KONINKLIJK BALLET VAN VLAANDEREN, AFGEKORT : K.B.V.V.

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJK BALLET VAN VLAANDEREN, AFGEKORT : K.B.V.V.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.943.765

Publication

19/02/2014
ÿþG MOD 22

1, 11.11_i In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111111113131111

ieri4140Pri 4" *r4' qefebanis

yen Koapt14,-,, ., ,s, 0,1 °Mie

Griffie 0.

e 2014

Ondernemingsnr 0410.943.765

Benaming

(voluit) Koninklijk Ballet van Vlaanderen

Voorbehouder

aan het

Belgisch Staatsbla

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kattendijkdok-Westkaai 16, 2000 Antwerpen

Onderwerp akte: ontbinding en invereffeningstelling

Op de buitengewone algemene vergadering van 13 januari 2014 werden volgende beslissingen genomen aangaande de vrijwillige ontbinding en invereflingstelling van de vzw Koninklijk Ballet van Vlaanderen:

Eerste besluit: Ontbinding en in vereffeningsteiling onder tijdsbepaling

De algemene vergadering besliste de vereniging te ontbinden en in vereffening te stellen op de eerste' kalenderdag te rekenen vanaf 00u00 volgend op de Datum van de Akte tot Vaststelling. 01 / 02 / 2014

Onder 'Datum van de Akte tot Vaststelling wordt begrepen: het tijdstip van het authentiek verlijden van de, 'akte van overdracht' bedoeld in artikel 58, tweede lid, 8° V&S-wet juncto artikelen 770 en 762 W. Venn. In het' kader van de Inbrengverrichting.

Onder 'Inbreng' of Inbrengverrichting' wordt begrepen; de inbreng om niet van algemeenheid door de vzw , Koninklijk Ballet van Vlaanderen in de Vlaamse Opera vzw om met toepassing van en overeenkomstig artikel 58 V&S-wet deze verrichting te onderwerpen aan de mogelijkheid vervat in artikel 670, tweede lid, van het W. Venn. en de voorgenomen inbreng om niet van een algemeenheid te verrichten met toepassing van de ' bepalingen van de artikelen 770, 760 tot 762 en 764 tot 767 W. Venn. zodanig dat de beoogde inbreng de. rechtsgevolgen heeft zoals voorzien in artikel 763 W. Venn.

Tweede besluit: Aanstelling van vereffenaar

De algemene vergadering besliste als vereffenaar aan te stellen en stelde hiertoe aan;

De heer Rik CRIVITS, advocaat, kantoorhoudende te 8000 Brugge, Ezelstraat 25 die dit mandaat aanvaardt.

Perde besluit: Bevoegdheden van de vereffenaar

De algemene vergadering besliste aan de vereffenaar de meest uitgebreide machten te verlenen. Hij is' bevoegd om beslissingen te nemen voor alle aangelegenheden met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, zonder hiertoe machtiging van de algemene - vergadering te moeten vragen in de gevallen waarin dit vereist zou zijn.

ln het bijzonder zal de vereffenaar de macht hebben aan aile zakelijke rechten, voorrechten en ontbindende, vorderingen te verzaken, opheffing te verlenen voor of na betaling van alle inschrijvingen van voorrechten of , hypotheken, overschrijvingen, beslag of bevel, verzet en beletsel, en de hypotheekbewaarder vrij te stellen van, de verplichting ambtshalve inschrijving te nemen,

De vereffenaar zal lasthebbers mogen aanstellen en ze algemene of bijzondere machten toekennen die zij passen zullen oordelen.

De vereffenaar zal het beheer over de bankrekening(en) van de vereniging kunnen waarnemen.

De opsomming is exemplatief en niet limitatief.

De vereffenaar wordt ervan ontslagen een Inventaris op te maken en zal zich mogen beroepen op de boeken en bescheiden van de vereniging.

; De vereniging wordt geldig vertegenwoordigd voor aile handelingen dcor de vereffenaar. Buiten speciale

machtiging, worden alle aktes die de vereniging In vereffening betreffen, zelfs de aktes waarin een publieke of ..rninisteriâle ambtenaar tussenkomt, door de vereffenaar zelfgetekend.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

.1

a M002.2

K e.

1 Vierde besluit: Vergoeding van de vereffenaar

Het mandaat van de vereffenaar is bezoldigd.

Vijfde besluit: Uitvoering van de genomen beslissingen en delegatie van machten

De algemene vergadering verleende aile bevoegdheden aan de vereffenaar met het oog op de uitvoering van de genomen beslissingen.

De algemene vergadering verklaarde de vereffenaar aan te stellen als bijzonder mandataris van de vereniging teneinde over te gaan tot aile in art, 23 lo art, 26novies §1 V&S Wet voorziene en opgelegde publicaties en/of neerleggingen alsook teneinde over te gaan tot de doorhaling van de inschrijving van de vereniging ln de Kruispuntbank voor Ondernemingen en in voorkomend geval ten aanzien van de belastingsadministraties (o.m, BTW) aile andere mogelijke meldingen, doorhalingen en wijzigingen te doen die vereist zijn ten gevolge van de ontbinding van de vereniging.

Deze machtiging zal tevens geldig zijn na afsluiting van de vereffening, teneinde over te gaan tot aile vereiste publicaties en/of neerteggingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2014 - Annexes du Moniteur belge Te dien einde mag de vereffenaar, in naam van de vereniging, alle verklaringen afleggen, aile documenten en stukken ondertekenen en, in het algemeen, het nodige ondernemen.

Zesde besluit; Bepalen van de voorwaarden van de vereffening

De algemene vergadering besliste dat de vereffenaar de vereffeningswerkzaamheden naar eigen inzichten en volgens de toepasselijke wettelijke bepalingen en overeenkomstig hetgeen beslist werd in het derde besluit van dit agendapunt, zal kunnen uitvoeren.

De algemene vergadering besliste verder aangaande de passiva dat voor zover er zich na de ontbinding en In vereffeningstelling nog schuldeisers zouden aandienen wiens vordering dateert of haar oorsprong vindt in feiten van voor de Akte tot Vaststelling, de vereffenaar ais enige opdracht heeft deze schuldeisers in kennis te stellen van de inbrengverrichting en het rechtsgevolg daarvan met name dat Vlaamse Opera het geheel van de activa en passive van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen heeft overgenomen,

Zevende besluit: Bepalen van de bestemming van het vermogen

In het kader van de ontbinding en in vereffeningstelling dient de bestemming van het vermogen bepaald te worden.

Voor zover er tijdens de vereffening nog activa zouden opduiken die toekomen aan het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en die niet inbegrepen zijn in de Inbreng, besliste de algemene vergadering dat in lijn met de beslissing tot inbreng, het netto-saldo van deze activa (na vereffening van vereffeningskosten en mogelijke passive) zal toekomen aan de Vlaamse Opera.

Achtste besluit: Bepalen van het archief

De algemene vergadering heeft verwezen naar het Inbrengvoorstel waarin werd voorzien dat het geheel van

de archieven, administratie en boekhoudkundige documenten bewaard zullen worden door Vlaamse Opera.

Voor zover als nodig besliste de algemene vergadering derhalve dat de in de statuten voorziene bepaling houdende de overdracht van het archief aan het 'Archief en Museum voor het Vlaamse Cultuurleven", zonder voorwerp is geworden.

Negende besluit: Vaststelling van het einde van het mandaat van de bestuurders

Gelet op de beslissing tot de ontbinding en in vereffeningstelling gevolgd door de aanstelling van een vereffenaar, stelde de vergadering vast dat op de dag van de ontbinding en in vereffeningstelling vanaf 00u00 een einde komt aan het mandaat van de actueel in functie zijnde bestuurders van de vereniging:

" De heer Pol Barnells (voorzitter)

" De heer Jan De Groof

" De heer Peter Vandamme

.De heer André Gantman

.De heer Roger Claeys

-s.

4 I

t

Moo 2.2

Luik B Vervolg

" Mevjouw Marie (Mieke) Van Nuland

Mevrouw Cindy Van Paesschen

"De heer Franky (Frank) Van Massenhove

'De heer Luc Jansegers (ondervoorzitter)

'De heer Lieven Decaluwé

.Mevrouw Annick Schramme

"De heer Philip Meylen

.De heer Paul Cools

.Mevrouw Freya Poppe

" Mevrouw Kristel (Kiki) Vervloessem

Tiende besluit: Kwijting aan de bestuurders voor de vervulling van hun mandaat

De algemene vergadering nam kennis van de staat van activa en passiva per 31 december 2013. De algemene vergadering verleende, bij afzonderlijke stemming, met eenparigheid van stemmen kwijting aan de bestuurders voor de vervulling van hun mandaat tot op 13 januari 2014. "

bij uittreksel voor de VZW Koninklijk Ballet van Vlaanderen

Rik Crivits

vereffenaar

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

4

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

14/02/2014
ÿþmal

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

2134215 na neerlegging ter griffie van de akte

ttie.'rgi;legtl ter gFrffleYt~:â i:' (,)cridat°e e°oaeaebandei to Antricrpcn, op

0 a FEB, 2014

Griffie



i



*19093281*





Ondernerningsnr : 0410.943.765

Benaming :

(voluit) Koninklijk Ballet van Vlaanderen

(verkort) K.B.v.V.

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kattendijkdok-Westkaai 16

2000 Antwerpen

Onderwerp akte : INBRENG OM NIET VAN EEN ALGEMEENHEID

in overeenstemming met de bepalingen van artikel 58 V&S-Wet j° artikelen

670, 770, 760 tIm 762 en 764 t/m 767 W.Venn,

Uit een akte tot vaststelling van de inbreng van een algemeenheid verleden voor Erik Celis, geassocieerd notaris te Antwerpen, op 31 januari 2014 op gezamenlijk verzoek van de vereniging zonder winstoogmerk "Koninklijk Ballet van Vlaanderen", in het kort "K.B.v.V.", rechtspersonenregister Antwerpen 0410.943.765, met zetel te 2000 Antwerpen, Kattendijkdok-Westkaai 16 (hierna "K.B.v.V."), enerzijds, en de vereniging zonder winstoogmerk "Vlaamse Opera", in het kort "VLOPERA", rechtspersonenregister Antwerpen 0890.626.977, met zetel te 2018 Antwerpen, Van Ertbornstraat 8 (hierna "Vlaamse Opera"), anderzijds (de "Akte tot Vaststelling van de Inbreng van Algemeenheid" of ook de "Akte tot Vaststelling"), blijkt - na de voorafgaande uiteenzettingen door partijen - het volgende:

1. Goedkeuring voorstel tot inbreng om niet van een algemeenheid en vermogensovergang

Het voorstel tot inbreng om niet van de algemeenheid van K.B.v.V. (de "Algemeenheid") in Vlaamse Opera (hierna het "inbrengvoorstel") opgesteld door de respectievelijke bestuursorganen van K.B.v.V. en Vlaamse Opera in overeenstemming met artikel 58 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (afgekort "V&S-wet") juncto artikelen 670, tweede lid, en 770 juncto 760, §2, W.Venn, bij akte verleden voor Erik Celis, geassocieerd notaris te Antwerpen, op 25 november 2013 en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad op 6 december daarna onder nummer 20131206-183389 voor K.B.v.V, en op diezelfde datum onder nummer 20131206-183390 voor Vlaamse Opera, werd op definitieve wijze goedgekeurd door alle bevoegde organen van K.B.v.V. respectievelijk Vlaamse Opera.

Er werd door K,B.v.V. en Vlaamse Opera bovendien uitdrukkelijk ervoor gekozen om de inbreng om niet van de Algemeenheid van K.B.v.V. in Vlaamse Opera (de "Inbrengverrichting" of ook de "Inbreng") overeenkomstig de voorwaarden en modaliteiten opgenomen in het Inbrengvoorstel te verrichten met toepassing van en overeenkomstig artikel 58 V&S-wet juncto artikel 670, tweede lid, W.Venn. en de Inbrengverrichting te onderwerpen aan de regeling omschreven in de artikelen 770, 760 t/m 762 en 764 t/m 767 W.Venn, en zonder enige animus donandi of vrijgevigheid zodat de Inbrengverrichting de rechtsgevolgen heeft zoals voorzien in artikel 763 W.Venn. en bovendien volgens de voorwaarden en modaliteiten omschreven In het Inbrengvoorstel en in de Akte tot Vaststelling van de Inbreng tot Algemeenheid.

Er werd vaststelling gedaan van de Inbreng om niet van de Algemeenheid van K.B.v.V. in Vlaamse Opera en de daarmee gepaard gaande vermogensovergang waarbij het gehele vermogen van K.B.v.V., omvattende alle activa en passiva van K.B.v.V., met inbegrip van de ingebrachte vermogensbestanddelen zoals nader omschreven in de Akte tot Vaststelling, van rechtswege en onder algemene titel, met alle rechten en verplichtingen, niets uitgezonderd, om niet is overgegaan naar Vlaamse Opera; en dit zonder ontbinding van rechtswege van de Inbrengende Rechtspersoon, K.B.v.V., die na de realisatie van de Inbrengverrichting in principe als rechtspersoon blijft voortbestaan, het laatste evenwel onverminderd haar ontbinding ingevolge een uitdrukkelijke beslissing daartoe van de algemene vergadering van K.B.v.v. van 13 januari 2014 tot vervroegde ontbinding en in vereffeningstelling van K.B.v.V, (cfr. het hierna vermelde)

2. Boekhoudkundige scharnierdatum

De Inbreng om niet van de Algemeenheid van K.B.v.V. in Vlaamse Opera werd verwezenlijkt en sorteert op boekhoudkundig en fiscaal vlak haar effecten per 1 januari 2014 om 00h00. Dat betekent concreet dat alle verrichtingen met betrekking tot de Algemeenheid van K.B.v.V. met ingang van 1 januari 2014 (00h00) uitsluitend zijn uitgevoerd in naam en voor rekening van Vlaamse Opera als rechtsopvolger ten algemene titel en vanuit boekhoudkundig en fiscaal oogpunt worden geacht te zijn verricht voor rekening van Vlaamse Opera,

3. Vaststelling totstandkoming Inbreng

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

Er vverd-vastgesteld'dat`de-inbreng- a m-niet vara`de-Algerrreeriheid"van-1C:av,V:-in-Viaamse'Opera"

effectief en op definitieve wijze is totstandgekomen en dit met toepassing van en in overeenstemming met de hoger vermelde wettelijke procedure en de daaraan verbonden rechtsgevolgen en dat er geen sprake is van enige animus donandi of vrijgevigheid.

4. Vaststellingen inzake inwerkingtreding van vroegere onderhands genomen beslissingen onder opschortende voorwaarde of onder beding van tiidsbeoalinq

Er werd vastgesteld dat, gelet op de realisatie van de inbreng en de vaststelling daarvan In de Akte tot Vaststelling, enerzijds, de beslissingen van de buitengewone algemene vergadering van de leden van K.B.v.V, de dato 13 januari 2014, genomen bij onderhandse akte, betreffende de vervroegde ontbinding en in vereffeningstelling van K.B.vV. uitwerking krijgen met ingang van 1 februari 2014 (om 00h00), en anderzijds, de beslissingen van de buitengewone algemene vergadering van de leden van Vlaamse Opera de dato 13 januari 2014, eveneens genomen-bij onderhandse akte, betreffende de wijziging van haar naam in "Kunsthuis Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen" alsmede van de overige wijzigingen aan haar statuten en de aanneming van volledig nieuw goedgekeurde en vastgestelde statuten met ingang van de datum van de Akte tot Vaststelling definitief van kracht worden en in werking treden, met uitzondering van de doelwijziging die met onmiddellijke ingang op 13 januari 2014 uitwerking kreeg zoals ook eerder reeds bekendgemaakt werd in een afzonderlijke publicatie conform de neerlegging van het uittreksel met betrekking tot die doelwijziging op 27 januari 2014.

Dat betekent concreet dat, enerzijds, K.B.v.V. met ingang van 1 februari 2014 (om 00u00) wordt ontbonden en in vereffening gesteld, en anderzijds, de naam van Vlaamse Opera voortaan "Kunsthuis Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen" luidt overeenkomstig haar nieuwe gecoordineerde statuten de dato 31 januari 2014 die met ingang van die datum in werking treden.

De hiervoor bedoelde beslissingen die uitwerking hebben gekregen als gevolg van het verlijden van de Akte tot Vaststelling van de Inbreng van Algemeenheid zullen op initiatief en door toedoen van de verenigingen zelf worden bekendgemaakt via neerlegging in de respectievelijke dossiers op de griffie van de rechtbank van koophandel van Antwerpen van een afzonderlijk en dienstig uittreksel met het oog op de tegenwerpelijkheid ervan aan derden.

VOOR UITTREKSEL (Ondertekend)

Erik Celis

Een geassocieerd notaris

Tegelijk hiermee neergelegd: afschrift akte.

~

e Voor-behol,iden aáan het Belgisch Staatsblad



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

05/02/2014
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIII1UtIIkIII~054fi~~mu~u1~u

14

t~.t:,~s

~ _-~

~

_..~. .  Griffie -

Ondernemingsnr : 0410.943.765

Benaming

(voluit) : Koninklijk Ballet van Vlaanderen

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kattendijkdok-Westkaai 19, 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : wijziging van de statuten - ontbinding en invereffeningstelling

Op de buitengewone algemene vergadering van 13 januari 2014 werd beslist om artikel 36 vierde alinea van de statuten te wijzigen, zodat de tekst ervan aldus luidt:

'Over de bestemming van het netto-actief wordt vrij beslist door de algemene vergadering in, overeenstemming met de wettelijke regels,

Namens de VZW Koninklijk Ballet van Vlaanderen

Rik Crivits

lasthebber

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

06/12/2013
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

ifaerecranef ter griffie van. e, Irtiger,"f

~~ ~.  %

VF~g ~dï~li_s~ia'sG" 1 te (dliriïYiJ~FY.~g »j ~

Griffie 2 6 Cl 2013

Ondernemingsnr ; 0410.943165

Benaming :

(voluit) Koninklijk Ballet van Vlaanderen

(verkort) K.B.v.V.

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel ; Kattendijkdok Westkaai 16

2000 Antwerpen

Onderwerp akte : VOORSTEL VAN INBRENG OM NIET VAN EEN ALGEMEENHEID in overeenstemming met de bepalingen van artikel 58 V&S-Wet j° artikelen 670, 770, 760 tijm 762 en 764 tIm 767 W.Venn.

Uit een akte verleden voor Erik Celis, geassocieerd notaris te Antwerpen, op 25 november 2013, blijkt dat de bestuursorganen van de vereniging zonder winstoogmerk "Koninklijk Ballet van Vlaanderen", in het kort "K.B.v.V.", rechtspersonenregister Antwerpen 0410.943.765, met zetel te 2000 Antwerpen, Kattendijkdok-Westkaai 16 (hierna "K.B.v.V."), en de vereniging zonder winstoogmerk "Vlaamse Opera", in het kort "VLOPERA", rechtspersonenregister Antwerpen 0890.626.977, met zetel te 2018 Antwerpen, Van Ertbomstraat 8 (hierna "Vlaamse Opera"), hebben besloten om over te gaan tot de opstelling van een gezamenlijk voorstel tot inbreng van een algemeenheid (hierna, door elkaar gebruikt, het "Voorstel" of het "inbrengvoorstel"), overeenkomstig artikel 58 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de, internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (hierna de "V&S-wet") juncto artikelen 670,. tweede lid, en 770 juncto artikel 760, §2, van het Wetboek van Vennootschappen, met het oog op de inbreng om niet van de algemeenheid van K.B.v.V., die de beoogde inbreng zal uitvoeren, ten voordele van Vlaamse Opera, die deze algemeenheid zal verkrijgen als rechtsopvolger ten algemene titel.

De bestuursorganen van K.B.v.V. en Vlaamse Opera hebben expliciet ervoor gekozen om met toepassing van en overeenkomstig artikel 58 V&S-wet deze verrichting te onderwerpen aan de mogelijkheid vervat in artikel 670, tweede lid, W.Venn. en de voorgenomen inbreng om niet van een algemeenheid te verrichten met toepassing van de bepalingen van de artikelen 770, 760 tot 762 en '764 tot 767 W.Venn. zodanig dat de beoogde inbreng de rechtsgevolgen heeft zoals voorzien in artikel 763 W.Venn.

Bekendmaking bij uittreksel van het Voorstel (tot inbreng van een algemeenheid):

1, Identificatie van de betrokken rechtspersonen (artikel 58 V&S-Wet j° artikel 760 §2, 1° W.Venn.)

1.1. KONINKLIJK BALLET VAN VLAANDEREN VZW (lnbrenaende Rechtsoersoon)

- Naam: Koninklijk Ballet van Vlaanderen vzw, afgekort K.B.v.V. vzw.

- Rechtsvorm: vereniging zonder winstoogmerk.

- Zetel: Kattendijkdok-Westkaai 16, 2000 Antwerpen.

- Rechtspersonenregister Antwerpen: 0410.943.765.

- Doel (of doelstellingen):

"De vereniging heeft tot doel het op een kwalitatief hoogstaand niveau in stand houden en uitbouwen van een professioneel dansgezelschap met het oog op het vertonen van zowel het klassieke balletrepertoire als van nieuw choreografisch werk met een duidelijke spreidingsambitie van de producties in binnen- en buitenland in samenhang met een brede publiekswerking. Dit alles vanuit een productiecentrum-danscampus waarin nauwe samenwerking met de ballet- en dansopleidingen via workshops, uitwisseling van choreografen en gevestigde en jonge dansers uit binnen- en buitenland, bijgedragen wordt aan de ontwikkeling van de danskunst.

Met dit doel kan de vereniging het beheer en de exploitatie waarnemen van onroerende goederen die het' gestelde doel kunnen bevorderen. Zij is tevens bevoegd voor aile financiële verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks hiermee verband houden.

Zij mag eveneens aile activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht."

}

i IA

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : biaam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. herli; van de perso(o)nlen) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa : Naam en handtekening

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

1.2. VLAAMSE OPERA VZW (Verkriïpende Rechtspersoon)

- Naam: Vlaamse Opera, afgekort VLOPERA.

- Rechtsvorm: vereniging zonder winstoogmerk.

- Zetel: Van Ertbomstraat 8, 2018 Antwerpen.

-

Rechtspersonenregister Antwerpen: 0890.626.977.

- Doel (of doelstellingen)

"§1. Het doel van de vereniging is:

1, de productie van muziektheater in al zijn vormen en alle activiteiten die daartoe kunnen bijdragen;

2. het geven van voorstellingen van muziektheater en concerten, alsook van deze vormen van podiumkunsten die er artistiek bij aansluiten;

3. de coproductie van voorstellingen met gezelschappen met dezelfde doelstellingen, zowel nationaal als internationaal;

4. het verwerven, onderhouden en beheren van infrastructuur en gebouwen rekening houdend met hef maatschappelijke doel.

§2. Om haar doeleinden te realiseren, mag de vereniging op tijdelijke en permanente basis samenwerken met andere organisaties en kan ze toetreden tot andere culturele organisaties of die mee oprichten,

§3. Met dit doel kan de vereniging het beheer en de exploitatie waarnemen van onroerende goederen die het gestelde doel kunnen bevorderen. Zij is tevens bevoegd voor alle financiële verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks hiermee verband kunnen houden. Om haar doelstellingen te bereiken mag de vereniging bijdragen en vergoedingen innen om haar lasten en kosten te dekken.

§4. De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen verwerven, bezitten en beheren die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van haar doel

§5. Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

§6. De vereniging kan hiertoe alle noodzakelijke of nuttige overeenkomsten sluiten."

2. Boekhoudkundige scharnierdatum (artikel 58 V&S-Wet j° artikel 760 §2, 3° W.Venn.)

De Inbreng van de Algemeenheid van K.B.v.V. in Vlaamse Opera zal worden verwezenlijkt en op boekhoudkundig vlak haar effecten sorteren per 1 januari 2014 om 00h00.

Dat betekent concreet dat alle verrichtingen met betrekking tot de Algemeenheid van K.B.v.V. met ingang van 1 januari 2014 (00h00) uitsluitend zullen worden uitgevoerd in naam en voor rekening van Vlaamse Opera als rechtsopvolger ten algemene titel en vanuit boekhoudkundig oogpunt zullen worden geacht te zijn verricht voor rekening van Vlaamse Opera.

VOOR UITTREKSEL (Ondertekend)

Erik Celis

Een geassocieerd notaris

Tegelijk hiermee neergelegd: afschrift akte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

17/10/2013
ÿþ M00 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

eegrgc;;?gl ter grefie van dedeehie , vnn'ifat,,pherrdel te Antwerpen, op

Griffie O 8 on, 2013

Voor-

behoyde aan he Belgisc

Staatsbl

i i iM







Ondernerningsnr : 0410.943.765

Benaming

{voluit): Koninklijk Ballet van Vlaanderen

Rechtsvorm : VZW

Zetel: Kattendijkdok-Westkaai 161a 2000 Antwerpen

Voorwerp akte : Ontslag - Benoeming van bestuursleden

Op de buitengewone algemene vergadering dd. 30 augustus 2013 werd in verband met de samenstelling van de Raad van Bestuur van de vereniging beslist als volgt:

1.

Het mandaat van de hierna vernoemde bestuurders wordt met ingang van 1 september 2013 beeindigd,

inzonderheid:

- Mevrouw Leone Detiège, geboren te Antwerpen op 26 november 1942 en wonende Duinzichtlel 6 te 2920 Kalmthout;

- Mevrouw Katia Segers, geboren te Aalst op 11 juni 1967 en wonende Bombardonstraat 184 te 1770 Liederkeke;

-De heer Stefan Vuzdugan, geboren te Eisden op 25 januari 1940 en wonende Baeckelmanstraat 14 te 2830 Tiisselt;

2. Worden benoemd als nieuwe bestuurder van de vereniging met ingang van 1 september 2013:

Mevrouw Freya Poppe, geboren op 13 oktober 1976 te Zetzate met woonplaats te Scaldisstraat 170 te 9040 Sint-Amandsberg;

- Mevrouw Kiki Vervloessem, geboren op 13 juni 1971 te Mechelen met woonplaats te De Beuckerstraat 33 te 2018 Antwerpen;

- De heer Roger Claeys, geboren op 12 maart 1948 te Gent met woonplaats te Parkstraat 24 te 9820 Merelbeke;

3,

De Raad van Bestuur van de vereniging is met ingang van 1 september 2013 derhalve samengesteld als

volgt:

- De heer Pol Bamelis, geboren te Kortrijk op 31 mei 1939 en wonende aan de Koning Fabiolalaan 20A te 8300 Knokke-Heist;

- De heer Roger Claeys, wonende te Parkstraat 24 te 9820 Merelbeke;

- De heer Paul Cools, geboren te tier op 15 april 1957 en wonende aan de Duboisstraat 46 te 2060

Antwerpen;

- De heer Lieven Decaluwé, geboren te Deinze op 29 juli 1948 en met adres Botermarkt 1 te 9000 Gent;

- De heer Jan De Groof, geboren te Merksem op 4 september 1953 en wonende te Vredeborgstraat 2 te

2530 Boechout;

- De heer André Gantman, geboren te Antwerpen op 23 april 1950 en wonende Van Havrelei 44 te 2100

Deurne;

- De heer Philip Heylen, geboren te Antwerpen op 24 juni 1968 en wonende Mechelsesteenweg 113 te 2018

Antwerpen

De heer Luc Jansegers, geboren te Bornem op 1 november 1960 en wonende Molenveldweg 27 te 2880

Liedekerke;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Luik B - Vervolg

- Mevrouw Fraya Poppe met woonplaats te Scaldisstraat 170 te 9040 Sint Amandsberg;

Voor. behouden aan het Belgisch Staatsblad

- De heer Peter Vandamme, geboren te Brugge op 27 november 1961 en wonende Oude Zak 55 te 8000 Brugge;

- Mevrouw Annick Schramme, geboren te Antwerpen op 11 december 1963 en wonende Waterloostraat 40 te 2600 Berchem;

- De heer Frank Van Massenhove, geboren te Zerkegem op 19 maart 1964 en wonende Lange Violettestraat 193 te 9000 Gen

- Mevrouw Mieke Van Nuland, geboren te Mortsel op 31 december 1949 en wonende te Zemstbaan 190 te 2800 Mechelen;

- Mevrouw Cindy Van Paesschen, geboren te Antwerpen op 9 november 1974 en wonende Leerkens 1 te 2600 Berchem;

- Mevrouw Kiki Vervioessem met woonplaats te De Beuckerstraat 33 te 2018 Antwerpen

De heer Pol Bamelis wordt benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur

(get) Pol Bamelis - Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

24/10/2012
ÿþOndernemingsnr : 0410.943365

Benaming

(voluit): KONINKLIJK BALLET VAN VLAANDEREN

(verkort): K.B.v.V.

Rechtsvorm : VZW

Zetel ; Kattendijkdok-Westkaai 16 te 2000 Antwerpen

Onderwerp akte . Ontslag - Benoeming van bestuursleden

Op de buitengewone algemene vergadering d.d. 19 juni 2012 werd akte genomen van de beslissing van de Vlaamse Regering i.v.m. de samenstelling van de Raad van Bestuur van de vereniging en wordt beslist als volgt:

1.

Behoudens de hieronder herbenoemde bestuurders wordt het mandaat van alle bestuurders met ingang van 19 juni 2012 beëindigd, inzonderheid:

- De heer Willy Lenaers, geboren op 19 juni 1952 en wonende Everdi;straat 37 te 2000 Antwerpen;

- De heer Fred Braeckman, geboren op 8 januari 1944 en wonende De Hemplinnelaan 37 te 9030

Mariakerke;

- Mevrouw Miet De Bruyn, geboren op 12 maart 1962 en wonende Molenstraat 58 te 9130 Beveren;

- De heer Jan Van Waltendael, geboren op 15 januari 1957 en wonende Zesdedreef 9 2950 Kapellen;

- De heer Jaak Van de Velde, geboren op 20 mei 1947 en wonende Edmond Boonenstraat 5 te 9000 Gent.

2.

Worden benoemd als nieuwe bestuurder van de vereniging met ingang van 19 juni 2012:

" - De heer Pol Bamelis, geboren te Kortrijk op 31 mei 1939 en wonende aan de Koningin Fabiolalaan 20A te 8300 Knokke-Heist;

" - De heer Paul Cools, geboren te Lier op 15 april 1957 en wonende aan de Duboisstraat 46 te 2060 Antwerpen;

- De heer Lieven Decaluwé, geboren te Deinze op 29 juli 1948 en met adres Botermarkt 1 te 9000 Gent;

" - De heer Jan De Groof, geboren te Merksein op 4 september 1953 en wonende Vredeborgstraat 2 te 2530 Boechout;

" - De heer André Gantman, geboren te Antwerpen op 23 april 1950 en wonende Van Havrelei 44 te 2100 Deurre;

ª% - De heer Luc Jansegers, geboren te Bomem op 1 november 1960 en wonende Molenveldweg 27 te 2880 Bornem;

- Mevrouw Katia Segers, geboren te Aalst op 11 Juni 1967 en wonende Bombardonstraat 184 te 1770 Liedekerke;

v- De heer Peter Vandamme, geboren te Brugge op 27 november 1961 en wonende Oude Zak 55 te 8000 Brugge;

" - Mevrouw Mieke Van Nuland, geboren te Mortsel op 31 december 1949 en wonende Zemstbaan 190 te 2800 Mechelen;

" - Mevrouw Cindy Van Paesschen, geboren te Antwerpen op 9 november 1974 en wonende Leerkens 1 te 2600 Berchem;

" - De heer Stefan Vuzdugan, geboren te Bladen op 25 januari 1940 en wonende Baeckelmanstraat 14 te 2830 Tisselt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening.

MOD 2.2

Luik

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*izilsma

W eergefergd ter griffie van de ReGhth.1tn é van Koophandel te Antwerpem, op

Griffie 15 OKT. 2012

MAD 2.2

Luik B - Vervolg

3.

Worden herbenoemd ais bestuurder van de vereniging met ingang van 19 juni 2012:

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

"Bijl geiï bij liët Bélgisclï Staatsblad - 24/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

- Mevrouw Leona Detiège, geboren te Antwerpen op 26 november 1942 en wonende Duinzichtlei 6 te 2920 Kalmthout;

- De heer Philip Heylen, geboren Antwerpen op 24 juni 1968 en wonende Mechelsesteenweg 113 te 2018 Antwerpen;

- Mevrouw Annick Schramme, geboren te Antwerpen op 11 december 1963 en wonende Waterloostraat 40 te 2600 Berchem;

- De heer Frank Van Massenhove, geboren te Zerkegem op 19 maart 1954 en wonende Lange Violettestraat 193 te 9000 Gent;

4.

De Raad van Bestuur van de vereniging is met ingang van 19 juni 2012 derhalve samengesteld als volgt:

- De heer Pol Bamelis, geboren te Kortrijk op 31 mei 1939 en wonende aan de Koningin Fabiolalaan 20A te 8300 Knokke-Heist;

- De heer Paul Cools, geboren te Lier op 15 april 1957 en wonende aan de Duboisstraat 46 te 2060 Antwerpen;

- De heer Lieven Decaluwé, geboren te Deinze op 29 juli 1948 en met adres Botermarkt 1 te 9000 Gent;

- De heer Jan De Groof, geboren te Merksem op 4 september 1953 en wonende Vredeborgstraat 2 te 2530

Boechout;

- Mevrouw Leona Detiège, geboren te Antwerpen op 26 november 1942 en wonende Duinzichtlei 6 te 2920 Kalmthout;

- De heer André Gantman, geboren te Antwerpen op 23 april 1950 en wonende Van Havreiei 44 te 2100 Deume;

- De heer Philip Heylen, geboren Antwerpen op 24 juni 1968 en wonende Mechelsesteenweg 113 te 2018 Antwerpen;

- De heer Luc Jansegers, geboren te Bomem op 1 november 1960 en wonende Molenveldweg 27 te 2880 Bornem;

- Mevrouw Annick Schramme, geboren te Antwerpen op 11 december 1963 en wonende Waterloostraat 40 te 2600 Berchem;

- Mevrouw Katia Segers, geboren te Aalst op 11 juni 1967 en wonende Bombardonstraat 184 te 1770 Liedekerke;

- De heer Peter Vandamme, geboren fe Brugge op 27 november 1961 en wonende Oude Zak 55 te 8000 Brugge;

- De heer Frank Van Massenhove, geboren te Zerkegem op 19 maart 1954 en wonende Lange Violettestraat 193 te 9000 Gent;

- Mevrouw Mieke Van Nuland, geboren te Mortsel op 31 december 1949 en wonende Zemstbaan 190 te 2800 Mecheten;

- Mevrouw Cindy Van Paesschen, geboren te Antwerpen op 9 november 1974 en wonende Leerkens 1 te 2600 Berchem;

- De heer Stefan Vuzdugan, geboren te Eisden op 25 januari 1940 en wonende Baeckelmanstraat 14 te 2830 Tisselt.

Mevrouw Leona Detiège. wordt benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur.

(get) Leona Detiège - Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

22/02/2012
ÿþ............ _ ....... , _______ ........

Ondernemingsnr : 0410.943.765

Benaming

(voluit) : KONINKLIJK BALLET VAN VLAANDEREN

(verkort) : K.B.v.V.

Rechtsvorm: VZW

Zètel : KATTENDIJKDOK1AlESTKAA) 16

2000 ANTWERPEN

Onderwerp akte : ONTSLAG EN BENOEMING I HERBENOEMING COMMISSARIS

Er blijkt uit het verslag van de Algemene Vergadering gehouden op 31/3/2011 dat er werd beslist om het ontslag te aanvaarden als bestuurders van:

- mevrouw DE VOS Ida, Kerkveldstraat 38 te 1650 Beersel, vertegenwoordiger van de Vlaamse Gemeenschap;

- mevrouw D'HOSE Stefanie, Sint-Baafsplein 60 te 9000 Gent, vertegenwoordiger van de Vlaamse Gemeenschap.

Voor de duur van het opengevallen mandaat worden benoemd als bestuurders:

- de heer VAN MASSENHOVEN Frank;

9000 Gent, Lange Violettestraat 193 F, gebaren te Zerkegem op 19/0311954

mevrouw DE BRUYN Met.

2000 Antwerpen, Vriineidstraat 39, geboren 1-1assett on I 2103119e2

Beide bestuurders treden ais vertegenwoordiger van de Vlaamse Gemeenschap. Vervolgens werd er beslist te herbenoemen als commissaris voor een periode van drie jaar:

- de BV ovv BVBA Van Wemmel-Kaekebeke-Bedrijfsrevisoren, met maatschappelijke zetel te 9000 Gent, Apostelhuizen 26 VWK, vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, de heer Bert Bauwens, Bedrijfsrevisor.

Goedgekeurd in het verslag van de Algemene Vergadering gehouden op 31/3/2011.

Léona Detiège

Voorzitter

_ y

"

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

MOD 2.2

efiiiteBe

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111J111)211.1)11 t1 j191111111

bel a;

BE

Sta

RECF-1TDANK KOOPHANDEL

09 -02- 2012

ANT?ÏÏ

EN

Bij1agenisil-het-B-e1gixeli-StaCsli1idu-22/0212012 - Annexes du IVIoniteur bag-é

07/05/2015
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behoude aan het Belgisci

Staatsbh

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

2 4 APR. 2015

afdelineeferpen

Ondernemingsnr : 0410.943.765

Benaming

(voluit) : Koninklijk Ballet van Vlaanderen

(verkort) : KBvV

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kattendijkdok-Westkaai 16, 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : afsluiting vereffening

Bij beslissing van de algemene vergadering van 30 maart 2015 werden volgende beslissingen genomen: Het verslag van de vereffenaar en de vereffeningsrekeningen werden besproken en goedgekeurd.

Er werd met eenparigheid en zonder bezwaar kwijting verleend aan de vereffenaar voor de door hem gestelde vereffeningswerkzaamheden en het beheer dat door hem werd gevoerd.

Er werd niets beslist over de bestemming van de activa, gezien er ingevolge de inbrengverrichting geen activa meer toebehoren aan de vereniging,

De vergadering stelde vast dat er een einde is gekomen aan de opdracht van de commissaris. Met eenparigheid en zonder bezwaar werd kwijting verleend aan de commissaris voor de uitgevoerde werkzaamheden.

De vergadering besliste eenparig en zonder bezwaar tot afsluiting van de vereffening op datum van 30 maart 2015.

De leden van de vergadering gaven opdracht aan de vereffenaar om de sluiting van de vereffening te laten publiceren in het Belgisch Staatsblad,

Betreffende de bewaring van de archieven dienden geen beslissingen te worden genomen aangezien deze door de VZW Kunsthuis Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen worden bewaard, ten gevolge van de. inbrengverrichting,

Tenslotte besliste de vergadering eenparig en zonder bezwaar om een bijzondere volmacht te geven aan

mevrouw Lena De Meerleer, de heer Luc Kerstens en mr. Rik Crivits om individueel te handelen, en met recht

van indeplaatsstelling om:

-fiscale aangiftes te doen naar aanleiding van de afsluiting van de vereffening (voor zover nodig en nuttig);

-mogelijke fiscale controles bij te wonen;

-de inschrijving van de vereninging bij het KBO en de registratie bij de BTW te laten schrappen;

-op te treden en de ontbonden vereniging voor zover als nodig te vertegenwoordigen.

Rik Crivits

lasthebber

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
KONINKLIJK BALLET VAN VLAANDEREN, AFGEKORT :…

Adresse
KATTENDIJKDOK WESTKAAI 16 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande