KONINKLIJKE TONEELKRING VOLHARDING

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE TONEELKRING VOLHARDING
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 449.486.716

Publication

28/01/2013
ÿþ 11. In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



In III IIIflhIIIUI

*13016432*

Il

11

II

RECHMANK

KOOPHANDEL

ed-o1-

rA71---"V i

fEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -.28/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso,: Naam en handtekening

Benaming : koninklijke toneelkring VOLHARDING

Rechtsvorm

Zetel Heikantstraat 150

Ondememingsnr 2900 Schoten

Voorwerp akte 0449486716

Statutenwijzigingen



Uit de notulen van de buitengewone algemene ledenvergadering van 2 december 2012, blijkt dat volgende beslissingen werden genomen

1/ Beslissing om het boekjaar te laten ingaan op één januari van elk jaar en te laten eindigen op eenendertig december van datzelfde jaar, en om de datum van de jaarlijkse ledenvergadering te verplaatsen naar de maand mei (in plaats van september); beslissing om bij wijze van overgangsmaatregel het lopende boekjaar ingegaan op 1 augustus 2012 in te korten tot 31 december 2012.

2/ Vaststelling van de werkende leden, conform artikel 6, 2°lid van de statuten.

3/ Vaststelling van de maximale ledenbijdrage op tweehonderd euro met ingang van één januari tweeduizend dertien,

4/ Beslissing dat de vereniging geldig zal verbonden zijn in rechte dom' de voorzitter, en ten aanzien van derden door twee bestuurders gezamenlijk, en, binnen het kader van het dagelijks bestuur, door de daartoe gedelegeerde bestuurder(s) of directeur(s),

5/ Aanneming van de nieuwe tekst der statuten in overeenstemming met de genomen beslissingen, met de wettelijke voorschriften, en met de moderne communicatiemiddelen.

" STATUTEN

NAAM. ZETEL, DOEL, DUUR

ARTIKEL 1: De vereniging wordt genoemd "koninklijke toneelkring VOLHARDING".

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting 'VZW.

ARTIKEL 2: De zetel van de vereniging is gevestigd te 2900 Schoten, Heikantstraat 150, gelegen in het gerechtelijk arrondissement van Antwerpen.

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlandstalige landsgedeelte of het tweetal/ge Brusselse gewest, mits daartoe de nodige fonnaliteiten van openbaarmaking te vervullen; deze zetelwijziging zal worden bekrachtigd door de algemene vergadering met overeenkomstige aanpassing van de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

ARTIKEL 3: De vereniging heeft tot doel: de culturele vorming, en dit in de meest mime betekenis van het woord, van al haar leden en de plaatselijke bevolking in het bijzonder en van onze ganse bevolking in het algemeen.

Daartoe streeft zij door:

- voornamelijk en fi de eerste plaats, het opvoeren van toneelwerken, theaterprogramma's en andere voordrachten.

inrichten en geven van vormingscursussen ter bevordering van de acteerkunst en de welsprekendheid. - inrichten van tentoonstellingen of muziekavonden enkel indien zij verantwoord zijn op socio-cultureel gebied. Met andere woorden: het op methodisch en intentionele wijze bevorderen van het op sociaal en cultureel welzijn gericht functioneren van de kring, weliswaar in een pluralistische zin maar naar de geest van de stichters van Volharding.

Zij kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doe!. Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt. ARTIKEL 4: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

LEDEN

ARTIKEL 5: De vereniging heeft twee soorten leden: werkende en niet werkende leden.

Het aantal werkende en niet werkende leden is onbeperkt. Net aantal werkende leden zal evenwel ten minste drie zijn.

De werkende leden dragen door hun bijzondere bevoegdheid of hun bedrijvigheid rechtstreeks bij tot de verwezenlijking van het doel; zij alleen hebben stemrecht op de algemene vergadering.

De niet werkende leden dragen moreel en financieel bij. Zij hebben geen stemrecht.

_7

t-- Voor-

" behouden

áag het

Belgisch

Staatsblad



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

ARTIKEL.6: Iedereen die werkend of niet werkend lid van de vereniging wenst te worden zal sclirif{éllk zen verzoek aan de raad van bestuur richten.

De raad van bestuur beslist bij gewone meerderheid van stemmen over elk verzoek tot toetreding van een kandidaat niet werkend lid.

De kandidaat werkende leden worden toegelaten bij beslissing van de algemene ledenvergadering, beslissend met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden.

ARTIKEJ; Werkende en niet werkende leden kunnen te allen tijde vrijwillig uit de vereniging treden, doch niet alvorens de opeisbare ledenbijdrage werd betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht.

leder lid dat weigert de bijdrage te betalen wordt geacht ontslag te nemen. Dit ontslag wordt slechts rechtsgeldig als het lid zijn bijdrage niet betaalt binnen de maand volgend op de herinnering die hem per brief verzonden door het dagelijks bestuur via gewone of elektronische post.

Over de uitsluiting van werkende leden kan slechts door de algemene vergadering worden beslist met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Over de uitsluiting van niet werkende leden wordt door de raad van bestuur beslist met gewone meerderheid van stemmen.

Tot aan de beslissing van de algemene vergadering over de uitsluiting van een werkend lid, kan, na het lid te hebben gehoord, de raad van bestuur overgaan tot schorsing, bij geheime stemming, met een drie vierde meerderheid van de stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij dergelijke stemming over de schorsing van aan werkend lid moeten ten minste drie bestuurders aanwezig zijn, met een minimum van de helft van de leden van de raad van bestuur en de voorzitter. Opgave van redenen is niet vereist.

Het lidmaatschap van werkende en niet werkende leden eindigt van rechtswege ingeval een lid overlijdt, failliet of onbekwaam wordt verklaard,

Aile beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van de werkende leden worden door de raad ; van bestuur in het ledenregister ingeschreven binnen de acht dagen na de inwerkingtreding van de beslissing. Uittredende, geschorste of uitgesloten werkende en niet werkende leden, alsmede de rechtverkrijgenden van overleden werkende en niet werkende leden, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de s vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen of andere prestaties vorderen, tenzij dit voor bepaalde goederen of waarden die door hen werden ingebracht, op regelmatige en uitdrukkelijk wijze wordt aangegeven bij gelegenheid van de inbreng.

ARTIKEL B: De bijdrage van de werkende en niet werkende leden zal jaarlijkse door de raad van bestuur worden bepaald en door de algemene vergadering worden bekrachtigd. De jaarlijkse bijdrage zal ten hoogste tweehonderd (200) euro bedragen.

RAAD VAN BESTUUR

ART!KEt9: De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit ten minste drie bestuurders die gekozen worden onder de werkende leden van de vereniging, en die worden benoemd en ontslagen door de algemene vergadering met twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal werkende leden. Wanneer de vereniging slechts het wettelijk bepaalde minimum van drie werkende leden telt, mag de raad van bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun mandaat kunnen evenwel worden vergoed.

De benoeming en het ontslag van een bestuurder moeten binnen de maand in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad worden bekendgemaakt.

De duur van het mandaat is vastgesteld op vier jaar. De ontslagnemende bestuurders blijven in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien in het geval zijn onmiddellijk onslag het aantal bestuurders onder het vereiste minimum zou brengen.

Een uittredende bestuurder is herkiesbaar.

De raad van bestuur kan in geval van een vacante bestuursfunctie (een) nieuwe bestuurder(s) voordragen op de eerstvolgende algemene vergadering.

ARTIKEL 10: De raad van bestuur kan alle handelingen van intern bestuur verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen die door de wet (artikel 4 van de V&S-wet) of door deze statuten bij uitsluiting aan de algemene ledenvergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur vaardigt alle reglementen uit die hij nodig acht, waaronder desgevallend een huishoudelijk reglement. In geval van tegenstrijdige bepalingen tussen de statuten en het huishoudelijk of enig ander reglement, zullen steeds de statutaire bepalingen primeren.

Het huishoudelijk reglement  en elke wijziging daarvan - wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging delegeren aan één of meerdere werkende leden, al dan niet bestuurder.

De raad kiest onderzijn leden een voorzitter, een secretaris, en een penningmeester.

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de raad van bestuur een besluit neemt. Deze bestuurder neemt niet deel aan de stemming over de betrokken aangelegenheid.

ARTIKEL 11: De raad van bestuur vertegenwoordigt als college, handelend door de meerderheid van zijn leden, de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte.

Onverminderd deze algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid als college, wordt de vereniging geldig verbonden:

Op de laatste blz, van jik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

Voorbehouden áam het Belgisch Staatsblad

- in rechte, als eiseres en als verweerster, door de voorzitter van de raad van bestuur,

- ten aanzien van derden, door twee bestuurders gezamenlijk optredend,

De vereniging zal voorts, binnen het kader van het dagelijks bestuur, ten aanzien van derden geldig

vertegenwoordigd worden door de daartoe gedelegeerde bestuurder(s) of directeur(s).

Hij kan tevens bijzondere volmachten verlenen voor bepaalde rechtshandelingen aan één of meer werkende

leden van de vereniging.

ARTIKEL 12: De raad van bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de vereniging dit vereist, maar ten

minste drie maal per jaar: bij hef begin van het toneelseizoen, bij hef begin van het kalenderjaar, en op het

einde van het toneelseizoen.

De raad wordt voorgezeten door de voorzitter, of bjj diens afwezigheid, door de ondervoorzitter door de oudste

in jaren van de aanwezige bestuurders.

De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of elke andere plaats in België als

aangegeven in de oproepingsbrief.

De raad kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste drie vierde van de bestuurders aanwezig

is, en de besluiten worden genomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige stemmen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt en ondertekend door de voorzitter en de secretaris; deze

notulen worden bewaard in een register dat er inzage zal zijn van de werkende leden, die hun inzagerecht

kunnen uitoefenen conform de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

ALGEM NE VERGADERING

ARTIKEL .: De algemene vergadering is het soevereine orgaan van de vereniging. Zij is samengesteld uit aile

werkende leden, die ieder één stem hebben.

Zij is uitsluitend bevoegd voor volgende materies:

- De wijziging van de statuten

- De benoeming en afzetting van de bestuurders

- De benoeming en afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging

- De kwijting aan de bestuurders en de commissaris

- De goedkeuring van de begroting en de rekeningen

- De ontbinding van de vereniging

- De uitsluiting van een werkend lid

- De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

- De aanvaarding van nieuwe werkende leden

- De goedkeuring van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage

- De goedkeuring van (de wijzigingen van) het huishoudelijk reglement

ARTIKEL 14: De beslissingen worden door de algemene vergadering genomen met gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, behoudens voor beslissingen inzake statutenwijziging en ontbinding van de vennootschap, waarvoor ten minste de aanwezigheid of vertegenwoordiging van twee derde van de werkende leden is vereist; wordt dit quorum niet bereikt dan moet een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

De beslissingen inzake statutenwijziging, ontbinding, uitsluiting van werkende leden, en ontslag en benoeming van bestuurders worden genomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Beslissingen inzake wijziging van het doel worden genomen met een meerderheid van vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

ARTIKEL 15: De algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar bijeen in de maand met, voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgende jaar.

De werkende leden worden uitgenodigd door de raad van bestuur bij brief ondertekend door de voorzitter en de secretaris, verzonden via gewone of elektronische post, ten minste vijftien dagen voor de vergadering, Deze brief vermeldt de agenda en datum en plaats van de bijeenkomst.

Bijzondere algemene vergaderingen kunnen worden samengeroepen zo vaak ais dit vereist is in het belang van de vereniging, alsmede op verzoek van minstens één vijfde van alle werkende leden. De agendapunten dienen door ten minste één twintigste van het aantal werkende leden voorgesteld te worden en schriftelijk ter kennis van de raad van bestuur worden gebracht ten laatste vijftien dagen voor de vergadering.

De vergadering mag slechts beraadslagen en beslissen over de punten vermeld in de agenda. Slechts wanneer aile werkende leden persoonlijk aanwezig zijn mogen met eenparigheid van stemmen punten aan de agenda worden toegevoegd.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij ontstentenis, door de oudste In jaren der aanwezige bestuurders. De voorzitter duidt de secretaris aan.

ARTIKEL 16: Alle leden hebben het recht de vergadering bij te wonen. Alleen de werkende leden hebben evenwel stemrecht. Zij mogen zich laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid mits schriftelijke volmacht. Een werkend lid kan evenwel slechts drager zijn van één volmacht.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzifter doorslaggevend.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt en ondertekend door de voorzitter en de secretaris; deze notulen worden bewaard in een register dat er inzage zal zijn van de werkende leden, die hun inzagerecht kunnen uitoefenen conform de in artikel 9 van het KB. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. JAARREKENING EN BEGROTING

-ARTIKEL-1774-Iet-boekjaar-begintopéén januari-en eindigt.op-eenendertigdecember.

Op de laatste blz. van IJl Ik~B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

s `



Voor- Luik B - Vervolg

behouden De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook het voorstel van begroting voor aan de jaarlijkse algemene ledenvergadering ter goedkeuring.

han het De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

K Setgisch De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel, of voor zover van toepassing bij de Nationale Bank, overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, § 6 van de V&S-wet.

Staatsblad Zolang de vereniging voor het afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, § 5 V&S-wet niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen. Zodra de vereniging deze drempelbedragen wel overschrijdt wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de hierin weer te geven verrichtingen, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

ONTBINDING EN BESTEMMING VAN HET VERMOGEN

ARTIKEL 18: Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan. Zij bepaalt hun machten en beslist over de bestemming van het vermogen van de vereniging, dat moet worden toegekend aan een andere vereniging waarvan het belangeloos doel dat van de vereniging het meest benadert."

6/ Bijzondere volmachtverlening aan notaris Peter Timmermans voor het vervullen van de formaliteiten van openbaarmaking.

Bij beslissing van de algemene ledenvergadering van 28 oktober 2012 werden tot bestuurders benoemd:

1, De heer Bruno VISSERS, geboren te Brasschaat op 10.08.1954, wonende te 2930 Brasschaat, Tolbareel 53  tevens tot voorzitter van de raad van bestuur.

2, De heer Ren HESTERS, geboren te Sint Jansteen (Nederland) op 13.09.1953, wonende te 2900 Schoten, Kromvendreef 6  tevens tot secretaris.

3. Mevrouw Anja GRUPPING, geboren te Eeklo op 03.05.1969, wonende te 2970 Schilde, Picardiëlaan 93  tevens tot penningmeester.

4. De heer Jacques SMEKENS, geboren te Leuven op 09.091940, wonende te 2900 Schoten, Kanaallei 6.

5. De heer Franciscus X.L. VAN CAMP, geboren te Schoten op 19.09.1940, wonende te 2900 Schoten, Heikantstraat 123.

6. Mevrouw Yvonne VAN GASTEL, geboren te Oostmalle op 09.07.1943, wonende te 2900 Schoten, Alfons Servaislei 72,

7, De heer Peter GOETGHEBEUR, geboren te Elsene op 07.06.1962, wonende te 2900 Schoten, Laaglandlei 28.

Voor ontledend uittreksel

Notaris Peter Timmermans

Samen hiermee neergelegd: voor eensluidend verklaard afschrift van de notulen van de algemene vergadering van 2 -12-2012 en 28-10-2012.







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2013 - Annexes du Moniteur belge









Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
KONINKLIJKE TONEELKRING VOLHARDING

Adresse
HEIKANTSTRAAT 150 2900 SCHOTEN

Code postal : 2900
Localité : SCHOTEN
Commune : SCHOTEN
Province : Anvers
Région : Région flamande