KONINKLIJKE MAATSCHAPPIJ SINTE-BARBARAGILDE

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE MAATSCHAPPIJ SINTE-BARBARAGILDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 414.043.510

Publication

18/04/2014
ÿþ il. MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111111N11111111

LEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

08 APR. 2014

KOOPHANDEL TURNHOUT

Griffie De griffier

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Ondernemingsnr :0414.043.501

Benaming

(voluit) :Koninklijke Maatschappij Sinte-Barbaragilde

(verkort) :

Rechtsvorm :VZW

Zetel :2490 Balen, Sinterveld 40 bus 1

Onderwerp akte: ontslag en benoeming raad van bestuur- verplaatsing maatschappelijke zetel - wijziging en coördinatie statuten

Eerste besluit: wijziging/coördinatie statuten

De Buitengewone Algemene Vergadering van vrijdag 21 maart 2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst:

Artikel 1, De vereniging zonder winstoogmerk wordt genoemd "Koninklijke Maatschappij Sinte-

Barbaragilde", en is opgericht voor onbepaalde duur.

Alle akten, rekeningen, publicaties of andere stukken moeten de maatschappelijke benaming, alsmede het volledige adres van de zetel dragen voorafgegaan of onmiddellijk gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk", afgekort "vzvv".

Artikel 2, De zetel van de vereniging is gevestigd te 2490 Balen, Boogstraat 5 (gerechtelijk arrondissement Antwerpen, afdeling Turnhout). De lokaliteit van de zetel van de vereniging kan door een eenvoudige beslissing van de Raad van bestuur gewijzigd worden, doch kan niet buiten de gemeente Balen verplaatst worden.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel 1-

In aile maatschappelijke standen van de gemeente en van de Kempen de cultuur te bevorderen en te verspreiden, en alle takken zoals de muziek, het toneel, de zang te beoefenen met een opvoedend doel. Steun te verlenen aan aile ondernemingen en uitingen die gericht zijn op het beoefenen en verspreiden van de cultuur. Alle handelingen uit te oefenen, zoals het inrichten van feesten, tentoonstellingen, voorstellingen, zelfs het uitbaten van cafés, herbergen en feestzalen, om het doel der vereniging te benaarstigen. Kortom alles te doen wat nodig zal blijken, niets uitgezonderd, om gesteld doel te bereiken.

De vereniging kan, doch slechts op bijkomstige wijze, nijverheids- of handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er elle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Artikel 4. Er zijn 2 soorten leden: werkelijke- en toegetreden leden. Enkel de werkelijke leden hebben stemrecht op de algemene vergadering. Het minimum aantal werkelijke leden bedraagt drie, het maximum aantal is niet beperkt. Op de zetel wordt door de raad van bestuur een register van de leden bilgehouden. Dit register vermeldt de naam van de leden of, ingeval een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven nadat hij van de beslissing is in kennis gesteld.

Artikel 5. Als nieuw werkelijk lid kan toetreden ieder die ook door de algemene vergadering ais zodanig wordt toegelaten. Deze beslist bij geheime stemming, met gewone meerderheid van stemmen over elk verzoek tot toetreding.

------- ---

MOD 2.2

g

Elk lid heeft het recht om uit de vereniging te treden, door zijn ontslag in te dienen bij de voorzitter van de raad van bestuur, bij wijze van een ter post afgegeven aangetekend schrijven of bij wijze van voor ontvangst ondertekende brief. Nopens dit ontslag dient generlei verantwoording te worden gegeven. Dit ontslag zal slechts aanvaard worden wanneer het betrokken lid al zijn verplichtingen ten overstaan van de vereniging zal voldaan hebben, en zal ingaan op het ogenblik van de verzendingsdatum van de ontslagbrief, tenzij anders vermeld in de ontslagbrief, maar nooit met terugwerkende kracht, Wordt als ontslag nemend beschouwd, het werkelijk lid dat de jaarlijkse bijdrage niet betaalt niettegenstaande twee navorderingen, de tweede gedaan bij aangetekend schrijven.

Verder kan er een einde komen aan lidmaatschap door een besluit van de algemene vergadering mits een drie/vierde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Hiervoor dient het betrokken werkelijk lid bij aangetekend schrijven uitgenodigd worden om zijn middelen tot verdediging voor te brengen.

Uittredende of uitgestoten Leden en de rechtverkrijgenden van overleden werkelijke leden hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit een vergoeding van aanbrengsten of andere prestaties vorderen.

Dit betekent ondermeer dat het lid dat ontslag genomen heeft of uitgesloten werd geen enkel recht heeft op het bezit van de vereniging en geen terugbetaling kan eisen van de bijdragen, welke het gestort heeft

In geen geval kan het uittredend lid of uitgesloten lid mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van goederen van de vereniging of de opmaak van een inventaris verlangen.

De raad van bestuur bepaalt de voorwaarden van aanneming der toegetreden leden. Deze leden treden enkel raadgevend op.

Artikel 6, Aan zowel de werkelijke als de toegetreden van de vereniging kan jaarlijks een bijdrage gevraagd worden. Het juiste bedrag van de jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door de raad van bestuur.

Artikel 7. De algemene vergaderingen zijn bevoegd wat betreft het benoemen en ontslaan van

bestuurders, het verlenen van kwijting aan de bestuurders, het bepalen van de omvang der lidgelden, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het wijzigen van de statuten, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, het opstellen van een reglement van inwendige orde, het uitsluiten van een werkelijk lid en de ontbinding van de vereniging.

Artikel 8. De algemene vergadering komt tenminste eenmaal per jaar bijeen. Deze gaat door tijdens de eerste trimester van het jaar. Alle werkelijke leden en bestuursleden worden door toedoen van de voorzitter of, bij gebreke aan hem, door de secretaris opgeroepen, die de agenda vermeldt en tenminste tien dagen voor de vergadering wordt verzonden. De vergadering heeft plaats op de plaats die in de oproeping is vermeld. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één/twintigste der werkelijke leden, wordt op de agenda geplaatst. De algemene vergadering vergadert verder zo dikwijls als de voorzitter of raad van bestuur het nodig acht en, verplichtend, op schriftelijke aanvraag van één vijfde der werkelijke leden.

Toegetreden leden mogen eveneens de algemene vergadering bijwonen, zij zijn evenwel niet stemgerechtigd.

Artikel 9. De vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter, bij diens afwezigheid door de

ondervoorzitter, en bij diens afwezigheid door het oudste aanwezige bestuursraadslid. De voorzitter wijst een

secretaris en een stemopnemer aan, die één en dezelfde persoon kan zijn.

Alle werkelijke leden hebben een gelijk stemrecht in de vergadering.

Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een schriftelijk gemachtigde, die werkelijk

lid van de vereniging is. Niemand mag meer dan één lastgever vertegenwoordigen.

De agenda wordt samengesteld door de raad van bestuur. Wanneer aile werkelijke leden aanwezig zijn, en

hiervoor een unaniem akkoord is onder deze leden, mag van de vooropgestelde agenda worden afgeweken.

Artikel 10, De besluiten worden genomen op de gewone algemene vergaderingen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen met uitzondering van de beslissingen over een statutenwijziging. Bij staking van stemmen wordt geacht de beslissing te zijn verworpen.

Een meerderheid van drie/vierde is evenwel vereist bij het uitsluiten van een werkelijk lid.

De stemmingen worden mondeling uitgebracht, behoudens wanneer het gaat over de benoeming of de afzetting van een bestuurder of om de uitsluiting van een werkelijk lid, ln dergelijke gevallen moet de stemming geheim zijn. De stemming is eveneens geheim wanneer de voorzitter of één vijfde der aanwezige werkelijke leden het vragen.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die op de eerstvolgende vergadering ter goedkeuring worden voorgelegd.

De vergadering kan de statuten wijzigen. Indien deze wijziging op de agenda vermeld is en indien twee/derde van stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dat getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezigen.

Voor elke statutenwijziging is een meerderheid van twee/derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen op de vergadering vereist. Voor het wijzigen van het doel of één van de doeleinden is vier/vijfde van de stemmen vereist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

Artikel 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden, die tevens werkelijk lid zijn in da vereniging. Hun mandaat is niet bezoldigd. Een vergoeding voor de kosten kan wel worden bekomen, mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgaven door de raad van bestuur.

Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van 3 jaar, doch zijn herbenoembaar. Elke wijziging van de raad van bestuur wordt bij uittreksel binnen de maand openbaar gemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 12 De raad van bestuur beslist zelf over de functies binnen haar bestuur.

Artikel 13. De raad van bestuur voert de beslissingen uit van de algemene vergadering. Zij verzekert het bestuur van de vereniging, ijvert voor de verwezenlijking van het doel der vereniging en brengt over zijn activiteit verslag uit bij de algemene vergadering.

Zij kan alle handelingen van bestuur en beschikking verrichten, van welke aard ook, die voor het verwezenlijken van het doel van de vereniging noodzakelijk of dienstig zijn, mits zij niet door de wet of deze statuten bij uitsluiting aan de algemene vergadering zijn opgedragen. Zij kan aldus binnen de perken der beschikbare gelden alle betalingen doen of ontvangen en daarvan kwijtschriften eisen of geven; aile bewaargevingen doen en ontvangen, alle roerende en onroerende goederen verkrijgen, ruilen of vervreemden, afsluiten en ontbinden van overeenkomsten, huren en verhuren; aile subsidies, tegemoetkomingen, legaten en giften aanvaarden en ontvangen; aile contracten, verkopen en ondernemingen aannemen en sluiten; alle subrogaties en borgstellingen toestaan of aanvaarden; toestemming geven in hypothecaire volmachten en hypotheken op onroerende goederen van de vereniging, alle leningen en voorwaarden afsluiten en doen, van alle zakelijke rechten en waarborgen handlichting geven voor of na vervalling van aile bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, beslagleggingen of andere beletselen; deze opsomming is enkel aanhalend, geenszins beperkend

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte, en treedt in rechte op als eiser of als verweerder.

De voorzitter en één van de bestuurders kunnen met hun gezamenlijke handtekening de vereniging verbinden en vertegenwoordigen in aile materies, het louter bewijs van hun benoeming volstaat hiervoor.

De raad van bestuur kan tevens een persoon gelasten bevoegd voor het dagelijkse bestuur

Hij kan tevens bijzondere en beperkte volmachten geven voor bepaalde rechtshandelingen

Hij kan de commissies aanstellen die hij nodig acht om het maatschappelijk doel te bereiken; de leden ervan worden door hem aangeduid.

Minstens eenmaal per jaar doet de raad van bestuur verslag over de financiële situatie aan de algemene vergadering.

Artikel 14. De voorzitter of een daartoe aangeduid bestuurslid heeft de bevoegdheid om de briefwisseling te ondertekenen, alsook om stukken en briefwisseling in ontvangst te nemen. Het incasso der vereniging wordt op een bankrekening geplaatst. Alle verrichtingen op de bankrekening moeten ondertekend zijn door minstens 2 leden van de raad van bestuur, met uitzondering voor verrichtingen waarvan de waarde het bedrag van 2,500,00 euro niet overtreffen. In dat laatste geval is de penningmeester gemachtigd om alleen op te treden.

Artikel 15 De raad van bestuur houdt zitting op oproeping van de voorzitter of van twee leden van de raad van bestuur. De oproeping moet per gewone post minstens 10 dagen voor de vergadering worden verzonden, en zal de dagorde aangeven. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter, bij diens afwezigheid dcor de ondervoorzitter, en bij diens afwezigheid door het oudste aanwezige bestuursraadslid. De raad van bestuur besluit in vergadering bij gewone meerderheid, mits de helft der bestuurders aanwezig zijn. Bij staking

van stemmen wordt geacht de beslissing te zijn verworpen. Er worden notulen gehouden die in de

eerstvolgende vergadering ter goedkeuring worden voorgelegd.

De bestuurders gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen persoonlijke verplichtingen aan. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de uitoefening van het mandaat dat zij gekregen hebben.

Artikel 16, Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot en met eenendertig december. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende jaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

De jaarlijkse rekeningen worden door de raad van bestuur op de Rechtbank van Koophandel neergelegd,

Artikel 17. De vereniging kan worden ontbonden door een besluit van de algemene vergadering, mits de vereisten voor de wijziging van het statutair doel na te leven, alsook door de rechter,.

Artikel 18. Ingeval van vrijwillige ontbinding der vereniging beslist de algemene vergadering die ze

uitgesproken heeft, na delging van het passief, over het aanwenden der goederen en waarden der ontbonden vereniging. In ieder geval dient het tegoed worden besteed aan culturele doeleinden in verband met de gemeente Balen.

è.. . i MOD 22

' Y ai.

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de W.VZW toepasselijk.

Tweede besluit wijziging maatschappelijke zetel

De Buitengewone Algemene Vergadering van vrijdag 21 maart 2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten om de maatschappelijke zetel te verplaatsen van 2490 Balen, Sinterveld 40 bus 1 naar 2490 Balen, Boogstraat 5.

Derde besluit: ontslag raad van bestuur

De Buitengewone Algemene Vergadering van vrijdag 21 maart 2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, neemt akte van het ontslag als bestuurder van:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge Lenaerts Kurt, Voorzitter

Put doris, Secretaris

Joas Sabine, Penningmeester

Lenaerts An, bestuurslid

Wouters Johan, bestuurslid

en verleent hen volledige kwijting.

Vierde besluit:. benoeming raad van bestuur

De Buitengewone Algemene Vergadering van vrijdag 21 maart 2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, benoemt tot bestuurders voor een termijn van drie jaar:

Boets Luc, geboren te Balen op 23.12.1971, 2490 Balen, Sportlaan 57, Voorzitter,

Lenaerts An, geboren te Mol op 14.06.1972, 2490 Balen, Molenstraat 288, Ondervoorzitter,

Caeyers Dirk, geboren te Mol op 29.12.1964, 2490 Balen, Gerheide 30, Ondervoorzitter,

Lieven Mentens, geboren te Mol op 23.05.1978, 2400 Mol, Hoogeind 84, Secretaris,

Melis Johan, geboren te Balen op 29.07,1963, 2490 Balen, Boogstraat 5, Penningmeester,

Dierclor Stefan, geboren te Mol op 06.05.1969, 2490 Balen, Molenstraat 288, bestuurslid,

Verherstraeten Cindy, geboren te Lommel op 28.05.1984, 2490 Balen, Benoit Belmansstraat 4 bus 1,

bestuurslid,

Laenen Pieter, geboren te Mol op 25.10.1990, 3970 Leopoldsburg, Berkenlaan 88, bestuurslid,

Stessens Gaby, geboren te Mol op 13.02.1967,2400 Mol, Molderdijk 11 bus 1, bestuurslid.

Aldus opgemaakt en gewijzigd op de Buitengewone Algemene Vergadering van 21 maart 2014. Te Balen,

De Ondervoorzitter, De Voorzitter,

An Lenaerts Luc Boets

Coordonnées
KONINKLIJKE MAATSCHAPPIJ SINTE-BARBARAGILDE

Adresse
SINTERVELD 40 BUS 1 2490 BALEN

Code postal : 2490
Localité : BALEN
Commune : BALEN
Province : Anvers
Région : Région flamande