KONINKLIJKE SINT SEBASTIAANSGILDE SCHELLE

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE SINT SEBASTIAANSGILDE SCHELLE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.140.711

Publication

21/03/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



ECTION =UA BELGECHTBANK KOOPHANDEL

.03- 2011

01 MU 2011

STAATSEI Art

STUUR ANT9rr~PEli

~{ g

I1[



Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : KONINKLIJKE SINT SEBASTIAANSGILDE SCHELLE

MONITE

DIR

fi1

*11043755

BELGISC

BE

" 814o140o711-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2011- Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel: :{4oc+Cs nt(ií-1 -42. US-0 hoort

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

Tussen :

1.Van Runckelen, Tommy A. J. geboren te Kapellen 27/12/1976, wonende Hoge Weg 42,

2940 Hoevenen,

2.Hensbergen, Pierre Jozef geboren te Antwerpen 24/05/1951, wonende Hoogstraat 12, 2850 Boom

3.Reyntiens, Marc geboren te Hemiksem 19/411964, wonende Provinciale Steenweg 91, 2620 Hemiksem

4.Matthljs, Lodewyk geboren te Boom 8/09/1946, wonende Edward Claessenslaan 33, 2845 Niel.

Allen meerderjarig en van Belgische nationaliteit, werd besloten over te gaan tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk, waarvan de statuten als volgt luiden :

I. Benaming, zetel

Artikel 1. De vereniging draagt de naam : KONINKLIJKE ST.-SEBASTIAANSGILDE SCHELLE, afgekort "STS".

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd : Hoogstraat 12. te 2850 Boom,

arrondissement : Antwerpen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

II. Doel

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel het instandhouden van het onroerend, roerend en immaterieel erfgoed van de eeuwenoude St.-Sebastiaansgilde van Schelle en het organiseren en promoten van de handboogsport. De vereniging mag alle rechts-handelingenstellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

III. Lidmaatschap

Artikel 5.1 De vereniging bestaat uit actieve en toegetreden leden. Het totaal aantal leden

is niet beperkt, maar het aantal actieve leden mag niet lager liggen dan drie (3).

Enkel de actieve leden maken deel uit van de algemene vergadering.

Artikel 5.2 Zijn actief lid :

a)De personen die vernield staan in het ledenregister 2010.

b)Nieuwe leden die voldoen aan de volgende voorwaarden:

-ten minste 18 jaar zijn

-na advies van de Raad, op een Algemene Vergadering aanvaard worden nadat hij/zij de

meerderheid vanstemmen heeft behaald.

-de volledige lidmaatschapsbijdrage betaald hebben.

-tijdens het eerstvolgende patroonsfeest na het bereiken van de leeftijd van 18 jaar, de Eed van

Trouw aan de Hoofdman en aan de Gilde afgelegd hebben. Dit gebeurt blootshoofds, met de

linkerhand op de boog, de rechterhand aan de vlag en dit ten overstaan van de Raad en de leden.

Hij/zij zegt klaar en duidelijk de tekst na die de voorzitter voorzegt.

Zijn toegetreden lid :

- Al wie aan de activiteiten van de vereniging deelneemt en de volledige lidmaatschapsbijdrage

betaald hebben.

Artikel 5.3 Men houdt op lid te zijn :

a)Door zijn ontslag schriftelijk in te dienen bij de secretaris.

b)Door vrijwillig ontslag, dat geacht zal worden gegeven te zijn, één maand nadathet lid schriftelijk in

gebreke werd gesteld, zijn bijdrage te betalen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

c)De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee

derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen en nadat de betrokkene zijn standpunt heeft kunnen uiteenzetten. Het ontslag nemend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid, kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk bezit.

Artikel 5.4 De Raad van bestuur bepaalt jaarlijks het lidgeld, dat gelijk is voor actieve en voor toegetreden leden. Het lidgeld bedraagt maximum 150 euro (¬ ).

IV.Raad van Bestuur.

Artikel 6.1 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens vier en hoogstens zeven leden. De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris.

Artikel 6.2 De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor een periode van zes jaar. Na die periode van zes jaar zal de herkiezing, van de bestuurders op de agenda van de algemene vergadering worden geplaatst. Kandidaten moeten zich schriftelijk aandienen bij de secretaris. Bij gebrek aan kandidaten worden de bestuurders voor eenzelfde ambtsperiode in hun functie bevestigd.

Artikel 6.3 Men is verkiesbaar voor het mandaat van bestuurder als men minimum vijf jaar ononderbroken lid van de v.z.w.,

Vier bestuurders beschikken over het maatschappelijk handtekening, ni. de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester.

Artikel 6.4 De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vertegenwoordigd. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden ter kennis gebracht van de bestuurders bij gewone brief. Deze beslissingen worden genotuleerd in een bijzonder register dat op

de maatschappelijke zetel van de vereniging wordt bewaard.

Artikel 6.5 Elke bestuurder die zijn ontslag wil indienen moet zijn beslissing per aangetekend schrijven meedelen bij de secretaris van de raad van bestuur.

Artikel 6.6 Werking van de raad van bestuur:

De voorzitter is onder meer gelast met het voorzitterschap van de raad van bestuur.

De secretaris is met name gelast met het oproepen van de raad van bestuur, het opstellen van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

,r verslagen, te waken over het bewaren van de documenten. Hij legt zo spoedig mogelijk de akten neer ter griffie van de Handelsrechtbank.

De penningmeester is met name gelast met het bijhouden van de rekeningen, van de aangifte bij de belastingen, de formaliteiten voor de kwijting van de B.T.W.

Bij tijdelijk belet van de voorzitter, de secretaris of de penningmeester, kan de raad van bestuur een bestuurder aanstellen met het oog op een vervanging ad interim.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de secretaris of, bij belet van deze laatste, door een andere bestuurder. De beslissingen worden bijgehouden in een register der verslagen en ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Artikel 6.7 Bevoegdheden van de raad van bestuur:

De raad van bestuur beschikt over de ruimste bevoegdheden op het vlak van de administratie en het beheer van de vereniging met inbegrip met name van het vervreemden, hypothekeren, en uitvoeren van alle beschikkingsakten evenals het treffen van minnelijke schikkingen of het onderwerpen van een geschil aan een arbitrageprocedure. Alle bevoegdheden die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten werden voorbehouden aan de algemene vergadering warden uitgeoefend door de raad van bestuur. De raad van bestuur mag, in de mate van de bepalingen van de artikels 13 en 13bis van de wet van 27 juni 1921 betreffende de VZW's, volmacht verlenen aan één of meerdere bestuurders of aan derden. In dat geval wordt de omvang van de volmacht van de gevolmachtigde(n) evenals de duur van het mandaat nader omschreven. Het ontslag of de afzetting van een bestuurder maakt een einde aan elk door de raad van bestuur toegekend mandaat. De rechtsgedingen, zowel in de hoedanigheid van eisende als van verwerende partij, worden beslist door de raad van bestuur en worden ingeleid of voortgezet namens de vereniging door de raad van bestuur.

V. Algemene vergadering.

Artikel 7.1 De Algemene vergadering is samengesteld uit alle actieve leden, individueel of vertegenwoordigd, en wordt minstens eenmaal per jaar gehouden voor de aanvang van de zomercompetitie, uiterlijk in de maand mei. Elk actief lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander actief of toegetreden lid zo deze drager is van een geldig ondertekende geschreven volmacht.

Een bijzondere Algemene vergadering kan gehouden worden telkens de Raad van Bestuur dit nodig acht. De Raad van Bestuur is bovendien verplicht de Algemene vergadering bijeen te roepen wanneer één vijfde van de actieve leden daarom vraagt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

L r s Artikel 7.2 De Algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij

diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of het oudste aanwezige lid van de Raad van bestuur.

Artikel 7.3 De Algemene vergadering wordt schriftelijk bijeengeroepen, door de voorzitter of door de secretaris van de Raad van Bestuur. De schriftelijke uitnodiging en de agenda worden ten minste twee weken op voorhand overgemaakt aan de leden. De Algemene vergadering kan alleen beslissingen nemen betreffende de op de agenda voorkomende punten. Alle beslissingen, genomen door de Algemene vergadering, worden de leden ter kennis gebracht door een schrijven van de voorzitter van de Raad van Bestuur of de secretaris. Deze beslissingen worden genotuleerd in een bijzonder register dat op de maatschappelijke zetel van de vereniging wordt bewaard. Belanghebbenden, ook zij die geen actief lid zijn van de vereniging maar enig rechtmatig belang kunnen laten blijken, kunnen hiervan inzage krijgen op de maatschappelijke zetel na toelating van de voorzitter of, bij diens afwezigheid, van de ondervoorzitter.

Artikel 7.4 De Algemene vergadering bezit volgende bevoegdheden :

-wijziging van de statuten,

-benoeming en afzetting van de bestuurders,

-benoeming en afzetting van de commissarissen,

-Het verlenen van kwijting aan de bestuurders en commissarissen,

-goedkeuring van begrotingen en rekeningen,

-uitsluiting van de leden,

-het ontbinden van de vereniging,

-De Kaart (intern reglement) en zijn wijzigingen goed te keuren,

-het omzetten van de vereniging in een andere rechtspersoon.

Artikel 7.5 In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Voor elke statuutswijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met eenparigheid van stemmen worden besloten. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van de statuten vereist.

4 r

M00 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Vt Huishoudelijk reglement.

Artikel 8. De Raad van Bestuur stelt een reglement van inwendige orde op nl. "De Kaart van de St.-Sebastiaansgilde Schelle v.z.w.", waarbij alles kan geregeld worden wat niet in de statuten is voorzien. Het reglement kan steeds door de Raad van Bestuur gewijzigd worden. Het reglement en aile wijzigingen eraan, worden de leden schriftelijk ter kennis gebracht.

VII. Financieel beleid.

Artikel 9. Het boekjaar begint op 1 januari om te eindigen op 31 december.

Het eerste boekjaar zal lopen vanaf de oprichtingsdatum tot 31 december 2010.

Artikel 10. De rekeningen van het afgelopen dienstjaar en de begroting van het komend jaar, zullen jaarlijks

onderworpen worden aan de goedkeuring van de gewone Algemene vergadering, die zal gehouden

worden voor de aanvang van de zomercompetitie, uiterlijk in de maand mei.

VIII. Ontbinding.

Artikel 11. De vereniging mag ten allen tijde ontbonden worden door de Algemene vergadering bij viervijfde van de stemmen. Op dat moment benoemd de Algemene vergadering de vereffenaars en hun bevoegdheden. Bij de ontbinding, zullen alle eigendommen, voorwerpen en documenten van het patrimonium, volgens inventaris, aan een plaatselijk museum in bruikleen worden gegeven. Bij gebrek aan een plaatselijk museum worden de goederen overgedragen aan het stadsbestuur, om tot bij eventuele heroprichting bewaard te worden. Deze beslissing, alsmede de naam en het adres van de vereffenaar(s), zullen in het bijvoegsel van het Belgisch Staatsblad gepubliceerd worden.

Artikel 12. Voor alles wat in deze statuten of het huishoudelijk reglement niet uitdrukkelijk geregeld is blijft de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

MOD 22

Voor- Luik B - Vervolg Akte Benoeming Bestuurders

bebouden "

aan hét

Belgisch

Staatsblad



De Algemene Vergadering van vzw Koninklijks Sint Sebastiaansgilde Schelle duidt volgende personen aan als leden van de Raad van Bestuur:

1.Van Runckelen, Tommy A. J. geboren te Kapellen 27/12/1976, wonende Hoge Weg 42,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2011- Annexes du Moniteur belge 2940 Hoevenen, voorzitter

2.Hensbergen, Pierre Jozef geboren te Antwerpen 24/05/1951, wonende Hoogstraat 12, 2850 Boom, secretaris

3.Reyntiens, Marc geboren te Hemiksem 19/4/1964, wonende Provinciale Steenweg 91, 2620 Hemiksem, penningmeester

4.Matthijs, Lodewyk geboren te Boom 8/09/1946, wonende Edward Claessenslaan 33, 2845 Niel., ondervoorzitter

Opgemaakt in drie exemplaren te Schelle op 15/12/2010.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KONINKLIJKE SINT SEBASTIAANSGILDE SCHELLE

Adresse
HOOGSTRAAT 12 2850 BOOM

Code postal : 2850
Localité : BOOM
Commune : BOOM
Province : Anvers
Région : Région flamande