KIDSKRIEBELS

Association sans but lucratif


Dénomination : KIDSKRIEBELS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 550.390.965

Publication

08/04/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

AGENDA

1. Goedkeuring publiceren van de statuten van Kidskriebels vzw

Heden, op donderdag 03 april 2014 zijn samengekomen de hierna vermelde oprichters :

1.Van Nuffel, Johan wonende te Middenstraat 49, 2910 Essen, geboren te Wilrijk op 10/11/1975;

2.Michielsen Kelly, wonende te Middenstraat 49, 2910 Essen, geboren te Brasschaat op 24/09/1986; 3.Van Nuffel Hugo, wonende te Grimaldilaan 147, 2940 Stabroek, geboren te Wilrijk op 06/08/1946; allen van Belgische nationaliteit, verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, met de hierna volgende statuten :

Artikel 1. De vereniging draagt de naam : " Kidskriebels ", vereniging zonder winstoogmerk, of afgekort  Kidskriebels vzw .

Art. 2. De vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, Middenstraat 49, 2910 Essen en bij deze wordt bepaald dat de raad van bestuur gemachtigd is de zetel te verplaatsen binnen deze provincie mits publicatie van de wijziging.

Art. 3.

De vereniging richt zich als jeugdorganisatie vooral naar kinderen en jongeren in de leeftijd van 3 tot 30 jaar, en stelt zich als doel om zowel voor haar leden, maar eveneens voor andere partijen zoals individuele personen, gemeentebesturen, verenigingen, scholen, groeperingen of publieke overheden de volgende activiteiten te organiseren :

- het inrichten en verzorgen van animaties op kinder-, sport- of culturele manifestaties,

- het organiseren van interne en externe vakantie-, sport- of themakampen

- het organiseren van vormingen

- het organiseren van schoolse activiteiten

- het organiseren van individuele of groeps animaties in thema s

De vereniging kan deze activiteiten en kampen zowel in België als in het buitenland organiseren, alleen of in samenwerking met derden. Deelname aan deze organisaties gebeurt in de vrije tijd en steeds op vrijwillige basis door de kinderen en jongeren uit het Nederlands taalgebied of het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad, ongeacht hun filosofische, politieke overtuiging en sociale herkomst. De werking van de vereniging geschiedt volledig belangeloos. De principes en de regels van de democratie, het Europees Verdrag inzake de Rechten van de Mens en het internationaal verdrag inzake de Rechten van het Kind worden bij de werking onderschreven en uitgedragen.

De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan, ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen, binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Kidskriebels vzw

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Middenstraat 49

*14303487*

Luik B

0550390965

2910

België

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Essen

Griffie

Neergelegd

04-04-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

zullen bestemd worden voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen van de organisatie. Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel ten allen tijde ontbonden worden. Art. 5. De vereniging telt effectieve leden en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De oprichters zijn de effectieve leden. Toegetreden leden (alle personen uit het jeugdwerk, vrijwilligers, ouders, voogden, enz) zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw, maar hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. Als lid kan tot de vereniging toetreden : ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. De nieuwe kandidaat-effectieve leden van de algemene vergadering worden voorgedragen door de raad van bestuur voor een periode van maximaal vier jaar en zijn hernieuwbaar. Kandidaat-effectieve leden kunnen zich schriftelijk kandidaat stellen bij de voorzitter van de raad van bestuur. Art. 6. Het jaarlijks lidgeld is vastgesteld op maximum EUR 25. Dit bedrag wordt jaarlijks bij het begin van het boekjaar aangepast op basis van de index van de consumptieprijzen. Basisindex is deze van de maand december die volgt op de datum van oprichting. De nieuwe index is deze van de maand december die de aanpassing voorafgaat.

Art. 7. Elk lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur. Het ontslag gaat in daags na ontvangst van de aangetekende brief. Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derde van de stemmen. Art. 8. Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengsten. Art. 9. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie bestuurders, al dan niet lid van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder worden binnen een maand in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

Art. 10. De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaar en zijn herkiesbaar.

Zo, door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien. Art. 11.

par. 1. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester.

De voorzitter of de secretaris roept de raad bijeen. De voorzitter zit de vergaderingen voor.

In geval van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

par. 2.De raad kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

par. 3.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Art. 12.

par. 1.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden

par. 2.

Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de bestuurders afzonderlijke en onbeperkte volmacht. Ze verzorgen de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekenen geldig namens de vereniging tegenover openbare en private bankinstellingen. De bestuurders zijn verantwoordelijk voor de benoeming en het ontslag van personeelsleden en bepalen bovendien ook hun bezoldigingen.

par. 3.

De raad van bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit zo hij dit nodig oordeelt.

Art. 13. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de

voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen.

Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de algemene

vergadering.

Art. 14. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor : het wijzigen van de statuten, het benoemen en

ontslaan van de bestuurders, kwijting geven aan de bestuurders, het goedkeuren van de begrotingen en de

rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten of aanvaarden van leden.

Art. 15.

par. 1. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het

belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het

goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de

raad van bestuur te bepalen datum. Dit moet minstens binnen de zes maanden na de afsluitingsdatum van het

boekjaar.

par. 2. De bijeenroeping van de algemene vergadering zal gebeuren door de raad van bestuur bij gewone brief of

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

email, die ten minste acht dagen vóór de vergadering aan elk werkend lid wordt gericht en die namens de raad van bestuur door de voorzitter of door twee bestuurders is ondertekend.

par. 3. De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgesteld door de raad van bestuur, de dag, plaats en het uur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld zijn. De algemene vergadering beslist geldig welk het aantal aanwezigen ook zijn.

Art. 16.

par. 1. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter doorslaggevend.

par.2. In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Beslissingen worden bij een gewone meerderheid genomen, onder voorbehoud van de artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002 en worden schriftelijk meegedeeld aan de leden.

Art. 17. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder, en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Leden, alsook derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen. Dit kan op de zetel van de vereniging opgevraagd worden.

Art. 18. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december van dit jaar.

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Art. 19. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald is in artikel 19, par. 2 en par. 3, en artikel 20 van de wet van 27 juni 1921.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden. Bij de ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreeft.

Art. 20. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake toepasselijk.

Aldus opgemaakt in vier exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de stichtingsvergadering, gehouden te Essen, op donderdag 03 april 2014.

(Get.) Van Nuffel, Johan; Michielsen Kelly; Van Nuffel Hugo.

<OH>--Raad van bestuur

De algemene vergadering heeft tijdens de oprichtingsvergadering en overeenkomstig de statuten de volgende

personen aangesteld tot bestuurders :

Van Nuffel, Johan, Middenstraat 49, 2910 Essen; penningmeester

2.Michielsen Kelly, Middenstraat 49, 2910 Essen; voorzitter

3.Van Nuffel Hugo, Grimaldilaan 147, 2940 Stabroek; secretaris

Deze bestuurders zijn benoemd voor onbepaalde termijn.

Te Essen, 03 april 2014.

Voor echt verklaard uittreksel :

(Get.) Johan Van Nuffel, penningmeester.

(Get.) Michielsen Kelly, voorzitter

(Get.) Van Nuffel Hug,. secretaris

De vergadering keurt met éénparigheid van de stemmen de voorgestelde wijzigingen goed. De agenda afgehandeld zijnde, wordt de zitting opgeheven te 22.00 uur

Essen, donderdag 03/04/2014

De voorzitter

Michielsen Kelly

Luik B - vervolg MOD 2.2

Coordonnées
KIDSKRIEBELS

Adresse
MIDDENSTRAAT 49 2910 ESSEN

Code postal : 2910
Localité : ESSEN
Commune : ESSEN
Province : Anvers
Région : Région flamande