KINGDOM FAITH OUTREACH MINISTRY, AFGEKORT : K.F.O.M.

Association sans but lucratif


Dénomination : KINGDOM FAITH OUTREACH MINISTRY, AFGEKORT : K.F.O.M.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 820.339.985

Publication

06/02/2014
ÿþMOD. 2.2

r In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neeriegging_van de akte ter griffie--

MONIT " E: 4

yn,r

L

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

111111t1IN,10

Ondernerninenr : 820.339.985

Benaming Kingdom Faith Outreach Ministry vzw (Voluit)

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel :Alfred Oststraat 10/9,2140 Antwerpen

Onderwerp akte:

Tekst:

Ondergetekenden,

1. Dhr. Kofi Akuoku, Blancefloeriaan 81/12,2050 Antwerpen, '07/08/1962 Kumasi (Ghana)

2. Dhr. Jones Stephen, Mschk. Montgomeryplein 13/3, 2140 Antwerpen, '06/03/1960, Bong County (Liberia)

3. Mevr. Elizabeth Owusu, Blancefloerlaan 81/12, 2050 Antwerpen, '19/05/1964, Accra (Ghana)

4. Mevr. Agnes Boachie, Mschk. Montgomeryplein 13/3,2140 Antwerpen '15/01/1961, Kenyasi (Ghana)

Verklaren bij deze akte op 12 januari van het jaar tweeduizend en veertien een vereniging zonder

zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 en van 2 mei 2002

met de hiernavolgende statuten:

TITEL I: NAAM, HISTORISCHE TOELICHTING, ZETEL

Artikel 1, Naam

De vereniging heet: Kingdom Faith Outreach Ministry vzw

Artikel 2, Zetel

Word gewijzigd met een verstag die +MI neerleggen

Alfred Oststraat 10/9, 2140 ANTWERPEN naar Blancefloerlaan 85/12, 2050 ANTWERPEN

TITEL II: GRONDSLAG, DOEL, ACTIVITEITEN, MIDDELEN, DUUR

Artlkel 3, Grondslag

De vereniging neemt ails haar grondslag de Bijbel, die geheel door God geïnspireerd is waarin God zich open-

baart als onfeilbaar en gezaghebbend voor het handelen van de mens.

Op de laatste blz. van Luik El vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

II III

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MW 22

Deze grondstag dient als oriëntering voor de inhoud, de werkwijze en de afbakening van haar activitelten en wordt uitgewerkt in het huishoudelijk reglement van de vereniging.

Artikel 4, Doel

De doelstellingen van de vereniging zijn onlosmakelijk verbonden met de grondslag.

De vereniging wil de christelijke levensvisie op grond van de Bijbel, het Woord van God, In de samenleving bevorderen ter verbetering van het welzijn van de bevolking in België en in het buitenland.

Daarvoor wil zij plaatselijke, cultureel relevante geloofsgemeenschappen oprichten en die helpen zich te ontwikkelen tot autonoom en dynamisch functioneren.

Zij wil mensen helpen en hen steun bieden op sociaal, maatschappelijk, materieel en geestelijk gebied om hun Individuele ontwikkeling en hun functionering in de samenleving te bevorderen zodat zij een betere levenskwaliteit op deze gebieden kunnen uitbouwen.

Zij wil een platform bieden voor aile activiteiten die in de ruimste zin van het woord uit die doelstelling voortvloeien.

Artikel 5, Activiteiten

Om deze doelen te bereiken kan de vereniging alleen of met andere organisaties aile initiatieven ontwikkelen om een integrale hulpverlening aan te bieden aan Individuele mensen, familles of groepen van belanghebbenden.

Zij kan uitsluitend op basis van haar grondslag en de daaruit voortvloeiende ethiek activiteiten organiseren, en zal daarbij binnen dat kader ieders identiteit, achtergrond en specificiteit respecteren. De activiteiten zullen In het bijzonder op het gebied van gebed, aanbidding, evangelisatie, vorming en persoonlijkheidsontplooing, relatieherstel, coaching en mentoring, sociaal relevante hulpverlening liggen, zonder evenwel andere terreinen uit te sluiten die binnen het bereik van de doelstelling liggen. Zij kan voorzien in documentatie, advies, begeleiding, vorming, evaluatie en hulp. De activiteiten kunnen de vorm aannemen van samenkomsten, studiedagen, weekenden, opvangcentra, boekenwinkels, jeugdkampen, vormingssessies, pastorale hulpverlening, concerten en socio-culturele evenementen, de uitgave van literatuur of audiovisuele media.

Binnen het kader van haar statutaire opdracht kan zij activiteiten zelf organiseren en uitvoeren, of ze doen uitvoeren en ondersteuning bieden.

De activiteiten kunnen zowel het karakter van vrijwilligerswerk dragen als dat van betaalde dienstverlening of een handelsdaad aannemen.

Zij moeten rechtsreeks of onrechtsreeks steeds gericht blijven op het realiseren van het statutaire doek In die zin kan de vereniging op bijkomstige wijze eveneens optreden ais tussenpersoon voor diensten of producten van derden.

De opsommingen in dit artikel zijn ten voorbeeld gegeven en kunnen in geen geval beperkend geïnterpreteerd worden.

Artikel 6, Middelen

Voor het realiseren van het statutaire doel kan de vereniging alle bijdragen, schenkingen, legaten en rechten van materiële of immateriële aard vanwege [eden of van derden in ontvangst nemen,

Zij kan aile roerende en onroerende, materiële en Immateriële goederen nodig voor de verwezenlijking van haar doel huren, huurkopen, in vruchtgebruik nemen of in volle eigendom bezitten. Zij kan personeel in dienst nemen.

Artikel 7, Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL III: LEDEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Artikel 8, Soorten leden

De vereniging heeft gewone en toegetreden leden.

Artikel g: Gewone leden

Het aantal gewone leden van de vereniging is onbeperkt, maar mag niet minder ziln dan drie.

De gewone leden kunnen alle rechten en verplichtingen uitoefenen zodra zij als gewoon !id aanvaard zijn.

Elk gewoon lid kan met één stem deelnemen aan de besluitvorming in elke Algemene Vergadering.

Verenigingen hebben dezelfde rechten en plichten als eik natuurlijk persoon dat als gewoon lid aanvaard werd.

Artikel 10, Toegetreden leden

Toegetreden leden volgen dezelfde toetredingsprocedure als de gewone leden.

Zij ontwikkelen een band met de vereniging door nemen deel te nemen aan de activiteiten.

Hun rechten en plichten worden bepaald door de Raad van Bestuur volgens de aard van de specifieke activiteiten.

Reglementaire leden hebben geen stem ln de Algemene Vergadering, en kunnen daartoe niet gevolmachtigd worden door een gewoon lid.

Artikel 11, Toetreding

Wie zijn kandidatuur stelt voor gewoon of voor toegetreden lidmaatschap, dient daarvoor schriftelijk een aanvraag in bij de Raad van Bestuur.

Door deze aanvraag verklaren de kandidaat-leden uitdrukkelijk akkoord te gaan met de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging.

De Algemene Vergadering / Raad van Bestuur aanvaardt de kandidaat-leden op grond van de procedure omschreven in het huishoudelijk reglement. Noch de Raad van Bestuur noch de Algemene Vergadering kunnen verplicht warden zich te verantwoorden over de uitslag van die beraadslagingen.

Artikel 12, Einde lidmaatschap

Het lidmaatschap voor gewone leden neemt een einde door ontslag ln te dienen bij de Raad van Bestuur, door het overlijden van het lid of door uitsluiting.

Gewone leden of toegetreden leden worden geacht ontslag te nemen ais zij de nauwe vesting verliezen met de activiteiten van de vereniging of indien zij gedurende zes maanden niet aan de activiteiten of aan de georganiseerde beraadslagingen en stemmingen deelnemen.

Elk lid kan uitgesloten worden ais diens levenswijze of activiteiten niet meer beantwoorden of afbreuk doen aan het doel of aan de goede naam van de vereniging en haar getuigenis schaden.

De criteria en de te volgen procedures voor ontslag en uitsluiting zijn vastgelegd ln het huishoudelijk reglement. De Algemene Vergadering neemt het besluit tot uitsluiting op voordracht van de Raad van Bestuur en volgens de bepalingen van artikel 19.

Noch de Rand van Bestuur noch de Algemene Vergadering kunnen verplicht worden zich te verantwoorden over de uitslag van deze beraadslagingen.

Artikel 13, Aanspraken op het vermogen

Zowel bij ontslag, bij overlijden als bij uitsluiting kan de betrokkene noch zijn erfgenamen enige aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, op de vrijwillig gestorte bijdragen of op de inbrengingen van de betrokkenen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Uitzondering hierop zijn de leningen ais er op dat ogenblik een terugbetalingovereenkomst tussen de betrokkene en de vereniging bestaat. In zulke gevallen zal het contract de voorziene uitvoerings-voorwaarden behouden.

Artikel 14, Diversen

De gewone leden van de vereniging kunnen niet verplicht worden tot het betalen van enige bijdrage. Zij hebben geen persoonlijke aansprakelijkheid voor de verbintenissen van de vereniging.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 15, Bevoegdheid

De Algemene Vergadering is het hoogste gezag van de vereniging en bestaat uit de gewone leden van de vereniging.

Toegetreden leden kunnen de vergadering bijwonen Indien zij daarvoor uitgenodigd worden.

Zij hebben alleen spreekrecht ais hen dat specifiek verleend wordt. rij kunnen hun stem niet uitbrengen in de Algemene Vergadering, noch daartoe gevolmachtigd worden door een gewoon lid.

Zij Is uitsluitend bevoegd tot de wijziging der statuten, het benoemen en entslaan van de bestuurders en de commissarissen en de bepaling van hun eventuele bezoldiging, de goedkeuring van de rekeningen, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de begrotingen, de ontbinding van da vereniging, de uitsluiting van leden, de goedkeuring en de wijziging van het huishoudelijk reglement en de omvorming van de vereniging naar een andere. rechtspersoon.

Al de beslissingen die de grenzen overschrijden van de bevoegdheid van de Raad van Bestuur bepaald door de wet of door de statuten, behoren eveneens tot het gezag van de Algemene Vergadering.

Artikel 16: Bijeenroeping

De Algemene Vergadering komt elk jaar samen vd6r eenendertig maart en verder zo vaak de belangen van de vereniging dit vereisen.

Ze wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur, op verzoek van de voorzitter, of als één vijfde van de gewone leden de Raad van Bestuur schriftelijk hierom verzoeken. AI de gewone leden moeten worden uitgenodigd.

De schriftelijke oproeping vermelde datum, uur en [Yeats van de vergadering evenals de dagorde en is ondertekend door wie de vergadering bijeenroept.

Zij worden tenminste tien dagen voor de vergadering aan elk gewoon lid overhandigd of verstuurd per gewone post, electronische post, per fax of met enig ander communicatiemiddel dat toelaat de documenten schriftelijk te reproduceren.

Elk voorstel, ondertekend door ten minste een twintigste van de gewone leden wordt op de agenda geplaatst

Verenigingen die gewoon lid zijn kunnen zich alleen laten vertegenwoordigen door een of meer van hun bestuurders die zelf beslissen wie van hen het stemrecht van hun vereniging uitoefent.

Artikel 17: Vergaderprocedures

De Algemene Vergadering is wettig samen en kan enkel geldig beslissen ais minstens één vierde van aile gewone leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorittter.

Zij kan alleen beraadslagen over punten die niet op de dagorde voorkomen nadat aile gewone leden aanwezig zijn en met een gewone meerderheid met deze wijziging ingestemd hebben.

Noch de voorzitter noch de ondervoorzitter nemen deel aan de stemmingen.

BIJ staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn vervanger doorslaggevend.

e

1410022

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Over personen wordt bij geheime stemming beslist In zulke gevallen nemen de betrokkenen geen deel aan de stemming.

Aangestelde en bezoldigde werknemers die deel uitmaken van de Algemene Vergadering, nemen geen deel aan de beraadslagingen en stemmingen die hen zelf betreffen.

Artikel 18: Gewone besluitvorming

Besluiten van de Algemene Vergadering worden altijd genomen met een gewone meerderheid van de stemmen.

Elk lid heeft slechts één stem. Wie niet aanwezig kan zijn, mag zich [Men vertegenwoordigen door een schriftelijke volmacht tot stemming te geven aan een ander gewoon !id van de vereniging. Een Bd kan slechts één volmachistem uitbrengen.

Artikel 19: Bijzondere besluitvorming

Voor de volgende beraadslagingen en besluiten gelden bijzondere regels:

1. De benoemingen en afzettingen van bestuurders en de uitsluiting van een lid vereisen een twee derden meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

2. Met verwijzing naar de wettelijke bepalingen Is voor de wijziging van de statuten, voor de wijziging van de doelstelling en voor de ontbinding van de vereniging in eerste zitting de aanwezigheid of vertegenwoordiging van twee derden der leden vereist.

Twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen dienen de wijziging van de statuten of de ontbinding van de vereniging goed te keuren.

Voor de wijziging van de doelstelling is de goedkeuring van vier vijfden van de stemmen vereist

Indien In eerste zitting niet voldoende gewone leden aanwezig zijn, kan na vijftien dagen een tweede vergadering bijeengeroepen worden zoals bepaald In artikel 17 en 18. Deze beslist geldig ongeacht het aantal aanwezigen maar met behoud van de vereiste stemmingsmeerderheden.

Artikel 20, Verslagen en uittreksels

De besluiten voor de wijziging van de statuten, de ontbinding van de vereniging, de benoeming of afzetting van de bestuurders, commissarissen en gevolmachtigden worden binnen een maand in de bijlagen van het Belgisch Staatsbiad bekend gemaakt.

De notulen van de Algemene Vergadering worden opgetekend in een register of op fosse bladen, bljeengehouden in een kaft, voorzien van een volgnummer en bijgehouden op het secretariaat van de vereniging. Zj worden ondertekend door de voorzitter, de secretaris en door de gewone leden die hierom verzoeken.

TITEL IV: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 21, Samenstelling en mandaten

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minimum drie leden.

Zij worden voor onbepaalde duur door de Algemene Vergadering benoemd op basis van kwalificaties waar aan verantwoordelijken en !eiders in de bijbel moeten voldoen.

Volgens de procedures bepaald in het huishoudelijk reglement wordt de functionering van elke bestuurder periodiek geëvalueerd en wordt er gevolg gegeven aan de besluiten die daaraan verbonden warden.

Hun mandaat kan te allen tijde door een besluit van de Algemene Vergadering beëindigd werden. De mandaten worden in de regel niet vergoed.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

e M002.2

Als het aantal bestuurders is teruggevallen beneden het minimum, roepen de overblijvende bestuurders binnen de drie maanden een Algemene Vergadering bijeen om nieuwe bestuurders te verkiezen.

Artikel 22, Functies

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke andere functie die nodig geacht wordt voor haar goede functionering.

De functies van secretaris, penningmeester en elke andere functie mogen gecombineerd worden. Artikel 23, Vergaderingen

De Raad van Bestuur vergadert één maal per drie maanden, op verzoek van de voorzitter of op vraag van twee bestuurders.

De schriftelijke oproeping vermeldt: datum, uur en plaats van de vergadering evenals de dagorde en is ondertekend door wie de vergadering bijeenroept.

Zij worden tenminste één weken voor de vergadering aan elke bestuurder overhandigd of verstuurd per gewone post, electronische post, per fax of met enig ander communicatiemiddel dat toelaat de documenten schriftelijk te reproduceren.

De vergaderingen kunnen uitzonderlijk telefonisch of via een ander telecommunicatiesysteem verlopen.

In dat geval dient binnen de acht dagen een volledig verslag aan alle bestuurders bezorgd te worden. De bestuurders die aan deze vergadering op afstand hebben deelgenomen, dienen het verslag uitdrukkelijk en schriftelijk te bekrachtigen.

De Raad van bestuur beraadslaagt en besluit ten allen tijde als college.

Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter.

Artikel 24, Besluitvorming

Elke bestuurder heeft één stem. Wie niet aanwezig kan zijn, mag zich laten vertegenwoordigen door een schriftelijke volmacht tot stemming te geven aan een andere bestuurder,. Een bestuurder kan slechts één venachtstem uitbrengen.

Beslissingen van de Raad van Bestuur zijn slechts geldig en bindend als ze genomen worden met een gewone

meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

In geval van staking van stemmen wordt net punt voor een definitieve beslissing verwezen naar de eerstvolgende vergadering. Indien zich opnieuw een staking van stemmen voordoet, Is de stem van de voorzitter of van zijn vervanger doorslaggevend..

Artikel 25, Verslagen

De notulen van de vergadering warden opgetekend in een register of op losse bladen bijeengehouden in een kaft, voorzien van een voignummer en bijgehouden op het secretariaat van de vereniging.

Zij woorden ondertekend door alle bestuurders.

Uittreksels wonden geldig ondertekend door twee bestuurders.

Artikel 26, Bevoegdheden

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide macht om alle beheersdaden te stellensmet uitzondering van wat bil wet voorbehouden is aan de Algemene Vergadering.

Hij is tevens bevoegd personeel in dienst te nemen en te ontslaan.

Voor alle administratieve handelingen volstaat de enkele handtekening van de voorzitter of de secretaris of die van een persoon die daartoe gemachtigd is door de Raad van Bestuur. De vereniging is door deze handtekeningen wettelijk gebonden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

" M0022

Voor het financieel en materieel beheer volstaat de enkele handtekening van een persoon die gemachtigd is te handelen tot een bedrag per verrichting dat de Raad van Bestuur bepaa1L Daarboven is een bijkomende handtekening van de voorzitter of diens plaatsvervangervereist. Dit bedrag kan door de Raad van Bestuur op een van haar vergaderingen aangepast warden.

Vaal- alle andere handelingen citent de Raad van Bestuur de Algemene Vergadering bijeen te roepen voor een bindend advies dienaangaande.

Artikel 27, Verenigingsdocumenten

De Raad van Bestuur stelt een huishoudelijk reglement op of formuleert voorstellen voor eventuele wijzigingen daaraan. De Algemene Vergadering dient deze goed te keuren met een twee derden

meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

De Raad van Bestuur houdt een register van hot actuele ledenbestand bij, verzorgt de wettelijk verplichte publicaties en de neerleggingen van documenten zoals bepaald door de wet.

Artikel 28, Dagelijks bestuur

De Raad van Bestuur kan het dagelijks beheer van de vereniging in opdracht geven aan een of meer door haar aangestelde personen of aan een dagelijks bestuur, met gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit beheer verbonden.

Zij stelt de bevoegdheden vast volgens de bepalingen van het huishoudelijk reglement.

TITEL VI: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Artikel 29, Boekjaar

Het boekjaar loopt van 01 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar loopt vanaf de stichtingsdatum tot 31 december van datzelfde kalenderjaar.

Op grand van het actuele beleidsplan stelt de Raad van Bestuur de jaarrekening en de balans van het afgelopen jaar op, evenals de begroting van het volgend jaar. Zij legt die ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering zal op vraag van de Raad van Bestuur en op grond van deze documenten kwijting verlenen voor het gevoerde beleid. Daarvoor is een stemming met een twee derden meerderheid vereist.

TITEL VII: ONTBINDING, VEREFFENING, SLOTBEPALINGEN

Artikel 30, Ontbinding

Bij vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering een vereffenaar aan en bepaalt diens bevoegdheid.

Zowel bij vrijwillige als bij rechterlijke ontbinding, op welk ogenblik en door welke oorzaak zij zich ook voordoet, wijst de Algemene Vergadering het netto overblijvend actief tee aan een of meer verenigingen die gelijkaardige activiteiten voeren of die zich verbinden ze te zullen voeren in België of ln het buitenland, met dien verstande dat een minimum aan versnfppering van het nette overblijvend actief moet beoogd worden.

Bij gebrek aan consensus over een deel of het geheel van de toewijzing wijst de Algemene Vergadering in samenwerking met ABC-Ministries vzw, ondememinsnummer 0881.840.757, het volledige actief toe met inachtneming van wat in de vorige paragraaf bepaald werd.

Artikel 29, Diversen

Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten werd voorzien, wordt verwezen naar de bepalingen van de

wetgever en naar het huishoudelijk reglement van de vereniging.

Artikel 30, Inzagerecht

1.1541'. E. - vervolg

MOD.2.2

De gewone leden en al wie daartoe een wettig belang aantonen, kunnen op de

zetel van de vereniging hun inzagerecht uitoefenen. De uitwerking van deze

bepalingen worden opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Voor de uittreksels door de vereniging versterkt, volstaan de handtekeningen van

de voorzitter of bij diens verhindering of ontstentenis de ondervoorzitter, en die van

een andere bestuurder

Benoeming van de bestuurders:

De algemene vergadering stelt in haar eerste en stichtende vergadering aan:

Bestuurders:

1. Dhr. Kofi Akuoku, in de functie van voorzitter van de vereniging en volledig bevoegd om namens de vereniging als college op te treden,

2. Dhr, Stephen Jones, in de functie van secretaris van de vereniging en volledig bevoegd om namens de vereniging als college op te treden.

3. Mevr. Elizabeth Owusu, in de functie van penningmeester van de vereniging en volledig bevoegd on' namens de

vereniging als college op te treden_

Te Antwerpen 12/01/2014

Voor echt verklaard en ondertekend:

De stichters:

Voor-

behouden aan flet Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

efern* g-19 ctril

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

ÎTZXkUI pue (.L

Coordonnées
KINGDOM FAITH OUTREACH MINISTRY, AFGEKORT : …

Adresse
ALFRED OSTSTRAAT 10, BUS 9 2140 BORGERHOUT(ANTW)

Code postal : 2140
Localité : Borgerhout
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande