KONINKLIJKE FANFARE SINTE-CECILIA

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE FANFARE SINTE-CECILIA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 873.934.960

Publication

15/10/2012
ÿþ(M\ MDD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voo behou

aan F Belgh staatst

NEERGELEGD

3- -10- 2012

GRIFFIE RECHTBANK van KOOPHAAM= te MECHELEN

xxui1u~i~w1iiWw~mu~uu

" iai~oaos*

---------------------------------

Ondernemingsnr : 0873.934.960

Benaming

(voluit) : Koninklijke fanfare Sinte-Cecilia

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kazernestraat 6, 2801 Heffen

Onderwerp akte : Coördinatie der Statuten

TITEL I.  Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging zonder winstoogmerk heeft als benaming : " Koninklijke Fanfare Sinte-Cecilia ", v.z.w. Zij wordt gesticht voor onbepaalde duur, maar kan te allen tijde ontbonden worden.

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 2861 Heffen, Kazernestraat 6. Hij kan door beslissing van de raad van beheer genomen met gewone meerderheid worden verplaatst naar elke andere plaats in Vlaanderen,

Art. 3. De vereniging heeft tot doel : " Het propageren van de muziek door het organiseren van concerten, de bevordering van de muziekbeoefening, de pedagogische begeleiding van jongeren bij muziekbeoefening, door het inrichten van en/of het deelnemen aan herhalingen en concerten, en aile bijkomende verrichtingen die bij het hoofddoel aansluiten, zoals activiteiten ter promotie of financiering van dit doel. Hiertoe kan de vereniging alleen of samen met andere organisaties of groeperingen, aile mogelijke evenementen organiseren. De vereniging kan haar medewerking verlenen aan elk initiatief met een gelijkaardig doel ".

TITEL 11.  Leden

Art. 4. De vereniging bestaat op heden uit de comparanten in deze, verder genaamd " werkende leden ",

Art. 5. Er bestaan drie soorten leden : werkende leden (minimum drie), steunende leden en ereleden.

De oprichters zijn van rechtswege werkende leden. Iedere aanvraag tot aanneming als werkend lid moet gericht worden aan de beheerraad. Deze beslist over de aanneming. De vergadering van aile werkende leden noemt men de algemene vergadering.

De regelmatig spelende leden van het orkest worden na een termijn van zes maanden ais werkend lid aanzien, na aanvaarding door de raad van beheer, die het advies inwint van de dirigent.

De aanneming van steunende leden geschiedt door de raad van beheer.

De steunende leden betalen een door de raad van beheer te bepalen jaarbijdrage en hebben geen stemrecht.

Ereleden : erelid wordt men door storting van een minimumbedrag vastgelegd door de raad van beheer in het reglement van Inwendige orde. Het lidmaatschap geldt telkens voor één jaar. Ereleden hebben geen stemrecht in de algemene vergadering, doch worden in elke programmabrochure vermeld.

Art. 6. De uitsluiting van werkende of steunende leden geschiedt overeenkomstig de bepalingen van de wet. De uitsluitingen moeten niet worden gemotiveerd.

Art. 7. De ereleden en steunende leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken. De werkende leden kunnen zich pas terugtrekken indien ze al hun aangegane verbintenissen zijn nagekomen. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van beheer gemeld te worden.

Werkende leden die ernstige inbreuken plegen op de statuten of het reglement van inwendige orde, kunnen geschorst worden door de raad van beheer tot de eerstvolgende samenkomst van de algemene vergadering.

Art. 8. Noch het uittredende, noch het uitgesloten lid, noch de rechthebbende van een overleden lid kunnen enigerlei aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, en kunnen zelfs geen mededeling of afschrift vragen van de rekeningen, of doen overgaan tot het opmaken van een inventaris of de verzegeling der goederen.

Art. 9. De raad van beheer kan beslissen een jaarlijks lidgeld te vragen van de werkende leden. Het bedrag ervan zal jaarlijks worden vastgesteld, en bij gebreke aan vaststelling hetzelfde bedragen als het jaar voordien.

TITEL III.  Algemene vergadering

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening_

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

F~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

mvo

Art. 10. De algemene vergadering, die de soevereine macht is van de v.z.w., is samengesteld uitalp werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer, de ondervoorzitter of de oudste der aanwezige beheerders.

Eik [id kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen bij geschreven volmacht. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem.

Tot de uitsluitende bevoegdhedpn van de algemene vergadering behoren, o.m.

1° de wijziging van de statuten;

2° het uitsluiten van leden;

3° het bepalen van het aantal beheerders, het benoemen en afzetten ervan;

4° de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

5° het aanstellen van één of meerdere commissarissen;

6° de ontbinding van de vereniging.

De algemene vergadering bespreekt en beslist omtrent aile bevoegdheden haar krachtens de wettelijke bepalingen toegekend en tevens over die welke door de raad van beheer op de agenda werden geplaatst.

Art. 11. De algemene vergadering wordt door de raad van beheer samengeroepen telkens het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor de stemming over de rekening van het afgelopen jaar, en de begroting van het volgende jaar op een door de raad van beheer te bepalen datum.

Alle werkende leden worden uitgenodigd bij gewone brief ondertekend door de voorzitter, ondervoorzitter of de secretaris.

Een vergadering kan slechts geldig gehouden worden zo ten minste de helft van de werkende leden aanwezig is.

De oproeping bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van beheer.

Art. 12. In gewone gevallen worden beslissingen genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

In geval van uitsluiting van een lid, wijziging van statuten of ontbinding van de vereniging zal de bij wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Het voorstel tot uitsluiting van een werkend lid dient uitdrukkelijk op de agenda vernield te worden. Het betrokken lid wordt bij aangetekend schrijven opgeroepen en heeft het recht zich voor de algemene vergadering te verdedigen. De beslissing tot uitstuiting dient genomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen.

Art. 13. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter (of ondervoorzitter) en de secretaris (pf penningmeester), en opgenomen in een speciaal register. Deze notulen zijn ter inzage van alle leden van de vereniging en kunnen door de raad van beheer meegedeeld worden aan derden in geval van noodzaak,

TITEL IV. -- Raad van beheer

Art. 14. Het beheer van de vereniging wordt toevertrouwd aan een raad door de algemene vergadering benoemd, samengesteld uit ten minste drie leden. Deze heeft de meest uitgebreide macht om alle daden van beheer en van beschikking te stellen zonder enige beperking.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Een afwezige beheerder mag zijn stem schriftelijk uitbrengen. [n geval van staking van stemmen is die van de voorzitter beslissend.

Art. 15. De raad van beheer is samengesteld uit een oneven aantal leden benoemd door de algemene vergadering en waarbij minstens de helft werkende en effectief spelende leden van het orkest dienen te zijn. De raad van beheer kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Andere functies kunnen door de raad van beheer worden toegewezen naar gelang de noodzaak daartoe.

De voorzitter roept de vergadering bijeen en zit deze voor. Bij afwezigheid wordt hij vervangen door de ondervoorzitter of door de oudste der aanwezige beheerders.

De raad kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van de beheerders aanwezig is. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of degene die hem vervangt doorslaggevend. De raad van beheer leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze door de wet uitdrukkelijk voorbehouden aan de algemene vergadering.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door voorzitter en secretaris en bijgehouden in een daartoe bestemd register.

De raad van beheer brengt jaarlijks aan de algemene vergadering een financieel verslag uit over het voorbije boekjaar.

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van voorzitter (of bij verhindering onderioorzitter), en secretaris (of bij verhindering penningmeester).

De raad van beheer kan een bijzondere volmacht geven aan één of meerdere leden, Deze bijzondere mandatarissen kunnen de vereniging verbinden ten aanzien van derden.

Art. 16. De eerste dirigent kan deel uitmaken van de raad van beheer als muzikaal adviseur, doch zal geen beheersmandaat uitoefenen en is derhalve niet stemgerechtigd in de raad van beheer.

TITEL V. -- Begroting, rekening

Art. 17. Het maatschappelijk boekjaar loopt van één januari tot eenendertig december.

De rekeningen van het voorbije boekjaar en het budget van het komend dienstjaar worden jaarlijks en tegelijkertijd aan de algemene vergadering voorgelegd tijdens de vergadering waarvan de beheerraad de datum vaststelt.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

VPQr--behouáer{

aap,het Bdlgisch Staatsblad

TITEL VI.  Ontbinding, vereffening

Art. 18. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging zal de algemene vergadering, die de ontbinding zal uitgesproken hebben, de bestemming van de goederen van de ontbonden vereniging bepalen door deze goederen zoveel mogelijk aan te wenden tot doeleinden die het doel van de ontbonden vereniging voortzetten of zo dicht mogelijk benaderen.

Hetzelfde zal plaatshebben bij gerechtelijke ontbinding. Deze zal door de algemene vergadering, te dien einde door de vereffenaar bijeengeroepen, gevolgd worden.

Art 19 Overgangsbepalingen

De Algemene Vergadering van 24 september 2012 gehoud mandaten vast en ter zetel van de VZW stelde volgende

Voorzitter FERDINAND Luc, 2801 Mechelen, Steenweg op Blaasveld 55,

geboortedatum: 1410311956, geboorsteplaats: Berchem

Ondervoorzitter VANDER STRAETEN Geert, 2801 Mechelen, Nuffelstraat 16

geboortedatum: 12/05/1970, geboorteplaats: Vilvoorde

PenningmeesterSMEfS Luc, geboortedatum: 0310811965, geboorteplaats Vilvoorde 2800 Mechelen, Velkgerstraat 46

Secretaris VERDICKT Regina, 2801 Mechelen, Brouwerijstraat 8

geboortedatum: 08/06/1979, geboorteplaats: Mechelen

Jeugdbeleid FERDINAND Saaitje, 3800 Sint-Truide n, Heide 132

geboortedatum: 30/05/1988, geboorteplaats: Mechelen

De namen en de taken van de nieuwe bestuursploeg worden doorgegeven aan Mr. VANDER STRAETEN Geert, die zal zorgen voor de wettige deponering op de rechtbank zodat de beslissingen van de nieuwe bestuursploeg rechtsgeldig kunnen genomen worden.

bestuursleden binnen de VZW

2801 Heffen, Heffenveldweg

2801 Heffen, Fabiolalaan

2801 Heffen, Heffendorp

2801 Heffen, Nuffelstraat

Voorzitter FERDINAND Luc Voor eensluidend afschri : (Get.),

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

De

Verdickt

Van

Smets

Brenckers

ontslagenemende

Jan,

Aken

Victor,

Linda,

Louis,

zijn: 2, 19, 12, 31,

Coordonnées
KONINKLIJKE FANFARE SINTE-CECILIA

Adresse
KAZERNESTRAAT 6 2801 HEFFEN

Code postal : 2801
Localité : Heffen
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande