KONINKLIJKE BOOMSE SCHEIDSRECHTERSVERENIGING, AFGEKORT : K.B.S.V. BOOM

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE BOOMSE SCHEIDSRECHTERSVERENIGING, AFGEKORT : K.B.S.V. BOOM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 875.985.719

Publication

28/11/2013
ÿþ MOD 2.2

" .! i i:_ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

HhII 11111 I 111111 I I II II

*13178916*

NEERGELEGD

18-11-2013

GRIFFIE RECHTBANK van

KOOPHANCMWe MECHELEN

Ondernemingsnr : 875.985.719

Benaming

(voluit) : Koninklijke Boomse Scheidsrechtersvereniging VZW

(verkort) : K.B.S.V. Boom VZW

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Liersesteenweg 63, 2560 Kessel

Onderwerp akte : Wijziging statuten + raad van Bestuur

De algemene vergadering van de Koninklijke Boomse Scheidsrechtersvereniging vzw, bijeen op 8 november 2013, beraadslagend en beslissend conform de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 en overeenkomstig. haar statuten heeft de herwerkte statute goedgekeurd. Hieronder volgt de volledige nieuwe versie van de ' statuten.

Artikel 1: Benaming

De vereniging draagt als naam "Koninklijke Boomse Scheidsrechtersvereniging", Vereniging Zonder Winstoogmerk. In haar betrekkingen met derden mag zij ook gebruik maken van de afkorting "K.B.S.V. Boom",.

" Vereniging Zonder Winstoogmerk.

Artikel 2: De zetel

De vereniging heeft haar zetel in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, Meidoorn 42/4, 2640 Mortsel. De Raad van Bestuur is gevolmachtigd de zetel te verplaatsen binnen dit arrondissement zonder daarvoor een statutenwijziging te moeten doorvoeren.

Artikel 3: Het doel

De vereniging heeft tot doel scheidsrechters te verenigen om de onderlinge vriendschapsbanden te: verstevigen tot vervolmaking van hun scheidsrechtersambt en ten voordele van de voetbalsport.

De vereniging verbindt er zich toe de statuten, reglementen, richtlijnen en beslissingen van de K.B.V.B., van de FIFA en de UEFA na te leven. Elke bepaling van onderhavige statuten die strijdig zou zijn met het reglement van de K.B.V.B., van de FIFA en de UEFA wordt beschouwd als nietig en van generlei waarde wat hen betreft.

De vereniging verbindt er zich bovendien toe de principes van loyaliteit, integriteit en van sportieve geest als uitdrukking van de fair-play na te leven.

Na uitputting van de statutaire procedure worden alle geschillen inzake het bestuur van de vereniging dewelke in haar schoot ontstaan en voortvloeien uit de toepassing van het reglement van de K.B.V.B., ter. beslechting voorgelegd aan een scheidsrechterscollege in toepassing van art. 1/52 en VII/77.21 van het: reglement van de K.B.V.B.

Elk geschil met betrekking tot de F1FA-statuten, -reglementen en  richtlijnen zal aan de arbitrage-instanties, die in haar schoot zijn opgericht, voorgelegd worden.

Elk hoger beroep tegen een definitieve en dwingende beslissing van de FIFA zal aan de arbitrage van de; TAS (Arbitragecommissie voor de Sport) te Lausanne (Zwitserland) voorgelegd worden.

Artikel 4: Minimum aantal leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 2.2

De vereniging moet minstens vijf actieve leden hebben, die allen houder zijn van een blauwe bondskaart. Er is geen maximum aantal leden bepaald.

Artikel 5: Identiteit van de leden

Aile commissieleden, opleiders en (ex-)scheidsrechters van de K.B.V.B. mogen deel uitmaken van de vereniging mits stipte naleving van het reglement.

Na 15  20  25  30  35  40  ... jaar (4- 5 jaar indien onderbreking) lidmaatschap wordt elk lid een passend aandenken aangeboden als blijk van verdienste.

Scheidsrechters die door medische of beroepsredenen hun ontslag dienen te nemen als scheidsrechter en door de K.B.V.B, eervol worden ontslagen (ontslag met bedanking van bewezen diensten) kunnen mits voorlegging van een bewijs worden opgenomen als "niet-actief lid'. Deze opname dient door het betreffende lid schriftelijk te worden aangevraagd bij het secretariaat. Het is de Raad van Bestuur die beslist over de al dan niet opname ais "niet-actief lid". Bij misbruik houdt de Raad van Bestuur zich het recht voor om het betreffende lidmaatschap ongedaan te maken,

Een lid, opgenomen als "niet-actief lid", blijft in aanmerking komen voor vieringen van 15, 20, 25, ... jaren lidmaatschap, maar komt niet in aanmerking voor het uitoefenen van een bestuursfunctie.

Alle leden van de K.B.S.V, Boom, die door onvoorziene omstandigheden of ouderdomsgrens het scheidsrechteren moeten stoppen, maar die toch lid wensen te blijven van de vereniging, kunnen benoemd worden door de Raad van Bestuur tot "lid van verdienste" of "erelid". Hun lidgeld is onbepaald, maar mag niet minder bedragen dan dat van de gewone leden. De opname ais "lid van verdienste" dient schriftelijk aangevraagd te worden bij het secretariaat.

Een lid, opgenomen als "lid van verdienste" of "erelid", blijft in aanmerking komen voor vieringen van 15, 20, 25, ... jaren lidmaatschap, maar komt niet in aanmerking voor het uitoefenen van een bestuursfunctie.

Artikel 8: Toelating, uittreding en uitsluiting van leden

Een lid dat tijdens de loop van het seizoen geen enkele vergadering bijwoont en / of weigert om het jaarlijkse lidgeld te betalen, zal automatisch als ontslagnemend worden beschouwd op het einde van het seizoen,

Een aanduiding voor het leiden van een wedstrijd tussen scheidsrechterskringen op de datum van een vergadering geldt eveneens als aanwezigheid op deze vergadering.

Men kan, na ontslag of ontslagname, eventueel een tweede keer lid worden van de vereniging, na eerst een schriftelijke aanvraag gericht te hebben tot het secretariaat. Deze aanvraag zal besproken worden binnen de Raad van Bestuur en het resultaat ervan zal schriftelijk gemeld worden aan de betrokkene.

Een scheidsrechter die nog een schuld heeft t.o.v. de K.B.S.V.. Boom kan opnieuw lid worden van de vereniging, na vereffening van zijn / haar openstaande schuld.

Een lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de Raad van Bestuur medegedeeld warden. De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering uitgesproken worden met een meerderheid van 2 / 3 van de stemmen.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Een lid dat wil deelnemen aan een activiteit van de K.B.S.V. Boom mag geen openstaande schulden hebben tegenover de K.B.S.V. Boom.

Een scheidsrechter, die wenst toe te treden tot de vereniging, kan één vergadering vrijblijvend bijwonen. Deelname aan een tweede vergadering impliceert automatisch lidmaatschap van de K.B.S.V. Boom en verplichte betaling van het lidgeld.

Om zelf gratis te kunnen deelnemen aan het jaarlijks banket, moet elk lid (met uitzondering van commissieleden, opleiders, ere-leden en leden van verdienste) jaarlijks een netto-winst-bijdrage van 50,00 E realiseren ten voordele van de kring. Deze bijdrage komt tot stand door een activiteit, die jaarlijks vastgelegd wordt door het bestuur en met uitzondering van de advertenties van het advertentieboekje en het lidgeld.

Indien een lid 1/3 + 1 van de ledenvergaderingen van het huidige seizoen heeft bijgewoond, hoeft zijn / haar partner geen bijdrage voor het banket te betalen.

Leden die tijdens het lopende seizoen niet aanwezig waren op tenminste 1 / 3 + 1 van het aantal vergaderingen, kunnen zelf gratis deelnemen aan het banket, indien zij in regel zijn met hun aanbetalingen en hun netto-winst-bijdrage vermeld in vorige paragraaf; zij dienen echter de volledige prijs te betalen voor de begeleidende persoon.

17,,..._, ) MOD2.2

Indien het aantal vergaderingen, gedeeld door drie + 1, een cijfer achter de komma vertoont, zal ,0 tot en met ,4 naar beneden worden afgerond en ,5 tot en met ,9 naar boven worden afgerond. Deze regeling geldt eveneens niet voor commissieleden, opleiders, ere-leden en leden van verdienste.

Leden die lid worden van de K.B.S.V. Boom na 31 januari kunnen eveneens gratis met partner deelnemen aan het banket op het einde van het lopende seizoen, op voorwaarde dat zij het volledige lidgeld van het lopende seizoen betaald hebben.

Artikel 7: Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering (A.V.), het hoogste beslissingsorgaan van de vzw, is samengesteld uit alle leden die allen worden uitgenodigd en gelijk stemrecht hebben.

Tijdens deze Algemene Vergadering hebben die leden stemrecht, die ten volle in regel zijn met hun aanbetalingen en tijdens het voorbije seizoen ten minste 1/3 + 1 van het aantal vergaderingen hebben bijgewoond. Indien het aantal vergaderingen, gedeeld door drie + 1, een cijfer achter de komma vertoont, zal ,0 tot en met ,4 naar beneden worden afgerond en ,5 tot en met ,9 naar boven worden afgerond. De scheidsrechters die in de loop van het seizoen tot de K.B.S.V. Boom zijn toegetreden, zijn ontslagen van deze laatste verplichting.

Leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid d.m.v. een volmacht. Deze volmacht of een gewone schriftelijke verontschuldiging moet voor aanvang van de Algemene Vergadering aan de secretaris overhandigd zijn en elk lid mag maximum twee andere leden vertegenwoordigen via een volmacht.

Bij niet-verontschuldigde afwezigheid op de Algemene Vergadering zal er een boete volgen voor dat lid ten bedrage van de helft van het lidgeld van dat seizoen.

Heirkracht kan ingeroepen worden door een lid bij niet-verontschuldigde afwezigheid op de Algemene Vergadering. Gevallen van overmacht worden geval per geval beoordeeld door de Raad van Bestuur van de K.B.S.V. Boom.

De beslissingen worden genomen bij meerderheid van de aanwezige stemmen. Bijzondere meerderheden zijn vereist voor de uitsluiting van een lid (2/3 meerderheid van de stemmen), de wijziging van de statuten (zie artikel 11) en de ontbinding van de vereniging (aanwezigheid van 2/3 van de leden + 2/3 meerderheid van de aanwezige stemmen).

De Algemene Vergadering heeft volgende bevoegdheden:

" Wijzigen van de statuten

ª% Benoemen en afzetten van de leden van de Raad van Bestuur

" Goedkeuren van de rekeningen

" Ontbinden van de vereniging

" Uitsluiten van leden

" 4e Raad van Bestuur ertoe machtigen alle bevoegdheden over te dragen aan derden *Alle gevallen niet voorzien door het reglement, worden door de Algemene Vergadering beslist.

De Raad van Bestuur is verplicht de Algemene Vergadering bijeen te roepen in de volgende gevallen:

" Wanneer 1/5 van de leden erom verzoekt

'In de gevallen door de statuten bepaald

De Algemene Vergadering heeft jaarlijks plaats binnen de 30 kalenderdagen na het banket, wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur (of bij diens afwezigheid de oudste van de aanwezige leden van de Raad van Bestuur) en dient volgende punten op de dagorde te voorzien:

1)Goedkeuring verslag vorige vergadering

2)Jaarverslag over de werking van de vereniging

3)Financieel jaarverslag over de kastoestand

4)Ontslag leden

S)Ontslag leden van de Raad van Bestuur

S)Stemming leden van de Raad van Bestuur

7) Varia

De agenda wordt opgesteld door de Raad van Bestuur, maar eik voorstel dat door minstens 1/20 van de leden is ondertekend en minstens 14 dagen voor de Algemene Vergadering schriftelijk toekomt op het secretariaat, moet op de agenda worden geplaatst. Aile leden moeten worden opgeroepen per gewone brief ten minste acht dagen voor de Algemene Vergadering,

Het kiesbureel wordt ais volgt samengesteld: de voorzitter van het kiesbureel is het aanwezige actieve lid met de meeste jaren lidmaatschap, Hij of zij wordt bijgestaan door de twee aanwezige laatst aangesloten leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

~ + ~ Mon 2.2

Artikel 8: Wijze van benoeming en bevoegdheden Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste vijf en maximum tien personen, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering (A.V.) voor de periode van één jaar en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit,

De Raad van Bestuur vormt de uitvoerende macht van de vereniging in buitengewone, onvoorziene en dringende gevallen. Zij bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van diegenen die door de Wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden,

De Raad van Bestuur kan haar bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van haar leden. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die zij nodig acht,

Beslissingen binnen de Raad van Bestuur worden steeds genomen met meerderheid der stemmen, en in geval van een gelijk aantal stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Voorwaarde is wel dat meer dan de helft van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig zijn bij de stemming.

Van elke Raad van Bestuur wordt er een verslag opgesteld door de secretaris, dat dient getekend te worden door de voorzitter en de secretaris. Alle verslagen worden bewaard in een register.

Elk lid van de vereniging kan zijn / haar kandidatuur voor de Raad van Bestuur schriftelijk stellen bij het secretariaat minstens acht dagen voor de kiezing, die gebeurt hij een geheime stemming op de Algemene Vergadering.

Om eventuele kandidaten voor de bestuursverkiezing de gelegenheid te geven hun kandidatuur tijdig te overwegen, zullen de bestuursleden die hun mandaat niet wensen te hernieuwen, dit schriftelijk melden aan het secretariaat ten laatste één maand voor de Algemene Vergadering.

Het actieve bestuur kan leden coöpteren tot het bestuur. De Leden die worden gecoopteerd, moeten voldoen aan aile voorwaarden om bestuurslid te kunnen worden. Het totale aantal gecoöpteerde bestuursleden mag het aantal verkozen bestuursleden niet overstijgen. Het totale aantal bestuursleden mag het aantal vastgelegd in de statuten niet overstijgen. De bestuurstermijn van de gecoöpteerde loopt af bij de eerstvolgende algemene vergadering waar er over bestuursleden wordt gestemd.

De kandidaat-bestuursleden moeten de "helft plus één" van de uitgebrachte stemmen door de aanwezige kiesgerechtigde leden behalen, zonder rekening te houden met de ongeldige of blanco stembriefjes.

Alle bestuursleden die dit kwantum bereikt hebben, zijn rechtstreeks verkozen als bestuurslid. Indien het gebeurt dat meer dan de nodige kandidaten de vereiste stemmen behaald hebben, zijn deze verkozen die het hoogst aantal stemmen behaald hebben. Bij gelijkheid van stemmen primeert het hoogst aantal dienstjaren bij de K.B.S.V. Boom.

Wanneer er meer kandidaturen werden voorgedragen als er te kiezen plaatsen zijn, en één of meerdere kandidaten niet de vereiste 1 / 2 + 1 van de stemmen heeft behaald, zullen diegenen met de meeste ja-stemmen als regelmatig verkozen worden beschouwd.

Wanneer er slechts evenveel of minder kandidaturen werden voorgedragen ais er te kiezen plaatsen zijn, en één of meerdere kandidaten niet de vereiste 1 12 + 1 van de stemmen heeft behaald, zullen zij toch nog ais regelmatig verkozen worden beschouwd.

Indien geen nieuwe kandidaturen worden voorgedragen, blijft het uittreden de bestuur aan de macht tot er in hun vervanging voorzien is, Over de verschillende functies wordt echter door de Raad van Bestuur onderling opnieuw beslist.

De verschillende functies binnen de Raad van Bestuur worden door de Raad van Bestuur zelf ingedeeld:

A. Voorzitter

B.Ondervoorzitter

C. Secretaris

D.Penningmeester

E.Feestbestuurder

F.Sportbestuurder

G.P.R.-verantwoordelijke

H.Drie bestuurders

Taakbeschrijving van het bestuur:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

A.Voorzitter: Hij / zij belegt de vergaderingen, opent, zit voor en sluit deze alsook alle andere activiteiten. De voorzitter is verplicht in zijn I haar loopbaan als scheidsrechter de graad van benoemd namiddagscheidsrechter of van assistent-scheidsrechter categorie 7A verworven te hebben.

B.Ondervoorzitter; Hij I zij vervangt de voorzitter bij diens afwezigheid.

C.Secretaris: Hij / zij is belast met de werkzaamheden zoals het houden van een leden- en verslagboek en voert alle briefwisseling aangaande de vereniging uit. De secretaris fungeert als de "Gerechtigde Correspondent" of G.C. Dit is volgens Boek III van het K.B.V.B: reglement het enige gerechtigde lid dat de briefwisseling mag voeren met de Voetbalbond. Zijn / haar adres is tijdens zijn ambtsperiode ook het adres van de K.B.S.V, of de maatschappelijke zetel. De secretaris is tevens de enige persoon die de vzw rechtsgeldig kan verbinden t.o.v. derden.

D.Penningmeester. Hij lzij is belast met het houden van de financiële boekhouding. Alle geldverhandelingen worden door hem I haar uitgevoerd. Bij de financiële instelling(en), waar de rekeningen van de vereniging zich bevinden, worden drie handtekeningen gedeponeerd, namelijk deze van de voorzitter, de secretaris en de penningmeester zelf. Over de fondsen, gedeponeerd op deze rekeningen, kan beschikt worden door een combinatie van de handtekening van de penningmeester met deze van de voorzitter of deze van de secretaris. De controle zal tijdens het lopende seizoen verricht worden door de ondervoorzitter; aan het einde van het seizoen wordt de boekhouding geverifieerd en goedgekeurd door de voorzitter en twee stemgerechtigde leden. Voor elk geval van geldverlies, buiten de wil van de penningmeester om, kan er een verontschuldiging ingeroepen worden, dat enkel door de Algemene Vergadering aangenomen kan worden.

E,Feestbestuurder: Hij 1 zij staat in voor het inrichten en organiseren van alle feestelijkheden en ontspanningen.

F.Sportbestuurder. Hij / zij staat in voor de praktische organisatie van alle sportactiviteiten van de vereniging.

G.P.R.-verantwoordelijke: Hij / zij staat in voor de teksten van Vacla-Ref en voor de promotie van de quiz, 1 mei-tomooi en de beginnelingencursus.

H.Bestuurders: Staan mee in voor de dagelijkse werking van de Raad van Bestuur.

Artikel 9: Maximale bijdrage

Het jaarlijks lidgeld van de leden wordt door de Raad van Bestuur vastgelegd en bedraagt maximum 50 euro per lid per seizoen.

Artikel 10: Wijze waarop rekening en verantwoording moet gedaan worden

De Raad van Bestuur is volgens Artikel 13, lid 2 van de Wet verplicht om jaarlijks de rekening (ontvangsten en uitgaven) over het afgelopen jaar aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering te onderwerpen.

Artikel 11: Wijzigen van statuten

Voor het wijzigen van de statuten, zijn er strenge procedures en regels voorzien:

" Het voorwerp van de wijziging moet uitdrukkelijk worden vermeld op de agenda voor de Algemene vergadering.

" Een aanwezigheid van 2/3 van de actieve leden

" Een meerderheid van 2/3 van de aanwezige leden, met uitzondering wanneer het een wijziging van het doel van de vereniging betreft, dan moet 4 / 5 van de aanwezigen akkoord gaan met deze wijziging van de doelstellingen.

'Indien 2/3 van de actieve leden niet aanwezig is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen. Deze tweede vergadering kan beslissen met de vereiste meerderheid (2/3 of 4/5), ongeacht het aantal aanwezige leden, Deze beslissing moet echter nadien door de Rechtbank van Eerste Aanleg worden gehomologeerd. De wijziging van de statuten dient in het Belgisch Staatsblad te worden gepubliceerd binnen de maand na de beslissing of na de homologatie (artikel 9 van de Wet). Bij gebreke kan de vereniging zich niet beroepen op de rechtspersoonlijkheid tegenover derden, die zich wel op die rechtspersoonlijkheid kunnen beroepen t.o.v. de vzw (artikel 26 van de Wet).

Artikel 12: Bestemming van vermogen bij ontbinding

ln geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging, aangeduid door de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Na uitputting van alle graden van jurisdictie voorzien in de statuten, zullen geschillen nopens beheer, ontstaan binnen de vereniging en resulterend uit de toepassing van het reglement, beslecht worden door een

MQD 22



Voor- Luik B - Vervolg

behoudep

aan het

Belgisch

Staatsblad



scheidsrechterscollege bestaande uit drie leden, gekozen door de rechtscommissie (Art. 1152 en VII / 77.21 van de K.B.V.B.)



Artikel 13: Duur van de vereniging

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden.

Artikel 14: ledenvergaderingen

De gewone vergaderingen hebben plaats op de dag en het uur in het lokaal door de vorige vergadering aangeduid.

Artikel 15

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

Aldus opgemaakt in 3 exemplaren te Boom op vrijdag 8 november 2013.

Voor eensluitend akkoord 8 november 2013 Van Meir Wim Secretaris 1 G.C.

De algemene vergadering van de Koninklijke Boomse Scheidsrechtersvereniging vzw, bijeen op 8 november

2013, beraadslagend en beslissend conform de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 en overeenkomstig

haar statuten heeft beslist dat volgende personen worden ontslagen ais bestuurders:

- Koen De Bruyn, geboren 9 februari 1980 te Rumst, wonende te Dirkputstraat 67 bus 1 b, 2850 Boom

- Wouter Duré, geboren 3 december 1985 te Mortsel, wonende te Liersesteenweg 63, 2560 Kessel

- Sharon Sluyts, geboren 11 mei 1982 te Brasschaat, wonende te Dirkputstraat 67 bus lb, 2850 Boom

- Eddy Van Meir, geboren 2 juli 1962 te Wilrijk, wonende te Beerschotstraat 14, 2020 Antwerpen

- Erwin Jeunen, geboren 13 januari 1979 te Bree, wonende te A. sanderslei 92, 2630 Aartselaar

- Wim Van Meir, geboren 18 juli 1989 te Borgerhout, wonende te Meidoorn 42, 2640 Mortsel

- Bart Van Limbergen, geboren 8 oktober 1986 te Wilrijk, wonende te Blauwbrugstraat 135, 2845 Niel

Volgende personen werden voor een termijn van 1 jaar aanvaard als bestuurders:

- Koen De Bruyn, geboren 9 februari 1980 te Rumst, wonende te Dirkputstraat 67 bus 1 b, 2850 Boom

- Wouter Duré, geboren 3 december 1985 te Mortsel, wonende te Liersesteenweg 63, 2560 Kessel

- Eddy Van Meir, geboren 2 juli 1962 te Wilrijk, wonende te Beerschotstraat 14, 2020 Antwerpen

- Erwin Jeunen, geboren 13 januari 1979 te Bree, wonende te A. sanderslei 92, 2630 Aartselaar

- Wim Van Meir, geboren 18 juli 1989 te Borgerhout, wonende te Meidoorn 42, 2640 Mortsel

- Bart Van Limbergen, geboren 8 oktober 1986 te Wilrijk, wonende te Blauwbrugstraat 135, 2845 Niel

-Rudy Corremans, geboren 15 september 1968 te Duffel, wonende te Korte Nieuwstraat 32, 2840 Terhagen

Voor eensluitend akkoord, 8 November 2013, Mortsel Van Meir Wim

Secretaris/G.C.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

09/01/2015
ÿþ I MM 2.2

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



~---

NEERGELEGD

*15009 6

2 9 -12- 2014

Griffie

1RECH-i-UJ N < vais kANTWRPf~N, afd. MECHELEN

Ondernernirigsnr : 875.985.719

Benaming

(voluit) : Koninklijke Boomse Scheidsrechtersvereniging

(verkort) : K.B.S.V. Boom

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Meidoorn 4214, 2640 Mortsel

Onderwerp akte : Wijziging statuten + raad van Bestuur

De algemene vergadering van de Koninklijke Boomse Scheidsrechtersvereniging vzw, bijeen op 05 september 2014, beraadslagend en beslissend conform de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 en overeenkomstig haar statuten heeft de herwerkte statute goedgekeurd. Hieronder volgt de volledige nieuwe versie van de statuten.

Artikel 1: Benaming

De vereniging draagt als naam "Koninklijke Boomse Scheidsrechtersvereniging", Vereniging Zonder Winstoogmerk. 1n haar betrekkingen met derden mag zij ook gebruik maken van de afkorting "K.B.S.V. Boom", Vereniging Zonder Winstoogmerk.

Artikel 2: De zetel

De vereniging heeft haar zetel in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, Meidoorn 42/4, 2640 Mortsel. De Raad van Bestuur is gevolmachtigd de zetel te verplaatsen binnen dit arrondissement zonder daarvoor een statutenwijziging te moeten doorvoeren.

Artikel 3; Het doel

De vereniging heeft tot doel scheidsrechters te verenigen om de onderlinge vriendschapsbanden te verstevigen tot vervolmaking van hun scheidsrechtersambt en ten voordele van de voetbalsport.

De vereniging verbindt er zich toe de statuten, reglementen, richtlijnen en beslissingen van de K.B.V.B., van de FIFA en de UEFA na te leven. Elke bepaling van onderhavige statuten die strijdig zou zijn met het reglement van de K.B.V.B., van de FIFA en de UEFA wordt beschouwd als nietig en van generlei waarde wat hen betreft.

De vereniging verbindt er zich bovendien toe de principes van loyaliteit, integriteit en van sportieve geest ais uitdrukking van de fair play na te leven.

Na uitputting van de statutaire procedure worden aile geschillen inzake het bestuur van de vereniging dewelke in haar schoot ontstaan en voortvloeien uit de toepassing van het reglement van de K.B.V.B., ter beslechting voorgelegd aan een scheidsrechterscollege in toepassing van art. 1/52 en VII177.21 van het reglement van de K.B.V.B.

Elk geschil met betrekking tot de FIFA-statuten, -reglementen en richtlijnen zal aan de arbitrage-instanties, die in haar schoot zijn opgericht, voorgelegd worden.

Elk hoger beroep tegen een definitieve en dwingende beslissing van de FIFA zal aan de arbitrage van de TAS (Arbitragedirectie voor de Sport) te Lausanne (Zwitserland) voorgelegd worden.

Artikel 4: Minimum aantal leden

De vereniging moet minstens vijf actieve leden hebben, die allen houder zijn van een blauwe bondskaart. Er

is geen maximum aantal leden bepaald.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 5: Identiteit van de leden

Alle directieleden, opleiders en (ex-)scheidsrechters van de K.B.V.B. mogen deel uitmaken van de vereniging mits stipte naleving van het reglement.

Na 15 -- 20  25  30 -- 35  40  ... jaar (+ 5 jaar indien onderbreking) lidmaatschap wordt elk lid een passend aandenken aangeboden als blijk van verdienste.

Scheidsrechters die door medische, beroeps of persoonlijke redenen hun ontslag dienen te nemen als scheidsrechter en door de K.B.V.B. eervol worden ontslagen (ontslag met bedanking van bewezen diensten) kunnen opgenomen als "niet-actief lid", Deze opname dient door het betreffende lid schriftelijk te worden aangevraagd bij het secretariaat. Het is de Raad van Bestuur die beslist over de al dan niet opname als "niet-actief lid". Bij misbruik houdt de Raad van Bestuur zich het recht voor om het betreffende lidmaatschap ongedaan te maken.

Een lid, opgenomen als "niet-actief lid", blijft in aanmerking komen voor vieringen van 15, 20, 25, ... jaren lidmaatschap, komt in aanmerking voor het uitoefenen van een bestuursfunctie, maar niet voor de functies van voorzitter, ondervoorzitter of secretaris.

Aile leden van de K.B.S.V. Boom, die door onvoorziene omstandigheden of ouderdomsgrens het scheidsrechteren moeten stoppen, maar die toch lid wensen te blijven van de vereniging, kunnen benoemd worden door de Raad van Bestuur tot "lid van verdienste" of "erelid". Hun lidgeld is onbepaald, maar mag niet minder bedragen dan dat van de gewone leden. De opname als "lid van verdienste" dient schriftelijk aangevraagd te worden bij het secretariaat.

Een lid, opgenomen als lid van verdienste" of "erelid", blijft in aanmerking komen voor vieringen van 15, 20, 25, ... jaren lidmaatschap, komt in aanmerking voor het uitoefenen van een bestuursfunctie, maar niet voor de functies van voorzitter, ondervoorzitter of secretaris.

Artikel 6: Toelating, uittreding en uitsluiting van leden

Een scheidsrechter, die wenst toe te treden tot de vereniging, kan één vergadering vrijblijvend bijwonen. Deelname aan een tweede vergadering impliceert automatisch lidmaatschap van de K.B.S.V. Boom door verplichte betaling van het lidgeld en het invullen en ondertekenen van de ledenfiche.

Scheidsrechters die lid worden van de K.B.S.V. Boom na 31 januari dienen slechts de helft van het lidgeld van het lopende seizoen te betalen.

Zij kunnen eveneens gratis met partner deelnemen aan het banket op het einde van het lopende seizoen, op voorwaarde dat zij het volledige lidgeld van het lopende seizoen betaald hebben.

Een lid dat wil deelnemen aan een activiteit van de K.B.S.V. Boom mag geen openstaande schulden hebben tegenover de K.B.S.V. Boom.

Een lid dat tijdens de loop van het seizoen geen enkele vergadering bijwoont en weigert om het jaarlijkse lidgeld te betalen, zal automatisch als ontslagnemend worden beschouwd op het einde van het seizoen.

Een lid dat gedurende 3 jaar aan geen enkele activiteit van de kring deelneemt, zal worden voorgedragen tot ontslag op de volgende Algemeen Vergadering. (Zie Art 7, bevoegdheden AV).

Een aanduiding voor het leiden van een wedstrijd tussen scheidsrechterskringen op de datum van een vergadering geldt eveneens als aanwezigheid op deze vergadering.

Men kan, na ontslag of ontslagname, eventueel een tweede keer lid worden van de vereniging, na eerst een schriftelijke aanvraag gericht te hebben tot het secretariaat. Deze aanvraag zal besproken worden binnen de Raad van Bestuur en het resultaat ervan zal schriftelijk gemeld worden aan de betrokkene.

Een scheidsrechter die nog een schuld heeft t.o.v, de K.B.S.V. Boom kan opnieuw lid worden van de vereniging, na vereffening van zijn I haar openstaande schuld,

Een lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de Raad van Bestuur medegedeeld worden. De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering uitgesproken worden met een meerderheid van 213 van de stemmen,

MOA 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en lcunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Om zelf gratis te kunnen deelnemen aan het jaarlijks banket, moet elk lid (met uitzondering van directieleden, opleiders, ere-leden en leden van verdienste) jaarlijks een netto-winst-bijdrage van ¬ 50,00 realiseren ten voordele van de kring. Deze bijdrage komt tot stand door een activiteit, die jaarlijks vastgelegd wordt door het bestuur en met uitzondering van de advertenties van het advertentieboekje en het lidgeld.

Indien een lid 1/3 + 1 van de ledenvergaderingen van het huidige seizoen heeft bijgewoond, hoeft zijn / haar partner geen bijdrage voor het banket te betalen,

Leden die tijdens het lopende seizoen niet aanwezig waren op tenminste 1 1 3 + 1 van het aantal vergaderingen, kunnen zelf gratis deelnemen aan het banket, indien zij in regel zijn met hun aanbetalingen en hun netto-winst-bijdrage vermeld in vorige paragraaf; zij dienen echter de volledige prijs te betalen voor de begeleidende persoon.

Indien het aantal vergaderingen, gedeeld door drie + 1, een cijfer achter de komma vertoont, zal ,0 tot en met ,4 naar beneden worden afgerond en ,5 tot en met ,9 naar boven worden afgerond, Deze regeling geldt eveneens niet voor directieleden, opleiders, ere-leden en leden van verdienste.

Artikel 7: Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering (A.V.), het hoogste beslissingsorgaan van de vzw, is samengesteld uit alle leden die allen worden uitgenodigd en gelijk stemrecht hebben.

Tijdens deze Algemene Vergadering hebben die leden stemrecht, die ten volle in regel zijn met hun aanbetalingen en tijdens het voorbije seizoen ten minste 1/3 + 1 van het aantal vergaderingen hebben bijgewoond. Indien het aantal vergaderingen, gedeeld door drie + 1, een cijfer achter de komma vertoont, zal ;,0 tot en met ,4 naar beneden worden afgerond en ,5 tot en met ,9 naar boven warden afgerond. De scheidsrechters die in de loop van het seizoen tot de K.B.S.V. Boom zijn toegetreden, zijn ontslagen van deze laatste verplichting.

Leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander stemgerechtigd lid d.m.v. een volmacht. Deze volmacht of een gewone schriftelijke verontschuldiging moet voor aanvang van de Algemene Vergadering aan de secretaris overhandigd zijn en elk lid mag maximum twee andere leden vertegenwoordigen via een volmacht.

Bij niet-verontschuldigde afwezigheid op de Algemene Vergadering zal er een boete volgen voor dat lid ten bedrage van de helft van het lidgeld van dat seizoen.

Heirkracht kan ingeroepen worden door een lid bij niet-verontschuldigde afwezigheid op de Algemene Vergadering. Gevallen van overmacht worden geval per geval beoordeeld door de Raad van Bestuur van de K.B.S.V. Boom.

De beslissingen worden genomen bij meerderheid van de aanwezige stemmen. Bijzondere meerderheden zijn vereist voor de uitsluiting van een lid (213 meerderheid van de stemmen), de wijziging van de statuten (zie artikel 11) en de ontbinding van de vereniging (aanwezigheid van 213 van de leden + 2/3 meerderheid van de aanwezige stemmen).

De Algemene Vergadering heeft volgende bevoegdheden:

" Wijzigen van de statuten

" Benoemen en afzetten van de leden van de Raad van Bestuur

" Goedkeuren van de rekeningen

" Ontbinden van de vereniging

" Uitsluiten van leden

" De Raad van Bestuur ertoe machtigen aile bevoegdheden over te dragen aan derden

" Alle gevallen niet voor-zien door het reglement, worden door de Algemene Vergadering beslist.

De Raad van Bestuur is verplicht de Algemene Vergadering bijeen te roepen in de volgende gevallen:

" Wanneer 115 van de leden erom verzoekt

" ln de gevallen door de statuten bepaald

De Algemene Vergadering heeft jaarlijks plaats binnen de 30 kalenderdagen na de 3de zaterdag van de maand Mei, wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur en dient volgende punten op de dagorde te voorzien:

1)Goedkeuring verslag vorige vergadering

2)Jaarverslag over de werking van de vereniging

3)Financieel jaarverslag over de kastoestand

4)Ontslag leden

5)Ontslag leden van de Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

6)Stemming leden van de Raad van Bestuur

7) Varia

De agenda wordt opgesteld door de Raad van Bestuur, maar elk voorstel dat door minstens 1/20 van de leden is ondertekend en minstens 14 dagen voor de Algemene Vergadering schriftelijk toekomt op het secretariaat, moet op de agenda worden geplaatst. Alle leden moeten worden opgeroepen per mail of per gewone brief ten minste acht dagen voor de Algemene Vergadering.

Het kiesbureel wordt als volgt samengesteld: de voorzitter van het kiesbureel is het aanwezige actieve lid met de meeste jaren lidmaatschap. Hij of zij wordt bijgestaan door de twee aanwezige laatst aangesloten leden.

Artikel 8: Wijze van benoeming en bevoegdheden Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste vijf en maximum tien personen, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering (A.V.) voor de periode van één jaar en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De Raad van Bestuur vormt de uitvoerende macht van de vereniging in buitengewone, onvoorziene en dringende gevallen. Zij bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van diegenen die door de Wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur kan haar bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van haar leden. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door gezamenlijke handtekening van twee bestuurders,

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die zij nodig acht.

Beslissingen binnen de Raad van Bestuur worden steeds genomen met meerderheid der stemmen, en in geval van een gelijk aantal stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Voorwaarde is wel dat meer dan de helft van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig zijn bij de stemming.

Van elke Raad van Bestuur wordt er een verslag opgesteld door de secretaris, dat dient getekend te worden door de voorzitter en de secretaris. Aile verslagen worden bewaard in een register.

Elk lid van de vereniging kan zijn / haar kandidatuur voor de Raad van Bestuur schriftelijk stellen bij het secretariaat minstens acht dagen voor de kiezing, die gebeurt bij een geheime stemming op de Algemene Vergadering.

Om eventuele kandidaten voor de bestuursverkiezing de gelegenheid te geven hun kandidatuur tijdig te overwegen, zullen de bestuursleden die hun mandaat niet wensen te hernieuwen, dit schriftelijk melden aan het secretariaat ten laatste één maand voor de Algemene Vergadering.

Het actieve bestuur kan leden coöpteren tot het bestuur. De leden die worden gecoöpteerd, moeten voldoen aan aile voorwaarden om bestuurslid te kunnen worden. Het totale aantal gecoöpteerde bestuursleden mag het aantal verkozen bestuursleden niet overstijgen. Het totale aantal bestuursleden mag het aantal vastgelegd in de statuten niet overstijgen, De bestuurstermijn van de gecoöpteerde loopt af bij de eerstvolgende algeméne vergadering waar er over bestuursleden wordt gestemd.

De kandidaat-bestuursleden moeten de "helft plus één" van de uitgebrachte stemmen door de aanwezige kiesgerechtigde leden behalen, zonder rekening te houden met de ongeldige of blanco stembriefjes.

Aile bestuursleden die dit aantal bereikt hebben, zijn rechtstreeks verkozen als bestuurslid. Indien het gebeurt dat meer dan de nodige kandidaten de vereiste stemmen behaald hebben, zijn deze verkozen die het hoogst aantal stemmen behaald hebben. Bij gelijkheid van stemmen primeert het hoogst aantal dienstjaren bij de K.B.S.V. Boom.

Wanneer er meer kandidaturen werden voorgedragen als er te kiezen plaatsen zijn, en één of meerdere kandidaten niet de vereiste 1 / 2 + 1 van de stemmen heeft behaald, zullen diegenen met de meeste ja-stemmen als regelmatig verkozen worden beschouwd.

Wanneer er slechts evenveel of minder kandidaturen werden voorgedragen als er te kiezen plaatsen zijn, en één of meerdere kandidaten niet de vereiste 1 / 2 + 1 van de stemmen heeft behaald, zullen zij toch nog als regelmatig verkozen worden beschouwd.

Indien geen nieuwe kandidaturen worden voorgedragen, blijft het uittredende bestuur aan de macht tot er in

hun vervanging voorzien is. Over de verschillende functies wordt echter door de Raad van Bestuur onderling

opnieuw beslist.

De verschillende functies binnen de Raad van Bestuur worden door de Raad van Bestuur zelf ingedeeld:

A. Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

B.Ondervoorzitter

C. Secrdtaris

D.Penningmeester

E.Feestbestuurder

F.Sportbestuurder

G.P.R.-verantwoordelijke

H.larie bestuurders

Taakbeschrijving van het bestuur:

A.Voorzitter: Hij / zij belegt de vergaderingen, opent, zit voor en sluit deze alsook alle andere activiteiten. De voorzitter is verplicht in zijn I haar loopbaan als scheidsrechter de graad van benoemd namiddagscheidsrechter of van assistent-scheidsrechter categorie 7A verworven te hebben.

B.Ondervoorzïtter: Hij / zij vervangt de voorzitter bij diens afwezigheid en controleert de penningmeester.

C.Secretaris: Hij I zij is belast met de werkzaamheden zoals het houden van een leden- en verslagboek en voert alle briefwisseling aangaande de vereniging uit, De secretaris fungeert als de "Gerechtigde Correspondent' of G.C. Dit is volgens Boek III van het K.B.V.B.-reglement het enige gerechtigde lid dat de briefwisseling mag voeren met de Voetbalbond. Zijn / haar adres is tijdens zijn/haar ambtsperiode ook het adres van de K.B.S.V, of de maatschappelijke zetei. De secretaris is tevens de enige persoon die de vzw rechtsgeldig kan verbinden t.o.v. derden,

D.Penningmeester: Hij 1 zij is belast met het houden van de financiële boekhouding. Alle geldverhandelingen worden door hem / haar uitgevoerd. Bij de financiële instelling(en), waar de rekeningen van de vereniging zich bevinden, worden drie handtekeningen gedeponeerd, namelijk deze van de voorzitter, de secretaris en de penningmeester zelf. Over de fondsen, gedeponeerd op deze rekeningen, kan beschikt worden door een combinatie van de handtekening van de penningmeester met deze van de voorzitter of deze van de secretaris. De controle zal tijdens het lopende seizoen verricht worden door de ondervoorzitter; aan het einde van het seizoen wordt de boekhouding geverifieerd en goedgekeurd door de voorzitter en twee stemgerechtigde leden. Voor elk geval van geldverlies, buiten de wil van de penningmeester om, kan er een verontschuldiging ingeroepen worden, dat enkel door de Algemene Vergadering aangenomen kan worden.

E.Feestbestuurder: Hij I zij staat in voor het inrichten en organiseren van alle feestelijkheden en ontspanningen.

F.Sportbestuurder: Hij / zij staat in voor de praktische organisatie van alle sportactiviteiten van de vereniging.

G.P.R: verantwoordelijke: Hij / zij staat in voor de promotie van arbitrage en de kring in het algemeen. H.Bestuurders: Staan mee in voor de dagelijkse werking van de Raad van Bestuur.

Artikel 9: Maximale bijdrage

Het jaarlijks lidgeld van de leden wordt door de Raad van Bestuur vastgelegd en bedraagt maximum 50 euro per lid per seizoen.

Artikel 10: Wijze waarop rekening en verantwoording moet gedaan warden

De Raad van Bestuur is volgens Artikel 13, lid 2 van de Wet verplicht om jaarlijks de rekening (ontvangsten en uitgaven) over het afgelopen jaar aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering te onderwerpen.

Artikel 11: Wijzigen van statuten

Voor het wijzigen van de statuten, zijn er strenge procedures en regels voorzien:

" Het voorwerp van de wijziging moet uitdrukkelijk worden vermeld op de agenda voor de Algemene vergadering.

" Een aanwezigheid van 2/3 van de actieve leden

" Een meerderheid van 2/3 van de aanwezige leden, met uitzondering wanneer het een wijziging van het doel van de vereniging betreft, dan moet 4 / 5 van de aanwezigen akkoord gaan met deze wijziging van de doelstellingen.

" Indien 2/3 van de actieve leden niet aanwezig is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, Deze tweede vergadering kan beslissen met de vereiste meerderheid (2/3 of 4/5), ongeacht het aantal aanwezige leden. Deze beslissing moet echter nadien door de Rechtbank van Eerste Aanleg worden gehomologeerd. De wijziging van de statuten dient in het Belgisch Staatsblad te worden gepubliceerd binnen de maand na de beslissing of na de homologatie (artikel 9 van de Wet). Bij gebreke kan de vereniging zich niet

MOD 2.2

Luik _ Vervolg

beroepen 'op de rechtspersoonlijkheid tegenover derden, die zich wel op die rechtspersoonlijkheid kunnen beroepen t.o.v`. de vzw (artikel 26 van de Wet).

Op de laatste blz. van Lurk B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Artikel 12: Bestemming van vermogen bij ontbinding

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging, aangeduid door de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Na uitputting van alle graden van jurisdictie voorzien in de statuten, zullen geschillen nopens beheer, ontstaan binnen de vereniging en resulterend uit de toepassing van het reglement, beslecht worden door een scheidsrechterscollege bestaande uit drie leden, gekozen door de rechtsdirectie (Art. I / 52 en VII 177.21 van de K.B,V.B-)

Artikel 13: Duur van de vereniging

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden. Het boekjaar loop van 1 juli t.e.m. 30 juni het jaar daaropvolgend.

Artikel 14: Ledenvergaderingen

De gewone vergaderingen hebben plaats op de dag en het uur in het lokaal door de vorige vergadering aangeduid.

Artikel 15

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

Aldus opgemaakt in 3 exemplaren te Boom op vrijdag 5 september 2014. Voor eensluitend akkoord 03 november 2014 Van Meir Wim Secretaris / G.C,

De algemene vergadering van de Koninklijke Boomse Scheidsrechtersvereniging vzw, bijeen op 05 september

2014, beraadslagend en beslissend conform de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 en overeenkomstig

haar statuten heeft beslist dat volgende personen worden ontslagen als bestuurders:

- Koen De Bruyn, geboren 9 februari 1980 te Rumst, wonende te Dirkputstraat 67 bus 1b, 2850 Boom

- Wouter Duré, geboren 3 december 1985 te Mortsel, wonende te Liersesteenweg 63, 2560 Kessel

- Sharon Sluyts, geboren 11 mei 1982 te Brasschaat, wonende te Dirkputstraat 67 bus 1 b, 2850 Boom

- Eddy Van Meir, geboren 2 juli 1962 te Wilrijk, wonende te Beerschotstraat 14, 2020 Antwerpen

- Erwin Jeunen, geboren 13 januari 1979 te Bree, wonende te A. sanderslei 92, 2630 Aartselaar

- Wim Van Meir, geboren 18 juli 1989 te Borgerhout, wonende te Meidoorn 42, 2640 Mortsel

- Bart Van Limbergen, geboren 8 oktober 1986 te Wilrijk, wonende te Blauwbrugstraat 135, 2845 Niel

Volgende personen werden voor een termijn van 1 jaar aanvaard als bestuurders:

- Koen De Bruyn, geboren 9 februari 1980 te Rumst, wonende te Dirkputstraat 67 bus 1b, 2850 Boom

- Eddy Van Meir, geboren 2 juli 1962 te Wilrijk, wonende te Beerschotstraat 14, 2020 Antwerpen

- Erwin Jeunen, geboren 13 januari 1979 te Bree, wonende te A. sanderslei 92, 2630 Aartselaar

- Wim Van Meir, geboren 18 juli 1989 te Borgerhout, wonende te Meidoorn 42, 2640 Mortsel

- Bart Van Limbergen, geboren 8 oktober 1986 te Wilrijk, wonende te Blauwbrugstraat 135, 2845 Niel

- Rudy Corremans, geboren 15 september 1968 te Duffel, wonende te Korte Nieuwstraat 32, 2840 Terhagen - Wim Borghmans, geboren 13 mei 1987 te Temse , wonende te Puursesteenweg 56 Al , 2880 Bornem

Voor eensluitend akkoord, 03 november 2014, Mortsel

Van Meir Wim Secretaris/G.C.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

e Voorbehouden - aan het v Belgisch Steetzbled

14/01/2013
ÿþ MOD 2.2

f F In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

IWEI~I~~IINIIIWI~IIeV

*i3ooa~sa"

NEERGELEGD

2 - JAN. 201.3

GRIFJFECHTBANK van KOOPHANDEL te MECHELEN

NI

Ondernemingsnr : 875.985.719

Benaming

(voluit) : Koninklijke Boomse Scheidsrechtersvereniging VZW

(verkort) : K.B.S.V. Boom VZW

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Liersesteenweg 63, 2560 Kessel

Onderwerp akte : Wijziging statuten + raad van Bestuur

De algemene vergadering van de Koninklijke Boomse Scheidsrechtersvereniging vzw, bijeen op 14 december 2012, beraadslagend en beslissend conform de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 en overeenkomstig haar statuten heeft de herwerkte statute goedgekeurd. Hieronder volgt de volledige nieuwe versie van de statuten.

Artikel 1: Benaming

De vereniging draagt als naam "Koninklijke Boomse Scheidsrechtersvereniging", Vereniging Zonder Winstoogmerk. In haar betrekkingen met derden mag zij ook gebruik maken van de afkorting "K.B.S.V. Boom", Vereniging Zonder Winstoogmerk.

Artikel 2: De zetel

De vereniging heeft haar zetel in het gerechtelijk arrondissement Mechelen, Liersesteenweg 63, 2560 Kessel. De Raad van Bestuur is gevolmachtigd de zetel te verplaatsen binnen dit arrondissement zonder daarvoor een statutenwijziging te moeten doorvoeren.

Artikel 3: Het doel

De vereniging heeft tot doel scheidsrechters te verenigen om de onderlinge vriendschapsbanden te verstevigen tot vervolmaking van hun scheidsrechtersambt en ten voordele van de voetbalsport.

De vereniging verbindt er zich toe de statuten, reglementen, richtlijnen én beslissingen van de K.B.V.B., van de FIFA en de UEFA na te leven. Elke bepaling van onderhavige statuten die strijdig zou zijn met het reglement, van de K.B.V.B., van de F1FA en de UEFA wordt beschouwd als nietig en van generlei waarde wat hen betreft.

De vereniging verbindt er zich bovendien toe de principes van loyaliteit, integriteit en van sportieve geest als uitdrukking van de fair-play na te leven.

' Na uitputting van de statutaire procedure worden alle geschillen inzake het bestuur van de vereniging

dewelke in haar schoot ontstaan en voortvloeien uit de toepassing van het reglement van de K.B.V.B,, ter beslechting voorgelegd aan een scheidsrechterscollege in toepassing van art. 1152 en V11177.21 van het reglement van de K.B.V.B.

Elk geschil met betrekking tot de FIFA-statuten, -reglementen en  richtlijnen zal aan de arbitrage-instanties, die in haar schoot zijn opgericht, voorgelegd worden.

Elk hoger beroep tegen een definitieve en dwingende beslissing van de FIFA zal aan de arbitrage van de TAS (Arbitragecommissie voor de Sport) te Lausanne (Zwitserland) voorgelegd worden.

Artikel 4: Minimum aantal leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouder aan het Belgisch staatsbias

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

De vereniging moet minstens vijf actieve leden hebben, die allen houder zijn van een blauwe bondskaart, Er is geen maximum aantal leden bepaald.

Artikel 5: Identiteit van de leden

Alle commissieleden, opleiders en (ex-)scheidsrechters van de K.B.V.B. mogen deel uitmaken van de vereniging mits stipte naleving van het reglement.

Na 15  20  25  30  35 -- 40  ... jaar ({- 5 jaar indien onderbreking) lidmaatschap wordt elk lid een passend aandenken aangeboden als blijk van verdienste.

Scheidsrechters die door medische of beroepsredenen hun ontslag dienen te nemen als scheidsrechter en door de K.B,V.B. eervol worden ontslagen (ontslag met bedanking van bewezen diensten) kunnen mits voorlegging van een bewijs worden opgenomen als "niet-actief lid". Deze opname dient door het betreffende lid schriftelijk te worden aangevraagd bij het secretariaat. Het is de Raad van Bestuur die beslist over de al dan niet opname als "niet-actief lid". Bij misbruik houdt de Raad van Bestuur zich het recht voor om het betreffende lidmaatschap ongedaan te maken.

Een lid, opgenomen als "niet-actief lid", blijft in aanmerking komen voor vieringen van 15, 20, 25, ... jaren lidmaatschap, maar komt niet in aanmerking voor het uitoefenen van een bestuursfunctie,

Alle leden van de K.B.S.V. Boom, die door onvoorziene omstandigheden of ouderdomsgrens het scheidsrechteren moeten stoppen, maar die toch lid wensen te blijven van de vereniging, kunnen benoemd worden door de Raad van Bestuur tot "lid van verdienste" of "erelid". Hun lidgeld is onbepaald, maar mag niet minder bedragen dan dat van de gewone leden. De opname als "lid van verdienste" dient schriftelijk aangevraagd te worden bij het secretariaat.

Een lid, opgenomen als "lid van verdienste" of "erelid", blijft in aanmerking komen voor vieringen van 15, 20, 25, ... jaren lidmaatschap, maar komt niet in aanmerking voor het uitoefenen van een bestuursfunctie.

Artikel 6: Toelating, uittreding en uitsluiting van leden

Een lid dat tijdens de loop van het seizoen geen enkele vergadering bijwoont en 1 of weigert om het jaarlijkse lidgeld te betalen, zal automatisch als ontslagnemend worden beschouwd op het einde van het seizoen.

Een aanduiding voor het leiden van een wedstrijd tussen scheidsrechterskringen op de datum van een vergadering geldt eveneens als aanwezigheid op deze vergadering.

Men kan, na ontslag of ontslagname, eventueel een tweede keer lid worden van de vereniging, na eerst een schriftelijke aanvraag gericht te hebben tot het secretariaat. Deze aanvraag zal besproken worden binnen de Raad van Bestuur en het resultaat ervan zal schriftelijk gemeld worden aan de betrokkene.

Een scheidsrechter die nog een schuld heeft t.o.v. de K.B.S.V. Boom kan opnieuw lid worden van de vereniging, na vereffening van zijn / haar openstaande schuld.

Een lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden, Het ontslag moet schriftelijk aan de Raad van Bestuur medegedeeld worden. De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering uitgesproken worden met een meerderheid van 213 van de stemmen.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Een lid dat wil deelnemen aan een activiteit van de K.B.S.V, Boom mag geen openstaande schulden hebben tegenover de K.B.S.V. Boom.

Een scheidsrechter, die wenst toe te treden tot de vereniging, kan één vergadering vrijblijvend bijwonen. Deelname aan een tweede vergadering impliceert automatisch lidmaatschap van de K.B.S.V. Boom en verplichte betaling van het lidgeld.

Om zelf gratis te kunnen deelnemen aan het jaarlijks banket, moet elk lid (met uitzondering van commissieleden, opleiders, ere-leden en leden van verdienste) jaarlijks een netto-winst-bijdrage van 50,00 E realiseren ten voordele van de kring. Deze bijdrage komt tot stand door een activiteit, die jaarlijks vastgelegd wordt door het bestuur en met uitzondering van de advertenties van het advertentieboekje en het lidgeld.

Indien een lid 1/3 + 1 van de ledenvergaderingen van het huidige seizoen heeft bijgewoond, hoeft zijn / haar partner geen bijdrage voor het banket te betalen.

Leden die tijdens het lopende seizoen niet aanwezig waren op tenminste 1 1 3 + 1 van het aantal vergaderingen, kunnen zelf gratis deelnemen aan het banket, indien zij in regel zijn met hun aanbetalingen en hun netto-winst-bijdrage vermeld in vorige paragraaf; zij dienen echter de volledige prijs te betalen voor de begeleidende persoon.

4

MM 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Indien het aantal vergaderingen, gedeeld door drie + 1, een cijfer achter de komma vertoont, zal ,0 tot en met ,4 naar beneden worden afgerond en ,5 tot en met ,9 naar boven worden afgerond. Deze regeling geldt eveneens niet voor commissieleden, opleiders, ere-leden en leden van verdienste.

Leden die lid worden van de K.B.S,V. Boom na 31 januari kunnen eveneens gratis met partner deelnemen aan het banket op het einde van het lopende seizoen, op voorwaarde dat zij het volledige lidgeld van het lopende seizoen betaald hebben.

Artikel 7: Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering (A.V.), het hoogste beslissingsorgaan van de vzw, is samengesteld uit alle leden die allen worden uitgenodigd en gelijk stemrecht hebben.

Tijdens deze Algemene Vergadering hebben die leden stemrecht, die ten volle in regel zijn met hun aanbetalingen en tijdens het voorbije seizoen ten minste 1/3 + 1 van het aantal vergaderingen hebben bijgewoond. Indien het aantal vergaderingen, gedeeld door drie + 1, een cijfer achter de komma vertoont, zal ,0 tot en met ,4 naar beneden worden afgerond en ,5 tot en met ,9 naar boven worden afgerond, De scheidsrechters die in de loop van het seizoen tot de K.B.S.V. Boom zijn toegetreden, zijn ontslagen van deze laatste verplichting.

Leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid d.m.v. een volmacht. Deze volmacht of een gewone schriftelijke verontschuldiging moet voor aanvang van de Algemene Vergadering aan de secretaris overhandigd zijn en elk lid mag maximum twee andere leden vertegenwoordigen via een volmacht.

Bij niet-verontschuldigde afwezigheid op de Algemene Vergadering zal er een boete volgen voor dat lid ten bedrage van de helft van het lidgeld van dat seizoen.

Heirkracht kan ingeroepen worden door een lid bij niet-verontschuldigde afwezigheid op de Algemene Vergadering. Gevallen van overmacht worden geval per geval beoordeeld door de Raad van Bestuur van de K.B.S.V. Boom.

De beslissingen worden genomen bij meerderheid van de aanwezige stemmen. Bijzondere meerderheden zijn vereist voor de uitsluiting van een lid (2/3 meerderheid van de stemmen), de wijziging van de statuten (zie artikel 11) en de ontbinding van de vereniging (aanwezigheid van 2/3 van de leden + 2/3 meerderheid van de aanwezige stemmen).

De Algemene Vergadering heeft volgende bevoegdheden:

" Wijzigen van de statuten

'Benoemen en afzetten van de leden van de Raad van Bestuur

.Goedkeuren van de rekeningen

.Ontbinden van de vereniging

" Uitsluiten van leden

"De Raad van Bestuur ertoe machtigen alle bevoegdheden over te dragen aan derden

'Alle gevallen niet voorzien door het reglement, worden door de Algemene Vergadering beslist,

De Raad van Bestuur is verplicht de Algemene Vergadering bijeen te roepen in de volgende gevallen:

.Wanneer 1/5 van de leden erom verzoekt

"In de gevallen door de statuten bepaald

De Algemene Vergadering heeft jaarlijks plaats binnen de 30 kalenderdagen na het banket, wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur (of bij diens afwezigheid de oudste van de aanwezige leden van de Raad van Bestuur) en dient volgende punten op de dagorde te voorzien:

1)Goedkeuring verslag vorige vergadering

2)Jaarverslag over de werking van de vereniging

3)Financieel jaarverslag over de kastoestand

4)Ontslag leden

5)Ontslag leden van de Raad van Bestuur

6)Stemming leden van de Raad van Bestuur

7) Varia

De agenda wordt opgesteld door de Raad van Bestuur, maar elk voorstel dat door minstens 1/20 van de leden is ondertekend en minstens 14 dagen voor de Algemene Vergadering schriftelijk toekomt op het secretariaat, moet op de agenda worden geplaatst. Aile leden moeten worden opgeroepen per gewone brief ten minste acht dagen voor de Algemene Vergadering.

Het kiesbureel wordt als volgt samengesteld: de voorzitter van het kiesbureel is het aanwezige actieve lid met de meeste jaren lidmaatschap. Hij of zij wordt bijgestaan door de twee aanwezige laatst aangesloten leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 8: Wijze van benoeming en bevoegdheden Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste vijf en maximum tien personen, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering (A.V.) voor de periode van één jaar en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De Raad van Bestuur vormt de uitvoerende macht van de vereniging in buitengewone, onvoorziene en dringende gevallen. Zij bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van diegenen die door de Wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur kan haar bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van haar leden. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die zij nodig acht.

Beslissingen binnen de Raad van Bestuur worden steeds genomen met meerderheid der stemmen, en in geval van een gelijk aantal stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Voorwaarde is wel dat meer dan de helft van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig zijn bij de stemming.

Van elke Raad van Bestuur wordt er een verslag opgesteld door de secretaris, dat dient getekend te worden door de voorzitter en Cie secretaris. Aile verslagen worden bewaard in een register.

Elk lid van de vereniging kan zijn / haar kandidatuur voor de Raad van Bestuur schriftelijk stellen bij het secretariaat minstens acht dagen voor de kiezing, die gebeurt bij een geheime stemming op de Algemene Vergadering.

Om eventuele kandidaten voor de bestuursverkiezing de gelegenheid te geven hun kandidatuur tijdig te overwegen, zullen de bestuursleden die hun mandaat niet wensen te hernieuwen, dit schriftelijk melden aan het secretariaat ten laatste één maand voor de Algemene Vergadering.

Het actieve bestuur kan leden coöpteren tot het bestuur. De leden die worden gecoöpteerd, moeten voldoen aan alle voorwaarden om bestuurslid te kunnen worden. Het totale aantal gecoöpteerde bestuursleden mag het aantal verkozen bestuursleden niet overstijgen. Het totale aantal bestuursleden mag het aantal vastgelegd in de statuten niet overstijgen. De bestuurstermijn van de gecoöpteerde loopt af bij de eerstvolgende algemene vergadering waar er over bestuursleden wordt gestemd.

De kandidaat-bestuursleden moeten de "helft plus één" van de uitgebrachte stemmen door de aanwezige kiesgerechtigde leden behalen, zonder rekening te houden met de ongeldige of blanco stembriefjes.

Alle bestuursleden die dit kwantum bereikt hebben, zijn rechtstreeks verkozen als bestuurslid. Indien het gebeurt dat meer dan de nodige kandidaten de vereiste stemmen behaald hebben, zijn deze verkozen die het hoogst aantal stemmen behaald hebben. Bij gelijkheid van stemmen primeert het hoogst aantal dienstjaren bij de K.B.S.V. Boom.

Wanneer er meer kandidaturen werden voorgedragen als er te kiezen plaatsen zijn, en één of meerdere kandidaten niet de vereiste 1 1 2 + 1 van de stemmen heeft behaald, zullen diegenen met de meeste ja-stemm en als regelmatig verkozen worden beschouwd.

Wanneer er slechts evenveel of minder kandidaturen werden voorgedragen als er te kiezen plaatsen zijn, en één of meerdere kandidaten niet de vereiste 1 / 2 + 1 van de stemmen heeft behaald, zullen zij toch nog als regelmatig verkozen worden beschouwd.

indien geen nieuwe kandidaturen worden voorgedragen, blijft het uittredende bestuur aan de macht tot er in hun vervanging voorzien is. Over de verschillende functies wordt echter door de Raad van Bestuur onderling opnieuw beslist.

De verschillende functies binnen de Raad van Bestuur worden door de Raad van Bestuur zelf ingedeeld:

A. Voorzitter B.Ondervoorzitter

C. Secretaris

D. Penningmeester

E.Feestbestuurder

F.Sportbestuurder

G.P.R.-verantwoordelijke

H.Drie bestuurders

Taakbeschrijving van het bestuur:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

A.Voorzitter: Hij / zij belegt de vergaderingen, opent, zit voor en sluit deze alsook aile andere activiteiten. De voorzitter is verplicht in zijn / haar loopbaan als scheidsrechter de graad van benoemd namiddagscheidsrechter of van assistent-scheidsrechter categorie 7A verworven te hebben,

B.Ondervoorzitter: Hij / zij vervangt de voorzitter bij diens afwezigheid.

C.Secretaris: Hij / zij is belast met de werkzaamheden zoals het houden van een leden- en verslagboek en voert alle briefwisseling aangaande de vereniging uit. De secretaris fungeert ais de "Gerechtigde Correspondent" of G.C. Dit is volgens Boek III van het K.B.V.B. reglement het enige gerechtigde lid dat de briefwisseling mag voeren met de Voetbalbond. Zijn / haar adres is tijdens zijn ambtsperiode ook het adres van de K.B.S.V. of de maatschappelijke zetel. De secretaris is tevens de enige persoon die de vzw rechtsgeldig kan verbinden t.o.v. derden.

D.Penningmeester: Hij / zij is belast met het houden van de financiële boekhouding. Alle geldverhandelingen worden door hem / haar uitgevoerd. Bij de financiële instelling(en), waar de rekeningen van de vereniging zich bevinden, worden drie handtekeningen gedeponeerd, namelijk deze van de voorzitter, de secretaris en de penningmeester zelf. Over de fondsen, gedeponeerd op deze rekeningen, kan beschikt worden door een combinatie van de handtekening van de penningmeester met deze van de voorzitter of deze van de secretaris. De controle zal tijdens het lopende seizoen verricht worden door de ondervoorzitter; aan het einde van het seizoen wordt de boekhouding geverifieerd en goedgekeurd door de voorzitter en twee stemgerechtigde leden. Voor elk geval van geldverlies, buiten de wil van de penningmeester om, kan er een verontschuldiging ingeroepen worden, dat enkel door de Algemene Vergadering aangenomen kan worden.

E.Feestbestuurder: Hij / zij staat in voor het inrichten en organiseren van alle feestelijkheden en ontspanningen.

F.Sportbestuurder. Hij / zij staat in voor de praktische organisatie van alle sportactiviteiten van de vereniging.

G.P.R.-verantwoordelijke: Hij / zij staat in voor de teksten van Vacla-Ref en voor de promotie van de quiz, 1 mei-tornooi en de beginnelingencursus.

H.Bestuurders: Staan mee in voor de dagelijkse werking van de Raad van Bestuur.

Artikel 9: Maximale bijdrage

Het jaarlijks lidgeld van de leden wordt door de Raad van Bestuur vastgelegd en bedraagt maximum 50 euro per lid per seizoen.

Artikel 10: Wijze waarop rekening en verantwoording moet gedaan worden

De Raad van Bestuur is volgens Artikel 13, lid 2 van de Wet verplicht om jaarlijks de rekening (ontvangsten en uitgaven) over het afgelopen jaar aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering te onderwerpen.

Artikel 11: Wijzigen van statuten

Voor het wijzigen van de statuten, zijn er strenge procedures en regels voorzien:

" Het voorwerp van de wijziging moet uitdrukkelijk worden vermeld op de agenda voor de Algemene vergadering.

" Een aanwezigheid van 2/3 van de actieve leden

"Een meerderheid van 2/3 van de aanwezige leden, met uitzondering wanneer het een wijziging van het doel van de vereniging betreft, dan moet 4 / 5 van de aanwezigen akkoord gaan met deze wijziging van de doelstellingen.

-Indien 2/3 van de actieve leden niet aanwezig is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen. Deze tweede vergadering kan beslissen met de vereiste meerderheid (213 of 4/5), ongeacht het aantal aanwezige leden, Deze beslissing moet echter nadien door de Rechtbank van Eerste Aanleg worden gehomologeerd. De wijziging van de statuten dient in het Belgisch Staatsblad te worden gepubliceerd binnen de maand na de beslissing of na de homologatie (artikel 9 van de Wet). Bij gebreke kan de vereniging zich niet beroepen op de rechtspersoonlijkheid tegenover derden, die zich wel op die rechtspersoonlijkheid kunnen beroepen t.o.v. de vzw (artikel 26 van de Wet).

Artikel 12: Bestemming van vermogen bij ontbinding

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging, aangeduid door de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Na uitputting van aile graden van jurisdictie voorzien in de statuten, zullen geschillen nopens beheer, ontstaan binnen de vereniging en resulterend uit de toepassing van het reglement, beslecht worden door een

voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

scheidsrechterscollege bestaande uit drie leden, gekozen door de rechtscommissie (Art. 1152 en VII / 77.21 van de K.B,V.B.)

Artikel 13: Duur van de vereniging

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden.

Artikel 14: ledenvergaderingen

De gewone vergaderingen hebben plaats op de dag en het uur in het lokaal door de vorige vergadering aangeduid.

Artikel 15

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, toepasselijk,

Aldus opgemaakt in 3 exemplaren te Boom op vrijdag 14 december 2012.

Voor eensluitend akkoord ' 14 december 2012

Duré Wouter Secretaris / G.C.

De algemene vergadering van de Koninklijke Boomse Scheidsrechtersvereniging vzw, bijeen op14 december

2012, beraadslagend en beslissend conform de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 en overeenkomstig

haar statuten heeft beslist dat volgende personen worden ontslagen als bestuurders:

- Koen De Bruyn, geboren 9 februari 1980 te Rumst, wonende te Dirkputstraat 67 bus 1b, 2850 Boom

- Wouter Duré, geboren 3 december 1985 te Mortsel, wonende te Liersesteenweg 63, 2560 Kessel

- Sharon Sluyts, geboren 11 mei 1982 te Brasschaat, wonende te Dirkputstraat 67 bus lb, 2850 Boom

- Glenn Claes, geboren 2 december 1986 te Edegem, wonende te Fleerdonk 10, 2811 Leest

- Koen Veile, geboren 29 januari 1985 te Wilrijk, wonende te Olmenlaan 56, 2840 Reet

- Eddy Van Meir, geboren 2 juli 1962 te Wilrijk, wonende te Beerschotstraat 14, 2020 Antwerpen

- Erwin Jeunen, geboren 13 januari 19791e Bree, wonende le A. sanderslei 92, 2630 Aartselaar

- Walter Vereist, geboren 13 augustus 1954 te Niel , wonende te FR. D. Rooseveltstraat 40, 2845 Niel

- Wim Van Meir, geboren 18 juli 1989 te Borgerhout, wonende te Meidoorn 42, 2640 Mortsel

- Bart Van Limbergen, geboren 8 oktober 1986 te Wilrijk, wonende te Blauwbrugstraat 135, 2845 Niel

Volgende personen werden voor een termijn van 1 jaar aanvaard als bestuurders:

- Koen De Bruyn, geboren 9 februari 1980 te Rumst, wonende te Dirkputstraat 67 bus 1 b, 2850 Boom

- Wouter Duré, geboren 3 december 1985 te Mortsel, wonende te Liersesteenweg 63, 2560 Kessel

- Share' Siuyts, geboren 11 mei 1982 te Brasschaat, wonende te Dirkputstraat 67 bus lb, 2850 Boom

- Eddy Van Meir, geboren 2 juli 1962 te Wilrijk, wonende te Beerschotstraat 14, 2020 Antwerpen

- Erwin Jeunen, geboren 13 januari 1979 te Bree, wonende te A. sanderslei 92, 2630 Aartselaar

- Wim Van Meir, geboren 18 juli 1989 te Borgerhout, wonende te Meidoorn 42, 2640 Mortsel

- Bart Van Limbergen, geboren 8 oktober 1986 te Wilrijk, wonende te Blauwbrugstraat 135, 2845 Niel

Voor eensluitend akkoord, 14 December 2012, Kessel Duré Wouter Secretaris/G.C.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden Recto ° Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
KONINKLIJKE BOOMSE SCHEIDSRECHTERSVERENIGING…

Adresse
MEIDOORN 42, BUS 4 2640 MORTSEL

Code postal : 2640
Localité : MORTSEL
Commune : MORTSEL
Province : Anvers
Région : Région flamande