KNOOPPUNT

Association sans but lucratif


Dénomination : KNOOPPUNT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 818.484.416

Publication

29/11/2013
ÿþM01] 2.2



-1-el) a^r In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Ondernemingsar : 818.484.416

Benaming

(voluit) : KNOOPPUNT VZW

(verkort) : KNOOPPUNT

Rechtsvorm : VZW

Zetel : TE BOELAERLEI 37 2140 BORGERHOUT

Onderwerp akte ÿ WIJZIGING STATUTEN - ONTSLAGEN EN BENOEMINGEN BESTUURDERS - VERGOEDING PENNINGMEESTER

Op de Algemene Vergadering van 24 mei 2012 nam de Algemene Vergadering van KNOOPPUNT VZW volgende besluiten : (uittreksel uit notulen Algemene vergadering 24 mei 2012)

(" " )

9.Ontslagen / benoemingen bestuursmandaten

Dries Vanhove (Vaartdijk, 11 Hofstade, geboren te Brugge op 4 mei 1965) en Johan Merlevede (A.Nobelstraat 14, Leuven, geboren te Oostende op 23 juli 1964) hebben hun mandaat neergelegd.met onmiddellijke ingang

De Raad van Bestuur draagt Dirk Van der Borgt ( Goedlevenstraat 110, 9041 Gent en geboren te Gent op 7 januari 1964) en Ronny Goossens (Steenweg op Blaasveld 39, 2801 Heffen en geboren te Mechelen op 5 juni 1967) voor als nieuwe bestuurders, ter vervanging.van Dries Vanhove en Johan Merlevede. De Algemene Vergadering bekrachtigt deze benoemingen.. De mandaten gaan in met onmiddellijke ingang.

Op de Algemene Vergadering van 19 juni 2013 nam de Algemene Vergadering van KNOOPPUNT VZW volgende besluiten : (uittreksel uit notulen Algemene vergadering 19 juni 2013)

11.Benoeming nieuwe bestuurders:

De Raad van Bestuur draagt Jef Maes (Breedstraat 143 9100 Sint-Niklaas, geboren te Hamme op 9 maart: 1955) als nieuw gedelegeerd bestuurder (namens boek.be,) voor, ter vervanging van Geert Joris, die met onmiddellijke ingang zijn mandaat neerlegt.. Verder draagt de Raad Van Bestuur Vicky Vermeulen' (Paallandenstraat 6, 8200 Sint Andries en geboren te Brugge op 11 april 1980) voor als bestuurder namens Die Keure en Jos Vlaminckx (Terhagelaan 9, 2160 Wommetgem en geboren te Ranst op 11 augustus 1948) als nieuwe (externe) bestuurder/penningmeester. De algemene vergadering bekrachtigt deze benoemingen. De; mandaten gaan met onmiddellijke ingang in..

12. Aanvaarding statutenwijziging voorgesteld door de Raad van Bestuur.

Alle aanwezigen gaan akkoord met uitzondering van MJ Publishing, die zich onthoudt.

De algemene vergadering legt de vergoeding voor een externe bestuurder vast op 250 euro per gepresteerd

dagdeel."

De gewijzigde statuten van Knooppunt VZW die alle voorgande vervangen zijn de volgende

Titel I. NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Artikel 1

De vereniging wordt genoemd "Knooppunt".

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

r 1

b

~n~.

,.a 1111111el791l 61yIAI

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Artikel 2

De vereniging heeft haar verenigingszetel te 2140 Borgerhout, Te Boelaerlei 37, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

De verenigingszetel kan door de Algemene Vergadering worden overgeplaatst naar een andere stad of gemeente op het Belgische grondgebied, volgens de nadere voorwaarden en formaliteiten die bij een statutenwijziging van toepassing zijn.

Artikel 3

§ 1. De vereniging heeft tot doel de opbouw, uitbouw, ondersteuning en promotie, exploitatie evenals het onderhoud van een gestructureerd geheel van digitale, administratieve, logistieke of andersoortige diensten, activiteiten of componenten voor de beschikbaarstelling aan eindgebruikers (ongeacht de doelgroep, het aantal eindgebruikers en de wijze van beschikbaarstelling) van digitale leermiddelen en andere kennis-, cultuur-, onderwijs- en wetenschappelijke content in een initieel niet-gematerialiseerde vorm, die samen met papieren of soortgelijke boeken worden aangeboden of op een andere wijze daarbij horen. Meer algemeen heeft de vereniging de educatieve, pedagogische, logistieke, administratieve en soortgelijke ondersteuning van het Onderwijs, in al zijn verschijningsvormen en voor aile doelgroepen, tot doel.

Het begrip "boek" moet in zijn meest brede betekenis worden begrepen (bv, algemeen, educatief, wetenschappelijk, vulgariserend/informatief), zoals gedefinieerd in de statuten en het huishoudelijk reglement van de vzw Boek.be  Huis van het Boek en de vzw Vlaamse Uitgevers Vereniging (VUV), beide met verenigingszetel te 2140 Borgerhout, Te Boelaerlei 37,

Het in het eerste lid bedoelde gestructureerd geheel kan echter ook worden aangewend voor de autonome beschikbaarstelling van digitale content die niet samen met een papieren of soortgelijk boek wordt aangeboden of op een andere wijze daarbij hoort,

§ 2. De vereniging mag alle feitelijke en rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van haar verenigingsdoel. Zij mag daartoe bovendien alle nodige of nuttige roerende en onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven, bezitten en vervreemden,

§ 3. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed worden aan het hoofddoel.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden door de Algemene

Vergadering, in overeenstemming met de wettelijke voorwaarden en formaliteiten op dit punt:

Titel Il. LIDMAATSCHAP VAN DE VERENIGING

Artikel 5

§ 1, Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt maar moet tenminste vier bedragen. De leden van de vereniging zijn de oprichters evenals de leden die krachtens artikel 6, § 1, c) van de Statuten definitief worden aanvaard door de Algemene Vergadering.

§ 2, Het aantal leden van de vereniging moet steeds met ten minste één eenheid het aantal leden van de Raad van Bestuur overtreffen.

Artikel 6

§ 1. Om effectief lid te worden en te blijven van de vereniging, moet men:

a)De bepalingen van de Wet van 27 juni 1921 en de Statuten van de vereniging onderschrijven en eerbiedigen;

b)Effectief lid zijn van de vzw Vlaamse Uitgevers Vereniging (VUV), zoals hierboven nader vereenzelvigd, en blijvend aan de voorwaarden voor lidmaatschap van deze vereniging voldoen.

En/of effectief lid zijn van de vzw ADEB (Association Des Editeurs Belges) met verenigingszetel Huart Hamoiriaan 1 bus 34, 1030 Schaarbeek, en blijvend aan de voorwaarden voor lidmaatschap van deze vereniging voldoen.

c)Definitief ais lid van de vereniging worden aanvaard door de Algemene Vergadering, met een bijzondere meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden; de Algemene Vergadering beslist soeverein en zonder nadere motiveringsplicht over elk verzoek tot opneming als lid, op voordracht van de Raad van Bestuur die aanvragen tot lidmaatschap voorlopig kan honoreren, opschorten of afwijzen in afwachting van de beslissing van de Algemene Vergadering; kandidaatstellingen tot het lidmaatschap kunnen schriftelijk of via e-mail worden ingediend, geadresseerd aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

§ 2. De effectieve leden van de vereniging betalen een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage. Het bedrag ervan wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. Deze bijdrage kan echter niet meer zijn dan 25.000 euro op jaarbasis.

§ 3. De lidmaatschapsbijdrage is verschuldigd op het door de Raad van Bestuur bepaalde tijdstip, Zij is definitief verworven na betaling, ook ingeval van later vrijwillig ontslag of uitsluiting uit de vereniging.

Artikel 7

§ 1. Het lidmaatschap van de vereniging is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting,

overlijden of ontbinding met of zonder vereffening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

§ 2. Vrijwillig ontslag geschiedt door een schriftelijke of elektronische ontslagbrief, geadresseerd aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur, Het vrijwillig ontslag heeft uitwerking op de datum van daadwerkelijke ontvangst van de ontslagbrief.

§ 3. Tot de uitsluiting van een lid kan te allen tijde, zonder aanwezigheidsquorum en zonder nadere motivering, worden beslist worden door de Algemene Vergadering, met een bijzondere meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De uitsluiting van het betreffende lid moet als dusdanig voorafgaand zijn geagendeerd, met vermelding van de naam van het lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld of overwogen. Dit lid mag deelnemen aan het deel van de Algemene Vergadering waarop over zijn uitsluiting wordt beslist en mag daarover ook meestemmen. Ingeval van daadwerkelijke uitsluiting dient hij de vergadering meteen te verlaten.

De uitsluiting gaat in op de datum waarop de Algemene Vergadering rechtsgeldig de beslissing tot uitsluiting heeft genomen, Zij wordt, door de zorgen van de Voorzitter van de Raad van Bestuur of van de Gedelegeerd Bestuurder indien deze werd aangesteld, aangetekend aan het betreffende lid ter kennis gebracht. Daartegen staat geen intern verhaal open.

De uitsluiting als effectief lid van de vereniging heeft van rechtswege ook het onmiddellijke verval van een eventueel bestuursmandaat tot gevolg.

§ 4. een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, evenals zijn erfgenamen, kan de in het verleden betaalde lidmaatschapsbijdragen niet terugvorderen en kan op geen enkele wijze aanspraak maken op de onroerende en roerende bezittingen, reserves, fondsen en (werkings)middelen van de vereniging.

Artikel 8

De vereniging kan toegetreden leden of ereleden aanvaardenlaanwijzen. Deze worden niet aanzien als effectieve leden van de vereniging en hebben geen aanwezigheid- en stemrecht op de Algemene Vergadering.

Toegetreden leden kunnen genieten van de diensten, activiteiten en voordelen die door de vereniging worden aangeboden, tegen betaling van de daar tegenoverstaande vergoeding. De concrete rechten en plichten van de toegetreden leden kunnen nader worden omschreven in het Huishoudelijk Reglement zoals bedoeld in artikel 21 van de Statuten.

Titel Iil, ALGEMENE VERGADERING

Artikel 9

De Algemene Vergadering bestaat uit alle effectieve leden van de vereniging.

De eerste Algemene Vergadering is samengesteld uit de oprichters van de vereniging.

Artikel 10

De Algemene Vergadering is als enige bevoegd voor:

-De wijziging van de Statuten;

-De benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-De benoeming en de afzetting van de eventuele commissarissen en het bepalen van hun eventuele

bezoldiging;

-De kwijting aan de bestuurders en de eventuele commissarissen;

-De goedkeuring van de begroting en de jaarrekening;

-De ontbinding van de vereniging;

-De definitieve aanvaarding en de uitsluiting van effectieve leden;

-De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

-Alle andere beslissingen waarvoor de Statuten de Algemene Vergadering als enig bevoegd orgaan

aanwijzen.

Artikel 11

§ 1. Jaarlijks wordt een Gewone Algemene Vergadering gehouden voor 30 juni, op de verenigingszetel van de vereniging of op enige andere door de Raad van Bestuur aangewezen plaats. Het uur wordt bepaald door de Raad van Bestuur. Alle effectieve leden moeten ter vergadering worden uitgenodigd.

De Gewone Algemene Vergadering keurt de rekeningen voor het voorbije boekjaar en de begroting voor het lopende boekjaar al dan niet goed, op voordracht van de Raad van Bestuur. Ingeval van goedkeuring verleent zij décharge aan de bestuurders en de commissaris indien deze werd aangesteld,

§ 2. buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden op initiatief van ten minste twee bestuurders of op verzoek van ten minste één vijfde van de effectieve leden van de vereniging. Laatstgenoemden richten hun verzoek in die zin aan de Raad van Bestuur, met vermelding van de agendapunten die zij behandeld willen zien. De Raad van Bestuur kan, naar eigen inzicht, steeds bijkomende punten aan de agenda toevoegen.

§ 3. De bijeenroeping geschiedt ten minste veertien kalenderdagen vôôr de vergadering bij gewone brief of bij e-mailbericht, zowel voor de Gewone als voor de Buitengewone Algemene Vergadering. Indien de uitsluiting van een effectief lid is geagendeerd, dient de uitnodiging ten overstaan van dit lid echter aangetekend te worden verzonden,

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen op initiatief van of namens de Voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens verhindering, van de Ondervoorzitter of de Gedelegeerd Bestuurder indien deze werd aangesteld,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, en bevat een duidelijke en gedetailleerde opgave van de agenda zoals vastgesteld door de Raad van Bestuur.

§ 4. Indien minimaal één twintigste van de effectieve leden van de vereniging schriftelijk of via e-mail om de opname van een agendapunt verzoekt, moet de Raad van Bestuur dit verzoek honoreren, voor zover dit verzoek uiterlijk vijf kalenderdagen vóbr de Algemene Vergadering wordt geformuleerd. Zo nodig zendt de Raad van Bestuur een aangevulde agenda aan de leden na.

Artikel 12

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of, indien deze verhinderd is, door de Ondervoorzitter. Indien ook deze verhinderd is, neemt de oudste aanwezige bestuurder het voorzitterschap van de vergadering waar.

Artikel 13

§ 1, leder effectief lid van de vereniging mag zich laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering door een volmachtdrager, voorzien van een schriftelijke, gedateerde en ondertekende volmacht, op voorwaarde dat de gevolmachtigde effectief lid is van de vereniging dan wel een aangestelde van de volmachtgever. Een gevolmachtigde kan slechts één lid van de vereniging vertegenwoordigen. Enige andere vertegenwoordiging of bijstand is niet toegelaten ter Algemene Vergadering.

§ 2. Derden kunnen alleen deelnemen aan de Algemene Vergadering op voordracht van ten minste één bestuurder en voor zover minstens de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde leden zich daartegen niet verzet, Deze derden hebben in geen geval stemrecht ter vergadering.

Artikel 14

§ 1. De Algemene Vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk en ondubbelzinnig op de agenda staan. Ter vergadering kan niet van de agenda worden afgeweken.

§ 2. Elk effectief lid van de vereniging, oprichters zowel als naderhand toegelaten leden, heeft één stem ter Algemene Vergadering, De vertegenwoordiger van de vzw Boek.be -- Huis van het Boek vzw, hierboven nader vereenzelvigd, heeft evenwel een vetorecht voor elke beslissing van de Algemene Vergadering die de goede werkmg of het voortbestaan van cie vereniging, de verwezenlijking van haar verenigingsdoel of haas pecuniaire of morele belangen ernstig in gevaar brengt of dreigt te brengen. Zo nodig neemt de bedoelde vertegenwoordiger ter vergadering een actieve bemiddelende rol op, in het belang van de vereniging.

§ 3. In gewone gevallen kan de Algemene Vergadering zonder aanwezigheidsquorum geldig besluiten nemen met een eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Onthoudingen worden niet in rekening gebracht bij het bepalen van gewone meerderheden. Indien de Wet of de Statuten evenwel in een gekwalificeerde meerderheid voorzien, wordt een onthouding gelijkgesteld met een negatieve stem. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

Besluiten in verband met een statutenwijziging, doelwijziging, uitsluiting van leden, vrijwillige ontbinding of omzetting, kunnen evenwel slechts worden genomen met inachtneming van de aanwezigheids- en/of meerderheidsvoorwaarden van de Wet van 27 juni 1921,

Een wijziging van de Statuten van de vereniging moet duidelijk en ondubbelzinnig worden geagendeerd door de Raad van Bestuur, De nieuwe tekst van de statuten, of minstens van het gewijzigde onderdeel daarvan, moet verplicht als bijlage aan de agenda worden gehecht, De Algemene Vergadering kan slechts over de voorgestelde statutenwijziging beslissen indien ten minste twee derden van de effectieve leden van de vereniging aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging van de Statuten kan slechts worden aangenomen met een bijzondere meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Indien een wijziging van het verenigingsdoel wordt voorgesteld, is de statutenwijziging slechts aangenomen met een bijzondere meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Indien het vereiste aanwezigheidsquorum op de Algemene Vergadering niet wordt gehaald, dan moet een nieuwe Algemene Vergadering worden samengeroepen. Tussen de beide Algemene Vergaderingen moet een termijn verstrijken van ten minste vijftien voile kalenderdagen. De tweede Algemene Vergadering kan zonder aanwezigheidsquorum, maar met inachtneming van de wettelijke vereiste meerderheid, beslissen over de voorgestelde statutenwijziging.

§ 4. De notulen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een register en ondertekend door de Voorzitter van de Raad van Bestuur en één andere bestuurder. Het verslag wordt aan alle effectieve leden van de vereniging bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende Algemene Vergadering. Toegetreden leden en ereleden kunnen op informeel verzoek een afschrift van het verslag bekomen.

TITEL IV. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 15

§ 1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie leden, benoemd door de Algemene Vergadering bij een twee derde meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, zonder aanwezigheidsquorum.

Alleen natuurlijke personen kunnen zitting hebben in de raad van bestuur. Rechtspersonen worden vertegenwoordigd door de natuurlijke persoon die in hun Statuten is genoemd of die door hen daartoe speciaal is aangewezen, Alle leden van de Raad van Bestuur dienen een aantoonbare band met en een aantoonbare expertise in het boekenvak te hebben,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 2, De vertegenwoordigers van de vzw Boek.be  Huis van het Boek en de vzw Vlaamse Uitgevers Vereniging (VUV), hierboven nader vereenzelvigd, maken van rechtswege deel uit van de Raad van Bestuur, na bekrachtiging door de Algemene Vergadering.

De vertegenwoordiger van de vzw Boek.be  Huis van het Boek wordt door de Raad van Bestuur van de vereniging aangeduid. Dit moet een extern bestuurder van die vereniging zijn of, indien deze is aangesteld, de gedelegeerd bestuurder daarvan, tenzij de gedelegeerd bestuurder een uitgever, importeur of boekhandelaar is of een natuurlijk persoon die de vereniging wegens zijn aantoonbare deskundigheid en ervaring in de materie namens de vereniging afvaardigt middels een schriftelijke, gedateerde en ondertekende volmacht, op voorwaarde evenwel dat minstens de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders zich daar niet tegen verzet, De bedoelde aangestelde is tot geheimhouding gehouden ten overstaan van derden met betrekking tot alle informatie en beslissingen waarvan hij op de bestuursvergadering kennis neemt , Indien niet aan deze voorwaarde voldaan is, heeft de Raad van Bestuur van de vereniging het recht de vertegenwoordiger van de vzw Boek.be  Huis van het Boek voorlopig te weigeren als bestuurslid, totdat aan deze statutaire voorwaarde is voldaan en onverminderd de bevoegdheden van de Algemene Vergadering op dit punt, In voorkomend geval kan de vzw Boek.be  Huis van het Boek echter wel, naar eigen inzicht, steeds een natuurlijke persoon naar de bestuursvergaderingen van de vereniging afvaardigen om haar belangen waar te nemen en akte te nemen van het beraad en de genomen beslissingen, zonder dat enig orgaan van die vereniging zich daartegen kan verzetten, De bedoelde persoon heeft evenwel geen stemrecht ter vergadering van de raad van bestuur.

De Raad van Bestuur wijst, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, in zijn midden een Voorzitter en een Ondervoorzitter aan.

De Raad van Bestuur kan, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, in zijn midden een Secretaris aanwijzen.

De Raad van Bestuur kan tevens, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, in zijn midden of een externe partij met aantoonbare deskundigheid en ervaring in de materie als Penningmeester aanwijzen.

§ 3. De bestuurders oefenen hun mandaat in de regel kosteloos uit, maar van deze regel kan worden afgeweken indien de aangewezen Voorzitter en/of Penningmeester als extern expert werden aangetrokken ln voorkomend geval zal door de Raad van Bestuur een passende en redelijke vergoeding worden bepaald die in verhouding staat tot de prestaties en die jaarlijks zal geëvalueerd worden.

Artikel 16

§ 1. De bestuurders worden verkozen voor een initiële termijn van vier jaar,

Dit mandaat is maximaal één keer hernieuwbaar, voor een maximale termijn van vier jaar,

De bijzondere mandaten waarvan sprake in artikel 15, § 2, derde en vierde lid, worden uitgeoefend voor

dezelfde initiële termijn, met dezelfde mogelijkheid tot hernieuwing, tenzij de Raad van Bestuur daar anders

over beslist.

§ 2, Een bestuurder kan door de Algemene Vergadering worden ontslagen bij een twee derde meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, zonder aanwezigheidsquorum. Het ontslag van de bestuurder moet behoorlijk zijn geagendeerd, met vermelding van de naam van de betreffende bestuurder. Op zijn verzoek kan de bestuurder worden gehoord door de Algemene Vergadering. Het ontslag gaat onmiddellijk in, behoudens uitdrukkelijk andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering.

§ 3, Een bestuurder kan te allen tijde vrijwillig ontslag nemen. Dit ontslag dient schriftelijk of via e-mail te gebeuren, geadresseerd aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. De ontslagnemende bestuurder dient een redelijke opzegtermijn, die niet korter kan zijn dan zestig kalenderdagen, in acht te nemen, Tijdens de opzegtermijn dient de bestuurder op een behoorlijke wijze zijn taken en verantwoordelijkheden als bestuurder verder te vervullen.

§ 4. Ais een bestuursmandaat openvalt, kunnen de overblijvende bestuurders voorlopig in de vervanging van de ontslagen of ontslagnemende bestuurder voorzien totdat de Algemene Vergadering, op haar eerstvolgende zitting, definitief het openstaande mandaat invult. De nieuw aangestelde bestuurder doet het mandaat uit van de bestuurder wiens mandaat vacant was, tenzij de Algemene Vergadering uitdrukkelijk anders beslist.

Artikel 17

§ 1. De Raad van Bestuur van de vereniging vergadert vier maal per jaar en verder telkens als het belang van de vereniging dit noodzaakt. De vergaderingen van de Raad van Bestuur van de vereniging gaan telkens de vergaderingen van de Raad van Bestuur van de vzw Boek.be  Huis van het Boek vooraf,

§ 2. De Raad van Bestuur kan worden bijeengeroepen door de Voorzitter, de Ondervoorzitter, de vertegenwoordiger van de vzw Boek.be  Huis van het Boek of twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk of via e-mail en, behoudens bij hoogdringendheid, ten minste acht kalenderdagen op voorhand. Zij vermeldt dag, plaats en uur en bevat een gedetailleerde opgave van de agenda. Alleen over geagendeerde punten kan ter vergadering worden beslist. Variapunten worden slechts ter kennisgeving/informatie meegedeeld of behandeld.

§ 3, De Raad van bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter, bij diens verhindering door de Ondervoorzitter en bij verhindering van deze laatste door de oudste der aanwezige bestuurders.

§ 4, De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen wanneer minstens de helft van zijn leden aanwezig zijn, of vertegenwoordigd overeenkomstig § 6.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 5. De Raad van Bestuur streeft ernaar om zoveel als mogelijk bij consensus te beslissen. Indien er toch tot stemming moet worden overgegaan, beschikt iedere bestuurder over één stem. De besluiten van de Raad van Bestuur moeten worden goedgekeurd door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

De vertegenwoordiger van de vzw Boek.be  Huis van het Boek in de Raad van Bestuur heeft evenwel een vetorecht voor elke beslissing van de raad die de goede werking of het voortbestaan van de vereniging, de verwezenlijking van haar verenigingsdoel of haar pecuniaire of morele belangen ernstig in gevaar brengt of dreigt te brengen.

§ 6. Een bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder middels een schriftelijke, gedateerde en ondertekende volmacht, Een bestuurder mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken_

Een bestuurder kan zich, in voorkomend geval, ook laten vertegenwoordigen door een aangestelde van de rechtspersoon die hij vertegenwoordigt, middels een schriftelijke, gedateerde en ondertekende volmacht, op voorwaarde evenwel dat minstens de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders zich daar niet tegen verzet. De bedoelde aangestelde is tot geheimhouding gehouden ten overstaan van derden met betrekking tot alle informatie en beslissingen waarvan hij op de bestuursvergadering kennis neemt.

§ 7. Van elke vergadering van de Raad van Bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de Voorzitter en aan alle bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering,

Artikel 18

§ 1. De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij kan optreden als eiser, verweerder of tussenkomende partij in alle rechtsgedingen en beslist autonoom over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen,

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen en van het opheffen van hypotheken.

§ 2. Alle bevoegdheden die niet dcor de Wet of de Statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Artikel 19

§ 1. De Raad van Bestuur kan, bij gewone meerderheid van stemmen, zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan twee Gedelegeerd Bestuurders, die al dan niet lid van de Raad van Bestuur zijn.

De aanstelling van de Gedelegeerd Bestuurders gebeurt voor de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn. indien de termijn van aanstelling onbepaald is, kan de delegatie op elk ogenblik worden herroepen.

§ 2. Elke Gedelegeerd Bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen, met inachtneming van een redelijke opzegtermijn die echter niet korter kan zijn dan dertig kalenderdagen. Dit gebeurt schriftelijk of via e-mail, geadresseerd aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur, De betreffende Gedelegeerd Bestuurder dient op een behoorlijke wijze zijn taken en verantwoordelijkheden te vervullen totdat de opzeggingstermijn is verstreken of de Raad van Bestuur zijn ontslag voordien al formeel heeft aanvaard.

§ 3. De Gedelegeerd Bestuurders zijn, behoudens uitdrukkelijke beperking door de Raad van Bestuur, gezamenlijk bevoegd voor alle aspecten van het dagelijks bestuur van de vereniging en voor het gebruik van de maatschappelijke handtekening verbonden aan dit bestuur, Voor courante financiële handelingen die een bedrag van 10.000 euro in hoofdsom niet overtreffen, kunnen zij evenwel alleen optreden. Hetzelfde geldt voor handelingen van louter secundair belang of van praktische of administratieve aard.

Onder "dagelijks bestuur" vallen met name de handelingen die nodig of nuttig zijn voor de dagelijkse werking van de vereniging, handelingen van louter secundair belang of van praktische of administratieve aard, dringende handelingen indien het niet mogelijk is om de Raad van Bestuur tijdig samen te roepen evenals alle handelingen die betrekking hebben op het personeelsbeleid van de vereniging.

Artikel 20

Om tegenover derden de vereniging rechtsgeldig te vertegenwoordigen en te verbinden, is tegelijk vereist en volstaat de gezamenlijke handtekening van de Voorzitter of de Ondervoorzitter van de Raad van Bestuur en van één andere bestuurder, of nog, van de Gedelegeerd Bestuurder(s) binnen de grenzen van zijn/hun statutaire bevoegdheid.

Artikel 21

De Raad van Bestuur kan, met een bijzondere meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, een Huishoudelijk Reglement aannemen en verder wijzigen, dat de bepalingen van de Statuten verduidelijkt of aanvult. Ingeval van tegenstrijdigheid tussen de Statuten en het Huishoudelijk Reglement, hebben de Statuten steeds voorrang. Het Huishoudelijk Reglement wordt op een behoorlijke wijze ter kennis gebracht van alle leden van de vereniging, zonder onderscheid.

TITEL V. DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 22

§ 1, Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

i

Luik B - Vervolg

§ 2, Elk laar geeft de Raad van Bestuur rekenschap aan de Gewone Algemene Vergadering over zijn beleid" tijdens het afgelopen boekjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorige boekjaar en legt de begroting voor van het lopende boekjaar. Beide worden op de genoemde vergadering onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering, die bij die gelegenheid ook décharge kan geven aan de bestuurders en, in voorkomend geval, aan de commissaris.

Artikel 23

§ 1. De Algemene Vergadering beslist over de ontbinding van de vereniging, op de wijze en onder de voorwaarden en formaliteiten bepaald in de Wet van 27 juni 1921.

§ 2, Ingeval van ontbinding van de vereniging wordt het overblijvende actief, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, overgedragen aan een vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig verenigingsdoel, aan te duiden door de Algemene Vergadering.

Artikel 24

§ 1. Alle stemmingen in de schoot van organen van de vereniging zijn openbaar, behoudens indien ze personen betreffen,

§ 2. Bij het al dan niet voldoen aan stemmeerderheden ter uitvoering van deze Statuten, wordt het vereiste aantal stemmen steeds naar boven afgerond, ongeacht het eerste cijfer na de komma.

Artikel 25

De Wet van 27 juni 1921 is onverkort van toepassing op alles wat niet is geregeld in de Statuten en, in

voorkomend geval, het Huishoudelijk Reglement dat krachtens de Statuten is uitgevaardigd.

Statuten zoals goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de verening van 19 juni 2011

MOD2.2

Op de laatste blz. van Lui B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

14/07/2015
ÿþ f _~á~_" ~ ;{ ~! ~ MOR 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I111u~u~umu~~w~~~~u

*1510135



RechlbinK ven k9aphandel

Astwerpan

0 3 JULI 2015

afddinetwerpen



Ondernemingsnr : 818.484.416

Benaming

(voluit} : Knooppunt vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Te Boelaerlei 37, 2140 Borgerhout

Onderwerp akte : ONTSLAGEN EN BENOEMINGEN BESTUURDERS

Op de Algemene Vergadering van 27 mei 2014 werd de benoeming van Mevrouw Vicky Adriaensen (Gemeentelaan 31, 2381 Weelde, geboren te Turnhout op 03/12/1973) ais bestuurder van de vereniging goedgekeurd en werd het ontslag van de Heer Dirk Van der Borght (Goedlevenstraat 11 Gent, geboren te Gent op 07/01/1964) als bestuurder geakteerd. Voorts werd het mandaat van de Heer Thom Pelckmans (Heidebloemlei 41 Schoten, geboren te Lier op 11/02/1973) als bestuurder herbekrachtigd en werd hij verkozen tot Voorzitter van de vereniging. Tenslotte werd ook het mandaat van mevrouw Marleen Venken (Steenweg Diest 56 Zichem, geboren te Biazen op 0911211967) als bestuurder van de vereniging herbekrachtigd.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN 27 MEI 2014

7. Benoeming en ontslag bestuurders,

De Raad van Bestuur draagt Vicky Adriaensen (Van In) voor als nieuwe bestuurder, ter vervanging van Dirk Van der Borgt (Van In) die ontslag neemt ais bestuurder. De Algemene Vergadering bekrachtigt deze benoeming.

Het bestuursmandaat dat Thom Pelckmans opnam op 13/01/2010 wordt verlengd voor een termijn van vier jaar. Op voordracht van de Raad van Bestuur wordt Thom Pelckmans tevens met unanimite¬ t benoemd als Voorzitter vanaf 28/05/2014.

Het bestuursmandaat dat Marleen Venken opnam op 24/04/2010 wordt verlengd voor een termijn van vier jaar.

Notulen opgemaakt door Jef Maes (Gedelegeerd Bestuurder Knooppunt vzw).

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
KNOOPPUNT

Adresse
TE BOELAERLEI 37 2140 ANTWERPEN (BORGERHOUT)

Code postal : 2140
Localité : Borgerhout
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande