KONINKLIJKE VERENIGING DE PALINGVRIENDEN

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE VERENIGING DE PALINGVRIENDEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 428.605.782

Publication

16/04/2014
ÿþM00 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

mummu.

*14082819*

bel

se Sta

03

APR. 2014

Ondernerningsnr 428.605.782

Bene:Trang

(voluit); Koninklijke vereniging De Palingvrienden

(verkort)

Rechtsvorm: vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Oude Dendermondsestaat 98-2830 Willebroek

Onderwerp eltle : Ontslag benoeming nieuwe bestuurders adreswijziging van de zetel

Uit het verslag van de algemene vergadering,gehouden op 02 maart 2014 blijkt het volgende:

A: De nieuwe zetel is vanaf 0310312014- gevesligd op - Kouter 86- 2811 Leest. (Mechelen)

B: Ontslag aanvaard bestuurder: Callaert Willy Geboren te Reet - Rumst op 13/07/1948 Rijksregnn 480713/343-33

Adres: Steenbakkerijstraatl 0-2850 Boom

C: Benoeming aanvaard nieuwe bestuurder: Czuchra André

Geboren te Ruisbroek-Puurs op 28/03/1957

Rijksregnr: 570328/325-53

Adres: Overwinningsstraat 70 - 2830 Wit/ebmek

Aldus opgesteld te Willebroek op 15/03/2014

Czuchra André Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nreffi bevoeod de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordrc)er

" MaArn Pn hAnritakpriino

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

RECHTBANK van KOOPHANDEL ANTWERPEleMd. MECHELEN

16/04/2012
ÿþMoa 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD

3 -- i-61t- 2C2

GRIFFE FEGHWANK var; KOOPHerieL te MECHELEN

" 12076314*

Ondernemingsnr : 0428.505.782

Benaming

(voluit) : Koninklijke Vereniging De Palingvrienden

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Mechelsesteenweg 133 -2830 Blaasveld

Onderwerp akte : Adreswijziging+Ontslagrbenoeming bestuurders+statutenwijziging

Uit het verslag van de algemene vergadering, gehouden op 4 maart 2012, blijkt het volgende:

A. Adreswijziging maatschappelijke zetel:

Mechelsesteenweg 133 -2830 Blaasveld wordt Oude Dendermondsestraat 98 - 2830 Wllebroek

B.Ontslag, benoeming bestuursleden:

1.Ontslag aanvaard van bestuurders : De Buyzer Tommy, Van Loo Stefaan, Amerycioc Francis

2.Benoeming aanvaard van nieuwe bestuurders :

secretaris: Segers Jonatan, Kraanbroekweg 21 - 2880 Bomem

schatbewaarder. Daems Stefanie, Oude Dendermondsestraat 98 - 2830 Willebroek

C. Tot volgende statutenwijzigingen werd beslist

1. Het doel van de vereniging werd uitgebreid, waardoor artikel 2 van de statuten vanaf heden luidt als volgt

"Het doel van de vereniging is het bevorderen van de sportvisserij, in de breedste zin van het woord, d.w.z voorlichting, materiaalkennis, het uitzetten van vissoorten op de in de gebruik zijnde vijver, het inrichten van prijskampen tussen de vereniging en andere verenigingen, het uitbaten van een clublokaal en het inrichten van feestelijke evenementen voor de aangesloten leden.

be vereniging mag verder alle daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij kan meer bepaald alle roerende en onroerende goederen aanschaffen om haar activiteiten op een degelijke manier uit te bouwen,

De vereniging kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zover deze bijkomstig blijven en de, opbrengst van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutair doel gaai.

De vereniging kan mede-oprichter zijn en het beheer uitoefenen over verenigingen die een zelfde doel nastreven dan het hare.

Zij is volledig onafhankelijk en zelfstandig en moet weerstand bieden aan elke politieke, confessionele,' taalgebonden of commerciële druk."

2. In artikel 8 werden de woorden "gedane inbrengsten" vervangen door de woorden "gedane inbreng",

3. Aan artikel 7 werd toegevoegd dat leden zich op de algemene vergadering kunnen laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde. Ook de bevoegdheden van de vergadering en de wijze van bijhouden van de verslagen werd toegevoegd. Het artikel luidt vanaf heden als volgt

"De algemene vergadering is de hoogste autoriteit van de vereniging. Alle leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd. De jaarlijkse statutaire vergadering wordt door de raad van bestuur schriftelijk bijeengeroepen in de loop van de maand maart, op een plaats door de raad te bepalen. Buitengewone vergaderingen kunnen, belegd worden zo dikwijls als de raad dit nodig acht of wanneer één vijfde van het aantal leden daartoe een met reden omkleed verzoek doet. In dit laatste geval schrijft de raad een buitengewone vergadering voor binnen . de maand volgend op het verzoek. Elk lid brengt ter vergadering één stem uit. Van de te houden algemene, vergadering geeft de raad, met opgave van de dagorde, tenminste acht dagen van te voren kennis aan de leden. Alle _besluiten eisen een volstrekte . meerderheid van stemmen,_ zijnde de heft_ der _geldig uitgebrachte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Varan " Naam An hanritakaninn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

stemmen plus één, voor zover bij wet niet anders is bepaald. De wijze van stemmen wordt door het huishoudelijk reglement bepaald.

Een lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid op voorwaarde dat deze laatste in het bezit is van een geldige volmacht.

De algemene vergadering isbevoegd voor.

" de wijziging van de statuten

" de uitsluiting van een lid

" de kwijting aan de bestuurders

" de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

" de benoeming en afzetting van de bestuurders

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

" de ontbinding van de vereniging

'aile gevallen waarin de statuten dat vereisen

De besluiten en beslissingen worden genoteerd in de vorm van een proces-verbaal, getekend door de voorzitter en de secretaris.

Dit proces-verbaal wordt op de maatschappelijke zetel of door de secretaris bewaard en alle leden mogen er kennis van nemen mits een schriftelijke aanvraag gericht aan de raad van bestuur.

Elke derde, die zijn belang rechtvaardigt, kan op zijn kosten een kopij van de processen verbaal ontvangen. Desgevallend worden deze kopijen door de voorzitter of een ander bestuurder ondertekend."

4. De tekst van artikel 8 werd aangepast waar nodig en uitgebreid met de bevoegdheden van de diverse bestuursleden en luidt bijgevolg als volgt:

"De raad van bestuur bestaat uit vijf leden, zie bijlage (1) (2), en wordt door de leden gekozen. Elke vijf jaar vervallen twee bestuurders hun functies. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Bij niet vernieuwing der mandaten van de raad op de voorziene tijdstippen, blijven de betreffende bestuurders hun functie waarnemen tot op het ogenblik dat in hun vervanging kan worden voorzien. Elke nieuwe kandidaat moet zijn kandidatuur schriftelijk stellen voor 28 februari van het jaar waarin nieuwe bestuurders dienen te worden verkozen. De raad kiest jaarlijks uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder die het dagelijks bestuur vormen. De functies van de bestuursleden kunnen niet gecumuleerd worden. De raad heeft de meest uitgebreide macht voor het beheer van de vereniging en de verwezenlijking van haar doel. Alles wat niet uitdrukkelijk volgens de statuten of de wet voorbehouden is aan de algemene vergadering behoort tot de bevoegdheden van de raad. Het dagelijks bestuur treedt op in naam van de vereniging in spoedeisende gevallen, doch geeft hiervan verantwoording op de eerstvolgende vergadering van de raad. De verbintenissen met betrekking tot het dagelijks bestuur worden door één lid van het dagelijks bestuur ondertekend. De vereniging is niet aansprakelijk voor verbintenissen aangegaan door leden zonder schriftelijke goedkeuring van de raad. Voor alle onderhandse en notariële akten zijn de handtekeningen van twee leden van het dagelijks bestuur vereist. In juridische aangelegenheden zal de vereniging vertegenwoordigd worden door de voorzitter of twee gevolmachtigden, aan te duiden door de raad. De raad is verantwoording schuldig op de jaarlijkse statutaire vergadering. De algemene vergadering geeft ontlasting aan de bestuurders.

De voorzitter van de raad van bestuur leidt de bestuursvergadering en de algemene vergaderingen. Hij regelt de volgorde van behandeling der zaken op de diverse vergaderingen en zorgt voor de handhaving van de verschillende reglementen.

Hij verleent het woord en heeft het recht elke spreker tot de orde te roepen, het woord te ontnemen of de vergadering te doen verlaten. Eén en ander na overleg met de andere bestuurders. Hij ondertekend de goedkeurende notulen van aile vergaderingen. Hij is tevens de spreekbuis van de vereniging bij aile gelegenheden.

De secretaris voert de briefwisseling van de vereniging, waarvan hij kopij houdt en op elke bestuursvergadering verslag uitbrengt. Hij bewaart de verslagen van alle door de vereniging gehouden vergaderingen. Deze verslagen kunnen door de andere bestuurders op ieder moment worden opgevraagd ter info. Hij is de eerste vervanger van de voorzitter.

Hij is mee verantwoordelijk voor de organisatie van wedstrijden en andere evenementen zowel voor als op de dag zelf (affiches, (voor)inschrijvingen, visweging, uitslag, enz.)

De schatbewaarder is verantwoordelijk voor de gelden en de geldmiddelen van de vereniging. Voor het doen van uitgaven en voor het aangaan van verbintenissen behoeft hij/zij de goedkeuring van de raad van bestuur. Hij/zij is gelast met het bijhouden van het kasboek en legt verantwoording af voor zijnlhaar beheer. Hij/zij leest op elke bestuursvergadering het periodiek kasverslag voor, hetwelk na goedkeuring door twee bestuursleden wordt ondertekend. Hij/Zij zorgt voor de financiële afwikkeling van iedere door de vereniging gehouden manifestatie. De balans van het afgelopen boekjaar zal aan de goedkeuring van de algemene vergadering worden voorgelegd. Het boekjaar behelst één volledig jaar en begint op 1 januari en eindigt op 31 december. De schatbewaarder is mee verantwoordelijk voor de uitbating van het clublokaal.

De commissaris  wedstrijdleider is verantwoordelijk voor de Organisatie van wedstrijden of andere evenementen zowel voor als op de dag zelf (affiches, (voor)inschrijvingen, visweging, uitslag enz.).

c)

Voor-b9kouden eri het Belgisch Staatsblad

r

MOD 22

Luik B - Vervolg

De commissaris -- visvijverbeheer is verantwoordelijk voor hekonderhoud van de vislvijver en, in tiet bezit

zijnde aile machines.:. S a~ w i ' C , ,"

Alle bestuurders hebben de taak de andere te helpen bij het uitvoeren van hun functies. verbinden zich er toe om bij het beëindigen van hun functie de onder hun berusting zijnde verenigingsstukken aan de raad van bestuur over te dragen."

5. In het artikel inzake de jaarlijkse bijdrage welden de nieuwe tarieven opgenomen en luidt vanaf heden als volgt

"Het bedrag der jaarlijkse bijdragen bedraagt vanaf 1 januari 2012: 80 ( tachtig) euro. Zo nodig kan deze bijdrage verhoogd worden ingevolge de stijging van de kosten om de vereniging leefbaar te houden. lie verhoging van de bijdrage zal door de leden van de statutaire vergadering dienen gestemd te worden."

6. Artikel 11 werd opgeheven daar de inhoud ervan werd opgenomen onder artikel 8.

7. In artikel 12 werd de eerste zin aangepast waarna het artikel als volgt luidt

"Wijzigingen aan de statuten kunnen alleen geschieden tijdens de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur of op voorstel van tenminste een twintigste van de werkende leden welk voorstel minstens twee derde van de geldig uitgebrachte stemmen op zich moet hebben verenigd. Op de algemene vergadering die tot wijziging van de statuten beslist moet minstens twee derde der stemgerechtigden aanwezig zijn. Indien dit aanwezigheidsquorum niet bereikt is, wordt er een nieuwe algemene vergadering belegd (minimum 15 dagen later) waarop, ongeacht het aantal aanwezigen, de wijzigingen worden goedgekeurd met een meerderheid van twee derde der geldig uitgebrachte stemmen. De voorgestelde wijzigingen worden minstens veertien dagen voor de behandeling ter kennis gebracht aan de leden."

8. Artikel 13 inzake bestemming vermogen luidt vanaf heden ais volgt:

'Tot ontbinding van de vereniging kan alleen overgegaan warden in een afzonderlijk daartoe belegde algemene vergadering welke minstens vier weken van te voren moet worden bijeengeroepen. Het besluit tot ontbinding is dan slechts genomen mits een meerderheid van vier vijfde van de stemmen. Deze meerderheid is ook van toepassing in geval van doelwijziging. De bepalingen van artikel 12 van deze statuten inzake het aanwezigheidsquorum dienen ook hier te worden gerespecteerd. De bezittingen worden alsdan nog overgemaakt aan het OCMW van de gemeente W4lebroek."

Aldus opgesteld te Willebroek op 5/3/2012.

Polfiie# Kristof Segers Jonatan

Voorzitter Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) 'bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te verteaemvoordlgen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KONINKLIJKE VERENIGING DE PALINGVRIENDEN

Adresse
OUDE DENDERMONDSESTRAAT 98 2830 WILLEBROEK

Code postal : 2830
Localité : WILLEBROEK
Commune : WILLEBROEK
Province : Anvers
Région : Région flamande