KATRINAHOF

Association sans but lucratif


Dénomination : KATRINAHOF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 414.830.792

Publication

05/08/2013
ÿþkdOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0414.830.792 Benaming

(voluit) : Katrinahof

Neergelegd ter griffie van deefrieank von «[oophandej te Antwerpe=n, op

Griffie 2 5 JULI 2013

11111111

*1312 571+

r--

bel a

BE

Sta

11

ui

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogrrierk

Zetel : Fromentinstraat 1 - 2050 Antwerpen

Onderwerp akte : Herwerking statuten - ontslag - benoeming bestuurders - herbenoeming commissaris

Uit het verslag van de algemene vergadering van 23 mei 2012 blijkt het ontslag van mevrouw Maria' Schouwenaars als lid van de raad van bestuur van de VZW Katrinahof,

Uit de notulen van de algemene vergadering van "Katrinahof, Vereniging zonder Winstoogmerk, gevestigd;

te 2050 Antwerpen, Fromentinstraat 1, identificatienummer 0414.830.792, gehouden op 24 april 2013 blijkt dat:

de Vereniging

1) haar statuten volledig herschreven heeft als volgt:

Titel 1 - Naam, zetel, doel, duur

Art. 1 - De vereniging wordt genoemd "KA7RINAHOF".

Art. 2 - De zetel is gevestigd te 2050-Antwerpen, Fromentinstraat, 1, gelegen in het gerechtelijk

arrondissement Antwerpen.

Hij kan verplaatst worden naar elke andere plaats binnen het arrondissement Antwerpen bij besluit van de:

algemene vergadering bij wijze van wijziging van de statuten.

Art. 3 - Doel

De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk,

§1 - Het bevorderen, inrichten en uitbouwen van een professioneel ondersteuningsaanbod voor personen; met een verstandelijke beperking vanuit een christelijke mens- en maatschappijvisie en gekaderd binnen een; integrale regionale zorgorganisatie door de oprichting, de inrichting, het beheer en de exploitatie van diensten en voorzieningen voor de mobiele, ambulante, semi-residentiële en residentiële ondersteuning van kinderen,: jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

§2 - Zij mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het> maatschappelijk doel en mag daartoe alle roerende en onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom: of anderszins en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienst stellen.

§3 - Zij mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de

opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Art. 4 - De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden warden.

Art. 5 - De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden,.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt.

uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste zeven bedragen. De huidige effectieve leden zijn de

ondergetekenden in deze.

Art, 6 - Nieuwe leden warden aanvaard door de algemene vergadering op voordracht van de raad van.

bestuur.

Art. 7 - §1 - Het ontslag en de uitsluiting van de leden gescheiden op de wijze bepaald door artikel 12 van de

wet van 27 juni 1921,

§2 - Zo kan onder meer warden uitgesloten, ieder lid, waarvan de houding, het gedrag, uitspraken of' geschriften, gedragingen in het publiek of in privé, onverenigbaar zijn met hel doel van de vereniging af een aanslag betekenen op de goede naam van de vereniging. De algemene vergadering beoordeelt de feiten, na belanghebbende te hebben gehoord, en beslist zonder beroep,

§3 - Verliezen automatisch het lidmaatschap van de vereniging, zij die ten gevolgen van een strafrechtelijke veroordeling, hun burgerlijke en politieke rechten verloren hebben.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

r

lu P. Art. 8 - uitgetreden of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de

vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of hun rechtsvoorgangers gedane inbrengen of gestorte gelden terug te vorderen.

Art. 9 - De leden zijn tot geen bijdrage verplicht. Zij nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich en staan niet borg met hun eigen goederen voor de schulden van de vereniging.

Titel 2 - Raad van bestuur

Art. 10 - §1 - De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur, die samengesteld wordt uit ten minste zes leden die lid zijn van de algemene vergadering, De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd en zijn te allen tijde door de algemene vergadering afzetbaar.

§2 - De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

§3 - Het mandaat van de bestuurders kan te allen tijde door de algemene vergadering worden beëindigd. Dit gebeurt na een procedure van afzetting. De bestuurder wordt voorafgaandelijk door de algemene vergadering gehoord.

Art. 11 - §1 - De bestuurders worden benoemd voor een termijn van zes jaar. Zij zijn herkiesbaar,

§2 - Uittredende bestuurders blijven ook na het verstrijken van hun mandaat in dienst, totdat in hun vervanging is voorzien.

Art. 12 - §1 - De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter wordt zijn functie waargenomen door de ondervoorzitter.

§2 - De raad vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door minstens de helft van de bestuurders. De oproepingsbrief vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda. De raad kan te allen tijde personen buiten zijn leden uitnodigen. Deze laatste zullen geen stemrecht hebben.

§3 - Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben,

§4 - Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt door de voorzitter ondertekend en in een apart register bewaard. Uittreksels van het verslag worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Art. 13 - De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, niet inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet.

Art. 14 - §1 - De raad kan zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer bestuurders of aan een derde.

§2 - Elke delegatie van bevoegdheid is op ieder ogenblik herroepbaar.

Art. 15 - §1 - De raad kan één of meer gedelegeerde bestuurders aanstellen, belast met het dagelijks bestuur, onder meer met de geldige handtekening tegenover het bestuur der postcheques, banken, spaarbanken en andere financiële instellingen.

§2 - Behoudens wanneer bestuurders of derden een algemene of bijzondere volmacht kunnen laten gelden, wordt de vereniging steeds geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Titel 3 - Algemene vergadering

Art. 16 - De algemene vergadering is bevoegd voor; het wijzigen van de statuten; het benoemen en afzetten van de bestuurders; het benoemen en afzetten van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend; de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen; het goedkeuren van de begroting en de rekeningen; het bekrachtigen van een huishoudelijk reglement voorgesteld door de raad van bestuur; het ontbinden van de vereniging; het uitsluiten van de leden van de vereniging; het bepalen van de bestemming van de goederen van de ontbonden vennootschap; de omzetting in een vennootschap met sociaal oogmerk, De raad van bestuur heeft de residuaire bevoegdheid.

Art 17 - §1 - Er moet ten minste elk jaar één gewone algemene vergadering gehouden worden na het afsluiten van het boekjaar ln eik geval dient ze plaats te vinden binnen de 6 maanden na sluiting van het boekjaar.

§2 - Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer een vijfde van de leden daarom vraagt.

§3 - De algemene vergadering is samengesteld uit de bestuurders van de vzw Katrinahof en de bestuurders van de vzw Scholen Katrinahof, Verenigingen zonder Winstoogmerk te Antwerpen.

Art 18 - Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden door de raad van bestuur, of door één/vijfde van de effectieve leden, Zij worden elektronisch verstuurd, per fax of per gewone post ten laatste 8 dagen váér de vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda.

Art. 19 - De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de vzw Katrinahof, bij diens afwezigheid door het oudste lid. De voorzitter duidt een secretaris aan.

Art. 20 - Alle leden hebben stemrecht. Elk lid mag zich laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde. De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken.

Art. 21 - Met uitzondering van de gevallen voorzien in de artikelen 8, 12 en 20 van de wet, is de vergadering geldig samengesteld, welke ook het aantal aanwezige leden is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend,

Art. 22 - Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en in een apart register bewaard. Dit register, dat ter inzage van de leden zal zijn, wordt bewaard op de zetel van de vereniging. De voor eensluidend verklaarde afschriften

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

van het verslag worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden gegeven aan elke belanghebbende.

Titel 4 - Begrotingen en rekeningen - Controle

Art. 23 - Het boekjaar valt samen met het burgerlijk jaar. De raad van bestuur legt de rekeningen van het voorgaande jaar en de begroting van het lopende jaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Vervolgens wordt bij afzonderlijke stemming aan de bestuurders en in voorkomend geval de commissarissen kwijting verleend.

Art. 24 - §1 - Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de VZW-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun eventuele bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar,

§2 - De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

Titel 5 - Ontbinding en vereffening

Art. 25 - Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot de ontbinding slechts worden besloten door de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 en volgende, van de wet van 27 juni 1921, In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid.

Art. 26 - §1 - In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na verrekening der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een werk met een gelijkaardig doel als dat van de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

§2 - Bij het bepalen van de bestemming moeten de vereffenaars en de algemene vergadering rekening houden met het doel van de onderhavige vereniging en met de in artikel 3, §1 en §2 bedoelde' beginselen en die voorwaarde ook aan de begiftigde opleggen.

In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-leden, tenzij het zou gaan om verenigingen met een doel gelijkaardig aan dat van de ontbonden vereniging; ook dan moeten de goederen bestemd blijven voor een doel als dat van de ontbonden vereniging.

Art. 27 - Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

2) (Her)benoemingen

1. Om de continuïteit van het bestuur te verzekeren, worden exceptioneel voor een periode van drie jaar als bestuurders herbenoemd:

1) De heer De Meulder Jean Marie Leo Victor Henri, geboren te Wilrijk op 31 december 1945, wonende te 2600 Berchem, Kardinaal Mercierlei 7, rijksregistemummer 45,12.31-347.43

2) De heer D'Espallier Christiaan Jozef Thérèse, geboren te Berchem op 18 maart 1953, wonende te 2100 Deume, Ter Rivierenlaan 225, rijksregistemummer 53.03.18-383.17

3) De heer Vandendriessche Frans Maria P, geboren te Brussel op 14 januari 1961,wonende te 1980 Zemst, Jagers-te-Voetlaan 2, rijksregistemummer 61.01.14-063.29

4) Mevrouw Bogaert Magdalena Godelieve M, geboren te Diest op 20 mei 1935, wonende te 2050 Antwerpen, Thonetlaan 54, rijksregistemummer 35.05.20-350.14

2. Om de continuïteit van het bestuur te verzekeren, worden voor een periode van zes jaar als bestuurders (her)benoemd:

1) De heer Lecoutre Rudi Rafael, geboren te Mortsel op 17 oktober 1952, wonende te 2540 Hove, Wayenborg 4, rijksregistemummer 52.10.17 373-85.

2) De Heer Helsen Erik, geboren te Merksem op 13 september 1951, wonende te 2900 Schoten, Struikenlei 23, rijksregistemummer 51.09.13 335.21

3) Mevrouw Godefroit Veerle Clementia M, geboren te Antwerpen op 22 mei 1949, wonende te 2050 Antwerpen, Beatrijslaan 54, rijksregisternummer 49.05.22-280-27

4) Zuster Vander Laenen Denise Delphina, geboren te Berlare op 8 september 1938, wonende te 2018

Antwerpen, Boomgaardstraat 27, rijksregistemummer 38.09.08-232.01

Zij zullen hun mandaat onbezoldigd uitoefenen.

3. Verenigd in raad, hebben de aanwezige bestuurders aangesteld tot:

- Voorzitter, de heer D'Espallier

- Ondervoorzitter, de heer Lecoutre

- Secretaris, directie O.C. Katrinahof

- Schatbewaarder, de heer Helsen

Uit het verslag van de algemene vergadering van 22 mei 2013 blijkt de herbenoeming tot commissaris van BDO Bedrijfsrevisoren Burg. CV kantoorhoudend te Antwerpen-Berchem, Uitbreidingstraat 72 bus 1. BDO Bedrijfsrevisoren duidt de heer Erik Thuysbaert als haar vaste vertegenwoordiger aan.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

~

De opdracht geldt voor een hernieuwbare termijn van drie jaar met name voor de boekjaren 2013, 2014 en 2015.

Rudi Lecoutre Christiaan D'Espallier

bestuurder bestuurder

Op de laatste blz van Luk B vernielden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Voor-beeoûden` aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

16/02/2012
ÿþVoorbehouden aan hot --Belgisch  Staatsblad

MOD 2,2

' II , In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK

KOOPHANDEL

0 3 FEB. ei2

ANTWERPEN

Linttce

11111i1111i111,111191911,11111111111

Ondernemingsnr : 0414.830.792 Benaming

(voluit) : Katrinahof

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Fromentinstraat 1 - 2050 Antwerpen

Onderwerp akte : Herbenoeming commissaris

Uit het verslag van de algemene vergadering van 22 december 2010 blijkt de herbenoeming tot commissaris van BDO Bedrijfsrevisoren Burg. Ven. CVBA met als haar vaste vertegenwoordiger de heer Erik Thuysbaert

De opdacht geldt voor een hernieuwbare termijn van drie jaar, met name voor de boekjaren 2010, 2011 en 2012.

Jean-Marie De Meulder bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Chris D'Espailier

bestuurder

Coordonnées
KATRINAHOF

Adresse
FROMENTINSTRAAT 1 2050 ANTWERPEN 5

Code postal : 2050
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande