergadering bestaat uit alle (werkende) leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag over slechts één volmacht beschikken.

Artikel 7

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor de wijziging van de statuten, de benoeming en afzetting van de bestuurders, de kwijting aan de bestuurders; de goedkeuring van de begroting en de rekeningen, de ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van een lid en de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal doel

Artikel 8

Elk jaar wordt tenminste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de

rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting voor het volgend jaar.

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van tenminste één vierde van de leden van de algemene vergadering.

Elke oproeping tot een algemene vergadering moet schriftelijk gebeuren minstens acht dagen vooral. Zij wordt ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders. Deze oproeping bevat de agenda van de vergadering.

Alle leden moeten opgeroepen worden.

De oproeping vermeldt dag, plaats, uur en agenda van de vergadering.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders.

De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen over aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, op voorwaarde dat ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden door de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8, 12, 20 en 26 quater van de wet van 27 juni 1921, in acht te nemen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Bij afwezigheid van de voorzitter is de stem van de oudste bestuurder doorslaggevend. Als minstens de helft van de aanwezige leden erom verzoekt, is de stemming geheim.

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter of een bestuurder en aan alle leden bezorgd wordt, uiterlijk tegen bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering.

~

MOD 2.0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Raad van bestuur

Artikel 9

De raad van bestuur bestaat uit vier leden. De algemene vergadering benoemt de bestuurders.

De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging.

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van twee jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar. Indien het bestuursmandaat vroegtijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapsvoorwaarden, duidt de algemene vergadering een andere bestuurder ter vervanging aan voor de rest van de termijn.

Zolang er geen vervanger is aangeduid, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheid van de raad van bestuur uit.

De algemene vergadering kan de bestuurders op elk ogenblik ontslaan. Iedere bestuurder kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Een bestuurder moet zijn mandaat na zijn ontslag verder te vervullen tot hij redelijkerwijze kan vervangen worden.

De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder aan.

Artikel 10

De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen, voor het verfenen en opheffen van hypotheken, voor het aangaan van leningen en voor alle handels- en bankverrichtingen.

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Artikel 11

De raad van bestuur vergadert minstens éénmaal per jaar en zo dikwijls als in het belang van de vereniging nodig is. In uitzonderlijke gevallen, wanneer er dringende noodzakelijkheid is, kunnen de besluiten van de raad van bestuur bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders worden genomen. Hiervoor is een eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders nodig. Dit akkoord veronderstelt een voorafgaand unaniem akkoord van de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan en in ieder geval een beraadslaging via e-mail, video- of telefoonconferentie.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of twee bestuurders.

De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste acht dagen vooraf en vermeldt datum, uur, plaats en agenda van de vergadering.

De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer tenminste de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte door minstens de helft van de bestuurders.

Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van volgende vergadering.

Diverse bepalingen

Artikel 12

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid

tijdens het voorbije dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor

MOD 2.0

Vooi- l Luik B - Vervolg

.behtauc3en "

aan het het volgend jaar. Beide worden elk jaar en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar'

Belgisch onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Staats blad

Artikel 13

Behalve in het geval van rechterlijke ontbinding, kan slechts tot vrijwillige ontbinding besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid overeenkomstig artikel 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Artikel 14

In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten overgedragen aan vzw Gehandicaptenzorg Kasterlee-Lille met maatschappelijke zetel Kerkstraat 3, 2460 Kasterlee.

Artikel 15

Op alle zaken die niet door deze statuten zijn geregeld, is de wet van 27 juni 1921 en het gemeen recht van

toepassing

De raad van bestuur van de vzw Kastelse Tennisclub, bestaande uit Raf Menten, Bart Schillebeeckx, Lucia Mertens, Gert Boonen en Peter Van de Perre heeft op 14 april 2011 kennis genomen van het ontslag van Peter Van de Perre als bestuurder. Het ontslag gaat in op 14 april 2011.

Raf Menten Bart Schillebeeckx Lucia Mertens

voorzitter/secretaris penningmeester bestuurder

Gert Boonen Peter Van de Perre

bestuurder bestuurder

Coordonnées
KASTELSE TENNISKLUB, AFGEKORT : KTK

Adresse
TURNHOUTSEBAAN 142 2460 KASTERLEE

Code postal : 2460
Localité : KASTERLEE
Commune : KASTERLEE
Province : Anvers
Région : Région flamande