KINDERDAGVERBLIJF MOLLEKE

Association sans but lucratif


Dénomination : KINDERDAGVERBLIJF MOLLEKE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 448.186.520

Publication

21/08/2014
ÿþM0D22

In de.bijiagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akteleuriffie

Neergwrpgd ter gr4#ûo van dc

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

1 1 AUG, 2014

ANTWERPEN afdeling TURNHOUT De%Fme

1111M00111 "

Ondememingsnr : 0448.186.520 '

Benaming

(voluit) : Kinderdagverblijf Molleke

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Rivierstraat 11, 2400 Mol

Onderwerp akte : Nieuwe statuten, wijziging raad van bestuur en gemachtigden

Uittreksel uit de aktes:

De algemene vergadering heeft op 27/03/2014 volgende statuten goedgekeurd:

Hoofdstuk 1 - naam, zetel, doel, regelgeving en duur

ARTIKEL 1: Naam

De vereniging draagt de naam 'Kinderdagverblijf Molleke' en is een gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap van de gemeente Mol in privaatrechtelijke vorm zoals bedoeld in artikel 226 van het Gemeentedecreet.

Alle akten, facturen, aankondigingen en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden `vereniging zonder winstoogmerk' of 'vzw'.

ARTIKEL 2: Maatschappelijke zetel

De zetel van vzw Kinderdagverblijf Molleke is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Turnhout, Rivierstraat 11, te 2400 Mol.

De algemene vergadering kan met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden de zetel overbrengen naar een andere plaats binnen de gemeente. Dit besluit moet zo snel mogelijk bekend worden gemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 3: Doel

De vereniging is belast met het verwezenlijken van welbepaalde beleidsuitvoerende taken van gemeentelijk belang, met name het organiseren, oprichten, coördineren en beheren van elke geschikte vorm van groepsopvang van baby's en peuters. De vereniging is hiertoe gemachtigd door de gemeente overeenkomstig artikel 245 van het gemeentedecreet en onder de voorwaarden van het gemeentedecreet, zoals verder uitgewerkt in deze statuten.

ARTIKEL 4: Samenwerkingsovereenkomst

De vereniging realiseert haar doel in overleg met en met medewerking van de gemeente Mol. Hiertoe wordt een samenwerkingsovereenkomst afgesloten tussen de gemeente Mol en de vereniging voor een periode die uiterlijk twaalf maanden na de volledige vernieuwing van de gemeenteraad eindigt.

Als bij het verstrijken van de samenwerkingsovereenkomst geen nieuwe overeenkomst in werking getreden is, wordt de bestaande overeenkomst van rechtswege verlengd tot een nieuwe samenwerkingsovereenkomst wordt vastgelegd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2,2

ARTIKEL 5: Toepasselijke regelgeving

De vereniging is onderworpen aan de verplichtingen inzake openbaarheid van bestuur en formele motivering die gelden voor de gemeente en aan de wetgeving inzake overheidsopdrachten.

Voor al wat niet in deze statuten is opgenomen, wordt verwezen naar de regelgeving uit de vzw-wet van 27 juni 1921 en het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen.

ARTIKEL 6: Duur van de vereniging

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden, mits in achtneming van de desbetreffende bepalingen in de vzw-wet en het Gemeentedecreet.

Hoofdstuk 2  Lidmaatschap

ARTIKEL 7: Leden

De vereniging telt 13 leden.

De vereniging bestaat uit volgende stemgerechtigde leden:

-Categorie A; de gemeente Mol, vertegenwoordigd door een lid van het college van burgemeester en schepenen. Overeenkomstig artikel 246§2 van het Gemeentedecreet wordt de vertegenwoordiger van de gemeente in de algemene vergadering door de gemeenteraad uit zijn leden gekozen. De gemeente duidt een effectieve vertegenwoordiger en een plaatsvervanger aan. De vertegenwoordiger handelt overeenkomstig de instructies van de gemeenteraad. De leden van categorie B en C kunnen niet tegelijk lid van categorie A zijn.

-Categorie B: 3 ervaringsdeskundigen in opvang van baby's en peuters of personen die blijk geven van een grote betrokkenheid bij de opvang van baby's en peuters.

-Categorie C: negen leden voorgedragen door de politieke fracties die vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad, waarbij elke politieke fractie minstens één lid kan aanduiden en waarbij evenredige vertegenwoordiging ten opzichte van de verhoudingen binnen de gemeenteraad wordt nagestreefd, rekening houdend met de reeds voorgedragen kandidaten door de fracties en er mee rekening houdend dat de fracties die deel uitmaken van het college van burgemeester en schepenen steeds een meerderheid van de vertegenwoordigers kunnen voordragen. De voorgedragen leden moeten geen gemeenteraadslid te zijn.

De leden behorend tot categorie B en categorie C zetelen in eigen naam in de algemene vergadering.

Uiterlijk 6 maanden na de volledige hernieuwing van de gemeenteraad, wordt de algemene vergadering opnieuw samengesteld.

ARTIKEL 8: Beëindiging van de hoedanigheid van lid of vertegenwoordiger van een lid

De hoedanigheid van lid wordt verloren:

-Door vrijwillig ontslag. Dit ontslag moet schriftelijk worden meegedeeld aan de voorzitter van de raad van

bestuur,

-Van rechtswege door de vernieuwing van de gemeenteraad

-Bij overlijden of rechtsonbekwaamheid

-Door uitsluiting, overeenkomstig de voorwaarden bepaald in artikel 12, tweede Cid van de wet van 27 juni

1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk

en de stichtingen. De algemene vergadering dient de beslissing tot uitsluiting materieel en formeel te

motiveren.

Voor het lid van categorie C wordt de hoedanigheid van lid bovendien verloren door een beslissing van de politieke fractie tot herroeping van de voordracht van de vertegenwoordiger namens de fractie.

Voor dè vertegenwoordiger van het lid van categorie A wordt de hoedanigheid van vertegenwoordiger bovendien verloren door de beëindiging van het mandaat van gemeenteraadslid of lid van het college van burgemeester en schepenen of door een beslissing van de gemeenteraad waarbij de voordracht wordt herroepen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vertegenwoordiger van categorie A blijft in functie tot zijn vervanger rechtsgeldig is aangeduid.

De raad van bestuur kan met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden diegenen die zich als lid aan een zware overtreding van de statuten schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering over het al dan niet uitsluiten van het lid.

Bij verlies van de hoedanigheid van vertegenwoordiger of lid wordt tot vervanging overgegaan. In het geval van vrijwillig ontslag blijven de leden in functie tot in hun vervanging is voorzien. In het geval van vernieuwing van de gemeenteraad blijven de vertegenwoordigers of leden in functie tot de algemene vergadering opnieuw rechtsgeldig is samengesteld. In alle andere gevallen wordt binnen de twee maanden tot vervanging overgegaan.

Degene die, om het even om welke reden, zijn hoedanigheid van vertegenwoordiger of lid van de vereniging verliest, noch zijn erfgenamen, kunnen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging noch op een, deel ervan.

ARTIKEL 9: Aanvaarding statuten

Ieder lid van de vereniging en iedere vertegenwoordiger van een lid van de vereniging aanvaardt door het feit zelf van zijn lidmaatschap alle bepalingen en verplichtingen die in de statuten vervat zijn. Het aanvaarden van de statuten impliceert ook het aanvaarden van de door de algemene vergadering goedgekeurde reglementen.

ARTIKEL 10: Ledenbijdrage

Er wordt geen ledenbijdrage gevraagd.

Hoofdstuk 3  Algemene vergadering

ARTIKEL 11: Samenstelling algemene vergadering

De algemene vergadering bestaat uit de leden van de vereniging.

De algemene vergadering kan deskundigen en/of personeelsleden van de vereniging of de gemeente met een louter raadgevende stem uitnodigen voor de vergaderingen.

De gemeentesecretaris van de gemeente Mol kan een personeelslid van de gemeente aanduiden om de vergaderingen met louter raadgevende stem bij te wonen.

Ingeval een lid van categorie B of C verhinderd is om aanwezig te zijn op de algemene vergadering, kan het een ander lid van categorie B of C een schriftelijke volmacht geven om in zijn naam deel te nemen aan de beraadslagingen en de stemmingen. Elk lid kan slechts drager zijn van één volmacht.

De vertegenwoordiger van categorie A kan geen volmacht geven, maar kan zich wel laten vervangen door zijn plaatsvervanger.

ARTIKEL 12: Bevoegdheden van de algemene vergadering

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-de goedkeuring van de statuten en de goedkeuring van de wijziging van de statuten,

-de verplaatsing van de maatschappelijke zetel,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de kennisname van het jaarlijks activiteitenverslag,

-de goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomst, af te sluiten met de gemeenteraad,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid,

-de verwerving of verkoop van patrimonium,

-het omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

-de goedkeuring van reglementen en procedures op voorstel van de raad van bestuur, -alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

ARTIKEL 13: Stemming, aanwezigheidsquorum en beslissingsmeerderheid

De algemene vergadering kan enkel beraadslagen en beslissen ais minstens een derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, waaronder minstens het lid van categorie A. Ingeval het vereiste aanwezigheidsquorum niet wordt bereikt, kan een tweede algemene vergadering met dezelfde agenda bijeengeroepen worden, ten vroegste vijftien dagen na de eerste vergadering. Deze vergadering kan geldig beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, voor zover het lid van categorie A aanwezig is. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, behoudens andersluidende bepalingen in de wet of in de statuten. In geval van staking van stemmen is het voorstel verworpen.

De gemeente beschikt overeenkomstig artikel 246§1 van het gemeentedecreet over de meerderheid van de stemmen in de algemene vergadering. De vertegenwoordiger van categorie A beschikt daarom over 13 stemmen. De vertegenwoordigers van categorie B en C beschikken elk over één stem.

De algemene vergadering beslist bij geheime stemming over persoonsgebonden aangelegenheden zoals benoeming en afzetting van bestuurders of uitsluiting van leden.

ARTIKEL 14: Voorzitter, ondervoorzitter en seoretaris

De algemene vergadering duidt onder haar leden en vertegenwoordigers een voorzitter en een ondervoorzitter aan die de vergadering voorzit. De algemene vergadering duidt tevens een secretaris aan.

ARTIKEL 15: Agenda

De agenda van de algemene vergadering wordt ter kennis gebracht aan de gemeenteraad uiterlijk 6 weken voor de algemene vergadering plaats heeft, zodat de gemeenteraad kennis heeft kunnen nemen van de vooropgestelde agendapunten en de gemeenteraad voldoende tijd heeft gekregen om zich te kunnen uitspreken over de agendapunten. ' Deze bepaling geldt onverminderd de door de vzw-wetgeving voorziene minimumtermijn van 8 dagen waarbinnen aile leden van de algemene vergadering van tevoren worden opgeroepen voor de algemene vergadering. De agenda wordt bij de oproeping gevoegd.

De agenda wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk schriftelijk voorstel, ingediend door één van de leden moet eveneens op de agenda worden vernield. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 16: Oproeping

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens wanneer het doel van de vereniging dit vereist en ten minste één keer per kalenderjaar.

De oproeping gebeurt bij brief of eventueel per e-mail door de voorzitter en/of secretaris. De oproeping bevat de agenda, plaats, dag en uur van de vergadering. Alle stemgerechtigde leden moeten uitgenodigd worden.

ARTIKEL 17: Datum en frequentie van samenkomst

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de vier maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar wcrden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende jaar.

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de leden daartoe een verzoek richt aan de voorzitter van de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen eenentwintig dagen na het verzoek tot bijeenroeping met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0D2.2

ARTIKEL 18: Presentiegeld

Er worden geen presentiegelden of vergoedingen toegekend aan de leden of vertegenwoordigers.

ARTIKEL 19: Notulen

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door de ondervoorzitter en de secretaris.

Hoofdstuk 4 - Raad van bestuur

ARTIKEL 20: Samenstelling van de raad van bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur.

De raad van bestuur bestaat uit 12 bestuurders die voor een termijn van zes jaren worden benoemd:

-Drie bestuurders zijn ervaringsdeskundigen in opvang van baby's en peuters of personen die blijk geven van een grote betrokkenheid bij de opvang van baby's en peuters.

-Negen bestuurders worden voorgedragen door de gemeenteraad. Die voordracht waarborgt elke politieke fractie een vertegenwoordiging. De fracties die deel uitmaken van het college van burgemeester en schepenen kunnen minstens vijf bestuurders aanduiden. Ten hoogste 2/3 van de door de gemeenteraad voorgedragen bestuurders is van hetzelfde geslacht. Wanneer meer dan 2/3 van de voorgedragen bestuurders van hetzelfde geslacht is, vervangen de fracties die meer dan één kandidaat hebben voorgedragen en waarbij meer dan 2/3 van de door hen voorgedragen kandidaten van hetzelfde geslacht is, minstens één van hen door een andere kandidaat van het andere geslacht. Is dan nog steeds meer dan 2/3 van de voorgedragen bestuurders van hetzelfde geslacht, dan vervangt de fractie met het minste aantal gemeenteraadsleden de door haar voorgedragen bestuurder door een andere bestuurder van het andere geslacht. Vervolgens vervangt de fractie met de op één na minste aantal gemeenteraadsleden haar kandidaat, enzoverder tot het wettelijk vereiste 2/3 evenwicht bereikt is. De voorgedragen bestuurders moeten geen gemeenteraadslid te zijn.

De raad van bestuur kan deskundigen en/of personeelsleden van de vereniging of de gemeente met een louter raadgevende stem uitncdigen.

De gemeentesecretaris van de gemeente Mol kan een personeelslid van de gemeente aanduiden om de vergaderingen met louter raadgevende stem bij te wonen.

Ingeval een bestuurder verhinderd is om aanwezig te zijn op de vergadering, kan het een andere bestuurder een schriftelijke volmacht geven om in zijn naam deel te nemen aan de beraadslagingen en de stemmingen. Elke bestuurder kan slechts drager zijn van één volmacht.

Uiterlijk 6 maanden na de volledige hernieuwing van de gemeenteraad, wordt de raad van bestuur opnieuw samengesteld. De bestuurders blijven in functie totdat hun vervangers zijn aangewezen of benoemd.

De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 21: Beëindiging mandaat bestuurder

Het mandaat van een bestuurder eindigt

-Door vrijwillig ontslag. Dit ontslag moet schriftelijk worden meegedeeld aan de voorzitter van de raad van

bestuur.

-Van rechtswege door de vernieuwing van de gemeenteraad

-Door overlijden of rechtsonbekwaamheid

-Door afzetting door de algemene vergadering met een meerderheid van 2/3 van de aanwezige of

vertegenwoordigde stemmen

-Indien het een bestuurder voorgedragen door de gemeenteraad betreft, door een beslissing van de

gemeenteraad tot herroeping van de voordracht van de bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

iJIOD 22

Bij beëindiging van het mandaat wordt tot vervanging overgegaan. In het geval van vrijwillig ontslag en vernieuwing van de gemeenteraad blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 22: Bevoegdheden van de raad van bestuur

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet en de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

ARTIKEL 23: Aanwezigheidsquorum en beslissingsmeerderheid

De. raad van bestuur kan enkel beraadslagen en beslissen als minstens een derde van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval het vereiste aanwezigheidsquorum niet wordt bereikt, kan een tweede raad van bestuur met dezelfde agenda bijeengeroepen warden, ten vroegste 24 uur na de eerste vergadering. Deze vergadering kan geldig beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders, behoudens andersluidende bepalingen in de wet of in de statuten. In geval van staking van stemmen is het voorstel verworpen. Elke bestuurder beschikt over één stem.

ARTIKEL 24: Voorzitter, ondervoorzitter en secretaris

De raad van bestuur duidt onder haar leden een voorzitter en een ondervoorzitter aan die de vergadering voorzit De raad van bestuur duidt tevens een secretaris aan.

ARTIKEL 25: Agenda

De agenda wordt vastgelegd door de voorzitter. Elk schriftelijk voorstel, ingediend door één van de bestuurders moet eveneens op de agenda worden vermeld. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval beslist worden.

ARTIKEL 26: Oproeping

De raad van bestuur wordt geldig bijeengeroepen door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging dit vereist en bevat de agenda, plaats, dag en uur van de vergadering. Alle bestuurders moeten worden opgeroepen per brief of per mail tenminste 8 werkdagen voor de vergadering, tenzij bij hoogdringendheid.

ARTIKEL 27: Bezoldiging bestuurders

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

ARTIKEL 28: Notulen

Van elke bijeenkomst van de raad van bestuur wordt een verslag opgesteld dat wordt opgenomen in een register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door de ondervoorzitter en de secretaris. De volgende raad van bestuur keurt de notulen goed.

Hoofdstuk 5 - Dagelijks bestuur en directeur

ARTIKEL 29: Dagelijks bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2,2

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen en dit belasten met handelingen of verrichtingen van gering belang die spoedeisend zijn en waarvoor de directeur bedoeld in artikel 30 niet uitdrukkelijk bevoegd is. Het dagelijks bestuur bestaat uit minimum 3 vertegenwoordigers vanuit de raad van bestuur. Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien minstens een derde van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Het dagelijks bestuur vergadert, beraadslaagt en beslist volgens dezelfde modaliteiten als de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan deskundigen en/of personeelsleden van de vereniging of de gemeente met een louter raadgevende stem uitnodigen voor de vergaderingen.

De gemeentesecretaris kan een personeelslid van de gemeente aanduiden om de vergaderingen met louter raadgevende stem bij te wonen.

Het mandaat van de vertegenwoordigers die deel uitmaken van het dagelijks bestuur eindigt

-Door vrijwillig ontslag. Dit ontslag moet schriftelijk worden meegedeeld aan de voorzitter van de raad van

bestuur.

-Van rechtswege door de vernieuwing van de gemeenteraad

-Door overlijden of rechtsonbekwaamheid

-Door afzetting door de raad van bestuur met een gewone meerderheid

-Indien het een bestuurder voorgedragen door de gemeenteraad bétreft, door een beslissing van de gemeenteraad tot herroeping van de voordracht van de bestuurder

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekend gemaakt worden in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 30: Directeur

De algemene vergadering benoemt een directeur, zijnde een leidinggevend personeelslid van de vzw, die met het dagelijks bestuur wordt belast, De algemene vergadering bepaalt welke handelingen en verrichtingen de directeur namens de vereniging mag stellen.

Hoofdstuk 6 - Werking van de vereniging

ARTIKEL 31: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig artikel 13, 4° lid vzw-wet

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden volstaan de handtekeningen van de voorzitter en de directeur in alle aangelegenheden, behalve deze waarvoor een specifieke delegaties werd verleend conform deze statuten.

ARTIKEL 32: De werkingsmiddelen

De vzw is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, in eigendom of in andere zakelijke rechten te bezitten.

ARTIKEL 33: Begroting en rekening

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. De rekening wordt ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen vier maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar. De begroting van het volgende boekjaar wordt aan de algemene vergadering voorgelegd uiterlijk drie maanden voor de start van dat boekjaar.

De algemene vergadering kan een kascommissie met het onderzoek van de rekening en begroting belasten vooraleer ze goed te keuren. Deze commissie kan mededeling eisen van al de bescheiden en inlichtingen die ze voor haar onderzoek nuttig acht.

"

Hoofdstuk 7 - Ontbinding

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

ARTIKEL 34: Ontbinding van de vereniging

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vernield worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid akkoord gaat om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan de gemeente Mol.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De algemene vergadering heeft op 27/03/2014 kennis genomen van het ontslag van volgende bestuurders:

Aerts Chris, Langestraat 48, 2400 Mol, geboren op 06/04/1957, te Balen

Curinckx Hilde, Leenhofstraat 60, 2400 Mol, geboren op 16/08/1965, te Mol

Dinothé Eveline, Dennestraat 15, 2400 Mol, geboren op 28/01/1954, te Antwerpen

Loy Frederik, Handelsstraat 32, 2400 Mol, geboren op 11/11/1986, te Lommel

Van Eeckhout Lara, Jakob Smitslaan 55, 2400 Mol, geboren op 26103/1972, te Wilrijk

Dé algemene vergadering heeft op 27/03/2014 tot nieuwe bestuurders benoemd:

Celen Hubert, Bresserdijk 10, 2400 Mol, geboren op 24104/1954, te Mol

Duchateau Bart, Sint-Theresiastraat 11 bus 1, 2400 Mol, geboren op 05/06/1980, te Neerpelt

Kwanten Evi, Fransveld 7, 2400 Mol, geboren op 21/04/1978, te Mol

Claes Maria, Vlierstraat 52, 2400 Mol, geboren op 13/02/1960, te Mol

Melis Pascale, Doornboomstraat 13, 2400 Mol, geboren op 08102/1962, te Mol

Abbeloos Solange, Adolf Reydamslaan 49, 2400 Mol, geboren op 16/0611967, te Mol

Soeffers Wendy, Ginderbuiten 246, 2400 Mol, geboren op 01/08/1980, te Lommel

Weckx Jeanne, Ongelberg 170, 2490 Balen, geboren op 16/07/1950, te Balen

Cooymans Maria, Gasthuisstraat 2/4, 2400 Mol, geboren op 07/0111954, te Balen

Van Hove Greet, Hoekstraat 31, 2400 Mol, geboren op 28/02/1976, te Turnhout

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is hierdoor als volgt:

Kerstens Rita, Lijsterdreef 32, 2400 Mol, geboren op 23/11/1954, te Essen

Pauwels Jozef, Turnhoutsebaan 56, 2400 Mol, geboren op 09/04/1959, te Geel

Celen Hubert, Bresserdijk 10, 2400 Mol, geboren op 24/04/1954, te Mol

Duchateau Bart, Sint Theresiastraat 11 bus 1, 2400 Mol, geboren op 05/06/1980, te Neerpelt

Kwanten Evi, Fransveld 7, 2400 Mol, geboren op 21/04/1978, te Mol

Claes Maria, Vlierstraat 52, 2400 Mol, geboren op 13/02/1960, te Mol

Melis Pascale, Doornboomstraat 13, 2400 Mol, geboren op 08/02/1962, te Mol

Abbeloos Solange, Adolf Reydamslaan 49, 2400 Mol, geboren op 16/06/1967, te Mol

Soeffers Wendy, Ginderbuiten 246, 2400 Mol, geboren op 01/08/1980, te Lommel

Weckx Jeanne, Ongelberg 170, 2490 Balen, geboren op 16/07/1950, te Balen

Cooymans Maria, Gasthuisstraat 2/4, 2400 Mol, geboren op 07/01/1954, te Balen

r

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD2.2

Luik B - Vervolg

Van Hove Greet, Hoekstraat 31, 2400 Mol, geboren op 28/02/1976, te Turnhout

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en beeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De algemene vergadering van 27/03/2014 heeft volgende gemachtigde functies verdeeld, conform de statuten:

Voorzitter: Kerstens Rita, Lijsterdreef 32, 2400 Mol, geboren op 23/11/1954, te Essen Directeur: Sterckx Sandra, Oosterloseheide 14, 2440 Geel, geboren op 2410311977, te Geel

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden volstaan de handtekeningen van

" de voorzitter en de directeur in alle aangelegenheden, behalve deze waarvoor een specifieke delegatie werd verleend conform de statuten.

Te Mol, op 27/03/2014

ens Rita oorzitter

Sterckx Sandra

Directeur

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/01/2011
ÿþ MOD 2.2

~M1Ck,t _ÿ ] In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIIIII11:11,11.1f11,1111,1,illtjqlw

º% g ~- ~ .. r.s ~+,. ~s+ 'r~" ,," , .~

Gi~llr~l~ f~ " ~~i'r~f~~dK VAN

2 3 DEC, 2010

KOOPHANDEL TURNHOUT

Griffhe griffier



Ondememingsnr : 0448.186.520

Benaming

(voluit) : Kinderdagverblijf Molleke

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Rivierstraat 11 - 2400 Mol

Onderwerp akte : Wijzigingen raad van bestuur

Uittreksel uit de akte:

De algemene vergadering heeft op 6 december 2010 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van: Janssen Bea, Pastoor Moorkensstraat 5, 2400 MoI, geboren op 18/09/1954, te Turnhout

De algemene vergadering heeft op 6 december 2010 tot nieuwe bestuurder benoemd: Loy Frederik, Handelsstraat 32, 2400 Mol, geboren op 11/11/1986, te Lommel

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is hierdoor als volgt:

Aerts Chris, Langestraat 48, 2400 Mol, geboren op 06/04/1957, te Balen

Curinckx Hilde, Leenhofstraat 60, 2400 Mol, geboren op 16/08/1965, te Mol

Dinothé Eveline, Dennestraat 15, 2400 Mol, geboren op 28/01/1954, te Antwerpen

Kerstens Rita, Lijsterdreef 32, 2400 Mol, geboren op 23/11/1954, te Essen

Loy Frederik, Handelsstraat 32, 2400 MoI, geboren op 11111/1986, te Lommel

Pauwels Jozef, Turnhoutsebaan 56, 2400 Mol, geboren op 09/04/1959, te Geel

Van Eelthout Lara, Jakob Smitslaan 55, 2400 Mol, geboren op 26/03/1972, te Wilrijk

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

Te Mol, op 6 december 2010

Kerstens Rita

Voorzitter

~

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

11/05/2015
ÿþà< MOD 2.2

L...e~ ~` In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



i 111111 jI61 j 110

Neergelegd ter i' '= :rr.n. de

RECHT;'r3ANIr >; _

`~ Îs r r

2 8 APR. 2015

1 ót

Griffie - ~IOTIT

Ondernemingsnr : 0448.186.520

Benaming

(voluit) : KINDERDAGVERBLIJF MOLLEKE

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetei: RIVIERSTRAAT 11, 2400 MOL

Onderwerp akte : BENOEMING BEDRIJFSREVISOR

Op voorstel van de raad van bestuur beslist het college van burgemeester en schepenen van de gemeente

Mol om als commissaris te benoemen voor de boekjaren 2014, 2015 en 2016: de burgerlijke

BVBA Nielandt, Franken & Co Bedrijfsrevisoren, Liersesteenweg 60 te 2520 Emblem, vertegenwoordigd

door de heer Guy Franken, bedrijfsrevisor, wonende te 2300 Turnhout, Jokerstraat 16 en/of

de heer Wouter Nielandt, bedrijfsrevisor, wonende te 1820 Perk, Vinkenbaan 44.

Dit mandaat vervalt bij de algemene vergadering van 2017.

De vaste jaarlijkse vergoeding van de commissaris bedraagt EUR 1200,00 exclusief 131W en zal, in onderling overleg tussen vennootschap en commissaris, aangepast kunnen worden indien zich aanzienlijke veranderingen in de structuur van de vennootschap zouden voordoen.

Rita Kerstens

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
KINDERDAGVERBLIJF MOLLEKE

Adresse
RIVIERSTRAAT 11 2400 MOL

Code postal : 2400
Localité : MOL
Commune : MOL
Province : Anvers
Région : Région flamande