KINDERZORG VLAANDEREN

Association sans but lucratif


Dénomination : KINDERZORG VLAANDEREN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 627.734.708

Publication

02/04/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

TITEL I NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR:

Art 1 De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam Kinderzorg Vlaanderen VZW, en wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

Art 2 De zetel van de vereniging is gevestigd te Wommelgem, gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Heden is hij gevestigd op volgend adres: Strydoncklaan 10 2630 Wommelgem

-De zetel kan binnen het Vlaams Gewest bij beslissing van Algemene Vergadering overgeplaatst worden. Art 3 De vereniging heeft tot doel:

 De financiële en materiële ondersteuning van alle kindertehuizen, opvangcentra voor kinderen en hun ouders, sportverenigingen voor kinderen, organisaties voor gehandicapten, blinden en slechtzienden en doven, organisaties die zich inzetten voor alle minderbedeelden, daklozen, wezen en alle hulpbehoevende kinderen of volwassenen, in de meest ruime zin van het woord, zonder dat deze opsomming beperkend is.

 Het organiseren van alle mogelijke manifestaties en activiteiten, waar en wanneer de vereniging het wil, zoals bijvoorbeeld organiseren van rommelmarkten, optredens van artiesten of andere personen, ophalen van gebruikt speelgoed, verkoop van kaarten en steunpakketten, organiseren van feesten en fuiven, sportmanifestaties, culturele activiteiten, uitstappen en dit enkel en alleen om het doel van de vereniging te dienen, in de meest ruime zin van het woord, zonder dat deze opsomming beperkend is.

 De vereniging drijft enkel nijverheids- en handelsactiviteiten met uitsluitende besteding van de opbrengsten van deze activiteiten ter nastreving van haar maatschappelijk doel.

Art 4 De vr« mag alle verrichtingen doen, welke rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel of van aard zijn de verwezenlijkingen ervan te begunstigen.

TITEL II: LEDEN

Art 5. Het aantal leden is niet beperkt maar moet ten minste drie bedragen. Elk lid treedt toe tot de vereniging door de betaling van haar of zijn lidgeld voor het lopende jaar. Als hel lidgeld niet tijdig, op een door de Raad van Bestuur bepaald tijdstip betaald werd, zal het lid aangemaand worden dit lidgeld te

Oprichting-Statuten

Op heden, 11 maart tweeduizend vijftien wordt overeengekomen tussen de ondergetekenden:

- De Smet Irene, geboren te Antwerpen op 22 november 1982, wonende te 2160 Wommelgem in de

Strydoncklaan 10 (RR NR: 82.1.22-328.35)

- Slegers Yannick, geboren te Wilrijk op 11 juni 1994. wonende te 3600 Genk in de Hoogstraat 138 (RR:

94.06.11-187.44)

- Van Aelst Roel, geboren te Antwerpen op 08 maart 1979, wonende te 2140 Borgerhout in de Blijde

Inkomststraat 2 (RR 79.03.08-393.77)

een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten luiden als volgt:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Kinderzorg Vlaanderen VZW

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : Kinderzorg Vlaanderen VZW Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Van Strydoncklaan 10

*15305606*

Luik B

2160

België

0627734708

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Wommelgem

Griffie

Neergelegd

31-03-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

betalen. Betaald het lid op dat ogenblik zijn lidgeld nog steeds niet, dan wordt er automatisch verondersteld dat het lid uittredend is.

Art 6. Elk lid is vrij uit de vereniging te treden door zijn ontslag aan de raad van bestuur te richten. De uitstoting van een lid kan maar uitgesproken worden door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derde van de stemmen.

De uittredende of uitgestoten leden hebben geen recht op het bezit of op een gedeelte van het bezit van de vereniging. Het is hen daarenboven niet toegestaan zegels te doen leggen, noch boedelbeschrijving, noch afrekeningen te vorderen. Hetzelfde geldt voor erfgenamen schuldeisers of rechthebbende van een overleden lid. Art 7. Het verschuldigde jaarlijkse lidgeld bedraagt maximum 35 euro. De Raad van Bestuur zal jaarlijks het lidgeld vaststellen binnen dit maximum.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

TITEL III ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden. Zij bezit de macht tot goedkeuring van de begroting en van de jaarlijkse rekeningen, tot het benoemen van onafhankelijke commissarissen ter verificatie van de rekeningen en het nazicht van de regelmatigheid der verrichtingen, tot het uitsluiten van leden en tot de ontbinding van de vereniging. Zonder afbreuk te doen aan artikel 10, bezit zij de macht tot benoeming en afzetting van de bestuurders. Zij bezit eveneens de macht tot wijziging van de statuten volgens artikel 8 van wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002 mits unanimiteit van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. In geval van ontbinding van de vzw zullen netto activa toekomen aan een vereniging met gelijkaardige doelstellingen.

Art 9. De statutaire vergadering wordt jaarlijks gehouden, in principe in maart. Een algemene vergadering moet binnen de twee maanden bijeengeroepen worden op verzoek van één vijfde van de leden. De uitnodiging moet twee weken vooraf per gewone post , e-mail of sms verstuurd worden en moet de agenda bevatten. Een lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid met een schriftelijke volmacht. Elk lid mag slechts één volmacht dragen. De beslissingen van de vergadering worden opgenomen in notulen, goedgekeurd op minuten.

Bij het einde van de vergadering, ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur, of door diegenen die hen vervangen, en ingeschreven in een bijzonder register, dat op elk ogenblik zonder verplaatsing kan ingezien worden door de leden. Gelijkluidende verklaarde uitreksels ervan mogen door de Raad van Bestuur afgeleverd worden op gemotiveerd schriftelijk verzoek.

TITEL IV: RAAD VAN BESTUUR

De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur. Dit uitvoerend orgaan is samengesteld uit minstens drie leden, behalve als de vereniging slechts drie leden telt, dan kan de Raad van Bestuur uit twee leden bestaan. Art 11. De leden van de Raad van Bestuur benoemen onder hen een voorzitter alsook een secretaris en een penningmeester.

Art 12. De Raad van Bestuur vergadert op schriftelijke bijeen roeping per gewone post, sms of email van de voorzitter of zijn vervanger. Hij vergadert zo vaak als nodig. De voorzitter is tot bijeenroeping gehouden op verzoek van een derde van de leden, binnen de maand. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen wanneer twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Elke bestuurder (ster) kan slechts één volmacht dragen. Bij ontstentenis van het vereiste aantal leden, kan binnen de vijftien (15) dagen met dezelfde agenda en de toepassing van deze bepaling, een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Deze vergadering ken over de vermelde punten beslissen ongeacht het aantal aanwezigheden. De uitnodiging moet de agenda vermelden. Er kan beraadslaagd worden over niet op het agenda vermelde onderwerpen voor zover twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en dat twee derde van de aanwezige leden hiermee akkoord gaan. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen, behoudens de gevallen waarbij de wet of de stauten er anders over beslissen. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter, ondervoorzitter of door het oudste lid van de aanwezige bestuurders(sters). De beslissingen van de vergadering worden opgenomen in notulen, goedgekeurd op minuten bij einde van de vergadering, ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur, of door diegenen die hen vervangen, en ingeschreven in een bijzonder register, dat op elk ogenblik zonder verplaatsing kan ingezien worden door de leden.

Art 13. De Raad van Bestuur bestuurt de v.z.w. en vertegenwoordigd haar bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, bij monde van haar Voorzitter, haar Secretaris of haar Penningmeester,of hun vervangers. Zij is verantwoording verschuldigd aan de algemene vergadering. Zij treed op als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Zij is bevoegd voor de handelingen van bestuur en beschikking. De raad van Bestuur is verplicht jaarlijks de rekening en de begroting voor te leggen. De secretaris voert het secretariaat, de penningmeester doet de boekhouding en leidt de financiële verrichtingen. Alle akten en andere documenten die de V.Z.W verbinden worden getekend door de voorzitter en bij diens afwezigheid door de penningmeester en bij zijn afwezigheid door een lid van de raad van Bestuur. Voor de lopende briefwisseling, alsmede voor kwijtingen, bank en kasverrichtingen en ontlastingsstukken tot een door de raad van bestuur vastgesteld bedrag volstaat de handtekening van de voorzitter of penningmeester.

Art 14. De voorzitter kan gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de voorzitter ingeval van overdreven volmacht;

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTING

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art 15. De boekjaren lopen telkens van 1 januari tot en met 31 december. Uitzonderlijk zal het eerste boekjaar lopen vanaf heden tot 31 december 2015. De rekeningen van het afgelopen boekjaar, een staat van technische, materiële en financiële middelen waarover de vereniging beschikt, evenals een financieel verslag worden jaarlijks ter goedkeuring voorgelegd aan de statutaire vergadering. De algemene vergadering keurt deze rekeningen en financiële verslagen goed.

De algemene vergadering ken in haar schoot één of meerdere commissarissen ter verificatie van de rekeningen en het nazicht van de regelmatigheid der verrichtingen aanstellen om haar verslag te doen. Na goedkeuring van deze rekeningen en financiële verslagen verleent zij ontlasting aan de bestuurders en commissarissen.

TITELVI: ONTBINDING EN VEREFFENING

Art16. In geval van ontbinding van de vereniging zal de algemene vergadering één of meer vereffenaars al dan niet leden, aanduiden met inbegrip van hun bevoegdheden en een bestemming aanduiden voor het netto overblijvend actief (cfr art8), na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten; Deze beslissingen worden binnen de maand ter publicatie in de bijlagen van dat Belgisch Staatsblad gestuurd.

Art17. Alles wat in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk werd voorzien, zal worden geregeld volgens de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Coordonnées
KINDERZORG VLAANDEREN

Adresse
VAN STRYDONCKLAAN 10 2160 WOMMELGEM

Code postal : 2160
Localité : WOMMELGEM
Commune : WOMMELGEM
Province : Anvers
Région : Région flamande