KONINKLIJKE WILRIJKSE KUNSTSCHAATSKRING ANTARCTICA, AFGEKORT : KWKA

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE WILRIJKSE KUNSTSCHAATSKRING ANTARCTICA, AFGEKORT : KWKA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.879.627

Publication

25/06/2014
ÿþMon 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

,

NEERGELEGD

16 -06- 2014

?,t''.1" i"fBA*IK gi%(-)PHl:NDEt.

AiJ + WEwFü,:. r,, o_iu. i4ii,..(:[-tE~tr~Iv

IA

111111 Mg u

*14123483*

Ondernemingsnr : 410.879.627

Benaming

(voiu¢'t) : Koninklijke Wereldse Kunstschaatsclub A#bios

(verkort) : K.W.K.A.

Rechtsvorm: vzw

Zetel : Melkouwensteenweg 4, 2590 Berlaar

Onderwerp akte : Bestuursmandaten van de Koninklijke Wereldse Kunstschaatsclub Athios

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge Tekst

De Algemene vergadering van K.W.K.A., bijeengekomen op 30 april 2014 te Berchem, heeft met unanimiteit van stemmen beslist om:

Het ontslag van bestuurder mevrouw Joosen Manuelle te aanvaarden, met adres Blancefloerlaan 163b5, 2050 Antwerpen met geboortedatum en -plaats 3 augustus 1966 te Antwerpen.

De benoeming van de bestuursmandaten te aanvaarden vanaf 1 mei 2014 van:

Mevrouw Bouwens Maria, met adres Melkouwensteenweg 4, 2590 Berlaar met geboortedatum en -plaats 28 oktober 1952 te Berlaar.

Mevrouw Mertens Diane, met adres Antwerpsesteenweg 58 B, 2630 Aartselaar met geboortedatum en - plaats 7 juni 1965 te Antwerpen.

Het bestuur van K.W.K.A. ziet er van 1 mei 2014 als volgt uit:

Voorzitter; Mertens Diane

Ondervoorzitter: Bouwens Maria

Secretaris: Bouwens Maria

Penningmeester; Bertens Isabelle

Bestuurder: Colassin Bemadette

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

20/02/2014
ÿþProvincie Antwerpen 03 240 64 78 Nr. 0622 P, 2

dtOU 22

in de bijlagen bij het eeiglsch Staatsblad bekend te maken kopie na neeriegging van de akte ter griffie

' Ondernemingsnr: 410.879.627

Benaming

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen, op

1 git

Griffie

1111111

1111111

*14047641*

Bijlagen bij_ het Belgisch Staatsblad - 20/02/2014

(voluit): Koninklijke Wilrijks° Kunstschaatskring Antarctica (verkort)

Rechtsvorm : vzw _49,4

Zetel: Moerelei 119, 2010 Wilrijk, België

Onderwerp akte : Statutenwijziging (wijziging van benaming en zetel) van de Koninlijko Wilrijkse Kunstschaatskring Antarctica vzw.

De bijzondere algemene vergadering van 27 Januari 2014, geldig sairtengeroepen en beschikkend over del nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft In haar zitting besioten toi volgend& ' statutenwijziging (wijziging van benaming en zetel) :

"

Nieuwe benaming ; Koninklijke Wereldse Kunstschaatsciub Athlos

Nieuw adres ; KWKA vzw, pre Maria Bouwma, Melkouwensteanweg 4, 2590 Berlaar

TITEL I: NAAM- ZETEi. - DOEL- DUUR

ARTIKEL I

De vereniging draagt de neem; Koninklijke Wereldse Kunstschaatskring Affilas, afgekort KWKA.

ARTIKEL 2

De zetgit van de vereniging is gevestigd op volgend adres ; KWKA vzw, pra Merle Bouwene,'

Melhouwensteenweg 4, 2590 Beriaar en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Mechelen. De:

uitbatingzetel (waarde dagelijkse leiding regelmatig wordt waargenomen) is gevestigd op hetzelfde adres. .

Wij kan slechte verplaatst worden door de algemene vergadering mite deze bovendien de regels in acht: neemt zoals vereist voor een statuulswijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel de kunatecheateeport in ai haar disciplines te bevorderen_ Aile Initiatieven die ' hiertoe bijdragen behoren tot haar aCtleterfoin. De vereniging is een volwaardig lid van de Vlaamse: Kunstschaatsen Bond (afgekort V.K.S.B.) en afgevaardigd bij de nationale federatie, de Koninklijke Belgische Kunstschaatsen Federatie (afgekort K.B.K.F.).

41 mag eveneens alle activiteiten ondernemen, die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in deze zin ook,: doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden steilen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het dooi Waarvoor zij Werd opgericht.

Volgende benaderingen dragen bij tot het behalen van deze doelstellingen en kunnen op zich een: subdoeistelling vormen:

" De grote variatie van de leeftijd yen de loden;

* De grote variatie van herkomst van dl) leden; "

" *De grote variatie van sociale geaardheid van de laden; "

De Inzat en betrokkenheid van de ouders van de leden; .

" De organisatie van activiteiten die zowel het zuiver sportieve, het sociale ais slet educatieve aspect van het; . ciubleveh benadrukken.

ARTIKEL. 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch ken evenwel te ellen tilde ontbonden worden.

Op de laatste bix. Van 1.3ik fl vetmelden : Recta : l'iaertl t n hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de parsa(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting or organisme ten aanzien van derden !e vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

"

"

"

"

"

TITEL H: LEDEN KWK r1 MOD 22

ARTIKEL 5

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vernield in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in de statuten en kunnen worden aangevuld in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 6

Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist soeverein en heeft omtrent deze beslissingen een informatieplicht op de eerstvolgende algemene vergadering.

Met de term `lid` in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Elk meerderjarig toegetreden lid kan een kandidatuur indienen ais effectief lid. Dit gebeurt schriftelijk door middel van het door de raad van bestuur ter beschikking gesteld lidmaatschapsforrnulier, waarop deze mogelijkheid wordt voorzien.

ARTIKEL 7

Als toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur als dusdanig wordt toegelaten.

Een kandidaat toegetreden lid dient zijn verzoek om toelating schriftelijk (via het door de raad van bestuur ter beschikking gesteld lidmaatschapsformuiler) te richten aan de raad van bestuur. Om lid te worden moet men bovendien aan de hierna volgende eisen voldoen:

- Het li dmaatsChapsformulier vervolledigen, waarbij het kandidaat-toegetreden lid wordt verzocht om kennis te nemen van zowel statuten als huishoudelijk reglement en zich met de inhoud ervan akkoord verklaart

- Een geneeskundig getuigschrift afleveren waaruit de medische geschiktheid blijkt van de kandidaat voor deze sport

Een jaarlijkse bijdrage betalen

- Twee pasfoto's inleveren voor identificatie en clublidkaart.

De raad van bestuur beslist als een college over de aanvaarding of weigering van een kandidaat toegetreden lid. De raad van bestuur hanteert hierbij het principe dat elke kandidaat wordt aanvaard indien er geen duidelijke hinderende redenen zijn. In het laatste geval dient een weigering duidelijk te worden geargunmenteerd. De algemene vergadering bekrachtigt elk jaar de ledenlijst van toegetreden leden van de vereniging.

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 8

De jaarlijkse maximum ledenbijdrage wordt telkenmale bij aanvang van het nieuwe seizoen bepaald door de raad van bestuur. Het maximum voor zowel de effectieve leden als de toegetreden leden kan nooit meer bedragen dan E 15.900 op jaarbasis.

Het effectief lid dat nalaat de bijdrage ais effectief lid te betalen tegen 31 januari van elk kalenderjaar, wordt geacht ontslagnemend te zijn ais effectief lid.

Dit lid kan wel de hoedanigheid van toegetreden lid blijven behouden, mits tijdige betaling van de bijdrage als toegetredenlid. Een nieuwe kandidatuur als effectief lid, conform artikel 6, is pas mogelijk na het verstrijken van het kalenderjaar waarin de ledenbijdrage niet tijdig werd gedaan.

Toegetreden leden die hun jaarlijkse bijdrage als toegetreden lid niet betalen tegen 31 januari van elk nieuw kalenderjaar, worden geacht ontslagnemend te zijn ais toegetreden lid, Door betaling van de lidmaatschapsbijdrage kan de hoedanigheid van toegetreden lid opnieuw warden verworven, behoudens bezwaar van de raad van bestuur.

Dit lid kan wel de hoedanigheid van effectief lid blijven behouden, mits tijdige betaling van de bijdrage als effectief lid. De rechten en plichten als toegetreden lid gaan op dat ogenblik verloren.

ARTIKEL 9

Elk effectief lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend of gewoon schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Het effectief lid dat gedurende twee opeenvolgende algemene vergaderingen niet aanwezig of vertegenwoordigd is, wordt geacht ontslagnemend te zijn, zonder dat een bijkomende beslissing van de algemene vergadering vereist is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MQD 2,2

ARTIKEL 10

Uittredende of uitgestoten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL Ill: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 11

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden die effectief lid moeten zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. in ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering. Er kunnen maximum elf bestuurders zijn,

ARTIKEL 12: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor vier jaar.

ARTIKEL 13: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden.

In geval van vacature tijdens een mandaat, kan de raad van bestuur een nieuwe kandidaat-bestuurder zoeken, die een proefperiode doorloopt. Na een positieve evaluatie door de meerderheid van de raad van bestuur wordt deze voorgesteld aan de algemene vergadering, die tot de benoeming als bestuurder kan overgaan. Hij voltooit in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt. Kandidaat-bestuurders kunnen steeds zelf een schriftelijke kandidatuur indienen bij de raad van bestuur.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 14: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, of door overlijden.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit bij aangetekend schrijven of via e-mail bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De eerstvolgende algemene vergadering neemt kennis van het ontslag van de bestuurder, en kan ¬ n de vervanging ervan voorzien.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd warden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15; Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of, ingeval deze belet of afwezig is, de stem van de bestuurder met de grootste'ciubanciénniteit als effectief lid doorslaggevend.

Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag méér dan één volmacht dragen.

ARTIKEL 16

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of

afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter of, in tweede instantie door de secretaris,

of in derde instantie door de bestuurder met de grootste clubanciënniteit als effectief lid.

K1lVKA

t.

h

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

' MOE12.2

ARTIKEL 17

Van elke vérgadering worden notulen gemaakt, die voorlopig ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. Binnen de vijf werkdagen wordt het verslag via mail aan aile bestuurders bezorgd, die via e-mail hun bemerkingen kunnen geven. Bij de eerstvolgende raad van bestuur worden de notulen definitief ondertekend door de aanwezige leden van de raad van bestuur en worden zij ingeschreven in een daartoe bestemd register.

De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast, Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover de Post, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

ARTIKEL 19

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig

besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De Raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

Het niet langer gemachtigd zijn om een functie binnen de raad van bestuur uit te oefenen, heeft ais gevolg dat betrokkene aile stukken en documenten die hij in zijn bezit heeft en die gepaard gaan met het uitoefenen van de functie, onverwijld en binnen zeven kalenderdagen neerlegt op het zeteladres.

Onverminderd de beslissingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte, eveneens geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, tenzij specifiek anders beslist door de raad van bestuur volgens de geijkte normen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 21: Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. l3bis,1° lid,

W.VZW

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist

indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd Is.

De ambtsbeëindiging van hét dagelijks bestuur kan geschieden:

a) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzétting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd warden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING KWK A

ARTIKEL 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De algemene vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, ingeval deze belet of afwezig is, door de ondervoorzitter of, in tweede instantie door de secretaris, of In derde instantie door de bestuurder met de grootste clubanciënniteit als effectief lid.

Niet-leden kunnen worden uitgenodigd door de raad van bestuur. Zij hebben een louter raadgevende stem.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen, mits voorlegging van een schriftelijke volmacht. EIk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor.

- het wijzigen van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging Ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- de uitsluiting van een lid van de vereniging,

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

De algemene vergadering dient elk jaar ten minste één rekeningtoezichter (bij voorkeur twee) te benoemen

teneinde onafhankelijke controle mogelijk te maken op de financiële werking van de club. De

rekeningtoezichter(s) mag/mogen geen lid zijn van de raad van bestuur. Een commissaris is onbezoldigd.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter

telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van

het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

ARTIKEL 25

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 26

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vernield. Het verzoek dient door deze leden te zijn getekend. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 27

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief, per aangetekende brief, per mail of per fax tenminste acht dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste vier dagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 29

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of, ingeval deze belet of afwezig is, de stem van het lid met de grootste clubanciënniteit ais effectief lid.

ARTIKEL 30: statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten ken slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 213 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

KWK A

l'1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

, MoD 22

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 31

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging warden dezelfde regels ais deze beschreven voor het wijzigen

van het doel der vereniging vereist.

ARTIKEL 32

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 33

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden warden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

Het archief is te allen tijde ter beschikking voor consultatie op de maatschappelijke zetel. Het archief van het lopende jaar is ter beschikking voor consultatie op het secretariaat. De procedure van consulteren is:

" Een schriftelijke aanvraag richten aan de raad van bestuur;

" Deze aanvraag kan uitsluitend gebeuren door een effectief lid;

" Een afspraak voor consultatie zal worden vastgesteld door de bestuursraad en bij voorkeur tijdens de cluburen;

" De consultatie kan uitsluitend gebeuren door een effectief lid;

" De te consulteren stukken zijn niet uitleenbaar, noch kopieerbaar;

" De consultatie gebeurt steeds onder toezicht van een bestuurder.

Het verslag van de algemene vergadering zal aan het infobord kenbaar worden gemaakt ten laatste één

maand na de algemene vergadering.

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 34

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar. Er wordt ten minste één rekeningtoezichter aangesteld teneinde een verificatie van de rekeningen en de bewijsstukken mogelijk te maken. Als gevolg hiervan wordt een rapport opgemaakt door de rekeningtoezichter dat ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de algemene vergadering.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 35

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 415 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zuilen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een

beiangenloze 1oeistélling. '

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

TITEL VI: SLOTBEPALINGEN KWK A

ARTIKEL 36

r ) MOU22

Luik B - Vervolg

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd dor de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

ARTIKEL 37

Geschillen en of beroep tegen bepaalde beslissingen dienen te worden gemeld per aangetekend schrijven, binnen de 8 dagen na het feit, aan de raad van bestuur, p.a. het secretariaat van de vereniging. Deze zullen worden behandeld tijdens het sportieve seizoen binnen de 2 maanden na melding. De aantekening werkt niet schorsend ten opzichte van de beslissing. Het gestelde probleem zal behandeld worden door de raad van bestuur of een college samengesteld uit drie effectieve leden: een lid van de raad van bestuur, een lid naar keuze van de benadeelde, een lid samen gekozen door de raad van bestuur en de benadeelde.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de bijzondere algemene vergadering van 27/01/2014

Te Berchem

Voorzitter Penningmeester

Manuella Joosen Isabelle Bertens

KWK A

Op de leatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsbla

d

27/05/2013
ÿþ MOD 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voc

behoi

aan

Belgi

Staat,

15 Njo

Anl°l14fiRRPEN

Ondernemingsar : 410.879.627

Benaming

(voluit) : Koninklijke Wilrijkse Kunstschaatskring Antarctica

(verkort) : K.W.K.A.

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Moerelei 119, 2610 Wilrijk, België

Onderwe_rp_akte_ : Bestuursmandaten van de Koninlijke Wilrijkse Kunstschaatskring Antarctica vzw.

De algemene vergadering van K.W.K.A., bijeengekomen op 17 april 2013 te Wilrijk, heeft met unanimiteit van stemmen beslist om :

De benoeming van het bestuursmandaat te aanvaarden vanaf 1 mei 2013 van :

Mevrouw Bernadette Colassin, met adres Elf Novemberstraat 18, 2170 Merksem met geboortedatum en - plaats 10 april 1955 te Wilrijk.

Net bestuur van KWKA ziet er vanaf 1 mei 2013 als volgt uit

Voorzitter : Manuella Joosen

Secretaris : Sylvia Verschraege

Penningmeester Isabelle Bertens

Bestuurder : Kris Geerts

Bestuurder : Bernadette Colassin

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

06/06/2012
ÿþ !-j MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK

KOOPHANDEL

25 Mij 2012

ANTWEfirN

I 1I iiiuiiui misui i

V beh

Bel Sta.

~

Ondememingsnr : 410.879.627

Benaming

(voluit) : Koninklijke Wilrijkse Kunstschaatskring Antarctica

(verkort) : K.W.K.A.

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Moerelei 119, 2610 Wilrijk, België

Onderwerp akte : Bestuursmandaten van de Koninklijke Wilrijkse Kunstschaatskring Antarctica vzw.

De algemene vergadering van K.W.K.A., bijeengekomen op 26 april 2012 te Wilrijk, heeft met unanimiteit' van stemmen beslist om:

Het ontslag van bestuurder mevrouw Bouwens Maria te aanvaarden, met adres Melkouwensteenweg 4, 2590 Berlaar met geboortedatum en -plaats 28 oktober 1952 te Berlaar.

Het ontslag van bestuurder de heer Alix Luc te aanvaarden, met adres Kooldriespark 80, 2960 Brecht met geboortedatum en -plaats 5 januari 1966 te Deurre.

Het ontslag van bestuurder mevrouw Mertens Diane te aanvaarden, met adres Antwerpsesteenweg 58B,. 2630 Aartselaar met geboortedatum en -plaats 7 juni 1965 te Antwerpen.

De benoeming van de bestuursmandaten te aanvaarden vanaf 1 mei 2012 van:

Mevrouw Joosen MAnuella, met adres Blancefloerlaan 163b5, 2050 Antwerpen met geboortedatum en -plaats 3 augustus 1966 te Antwerpen.

Mevrouw Verschraege Sylvia, met adres Bakestraat 206, 3140 Keerbergen met geboortedatum en -plaats 8 november 1956 te Elsene.

Het bestuur van KWKA ziet er van 1 mei 2012 als volgt uit.

Voorzitter: Joosen Manuella

Secretaris: Verschraege Sylvia

Penningmeester: Bertens Isabelle

Bestuurder: Geerts Kris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

29/04/2011
ÿþVoor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

f eergelegd ter griffie van de Rechtbank van koopbondel te Antwerpen, op

Griffie 18 APR. 2011

Ondernemingsar : 410.879.627

Benaming

(voluit) : Koninklijke Wilrijkse Kunstschaatskring Antarctica

(verkort) : K.W.K.A.

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Moerelei 119, 2610 Wilrijk, België

Onderwerp akte : Bestuursmandaten van de Koninklijke Wilrijkse Kunstschaatskring Antarctica vzw.

De algemene vergadering van K.W.K.A., bijeengekomen op 30 maart 2011 te Wilrijk, heeft met unanimiteit van stemmen beslist om:

Het ontslag van bestuurder mevrouw Linda Peeters te aanvaarden, met adres Steynstraat 13, 2660 Hoboken met geboortedatum en -plaats 20 april 1970 te Mol.

Het ontslag van bestuurder de heer Ivo Muylaert te aanvaarden, met adres Steynstraat 13, 2660 Hoboken met geboortedatum en -plaats 25 mei 1961 te Dessel.

De benoeming van de bestuursmandaten te aanvaarden vanaf 30 maart 2011 van:

Mevrouw Isabelle Bertens, met adres Groenendaallaan 150 bus 2, 2170 Merksem met geboortedatum en -plaats 17 november 1971 te Antwerpen.

De heer Kris Geerts, met adres Steenovenstsraat 24, 2040 Berendrecht met geboortedatum en -plaats 21. mei 1967 te Wilrijk.

De herbenoeming te aanvaarden vanaf 30 maart 2011 van:

Mevrouw Diane Mertens, met adres Antwerpsesteenweg 58B, 2630 Aartselaar met geboortedatum en plaats 07 juni 1965 te Antwerpen.

Vanaf 30 maart 2011 is het bestuur samengesteld als volgt:

Voorzitter: De heer Luc Alix, met adres Nationalestraat 43, 9190 Kemzeke met geboortedatum en -plaats' 5 januari 1966 te Deume.

Secretaris: Mevrouw Maria Bouwens, met adres Melkouwensteenweg 4, 2590 Berlaar met geboortedatum en -plaats

Penningmeester. Mevrouw Diane Mertens, met adres Antwerpsesteenweg 58B, 2630 Aartselaar met' geboortedatum en -plaats 7 juni 1965 te Antwerpen.

Bestuurder: Mevrouw Isabelle Bertens, met adres Groenendaallaan 150 bus 2, 2170 Merksem met' . geboortedatum en -plaats 17 november 1971 te Antwerpen.

*11065855+

11101

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

'Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Bestuurder. De heer Kris Geerts, met adres Steenovenstsraat 24, 2040 Berendrecht met geboortedatum en -plaats 21 mei 1967 te Wilrijk.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorzitter Penningmeester

ALix Luc Mertens Diane



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KONINKLIJKE WILRIJKSE KUNSTSCHAATSKRING ANTA…

Adresse
MOERELEI 119-121 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande