KIHA

Association sans but lucratif


Dénomination : KIHA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 417.192.149

Publication

08/07/2013
ÿþ M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- IIIIIIuw~u~~~u~iuu~i~u~i

behouder 31 4455

aan het ~

Belgisch

Staatsbias



PEcm-r~ ~ ' _ KOOPHANi;l;

2 7 -Og- 201

Lie-W~ p ~

Ondernemingsnr : 417.192A49

Benaming

(voluit) : Katholieke Industriële Hogeschool Antwerpen

(verkort) : KIHA

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Brusselstraat 45, 2018 Antwerpen

Onderwerp akte : Samenstelling Raad van Bestuur

Samenstelling Raad van Bestuur

KIHA-AV12013104

De Algemene Vergadering van de vzw KIHA hernieuwt de mandaten van volgende bestuurders voor een

periode van 4 jaar, met ingang van 27 mei 2013en tot de Algemene Vergadering van 2017:

" Gunst Willy Maurice Bertha, François Gaystraat 129, 1150 Brussel, geboren te Temat op 05/06/1945

" Delannoye Marc Anna, Hoogpadlaan 43, 2180 Ekeren, geboren te Schoten op 24/10/1958

Voor eensluidend verklaard afschrift,

Antwerpen, 27-05-2013

Willy Gunst Dirk Broos

Voorzitter Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

04/07/2011
ÿþr~lennt

Luik B

Neergelegd ter griffie von de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen, op

Griffie 2 2 Jüh!! 2011

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 417.192.149

Benaming

(voluit) : Katholieke Industriële Hogeschool Antwerpen

(verkort) : KIHA

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Van Schoonbekestraat 143, 2018 Antwerpen

Onderwerp akte : Samenstelling Raad van Bestuur, Statutenwijziging

Samenstelling Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering KIHA aanvaardt van het ontslag van Walter Sevenhans en verleent hem kwijting.

De Algemene Vergadering van KIHA stelt de heer Dirk Broos, Alfons Verdijckstraat 62, 2900 Schoten, geboren te Leuven op 01/01/1966, aan tot bestuurder van de vzw KIHA voor een termijn van vier jaar met ingang van 23 mei 2011 tot de statutaire Algemene Vergadering van 2015.

Statutenwijziging

De Algemene Vergadering van KIHA keurt bijgevoegde statutenwijziging goed. De wijziging van de Maatschappelijke Zetel gaat in vanaf 01-09-2011.

Gecoördineerde versie statuten vzw Katholieke Industriële Hogeschool Antwerpen (vzw KIHA) na goedkeuring door Algemene Vergadering 23.05.2011

De leden bijeengekomen in een gewone Algemene vergadering hebben met naleving van de wettelijk en statutair bepaalde meerderheden volgende statutenwijziging aanvaard:

TITEL I NAAM, DOEL, DUUR

Artikel 1 Naam

De vereniging draagt de naam 'KINA'. Deze naam moet steeds door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk', of de afkorting vzw, worden voorafgegaan of gevolgd.

Artikel 2 Zetel

De vereniging heeft haar zetel te 2018 Antwerpen, Brusselstraat 45 in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 3 Doel

De vereniging heeft als doel het organiseren, ondersteunen en bevorderen van katholiek onderwijs onder meer door het aanbieden van geschikte en aangepaste infrastructuur.

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende en onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom, deze goederen gebruiken, beheren en ten dienste stellen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vzw kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstelling, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen warden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstelling.

Artikel 4 Duur

De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht.

TITEL Il LIDMAATSCHAP

Artikel 5 Leden

Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen. De vereniging telt enkel werkelijke leden en geen toegetreden leden.

Nieuwe leden moeten worden voorgedragen door ten minste twee leden van de vereniging. Zij worden toegelaten na beslissing van de Algemene vergadering met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Het lidmaatschap eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag of uitsluiting. Vrijwillig ontslag geschiedt bij brief, per fax of per e-mail gericht aan de Raad van Bestuur.

De leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

De eventuele inbrengen van de leden op vrijwillige basis geven geen recht op terugname zo het lid de

vereniging, op welke manier ook, verlaat in die hoedanigheid.

De leden zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

TITEL III ALGEMENE VERGADERING

Artikel 6 Samenstelling

De Algemene vergadering is samengesteld uit de leden van de vereniging. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger kan slechts over één volmacht beschikken.

Artikel 7 Bevoegdheden

De Algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-de wijziging van de statuten

-de benoeming en afzetting van de bestuurders

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

-de kwijting aan de bestuurders en aan de commissaris,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening

-de ontbinding van de vereniging

-de uitsluiting van een lid

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

-de goedkeuring of wijziging van een huishoudelijk reglement.

Artikel 8 Werking

De Algemene vergadering vergadert ten minste éénmaa) per jaar. Ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar alsook de begroting van het volgende boekjaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

De Algemene vergadering kan worden bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging het vereist en in de gevallen die de wet voorziet.

Alle leden worden ten minste acht dagen voor de Algemene vergadering bij gewone brief, bij fax of bij e-mail uitgenodigd door de voorzitter van de Raad van Bestuur. De uitnodiging vermeldt dag, uur en plaats van de Algemene vergadering en de agenda.

',1,, ~..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De Algemene vergadering bepaalt zelf in haar huishoudelijk reglement de wijze van vergaderen en van stemmen, voor zover dit niet wettelijk geregeld is.

Artikel 9 Notulering

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. Deze notulen worden aan aile leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende vergadering en na goedkeuring, opgenomen in een bijzonder register dat wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging.

Derden waarvan de Voorzitter erkent dat zij een belang hebben bij kennisname van de beslissing worden per brief op de hoogte gebracht van de beslissing die hen aanbelangt.

Titel IV RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10 Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste twee bestuurders als er slechts drie leden zijn en ten minste drie bestuurders als er meer leden zijn. Het aantal bestuurders moet altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. De bestuurders handelen als een college.

Een kandidaat-bestuurder moet worden voorgedragen door een lid van de Algemene vergadering of van de Raad van Bestuur. De bestuurders worden benoemd en afgezet door de Algemene vergadering met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, waarbij onthoudingen niet worden meegerekend.

Het mandaat van de bestuurders duurt vier jaar en is onbeperkt hernieuwbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders bepaalt.

Het mandaat van een bestuurder eindigt bij overlijden, bij afzetting door de Algemene vergadering, die dit te allen tijde kan beslissen, en in de wettelijk bepaalde gevallen.

Artikel 11 Bestuur en werking

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van die handelingen waarvoor de Algemene vergadering exclusief bevoegd is.

De Raad van Bestuur kan een huishoudelijk reglement van de Raad van Bestuur uitvaardigen. Dit bepaalt onder meer de wijze van vergaderen. De Raad van Bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter en een secretaris. De Raad van Bestuur vergadert op vraag van de voorzitter of ten minste twee bestuurders. De oproeping gebeurt bij gewone brief, bij fax of bij e-mail, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

Om geldig te kunnen beraadslagen dient een meerderheid van de bestuurders aanwezig te zijn. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Elke bestuurder mag slechts over één volmacht beschikken. De beslissingen worden genomen met meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter beslissend.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vzw het vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, telefoon- of videoconferentie.

Artikel 12 Vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

MOD 2.2

Voor-

' ' behouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de ` vzw aanstellen.

Artikel 13 Notulering

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden opgesteld onder de vorm van notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven in een speciaal register.

TITEL V INZAGERECHT

Artikel 15

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de Raad van Bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, en ook alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

De leden oefenen hun inzagerecht uit conform artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 betreffende de openbaarmaking van akten en stukken van vzw's en private stichtingen.

TITEL VI BEGROTING  REKENING

Artikel 16

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur bereidt de jaarrekening en de begrotingen voor en legt ze ieder jaar, ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, ter goedkeuring voor aan de Algemene vergadering.

Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

TITEL VII VARIA

Artikel 18

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vzw Karel de Grote-Hogeschool, Katholieke Hogeschool Antwerpen ten bate van deze hogeschool of haar rechtsopvolger.

Artikel 19

Alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld is, wordt geregeld volgens de wet van 27 juni 1921 of de wetgeving die deze wet zou vervangen, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Voor eensluidend verklaard afschrift,

Antwerpen, 23-05-2011

Willy Gunst Marc Delannoye

Voorzitter Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

12/05/2015
ÿþ Î MOO 2.2

t In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1.r., I~.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

iA

iu

Rechtbank van koophandel Antwerpen

2 9 APR, 2015

afdeling »rkffleen

Ondernemingsnr : 417.192.149

Benaming

(voluit) : Katholieke Industriële Hogeschool Antwerpen

(verkort) : KIHA

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Brusselstraat 45, 2018 Antwerpen

Onderwerp akte : Samenstelling Raad van Bestuur

Uittreksel uit het verslag van de Algemene Vergadering van vzw KIHA van 30 maart 2015

Samenstelling Raad van Bestuur

KIHA-AV/2015/04

De Algemene Vergadering KIHA aanvaardt het ontslag van Dirk Brocs als lid van de vereniging en ais

bestuurder en verleent hem kwijting.

De Algemene Vergadering van KIHA aanvaardt het lidmaatschap van mevrouw Veerle Hendrickx als lid van de vzw KIHA.

De Algemene Vergadering KIHA beslist om mevrouw Veerle Hendrickx, Wouwendonkstraat 149, 2570 Duffel, geboren te Turnhout op 11 oktober 1963, aan te stellen tot bestuurder van de vzw KIHA voor een termijn van vier jaar met ingang van 30 maart 2015.

Voor eensluidend verklaard afschrift,

Antwerpen, 30-03-2015

Willy Gunst Marc Delannoye

Voorzitter Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
KIHA

Adresse
BRUSSELSTRAAT 45 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande